Våran dag

Jag hade tänkt att blogga från mobilen under dagen och lägga ut lite bilder, men bloggappen var inte på sitt bästa humör idag så det får bli en sammanfattning utan bilder. Men lägger ut dom så fort det fungerar igen.
 
Först Ridskolan. Dom har fått hem en ny shettis som är där på prov, Pontus. Och Bella fick rida honom idag. En jättego liten kille. Det märktes att han var ny eftersom han var så pigg och självständig ;) Ingen seg nos-i-svans häst där inte! Kul :) Bella fick kämpa lite extra idag. Men det gick superbra och hon har nu fått en ny älsklingshäst :) Jag är så stolt över henne. Hon rider själv i både skritt och trav trots att hon inte ens fyllt 6år! 
 
Efter ridningen åkte vi in till stan. Det är marknad i helgen nämligen (som jag fick reda på igår av en slump). Jag är inte så uppdaterad nuförtiden ;) Bella åkte karusell, klättrade/åkte i nån slags stor rutchkana/hoppborg, fiskade en röd påse med ett mjukisdjur i och köpte lite marknadsgodis. Jag köpte oxå en munkjacka åt henne i ett marknadsstånd, svart/rosa, för 150kr. Helt okej. Morbror Anders mötte upp oss på Stora Torget med sin skateboard :)
 
Lunchen blev Sibyllaburgare och strips.
 
Jag shoppade till och med någonting åt mig själv för en gångs skull! En fin rökelsehållare och tre förpackningar rökelse (se separat inlägg i min andliga blogg: http://alkemisten.blogg.se/2013/august/shopping.html 
 
Så det blev några timmars äventyr idag :) Nu är jag så trött så ögonen går i kors....men lär ju hålla mig vaken. Det vankas godis och läsk ikväll (mest naturgodis faktiskt) :)
 
Ha en trevlig lördag alla!
 
//E

Godmorgon Lördag 31/8

Sista augusti idag då. Hösten känns i luften och inga grannar har stört oss inatt :-)

Nu ska vi göra oss klara för att åka ut till ridklubben.


//E


Glömde...

...lägga in bilden på bordet som blev djursjukhus i förra inlägget. Det kommer här istället:

//E


Godnatt!

Nu kastar vi in handduken! Bella har redan däckat.

En mysig kväll fick vi :-) Pannkakor, grädde och hemlagad blåbärssylt, Fångarna på fortet, tända ljus och Pringles. Nice. Bella passade på att leka lite samtidigt, så vardagsrumsbordet förvandlades sakta men säkert till ett djursjukhus ;-)

Nä...lite bokläsning innan jag blir vindögd.

//E


VATA

Jag fick hem Friskvårds Magasinet för några dagar sen och fick då syn på en artikel som hette: "Lär känna VATA".  Friskvårds Magasinet har en serie om de tre doshorna (elementen och tillika kropps- och personlighetstyperna man utgår från i ayurvedisk läkekonst). Doshorna existerar i allt, i olika grad, och den person som domineras av en bestämd dosha kan lättare komma i obalans när samma dosha finns i överflöd i omgivningarna. De tre doshorna är: Vata, Pitta och Kapha. 
 
Och den dosha som dominerar mig är helt klart Vata! 
 
 
 
Typiska Vatadrag
 

Kroppsbyggnad, benstomme: Slank, ovanligt liten eller lång, framträdande leder
Ögon: Små, aktiva eller nervösa
Hud: Torr, lite grov, kylig, mörk ton
Hår: Torrt, grovt, mörkt
Leder: Torra, kalla, knakar, eventuellt hyperflexibla
Solkänslighet: Blir lätt brun
Perspiration: Svettas lite
Aptit & Törst: Oregelbunden
Sömn: Lätt, kort, avbruten eller sömnlöshet
Ekonomi: Svårt för att spara och följa en budget, impulsiv
Reaktion på obehag och svårigheter: Obeslutsamhet, instabilitet, nervositet, ångest, ängslan, rädsla
 
* Talar snabbt, snubblar över orden
* Ombytligt humör, åsikter och idéer. Snabbt, flexibelt intellekt, anpassar sig lätt till förändringar
* Gott korttidsminne, sämre långtidsminne
* Tycker illa om planering och rutiner
* Oregelbunden sexdrift, fantiserar gärna
* Alltid aktiv, mentalt och fysiskt
* Trivs i varmt, soligt, fuktigt klimat
 
 
 
 

 
Livsstilsfaktorer som balanserar Vata
 
Att hålla sig avslappnad, varm och undvika uttorkning - vila, värme och vatten! Bastu och varma bad. Olja, både i kosten och på huden. Massage och lugnande beröring. Djup och lugn andning, avslappning, meditation. Lugna aktiviteter som trädgårdsskötsel, lugn musik, lugna omgivningar. Regelbundenhet och rutiner. Att sova tillräckligt, gärna gå och lägga sig runt 22. Att utföra sina aktiviteter och arbete utan tidspress. Stillsamma rörelseformer som yoga, Rosenrörelser, qi gong eller simning. Det är välgörande för Vata att välja sällskap som ger trygghet och support.
 
Vata-balanserande kost
 
Smaker som balanserar Vata är sött, salt och surt. Smaker som stör Vata är starkt, bittert och astringerande. Vata karakteriseras av kvaliteterna torr, lätt och kall, och bör därför undvika kalla, lätta och torra produkter generellt. Maten bör vara varm eller ljummen, näringsrik och mjuk. Grönsaker - och även frukt som äpplen och päron - bör ätas ångkokta.
 
Grönsaker: Gröna bönor, morötter, rödbetor, sparris, sötpotatis
Frukt: Apelsiner, avocado, bananer, blå druvor, bär, papaya, persikor
Gryn: Havre (kokt), ris, vete
Protein: Mungbönor, tofu, svarta & röda linser, ägg, kyckling, kalkon, fisk och skaldjur
Mjölkprodukter: Alla slags i moderat mängd, speciellt varm mjölk
Frön och nötter: Alla slags i moderat mängd
Oljor: Alla oljor av god kvaltet, speciellt sesamolja och olivolja
Sötningsmedel: Alla sötningsmedel utom vitt socker
Kryddor: Alla kryddor, speciellt värmande och söta kryddor som kanel, ingefära, kardemumma och lakritsrot
 
 
 
Faktorer som bringar Vata ur balans
 
Eftersom Vata består av luft och kännetecknas av rörlighet, är det sådana kvaliteter Vata bör vara försiktig med. Överdriven aktivitet, rörelse och långa resor. Att sova för lite eller stanna uppe sent. Oväsen. Att äta under stress. Att använda koffein och andra stimulantia. Vata bör vara försiktig med att ge sig hän åt grubblerier och oro. Vata påverkas starkt av kemiska mediciner och kirurgiska ingrepp. Vata har starkast inflytande under hösten och vintern, och mår bäst av att skydda sig mot torrt, kallt och blåsigt väder. I vår livscykel ökar Vata med ålderdomen (vilket bland annat leder till förlust av elasticitet i huden och i diskarna i ryggraden - vi "krymper"!). 
 

Jag blev nästan full i skratt när jag läste artikeln då jag kände mig träffad av så himla mycket :) Nu ska jag äta havregrynsgröt till frukost varje morgon som ett första steg till en Vata-kost.
 
Källor: Friskvårds Magasinet - Läs mer på:
          www.ayurvedabodytype.com 
          www.ayurveda.se
 
Bilder: Google - Vata - bilder
 

/E


Trött jag blir

...på vissa grannar! Lagom vid läggdags igår kväll började det spelas musik och pratas...HÖGT. Men jag lyckades somna iallafall. Vaknade vid 02.00 av samma. Den tiden lät det även som dom höll på att riva inredningen. Några minuter senare hörde jag nån vråla att dom skulle stänga av musiken. Tror det var pudeltanten. Då upphörde musiken. Skönt. Men hörde fortfarande prat och "ommöblering".

Varför? En torsdag!? Och det är ej ungdomar vi snackar om utan ett par i 50årsåldern. Det verkar vara en del alkohol inblandat där förövrigt...

Så idag är jag trött!

Lämnade Bella i skolan idag. Hon verkar pigg igen :-) Men det får räcka för idag. Sen blir det hem och vila!

Själv har jag packat traderapaket...igen och gått en vända till komposten...igen. Har även köpt ett par nya Höstaster som jag har hängt upp i amplar på balkongen :-) Nöjd!

Nu kaffe och vila innan det är dax att hämta hem Bella.

//E


Höststädning påbörjad

Idag har jag börjat höststäda på balkongen. Mycket som ska tömmas och kastas på komposthögen! Jag och Bella tog en vända dit nyss. Men blir minst en vända till, eller två.

//E


Godmorgon Torsdag 29/8

Upp och kocka lite havregrynsgröt och packa traderapaket.

Sen får vi se vad som händer denna innedag. Inte mycket antar jag ;-)

//E


Egentid

Det tog då extremt lång tid innan Bella somnade ikväll! Men matlusten har blivit bättre :-) Alltid ett gott tecken. Leker fortfarande inte så mycket som hon brukar och 37,6 nu på kvällen. Hon blir definitivt hemma imorgon oxå.

Nu börjar Maria Wern - Svart Fjäril andra avsnittet. Det skall ses!

//E


En aktiv förmiddag

Jag lyckades somna om vid 6 :-) Och Bella väckte mig inte förrän 8.30. Hon har alltså sovit 12 timmar inatt, skruttan.

Jag började omgående med att baka scones till frukost. Såå himla gott!

Sen ville Bella att vi skulle städa hennes fönster :-) Sagt och gjort. Vi plockade bort alla grejer där, torkade rent och sen tvättade jag fönstret. Jag letade fram fem krukor som jag torkade av och satte ner hennes paprikaplantor i. Sen fick hon möblera med dom i fönstret bäst hon ville, hon ordnade till gardinerna oxå. Inte riktigt som jag vill ha dom men det är ju hennes rum så låt gå ;-)

Hennes två växter som ej fick plats i fönstret ställde jag på marsvinsburen :-)

Nu blev jag helt slut. Ska sätta mig med Bella i soffan och titta på: Förtrollad.

//E


Magknip

Va trevligt det är att vakna 5 på morgonen med magknip! Eller inte.

Säkert yogan som rör om i kroppen. Och det är ju bra i och för sig...

Hoppas jag kan somna om. Annars blir detta en lååång dag.

//E


Maria Wern

En fruktansvärt skön dag :-)

Mina föräldrar hade med sig två filmer åt Bella när dom kom förbi, och en godispåse :-) Klart man ska bli lite bortskämd när man är sjuk! Hon och morfar tittade på den ena filmen medan jag och mamma var på MediYoga. Den andra: "Förtrollad", ska vi se på tillsammans imorgon :-)

Bella sover sött och jag väntar på att: "Maria Wern - Svart Fjäril" ska börja. Del ett av fyra, hoppas den är bra!

//E


Som en kamin

Bella har varit varm som en kamin hela natten. Imorse hade hon strax över 38 grader. Hon tycker att det är såå tråkigt att vara hemma! Men en piggelin till frukost muntrade upp henne lite :-)

Jag har städat lite, men i övrigt har jag bara setat i soffan. Tänk att man kan bli trött av att göra ingenting. Nu får klockan bli 15 snart så jag och mamma kan dra iväg på MediYoga :-)

//E


Sjukdom

Då börjas det! Bacilluskerna frodas bland skolbarnen....

Jag hämtade Bella 12.20, när skoldagen var slut. Nästan omgående sa hon att hon va trött. Men det kan man väl vara en måndag efter skolan tänkte jag. Lite senare klagade hon på huvudvärk.

Det som va mest skumt var att hon inte lekte med sina saker utan bara ville ligga i soffan och kolla på film.

Sen sa hon att hon va snorig och lite senare på kvällen frös hon.

Jahapp, tänkte jag, bara att ta fram termometern!

39,5

Jamen dåså! Beslutet att låta henne slippa skolan imorgon blev helt plötsligt rätt lätt. Och jag "slipper" terapeuten imorgon förmiddag. Men som tur är ställer morfar upp och passar henne en stund i morgon eftermiddag så jag slipper missa MediYogan :-)

//E


Dagens Middag

Stekte ett mindre berg med strömming nyss :-)

//E


Mys <3

Nu ska vi mysa till en film, jag och Bella. Hitta Nemo blir det :-)

(Skönt att vila träningsvärken lite)

//E


Slutkörd

Jag tror att helgen som var körde slut på mig totalt. Nu får jag knappt upp ögonen. Tror jag ska sova ända tills det är dax att hämta lillskruttan i skolan.

//E


Sama Yoga

Andra passet för dagen var Sama Yoga. Vilket jag gillade skarpt! Lugnt och harmoniskt med balansövningar, avslappning och sjungande meditation. Det är första gången i mitt liv som jag utfört en sjungande meditation. Och jag gillade det :) Vi gjorde oxå en övning som jag tror kallades för lotusblomman. Det är en rörelse och andningsövning. Efter den kände jag hur energin flödade runt mitt huvud! Häftigt!
 
Info om Sama Yoga
 

Sama Yoga bygger mestadels på Hatha Yoga (den vanligaste formen av yoga) men hämtar även inspiration från andra traditioner. Fysisk yoga och andningsövningar sammanvävs med meditation och mantra. Mjukgörande, flödande, stärkande, med närvaro och acceptans. 
 
 
 
"Det jag vill förmedla med yogan är att du är bra och fin precis som du är" 
 
 

Källa: http://yogahusetfalun.se/kurser/sama-yoga/ 
 
//E

Lugn Yoga

Idag började jag med passet Lugn Yoga eftersom jag hade skaplig träningsvärk från gårdagen. Efter passet insåg jag att ordet "lugn" har olika innebörd för olika människor! Vi använde oss av diverse redskap och till största del liggande på matta. Jag svettades en hel del kan jag säga....
 
//E

Feldenkrais

Feldenkrais är ett väldigt lugnt pass. Inte en enda svettdroppe i sikte. Dock jobbade vi såpass mycket med magmusklerna att jag fick träningsvärk! OBS inget för er som inte pallar att ligga på golvet i en timme i sträck...
 
Info om Feldenkrais
 

Feldenkrais förbättrar rörligheten i kroppen. Feldenkrais i grupp är olika rörelselektioner som guidas av en ledare i varierande liggande positioner. Rörelserna utförs långsamt med stor uppmärksamhet på rörelsens kvalitet. De olika lektionerna gör dig avspänd, närvarande och mjuk i hela kroppen utan större ansträngning. 
 
"Less is more"
 
De här lektionerna passar alla som vill ha en skön kvalitetstid med sig själv. Rörelserna lär dig mer om hur du fungerar både kroppsligt och mentalt samt förbättrar din funktion i andra aktiviteter.
 

Källa: http://yogahusetfalun.se/kurser/feldenkrais/ 
 
//E

Forrest Yoga

Det första passet jag testade på Yogahuset i helgen var Forrest Yoga. Det var ett svettigt pass med många akrobatiska övningar. Passar dig som vill ha en mer fysisk och tuffare form av yoga.
 
Instruktören som ledde passet är den enda i Sverige som är instruktör i Forrest Yoga! Så det känns riktigt skoj att ha fått prova på :)
 
Info om Forrest Yoga
 

Forrest Yogan har utformats av Ana Forrest (www.forrestyoga.com) och är en fysisk, dynamisk yogaform som syftar till att hjälpa kroppen att återhämta sig efter skador och trauman genom att förändra tankemönster, bygga styrka, öka andningsförmågan och skapa utrymme för själen i kroppen. Yogan är terapeutisk både vid faktiska skador och som förebyggande hjälp och kan anpassas efter olika behov genom att passen skräddarsys för deltagarnas särskilda behov eller genom de olika alternativa rörelser som ges vid öppna pass. Alla pass har alternativ för den som vill gå djupare eller göra det lite lättare, så att alla kan arbeta efter egen kapacitet och förmåga. Det finns varken resultattänkande, jämförelse med andra eller tävlingsmoment. Det är den inre resan som är den intressanta. Du börjar där du är och går åt det håll som känns rätt för dig. Målet är att stärka kroppen och lugna sinnet för större välmående både på mattan och i livet i övrigt.
 
 

Kan tillägga att detta pass gav mig träningsvärk lite här och där ;) 
 
Källa: http://yogahusetfalun.se/kurser/forrest-yoga/ 
 
//E
 

Yogahuset

Nu är jag här igen! På Yogahuset alltså :-)

Idag ska jag testa två pass. Först Lätt Yoga 14.00 - 15.00 sen Sama Yoga 15.00 - 16.00.

Spännande!

Jag tänkte skriva separata inlägg om alla olika pass jag testar denna helg.

//Emma


Godmorgon Söndag 25/8

Vaknade närmare 06.30. Typiskt när jag har chansen att sova precis så länge jag vill! Inte kunde jag somna om heller. Eventuellt kan en rabiat fågel ha väckt mig....

Tittade ut genom fönstret och såg att höstdimman har anlänt. En riktigt tjock dimma. Kyligt är det oxå.

Nu blir det frukost och TV.

//E


ZzZzZz

Nu får det då räcka för idag! Och jag har redan fått träningsvärk i magen...

Kanske hinner läsa lite Coelho innan ögonen går i kors :-)

//E


Info om Medicinsk Yoga

MediYoga Fakta
 

MediYoga är en terapeutisk form av yoga. Den innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga, effektiva andnings- och koncentrationstekniker, djup avslappning och meditation. Den kommer ur den kundaliniyogiska och tantriska traditionen som med sina rötter i norra Indien och Tibet är en av de äldsta former av yoga människan känner till. Yoga kom till väst i slutet av 1800-talet och är idag en av de mest utövade disciplinerna i världen.
 

Sjukvården
 

MediYoga används allt mer inom svensk sjukvård. Hjärtkliniken på Danderyds Sjukhus har utbildat sina sjukgymnaster för att kunna integrera MediYoga som rehabilitering efter hjärtinfarkt. Drottning Silvias Barn&ungdomssjukhus i Göteborg har utbildat sina sjukgymnaster för alternativ rehabilitering av barn med andningsproblem och ätstörningar.Dala ABC, ätstörningsenhet i Falun har utbildat hela sin personalstyrka. Akademiska Sjukhuset i Uppsala och Stockholms Sjukhem har utbildat personal för att ha denna kompetens och 15 vårdcentraler inom SLSO har utbildat personal i detta. Allt fler sjukhus och vårdcentraler över hela Sverige visar idag intresse för att implementera MediYoga i sin verksamhet.
 

Svensk forskning och studier - några exempel
 

- Danderyds Sjukhus 2009 - 2011: Medicinsk Yoga vid förmaksflimmer
 
- Studie på Danderyds Sjukhus 2008 - 2009: Medicinsk Yoga som sekundär prevention vid hjärtinfarkt
 
- Karolinska Institutet 1998 med uppföljning 2010 - 2011: Medicinsk Yoga för ryggproblem
 
-Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge 2011 - 2012: Medicinsk Yoga vid hjärtsvikt
 
- Kronofogdens Stressprojekt i Stockholm 2010: Medicinsk Yoga och stress på arbetsplatsen
 
- Studie på Nora Vårdcentral 2011 - 2012: Medicinsk Yoga på patienter inom primärvården
 
- Studie vid Stockholms Universitet 2000: Yoga och KBT som stresshantering på bankanställda
 
 
Källa: www.medicinskyoga.se 
 
 
Jag går själv i en Remissgrupp i Medicinsk Yoga just nu. Nu har jag bara gått ett par gånger, men märker redan nu att det blir stor skillnad på min stressnivå efter ett pass. Jag har köpt: Startpaket 3, Medicinsk Yoga - Forskning - Kunskap - Utbildning. Målet är att jag ska göra ett pass varje dag. Sen ska jag göra en personlig utvärdering efter ca tre månader för att se skillnader i kropp och själ. 
 
Jag tror mycket på detta!
 
//E

Yoga

Är hemma och äter lunch. Har varit på Yogahuset sen strax före 10 på förmiddagen och ska strax dit igen :-)

Har hittills hunnit med att testa ett pass i Forest Yoga samt varit på en föreläsning om Medicinsk Yoga.

Kl 14.00 ska jag prova på ett pass i Feldenkrais. Och efter det får vi se om jag orkar med ett pass till eller om det får räcka ;-)

Nedan: ett par kort från den övre yogasalen. Den är så vacker med högt i tak och alla gamla bjälkar.

//E


Weird or what?

Fredagskväll och här sitter jag hemma i soffan, alldeles ensam och virkar! Det trodde jag knappt om mig själv. Haha, ja man vet aldrig hur livet utvecklar sig ;-)

Inte för att jag klagar. Jag tycker att det här är hur skönt som helst! Lugn och ro. Och jag kan titta på precis det jag vill på Tvn :-)

Nyss såg jag: Tjejen som föll överbord. Den är så himla bra tycker jag. En film jag kan se hundra gånger om. Lätt!

Kvällen hade varit ännu bättre om jag inte höll på att klia ihjäl mig pga alla myggbett jag ådrog mig på kräftskivan! Gigantiska bett!

Nu ska jag nog lägga mig. Yogahuset har öppet hus i helgen så jag tänkte slinka in på ett pass imorgon klockan 10:00 :-)

//E


Klart!

Ugnsstekta rödtungefileer med purjolök och champinjonfyllning. Mos på färskpotatis. Tomat, rödlök och svarta oliver.

//E


Fredagsmiddag

Idag ska jag sno ihop rödtungefileer, purjolök och champinjoner till nåt gott!

//E


Höstfix

Tvättid hela eftermiddagen idag. Då passar jag på att rensa bland och tvätta alla mössor, vantar, halsdukar och kepsar. Har även torkat ur byrålådorna i hallen, och hatthyllan.

Känner mig nöjd :-)

//E


Nya höststövlar!!

Jag hittade mina nya höststövlar på nätet. Modehus.com. Och dom kom idag!!! :-)

Såå sköna!

//E


Ny sjukskrivning

Min doktor sjukskrev mig fram tills 31/10.

Skönt! Nu ska jag bara ta det lugnt och fokusera på terapin och MediYogan :-)

//E


Doktorn

Nu sitter jag i väntrummet hos doktorn. Efter detta möte tar jag helg! Det har varit en ansträngande vecka! Banne mig!

//E


Jodå

Det var ett helt okej möte med terapeuten. Mycket samma lika eftersom vi ej träffats förut. Hon ville bilda sig en egen uppfattning såklart och var då tvungen att fråga och fråga och fråga....
 
Mötet varade bara i 45 minuter, lite förvånande med tanke på att mötena med förra terapeuten höll på i 75 minuter. Viss skillnad där. Lite olika upplägg oxå. Men hennes verkar bra och vettigt så vi får se hur det utvecklar sig. Jag ska tillbaka på nytt KBTmöte redan på tisdag nästa vecka. 
 
Nu ska jag titta på tredje avsnittet av Broadchurch som jag missade igår pga kräftskivan (vilken var väldigt trevlig förövrigt, mycket skratt). 
 
En fortsatt lugn hemmakväll blir det idag :) Lite virkning och TVtittande blir fint! Sen visar dom fjärde avsnittet av Broadchurch kl 21.00 oxå, toppen!! :)
 
//E

KBT

Om en timme ska jag cykla iväg till vårdcentralen och träffa min nya KBTterapeut.

Den första stod inte ut med mig....haha, skoja bara ;-)

Nej den första slutade så nu har dom anställt en ny. Kommer ej ihåg vad hon hette men hon lät äldre.

Hoppas vi klickar!!

//E


Kräftskiva

Snart är det dax för kräftskiva i goda vänners lag. Det kan jag behöva efter den här dagen :)
 
//E

Möte

Idag på förmiddagen var jag på möte med min chef och en arbetsterapeut. Det var ett mycket bra möte! Det överträffade alla mina förväntningar. 
 
Nästa möte blir antingen i slutet av september eller i slutet av oktober. Och då skall även min handläggare på försäkringskassan närvara.
 
Efter mötet åkte jag ner till Kommunals kontor och pratade med min fackliga representant. Ett mycket bra samtal även där. Hon skall oxå närvara vid nästa möte då jag önskar det. 
 
Blir bra det här :)
 
//E

Godmorgon

Å va jag har sovit skönt inatt!!! 8,5 timme på raken! Helt fantastiskt. 
 
Startade morgonen med guidad meditation och kroppsscanning (läs mer om det på alkemisten.blogg.se). 
 
Nu är det dax för frukost och sen packa ett par traderapaket :)
 
//E

Ny serie

Nu börjar Broadchurch på Fyran. Första avsnittet....det ska jag allt ta mig en titt på!

//E


Tradera

Jag tvingade Bella att prova hälften av kläderna i hennes garderob i söndags. Det resulterade i flera auktioner på tradera kan jag säga! Gud så hon växer...
 
När hon kommer tillbaka nästa vecka ska hon få prova resten. Kan redan nu konstatera att jag behöver köpa en hel del nya kläder åt henne. Jeans och leggings och tröjor och.......Gaaaaaaaaah!!
 
//E

Dagens Lunch

Pyttipanna, stekt ägg, tomat, rödlök, svarta oliver och brieost.

//E


Frysinventering

Jag har nyss inventerat min frys. Jag visste inte ens vad jag hade längst ner i lådorna.

Nu vet jag

Fisk. Fisk och åter fisk.

Sill, strömming, rödtunga, rödspätta och laxkotletter.

Ledsen Bella. Men vi kommer att äta väldigt mycket fisk nästa vecka!

//E


Onda ting till salu

Ett program jag verkligen gillar är: Onda ting till salu. Visas på TV4 Fakta.

Det är en amerikansk dokumentärserie som handlar om Steve Santani och hans medarbetare. Steve har en annorlunda samling av föremål. Han köper upp ting som påstås vara besatta eller hemsökta och undersöker dom för att avgöra om de verkligen är övernaturliga.

Ett riktigt intressant program. Han köper mycket gamla tortyrredskap. Som tex gamla handbojor som användes för att fängsla häxor i Bamberg på 1600talet.

Gillar man historiska föremål och en gnutta spänning, är detta program helt rätt!

//E


Distanshealing

Ikvällst fick jag Nefertiti Reiki Healing på distans.

Mer om det finns att läsa i min andliga blogg alkemisten.blogg.se

//E


Chokladkolasnittar

Nu är kakorna klara! Dom fick godkänt av både mig och Bella :-)

Jag kallar dom "tantkakor" för min farmor och mormor brukade baka sådana. Men dom här heter chokladkolasnittar.

//E


Deg

Kakdegen är färdig och ska nu vila i kylen en halvtimme.

Sen ska vi baka!

//E


Dagens lunch

Pannkakor blir dagens lunch. Snabbt, enkelt och uppskattat :-)

//E


Virus?

Jag kände mig lite halvrisig igår och känner mig mer risig idag. Förkylning på gång? Hoppas inte! Jag som har så mycket inbokat nästa vecka :/

Tänker inte kliva ur sängen än på ett tag. Men det behöver jag nog inte heller för Bella ville kolla på Spirit igen :-)

//E


Och en till....

Trodde Bella inte orkade mer efter andra filmen. Men jodå! En till film skulle hon absolut se!

Det blev: Spirit. En underbar film där man lätt kan gråta en skvätt emellanåt.

Mer choklad! Och läsk...

Lätt illamående.

Bella somnade strax före 23. Men före det hann vi även med att läsa tre kapitel i Fantastiska Wilbur plus en del skratt och flams :-)

Nu hoppas jag på att jag kan somna omgående så det inte blir som igår! (Men en del grannar har partaj på våran gemensamma uteplats så det kan bli svårt).

Godnatt

//E


En till...

Vi fortsätter kvällen med ännu en film: Pocahontas 2

Och pringles :-)

//E


Filmtajm

Nu varvar vi ner med en film som vi lånade på biblioteket hos mina föräldrar: Lyllo och Zorba.

Och massor med choklad :-)

Trevlig lördag alla!

//E


Klart!

Äntligen är vi klara med legobygget :-) Detta köpte Bella för sina sparpengar.

Lego Friends är grejer det!

//E


Äntligen kaffe!!

Äntligen får jag sätta mig ner på balkongen med min kaffekopp! För första gången idag förövrigt...

Det har varit full fart sen kvart över sju i morse.

Först Ridklubben. Det var bara Bella och en till som dök upp så lugnt och skönt var det :-) Dom fick rida ut i skogen och Bella fick sin älsklingshäst Smaragd. Jag promenerade efter (och sprang när dom travade). Svettigt ;-) Stallkatten Cola följde oxå med.

Pappa hämtade oss där för han skulle köra hem marsvinen till oss. Slut på deras semester nu ;-)

Vidare till Coop och handla.

Hem. Installera marsvinen. Dammsuga och laga lunch.

Skurat Bella i duschen.

Och NU fick jag som sagt äntligen en kaffepaus. Ljuvligt!!

Sen ska jag skura mig själv och bygga lego :-)

//E


Frukost

Dagens frukost: fil, krossade linfrön, solrosfrön och färska blåbär :-)

//E


Godmorgon?

Nej...

Dödstrött!! Blev inte många timmars sömn inatt inte...

Men det är bara att bita ihop och göra oss klara för att ta bussen ut till ridklubben. Äntligen har höstterminen börjat :-) Första gången idag. Som Bella har längtat efter de tjocka små Shetlandsponnyerna!

//E


Men?!

Hur kan man gå från dödstrött till pigg på några minuter??

Nu har jag vridit och vänt på mig i sängen sen klockan 21.30 ungefär. Jag blir galen!!!

Ska bli roligt när klockan ringer 7.15 imorgon.....

//E


Sk8boardskola

Bror lärde Bella att åka skateboard idag. Det tyckte hon va skoj! :-)
Hon och kusinen åkte och trixade.

//E


Tårta och paket

Bilder från 5årskalaset. Dylan fick bla en t-shirt med fotbollsmotiv. Han visar stolt upp den på bild :-)

Det dröjer dock inte länge förrän hans far kastar sig över gåvan...lika ivrig han ;-)

//E


Kalas

Om nån timme kommer bror och Dylan hit till skogen. Vi ska ha 5årskalas idag för lille D :-)

Ballonger, paket och tårta och allt som hör till. Och till middag ska vi grilla kött och korv :-)

Det blir en bra dag idag!

//E


Simmande ormar

Idag åkte vi till Valbo och shoppade loss hos Toy's R us.

Rena drömmen för Bella ;-)

Men nu var det ju mestadels till Dylan, som fyllt 5 år den 8/8.

Men Bella tog med sina sparpengar och köpte ett rejält paket Lego Friends :-) Det ska vi bygga ihop på lördag eftermiddag när vi kommer hem. Tänk att det är så roligt att bygga lego!

Senare på eftermiddagen tog vi en promenad till Dammen och fiskade lite. Det blev en abborre. Men höjdpunkten var när vi upptäckte två stycken ormar som simmade runt i vattnet! Jäklar vilken fart dom hade! Duktiga simmare. Snokar tror vi att det var. Djurhistorien var dock ej slut där. På väg hem hittade Bella en groda som hon stoppade i cykelkorgen på mammas cykel, haha! Den fick följa med oss. Nu bor den i en hink som Bella gjort ett grodbo i. Vi ska släppa ut den imorgon.

Kvällen avslutades med grillat kött, pommes och beasås.

Tyvärr är det svårt att lyckas ladda upp bilder här ute i skogen, så jag får publicera dom när vi kommer hem istället.

//E


Mums

Bella är överlycklig och mumsar chickenbits i bilen :-)


Medicinsk yoga

Eftersom min stressnivå är onormalt hög för tillfället skickade min doktor en remiss till en kurs i medicinsk yoga. Totalt 10 gånger, tisdagar, på yogahuset i stan. Mamma fick en remiss till samma kurs av sin arbetsterapeut vilken oxå råkar vara instruktören för gruppen. Skönt att ha nån jag känner med mig!

Så i tisdags var första träffen.

Vi fick lära oss några yogaövningar, andningstekniker (vilket jag verkligen behöver då jag andas helt fel) plus avslappning och information.

Väldigt intressant och jag är säker på att detta är helt rätt för mig!

Längtar tills nästa tisdag :-)

//E


En dag vid sjön

Idag trotsade vi vädret och gav oss iväg till båtbryggan vid Hinsen för att fiska och plocka blåbär. Jag, Bella, mamma och pappa.

En liten abborre och 1,1 liter blåbär blev dagens fångst :-)

//E

https://cdn1.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba8289606ee29c39d5578.jpg">https://cdn3.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba8289606ee29c39d5578.jpg">https://cdn1.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba8289606ee29c39d5578.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba8289606ee29c39d5578.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba86cddf2b30677b554c6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba86cddf2b30677b554c6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba86cddf2b30677b554c6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba86cddf2b30677b554c6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba901ddf2b305efd3d0f9.jpg">https://cdn2.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba901ddf2b305efd3d0f9.jpg">https://cdn3.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba901ddf2b305efd3d0f9.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba901ddf2b305efd3d0f9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba924e087c36e9e5ba1f4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/679428/6-3/pic_520ba924e087c36e9e5ba1f4.jpg" class="image">


ZzZzzzZ

Fattar inte varför jag är så trött! Sjukt trött! Skulle lätt kunna lägga mig och sova.
 
Men det går inte.
 
Dax att laga lunch åt mig och Bella...köttbullar och makaroner...wohooooo!!
 
//E

Schhhh!!!

Min och Bellas konversation vid läggdags:

Bella: Är du naken??
Jag: Nej. Jag har ju trosor på mig.
Bella: Just ja...
Jag: Men du är ju nakenfis!
Bella: Schhhhhhh!!!! (gömmer sig under täcket).
Jag: Va??
Bella: Jultomten kan höra dig!! Så du får inte säga så där.
Jag: Eeh, okej. Jag ska aldrig mer säga så högt. Jag lovar....

//E


Fantastiska Wilbur

Äntligen ska jag börja läsa boken: fantastiska Wilbur, för Bella :-)

Jag älskar den historien, en av mina favoritböcker när jag var liten <3

//E


Sporty's

Meningen var att jag och Bella skulle möta upp bror och Dylan i en lekpark i stan.

Planen sprack när det började ösregna.

Vi åkte till Sporty's lekland istället! Mycket uppskattat av barnen. Dom röjde järnet kan man säga. Bella var genomsvettig :-)

Nu sitter vi här i soffan. Mätta och trötta.

Så mätt så jag är illamående (jag var tydligen tvungen att äta några skivor brieost till maten...och några chokladdoppade nötter efter det).

Herregud

//E


Hur det slutade

Efter travet hamnade vi på Lips i Borlänge, en mellanlandning på Statoil i Leksand (korvätning) för att slutligen anlända till Skutan i Rättvik.

En intressant spontankväll kan man säga.

På Skutan träffade vi på Marcus, en av domarna från (Sveriges Mästerkock). Daniel gjorde bort sig och kallade han för Patrik. Hahaha!

Ja det va en rolig kväll :-)

//E


Vad hände?

Jag och Mia låg i soffan och slappade som bäst, osminkade och lata. Då helt plötsligt fick vi en timme på oss att göra oss klara för att åka på trav! Jag slog sönder parfymflaskan i rena förskräckelsen. (Jag kommer förmodligen att gråta en skvätt över det imorgon).

Herregud

Så här är vi nu...på Romme travbana.

Hur kommer detta sluta?

//E


SATC

Bergman kom förbi för en stund sen. Nu blir det tjejfilm. SATC :-)

//E


Gött

Ostkrokar till lunch idag

//E


Skönt

Skönt att jag valde att ej följa med ner på krogen igår! Sällskapet tog en taxi härifrån runt midnatt. Själv städade jag balkongen, åt varma mackor och kokta ägg. Och somnade sedan på soffan framför ett spännande program på TV4 Fakta, vaknade ca 04.30 och försökte tänka ut var jag befann mig.

Förflyttade mig till sovrummet och sov vidare till 10.30. Skönt!

Är dock fortfarande riktigt trött. Det får bli en dag i soffan framför TVn :-)

//E


Folk i Drömslottet

Det råkade bli lite partaj hemma hos mig ikväll. Jag, Mia Å, Mia B, Elin, Jonas och Henry.

Trevligt med spontana grejer kan jag tycka.

Jag gillar verkligen mina vänner. Vi är som vi är helt enkelt. Ikväll har vi två nya i gruppen. Jonas och Henry. Sköna pojkar. Henry vill gärna ursäkta sig för sina åsikter tex. Vi vill gärna poängtera att här ursäktar vi oss INTE!! Inte för något! Här tycker vi som vi vill, och känner som vi vill! Thats it! Inga fördömanden här inte!

Skål på er!

//E


Laddar med Miley


Dax igen

Nu är det dax att starta upp denna blogg igen med glimtar ur mitt vardagsliv :) 
 
Dock kommer jag att ha kvar bloggen alkemisten.blogg.se där jag skriver om mina andliga upplevelser.
 
Enjoy
 
//E

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0