Halloween fest

Några bilder så här långt...


Toast Skagen till förrätt




Min pumpa!!!


stämning!


Mia, så fin!

//Emma

avsked

Nu har Bella åkt med mormor och morfar till stugan, lite sorgligt var det allt. Fast innerst inne vet jag att det kommer att gå bra! Hon kommer att få så roligt lilla skruttan. Leka dagarna i ända =) Det kommer knappast att bli brist på stimulans!

Alla ärenden är avklarade oxå! Jag och sambo var runt och hämtade ut paket, handlade lite och svängde förbi Malin och hämtade öl.

Nu kom jag på att jag glömt att äta frukost idag....inte bra! Men jag ska städa det sista först...och det är inte så mycket. Efter det här behöver jag nog inte städa på ett år eller nåt ;)

Uppdateringar kommer säkert under kvällens gång! Det ska bli riktigt roligt och humöret är på topp!

Ha en bra Halloweeen kväll alla! För det ska jag ha!

Kram  //Emma

FEST


En morgon av förvåning!



Det här är vad jag såg när jag klev utanför ytterdörren imorse!

Heej Vinter!

//Emma

Förberedning

Nu har jag skrivit Bellas packlista plus att jag har börjat packa litegrann, imorgon ska nämligen hennes mormor och morfar komma och hämta henne på förmiddagen för vidare färd mot Korsån, där dom ska vara ända tills på söndag! Hur ska jag klara mig utan min lilla prinsessa? Hon är 11 månader och jag har aldrig lämnat bort henne över natten förut, det här är premiären! Det kommer säkert att gå superbra =)

Idag har jag karvat ur en pumpa oxå och skurit ut ett ansikte =) ska bli fint med tända ljus i imorgon.

För övrigt är jag inte lika deppad längre, nu är jag snarare likgiltig! Jag skulle lika gärna kunna klä ut mig till häxa (det är ju ändå halloween) så om ni är på S2 och får se denna skapelse (fast fetare) så är det jag:

6' Character Creation Witch

Dax för skönhetssömnen!

Godnatt

//Emma

Fläsk Fia!

Nu är jag riktigt deprimerad! Jag har absolut ingenting att ha på mig imorgon! Eller jo, jag har massor av potentiella outfits jag skulle vilja ha på mig men problemet är min VALK på magen som hänger och sladdrar!

Fläsk-Fia Blääääääääääääääääääääääääääääää!

Och pga den sitter ingenting snyggt! Kul liv....NOT!

Jag ska ringa och fråga närmsta pizzeria om jag får praktisera som kebab klumpen på den där snurrande pinnen, så kan dom karva av mig lite på lämpliga ställen!

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det hamburgare med bröd. Fyllningen var ost och stekt ägg!



Göttans!

//Emma

Party vädret imorgon enligt SMHI

Imorgon ska det tydligen snöa här på förmiddagen och eftermiddagen. Men till kvällen ska det klarna upp och bli fint!

Vi hoppas på det!

//Emma

Lite partystämning dagen innan


Sladd Tjuven

Bella har snott hela sladdhärvan ur lådan igen..


Snyggt halsband ;)


Eller snyggt bihang ;)

//Emma

Godmorgon Torsdag

Igår va jag så jäkla TRÖTT orkade knappt kolla på Grey´s Anatomy (fast det va jag ju tvungen till) fast hur fokuserad jag var är en annan femma ;)

Förövrigt igår kom Malin och Minna hit som planerat, först fika (som alltid) sen var det tänkt att vi skulle gå en bit mellan ängarna bara och sen vända, men den gravida kvinnan kände sig tydligen hurtig så det slutade med en lång promenad =) Skönt var det! Plus att vi hade tur med vädret! Först snöade det och sen regnade det, men precis när vi skulle gå blev det uppehåll.
När Malin skulle bege sig hem igen svänger det in en liten blå bil på våran gård. Det visade sig vara Jenny och Malin som haft ärenden i Borlänge =) Det blev en trevlig liten kort visit, men vi hann iallafall prata lite om festen på fredag. Det blir tre rätters. Nu längtar jag verkligen till imorgon!

Jag som var så trött har sovit dåligt inatt! Jag har drömt minst 2 olika mardrömmar som jag vaknat efter, en om Bella och en om mig själv...usch! Sen har Bella sovit rätt oroligt oxå och vaknat och varit ledsen några gånger så det slutade med att hon hamnade i våran säng till slut. Men vi lyckades sova till 07.30 iallafall.

Nu ska jag försöka göra något vettigt! Som att prova ut kläder....

kram

//Emma

Telefonlistan i mobilen

Detta lilla tidsfördriv hittade jag här: Malin E blogg 

Har du pussat nr 2?
Nej det har jag inte

Vad har du för relation till nr 20?
Grand Spa och Sport, ja jag har ett gymkort där ;) Som jag ska säga upp så fort bindningstiden försvinner.

När ska du träffa nr 30?
Blir lite svårt med tanke på att det är IQ Svar ;)

Är nr 18 söt?
Ja, mina föräldrar är så söta så =)

Vad var ditt första intryck av nr 13?
Att hon verkade ha rätt mycket humor

Gillar du nr 14?
JA! Jag gillar Mia =)

Har du träffat nr 3 den senaste månaden?
Ja jag tror att jag träffat brorsan senaste månaden, minnet är bra men kort!

När ska du träffa nr 25 nästa gång?
Aldrig mer hoppas jag! Haha!

Är du nära vän med nr 23?
Det skulle man väl kunna kalla det eftersom det är vårat hemnummer

Har du gått på Bio med nr 4?
Nej det har jag inte

Skulle du kunna gå ut med nr 35?
Ja det skulle jag!

Vad pratar du och nr 5 oftast om?
Hundar skulle jag tro

Skulle du kunna ge nr 9 en kram?
Ja det skulle jag!

Vad har du och nr 24 för relation?
Oj då, där låg visst vårat gamla hemnummer som jag har raderat nu

Vad skulle du vilja göra med nr 26?
Jag skulle vilja sätta mig i frisörstolen och få håret fixat =)

Vad är det bästa med nummer 8?
Att där finns det pengar att hämta! (Våran bank)

Brukar du och nr 16 träffas?
Ja. Min farmor...fast mer sällan nu när vi har flyttat från Falun

 

Vill ha

Såna här skulle jag vilja ha i mitt kök! Lantligt och charmigt =)



 



Trälådorna kommer från Bloomingville by Trendkompagniet och dom sötnosarna kan man köpa på www.systerlycklig.se den minsta kostar 79 kronor. Den större modellen är tyvärr slutsåld tror jag.

//Emma


Godmorgon Onsdag

Inatt har jag sovit såå skönt =) Jag vaknade bara en gång vid 02 och det var pga Boss, han stog och muttrade och tittade ut genom stora köksfönstret. Men när jag sa åt honom att allt var lugnt viftade han på svansen och gick och la sig igen. Bella väckte mig strax efter 07 =)

Nu har Bella precis ätit gröt och jag funderar på hur jag ska lägga upp dagen...Jag vet att Malin och Minna kommer förbi en sväng men jag vet inte när. Tror att jag ska skura badrummet idag, och tvätta lite mer...Sen verkar det bli fint väder idag oxå, då vill jag ju vara ute mycket! Hmmm....

Vi får se, nu ska jag iallafall ringa kommunen och sätta upp Bella på dagisplats i Ornäs oxå, hoppas det ökar våra chanser att få en plats SNART!

Ha en trevlig Onsdag!

kram  //Emma

Vilken Kväll!

Nu är jag helt färdig känns det som!

Först omöjlig unge som vägrade sitta still när overallen skulle på...VÄGRADE...det tog hur lång tid som helst! Hon skrek, grinade och ålade runt på golvet...kul? NOT! Jag kände mig stressad. Boss ville ut nämligen, han var mycket nödig! Och det påpekade han hela tiden. Samtidigt försökte jag ha en normal konversation med Malin i telefonen = omöjligt! Till slut satte Malin igång högtalaren så den blivande pappan kunde höra hur kul det verkar vara att ha en snart ett-årig bebis hemma! Jag kan tänka mig hur blek och kallsvettig karln blev....Malin...bli inte förvånad om han låtsas gå till jobbet och aldrig mer kommer tillbaka ;) 
Till på köpet regnade det ute...inte heller kul!

Men sen hade vi en bra stund =) jag och Bella lekte i våran säng. Hon tycker att det är så kul att bli jagad! Och extra kul är det när det är mjukt med täcken och kuddar så hon kan kasta sig runt hur som helst =)

Lite nagelvård behövde hon så jag satte henne i mitt knä och tog fram sagan "elefanten Peter" (man måste nämligen distrahera henne om man ska lyckas klippa naglarna inom rimlig tid) när vi precis var klara kände jag lite extra värme på benet...jag anade en och annan uggla i mossen...så jag lyfter upp henne...och mycket riktigt...blöt fläck. Ja ja hon skulle iallafall bada på kvällen.

Senare..i soffan när hon precis har druckit upp kvällsvällingen, lyfter jag upp henne för att gå till sängen...då känner jag att pyjamasen är genomblöt på ena benet...jaha...av med den och in med barnet i duschen. 2 gånger...hur kan det komma sig?? Antingen har jag varit slarvig med att kolla så att blöjan setat rätt när jag bytt...eller så har hon skaffat sig en redig snestråle!!!

När hon ÄNTLIGEN kommit i säng, går jag lite lagom trött mot soffan för att inta horisontalläge när jag plötsligt kliver i något blött....en kisspöl...det kan inte vara sant tänkte jag....men det var det, hon hann med att pinka en till pöl den lilla stunden hon var utan blöja medan jag fixade med dushen!

Så nu är jag riktigt trött!!!

Dax för Desperate Housewives...

//Emma

Vilken Tur!

Vilken tur att Malin och Minna kom förbi en liten sväng på eftermiddagen =) Då fick Boss leka och springa av sig lite, vilket betyder att jag slapp gå eftermiddags promenaden i regnet! Haha!

När Bella sov middag passade jag på att fortsätta med städningen oxå =) Plus att tvättmaskinen är i full gång! Kan inte bli bättre!

Dessutom har jag köpt mig en pumpa idag :) här ska karvas framöver!



//Emma

Godmorgon Tisdag

Nu har jag bestämt mig för att skicka tillbaka klänningen jag impuls köpte på nätet! Tror nog det blir kjol istället och jag kom på att jag har en hemma som jag aldrig har använt och som jag dessutom kan ha =) Bra va? Så nu är det bara att fundera ut vad jag ska ha upptill! Ett senare bekymmer....

Inatt har vi sovit hur bra som helst! Jag somnade vid 21.30 och Bella väckte mig först vid 06.40 ungefär. Pigg och utvilad med andra ord!

Klockan halv 10 ungefär drar jag och Bella till kupolen en sväng för lite ärenden, måste komma ihåg att hämta ut mitt Jotex paket som har kommit oxå!

Eftermiddagen har jag inte planerat än, men det ska väl knappast bli särskilt svårt att hitta på något att göra!

Kram

//Emma

Godnatt




//Emma

Bella, såhär i Halloween tider



//Emma

Bella, såhär i Halloween tider



//Emma

Kvällens Nöje

Bella roar sig med att riva ur diverse sladdar ur en låda i TV-bänken.



En stund senare såg jag i ögonvrån att hon ställt sig på knä framför Boss och höll på med nånting, när jag tittade lite närmare upptäckte jag att det var en dinglande slemtråd hon försökte fånga...haha...va snuskigt!


//Emma


Sällskap och promenad

Det blev fiskgryta idag, med krossade tomater, vitlök och mycket basilika!



Efter lunchen kom Malin och Minna förbi en sväng. Först kaffe och sen en långpromenad =) Väldigt trevligt. Skönt att Boss fick leka ordentligt oxå, nu klarar han sig till kvällen.

Nu hade jag tänkt att Bella skulle sova middag ett tag, men icke! Eftersom jag inte kan tvinga henne till det så får hon väl slippa det idag då. Hon får lägga sig tidigare ikväll istället.

//Emma

Godmorgon Måndag

Igår somnade jag 21.30 och sov i ett streck till 06.20 för då ville Bella gå upp! Men jag lyckades få henne att somna om...till 07, då gick vi upp =) Jag känner mig betydligt piggare idag, fast jag har fortfarande lite ont i magen.

För övrigt kollade jag för första gången på Gordons program igår, den där elaka kocken...haha! Och det var faktiskt riktigt bra! Jag har inte brytt mig om att kolla på det förut eftersom jag inte tycker att dom andra programmen han gjort har varit mycket att se. Men det där kommer jag att se flera gånger!
Likaså hade Jamie Oliver sitt program direkt efter och det var väldigt bra! Hemskt...men bra. Jag tycker att det är viktigt att folk får upp ögonen för hur det egentligen går till i kycklingindustrin! Det var bra att han tog tag i frågan.

Nu...frukost, Sen...vet jag inte riktigt. Jag blir hemma iallafall. Tänkte försöka leta efter nåt gott fiskrecept på nätet, jag har tinad fisk i kylen men jag har ingen aning vad jag ska göra med den...

Ha en bra måndag

//Emma

Blääää

Vilken dag jag fick!
Den började skitbra, Bella sov hela natten och vaknade inte förrän 09 tiden =) Skönt med sovmorgon! Fast jag hade missat det där om att ställa tillbaka klockan så egentligen var hon 08....

Jag fixade frukost och morgon pysslade lite som vanligt när jag helt plötsligt börjar känna mig konstig...det blev bara värre och värre. Så det va bara att konstatera magsjuka! ELÄNDE!!

Så kul har jag haft det idag! Nu har det lugnat ner sig men jag är heeelt slut! Det enda jag vill är att gå och lägga mig. Snälla, låt det bli kväller snart!

Nu tänker jag slänga mig på soffan ett tag

//Emma

Kan inte sova

NEJ det kan jag inte!!! För jag är såå stressad inför festen, fast det är en vecka kvar! JAAAA, onödigt, jag VET!!  Men va FAAAAAAAAAN!!  Det är så mycket som ska ordnas! TYP mina KLÄDER!!! Jaja......det kommer att ordna sig....nån gång.....med impuls internet shopping ;)


I hope..............................................



//Emma


Shit Sherlock!!!

Jag "råkade" visst beställa en klänning från Gina Tricots hemsida!!! OMG!!! Tänk om den inte passar!!! Tänk om den inte kommer innan fredag!!! Hjääälp!! Vad ska jag göra då??? Jag måste verkligen gå igenom min garderob innan dess!!! Å Guuuuuud jag får hjärtklappning! Vad ska jag göra??

Road!

Just nu är jag väldigt road av Bella och Kenneth som leker som bara den! Från rum till rum och fort går det! Dom har väldigt bra utbyte av varandra måste jag säga. Det den ena gör tycker den andra är roligt =) Himla bra om man vill ha en lugn stund för sig själv, eller bara göra en sån sak som att plocka ur och i diskmaskinen i fred! Fast lekarna sätter sina spår oxå, som klösmärken lite här och där. Men Bella har inte blivit ledsen en enda gång. Det jag kan bli lite orolig över är om hon skulle bli klöst i ögonen, så jag vaktar lekarna som en hök! En annan sak jag kan bli orolig över är om Bellis skulle bli för hårdhänt mot lilla Kenneth, men jag försöker hela tiden lära henne att klappa snällt!

Det är rätt svårt att få till bra kort på dom eftersom dom aldrig är stilla, dessutom är korten här tagna med mobilen så det blir lite suddigt ibland, men här är några när dom leker i hallen =)










Det var meningen att jag skulle lägga in det här betydligt tidigare men ändrade planer är vanligt nuförtiden :) Nu väntar jag på att lilla gumman ska somna, men hon är på god väg om hon inte redan har gjort det,

När mamma var här lämnade hon deras cd-spelare till mig som vi ska ha på festen (vi sålde högtalarna och sånt i flytten...annars hade vi kunnat använt datorn) och den är perfekt nu när det är kväll för då kan jag bara koppla in hörlurarna och poppa =)

BTW jävlar vad det stormar ute!!! Det knakar i fönserrutorna och det viner runt knutarna! Och ibland dånar det så man tror att det är en tornardo som knackar på! Skönt att vara inne =)

Nej...nu blir det godnatt snart...

kram  //Emma

Dagens Bön

TACK gode GUD för att jag har sådana UNDERBARA föräldrar!!! Amen

Mamma och pappa.....jag älskar er!

Kram  //Emma

Middag

Nu är det middags dax, spagetti och köttfärssås =)

Malin var här en vända och lämnade av lite alkohol som jag ska ha tills på fredag, då passade vi såklart på att ta en kaffe oxå.
Innan hon kom var jag och Bella ut på en långis, en väldigt blåsig långis! Men det var skönt att röra på sig i friska luften. 

Sen antar jag att det blir mera städning...jag har gjort en hel del redan faktiskt :) Känns skönt!

Godmorgon Lördag

Bella har sovit bra i natt med, nån liten skrik incident bara alldeles innan jag somnade. Hon vaknade före mig imorse och jag var helt säker på att klockan inte var en minut över 05! Men när jag gick upp och kollade var hon faktiskt 06.50 så det gjorde inte så mycket. Jobbigt att jag var så trött bara ;) men det kan ju bero på att jag gick och la mig så sent! Fast det beror på om man definierar 23 som sent =) men är man van att gå och lägga sig tidigt på kvällarna känns 23 som sent! Sliten småbarns morsa som man är =)

Idag vet jag inte vad jag ska göra....det blir en hemma dag iallafall. Jag ska nog fortsätta med städningen...det är mycket sånt jag vill ha gjort innan festen! Och det är smartare att ta en del varje dag så slipper man stå där med panik i blick dagen innan!

Ha en bra lördag!

//Emma

1 Vecka kvar

Nu är det en vecka kvar till tjejfesten på Halloween! Och nu har jag plötsligt drabbats av panik! Va faan ska jag ha på mig? Jag kan ju inte bara gå iklädd ett armband och ett par stövlar!

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP

Min dag

Först kom mamma och hälsade på, hon hade med sig lite fina presenter till mig =)


En fin blomma och prydnadspumpor, perfekt till Halloween =)


Ett fint armband! Det ska jag ha på mig på fredag =)

Hon hade oxå med sig 4 årstidstavlor som vi hade när jag var liten, gättesöta tycker jag. Dom ska jag nog sätta upp i köket under helgen.


Och frukt =)

TACK mamma!!!

Några minuter efter att mamma åkt kom Malin, det blev en snabb kaffekopp och efter det packade vi in Bella, barnvagn och tillbehör i hennes bil och åkte till kupolen. Jag hade inte tänkt shoppa något utan det var bara Malin som hade ärenden idag, men jag lyckades iallafall köpa mig ett par stövlar ;)

En oplanerad fika blev det där oxå eftersom Bella behövde mellis....hmm 2 st fika med tillhörande onyttigheter idag = INTE bra! Men gjort är gjort så...

Dollarstore efter det, blev lite inköp där med bl.a 2 stora marshaller som jag ska tända till Halloween festen.

Sista stoppet innan hemfärd blev i Storsten, Malin skulle köpa badbalja till kommande bebis. En trevlig kvinna var det som bodde där, med många ungar och 2 söta chihuahua valpar =) Det tog ett tag innan vi kom därifrån!

Nu är jag heelt slut efter dagen! Ska bada Bella nu och sen blir det nog godnatt för mig.

Kram

//Emma


Fredag morgon

Inatt har jag sovit så skönt! Somnade ca 21.30 efter att ha stört mig på diverse oljud som jag inte kunde lokalisera vart det kom ifrån! Först trodde jag att jag utvecklat nån form av tinnitus och fick lite panik, men sen höll jag för öronen allt jag kunde och då blev det tyst...inte tinnitus med andra ord =) Sov sen hela natten utan avbrott och vaknade av mig själv kl 06.00 och kunde inte somna om. Bella vaknade först vid 07.

Jag har redan hunnit med lite städning och det tänkte jag fortsätta med om en liten stund. Sen är det bara att invänta besök från mamma :) Ska bli trevligt!

Ha en bra fredag!

//Emma

Godmorgon



dax för frukost =)

//Emma

Godnatt



Det kommer jag garanterat att göra!

//Emma

Så sött

Boss och Bella <3


På kupolen med Bella och Malin

Idag blev det 2-3 timmar med Bella och Malin =) Babyproffsen första anhalt då vi båda hade ärenden dit, jag var tvungen att köpa ett långärmat matförkläde till skruttan (känns som att det behövs) och så fyllde jag på lagret med barnvagns reflexer.

Lunch/fika/mellis blev det på Wayne´s



Grillad Toast med sallad



Bella åt Frutti =)



Malins humor var på topp ;)

Ja det blev lite hysteriskt där ett tag...haha! Allting spårade ur totalt....det började med fruktsallad och slutade med syfilis! Men det är väl som vanligt! Hahahaha! Kul var det iallafall =)


Sen blev det lite ICA och lite Lidl, nu har jag införskaffat mig lite städprylar för här ska städas! Jag har redan börjat skrubba i köket =) Super bra rengörings våtservetter som luktar citron...städningen blev plötsligt mycket roligare!

Nu ska jag dammsuga och torka golv, sen får det vara bra för idag!

kram  //Emma


Underbar dag

Vilken underbar dag det här kommer att bli =) För jag och Bella ska nämligen in till Kupolen nu på förmiddagen! Äntligen känner jag mig tillräckligt pigg för att orka med det =) Får se om Malin hänger på oss oxå.

Vi har sovit gättebra inatt! Ända fram till 07.15 utan avbrott =)

Det är ju det jag säger...det här är en underbar dag!

Kram  //Emma

Irriterande!

Jävligt irriterande att kanal 5 ska krångla mitt i Grey´s Anatomy!!! Helt plötsligt blir det nåt engelskt husbyggar-inredningsprogram. När problemet är åtgärdat rullar det en text högst upp där dom såklart djupt beklagar det lilla missödet och påminner att programmet kan ses i repris på söndag 17.10.

Tänk om jag inte har tid att titta på reprisen på söndag 17.10!!!

Godnatt!

Höstpromenad

Idag var Malin här och fikade ett tag =) Trevligt att få prata bort nån timme sådär. Och så var det så bra tajmat för Bella sov middag under den tiden.

En stund efter lunch gick jag, Bella och Boss ut på en promenad, det var inte meningen att vi skulle gå så långt men jag hittade en ny väg som jag inte gått förut så jag ville veta vart den ledde. Det visade sig vara ett bra val för nu har jag en perfekt runda för barnvagns promenader =)

Jag tog några bilder efter vägen, det blev inte så superbra kvalitet för batteriet i kameran var slut så jag var tvungen att ta med mobilen...


Höstblekt gräs


Fullt med löv på vägen




Vackert =)


Nu är jag proppmätt och min ilska över Boss börjar lugna ner sig ;) Jag ska ge Bella middag och efter det blir det en kvällspromenad. Hoppas det inte blåser lika mycket den här gången, förra promenaden höll min mössa på att blåsa av!

//Emma

Hund Bortskänkes!



Obstinat bullmastiff bortskänkes!

Om du tycker att det är rofyllt med en hund som...

* sitter som ett stolpskott i trädgårn och ylar till och från dagarna i ända...
* gnäller, gnäller och gnäller...

Om du skulle tycka det var roligt när en hund...

* grovtacklar dina gravida kompisar
* sliter sönder läderkopplet i ren hysteri när den gravida kompisen tänker åka hem igen

Om du är en person som inte tycker om besök...för det kommer du garanterat inte att få så länge till...

Om du är en sån som gillar trögtänkta, dreglande hundar med fåraktig uppsyn...

...då kan du höra av dig till mig!

//Emma

Lovely =)



Inledningen på Mamma Mia gör mig så glad! Vilken stämning! =)

Desperate Housewives

Vad var det som hände i desperate housewives? Jag missade litegrann på ett ställe pga att Kenneth höll på att driva mig till vansinne, sen när jag började titta igen var det en fet unge i Gabys säng som var sminkad som en påskkärring! Helt plötsligt kommer en annan unge springande iklädd hennes Vera Wang??? Vad har jag missat?? Sen var det en massa andra konstiga scener oxå!

Hjälp!

Men vad är det ?

Idag vet jag inte vad det är med Bella, hon vägrade sova middag nr 2 och nu vägrar hon somna för natten! Hon borde vara gättetrött, men det är väl övertröttheten som slagit till nu. Det spelar ingen roll vad jag gör. Hon bara ställer sig upp i sängen och vrålar. Ja, vad gör man? Hon får väl vråla då.

Jag slapp gå kvällspromenaden idag så då dammsög jag istället =) Skönt att få det gjort tycker jag! Känns som att jag ligger efter med så mycket nu när jag varit sjuk ett tag. Och festen närmar sig med stormsteg känns det som!  Det ska bli så himla kul =) Och i Borlänge har jag inte gått ut på år och dar´ så det är väl på tiden kan man tycka!

Haha! Jag lägger in en bild på Boss här, Bella har börjat kasta mat på honom när han kommer för nära henne när hon äter =) Det är säkert hennes sätt att försöka mata honom! Den här gången fick han laxgryta med ris i pälsen.



Nu väntar jag på att dom desperata hemmafruarna ska komma igång så jag hoppas att lilla envisa fröken fräken sover då. Men nu har hon varit helt tyst i ca 3 minuter så jag håller tummarna.

Godnatt

kram //Emma

Trött

Jag är fortfarande trött och seg, trots kaffe och Kan Jang. Det är väl bara att acceptera att det är en sån dag helt enkelt.
 
Vi har varit ute på en promenad tidigare och jäklar vad det blåste! Boss sprang lös och när jag skulle ropa på honom va det så mycket motvind så orden studsade tillbaka rätt i fejset på mig. Han hörde inte ett smack! Haha!

Nu håller Andreas på att forsla bort riset på tomten, jag skulle oxå vilja vara ute och pyssla men jag har fortfarande inte fått tillbaka min energi :( Jäkla förkylning!  Men jag har plockat fram dammsugaren iallafall, alltid något. Inte för att jag har börjat städa än men nu står den där och påminner mig om vad jag borde göra ;) Haha! Får se om det blir gjort idag eller imorgon.

Inte orkade jag laga middag heller så det fick bli mannagrynsgröt idag...

Nu ska jag göra middag åt Bella och sen tror jag att det blir en kvällspromenad.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Imorse vaknade vi 08.40 =) So nice! Fast 02.20 var jag tvungen att lägga henne i våran säng för hon var så upprörd. Men efter det så var det lugna gatan...vad jag kommer ihåg iallafall.

Jag sitter och äter frukost medan vissa familjemedlemmar härjar som bara den. Som Bella och Kenneth till exempel. Boss vankar mest runt och är fundersam över uppståndelsen.


Kenneth har trasslat in sig i en påse


Bella har hittat en glasburk (som är rolig att banka i golvet)


Spelar trumma


 Läsa många tidningar samtidigt

Nu sitter jag och funderar på vad grannen mitt emot har för projekt på gång. Helt plötsligt välde det in lastbilar och diverse maskiner på deras tomt....hmm (inte för att jag har med det att göra men lite nyfiken blir jag allt).

Dax att göra nånting vettigt antar jag...men jag känner mig så himla seg idag! Måste vara för att jag sov så länge..

//Emma

Besök

Det var riktigt mysigt att gå en kvällspromenad idag =) Det var mörkt och blåsigt, men det var varma vindar. En mysig höstkväll! Men nu stormar det ute som bara den! Det viner runt knutarna och alldeles kolmörkt är det. Då är det skönt att veta att jag slipper gå ut nå mer idag :)

Precis när vi kommit hem igen ringer pappa och säger att han är i krokarna och undrar om han ska handla med sig något, vilken tajming! Då slipper jag ge mig iväg imorgon förmiddag med min förkylning =) Nu kan jag vara hemma och kurera mig ett par dagar till. Tack pappa!!!
                                                                                                    
Pappa har båda bebisarna i knäet =)


Nu har jag kollat på Första, Andra Tredje och det va lika bra som vanligt =) Och jag blev väldigt sugen på att införskaffa mig ett gammalt dalaskåp, ett sånt där som går från golv till tak...typ. Det skulle vara gättefint här! Men frågan är då vart jag skulle ställa det nånstans? Jag får nog vänta några år tills huset är helt färdigt.

Jaha....kväller igen då. Bella sover, Boss sover, Kenneth är rabiat och jag undrar vad jag ska välja...TV eller boken?

Godnatt

Kram  //Emma

Höstrusk!



Vilket väder det blev! Det blåser full storm ute. Som tur var hann vi ta en promenad innan det började regna! Annars hade det inte varit så kul. Nu hoppas jag på att vädret blir bättre innan kvällspromenaden!

När jag hämtade in posten såg jag att vi hade fått den största reklamhögen jag någonsin sett! Herregud man kunde ju fylla ett helt tidningsställ! Jag gillar reklam för man vet aldrig vad det gömmer sig för guldkorn bland bladen =) Men trots att vi fått så mycket var det bara ett som var intressant, dåligt! För övrigt tycker jag att vi som bor i hus ska få en tredje tunna för pappersinsamling utan extra kostnad! Det fylls på i rekordtakt!

Nu sover Bella middag för andra gången idag och jag tänker passa på att läsa min bok =)

//Emma

Bella äter mellis

Bella äter banan till mellis idag...


Hmmm....undrar vilken bit jag ska ta först?


Den ska jag ta!


//Emma

Godmorgon Måndag

Inatt har vi sovit bra men jag kunde ha sovit ännu bättre om det inte varit för Boss och vi hade kunnat sova längre om det inte varit för Kenneth. Jag la Boss säng innanför ytterdörren i gårkväll för han gillar att ligga där för det drar lite. Sen gick jag och la mig och höll precis på att somna när Boss börjar morra och muttra, först trodde jag han drömde men när han aldrig slutade nångång var jag tvungen att gå upp och titta. Han drömde inte utan svarade en annan hund som skällde. Jag bad honom lite snällt att hålla tyst. Nästa gång jag höll på att somna börjar han skälla och gapa igen! Volymen var betydligt högre den här gången så jag blir rädd att han ska väcka Bella. Jag går återigen upp och tittar va fn han sysslar med! Den här gången står han i köket och tittar ut genom fönstret. Jag tittar oxå ut men ser ingen. Vid det laget fick jag nog och drog in säng och instabil hund i sovrummet och stängde dörren.

So far so good...

Bella väcker mig 06.25, jag tycker att det är lite väl tidigt kanske. Min plan var att gå upp och byta blöjan, ge henne dricka och sen krypa ner under täcket igen och sova till 08 iallafall. Men då visste jag inte vad som väntade mig på valda delar av golven!
Det börjar med att jag kliver i något blött och slemmigt i köket, i det svaga ljuset från lyktan på verandan tror jag att det är Boss hundmat som blivit uppblött av vatten så jag tänker inte så mycket mer på det. Men väl inne i badrummet ser jag 2 tydliga spyhögar och en moloken Kenneth. Och det går ju inte för sig att spy direkt på golvet...nej....på badrumsmattan var den ena spyan och på Bellas lapptäcke var den andra. Kul! Jag som precis hade tvättat täcket!

Jaha...det var bara att börja städa och hålla god min! Efter det var jag skapligt pigg och varm i kläderna (läs morgonrocken) så att gå och lägga mig igen kändes avlägset.

Nu sitter jag och dricker té. Bella har ätit sin gröt för längesen, nu sitter hon och mumsar på ett smörgåsrån framför Playhouse Disney.

Inte verkar det bli finväder idag, typiskt när jag äntligen blivit lite friskare. Hela helgen har jag haft ångest när grannarna har varit ute och krattat och pysslat i sina trädgårdar! Nu längtar jag efter att Andreas ska bli frisk så vi kan börja köra iväg ris från tomten!

Ha en bra måndag!

kram //Emma

Snart Frisk

Nu känner jag mig betydligt friskare =) Äntligen! Till och med så att jag tog en liten kvällspromenad med Boss och Bella.  Mina svärföräldrar var här och hälsade på en liten vända oxå, jag fick en nybakad kaka =) Så trevligt!

Nu har jag tittat en timme på Bridget Jones dagbok och läst några sidor i min bok, mer än så blir det inte ikväll. Jag tänker sova så mycket som möjligt så att jag vaknar så frisk som möjligt imorn! Hoppas det blir fint väder! Jag hoppas oxå att Bella inte drömmer otäcka drömmar inatt, skulle vara skönt om den lilla våldsamma flickan kunde sova i sin egen säng.

Godnatt!

//Emma

Mätt och nöjd

Kan man se mer mätt och nöjd ut?



//Emma

Kenneths höst makeover



//Emma

Blomman Boss


Är hon inte för söt...

Igår kväll hade jag klätt av lilla prinsessan och precis tappat upp hennes bad....då kryper hon bestämt fram till en dunkudde som ligger på golvet, sätter sig mitt på den och kissar..och kissar...och kissar! När hon är färdig och kudden är dyngvåt lyser ett väldigt nöjt leende upp hennes lilla ansikte och hon kryper iväg mot badkaret, ställer sig upp mot badkarskanten...här ska badas!

För inte kan man väl kissa i badvattnet heller?

Inatt har hon skallat mig hårt över ena ögonbrynet plus slitit tag i mitt hår åtskilliga gånger, antagligen i tron att det har varit snuttetrasan hon velat rafsa åt sig!

Ja...är hon inte för söt!

Godmorgon Söndag

Idag inbillar jag mig att jag känner mig liite bättre iallafall =) Hoppas det håller i sig och fortsätter att gå åt rätt håll! Bra att förkylningen har lättat från näsan =) Synd att den har krupit ner i bröstet istället för nu har jag tungt att andas plus att jag har blivit hes. Men men....jag tänker inte klaga! Istället tänker jag positivt =)


Kenneth försöker sätta klorna i allt som rör sig...


Bella försöker nå upp till blomkrukorna....


Bellas nya favoritmin, rynka på näsan, men hon har inte riktigt förstått i vilka sammanhang man rynkar på näsan utan hon gör det när hon känner för det =)



Inatt har vi sovit rätt bra, enda gången vi vaknade var strax före 01. Då väckte Bella mig, halvt hysterisk, hon hade säkert drömt nåt otäckt. Hon fick sova i våran säng resten av natten...lilla pluttan. Sen vaknade vi kvart i 8 =) Helt OK!


Nu ska jag fixa iordning tékopp nr 2....sen vet jag inte vad jag ska göra riktigt, men inget avancerat iallafall!



Ha en bra söndag!


kram //Emma


Den här läser jag nu



Vindarnas ö ~ Elisabet Nemert

En svindlande kärlekssaga

"Den makthungrande Sargon, son till den babylonske härskaren Nebukos, blir på väg till Egypten tillfångatagen och förslavad ombord på ett piratskepp. Han flyr och spolas medvetslös i land på Kreta - sagornas och myternas ö. Det Sargons upplever där förändrar för all framtid att hans syn på sig själv och sin omvärld. Vid det mytomspunna palatset i Knossos får han för första gången syn på Astarte, Kretas främsta tjurakrobat. För några svindlande ögonblick står tiden stilla

Vindarnas ö
är en mäktig kärlekshistoria som utspelar sig under den gåtfulla minoiska tiden. Det är en omvälvande berättelse om hur hungern efter makt urholkar själen , men det är också en hyllning till kärlekens förlösande kraft.

Elisabet Nemert är en högt älskad författare som skriver i Marianne Fredrikssons anda. Hon har en oövertraffad förmåga att förena en spännande intrig med ett djup och en livsvisdom som gör läsningen till något långt utöver det vanliga."

Jag har läst mer än hälften och kan konstatera att det är en bok som jag har svårt att lägga ifrån mig!

//Emma

Home Shopping

Nu när jag bara orkar vara inne så har jag passat på att shoppa lite på nätet =)

Jotex hade rea på massor såg jag i ett mejl jag fick så nu har jag passat på att beställa en del till hemmet, jag kom undan väldigt billigt måste jag säga så jag är nöjd =) Bl.a en matta till hallen för 19 kronor....helt sjukt billigt!

Sen var jag in på en annan sida jag aldrig besökt tidigare och shoppade födelsedags presenter, en julklapp och en farsdags present =) Perfekt att ha lite sånt gjort! Med tanke på vilka som läser min blogg kan jag inte skriva vilken sida det var ;)  Tyvärr! Men jag kan säga att jag kommer att besöka den igen i framtiden. Efter julafton kan jag tipsa om den här.

Snart är det dax för lite mellis och efter det ska Bella sova middag och jag ska lägga mig i soffan och fortsätta läsa min roman, vilken förövrigt är vädigt bra!

// Emma

ARG

Just nu är jag jävligt arg på tele 2 !!! Lovar man nåt ska man hålla det! Nu blir det reklamation på hög nivå!


Godmorgon Lördag

Igår somnade jag vid halv 10, hur skönt som helst! Vaknade strax för 02 av att jag inte kunde andas, upp och fixa till det bekymret, självklart väckte jag Bella oxå. Hon blev så upprörd så hon vägrade somna om i sin säng igen, jag la henne i våran säng så blev det problemet löst på enklaste sätt. Men då tog det evigheter innan en annan kunde somna om, snacka om att hon är duktig på att kasta sig runt i sömnen! När man minst anade hade man en blöjrumpa upptryckt i nyllet!
Sen var det relativt lugnt fram till 08, bara jag som var upp och sprang vid 06 men som tur var vaknade inte Bella då.

Tyvärr känner jag mig inte ett dugg bättre idag heller! Måste vara en riktig segförkylning med tanke på att jag huttar Kan Jang. Jag kan tänka mig hur dåligt jag hade mått om jag inte hade haft den!  Usch!

Fint väder ute IGEN och här inne sitter jag IGEN! Jag tror jag håller på att bli bitter!

//Emma

Tacksam

Idag är jag tacksam för 3 saker.

1. För att Andreas tog med sig Bella hemifrån i några timmar så att jag fick vila, lugn och ro =)

2. För att Malin kom förbi på en snabbkaffe trots att jag var så förkyld, trevligt att få glömma bort sin snoriga näsa för en  
    liten stund =)

3. För att Mia ska ta med sig musik från M.I.A. på tjejfesten =)


Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng

Godnatt

//Emma

Skön låt

Jag var inne och spanade hos bror och hittade en skön låt...videoklippet kan du gå in och se här Brorsans blogg  M.I.A.

Kaffet gjorde susen =)

Jag kom på att jag inte hade druckit nå kaffe på hela dagen igår! Eftersom jag är sjuk ville jag undvika det med tanke på att kroppen tar hand om koffeinet först och förkylningen sen, och jag vill ju bli frisk så fort som möjligt! Men med tanke på att huvudvärken inte ville ge sig så tog jag mig 2 koppar kaffe på raken....och VIPS...var huvudvärken borta =)

SO NICE

//Emma

Fredag morgon

 När jag gick och la mig igår (21.15 ) hade jag vissa förhoppningar om att vakna upp lite friskare och lite piggare. Men nu när jag varit vaken ett tag kan jag bara konstatera att så inte är fallet! Tyvärr!

Bella somnade som en stock igår fast hon hade sovit mycket middag på dagen =) Och jag somnade strax efter att jag lagt huvudet på kudden. Klockan 02.00 vaknade jag av att jag hade fått Sveriges huvudvärk så jag gick upp och tog 2 panodil, fyllde på nässprays lagret och kröp ner i sängen igen. Precis när jag skulle till och somna vaknade Bella, hon hade lite mystiska ljud för sig ett tag men sen lät det som att hon somnat igen. Ca 3 minuter senare börjar hon skrika. Jag tar upp henne och inser att det är nummer 2 i blöjan. Men när blöjan var bytt somnade hon om direkt =) Och jag med. 

Klockan 06 råkade jag väcka henne när jag skulle upp och snyta mig. Då la jag henne bredvid mig i sängen och sen sov vi ända till 08.45! Riktigt skönt! Men huvudvärken vill tyvärr inte ge sig idag!

Och jag blir så jäkla SUR när det är så fint väder ute!! Å vad mycket jag vill ha gjort ute i trädgårn plus att jag vill åka in till stan och titta på Halloween utbudet! Tänkte jag skulle dekorera verandan till den helgen =) då det blir lite festligheter här. Men det orkar jag knappast nu!

Men om jag ska se det från den positiva sidan: det kunde faktiskt ha varit värre! Jag hade lika gärna kunna blivit sjuk till Hallowen helgen! Och DET mina vänner hade blivit katastrof!

Ha en bra dag och akta er för baciller! (Kom inte hit med andra ord)

kram //Emma

Sova sova sova

Det är det enda jag vill nu, usch vad jag mår dåligt! Som tur är har Bella haft en bra sovdag =) hon sov först 2 timmar på förmiddagen sen åkte Andreas iväg med henne nån timme efter lunch och efter det sov hon middag i 2,5 timme =) Så jag har fått vila väldigt mycket idag, men jag behöver det verkligen! Jag är så trött hela tiden, fryser och är varm samtidigt hur nu det kan gå ihop? Huvudvärken börjar komma krypande oxå....

Jag hatar att vara förkyld!!!!!

Ikväll lägger jag mig strax efter Bella = Tidigt!

Godnatt

//Emma

Rött te kallas även Rooiboste

Vad vore en förkylning utan mängder av té med massor av honung i ?

//Emma

Världens goaste hund

Tänk vad han får stå ut med våran hund!



Bella vill gärna klänga på honom så ofta som möjligt, och lägga sina leksaker på honom!



Vilken underbar barnhund vi har =)


(Men självklart går vi in och bryter om hon skulle bli för jobbig mot honom.)



//Emma


Förkyld

Idag vaknade jag upp med en riktig förkylning, fy faan! Vilken tur att jag ringde igår och ställde in Boss kloklippnings tid idag! Det hade jag inte orkat med när jag mår så här. Och jag som har massor av saker att göra! Nu blir det ingenting av på några dagar. Usch va trist!

Och idag var det tänkt att min bror skulle komma hit och hjälpa till i trädgården, men med tanke på vädret blir det inställt.

Guud vilken avskyvärd dag det här kommer att bli!

//Emma

Trisslotterna

Nej det blev ingen miljon den här gången ;) men 25 kr på den ena, alltid något! Nästa gång jag ska in till stan ska jag byta ut den mot en ny =) Man vet aldrig vet ni!

Vi har varit ute på en kvällspromenad alldeles nyss, inte kul när man är förkyld men jag hade inget val! Imorgon slipper jag  gå ut med Boss iallafall, ska bli skönt.

Tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll men kom på att Grey´s Anatomy börjar kl 21 så antagligen blir det inte så.

Nu ska jag natta Bellis och efter det blir det en VARM dusch!!

Godnatt!

kram //Emma

Risig

Usch vad risig jag känner mig nu, lovar att jag har feber oxå! Jag som kände mig i hyfsat skick på förmiddagen...nu känner jag mig bara allmänt begagnad...ja! Helomvändningen måste bero på att pappa ringde och sa att han tänkte komma och hälsa på oss lite...HAHA, nu lät det som att jag blev sjuk pga att han skulle komma hit ;) men så va det inte utan jag kände mig tvungen att dammsuga och härja innan han skulle dyka upp och DET var inte så smart kan jag konstatera så här i efterhand! Men det är ju alltid lätt att vara efterklok...

Det var trevligt att han kom hit , och så fick ju Bella busa med sin morfar oxå =) Han hade med sig bl.a 2 trisslotter åt mig...hehe! Dom ska jag skrapa snart för Bella har precis somnat. Om jag vinner 1 miljon lovar jag att klä ut mig till en indian, klättra upp i en av björkarna på framsidan och leka hackspett i en hel timme!

=)

//Emma

Dagens Outfit


Bella i dagens outfit: Kofta från FIXONI, hängselklänning från Bamse, strumpbyxor och halksockor från Lindex.

Fullmåne

Inatt har jag sovit rätt dåligt och jag skyller på att det är fullmåne, jag brukar sova dåligt då. Jag kunde inte somna förrän 01-tiden, tror jag, det var sista gången jag kollade på klockan iallafall. Bella har däremot sovit bra och inte hade hon nån feber i morse heller =)

Vid 07 tiden gick vi upp och jag kände mig tvungen att gå ut och ta ett par bilder på månen för den va så fin!




Närbild =)

Vackert va?

//Emma

Kvällen

Malin var över på lite kaffe på kvällskvisten, fika hade hon med sig oxå, so nice =) Bra att Boss fick leka med Minna ett tag, för jag mår ju inte sådär super att jag orkar aktivera han direkt mycket. Men en liten kvällspromenad var jag tvungen till iallafall. Bella verkade må bättre nu på kvällen, pigg och glad =) inte alls lika snorig längre. Skönt! Är hon feberfri imorgon räknar jag henne som frisk....eller så gott som iallafall.

Hon har inte somnat än den lilla busan :) fast det var en halvtimme sen jag stoppade henne i säng. Då och då hör jag ljusa små rop och pip från sovrummet. Men dom börjar glesa ut sig nu så hon somnar nog snart. Bra, med tanke på att det är Desperate Housewives nu klockan 21! Och då är det inte kul att bli störd ;)

Godnatt!

kram //Emma

Bella är duktig!

Idag ställde sig Bella upp för första gången mitt på golvet UTAN stöd =) Hon har desutom börjat gå kortare stunder när vi håller i hennes händer!

Nu går det undan!

//Emma

One Down...

Nu har farbrorn tagit ner en av björkarna =) Det går framåt! Igår gjorde han det.



Nu är det 3 st kvar på framsidan som ska bort...



Det blev genast mycket ljusare när en björk försvann, så jag kan tänka mig hur bra det blir när alla är borta! Vilken tur att vi hittade någon som ville ha dom så snabbt =) Jag tror till och med att han skulle ta ner några träd på baksidan oxå. Kan det bli bättre?

//Emma

En liten kaffe paus i vardagen

Nu sover Bella så sött =) Och kaffet är klart!



Kaffebryggaren fick vi av mina föräldrar i inflyttnings present

Godmorgon

Natten har varit OK faktiskt, hon vaknade inte lika ofta som natten innan, kanske var nässprayens förtjänst. Synd bara att jag vaknade 05.20 och inte kunde somna om...fast jag låg trotsigt kvar under täcket och vägrade gå upp! Jag tror att Bella vaknade närmare 07. Ingen feber hade hon på morgonkvisten heller =) Skönt!

Nu är den lilla busungen i hallen och leker med skötväskan :)



Jag känner mig lika risig som igår...det får bli en inne dag idag!

En sak som jag BORDE ta itu med idag (som jag borde ha gjort för längesen men som jag alltid glömmer bort) är att ringa till IT-enheten på mitt jobb och få fram adressen till min mejl på jobbet, så att jag kan läsa den hemma.  Antar att jag har hundratals mejl som väntar på mig där...drygt! Men mitt lösenord har säkert gått ut så dom får lov att ge mig ett provisoriskt....då kommer det bli sura miner...iallafall om jag får lov att prata med samma tant som sist jag hade samma problem. Haha! "Lösenordet är personligt" sa tanten surt. Men herregud! Vad spelar det för roll om hon ger mig ett då? Då är det ju bara hon som vet vad jag har! Alltså...är det nån som börjar skicka terrorist-inspirerade mejl från min adress vet jag ju att det är HON! ;)

Anyways....det verkar bli fint väder idag! Synd bara att vi inte är så friska och krya att vi kan ta del av det!

Ha en bra dag!

//Emma


Tröttast!

Nu är jag helt slut! Tur att det inte är några serier jag följer ikväll för jag tänker gå och lägga mig tidigt.

Malin har precis åkt hem, hon köpte med sig mat från Max och kom hit =) Skönt med tanke på min ovilja att laga mat idag!

Bella är fortfarande väldigt förkyld men nu har vi köpt nässpray åt henne, hoppas hon får sova bättre inatt!

Godnatt!

kram //Emma

Jag = Klant

Vad ska jag göra till middag idag? Jobbigt! Jag har ingen lust att ställa mig å laga mat känner jag....men jag har en känsla av att Malin kommer hit och gör mig sällskap =) Då blir det lite roligare. Jag får väl ta en titt i frysen då!

Jag har klantat till det igen! Jag hämtade ut våra nya fönsterlampor idag. Och när jag skulle packa upp dom blev jag så ivrig så jag råkade slänga iväg den ena skärmen som gick i tusen bitar!!! KLANT! Men jag ringde till Jotex och dom skulle skicka mig en ny =)

Så kan det gå om inte haspen är på!

//Emma

Bella och Boss

Bella värmer fötterna på Boss..


Sen bjöd hon honom på en öronmassage!




Usch

Jag känner mig inte så frisk, fryser och kokar samtidigt känns det som. Inte bra! Men Andreas köpte en flaska Kan Jang big size så nu är det bara att klunka och hoppas på det bästa!

Skål då!

//Emma

Förkylning

Nu är Bellis riktigt förkyld, sovit dåligt inatt har hon oxå, men det är inte lätt när man är så täppt i näsan. I går kväll hade hon inge feber men nu på morgonen hade hon lite grann. Pluttan.. Innan hon skulle lägga sig igår staplade jag böcker under  huvudändans ben, allt för att underlätta för henne. Hoppas det inte blir nån jobbig förkylning.

Det känns som om jag håller på att bli sjuk oxå (det har jag sagt flera gånger nu) men nu känns det mer =(

Nej, nu måste jag göra mig iordning innan färden till Falun kl 11.


Ha en bra måndag!

//Emma

Dagens citat

"En äkta vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt."

/Arnold Glasow

Schemat

Nu sitter jag och försöker knåpa ihop mitt schema! Jag behövde inte panikposta det i fredags trots allt för att Andreas hade ett ärende i Falun på måndag mitt på dan (så lägligt) då åker jag med honom och lämnar in det på jobbet bara lite snabbt. Helt plötsligt fick jag hela helgen på mig att fundera =) men som vanligt blir det ingenting gjort förrän i sista minuten ;)

Men angående mitt problem jobb-barn-dagis....har Bellas farmor erbjudit sig att komma hit och vara barnvakt dom gånger vi jobbar samtidigt =) TACK för det säger jag! Nu slipper jag jobba häcken av mig varje helg!

Jag har gjort klart 2 veckor av fem, resten får jag ta när Bella har gått och lagt sig, hon håller på att bli förkyld lilla snuttan, bara nyser och snorar :(  hoppas hon kan sova bra inatt...fast jag förstår henne om hon inte kan.

//Emma

Kaffe =)

Snart kommer Malin och Minna, då får jag fika och Boss får leka =)

Perfekt!

//Emma

Bild från igår

Bella i sin slit-och-släng overall vi fick av Malin i fredags, perfekt att ha på upptäcktsfärder i trädgårn! =)



Boss måste självklart ha koll på vad lillasyster gör..

2 sopsäckar äpplen plockade jag ihop igår! Plus att jag gav bort 3 kassar till grannen. Ändå har jag hälften kvar!

//Emma

Hahahahahahaha!

Inne hos Egoina hittade jag det här hysteriska videoklippet! Jag skrattade riktigt mycket! Det är en gubbe som sjunger på nåt utländskt språk men någon har satt in svensk text och roliga bilder.  När man läser texten låter det som om han sjunger på svenska! =)

http://www.youtube.com/watch?v=9BnXtTh56ik


Kul va??

MAMMA!

JA!!! Bella sa MAMMA för första gången idag!!!! =)

Jag hade lagt henne för natten men hon fick hicka så hon kunde inte somna, jag gick in och gav henne dricka och stoppade om henne. Efter ett tag hör jag henne ropa MAMMA!!! =) Inte ma ma ma ma ma ma som hon har kört med så länge, utan MAMMA!!

Ååå va GLAD jag blev!!!!! Nu gör det ingenting att hon vägrar somna.....för hon sa faktiskt MAMMA =)


Dagens Middag

Idag gjorde jag en pizza för ovanlighetens skull ;) Med köttfärs, färska tomater och fetaost. För gott! =)



//Emma

Högtider

Jag älskar högtider speciellt julen! Men det som närmar sig nu är ju som bekant Halloween =)

Lite historia om pumpan...

"Varifrån kommer då pumpan - den främsta symbolen för Halloween?Den irländska traditionen berättar historien om Jack-ó-Lantern (Jack med lampan).
Jack var från början en grufflig och folkilsken karl, som hade svårt att skaffa sig suparkompisar på årets högtidsdagar.
En Halloween kom Djävulen för att hämta honom. Jack tyckte att de inte behövde ha så bråttom, och undrade om han först ville ta ett glas med honom. Det gick Djävulen med på om Jack betalade för kalaset.
Efter att ha tagit varsin hutt på den lokala krogen föreslog Jack att de skulle spela bartendern ett spratt. "Vad jag förstår kan du ändra skepnad som du vill. Förvandla dig till en sixpence som jag kan betala bartendern med. När jag lagt myntet i hans hand blir du ditt vanliga gräsliga jag igen!" Det tyckte Djävulen lät förbannat roligt, och gjorde genast Jack till viljes.
Men istället för att hålla sitt löfte stoppade den sluge irländaren myntet i en ficka där han redan hade ett silverkors. Nu kunde inte Djävulen göra något utan fick ligga där han låg. "Om du låter mig vara i ett helt år släpper jag dig", lovade Jack. Djävulen gick med på detta utan kompromisser och släpptes lös.
Nästa år kom Djävulen tillbaka, men otroligt nog lyckades Jack spela den onde samma spratt igen och förhandlade nu fram tio års respit. Detta tjänade dock inget till, då Jack dog bara strax efter nyåret. I Himlen ville ingen släppa in honom, och vid Helvetets portar blev han också avvisad. "Det har inte gått tio år ännu", påpekade Djävulen. "Och jag är inte så säker på att jag vill ha med dig att göra sedan heller." "Men det är mörkt och kallt ute i världen", gnällde Jack. "Hur ska jag ta mig fram på min vandring?" Djävulen kastade åt honom ett glödande kol ur en av helvetets ugnar. Detta kol lade sedan Jack inuti en urgröpt rova, och gjorde sig på så sätt en lykta till tröst på sina eviga irrfärder.
Irländska och skotska barn använde rovor och stora potatisar för att göra sina Jack-ó-Lanterns, men i USA var de stora pumporna mer tillgängliga. Jacks sorgliga anlete har med tiden övergått mer i den grinande pumpagubbe vi nu känner."

I år tänkte jag köpa ett par mindre pumpor och karva ut klassiska ansikten och sen sätta ljus i =) Det var ett tag sen jag gjorde det sist, men det är värt besväret tycker jag! Inte för att det är särskilt svårt..



//Emma

Något som jag borde ta itu med idag....

Bilderna får väl tala för sig själva....


Äppelträd nummer 2...

....har släppt ifrån sig hundratals äpplen!


Hoppas det inte blir regn bara, för jag måste verkligen plocka upp dom nu innan gräsmattan blir ful. Och det är bara att kasta dom för jag gillar inte sura äpplen, visserligen var det ett tag sen jag smakade på dom nu men jag kan aldrig tänka mig att dom har blivit så mycket godare. Till och med Bella spottade ut och gjorde fula grimaser...och ändå gillar hon lite sura smaker.


Ja ja...dagens projekt med andra ord!


Ha en bra lördag!


//Emma


Utvilad

Inatt fick jag sova ostört ända till 06.20 =) Och redan då kände jag mig pigg och utvilad och redo att gå upp! Men det gjorde jag inte...Bella var fortfarande lite sömnig så vi fortsatte att sova till 08.

Det känns som en bra dag idag!

//Emma

Tystnad

Nu sitter jag och mumsar karamell kungen godis och lyssnar på tystnaden....är det inte ljuvligt? =)

Tystnad

Nu sitter jag och mumsar karamell kungen godis och lyssnar på tystnaden....är det inte ljuvligt? =)

Fredag

Jag och Bella åkte med Andreas in till stan idag, men jag hoppade av hos Malin för en snabb kaffe visit plus att vi gick igenom lite bebiskläder =) så trevligt! Sen plockade ovan nämnda resesällskap upp mig igen för vidare färd mot kupolen. Där lunchade jag och Bella, efter det hann vi inte så mycket mer förutom att handla mat med oss hem. Jag hade velat gå in och titta i ett par affärer som jag såg hade halva priset på mycket, men jag ville hinna med 14.35 bussen....annars hade vi fått vänta till kvart i 4 och det hade jag ingen lust med idag!

Bella somnade på bussen och sov väldigt länge, då passade jag på att babbla med Jenny ett tag =) vi planerade lite grann för tjejfesten vi ska ha här den 31/10...det ska bli kul!
Eftersom Bella fortfarande sov när vi lagt på satte jag igång att putsa några fönster på utsidan, nu är jag nästan färdig med alla =)
När hon vaknade efter luren var hon på väldigt bra humör så hon satt nöjt och knaprade på smörgåsrån i vagnen och tittade på när jag snyggade upp i trädgården! Tur hade jag oxå! För precis när jag var klar med det jag tänkte göra idag började det blåsa upp och regna! Haha...Det får regna hur mycket det vill nu...tänkte jag och gick in i värmen! ;)

Nu har vi ätit middag, så nu ska jag dra igång en diskmaskin och sen slöa för hela slanten tills det är dags för Bellas bad!

Kram

//Emma

Luncha

Nu åker jag och Bella in till kupolen och lunchar för oss själva, Millie var förkyld så dom kunde inte komma idag. Sånt som händer...vi får ses nästa vecka istället.

Bye Bye

//Emma

Svårt!

Gud va svårt att göra ett schema när jag inte vet om vi har fått dagisplats eller inte tills dess!!! Jag ringde till Borlänge kommun idag och frågade hur det såg ut just nu = INTE LOVANDE! Nähä.  10 ungjäklar står före Bella i kön för att få förskoleplats eller dagmamma i det området vi vill ha henne. Så det var inte så troligt att vi skulle få en plats det här året....TYVÄRR! Skit kommun!

Det betyder alltså att jag blir tvungen att jobba 10-timmars pass dom dagar jag kan jobba = dom få dagar som Andreas inte jobbar. KUL! Det betyder oxå att det i princip enbart blir på helger. Dubbelt KUL! Plus att jag blir tvungen att jobba fler nätter än vad jag behövt OM vi hade haft en dagisplats! FAAN!

Läget just nu suger med andra ord rätt ordentligt!
Jag kan ju alltid hoppas på ett MIRAKEL nånstans uppifrån.......HÖRDE DU DET GUD??

Godnatt!

Kvälls Mellis

Nu har jag, Bella och Boss varit ute på en kvälls promenad mellan ängarna. Bella fick hålla i en liten bit gran för första gången och det var populärt! Det var väldigt mycket blommor att titta på oxå =) Hon har precis förstått vad blomma är för något så hon tycker att det är väldigt roligt att peka på dom, och så ska jag säga "titta blomman"  efteråt =)

Nu har vi precis ätit lite kvälls mellis...

Bellas mosade hallon

Bella äter smörgåsrån med messmör och Boss finns troget vid hennes sida ;)

Nu händer det inte så mycket mer idag förutom att jag måste författa ett schema för december som jag ska posta till jobbet imorgon, jag ska ju börja jobba igen från och med den första i den månaden. Inte för att jag har nån direkt lust men då har jag varit hemma i ett år med Bella så jag lär väl...

Dax att tvätta bort lite messmör från det kära barnet :)

Rastlös

Nu är jag så rastlös så det kryper i hela kroppen på mig! Det är en obehaglig känsla tycker jag...Bella har sovit middag i 1,5 timme nu...och sover fortfarande.



Känns som att jag håller på att bli knäpp!
Vad ska jag göra?

Klart!

Städningen är klar för denna gång =) Sen är det lite klurigt att torka golv när jag har en liten plutta som kryper runt överallt! Så det fick jag göra i omgångar, men lite lägligt att hon skulle sova middag nästan precis ;)

Sen kom jag på att jag har glömt bort att äta lunch idag (om jag inte ska räkna med 2 st bullar som jag klämde i  mig när Malin var här och fikade) så nu får det bli nudlar idag...



Jag vet att ni är avundsjuka på min exklusiva lunch ;)  haha!

//Emma

Perfekt

Snart kommer Malin och ger mig en anledning att pausa i städningen =)

Hitta på?

Undrar vad jag ska hitta på idag? Med tanke på vädret blir det nog inomhus aktiviteter mestadels...men Boss måste ut så småningom så en liten promenad lär det bli iallafall....fast jag får nog tvinga ut stackarn för han gillar INTE regn! Jag har försökt släppa ut honom i trädgårn vid ett flertal tillfällen så han får pinka lite men han vägrar! Han går ut på verandan, konstaterar att det regnar, tvärvänder och sätter sig och stirrar in genom köksfönstret..haha! Släpper jag inte in honom på momangen börjar han skälla ut mig.

Mitt humör börjar stabilisera sig....skönt!

Det får bli en städ- och tvättdag idag...

Kram

//Emma

Kunde det ha börjat värre?

Jag är irriterad idag! När jag äntligen får sova på nätterna igen så blir jag väckt av hemtelefonen 06.50!!!  Kul! Sen kunde jag inte somna om och Bella vaknade ca en kvart efter att jag blivit ofrivilligt väckt! Jag hade kunnat få sova en kvart längre! Sånt stör mig så in i helvete! En kvart är mycket på morgonen! Från och med idag ska jag stänga av hemtelefonen innan jag går och lägger mig, punkt slut med det!

Till på köpet spöregnar det ute, och inte lite heller!!

Det gick bra!

Min idé om att låta dörren vara halvöppen efter nattningen funkade! Hon höll sig lugn tills hon somnade, vilket inte tog lång tid alls. Men nu har jag dåligt samvete för att jag inte kom på det första gången! Det känns inte kul att veta att hon antagligen har fått vara ledsen en extra kväll helt i onödan! :( Nu känner jag av lite "dålig-mamma" vibbar..usch!
Samtidigt kan jag inte veta om det är mörkerrädsla det beror på än, det måste gå några kvällar först innan jag kan utvärdera.

Ja,ja...jag kan inte gå tillbaka och ändra det förflutna, skönt att hon slapp vara ledsen ikväll iallafall..

Godnatt

Kram //Emma

Grey´s Anatomy...



...ska jag kolla på ikväll kl 21 på femman! Jag råkade missa första avsnittet på den här säsongen inklusive reprisen i helgen (inte bra) men så är det med det!


Onsdag eftermiddag

Jag och Bella va på kupolen en vända, inte så länge idag. Det hann bli en snabb lunch på McDonalds (väldigt snabb), när vi gick förbi BR leksaker blev Bella så fascinerad av alla färger så jag kände mig tvungen att gå in där :) Då kom jag på att Bella inte har nån leksaksbil, så jag köpte en åt henne.

Bellas bil =)

Precis vid kl 15 när vi kom hem, kom Malin förbi på en fika..en väldigt snabb fika ;) men det var trevligt iallafall! Goda munkar hade hon med sig oxå den gravida kvinnan ;)

Lite senare tog Andreas med sig Bella på innebandy så min plan var att slänga mig på soffan och börja läsa min nya roman, men jag hade några brev att posta först så jag tog Boss med mig, när vi ändå var ute gick vi en promenad istället. Undrar när jag kan börja läsa den där boken...om ett par veckor ;)

Snart är det dax för Bellas bad och sen blir det läggdags för den lilla busungen!

//Emma

Plastpåsar

Idag skulle plastpåsarna rivas ut....men hellre det än hundratals sugrör!


Fin förvaring



Det skulle vara fint att ha ett par stycken såna här i badrummet =) Kostar 69 kr styck på www.systerlycklig.se  vilken för övrigt är en av mina favoritsidor på nätet! (Ett julklappstips kanske ;)

Seger!

Jag missade de första minuterna av Desperate Housewives, pga att Bella upprepade mönstret från i förrgår. Sen funderar jag över om hon har börjat tycka att mörker är otäckt, när jag gick ut ur rummet och lämnade dörren halvöppen så ljuset från köket strömmade in, blev hon genast lugnare och somnade tillslut. Ikväll ska jag lämna dörren halft öppen på en gång få se om hon somnar lättare då.

Men iallafall....vi vaknade 07.30 imorse! Och det bästa av allt är att vi har sovit utan avbrott hela natten =) Gud så skönt!

Det känns som att jag håller på att få en höst förkylning! Sist jag trodde det blev det inget så jag hoppas på samma sak denna gång! Skulle inte va så kul att bli sjuk nu med tanke på att Mia och Millie kommer hit på fredag =)

//Emma

Kvällsmys

Mellan klockan 21 och 22 ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på Desperate Housewives =)


Tända ljus....


....och mumsa Geisha choklad!


Kan det bli bättre?

=)



Mitt nya namn?

Fick ett brev idag...adressen stämmer men tydligen har jag bytt namn...



....rätt kul med tanke på att det inte ens är i närheten av mitt namn =)

(och hon som bodde här innan hette inte så hon heller)

Jag tror att jag måste ringa ett samtal...


=)

Med tanke på hur kvällen började igår var jag bombsäker på att natten skulle följa samma tema....men ICKE! Hon sov faktiskt oavbrutet till 07.15 !!! Jag blev nästan chockad när jag vaknade och insåg att det var ljust ute. Efter vällingen somnade vi om och sov till strax före halv tio....helt otroligt!
Jag hade tänkt att åka in till kupolen på förmiddagen och handla, men eftersom vi sov så länge skippade jag det idag, Malin var snäll och kom hit med smörgåsrån åt Bella =) Då blev det självklart en fika oxå! Hon hade med sig gamla brev från anno 1994 som jag hade skrivit till henne....hahahahahaha.....säger jag bara! Rätt kul att läsa.

Andreas har börjat att såga ner träd idag, det blev verkligen skillnad! Sen ska vi försöka hitta nån som vill åta sig att såga ner dom stora björkarna vid infarten....nån som behöver ved?

//Emma

Nej jag har inte somnat än!

Min plan om att somna före 21.30 sket sig totalt! Jag ringde min mamma och pratade med henne ända fram till 23.20!  Efter det blev jag rastlös och skickade sms till både Malin och Jenny  och frågade om dom var vakna....har ännu inte fått svar så jag antar att dom inte är det...

Bella sover än så länge utom ett undantag, precis efter att jag avslutade samtalet från mamma började hon skrika i sömnen + ställde sig upp samtidigt! Men somnade om kort därefter...
Jag vet att det är många som läser min blogg...finns det 
någon som har erfarenhet av småbarn från 10 månaders ålder?? Och deras beténde?? Det skulle underlätta nåt så oerhört om någon kunde vara vänlig att höra av sig till mig!  Om sömnvanor framförallt, men om övriga betéenden oxå i denna ålder.
Det går bra att skriva kommentar till detta inlägg eller att skriva direkt till mig på [email protected] 

Tack!!

//Emma

Vill inte!

Idag tänker jag gå och lägga mig senast 21.30...får se om jag lyckas! Förövrigt har jag en dotter som VÄGRAR somna nu! Några sekunder efter att jag gått ut ur rummet blir det högre och högre rop...sen blir det gallskrik! När jag går in står hon upp och håller krampaktigt i sängkanten, när jag lägger henne ner igen och påpekar att det faktiskt är sovdax nu...blir hon hysterisk. Men när jag har suttit där en stund blir det en helomvändning med "da da da DA" följt av skratt..

Jag säger då det....*suck*....nu har hon varit tyst i 5 minuter så jag hoppas hon har somnat! Jag har nämligen planerat att titta på "Första, andra, tredje" nu. Jag älskar sådana program =) Inklusive Antikrundan! Hahahahahaha!! Andreas brukar fråga hur gammal jag är egentligen ;)

Godnatt

kram
//Emma

Bella hjälper till



Bella hjälper mamma att dammsuga =)
Så snällt!

Städa städa städa

Det gör jag nu!  Med tanke på vilket fint väder det är ute så kanske det låter lite konstigt...
Jag har ingen vettig förklaring till det heller....förutom att jag kände för det =)

Dax att städa vidare då!

//Emma

....

Dax för en promenad i solen =)


Rörigt

Såhär ser det ut på köksgolvet!



Sugrör överallt! Det känns som att det inte är nån större idé att plocka undan heller, för 15 minuter senare ser det likadant ut igen...Bella och Kenneth....jag säger då det.

Sömn

Tur att jag gick och la mig 21.10 igår! (Ja, jag gjorde faktiskt det =)  För Bella har varit lika krånglig inatt som natten innan. Det slutade såklart med att hon hamnade i våran säng igen, men va klockan va vet jag inte...jag va för trött för att gå upp och kolla.. Men jag vet att det inte var före 01 iallafall för då gick jag upp på toa (väckt av Bella offcourse)....06.20 imorse fick jag lov att gå upp! Jag är måttligt imponerad! Men vad gör man....

Att ge henne flaska på natten har jag slutat med....jag vill inte uppmuntra dåliga vanor....dessutom sover hon lika illa, flaska eller ej...

Det skulle bli fint väder idag såg jag på nyhetsmorgon =) Alltid något!

Ha en bra måndag!

//Emma

Lugnt och sköönt

Nu är det lugnt och skönt här i huset, det är bara diskmaskinen som låter...men det gör absolut ingenting =) huvudsaken att jag slipper diska för hand!!

Ikväll tänker jag lägga mig tidigt...på riktigt den här gången! Jag har varit hur trött som helst hela dagen, jag gjorde ett tappert försök att sova middag...men då vägrade Bella sova så det blev inte av. Mina sista krafter gick åt till att kratta klart gräsmattan på baksidan...tänk att jag fick det gjort =) Känns BRA!

Nä, nu ska jag göra mig iordning och slänga mig på soffan och läsa Vi föräldrar en stund...men bara en liten stund!

Godnatt!

//Emma

Ut i solen =)

Nu ska jag, Bella och Boss ge oss ut på en promenad =)

Man får väl passa på medans solen tittar fram!

Ut i solen =)

Nu ska jag, Bella och Boss ge oss ut på en promenad =)

Man får väl passa på medans solen tittar fram!

Kärlek

Jag älskar min sambo Andreas så himla mycket!

(Men pga respekt kommer jag inte att lägga ut bilder på honom här på min blogg eller skriva speciellt mycket om honom heller)

Tänkte bara skriva det utifall det är nån som undrar varför han så sällan kommer på tal...
...allt baserat på respekt.


//Emma


Just ja...

Glömde bort att jag fick hem ett utskick från H&M där det stod att dom ger en 20% rabatt på hela sortimentet från höstens katalog....hmm.....kanske är värt ett besök på deras hemsida...

Dagens Lunch

Min hemgjorda pizza från igår med köttfärs och ägg =) Och sallad!


Söndags Morgon

Inatt har det inte varit roligt! Bella vaknade och grät massor av gånger mellan 23 och 02.10, ibland hann jag inte ens lägga mig innan det började om. Jobbigt!!! Till slut orkade jag inte mer och la henne bredvid mig, hon fortsatte att sova oroligt en stund men efter det vaknade vi inte förrän 06.50....alltid något =)

Just nu sitter jag och äter frukost och tittar på 2 händelser...dels stormen utanför och dels Bella och Kenneth som leker med sugrör....=)




Bella i dagens outfit: Tröja från MyWear och strumpbyxor från Walking

Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag faktiskt, jag hade tänkt att kratta klart baksidan som jag påbörjade igår trots att jag skulle göra så lite som möjligt ;) men det tänker jag inte göra i det här vädret!! Jag borde tvätta....så jag får köra på det idag!

Ha en bra söndag!

//Emma

Bara skit

Som väntat var det bara skit på TV, just nu känns det som att det inte gör så mycket att jag typ aldrig har tid att titta på TV! Faktiskt!

Nu har Malin precis åkt hem igen, jag är PROPPMÄTT och kommer med all sannolikhet att drabbas av halsbränna så fort jag lägger mig ner, men eftersom det är självförvållat tänker jag inte beklaga mig så mycket. Synd bara att jag inte har några Novalucol tabletter kvar...

Dax att gå och lägga sig då....

Godnatt

//Emma

Snart

Snart kommer Malin hit med pizza! Ska bli gott faktiskt =)

Bella har precis badat och fått sin välling så nu väntar jag på att hon ska somna, men det dröjer nog inte länge...det brukar det inte göra iallafall.

Hoppas det är nå bra på TV ikväll!! Men vad är oddsen för det? Det är ju lördag!

//Emma

Dubbel Pizza

Nu är pizzan i ugnen snart klar =) (Det bor nog en liten Achmed i mig, med tanke på att jag bakar pizza rätt ofta)

Malin hörde av sig när degen jäste och undrade vad jag skulle göra ikväll, och eftersom jag inte har några planer bestämde vi att hon skulle komma hit och umgås. Skulle vi äta något? Ja, pizza! Hahaha...köp pizza alltså. Malin skulle köpa med sig det på vägen hit. Så nu blir det pizza gånger 2 för mig idag. Jaja...det är ju lördag...dessutom är min hembakade pizza nyttig. Och så har jag inte köpt något lördagsgodis den här veckan heller.

Jag som skulle göra så lite som möjligt idag har redan hunnit med att putsa insidan på köksfönstren....väldigt aktivt måste jag säga!

//Emma

Hurra!

Vattnet funkar som vanligt igen!!! =)

Inatt har jag sovit bra, Bella vaknade inte förrän 05.20. Och efter en tidig frukostflaska somnade hon om i våran säng och sov ända fram till 08 =) SKÖNT! Jag är utvilad, synd att det är sånt tråkigt väder ute bara!!

Idag tänker jag göra så lite som möjligt, och jag tänker inte kliva utanför dörren så länge det regnar ute!

Ha en bra lördag i regnet!

kram
//Emma

För Övrigt...

...var det en väldigt trevlig dag igår =)

BVC besöket gick bra, ett normalt barn med andra ord :)...fast jag var lite besviken att det inte var nån läkare med! Med tanke på mina frågor, men BVC sköterskan sa att allt var lugnt...så det lär väl vara det då!

Sen inträffade en otrevlig incident! Innan vi skulle gå därifrån såg jag att det regnade så jag stannade innan utgången för att dra på regnskyddet på vagnen, då känner jag en urinlukt utan dess like, jag tittade mig omkring för att se om det fanns toaletter i närheten, men jag såg inga. En gammal tant gick förbi precis så jag tänkte för mig själv att det var då själva fan att folk inte kan tvätta sig ordentligt! Jaja, jag tog upp skyddet och kände att det var blött, konstigt tänkte jag eftersom det inte varit utsatt för regn mer än några sekunder...precis när jag skulle trä på det kom urin stanken tillbaka med full styrka! Det luktade kattpiss!! Kul att Kenneth hade krupit in under vagnen och pissat på regnskyddet!!! Äckligt! Hon har en hel jävla gräsmatta att pinka på plus att hennes låda stog rengjord och påfylld på verandan....men ändå väljer hon att krypa in under vagnen och pissa på regnskyddet! Hon måste ha nå fel! Vi får avvakta och se om hon gör om det....
Ialla fall ..skulle jag möta Malin och ta en promenad hem till henne, så jag panikringer och hör om hon har ett regnskydd till sin vagn som jag kan låna tills jag tvättat mitt , och som TUR var hade hon det! =)

Vi lunchade hemma hos Malin och jag köpte vitt vin (dom har varit i tyskland nyligen). Perfekt eftersom jag och Jenny skulle umgås på kvällen, dessutom slapp jag gå in på systemet :) Malin lovade att det var ett GOTT vin....och det var det oxå!
Vi fick skjuts ner på stan av Malin, tur eftersom regnet stog som spön i backen! Jag och Bells tog 14.35 bussen hem.
Andreas kom hem strax efteråt och då hade han köpt med sig starköl till mig, han visste hur sugen jag var på en sån med tanke på att senast jag drack en var i juli. Omtänksamt =)  Då hade jag helt plötslig 3 liter vin och 9 starköl...haha!

Jenny kom vid 16 tiden (tror jag, jag hade ingen koll på klockan).  Vi försökte underhålla Bella på bästa sätt eftersom hon vägrade sova middag! Men när hon fick några smörgåsrån att gnaga på blev det lugnt i lägret =) Tacos gjorde vi rätt tidigt för vi var vrålhungriga, och GUD va gott det var!!

Jenny hugger in ;)

Bella ville gärna norpa tacos från bordet!

Hon fick nöja sig med Jennys kamera fodral ;)

Bella somnade vid åtta tiden och då flyttade vi ut på verandan. Vi tände lite ljus och filmade. Hahahaha! Det absolut roligaste är när man filmar nån som inte vet om det! Jag tänkte lägga upp en film på Bella som jag tog innan hon skulle lägga sig men tyvärr kan man inte se nåt utan bara höra...så det får vara.

Huvudvärken som hade lurat på mig sen eftermiddagen blev värre på kvällen plus att jag var så himla trött så jag gick och la mig strax efter 23....sorry Jenny ;) Men det var väldigt trevligt att ha dig här ska du veta! Synd bara att du inte fick duscha dagen efter! Självklart ska dom stänga av vattnet precis då ;) Haha!

Kram
//Emma


Kul!

Kul att vi inte har något vatten i huset!! Först trodde vi att en säkring hade gått men det visade sig snart att så inte var fallet.
Kul att Bella bajsade i samma veva som vattnet upphörde att fungera!
Kul att jag inte hade några våtservetter hemma!
Kul att inte kunna tvätta händerna
Kul att jag är törstig!

Tur att Jenny var här och upptäckte att hon hade en vattenflaska i sin handväska! Man får vara tacksam för det lilla! Sen upptäckte jag att om man spolar varmvatten på högsta effekt kommer det ut några droppar, nu har jag samlat upp en del vatten i en bunke, kokat det och snart ska jag hälla det i en flaska och stoppa in i kylen!

Det känns som att jag är med i ett avsnitt av Survivor eller nåt!

Iallafall så är det en vattenläcka nånstans som berör hela Torsångsområdet, därför har dom stängt av vattnet! Hoppas verkligen att dom snabbar på, skulle ju vara kul att kunna ta en dusch eller dra igång en diskmaskin....

Snacka om att man är beroende av vatten!!!

Stressad

VARFÖR måste jag alltid bli så stressad så fort jag har en tid att passa???

JOBBIGT!

Morgondagen är fullbokad!

Trött och mätt!

Den här tiden på dygnet är det väldigt lugnt och fridfullt här måste jag säga! Nästan så att jag inte har någon lust att gå och lägga mig. Det är såå skönt att bara sitta här... =)

Imorgon ska jag och Bella på premiärbesök på nya BVC, Borlänge sjukhus. Klockan 10.00 har hon nämligen fått en tid för 10 månaders kontrollen. Jag är expert på att glömma bort att fråga om saker så idag har jag faktiskt kommit ihåg att skriva upp mina frågor!! Bra va? Nu ska jag bara komma ihåg att ta med kalendern oxå...haha!

Efter det besöket ska vi vidare hem till Malin och hälsa på över lunch, ska bli trevligt! Då ska jag passa på att kika på barnrummet dom håller på att göra iordning.

På eftermiddagen nångång ska jag antagligen möta upp Jenny vid kupolen, vi ska ha tjejkväll hemma hos mig imorgon med tacos och massa babbel =) Jag ser fram emot det!

Duscha och sova då.....

Godnatt

Kram //Emma


Eye Focus





Dagens Middag

Till middag idag bakade jag en pizza =) Den var supergod!!


Marodörerna

Boss och Bella hjälps åt att slita sönder en skokartong på kortast möjliga tid!



Ibland känns det så meningslöst att städa...

Min tidning!

Äntligen fick jag min tidning hemskickad som råkade "försvinna" i flytten, jag har saknat den! Vi Föräldrar är den enda tidningen jag prenumererar på just nu så den är efterlängtad!



=)

Gårdagen

Jag och Bellis åkte med Malin in till kupolen igår, som tur var har hon införskaffat sig en bilbarnstol :) Kan ju vara bra med tanke på att hon har beräknat datum den 8e november. Så Bella fick provåka den, tydligen dög den bra eftersom hon somnade!

Sen blev det hem och städa och laga mat innan mina föräldrar och min bror skulle komma och hälsa på oss lite :) Dom hade med sig några fina presenter åt Bella (fast hon inte fyllde år) =)...


Den här fina My Little Pony tröjan hade Anders köpt åt henne i London :)


Och det gulliga örngottet med Lilla Anna fick hon av mina föräldrar :)

Sen hade dom med sig en kasse med sockor och vantar som min farmor hade stickat åt henne, rosa/vita, perfekt till vintern!

TACK!!!

En trevlig dag =)


Stövlar

Just nu går jag och trånar efter dom här stövlarna från Replay!!!



Men dom här från Donna Girl är oxå fina!!!



Ja.....fundera, fundera och fundera....

Bella vill baka

                                                        

En utmaning till alla mammor

Den här listan hittade jag inne på Lindas blogg 

När fick du reda på att du var gravid?
I början på Mars -07

Blev det en chock?
Nej, men jag trodde inte att jag skulle bli gravid så fort!

Hur gammal var du?
25, men fyllde 26 i April samma år

Hade du mycket halsbränna?
Låt mig säga så här: Novalucolen var min bäste vän!!!

Spydde du mycket?
JA! Jag blev sjukskriven pga det

Hade du mycket foglossning?
Nej

Ditt sf mått som störst?
???

Har du fått bristningar?
Ja, en del på min vänstra sida och lite på den högra. Havandeskapsoljan bet inte på mig!

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Vi tog reda på könet när vi var på UL, 98% tjej sa barnmorskan och det stämde!

Vad hoppades du på?
En flicka! Men huvudsaken att barnet skulle vara friskt, ha alla kroppsdelar i behåll och att det inte skulle vara tvillingar!

Gick du över tiden?
Ja, 2 timmar och 8 minuter =)

Födde du för tidigt?
Nej

Hur var förlossningen?
Själva förlossningen har jag inga traumatiska minnen ifrån, förutom när jag skulle prova akupunkur som smärtlindring, jävlar vad ont det gjorde!
Min förlossning gick väldigt snabbt! När vi gick igenom den med en barnmorska efteråt förklarade hon att våran dotter i princip flög ut!
När jag var öppen 8 cm fick jag ryggbedövning (eller krävde) trots att det var i senaste laget. Det var himmelriket!!! Jag tyckte inte att lustgasen funkade det minsta!
Vattnet gick när jag satt på toa uppe på förlossningen och ca 30 minuter senare föddes Bella :)

Blev du sydd?
Ja! Inte så mycket på utsidan, men däremot fastnade hon på vägen ut (en armbåge eller nåt) så barnmorskan fick lov att söka jouren. Han höll på i evigheter kändes det som. När han äntligen reste sig upp tänkte jag: Äntligen klart! Men icke! Då sa han att han var tvungen att sy ihop mig på OP. KUL!!! En timme tog det att tråckla ihop mig. Under tiden tog spinalen för högt upp, jag kände inte längre att jag andades! Fruktansvärt obehagligt! Strax efter det fick jag blodtrycksfall så när dom var klara blev det raka spåret till IVA för min del. Den biten däremot var traumatisk!!!

Dragen med sugklocka?
Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet?
En läkare (som var där som praktikant från något annat sjukhus, en helt underbar människa), en barnmorska, en undersköterska och Andreas såklart!

Hade du någon nära med dig?
Ja, min sambo Andreas

Vilket BB födde du på?
Falu BB

Hur stor var bebisen?
3260 gram och 49 cm lång

Vad fick den heta?
Bella November, eftersom hon var otroligt vacker och född i november!

Var allting värt det?
Ja det var det helt klart =)

Orkar inte

Nu orkar jag inte mer idag...jag uppdaterar i morgon istället!

Godnatt!

kram

//Emma

I´m A Star


Onsdag

Inatt har vi inte sovit särskilt bra, man jag får delvis skylla mig själv eftersom jag inte gick och la mig förrän närmare tolv. Bella vaknade några gånger med jämna mellanrum och grät i sömnen, sen vaknade hon kl 06 och var pigg. Vi försökte få henne att somna om men när klockan var närmare halv åtta gav vi upp, då hade vi fått nog med sparkar och slag.

Det här är en väldigt vanlig syn nuförtiden...


Så fort man sätter sig ner en stund ska hon ställa sig upp och klänga på en...och så blir hon gnällig när hon inte kan ta sig upp på stolen. Det märks att hon verkligen vill kunna ta sig fram på egna ben i den här världen =) Att stå upp är det roligaste som finns just nu...förutom att leka med Kenneth då.

Här har hon lokaliserat ovan nämnda katt på en stol under bordet...


Nu har jag städat undan lite så nu väntar jag på att Malin och Minna ska komma förbi en stund och leka ;)

Sen ska jag och Bella ta oss in till kupolen en sväng och gå på jakt efter dammsugar påsar.....Kul va?

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0