Dagens Middag

Efter ridskolan tog vi en vända på stan för att köpa en luciaoutfit till Bella. Hon ville vara Gud i år, tyvärr fick hon inte det för läraren. Endast klassiska figurer i luciatåget! 

Störtlöjligt! Låt barnen bejaka sin kreativitet och självständighet för bövelen! 

Så det fick bli en klassisk lucia istället. Krona, vitt linne och rött sidenband. Precis som alla andra...

Vi köpte även ljus till adventsljusstaken och aromaolja med juldoft. 

Bellas kompis Klara och hennes mamma åkte med samma buss som oss hem från stan. Flickorna ville givetvis leka så vi tog med oss Klara hem ett par timmar :-) 

Dagens middag: 


Hamburgare och julmust :-) 

Sen kom jag på att jag hade pepparkakor att garnera. 


Så nu var det klart :-) 

Läggdags strax. Nåde grannarna om dom väsnas inatt oxå!!

//E

Working Equitation

Dagens lektion på ridskolan: Working Equitation. 




Bella och Sherry 

Bella var duktig som vanligt :-)

//E

Skit-Glen och Skit-kärring

Jag känner för att göra elaka saker mot grann-Glen och hans fyllkärring!!! 

GAAAAAHHHHH!!!!!!!

Väckte dom mig inte inatt med?! Strax före 03. What the fuck liksom!! Och denna gång höll dom mig vaken till 05.30. Jag ringde de kära poliskonstaplarna även denna gång och fick höra samma skithistoria som förra gången. "Tyvärr finns det inte tillräckligt med resurser för att åka till störande grannar. Det är din förenings ansvar."

MEN SÄG DET TILL DOM DÅ!!! Jag blir fan galen på riktigt snart! Står det ett nummer angivet vid störningar ska man väl för i helvete kunna använda sig av det oxå!! 

Men det är väl bara att fortsätta föra anteckningar om datum och klockslag dom stör mig på och fortsätta att ringa till fru ordförande efter varje gång. 

Matt jag blir! 

På måndag ska jag säga ett sanningens ord till fru ordförande. Var så säkra på det! 

//E



25% rabatt på BR

Är det nåt jag gillar så är det reor och rabatter! Idag och imorgon är det 25% rabatt på hela sortimentet på BRs webbutik! (Utom Ipads och nåt mer). 

Så jag passade på att klicka hem tre klappar åt Bella. Varav en står högst upp på önskelistan (ja...förutom en egen ponny såklart) ;-) En hästtransport från Schleich där fler än en häst får plats. 

Hon kommer att bli lycklig :-)

Godnatt

//E

Kakbak och chokladpudding

En lugn och skön start på dagen fick jag :) Bara legat i soffan och kollat på Sons of Anarchy ända tills klockan blev 13.30. Nu är jag inne på säsong 6. 

Sen hämtade jag Bella och hennes kompis Ellen från fritids. Dom lekte här hemma ända tills 16.30 :) Jag bakade pepparkakor åt dom. 


När Ellen åkt hem gräddade jag våfflor och vispade grädde. Fredagsmys :) Vi tittade på filmen: Det regnar köttbullar. Inte den bästa jag sett ;-) 



Chokladpudding med grädde till efterrätt.

//E

Frukost :)

Äntligen min favoritfrukost! 


Vörtbröd och varm choklad :)

//E

Minus pepparkakor

Jag strök pepparkakorna från dagens lista. Ibland glömmer jag lätt att jag är utbränd...orkar inte med så mycket om dagarna som jag vill. 

Jaja, nya tag imorgon :) Men först lite Sons!! 

//E

"Godmorgon"

Bella är ledig från skolan idag. Studiedag. Skönt tänkte jag, då kan vi sova länge :-)

Fel av mig.

07.50 väcktes vi av firman som arbetar med rören nere i källaren. Borra och banka. Det lät som att någon stod inne i sovrummet och renoverade vårat element typ. 

Jaja...det blir nog en bra dag ändå :)

Dagens planer:

1: Ner på stan en vända, Bella ska få en grej av leksaksaffären eftersom hon fyllt år. 

2: Tvätta 11-14

3: Baka pepparkakor. De vi redan bakat är uppätna :) 

Ha en trevlig torsdag 

//E

Japp

Strax efter 18 kom han tillbaka med henne :-) Dom hade tagit en tur till Borlänge. Hon visade stolt upp en stor förpackning med en massa Pet Shop figurer, en målarbok med Disneyprinsessor och en reflex till jackan. Hon hade även fått fika på Max, typ glass och milkshake. 

Bella var väldigt nöjd och det var väl ändå huvudsaken :-) 

Nu sover hon sött och jag ska snart lägga mig jag med.

//E

Fortsättning följer...

...så Bella åkte med fadern vid 16.30. Dom skulle åka till leksaksaffären. Hon skulle få välja ut en present därifrån. (Till mig sa han att han redan köpt present, men jag har lärt mig att han är en inbiten lögnare). Jaja, huvudsaken är att hon får veta att hennes pappa fortfarande bryr sig om henne...

Jag har även (efter vissa påtryckningar) lyckats få de 600kr av honom som min pappa fick betala för hans räkning. Det känns väldigt skönt!! Nu är mitt samvete lättare :-) 

Han skjutsar tillbaka henne hit till 19.00. Hoppas han håller det nu...

Under tiden ska jag se Sons :-) Den där Nero som Gemma har en fling med är riktigt het!! 

//E 

Onsdag

Vaknade 01.30 med migränkänning. Som tur var kunde jag somna om. Men jag har fortfarande en huvudvärk som lurpassar på mig. Olägligt då jag ska på terapi klockan 11. 

Bellas trevliga far hörde av sig på sms igår och ville tala med henne på födelsedagen. Jag ringde upp något förvånad med tanke på att sist vi pratade skrek han att han "skiter i Bella". Han blev arg på mig i vanlig ordning och menade att det var fullständigt normalt för honom att reagera så när han har det jobbigt. 

STACKARS Andreas! Stackars dig vuxna människa som har det såå jobbigt att du måste skrika oacceptabla saker om din dotter!

Jag är ledsen men jag går inte på den skiten! Och det är inte ett dugg synd om dig heller! Som man bäddar får man ligga! Det är Bella det är synd om som har en sån instabil fader som dig!

Hursomhelst ville Bella följa sin pappa hem idag en vända och få sin födelsedagspresent. 

Fortsättning följer...

//E

Happy Day

En underbar kalasdag är snart till ända :-) 

Mormor, morfar, morbror och kusin Dylan var här hela eftermiddagen. Vi fikade och spelade Bellas nya hästspel. Av mormor och morfar fick hon en sprillans ny käpphäst med en knapp man kan trycka på, då gnäggar den och låter som en galopperande häst. Mycket uppskattat! Hon fick även en egen liten CD-spelare av dom. Av Anders och Dylan fick hon två skivor. 

Så gissa om hon poppar i sitt rum nu ;)

Just ja, hon fick två CD-sagor av mormor och morfar oxå :-)

Nya pållen :)

Nu är det läggdags för fröken! 

//E

Bellas 6årsdag

Idag fyller min lilla tjej 6år!! :-) 

Imorse väckte jag henne lite tidigare så hon hann öppna sina paket :-) 


Hon blev jätteglad för sina presenter.

Sen fick hon macka, kakor och julmust till frukost :-)

Nu är tösen i skolan och jag ska strax baka en kladdkaka som vi ska servera tillsammans med glass, grädde och strössel på kalaset idag. 

//E

Trött i benen

Nu har jag varit aktiv nog för idag! Mina ben är trötta och huvudet med. För att inte tala om mensfloden from hell jag är tvungen att dras med som pricken över i. Blä!  

Som avslutning på dagen bakade jag ännu en laddning småkakor:

Vaniljdrömmar som smälter i munnen.

Nu ska det bli skönt med en natts vila. Nya tag imorgon innan släkten kommer och firar Bella klockan 13 :-)

Natti

//E

Nice :-)

Äntligen är alla gardiner hittade och tvättade och julgardinerna uppsatta överallt :-) Blommorna är duschade och vattnade. Bara dammtorkningen kvar nu i kök och vardagsrum. 

Nu ska jag hämta hem den blivande födelsedagsflickan :-) 

//E 

Dagen före

Dagen före Bellas födelsedag :-) Och det innebär massor att göra!!


Först: Tvätta ett mindre berg av gardiner och dukar.

//E

Stall, kakbak och middag

Denna dagen gick i ett. 

Först åkte jag och Bella till ridskolan. Det fanns en plats ledig på första shettistiden idag så dom klämde in Bella där. Eftersom hon missade ridningen igår. Hon fick rida Pontus. Teknikbana. Bella var superduktig! 

Det var kallt ute och blåste snålvindar så det blev en låång het dusch och värmeljus...trots att det ej blivit mörkt än. 

Jag tänkte va lat och slappa framför TVn tills det var dax att laga middag men kom på att Bella fyller 6 år på tisdag och det enda jag bakat är pepparkakor! Hujedamig! Jag fick helt enkelt ställa mig och baka ett lass småkakor. 

87 stycken små godingar :-)

Sen lagade jag till fiskpinnar och strips som vi åt framför TVn. Vi tittade på sista delfinalen i Riders Trophy från Strömsholm. Spännande :-)


Bella har precis somnat och jag väger mellan att titta på nåt avsnitt av Sons eller lägga mig. Jag har lite huvudvärk pga att mensen bestämde sig för att kika förbi idag...
...det blir nog ett par treo och natti!

//E

Tomteland

Jag och min bror bestämde oss för att åka till Tomteland med våra barn igår :)

Först var det rundvandring med tomtenissen Nisse Lek. Han berättade om de olika väsen som bodde där. Som trollen till exempel. En av dom dök upp oxå. Kackabracka tror jag hon hette ;-) 

Det fanns dörrar och fönster lite överallt i skogen.

Tomtefar, Häxan och två nissar hade en teaterföreställning med sång. 

Vi hälsade på hemma hos Tomtefar och Tomtemor.








Stortrollens hus



Trollbebisarna sover 14-16 timmar per dygn


Bella lämnade önskelistan till tomten. 



Där fanns en älgfamilj, renar, getter och hästar.

Vi hann med en del tokerier oxå ;-)

Bella var även med på mössens bus-skola. Inga vuxna fick va med. 

Lite leksaksshopping blev det i tomteverkstan. Halva priset på allt!

Vi var väldigt nöjda med dagen! Dock var det väldigt kallt! Mycket utomhus. Jag frös genom märg och ben när vi kom hem. Det blev många tända ljus och en kopp varmt te. 

//E

Det va droppen!!

Jag fick verkligen en optimal start på denna dag. 

NOT!

Innan jag somnade igårkväll hörde jag fylleparet fredagsfesta. Toppen, tänkte jag och önskade att dom skulle hålla sig dämpade. 

Gjorde dom det?

NEJ!

Jag vaknade 02.10 och hörde deras bas tydligt i sovrummet. Och deras kackel! 02.20 förlorade jag det lilla tålamod jag hade kvar och dundrade ut i trapphuset för att skriva upp numret till störningsjouren. 

Numret var borttaget. Istället hänvisade föreningen till polisen. Drygt. Men jag hade inget val. Han som svarade upplyste mig om att min förening gjort fel som angett polisens nummer i dessa ärenden eftersom det inte var deras ansvarsområde. 

Min frustration var total! Men vart ska jag vända mig då för bövelen??

Jo, sa polisen, till din bostadsrättsförening. Det är deras ansvar. 

Kul att det var fredagnatt och att föreningen är anträffbar först på måndag liksom. 

Men-jag-ska-upp-tidigt-och-jag-har-barn-som-behöver-sova-jag-blir-galen-på-dettaaaaa!!!!!

Polisen tyckte förmodligen synd om mig för han mjuknade en smula och sa att jag kunde avvakta en stund ifall dom gav sig, annars kunde jag ringa tillbaka så kunde han kolla upp om det fanns en ledig patrull att skicka.

Jag la mig igen och avvaktade. Tills klockan blev 02.40. Då lackade jag ur, drog på mig mjukiskläderna, stövlade ner i källaren och upp i deras trapphus, drämde till ringklockan två gånger i rena ilskan och väntade.

Fyllkärringen öppnade efter en stund med ett ölglas i handen. Hon kunde inte gå rakt. Jag presenterade mig som: grannen som ej kan sova pga deras musik. 

Hon: Jag bor inte här så du får prata med han (pekade in mot vardagsrummet). GLEN!! Det är en granne här, en ung tjej. (Hennes sista uttalande gjorde mig lite mer välvilligt inställd).

Hon: Jag går in här sålänge medan ni pratar (försvann snabbt in i badrummet medan jag väntade förgäves på Glen vilken aldrig dök upp).

Efter en liten stund kommer den kvinnliga ut ur badrummet och praktiskt taget föser ut karln i hallen. Han är klädd i oknäppt skjorta, kalsonger och strumpor. Fruktansvärt osexigt på alla vis! Han kan inte heller gå rakt förövrigt. Knappt fokusera blicken en gång. 

Återigen får jag upprepa mitt ärende: FIMPA MUSIKEN!!!

När jag ändå var i gasen talade jag om att det inte var direkt första gången dom störde min nattsömn. Både på helger och vardagar och att jag ogillade detta skarpt! 

Den kvinnliga började då gapa på Glen: VARDAGAR?? Jag har då inte varit här på vardagar!! Vad har du varit ute på??? 

Glen svarade med: silence.

Jag tänkte för mig själv: Gode Gud vad har jag nu dragit igång? Nu kommer väl hon skrika på honom resten av natten...

Hursomhelst vet jag att hon varit där samtliga vardagar så mig lurar hon icke! Men skitsamma...dom ursäktade sig och stängde av musiken iallafall. 

Vid 4 somnade jag om. När klockan ringde 07.00 kände jag mig bakfull. Det enda jag kunde tänka på var kaffe, massor av kaffe!

Synd bara att jag slutat med kaffe (och cigarretter) för snart 3 månader sen ;-) Men jag klarade dagen ändå och är till på köpet fortfarande vaken! Ska strax bära min sovande dotter från soffan till sängen och sen ska jag nog natta mig själv. Vi har haft en lång dag på Tomteland. Kallt men roligt! Inlägg och bilder om det kommer imorgon. 

Tack och godnatt

//E

Våfflor, film och önskelista

Nu är vi rätt nöjda faktiskt. Mätta efter våfflor med sylt och grädde och julmust :-) Vi intog middagen framför Den Lilla Sjöjungfrun 2.


Sen hjälptes vi åt att författa en önskelista åt Bella. Den ska hon lämna till Tomten imorgon :-) För då vankas Tomteland!!

Nu kollar vi på sista filmen: Legofriends 1. Sen blir det läggdags. Klockan ringer tidigt imorgon.

//E

Årets Design

Ett urval ur årets design :-) 


//E

Dagens Planer

1. Cykla till Willys och handla. Klart.
2. Tvätta lite gardiner, kuddfodral och mattor (Första maskinerna uppstartade).
3. Hämta Bella
4. Dekorera pepparkakorna vi bakade igår med kristyr.
5. Spela Svarte Petter med Bella (vilket jag lovade dyrt och heligt igår). 
6. Steka våfflor och vispa grädde. 
7. Fredagsmys med film :-) 

Ha en superbra fredag! 

//E 


Sons of Anarchy

Äntligen!

Nu ska jag börja se säsong 5 av Sons!!


Jax är så jävla het!! I säsong 5 har han långt hår igen. 

//E

American Horror Story

Robin har talat varmt om American Horror Story, speciellt säsong 3. Häxor. 


Jag håller med. Säsong tre är grym!!

Robin var här igår och hälsade på, då fick jag sällskap till första avsnittet :-)

//E

Dvärghamstern Flora

Detta är Bellas  nyinköpta Sibiriska dvärghamster Flora :-) 


Hon är 9 veckor och så fantastiskt söt! Väldigt orädd och nyfiken. 

Nu har vi henne uppe och gosar med henne ordentligt varje dag så hon blir så tam som möjligt :-) 

//E

Pepparkaksbak

När jag hämtat hem min prinsessa bakade vi pepparkakor.




Imorgon eftermiddag ska vi dekorera dom med kristyr :-) 

Självklart hade vi julmusik på samtidigt som vi bakade! Och vi sjöng med...högt! :-) 

//E

Första steget mot advent

Igår bytte jag till julgardiner i våra sovrum.


Bellas


Mitt

Nu ska jag bara hitta de julgardiner som är spårlöst försvunna...

//E

Hoppsan

En tidsmiss idag gjorde så att det inte blev nån KBT. Bättre lycka nästa gång!

Istället fick jag en stund över till att spå en person som väntat några dagar (japp jag vägleder genom tarotkort ibland). Efter det blev det några avsnitt av American Horror Story (jag tycker verkligen synd om de andar som är fast i det där huset utan att kunna gå vidare).

Nu ska jag gå och hämta Bella och sen kanske det blir ett och annat gardinbyte :-) 

//E

Terapionsdag

Dagens planer: KBT ca 10-11

Thats pretty much it!

//E 

Yogasalen för mig själv

Nu har jag hela yogasalen för mig själv ett tag. Underbart!


Nu ska jag lägga mig på mattan, slappna av och läsa min bok innan passet börjar :-)

//E

Yogaday

Dagens planer: 

1: Avverka ett par avsnitt av Wildfire
2: Cykla ner på stan och gå på ett yogapass kl 12
3: Köpa en baddräkt åt Bella
4: Hämta Bella 
5: Åka med bror till Arken Zoo och köpa hamster och bur 

Bella har äntligen sparat ihop till en ny hamsterbur :-) Då bjuder jag på dvärghamstern :-) Vi har bokat en svart hona på nio veckor :-) 

//E

Skördesoppa

Dagens middag: 


Skördesoppa i örtig buljong

Mycket smaker! Mumsigt den här tiden på året. 

//E


Gudars skymning

Gode Gud jag hade glömt hur drygt det är med spinning!!

Nu en dusch innan Bella ska hämtas.

//E

Ännu en måndag

Jag hade ett samtal med Robin tidigare på förmiddagen. Han tipsade om American Horror Story. Jag har sett Asylum tidigare men inte den första. 

Så nu blir den min nya serie. Till på köpet ska jag se den ensam! Hur ska det gå? :-/ 

Men om en stund ska jag stänga av och cykla till Må Bättre och köra ett spinningpass :-) Nu ska fettet bort!!

//E



ZzZz

Det märks att jag är utbränd för energi har jag knappt. Den försvann mycket tidigare idag än den brukar. Lättirriterad och dåligt med tålamod har gjort att jag varit snäsig mot Bella. Det har jag dåligt samvete för nu :( 

Usch

Bella sover sött, hon måste vart trött hon oxå för hon somnade efter fem minuter. Jag ligger dock fortfarande kvar bredvid henne i sängen. Det beror på att jag är för trött och slö för att orka resa på mig ;-) 

Som tur är har jag redan borstat tänderna så jag ska bara gå runt och släcka några lampor innan jag kan krypa ner i min säng :-) Det ska bli såå skönt!!

Innan nattningen gick jag och Bella igenom alla gardiner och dukar. Det var några stycken om man säger så ;-) Nu har vi valt ut julgardiner till våra sovrum. Vi har även valt ut de juldukar vi ska ha :-) Snart är det dags att fixa iordning hemmet inför första advent! Det ser jag fram emot! 

Synd bara att jag ej kommer ihåg vart jag har lagt julgardinerna till köket och vardagsrummet....

Godnatt

//E

Fika

Precis hemkomna från en solig men kall cykeltur till Willys. Så nu är vi värda lite kladdkaka med grädde :-)




//E


När får jag sova??

Jag är jättetrött!! Jag vill sova!! Men min dotter är pigg som en lärka och klockan är bara sju :-/ Jobbigt läge för mig...

Till på köpet ville hon att vi (jag) skulle bygga ett megastort stall av kartongen från Ellos. Snäll som jag är ställde jag upp och byggde tre boxar och skar ut fönster och stalldörr. Sen orkade jag ej mer. Nu sitter lilla lärkan på golvet och leker med stall och hästar för fullt :-) Och jag halvligger i soffan och får faktiskt bestämma över TVn ;-) Det blir Masterchef en timme framåt, och choklad. Det är jag banne mig värd efter denna dag!



//E

Häst och vagn

Idag var det körning på schemat. 



Bella och Hanna åkte med Martina (en av ledarna). Shettisen Smaragd drog deras vagn. 

Själv gick jag bredvid dom, tänkte att det blir skönt med en promenad i solen. Det jag inte räknat med var det snabba tempot! Så istället för promenad blev det intervallträning. Jäklar i min låda vilket motionspass! Jag var svettigare än hästarna tillsammans ;-)



Bella tyckte det var jätteroligt! Speciellt när Smaragd galopperade för fullt :-)

Det var väldigt skönt att få ställa sig i duschen vid hemkomst kan jag lova.

//E



Men typiskt!

Har äntligen chans till sovmorgon. Men hur blir det då? Jo, jag vaknar 06.45 i vanlig ordning! Så typiskt..

Dagens planer:

1. Ridklubben
2. Hanna B kommer till oss och leker med Bella.
3. Ev kommer Cattis hit och fikar på eftermiddagen.
4. Tvättid 14-18
5. Äntligen lördagsmys :-) 

Ha en trevlig lördag :-)

//E

Fredagskaka

Jag bakade en kladdkaka och Bella glaserade den :-) 



Glasyren va mums tyckte Bella.

Snart dax att provsmaka en bit tror jag bestämt ;-)

//E

Virkat hästtäcke

Nyss gjorde jag en liten avstickare från projekt överkast och virkade ett täcke till Bellas favorithäst :-)


//E 

Ändrade planer

Idag följde B med Alva hem efter skolan och planen va att jag skulle hämta henne kl 16. Men för en stund sen ringde Alvas pappa och frågade om Bella kunde följa dom till Sporty's Lekland. Han stod för inträde och skjutsar hem henne till 16.30. 

Finemang :-) 

//E


Snart kalasdax

Idag fick jag hem kalasartiklarna jag köpt till Bellas 6-årskalas. Hästtema i år :-)


Jag hittade även ett spel. Istället för att sätta knorren på grisen blir det: sätta hornet på enhörningen :-) Det blir nog uppskattat! 

//E

Aj

Sveriges träningsvärk idag! I hela kroppen verkligen. Lite jobbigt att ta mig ur sängen imorse ;-) idag får nog bli en vilodag. 

Igår köpte jag en rulle presentpapper på Akademibokhandeln. Jättefint! Mönstrat i rosa och silver. 40kr. Tyvärr visade den sig endast innehålla 1,5 meter. Det räckte till två paket. Jag har tre kvar. Jobbigt! 40 spänn för 1,5 meter!! Är det rimligt??

Nej, det tycker jag inte!

//E

Dagens Middag

...skulle ha blivit korvstroganoff men jag upptäckte att falukorven låg kvar i frysen.

Istället blev det:

Varmkorv, strips, potatiskroketter och bearnaisesås. (Till Bellas förtjusning).

Jag är fortfarande grismätt!

//E

Svettigt!

Dagens yogapass var riktigt svettigt!! Ingen överdrift! Svetten rann, bokstavligt talat. På slutet var mina muskler så slutkörda så de knappt orkade hålla mig uppe. Fantastiskt skönt :-) Mycket plankan blev det idag! Ni vet där man står i armhävningsposition och håller den, utan att sänka ner kroppen. En mycket effektiv övning! En mycket svettig övning!

Det var några grabbar med på passet idag faktiskt, inte ofta det händer ;-) Det var ett par stycken från Sabaton. Dom hade det kämpigt dom oxå kan jag lova ;-) 

Yoga är betydligt tuffare än vad det låter! Fler män borde testa :-) 

//E

Världens snällaste!!

Min älskade pappa dök upp idag och hämtade fakturan på 600kr som Andreas skulle ha betalt! Så min bästa snällaste pappa betalade den istället. 

Det känns inte bra för mig alls! Jag mår dåligt över att mina föräldrar ska behöva städa upp efter det där aset!! Men jag är väldigt tacksam över att dom hjälper Bella med detta...annars hade hon blivit drabbad. 

Kan inte fatta att man kan blåsa sitt eget barn på det sättet?! Hur är han funtad? Han måste lida av nåt bra mycket värre än bara Borderline! Nån slags sociopat. Han är då oförmögen att känna empati för andra det är då en sak som är jävligt säker!! Det är bara han, han och han.

Det enda bra han gett mig är Bella. INGENTING annat. Endast jämmer och elände!

//E

Body balance/Yoga

Nu är jag på Må Bättre! Tänkte gå på ett Body Balance pass men det var inställt. 

Blir Yoga istället :-) 

Nu kör vi! Ska bli skönt att träna bort lite ilska!!

//E

Idiot

För ett par dagar sen fick jag ännu ett påminnelsebrev från ridskolan. Tre st häften med Dalarabatten var fortfarande EJ betalda. 

Gissa vilken som tog hem häftena i våras. Gissa vilken som skiter fullständigt i att betala trots att jag sagt åt honom för ett bra tag sen (då lovade han även att ta tag i det och kontakta klubben eftersom han hade betalat, påstod han).  

Dessutom skiter han fullständigt i att detta drabbar Bella eftersom fakturan är i hennes namn. 

Vem pratar jag om? Ni som känner mig har förmodligen fattat för längesen! Jo, det är Bellas egen pappa såklart. 

Kul va?

Jag skrev ännu ett sms angående detta men det sket han i att svara på. Så nu får min mamma lov att rycka in och städa upp efter honom. 

Vilken jävla loser du är Andreas!! Kan inte sköta någonting ordentligt! Speciellt inte det som rör ekonomi. Erkänn att du inte har några pengar istället för å fly undan som en liten fegis! För det är precis det du är, en feg liten stackare! Tänker bara på dig själv gör du oxå! Du skiter fullständigt i att dina handlingar skadar andra bara det gynnar dig själv!

Jag är riktigt förbannad! Och jag hade mer än gärna sagt detta direkt till dig istället. Men eftersom du är den lilla fegis du är som flyr undan eller slänger på luren i örat på mig så tänker jag börja skriva istället!! Måste få ur mig min ilska på något sätt känns det som!

Idiot!

//E

Ta Till Vara

Det blev endast Ta Till Vara idag, orkade inte med Loppishallen oxå :/ 

Men, det resulterade i några fynd :-) nu fattas det 4 klappar till kalendern :-) 

Jag fyndade även lite åt mig själv, som till exempel: 



De två böckerna till vänster har jag aldrig läst, det ska bli skoj med lite nytt! Den till höger har jag läst tidigare, en av mina favoriter. Synd bara att den blev kvar hos mitt ex och han förnekar att den finns där. Men nu har jag den åter i min ägo. 5 kronor kostade den, inte hela världen kanske ;-)

Jag köpte även en julduk i rött och guld till vardagsrumsbordet för 20kr. Och lite julgranspynt för billig peng :-) Jag är nöjd! Plus att jag fick motion på köpet. En hel del uppförsbackar...

Snart dax att hämta Bella.

//E 

Tur

Jag klarade mig från regnet tidigare idag :-) 

Och jag gjorde allt på min lista! Bra jobbat!!  

Tyvärr var Röda Korsets butik verkligen mini. Jag har aldrig varit in där förut. Så jag hittade bara två ark med klistermärken = två paket. 

Nu har jag "bara" 11 paket kvar att fixa ;-) 

Imorgon skulle det vara soligt och fint, då passar jag på att ta en promenad upp till Ingarvet för att besöka Ta Till Vara och Loppishallen. Jag hoppas att jag kan hitta de elva små grejerna där så är det klart sen!

Dagens middag: Köttfärsbiffar, potatis och hemlagad grönpepparsås. Gott! 

Godnatt

//E

Tisdag 12/11

Dagens planer:

1: Dela ut de tre sista kalaskorten (Klart)
2: Beställa kalasgrejer på nätet, hästtema (Klart)
3: Gå på ett yogapass kl 12 (måste börja röra på mig)
4: Besöka Röda Korset i stan och se om dom säljer nåt smått som kan passa till adventskalendern (måste passa på när Bella är i skolan)

Om jag är sugen på att cykla ner på stan? 

Nej

Speciellt inte när det regnar, som nu! Har jag tur så slutar det tills jag ska iväg...

Happy Tuesday

//E 



Adventspyssel

Nu har jag precis slagit in 11 små paket till Bellas blivande adventskalender :-) 


Bara 13 st kvar då ;-) Men nu tog gåvorna slut. Det får bli en kik på Tradera snart. 

//E


Hurra

Pudelgrannarna ska flytta!! Hurra!! 

Såg att deras lägenhet (4:a) var ute till försäljning! Utgångspriset var en bit över 800000. Den var väldigt fin invändigt förövrigt ;-) 

Skönt å slippa den förbenade pudeln!! Hoppas det är en tystlåten familj som
köper den. Helst dövstumma.

Godnatt 

//E

Dagens Middag

Potatisgratäng med kassler, plommon- och körsbärstomater och gurka.   


Mumsigt :-)

Nu ska vi se ett avsnitt av Riders Corner innan läggdags. 

//E

Godmorgon Söndag 10/11

Skönt med sovmorgon! Jag är faktiskt rätt glad över att Bella inte gillade innebandy ;-) Hon har slutat med det nu så hädanefter är söndagmornar sovmornar :-) Nu sitter hon och kollar på Tarzan. Jag ligger kvar i sängen och myser :-) 

Idag har vi inga planer alls. Förutom en liten vända till återvinningsstationen. 

//E 

Berättelser

Jag och Bella har roat oss med att rita och skriva berättelser. Tre olika, alla handlar om rävar :-) 


Nu blir det Bargain Hunt och sen läggdags för oss båda! 

//E 

Surt

Nu har jag kollat på de fyra säsongerna av Sons som fanns på Netflix. Så nu är jag serielös igen :( 

Bella lekte med Hanna K efter kalaset. Först hos H och sen här. När hon åkt åt vi spagetti och köttfärssås framför TVn. Pippi Långstrump blev det. Men nu har jag bestämt att det blir hästhoppning för hela slanten! Inget Winx Club! Plus massor av godis och tända ljus :-)

Det kom en tjej hit idag och köpte mina koppar från Indiska :-) Hurra! Här ska rensas bort dåliga minnen från mitt hem!

Ha en trevlig lördag!

//E 

Lördag 9/11

Bella är på kalas. 11-13 var en lite udda tid, men dom får ju lunch :-)

Själv skyndar jag mig att titta så mycket jag hinner på Sons of Anarchy nu! Jag börjar bli något pissed på Clay!! Gubbdjävel!! 

//E

Trevligt besök och otrevlig Pellejöns

Mitt senaste inlägg försvann. Det va rätt långt. Typiskt!! Jag orkar ej skriva det igen men i korta drag: jag har varit på KBT idag, fick ett genombrott, grät en skvätt, testade lite exponering, fick andningsövningar i hemläxa, nöjd :-) 

Idag har vi haft besök av Bellas faster Mallika och kusinerna Selin och Estelle. Väldigt trevligt :-) Barnen lekte och hade roligt och vi vuxna pratade en hel del. 

Tyvärr blev det ett tråkigt avslut på en trevlig dag. Jag ringde och bjöd Bellas far på hennes 6årskalas. I vanlig Borderlinestyle fick jag ut för hans skitliv och han avslutade genom att vråla på ett vuxet och moget sätt: Jag skiter i både dig och Bella!! Sen slängde han luren i örat på mig (det är ett väldigt kännetecknande drag för människor med personlighetsstörningar förövrigt). Kul det va att förklara för Bella att hennes kära far förmodligen inte kommer på kalaset. 

Nu förstår jag verkligen varför Bella inte vill bo hos dig!

Nog om det.

Jag och Bella rundade av med betydligt roligare saker, nämligen att skriva inbjudningskort :-) Hon ville bjuda hur många som helst men jag tyckte att man bara bjuder de man faktiskt leker med. Listan slutade på åtta stycken tjejer. Lagom :-) 

Skruttan sover sött och det ska jag oxå alldeles strax. 

//E 

Dagens Middag

Fiskpinnar, spenat och potatis. 


Idag har jag rensat klart mitt DVDförråd. 16 filmer har jag skänkt bort till en tjej idag :-) Känns alltid lika skönt att få rensa bort grejer! Jag har även dammsugit och torkat golv :-) 

Nu ska vi äta!!

//E 

Men vad nu?

Jag fick se alla mina avsnitt av Wildfire så jag blev nöjd :-) Efter att jag hämtat Bella tänkte jag kolla på tredje deltävlingen i Riders Trophy på samma hemsida. Tror ni det funkade? Nä! 

Va nu då liksom?? 

Jag blir så trött! Och jag vägrar umgås med supporten idag med! Jag avvaktar tills imorgon utifall det bara är nåt problem från deras sida. 

Jag fick roa mig med dammtorkning istället ;-) 

Nu sitter jag och väntar på att B ska bli klar i badet så vi får natta nångång. Jag är sjukt trött! 

//E

Horse1

Hemkommen efter jobbig veckohandling på Willys. 

Nu ska jag äntligen dricka en balja yogite och titta på några avsnitt av Wildfire :) Horse1 har krånglat i nån vecka så igår satt jag med supporten i telefon ett bra tag! Men nu så :-)

Time to catch up!

//E

Huvudvärk del 2

Dag två med huvudvärk...och knävärk. Magen är dock felfri idag, alltid något ;-) 

Alva var här hela eftermiddagen och lekte med Bella. Dom leker så bra ihop :-) Så roligt att se! Själv slöade jag i soffan, tittade på Sons of Anarchy, drack te och treo samt knaprade i mig två morötter. Fint dä :-)  Så himla skönt med en slödag! Orkade knappt laga middag men kokade makaroner och stekte falukorv eller "plattkorv" som Bella säger ;-) En av hennes favoriträtter,  dock ej en av mina så jag värmde en matlåda åt mig. Alla nöjda och glada :-) 

Igår rensade jag bland alla mina grejer i badrummet. Det tog sin lilla tid! Men tillslut blev det en skaplig hög med krämer, örhängen, armband, halsband, nagellack och diverse annat att skänka bort :-) Och idag kom det en tjej och hämtade alltihopa. Skönt att bli av med det :-) 

Nu blir det godnatt 

//E 

Örtbad

Nu ska jag ta mig ett ljuvligt avslappnande örtbad!


//E


Men finally!!

Äntligen är denna pissdag till ända! Nu ligger jag under täcket och vilar min stackars kropp! Min mage känns fortfarande inte okej och jag är livrädd för magsjuka!! Mitt knä är dock något bättre. Herregud jag känner mig som en gammal tant med mina krämpor ;-) 

Jag har iallafall rensat avloppet. Det var som att dra upp en hel peruk! Jag var rädd för att det skulle dyka upp en otäck japan därunder! Som i The Grudge typ. Hua! 

Godnatt 

//E

Dagens Middag och lite gnäll

Dagens middag: Ört- och parmesanbakad torsk. 


En väldigt enkel rätt som går snabbt att sno ihop. 

Stressig morgon pga försovning,jag har haft huvudvärk hela dagen, för några timmar sen fick jag plötsligt ont i mitt vänstra knä och för en timme sen fick jag ont i magen! Till på köpet blev det översvämning i badrummet när jag släppte ut Bellas badvatten = avloppet måste rensas snarast! Äckligt :( 

Vad är detta för en dag?

//E

Godmorgon Måndag 4/11

Jag glömde tydligen att ställa klockan igår så jag vaknade 07:53 och insåg mitt misstag. Väckte Bella och meddelade den tråkiga nyheten. 

Men vi kämpade tappert och kom endast 10 minuter försent till skolan.

Nu ska jag sätta mig med en kopp te och låta stressen rinna av mig. Jag avskyr att starta en morgon på detta vis! 

//E 

Dagens Middag

Dagens middag: Rotmos med köttkorv. 


Mina planer för dagen stämde in, förutom att Hanna K kom och lekte med Bella istället för Alva. Och så har jag bytt sängkläder åt oss. 

BUREN ÄR SÅLD!!! HURRA!! Underbart :-) 

Nu ska jag packa ihop ett traderapaket och sen natta Bella. 

//E 

Godmorgon Söndag 3/11

Jag och Bella var vakna ända till midnatt igår! Klockan gick visst väldigt fort! Vi tittade på en massa avsnitt av Winx Club. När jag insåg hur mycket klockan var fick jag övertala Bella att ge upp tittandet. 

Jag vaknade 08.18 och kände mig skapligt pigg. Bella vaknade till nyss och gav mig några pussar, sen somnade hon genast om :-) Skönt för henne att få sova ordentligt då hon varit förkyld hela veckan. Av den anledningen slipper hon innebandyn idag. 

Denna dag bjuder på en tvättid mellan 14-18. Det kommer även två personer som ska köpa grejer av mig (buren bland annat) hoppas dom dyker upp! Sen kommer Annica hit och lämnar av en hel hög med Pet Shop figurer och tillbehör som jag ska köpa och ge Bella i julklapp :-) Snacka om fynd!! 

Troligtvis kommer även Alva hit och leker med Bella oxå :-)

Ha en bra söndag!

//E 

Ridtävling

Å va Bella är duktig!! Nu har hon ridit sin första tävling :-) 

Det var en bana med slalom, plocka upp ett ridspö ur en hink och spetsa en ring på spöet för att sen lägga ner alltihopa i en annan hink, hoppa av hästen och gå balansgång på en bom ett par decimeter över marken samtidigt som dom fick leda hästen, hoppa upp på hästen igen, hoppa ett hinder, ge rätt svar på en hästfråga, skritta över ett hinder och till sist hoppa ett hinder. 


Bella kratsar hovarna på Jasmine, vilken hon fick rida dagen till ära. 


Bella fick en godispåse för sin fina insats :-) 

Glad och nöjd var hon med sin första tävling! 

Nu blir det mys, tända ljus och godis resten av kvällen :-) 

//E


Godmorgon Lördag 2/11

Jag vaknade 07.00 och Bella 08.45. Det är så rättvist ibland ;-) 

Idag blir det hemfärd på eftermiddagen för Bella ska vara på ridskolan kl 15.30. Då är det dax för hennes första tävling! 

Det ser vi fram emot :-) Mormor och morfar ska titta på oxå. Skoj! 

//E

Pysseldag 2

Det var meningen att bror och D skulle komma hit idag och sova över men dom blev tyvärr sjuka :( 
Då bestämde vi oss för att ha en pysseleftermiddag istället. 



Min omålade tomte fick lite färg på sig idag :-) 


Såhär fin blev den :-)


Vi dekorerade glasburkar och gjorde om dom till ljuslyktor. Dom blir fina till första advent :-) 



Vi målade julgransprydnader. Bella var en riktig hejare på det :-)

Jag gillar att plocka fram min kreativa sida! Att måla och pyssla är riktigt kul :-) 

//E


Fika

Oj va jag har fikat nu! Magen står rakt ut. Men gött va det :-)

Mammas paket. Hon fick mangote och en jättefin teburk (Indiska) av mig och Bella, plus att B hade gjort ett snyggt halsband på fritids åt mormor :-) 


Gofika! 



Nu måste jag vila mig iform ;-)

//E 

Godmorgon Fredag 1/11

Första november idag och mammas födelsedag :-)

Idag blir det presenter och kalas för hela slanten!

//E

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0