Tröttast?

Jag är nog tröttast av alla just nu!

Ont i ryggen har jag oxå plus att rösten fortfarande krånglar. Visst är det väl rätt synd om mig vid det här laget? ;) Säg JA!

Det har varit en jobbig fast bra dag =) Vi tog oss en lugn promenad efter lunch, synd bara att solen typ hade försvunnit vid det laget. Sen har jag suttit ett längre tag och trixat med våra scheman eftersom vi ska lämna in Bellas nya dagisschema imorgon. Men nu är jag äntligen klar =) Och det blev riktigt bra tillslut...är bara en dag i slutet av Maj som vi behöver barnvakt över dagen. Men det löser sig nog tills dess.

Sen har jag väntat på parabolnissen som så stort skulle komma idag! Tror ni han kom eller? Nej! Hoppas han behagar dyka upp under morgondagen då. Som tur är funkar de viktigaste kanalerna idag =)

Till middag blev det korvstroganoff och ris, Bella åt som om hennes sista stund var kommen. Ett friskhetstecken =) Men hon ville gärna skippa kvällsbadet idag. Hon älskar att bada i vanligt fall. Men idag vägrade hon att sätta sig på rumpan utan stod envist på fötterna och höll krampaktigt i badkarskanten! Så det slutade med att jag fick ta en tvättlapp och tvätta henne ståendes. Jaja...hon har lite egna idéer ibland fröken fräken!

Ikväll ska jag faktiskt titta på Rosings program iallafall, enbart för att det är sista avsnittet ;) Och efter det blir det Hemmafruarna....sen blir det nog sängen.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Och jag har fått tillbaks hoppet om livet =) Måste vara bisolvonet som gjorde susen för imorse när jag vaknade kände jag att jag inte var lika hes som igår! Äntligen!!

Ännu gladare blev jag när jag klev upp och tittade ut genom köksfönstret =) Blå himmel!! HURRA! Och 1,8 plusgrader....detta var klockan 07 imorse. Nu är det hela 4,8!!



Nu hoppas jag på strålande solsken hela dagen så vi kan ta en solig promenad efter lunch =)

Idag skulle parabolkillen dyka upp by the way. Hoppas han kommer på förmiddagen.

Någon som behöver en vindjacka i fleece till sitt söta barn? I storlek 74 från Polarn o. Pyret. Jag har just nu en auktion på tradera med just en sådan =)  Varför inte ta en titt?
http://www.tradera.com/P-O-P-pop-windstopper-fleece-jacka-stl-74-auktion_87813094

Nu ska jag nog hoppa in i duschen!

//Emma

Hesast i kommun

Det måste vara jag det! Fattar inte hur man kan vara sjuk så länge i en simpel förkylning?? 10e dagen idag! Det ni!

Jag var som sagt på kupolen ett par timmar på förmiddagen och besökte apoteket och ICA bl.a. Nu har jag införskaffat mig bisolvon som jag hoppas ska snabba på mitt tillfrisknande. Bisolvon är något jag förövrigt kan rekommendera vid heshet! Brukar funka på mig iallafall =) Efter ett par tre dagar. Jag använder alltid tablettform.

Malin och Victor joinade oss idag =) Det var verkligen trevligt med lite sällskap, man tröttnar lätt på sig själv efter 10 dagar ;) Hoppas Malin förstog va jag försökte säga emellanåt bara...haha!! Ett tag var det nära att flocken med kråkor landade och försökte ta upp mig i gemenskapen ;)

Men jag blev helt slut efter den färden, har inte ens orkat blogga förrän nu. Men det var bra...för nu vet jag att jag inte kommer att orka jobba mitt 9-timmars pass på onsdag. Jag blir hemma istället och kurerar mig själv. Sen har jag turen att vara ledig på torsdag =) Så nu riktar jag in mig på att vara frisk och arbetsduglig till mitt 9-timmars pass på fredag!

Hoppas hoppas hoppas...

Nu ska jag avnjuta en varm skål med nudlar

//Emma

Ballongdansen

Efter lunch klädde jag på Bella för jag tyckte att hon kunde få sova middag utomhus idag och få andas frisk luft. Men när hon satt där i vagnen kände jag mig nästan redo för en promenad. Så jag tog vagn och hund och gick en liten sväng i väldigt långsamt tempo. Det var gätteskönt att äntligen få ge sig ut =) Men jag kände oxå att jag inte är riktigt frisk ännu, den rätta energin existerar inte. Och min röst är inte okej!

Jag börjar nästan få lite panik inför onsdagen, då jag ska jobba ett 9-timmars pass! Hur ska jag orka med det?? Visserligen är det ett par dagar kvar tills dess men jag känner att min tillfrisknings process går alldeles för sakta!

För en stund sen hittade jag en ballong i städskåpet när jag skulle dra fram dammsugaren, till Bellas (och Boss) förtjusning =)




Imorgon tänker jag ta nästa steg i mitt utevistelse-projekt och åka till kupolen med Bella =) Det blir på ett par timmar för det behöver handlas lite. Jag måste vänja mig gradvis tills på onsdag.

Men jag ser fram emot det för det var så längesen jag var hemifrån nu =)

//Emma

Bellas första teckning

Idag gjorde Bella sitt första alster här hemma, i bläck.



Fint va?  =)

//Emma

Godmorgon Söndag

Eftersom vi skulle ställa om klockan inatt var hon 08.15 när vi vaknade imorse =)

Jag började kolla på Keeping Mum som började 21.25 igårkväll, den verkade okej tyckte jag. Iallafall den första halvtimmen...sen däckade jag och vaknade inte förrän 23.30! Och då fanns det inte en enda kanal att titta på...som vanligt! Så det kanske var tur att jag somnade så jag slapp störa mig på att jag inte kunde se klart filmen.

Och när vi gick upp hade vi bara vissa kanaler...men som tur var funkade barnkanalen iallafall =) Återstår bara att se hur länge...

Om min röst blir bättre senare idag ska jag ringa dom där företagen...om dom nu har öppet på söndagar.



Bella roar sig med plastbuttar och träklossar....och diverse köksredskap =) Det blir en hel del att städa upp efter hennes framfart om man säger så!

Boss ligger och sover i sin säng ute på verandan och njuter av bullmastiff livet =)

En annan sitter här, djupt förfallen i morgonrock ;) hahaha! Så fort jag blir frisk blir det ändring på det kan jag lova!

//Emma

Vad gör man?

Ja vad gör man när TVn inte funkar?

Jo man bakar något, på så vis får man tiden att gå på ett trevligt sätt =) Bella uppskattade det oxå! Hon satt i sin matstol och tittade på vad mamma gjorde. Fast jag gjorde ett litet misstag...jag lät henne smaka lite deg, skulle jag inte ha gjort då hon ville ha deg hela tiden efter det ;) Men när hon upptäckte att hon kunde dra ut översta lådan och släpa ut alla 3-liters fryspåsar så var degen snart glömd ;) Ännu bättre blev det när hon fick en brödbit att tugga på.

Vad bakade jag då?



Jo...schackrutor i mini format =)

Ca 110 stycken blev det! Och goda som attan! Det tyckte vi allihopa. Perfekta små munsbitar till kaffet. Så nu har jag en sort att bjuda på när jag fyller år den 23e April. Senare ska jag baka iallafall en kaksort till har jag tänkt. Men jag vet inte vad än...nån som har ett tips på en god kaka? (Småkakor ska det vara).

Om ca en halvtimme är det dax för earth hour. Då blir det att släcka ner huset och tända värmeljus. Gud så mysigt =) Sen har jag faktiskt den turen att TVn har börjat funka igen!!! Hurra!


//Emma


Förbannad

Jag är så jävla ARG!!!!!

Nu har TVn lagt av...för vilken gång iordningen???? Jag har ringt mitt 3.e samtal till canal digital och fick nu informationen att vi måste ta hit en tekniker...och det får vi bekosta själva!  Förvånande va?? När allt är fixat får vi ta kontakt med dom igen och då få kompensation för de dagar som parabolen har krånglat.

Och hur i helvete hjälper den "kompensationen" mig nu?

För det första fick jag lov att dricka 2 koppar té för att överhuvudtaget kunna ringa dit, och det var svårt för killen att höra vad jag sa ändå.

För det andra måste jag ringa minst 2 företag för att jämföra priser...hur nu det ska gå till då den lilla ljudkvaliten på stämman försvann helt efter första samtalet.

Kan inte internet och mobilen lägga av på samma gång? Så kan jag sitta här som nån jävla amish people in the village!!!!!

Jag tror jag måste bryta ihop ett tag

//Emma

Godmorgon Lördag

Gårdagens snöstorm har satt sina spår! Nu blir det att skotta igen.

Jag har varit ute en gång idag redan =) Jag sopade bort snön från trappen plus borstade bort snön från parabolen..(bilden försvann nämligen från TVn)...men nu funkar den =) Det var gätteskönt ute, jag längtar tills jag blir frisk!

Min dunderförkylning har äntligen vänt (efter 8 dagar) så nu känner jag att det sakta men säkert går åt rätt håll! Min röst är fortfarande inte som den ska så det är tveksamt om jag kan prata i telefon idag oxå...suck! Jag har lärt mig att dagis-baciller INTE är att leka med på något sätt!

Vi har sovit så bra som vi kunnat under omständigheterna. Jag somnade strax efter 22 och vaknade inte av Bellas hosta förrän 05! Då fick hon en dos meducin (som pippi säger) och sen somnade vi om och vaknade 06.30.


Så här trött såg Bella ut när vi klev upp!


En stund senare såg hon lite piggare ut!

Tänkte passa på att tipsa om att här på www.sweetkay.blogg.se kan man vinna en bloggdesign. Tävlingen pågår nu.

Den här lördagen kommer inte att bli olik de andra sjukdomsdagarna vi haft. Det blir bara att hålla sig inomhus, finns lixom ingen ork till något annat.

Ha en bra lördag!

//Emma

Saknar

Jag saknar mina långpromenader något så GRYMT!!! Ge mig dom tillbaka GUD!! Jag ska börja utöva vodoo på mina förkylningsbaciller!

Voodoo Dolls

Jag har inte gått en promenad sen i söndags! Katastrof! Har knappt varit utanför dörren sen dess heller. Jag känner hur min kropp sakta börjar förfalla! Hoppas verkligen att jag blir bättre snart!

Jag var faktiskt ut och slängde soporna nyss =) Då upptäckte jag till min fasa att det var snöstorm! Why GOD? Why?

Nu ska jag snart placera min trötta lekamen i soffan framför CSI....med en påse chips =)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det: Snabb Korvgulasch



//Emma

Happy Face



Det inträffade en grej idag som gjorde mig så lycklig och glad!!

Ville bara säga det =)

//Emma

Mellis nr 1

Dagens första mellis:



Honungsmelon och ananas =)

//Emma

Jag tävlar


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Sovtex hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

//Emma

Godmorgon Fredag

Inatt har vi sovit bättre...thanx to Bellas hostmedicin =) Den gjorde verkligen underverk!

Bella somnade 19.15 och jag tänkte kolla på halv 8 hos mig. Jag såg halva...sen kom jag på mig själv med att sova. Så då gick jag och la mig istället. Jag vaknade 23.30 av mig själv...sen tog det ett tag innan jag kunde somna om. Men jag vaknade inte av Bella förrän 03!! Då hostade hon som en galning och blev ledsen. Jag gav henne mer hostmedicin och vi somnade om närmare 04. Sen vaknade jag av mig själv ca 06.15 pga min snuva!

Jag vet att många nu tycker att det verkade va en jobbig natt...men jag är verkligen nöjd!! Jämför man med gårdagnatten va denna rena drömmen kan jag säga!

Dock inget ljus ännu...



Bella har röjt runt ända sen vi klev upp. Druckit välling och myst framför TVn plus lekt.

Vi slapp även kasta oss in i duschen imorse ;)

Jaha...VAB 3 dagar plus en karensdag för mig själv imorn....undrar om det blir nån fest här den 25e? Isåfall:

Förrätt: Knäckemacka utan smör
Varmrätt: Nudlar från Eldorado
Efterrätt: Ett glas vatten

Ha en bra dag!

//Emma

En kopp diarré?

Jag är trött så in i döden och Bella är pigg utav bara attan, just nu sitter hon och äter middag och sjunger glatt samtidigt =) Så sött så!

Jag är väl inne på min 15:e kopp med honungsvatten...eller nåt. Måste underhålla stämbanden, jag gillar inte blickarna som Bella ger mig när jag kraxar fram något oförståeligt. Egentligen gillar jag inte honungsvatten, men eftersom jag varken har smak eller luktsinnet i behåll spelar det ingen roll vad jag dricker...sätt på mig en ögonbindel, ge mig en kopp diarré och säg att det är en mustig soppa så hade jag gladeligen druckit utan att fatta nånting.

Bella är sig själv igen =) Äter som vanligt , leker och stojar. Det är bara den där envisa hostan som ska utrotas.

Det blev inget ljus i min tunnel idag heller! Jag hoppas på en bättre morgondag med mycket ljus =)

Nu ska jag hutta Kan Jang!

//Emma

Kunde dagen börja värre?

För det första har vi haft natten från helvetet! Jag somnade inte förrän halv 12 trots att jag la mig 21.15.

Anledning?

Bellas hosta..framför allt! Snacka om att hon hostar! Helt sjukt! Tillslut hamnade hon som vanligt bredvid mig. När jag äntligen höll på att somna började mina ögon rinna så det var bara att gå upp och snyta sig. Så har vi hållit på hela natten. Jag önskar att Bella kunde snyta sig ordentligt! Det skulle underlätta för hennes andning på nätterna! Det har jag oxå lyssnat på inatt, hennes rosslande.

Totalt kanske jag har sovit 3 timmar...typ. Om man pusslar ihop alla småsnuttar av sömn här och där. Bella har inte sovit så många timmar hon heller.

Dagens projekt blir att se om det finns nån hostmedicin åt Bella...och Kan Jang åt mig själv!!

Inte nog med det kära vänner!

Klockan 06 imorse kastade vi in handduken och gick upp. Jag drar i gång vattenkokaren det första jag gör eftersom jag har upptäckt att min röst är helt väck! Sen blev det projekt Bella, jag klädde på henne en tröja och ett par strumpor. När strumporna skulle dras på satte jag henne i mitt knä för att underlätta det hela. När jag är färdig och ska lyfta ner henne känner jag nåt kladdigt och anar genast det värsta!

Jag har rätt!

Båda mina lår, min mage och min ena arm är täckta av bajs! Eftersom mitt luktsinne är obefintligt hade jag inte en susning om att hon hade nummer 2 i blöjan.

Det var bara att ta barnet och kliva in i duschen det.

Så började min morgon...hoppas din har börjat bättre

//Emma

Täppt i snoken

Kulmen av min förkylning är nådd, jag kan nu inte andas! Denna natt kommer inte att bli kul!

Bella somnade alldeles nyss utan problem =) Hon har varit feberfri hela dagen utan hjälp från alvedon! Mycket bra! Men hostar och snorar fortfarande för mycket. Hoppas att hon får sova bra inatt iallafall.

Jag ska äta ett par hårdkokta ägg och sen bänka mig framför "städpatrullen" klockan 20.00 =) Efter det programmet blir det antagligen natti natti.

//Emma

3 timmar?

Hahaha! Det märks att vi inte är friska!

Jag och Bella sov middag..i 3 timmar!! 13-16! Hoppas nu att Bellis kan somna ikväll bara...

Men det var skönt...idag när jag mår som sämst.

//Emma

Snuttan

Bella somnade i mitt knä för ca 15 min sedan. Så sött! Jag som tänkte fixa mellis precis då men det får vänta. Hon behöver all sömn hon kan få lilla snuttan.

Själv har jag tagit mig en varm dusch, skönt! Nu fryser jag inte lika mycket =)

Undrar vad jag ska göra till lunch? Något enkelt iallafall...

//Emma

Godmorgon Onsdag

Våffeldagen ryktas det om...men det blir inga våfflor gjorda i det här huset idag! Pga min förkylning. Det sista jag har lust med är att ställa mig och grädda våfflor. Inte är jag nå sugen på våfflor heller om jag ska va ärlig.

Dagen började 06.30 för oss idag. Vi kunde inte sova längre pga hosta och snuva. Inatt har Bella hostat så jag var helt säker på att hon kräkts, men som tur var hade hon inte det...bara en hel del kväljningar. Tänk om denna hosta kunde ge sig nångång! Men imorse var hon iallafall feberfri =) Alltid något! Hoppas bara att det håller i sig så det inte kommer något bakslag.


Så här glad blir Bella om hon inte får som hon vill!

Jag önskar att min förkylning vänder idag! Snälla Gud! Det skulle va så sköönt att få skymta ljuset i tunneln!

Btw...snacka om kallt det var ute imorse! 06.30 va det 19,7 minusgrader här.....usch och fy! Nej..nu får våren ta och skärpa till sig lite.

Ha en bra dag!

//Emma

Baka baka liten kaka

På eftermiddagen var jag så frustrerad så jag var tvungen att sysselsätta mig med något..

resultatet av min frustration blev en kanelkaka =)



Den blev riktigt saftig och god!

//Emma

Ingen ork

Jag är helt slut idag! Min förkylning blir bara värre och värre =( Till på köpet har jag en huvudvärk som lurar på mig hela tiden. Och en gnällig liten klängväxt till dotter.

Nu har det gått så långt att jag ber till Gud att Bella är feberfri tills på torsdag och att jag själv mår bra tills dess så att jag kan få åka iväg och jobba torsdagnatten! Och när man tycker att jobba natt är avlastning då är det illa ;)



//Emma

Earth Hour

Earth Hour nu på lördag 28 mars klockan 20.30-21.30

Lördagen den 28 mars klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn nu i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden. Läs vilka som anmält sig och anmäl dig till Earth Hour här! 



Jag tänker mörklägga hemmet en timme på lördag! Kommer du?

//Emma

Godmorgon tisdag

Och strålande solsken är det ute!! Känns som att det kvittar för min del som iallafall ska vara inne hela dagen! Jag känner mig lite bitter pga det.

Min TV-kväll igår gick över förväntan...jag såg alla programmen utan att somna =) Och Bella somnade ca 19.45.

Vi sov som grisar inatt och vaknade inte förrän 08.30!!! Det va inte igår vi sov så pass länge på morgon! Skönt!

Precis när jag klev upp såg jag att DHL lastbilen stod nere på gatan, vilken tajming! Väldigt lyxigt att få hundmaten transporterad ända fram till ytterdörren =)

Bella har fortfarande över 38 i temp...att den aldrig ger sig! Min hals är värre än någonsin idag, jag låter mer som en karl i stämman...så om nån planerar att prata med mig idag behöver ni inte bli förskräckta när jag svarar ;)

Ha en solig och skön tisdag!

//Emma

Go´kväll

Jag la Bella för ca 10 minuter sen och hon har fortfarande inte somnat, vet inte vad det är för fel. Svårt när hon inte kan prata! Hon gråter lite av och till. Hon ville inte ha kvällsvällingen heller. Hmm. Men så värst mycket feber hade hon inte nu på kvällen...inte tillräckligt för att få en alvedon iallafall. Stumpan...

Personligen tänker jag försöka mig på en TV-kväll i mitt elände:

1. Halv 8 hos mig
2. Familjen Annorlunda
3. Spårlöst

Alla program på samma kanal...4:an =)

Och till min förtjusning har jag en påse ostbågar som väntar på mig..hehe!! (när man är sjuk får man göra undantag från lördagsgodis-regeln!).

Ostbågar

//Emma

Honungsmelon

Det var vårat goda eftermiddagsmellis idag =)



//Emma

Speedad?

Hur kan en så liten varelse med så hög feber orka hålla ett sånt högt tempo? Har jag varit likadan? Visserligen sov hon en halvtimme på förmiddagen, men ändå?

Själv är jag halvt död....och jag har inte hög feber! Jag kan då konstatera att det inte blir nån promenad idag!

Förresten har kanalerna kommit tillbaka igen, vet ej om det berodde på att jag borstade bort snön från parabolen och gav den en "puff" i rätt riktning eller om det bara var en tillfällig störning...men jag skiter i vilket bara den funkar =)

Snart är det dax för lunch men varken jag eller Bella har nån vidare matlust så jag vet inte vad jag ska hitta på...

//Emma

Godmorgon Måndag

Och vi är sjuka (jag och Bella)...

Jag hörde henne feberyra några gånger igår kväll innan jag somnade. Själv tittade jag första timmen på filmen jag ville se igår (den timmen var bra!).

På småtimmarna var Bella väldigt orolig i sin säng så jag lyfte över henne till våran. Jag fick lov att lägga henne så att vi inte hade nån hudkontakt. Hon var så het så jag brände mig på henne! Sen vaknade jag ca 06.20 av mig själv. Då va det bara att pallra sig upp och ringa dagis.



Till på köpet har dom där jävla kanalerna försvunnit IGEN!!! Nu är det dålig signal på ALLA. Jag tror jag blir galen! Inte nog med att man ska vara hemma och vara sjuk med sjukt barn...man ska fan inte kunna titta på TV heller!

NU SKA DEN FAN I MIG FIXAS IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

//Emma

VAB

Bella hade 39,6 i temp nu på kvällen så jag blir hemma och vabbar imorgon (skulle egentligen ha jobbat 7-16). Då har jag en extra dag på mig att kurera mig själv.

Vi har inte gjort nåt särskilt idag, va ut på en lagom promenad i sakta mak efter lunch. Bella fortsatte att sova på verandan när vi kom tillbaka (precis som igår). Skillnaden var att det var snöstorm idag!! Inte kul!

Till middag gjorde jag kycklinggryta och ris vilket är gott, men idag smakade det inte mycket för världen. Kan bero på att jag är så tjock i halsen.

Innan Bella la sig för natten blev det dammsugning och lite dammtorkning...

...inget avancerat med andra ord!

Sammanfattningsvis en lugn sjukdag

Jag såg att TV 3 visar I hennes skor klockan 21. Den skulle jag gärna vilja se...men det är nog rätt kört för jag är så trött.

Sov gott

//Emma

Jag vill vinna!



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från EKOLEKO hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"





"Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"






"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MiniPeople hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


Nu hoppas jag på tur!

//Emma

Godmorgon Söndag

Jag gick och la mig tidigt igår, skönt! Men inte vad jag hade planerat en ledig helgkväll...men jag har lärt mig vid det här laget att livet blir sällan som man tänkt sig!

Sov skönt gjorde vi iallafall. Jag vaknade av mig själv 02.40 och va mega kissnödig...det tycker jag inte om på nätterna! Då såg jag att jag hade ett par sms och ett par missade samtal. Festprissar ;) Jag skulle själv ha gått ut i Falun igår va det tänkt men det gick inte den här gången. Och tur va väl det med tanke på att jag blev lite sjuk.

Nu vet jag varför jag blev krasslig by the way...Tant Röd tittade ut igår kväll. Rätt bra för då brukar jag piggna på mig efter ett par dagar =)

Jag tyckte att Bella va kokhet imorse när vi morgonmyste men när jag tog tempen visade den bara 38,2! Där ser man... Nu har hon druckit både nyponsoppa och välling plus fått en alvedon så förhoppningsvis försvinner febern under dagen.

Nu blir det frukost

//Emma

Stackars

Stackars lilla Bella :( sjuk igen! Nackdelen med dagis! Senare på e.m hade hon 39,2 i temp. Inte undra på att hon var gnällig till och från! Hostar gör hon oxå och näsan rinner. Hoppas hon mår bättre imorn!

Själv är jag risig, trött och mätt! Jag smällde i mig tacos innan Bella skulle lägga sig. Gott var det =) Nu har jag precis kommit ut ur duschen och så fort håret har torkat kommer jag antagligen att kasta mig i säng.

Godnatt alla festprissar out there ;)

//Emma

Jag vill vinna!


"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 presentkort a´500 kronor från
Kiddoz!
 Var med och tävla
HÄR du med!"



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
2 presentkort a´200 kronor från
Fridolina
 Var med och tävla HÄR du med!"


Hoppas jag vinner nu =)

//Emma

Mumsigt

Min sena lunch:



Bellas mellis: En kiwi-bakelse =)



Smarrigt smarrigt!

//Emma

:(

Tyvärr så tror jag att jag håller på att bli sjuk!! Halsen blir inte bättre och nu känns det som om jag har dragit på mig feber. Bella den stackaren har defenitivt feber, 38,5 mitt på dagen!

Vi gick en lagom promenad i sakta mak efter lunch, Bella somnade redan när jag klädde på henne. Sen fortsatte hon sin middagslur i vagnen på verandan. Hon vaknade precis.

Medan hon sov passade jag på att byta sängkläder i våra sängar och slänga i en maskin tvätt. Känns riktigt skönt att ha det gjort. Och va skönt det ska bli i kväll när vi kryper ner under rena lakan =)

Tänkte försöka hinna med lite dammtorkning oxå, om jag orkar...men först ska jag glufsa pannkakor, sylt och grädde =)

//Emma

Godmorgon Lördag!

Vi har precis avslutat frukosten här i huset, Bella leker i vardagsrummet och jag sitter kvar i köket med ännu en kopp grönt té. Jag känner mig sådär skumt förkylnings-aktig i halsen.

Kul att Bella ville gå upp 06.15 denna härligt lediga dag ;) Jag försökte övertala henne att sova ett par timmar till men ICKE!! 06.45 gav jag upp.

Nu sitter jag och undrar vad solen har tagit vägen? Det skulle bli halvklart idag, vi väntar nog tills efter lunch med våran promenad. Då kanske solen tittar fram =)

Lite bilder på Bella, från en stund sedan då hon gick runt med min ena sko ;)



Nu ska jag strax förbereda lunchen genom att göra pannkakssmet.

Ha en bra lördag!

//Emma

Kan du Svenska?

På väg hem från dagis kände jag att jag verkligen inte hade någon lust att laga middag! Så jag köpte en varsin hamburgare åt mig och Bellis på busstationen som vi tog med oss hem. En av utlänningarna som jobbar där frågade om det skulle vara allt tillbehör på båda hamburgarna....jag svarade att på den ena skulle det vara allt och på den andra skulle det vara allt utom ketchup, senap och dressing. Ok, svarade han. Sen tänkte jag inte mer på det....förrän vi kom hem och jag packade upp dom.

Den ena var det allt på och den andra var det enbart ketchup, senap och dressing...ingen sallad, tomat eller gurka! Snacka om att inte fatta Svenska!!

Jaja, Bella åt bara bröden iallafall...endast 3 tuggor på hamburgaren ;)



På bilderna leker Bella med sin "nya" telefon som hon fick av mig idag =) På jobbet noterade jag att den skulle slängas men jag tyckte att den skulle vara en perfekt leksak till Bella så jag gjorde ren den och tog hem den istället.

Och jag kan säga att den verkligen gick hem =)

Malin var här en sväng på kvällskvisten oxå, lämnade tillbaks våran hund bland annat =) Jag har saknat honom så mycket! Det blir så tomt utan honom! Sen lånade hon en tunika och ett par stövlar av mig för hon ska på fest i morgon.

Själv ska jag snart stupa i säng! Det ska bli sååå skönt att inte vakna till alarmet imorn bitti!! =)

Godnatt

//Emma

Godmorgon lovely Friday

Gud va skönt med fredag =) När jag slutar klockan 15.00 gör jag helg!! Tjohoooooo!

2 helt lediga dagar har jag framför mig =) Tänk va skönt att slippa ställa klockan på okristliga tider, som jag har gjort mån-fre denna vecka.

Nu är jag på jobbet, kirurgen närmare bestämt. Lugnt och skönt än så länge så vi passar på att fika efter morgonpysslet. Fotograferad har jag blivit på morgonkvisten oxå ;) Marie kom med kameran i högsta hugg och skulle dokumentera undersköterskor i arbete. Första kortet blev fult ...riktigt fult. Som tur var raderade hon det och tog ett nytt på min begäran =) Och det blev godkänt av mig.

Bella var nöjd och glad på dagis hela dagen igår! Sovit middag i över en timme hade hon gjort oxå. Plus smällt i sig 3 pannkakor med tillhörande ärtsoppa! Så nu är jag inte ett dugg orolig över att hon är på dagis när vi jobbar.

Nä...

Dax att jobba lite kanske

//Emma

Hello!

Solen lyser och jag är instängd på jobbet...

Men gudomligt nog sov Bella hela natten utan att göra minsta väsen av sig =) Så jag är så utvilad jag kan vara under rådande förhållanden. Nice!

Däremot envisades hon med att gå upp samtidigt som mig när klockan ringde 04.40! Undrar hur trött hon är på dagis idag :P

Kan bli intressant att se vid vilket tillstånd hon befinner sig i när jag hämtar henne sen...

Dax att jobba vidare

//Emma

Natti Natti

Nu har jag precis slängt i mig en skål med nudlar och planerar att kasta mig i säng!!

Hoppas att jag får sova bättre inatt...kan behövas med tanke på att jag ska jobba hela dagen imorgon plus hämta hem Bella från dagis. Vi är väl hemma tidigast 17.30.

Godnatt

//Emma

Sliten

Jag känner mig verkligen sliten i kroppen...och knoppen! Förkylningen jag började känna av har (tack gode gud) inte utvecklat sig!

Det gick super för Bella på dagis idag med...förövrigt sista inskolnings dagen! Jag hämtade henne vid 12-tiden efter att hon ätit lunch.

Medan hon var på dagis var jag återigen hos Malin och hälsade på =) Kaffe, frukost och fika i vanlig ordning ;) Väldigt trevligt måste jag säga. Min kära hund var oxå där, han ska vara där till på fredag så slipper han va ensam hemma så mycket. Malin va snäll och gav honom ett bad igår oxå...behövligt!! Tack Malin för det!

När vi kom hem vid 13.30 sov Bella i vagnen så jag passade på att rensa upp här hemma. Bella vaknade inte förrän närmare 15-tiden! Snacka om att vara trött efter dagis!

Nu ska jag hänga tvätt och sen ska Bella få middag.

//Emma

Godmorgon Onsdag

Idag är det den 18:e mars och min fantastiska vän Jenny fyller år...GRATTIS!!! =)

Jag har sovit som en påse skit den här natten med så jag kommer antagligen att vara lika trött och seg idag som jag var igår.

Men en sak som gör mig glad är att det kommer att bli en solig och fin dag idag =) I like!

Om ca en timme ska jag och Bella bege oss till dagis så det är dax att jag gör mig iordning.

Ha en bra dag i solen!!

//Emma

Vill du se ut som Kalle Anka??

Ikväll är min TV kväll eftersom det är tisdag! Med Rosing först ut...men jag har bestämt mig för att bojkotta det programmet!

Anledning?

Jo därför att jag tycker att hon verkar vara så fjantig! Plus att alla killarna verkar vara muppar dom oxå! Ingen av dom ser bra ut heller...förutom Hugo, men jag fattar inte varför han går in så hårt för att få till det med nån som praktiskt taget skulle kunna ha fött fram honom!

Ja herregud...

Dessutom stör jag mig på att Bobby (Lindas nära vän som är med i programmet) har samma fejkade ank-läppar som Rosing!! Man skulle kunna tro att dom är syskon!

Alltså...inget fel att förstora läpparna om man vill det...men gör det snyggt för guds skull! Jag har lite svårt att förstå dom som uppenbarligen vill se ut som Kalle-Anka.

Kvack kvack

//Emma

Hurra vilken honungslig dag ;)

Idag har det varit en mycket trevlig dag!!

Den började i och försig med att jag sov riktigt dåligt och vaknade allt annat än utvilad. Seg i huvudet och svid i ögonen som jag har dragits med hela dagen...men i övrigt har det varit en mycket trevlig dag =)

Jag lämnade Bella på dagis vid 9 och åkte därifrån 10 minuter efteråt, det gick bra att lämna henne. Men hon ville gärna följa med mig när jag skulle gå. Hon grät inte iallafall...skönt! För säkerhets skull ringde jag in dit och hörde efter att allt va lugnt innan jag klev på bussen ;) och det va det!

Malin hämtade upp mig på stan och på vägen hem till henne handlade vi med oss frukost och fika. Väl där väntade min hund som Malin hade hämtat strax efter att jag och Bella gått hemifrån.

Det var så trevligt där så, på tiden att vi sågs!

Sen fick jag skjuts till dagiset vid 12-tiden. Allt hade flutit på superbra med Bella =)

Det blev en sväng på kupolen innan vi åkte hem, jag shoppade en kjol till mig på Gina Tricot =)



Nu har Bella ätit middag och leker nu med lego och klossar (inklusive lådan)



Hon ska vara precis där jag är oxå ;) håller på å lägger klossar i mitt knä!

Nu blir det att ta en sväng med snabeldraken innan Bella ska bada.

Ciao!

//Emma

Nån som har en lyftkran?

Jag har haft en underbar kväll! Tänk va lite det behövs för att göra mig glad =)

Nu är mina ögonlock så tunga så det behövs snart en lyftkran för att hålla dom uppe! Och det mina vänner betyder att det är illa!

Vi ska upp tidigt imorgon för jag och Bella ska till dagis till kl 09.

Undrar om Malin har lust att hämta min hund imorgon förmiddag? Så slipper han va ensam? Känner du för det kan du väl skriva en liten rad....

Godnatt på er =)

//Emma


Trevligt

Jag är på jobbet sen 7 imorse, och har det trevligt =) Det är viktigt att man trivs på jobbet! Och jag har turen att göra just det.

Pigg har jag varit sen jag klev upp imorse, rätt konstigt då jag vaknat till och från hela natten pga Bellas extrema hostattacker. Stackars liten!

Nu står det inte på förrän jag får dra mig hemmåt igen. Sen är jag ledig tisdag och onsdag igen =)

Det har gått bra för Bella på dagis idag igen så imorgon ska hon få äta lunch där, jag ska antagligen lämna henne imorgon och sen åka därifrån. Ska bli spännande...har jag mycket tid på mig kanske jag ska passa på att hälsa på Malin lite under tiden??

Vad sägs Malin A?

//Emma

Solen =)

Japp! Jag har varit ledig i 2 veckor och först idag är det soligt ute! Alldeles säkert blir det soligt även i morgon då jag ska vara instängd på jobbet mellan 7-16! Ska vi slå vad?

Vi gick en lång promenad på ca 2 timmar före lunch, superskönt!! Sen sov Bella middag i över en timme så då passade jag på att sätta mig på verandan med solen i ansiktet och en kaffekopp i handen =) So nice!!!

Nu har vi precis fått middagen avklarad så nu väntar dammsugning och en dusch. Kan inte fatta hur det kan bli så jäkla grusigt inne fast det dammsugs här hemma varje dag! Och hundhåren ska vi inte prata om. Så fort solen lyser in genom fönstren tänker jag: Dammsög jag igår eller?? Suck! En evighetssyssla..

Dessutom har jag gått och blivit nedstämd nu på eftermiddagen, jobbigt! Hoppas det går över snart....

//Emma

Kladdmaja

Bella åt bland annat fil till frukost imorse...



....syns det?  ;)

//Emma

Rätt låt vann!

Foto:Magnus Nejdeman/Scanpix
(bilden kommer från svt.se)

Det verkar som att större delen av Svenska folket tyckte som jag...att Malena Ernman med låten La Voix skulle gå vidare till Eurovision Song Contest i Ryssland i Maj.  Jag tror att det är rätt bidrag att skicka dit.

Angående min personliga smak är La Voix ingen hitlåt direkt, jag gillar inte opera! Och jag kommer inte ens att ladda ner den på nätet. Men i tävlingssammanhang måste man tänka taktiskt och då tror jag mest på den låten.

Det ska bli spännande att se hur det går där borta i Ryssland.

//Emma

Schlager och pizza

Japp nu ska jag trycka i mig min pizzahalva som blev kvar från tidigare idag. Den som spar hon har =)



Samtidigt ska jag titta på melodifestivalen!

Lite senare blir det lösgodis =)

Låter som en helt okej kväll va?

//Emma

Spontant = Roligt

Mellan fredagen och lördagen var det barnfritt här hemma, då var min ursprungliga tanke att bara lata mig och äta tacos (och massa godis) =)

Men efter att jag gått en långpromenad med Boss i skogen och städat så tog jag en paus och ringde Mia. Då ville hon väldigt gärna komma hit och hälsa på! Så blev det och vi hade väldigt trevligt med tacos, vin och kortspel =) Mia sov över här oxå, vi gick inte och la oss förrän vid 02-tiden!



Jesper köpte med sig pizza till oss =) Mums!! Lilla Millie hade han med sig oxå. Va stor hon har blivit, hon håller på att lära sig gå nu, så duktig!! Bella och Millie lekte en stund och det gick bra!

Tack Mia för en väldigt trevlig kväll! =)

Nu har allt återgått till det normala igen, jag har städat och torkat lite och Bella sitter och tittar på Lotta på Bråkmakargatan.



Nu är Bellas hockeyfrilla borta by the way. Andreas klippte henne och det blev gättebra =)

Nu ska jag umgås med min dotter innan det är dax för läggning.

Ha en trevlig lördagkväll

//Emma


En liten utmaning om mat

Jag blev utmanad av  Kersti

Utmaningen går ut på att Kersti har listat 5 sorters mat hon inte tycker om, jag ska skriva vad jag tycker om maten, och sedan lista mat JAG inte tycker om.

So here we go!

Kersti tycker inte om:

Lever -  (jag säger Blää)
Kapris - (jag säger...vet inte)
Marmite - (jag säger...vad är det?)
Surströmming - (jag säger...har aldrig smakat och kommer förmodligen aldrig göra det heller)
Fisk med ben i - (jag säger Gott)

5 saker jag inte tycker om:

Spenatsoppa
Soltorkade tomater
Lammfärs
Flintastek
sötsura såser

Jag tyckte den här utmaningen var rätt svår eftersom jag äter det mesta.

Jag utmanar Malin

//Emma


Seger!!

Idag lämnade jag Bella själv på dagis för första gången! Personalen sa till mig när det var dags att säga hejdå till henne och vinka när jag gick. Hon bara tittade på mig och sen var det bra med det. Så jag satte mig på deras kontor och läste en tidning jag hade med mig. Jag var på helspänn i början utifall hon skulle bli hysterisk. Men icke! =)

Efter en timme hämtade dom mig för då hade Bella börjat gnugga sig i ögonen. Allt hade gått gättebra. Inte gråtit en enda gång och inte letat efter mig heller. Hon hade inte ens hängt vid dörren (som jag var säker på att hon skulle göra).

Så en seger med andra ord =)

På måndag ska vi göra om samma sak men då jobbar jag så Andreas får vara med henne då. Men det blir säkert inga problem då heller!

Hon kanske är en typisk dagisunge precis som jag var =)

//Emma

Godmorgon Fredag den 13:e

Hmm...var det inte fredagen den 13:e rätt nyligen??

Vi sov dåligt inatt igen, tror att det beror på allt slem som hon hostar upp hela tiden. Till slut får hon ligga i våran säng, där hon bökar och stökar tills hon somnar...drygt!

Snart är jag och Bella on our way to dagis =) Det ska bli väldigt spännande! För idag ska jag lämna henne själv där för första gången...hoppas det går bra!!

Ha en bra dag, för det kommer jag att ha =)

Kram

//Emma

Dagens Middag

Kokt alaska pollock filé med äggsås, potatis och sallad =)



//Emma

WTF?

När jag klev upp i morse kunde jag konstatera att det var -18 grader utomhus!!!!!

Är det så det ska vara den 12:e Mars????

//Emma

Omprioriteringar

Nu sover pluttan, jag har städat undan och sitter nu och äter omelett rester. Gud va gott med riktig mat!!! Haleluja moment!! Jag är så trött på fil! Jag har inte ätit riktig mat sen i söndags. Nu skiter jag i vad min känsliga mage säger, jag måste ha ordentlig mat i mig annars orkar jag inte länge till. Jag blir helt slut av minsta lilla.

Klockan åtta tänkte jag glutta på diagnos okänd och sen är det grey´s anatomy kl nio. Jag som är ett stort fan av sist nämnda program har missat varenda ett av den nya säsongen hittills!! Så är det när man är småbarnsmamma. Hade dom lagt sändningstiden kl 20 istället hade jag nog kunnat hänga med. Repriserna på helgerna är bara att glömma, antingen jobbar jag eller så har jag fullt upp här hemma.

Men jag är inte bitter för det, det finns så mycket annat i livet som jag prioriterar högre än att glo på TV. (Trodde aldrig att jag skulle säga det om jag ska va helt ärlig men det är mycket som förändras när man får barn).

Ha en trevlig kväll =)

//Emma

=)

Det blev dagis idag!!

Och min mage har lugnat ner sig något men är ännu inte i form. Bella har bara lite snuva och hosta kvar, men med tanke på vilken dunderförkylning hon hade får man nog räkna med att det håller i sig ett tag.

Det gick iallafall över förväntan på dagis, det var som dagispersonalen sa: hon tog vid där hon slutade sist! Inga tecken på nåt steg tillbaka där inte =) Väldigt skönt! Dom första minuterna var hon vid mig men sen såg jag knappt röken av henne. Hon satt vid bordet och la pussel och byggde med klossar ett bra tag med en grupp andra barn i ett annat rum. Melliset åt hon inte med mig heller utan en personal tog med henne till bordet och hjälpte henne. Och hon ville gärna leka med de större pojkarna som vanligt ;) Hon klev bestämt in i det rummet dom höll till och tog plats.

Succé helt enkelt =)

Sen handlade vi på hemvägen, men då sov hon så skönt i vagnen.

Nu har vi både hunnit med lunchen och en promenad med Boss, så jag är skapligt trött nu.


En bild på Bella i mina föräldrars stuga, hon ville sopa golven =)

//Emma

Sega Telia

Jag är fortfarande inte återställd i magen. Så en vanlig magsjuka är det inte tal om här inte. Får väl leva på A-fil och té ett tag då, inte mycket mer att göra åt saken. Jag känner mig inte direkt sjuk heller...konstigt.

Så därför satsar jag och Bella på dagis imorgon =)

Nu ska jag titta på Den rätte för Rosing och Desperate housewives...får se om jag orkar hålla mig vaken kvällen igenom.

(Är det verkligen rimligt att sitta i telefonkö till Telia i 47 minuter innan man kommer fram??)

//Emma

Snöstorm

Efter att Bella ätit lunch klädde vi på oss och tog en långpromenad till Torsång fram och tillbaks i snöstormen. Tur att Bella somnade rätt snabbt för hon envisas med att sticka ut huvudet så långt hon kan...även när det är snöstorm!! Men det dröjde inte länge tills jag kunde bädda in henne ordentligt i vagnen.

Mitt mission var att köpa blåbärssoppa till min stackars mage, men dom hade inte det för tillfället så jag fick ta A-fil istället.

Så nu jag precis ätit lite mellis med Bella, A-fil, tekaka med smör och en kopp té. Jag väntar med spänning på resultatet.

Bella kutar runt som en galning och leker med allt hon kan komma på, nyss var det tittut med snuttetrasan =)



//Emma

Bella gör omelett

Bella ska få äta omelett till lunch om en stund och hon har hjälp till att laga den =)




Synd att jag inte kan äta bara!

//Emma

Panik!

Det är INTE bättre idag! Min magåkomma alltså. Bella är däremot bättre och det är bra!

Hon somnade vid 19 igår och strax efter 20 kom jag på att det var familjen annorlunda på TV så jag gjorde mig iordning och slängde mig på soffan. Riktigt skönt var det! Sen såg jag att kl 21 på samma kanal var det ett annat program jag verkligen ville se, men jag måste ha tvärslocknat kl 21 för jag har inget minne av det. Jag vaknade 21.44 av att Bella hostade som en galning!

Jag stoppade om henne och la mig. Efter en minut hostade hon igen och grät efteråt, antagligen gjorde det ont i halsen. Så höll hon på några gånger efter varandra sen tog jag upp henne och la henne bredvid mig. Men det hördes då att det täta i bröstet höll på att lossna =) Sen sov vi skönt hela natten!!

Vi vaknade 06.40 imorse och då kände jag mig frisk. Men så fort jag rest mig från sängen sköljde illamåendet över mig direkt och det var bara att ta sig till toa. Så himla trist!! Idag är tredje dagen...har det inte gått över till imorgon så är det faan inte magsjuka! Då måste jag dragit på mig nåt annat skit.

Jag börjar få panik över inskolningen på dagis oxå! Hon får inte missa fler dagar denna vecka!!

En till blä-dag har jag framför mig med andra ord!

//Emma

Less

Jag är så less på detta illamående nu!! Efter 2 dygn borde det väl ändå ha blivit bättre kan man tycka! Men ICKE!!! Så fort jag tänker på mat så blir det kraftigt uppror i magen.

Det värsta är när jag är tvungen att laga mat till Bella...jag får ångest en halvtimme innan det är dags att sätta igång. För jag klarar inte av att se mat eller att känna lukten av den.

Hoppas att jag är frisk till imorgon, men det lär väl knappast bli nå dagis då heller. Hoppas oxå att Bellas heshet släpper snart så att hon kan andas bra igen. Vi får väl se inatt om vi hamnar ute på verandan eller om vi får sova. Det är så jobbigt att höra henne kämpa med luften!

Men nu innan läggdags sörplade hon i sig en full vällingflaska =) Framsteg! Plus att hon både gick med på att få nässpray och att borsta tänderna =) Hon har inte haft nån feber alls idag.

Nu tänker jag natta mig själv!

//Emma

Promenix

Efter att Bella ätit lunch blev hon så trött och då tycker jag att hon sover bäst halvsittandes i vagnen nu när hon är så tät. Så jag klädde på henne och trotsade min magsjuka och så gick vi en långpromenad till Torsång och vände. Riktigt skönt var det och solen tittade fram ibland.

Nu känner jag mig lite matt eftersom jag inte ätit något alls idag utan bara druckit en kopp té. Men det gick bra att gå, jag fick ta det lite lugnt bara när magen krampade lite till och från. Bella har nu sovit ca 2 timmar och sover fortfarande i vagnen ute på gården. Hon behöver all sömn hon kan få.

Update: precis när jag skrivit raderna ovanför vaknade hon, så nu är hon inne och tultar runt.

Dagens projekt är att tvätta vissa delar till barnvagnen inklusive skötväskan, vilket jag håller på med nu. Rätt välbehövligt. Det andra projektet blir att ta en vända med dammsugaren...men det får vänta tills jag piggnat på mig lite mer.

//Emma

Godmorgon....eller nåt

Det blir inget dagis idag, Bella har varit så tät i bröstet i natt så två gånger fick vi öppna ytterdörren och ställa oss i friska luften en stund. Hon är så hes stackarn! Men som tur är har iallafall febern försvunnit =) Nåt som är bra.

Och jag har åkt på nån sorts magsjuka =( Väldigt otrevligt! Jag har känt att det varit nåt konstigt med magen ända sen igår förmiddag, men imorse när vi vaknade av klockan så kunde jag konstatera en lättare form av magsjuka. Suck! Det är säkert Bellas baciller som gått ner i magen på mig.

Så idag händer det inte mycket inte!

//Emma

Hurra!

Vi kom hem på sena eftermiddagen idag och Bella var gätteivrig att få komma hem till sina saker =) Det första hon gjorde va att börja leka =) Hon var piggare på e.m pga att hon sov middag i stugan i ca 2 timmar! Så vi antog att snuvan hade blivit bättre, annars hade hon inte sovit sådär bra. Och nu på kvällen åt hon middag, badade och sen tog jag tempen...37,5 !! Hurra!! Bella är på bättringsvägen =)

Gud va skönt för henne! Så nu hoppas jag på att hon sover hela natten. Hon har sovit i ca 1,5 timme redan och jag har bara hört henne hosta till en gång.

Själv har jag precis duschat och sitter nu och äter falu rågrut med tonfiskröra och tomat...gott!



Så fort håret har torkat ska jag knoppa in för jag ska upp klockan 06 som vanligt och hoppas på att Bella är så pass på alerten så vi kan åka till dagis =)

Godnatt på er

//Emma

Lilla tjejen

Mormor fixade håret på Bella igår, hon blev så söt med klämma och tofs =) Sen ville hon prova ett halsband oxå! Och det fick hon såklart!



Hon sov lite bättre inatt än igår och imorse hade hon fortfarande 38,1. Är febern borta tills imorgon var det bara 3-dagars feber. Men hon är fortfarande hes och snorig! Vet inte hur det blir med dagiset imorn men huvudsaken hon är feberfri. Vi behöver ju inte vara där i 2 timmar direkt. Skulle vara synd att missa ännu en inskolningsdag!

Igår hade vi en innedag och det blir likadant idag. Det vankas snöoväder ute! Mycket otrevligt!! Ännu en gång förlängs vintern. Men det ryktas om plusgrader och sol imorgon så hoppet om vår har inte lämnat mig helt.

Ha en bra söndag!

//Emma

Godnatt

Dax att sova efter en intensiv dag med en liten sjukling. På sena eftermiddagen tyckte jag att hon verkade lite bättre, men på kvällen tyckte jag inte det längre. Hon har fått röda prickar på magen så antagligen är det 3-dagars feber. Men innan läggdags hade hon bara 38,1 i temp =) Så hon slapp alvedon.

Trött och grinig var hon på slutet och när hon gråter så blir hon hes plus att hon får den där otäcka skällande hostan. Jag tänkte stoppa ner henne i ett varmt och välgörande kvällsbad en stund men det förvandlades snabbt till en besvikelse då vi upptäckte att mormor hade duschat upp allt varmvatten ;)

Men efter några minuters gråtande somnade hon iallafall i sin säng, åt rätt håll dessutom =) Jag har höjt huvudänden med böcker under sängbenen. Annars kan hon vara expert på att somna med huvudet i fotändan och då skulle min anordning inte gjort så mycket nytta.

Hoppas hon sover bättre inatt...min lilla älskling.

Godnatt

//Emma

Ett armband



Nu kan man vinna ett av två armband i barnstorlek hos Sanna Det är månadens armband by Lotta Gray som finns på Bracy.se.

Hur söt skulle inte Bella vara i det ? =)

//Emma

Dagens Middag

Idag bestämde vi oss för att beställa kinamat =) Pappas idé från början och jag å mamma var inte sena att haka på ;)



3 små rätter och den klassiska friterade bananen med vaniljglass.

Gott var det!!

//Emma

Stackars

Det tog lång tid innan hon somnade och sen sov hon nästan en halvtimme innan hon vaknade och va ledsen. Hostade gjorde hon lite oxå och den lät inge trevlig alls, lite åt krupphållet. Jag bar runt henne lite men sen ville hon gå till morfar som satt i soffan, hon kröp upp i hans famn och somnade nästan på en gång. Det va väl skönare att sova halvsittande för snuvan. Vi hörde hur det pep i bröstet på henne när hon andades =(  Usch hoppas det inte blir värre med andningen!



//Emma

En liten tävling på lördagen



"Jag är med i utlottningen om två st presentkort á 500kr från Uteungar hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Det skulle vara perfekt om jag vann då Bella behöver regnkläder och gummistövlar!

//Emma

Skruttan

Hon hade inte sovit särskilt bra inatt lilla skruttan. När hon sov så var det oroligt. Och hon vaknade massa gånger. Inte ville hon ha nån välling i morse heller. Fast å andra sidan åt hon frukostbuffé lite senare så magen putade åt alla håll och kanter ;) Både yoghurt, ägg och smörgås med diverse pålägg tryckte hon i sig.

Nu har hon ätit lunch och jag har precis lagt henne så hon får sova middag. Vi får se om hon kan somna, hoppas det för hon behöver det!

//Emma

Godmorgon Lördag

Gud va skönt jag har sovit! Inte har jag drömt nåt heller vad jag vet =) Synd bara att jag vaknade 06.30 nu när jag har chansen att få sova ut! Men jag är ju van att gå upp 6 på mornarna så det är väl inte så konstigt!

Här är bilder från igår när Bella lekte:



Nej, nu ska jag kila upp till huset och titta om Bella är vaken och höra hur hon har sovit inatt.

Ha en bra lördag!

//Emma

Mini semester =)

Hello!

Vi är nu i mina föräldrars stuga och myser =) Allt har gått superbra trots att Bella är förkyld. När vi kom dit började vi med fika, första gången jag åt en semla i år och det var gott! Bella åt en banan och en kaka.

Mina föräldrar hade köpt en pulka åt Bella som dom ska ha ute i stugan så morfarn var så klart ivrig att ta med barnbarnet ut på en tur =) Jag klädde på Bella ordentligt plus att hon fick en ullpläd runt fötterna och benen. Sen gav vi oss iväg (pappa, jag, Bella och Boss). Vi gick en gättemysig promenad vid sjön och i skogen och förbi båthusen, en lagom lång vända. Vi följde skoterspåren för bitvis var det det enda alternativet, så fort man råkade sätta foten bredvid så sjönk man säkert minst en halvmeter.  Vi gick en bit på isen oxå, då blir jag alltid nervös och tror att den ska ge vika ;) men det gick bra!

Det är så fint här ute!



När vi kom tillbaka åt vi en god middag som mamma gjort vilken bestod av fläskkotletter =) Efter det blev det en hel del lek med Bella. Bellas nya grej är att lägga mindre saker typ kritor i en bunke och sen hälla över dom i en annan bunke. Så håller hon på så fram och tillbaka i evigheter. Hon har oxå roat sig med att klättra upp och ner från soffan en hel del.

Men jag tycker så synd om henne nu när hon är så förkyld! Nu innan läggdags hade hon 38,9 grader. Och hon ville inte ha nån kvällsvälling. Men hon åt mycket till middag så det var väl inte hela världen. Jag gav henne alvedon och nässpray innan jag la henne och hon somnade på stört! Hoppas natten går bra och att hon sover skönt. Hon sover i mina föräldrars sovrum och jag sover för mig själv i gäststugan på gården. Men skulle det va så att hon vaknar i natt och är väldigt ledsen och vill att jag ska vara hos henne då kommer nån av dom och väcker mig.

Nu är jag så trött att jag redan gått och lagt mig! Jag tackar Gud för bärbar dator och mobilt bredband!!

Godnatt

//Emma

Ändrade planer igen

Vi har bestämt oss för att åka bort över helgen iallafall =) Det var inga problem för mamma och pappa att vi kom dit trots att Bella är sjuk. Så pappa kommer hit och hämtar oss efter att Bella har ätit lunch.

Nu blir det packa och äta =)

//Emma

Förkylningstider

Igår när vi kom hem från dagis började Bella snora så väldigt. Och hon nös och nös. Men hon hade ingen feber iallafall och det var ju skönt! Inte konstigt om hon blir sjuk eftersom det rann under i stort sett varenda liten näsa på hennes avdelning.

Hon somnade kl 7 igår kväll, men redan klockan 8 vaknade hon och var ledsen. Då snorade hon värre än vad hon gjort på dagen. Efter mycket om och men fick jag i henne nässpray. Men hon grät och grät så jag hade inte hjärta att tvinga henne att sova i sin säng utan vid halv nio gick vi och la oss båda två i dubbelsängen. Sen verkar hon ha sovit bra hela natten, för det har jag gjort =)  Tills klockan ringde 06.00. Men Bella hörde inte den utan sov vidare ca 20 minuter till.

Men nu på morgonen hade hon 38,4 plus den hemska förkylningen så det blir inget dagis för oss idag. Trist!

Det var meningen att vi skulle åka till mina föräldrars stuga över helgen men nu lär väl det oxå bli inställt =( Jäkla skit!!

Jaja....inte mycket att göra åt tyvärr!

Jag slänger in lite bilder från igår, när Bella lekte med ett kastrull lock:



Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt när alla planer för dagen grusades!

//Emma

Kaffe Paus

Nu har jag tagit mig en liten kaffe paus =) Jag brukar alltid göra det efter att lunchen är överstökad och Bella är nöjd och belåten. Fast jag vet inte om hon är särskilt belåten direkt ;) Snarare mest gnällig. Och klängig.

Nu la jag henne precis i sängen, får se om hon somnar...

Dagisbesöket gick återigen bra =) Fast hon va lite tröttare än vanligt, antagligen pga dålig sömn. Men det gick bra att vara där i 2 timmar som vanligt och hon lekte glatt med andra barn. På slutet innan vi skulle gå bytte jag blöja på Bella i rummet där skötbordet står och där inne lekte 2 killar och en tjej mamma pappa barn. Då frågade jag om dom kunde sjunga en sång för Bella under tiden hon låg på skötbordet, och det kunde dom minsann!! Alla började sjunga Bä bä vita lamm samtidigt....fast texten var omgjord till något som innefattade kiss, bajs och högljudda fisar ;) Hahaha!!

Sen skulle vi ha hälsat på hemma hos Malin, men det blev ändrade planer så vi strosade lite på kupolen istället innan vi åkte hem.

Jag har haft middagen färdigplanerad i huvudet hela dagen: Fisk i ugn och äggsås, jag har varit sugen på det länge. Så när jag kom hem skulle jag skynda mig att plocka ut fisken ur frysen så den hann tina. Men efter att jag rotat igenom hela frysen upptäckte jag till min fasa att jag tyvärr inte hade nån fisk!!! Damn!
Men däremot hittade jag en påse pyttipanna som jag inte visste att vi hade hemma =) Så då får det bli dagens middag.

XO

//Emma

Godmorgon Torsdag

Oj va klockan gick fort upptäckte jag nu, tyckte nyss att hon va 6! Jaja...

Vi har inte sovit särskilt bra inatt, iallafall inte jag. Jag gick och la mig närmare 22.30, men vände och vred på mig bra länge. När jag äntligen blev sådär skönt trött så blev jag självklart megakissnödig...så typiskt! Och när jag gick upp passade jag på att väcka Bella oxå =( Hon verkade ha drömt en mardröm i samma veva för hon slutade inte vråla i första taget. Det slutade med att jag fick nog och lät henne sova bredvid mig, evigheter sen sist! Därav min dåliga sömn. Hon ligger fortfarande inte still när hon sover.



Bella vaknade ca kvart över 6 imorse, jag blev så förvånad när jag helt plötsligt hörde små tassande steg över köksgolvet. Jag hade nästan glömt av att hon sovit i våran säng =) Och då kan hon ju ta sig upp själv.

Nu ska jag fixa iordning mig och Bella inför färden till dagis! Efteråt ska vi hälsa på tant Malin och Victor en sväng =) Hon ska bjuda oss på lunch idag, ska bli väldigt trevligt!

Ha en bra dag

//Emma

Dagens Fynd

På Tradera

Ett par helt nya snickarbyxor till Bella från Mohini, endast 35 kronor inklusive frakt!

Mohini snickarbyxor helt nya i storlek 80

Nu ska jag strax slänga mig på soffan, jag blir helt slut efter dom här dagis-dagarna! Väldigt intensivt!

Jag har varit extremt sugen på choklad de senaste dagarna, men eftersom jag är så trött när vi kommit hem jämt så har jag inte orkat gjort nåt åt saken. Men till helgen när vi bara ska vara hemma och mysa ska jag baka en mumsig kladdkaka =)

Godnatt

//Emma

Våran dejt

Vi åkte från dagiset klockan 11 för då började Bella få nog. Och ca halv 12 mötte vi upp Mia och Millie vid McDonalds där vi skulle luncha =) Förövrigt första gången som Bella fick äta hamburgare där, en halv BigMac plus strips klämde hon i sig!

Hon va inte lika rädd för Millie längre heller ;) Bara lite i början, men sen gick det gättebra!

Efter lunchen strosade vi runt i affärer, jag tittade efter gummistövlar åt Bella plus regnställ. Jag hittade ett fint set om jacka och byxor på babyproffsen som jag tänkt köpa lite senare i vår. Gummistövlar var svårare, men det lutar åt ett par på P&P. Så det blev inge shopping för mig på kupolen idag.

Vid halv 3 tiden åkte vi hem igen. En heldag med andra ord =) Med väldigt trevligt sällskap! Bella slocknade i vagnen 13.15 och vaknade inte förrän vi kom hem kl 15 ca. Så hon har inte varit lika gnällig nu på eftermiddagen, tack Gud!!

Det var bara trevliga grejer som väntade på mig i postlådan oxå =) Inga räkningar. Bara kläder som jag beställt =) Nice!

Nu ska jag natta Bellis

//Emma

Hon dansade =)

Idag gick det ännu bättre på dagis än igår! Dom första 10 minuterna va hon lite blyg och ville sitta i mitt knä, men sen blev det fart på lilla Bella =) Hon skaffade sig ett hängivet litet fan oxå, en tjej som var typ ett par år äldre. Den tjejen följde efter Bella som en svans en stor del av tiden och Bella tyckte det var gätteskoj! Dom lekte tillsammans på golvet och sprang runt från rum till rum. Tjejen ville gärna klappa på Bella lite då och då (och gärna bära henne oxå) och hon talade tydligt om för de andra barnen vad Bella ville och inte ville...så sött!

På slutet ville Bella hänga med de största grabbarna när dom kastade pappersplan =) Hon var så modig! Helt själv stod hon i ett rum med alla pojkar och försökte komma åt planen.

Hon till och med dansade en liten stund =) Med flera andra barn. Jag satt i ett annat rum så jag såg inte, men Carina (en av fröknarna) mimade åt mig att jag skulle komma och titta så jag skyndade dit, men hon slutade dansa precis då.

Jag är så stolt över henne för att hon är så duktig =)

//Emma

Slö TV-kväll

Jag är så himla trött!! Bella vägrade ju sova middag och var därför trött, grinig och trotsig ända till läggdax! Jag fick inte vara ifred många minuter inte! Hon ville sitta i knäet, bäras eller leka konstant! Och leken spårade alltid ur efter ca 5 minuter, då blev det bärsärkargång från hennes sida. Klossar och legobitar flög genom hela vardagsrummet.

Plus att hon gick lös på mig några gånger oxå, en incident va när jag satt på toa och hon kom in med flaskborsten som hon hade tjuvat fast hon vet att hon inte får, och började puckla på mig hej vilt! Så jag kan lova att vi har blivit osams många gånger idag!!

Men nu sover hon så skönt det lilla vilddjuret ;)

Jag ska roa mig med att vila i soffan och kolla på Linda Rosing och Desperate Housewives som har säsongspremiär ikväll =) Väldigt trevligt!!

Godnatt

//Emma

Lite shopping

När vi stod och väntade på 7-bussen imorse upptäckte jag att vi faktiskt kan åka en timme senare!! Det går en skolbuss 8.15! Anledningen till att jag missade den informationen måste vara att den endast går skoldagar, och när jag satt och kollade bussar var det sportlov...så då räknade jag bort den turen automatiskt. Men nu är det ju inte lov längre så då kan vi sova en timme längre på morgonen =) Lycka!

Jag gick upp kl 5 imorse, Bella sov som en stock så jag lät henne sova så länge som möjligt. 5.45 väckte jag henne, eller försökte väcka henne, det tog 3 försök innan hon vaknade på riktigt. Så det ska bli skönt för henne oxå att få sova en timme till hädanefter.

Det gick bättre i dag på dagiset än igår =) Hon tog kontakt med andra barn flera gånger och ville leka! Framsteg!

Men jag tycker att dom är lite väl snåla på mellis. En tjockare äppelklyfta per barn fick dom idag!! När jag ger Bella äpple hemma får hon ett helt rivet i en skål. Så under inskolningstiden tänker jag ha som rutin att ge henne en banan på bussen på väg dit! Så hon inte hungrar ihjäl innan lunch. Stackars barn.

När vi hade varit på dagis i ca 1,5 timme blev Bella trött och ville somna i mitt knä, så då tackade vi för oss och begav oss hemåt.

Vi hann med lite shopping på kupolen innan hemfärd. Ett compact puder, rougeborste och örhängen till mig. En bok till Bellis =)



Imorgon har jag och Bella en dejt med Mia och Millie på kupolen efter dagis =) Det ska bli kul!

//Emma

Min vackra

Med rubriken menar jag min orkidé som jag fick i november förra året, då blommade den så fint. Men som väntat tappade den alla blommor efter ett par veckor =/ Jag har som bekant inte så gröna fingrar ;) Men iallafall...till min lycka såg jag för ett tag sen att det hade blivit knoppar på den igen. Och nu blommar den återigen =)



Nu när jag bevisligen har lyckats hålla den vid liv kanske jag ska köpa en till? I en annan färg. Dom är ju så fina!!

Annars då? Jo, trött som vanligt den här tiden på dygnet. Bella sov redan 19.10 ca. Jag ska strax gå och lägga mig jag med. Jag ska ju upp typ 5 imorgon bitti! Inte så kul men jag vill ha god tid på mig på morgonen när jag har tidiga tider att passa. Med små barn kan man aldrig planera ordentligt har jag märkt.

Jag får sova middag med Bella imorgon eftermiddag helt enkelt.

Godnatt

//Emma

Det gick bra!!!

Ja!! Det gick gättebra på dagis =) Första dagen och allt! Alla fröknarna var trevliga och lättsamma oxå. Perfekt!!

Bella fick ett eget fack, men namnskylten hade ramlat av och försvunnit spårlöst så hon ska få en ny till imorgon. Väl inne på avdelningen satt vi mest på golvet så Bella kunde känna sig så trygg som möjligt. Hon grät inte en enda gång! Inte ens när en liten grabb sprang fram och petade på henne. Hon bara puttade bort handen på honom och så var det bra med det =)

Nästan på en gång började hon leka med leksakerna och det dröjde inte länge förrän hon gick iväg själv en bit från oss. Hon fick syn på en dator i rummet bredvid ;) Det är roliga grejer det! Vi var där ca en timme, sen tyckte vi att det räckte. Man ska ju sluta när det går som bäst. Innan vi gick var vi runt och tittade i alla rummen och Bella fastnade i legorummet, hon ville gärna stanna där istället för att åka hem =)

Allt kändes verkligen gättebra! Nu längtar jag nästan dit imorgon =) Synd bara att jag måste åka buss, som förövrigt går klockan 07 härifrån! Hädanefter ska vi vara där till 09...varje dag.

//Emma

Dagis Premiär

Godmorgon =)

Idag har vi dagis premiär! Klockan 10.30 ska vi vara där. Jag hoppas att det går bra! Jag uppdaterar senare angående det.

Igår kväll var jag helt slut efter min städdag, så efter att jag torkat golven klart vid ca 21.30 så stöp jag i säng. Vi sov bra hela natten, hörde Bella en enda gång bara. Sen väckte hon mig kl 07, beror enbart på att det börjar bli så ljust ute nu. Jag var som vanligt säker på att klockan var runt 8..haha! Men jag var skapligt pigg själv så det va lugnt.



Nu ska jag ta mig ett glas Aloe Vera och läsa min mejl.

Ha en bra dag =)

//Emma

Det går för fort!

Mina lediga dagar går alldeles för fort! Nu är det snart kväll igen.

Idag har vi inte varit ute på nån promenad, jag har varit alldeles för lat för det! Däremot har jag skurat badkaret...och det klassar jag som motion med tanke på den oergonomiska ställningen! Jag kommer säkert att ha lite träningsvärk i armar och rygg imorgon ;)

Bella och Boss leker här på köksgolvet =)



Nu ska jag dammsuga och efter det ska jag stoppa Bella i badet.

//Emma


Dagens fynd

På Tradera.com

Helt nya tights till Bella, rosa med blommor på. Dessutom är dom inköpta i England =) Det är alltid roligare med kläder som är köpta utomlands tycker jag. Man blir mer ensam om dom.
**NYA rosa tights fr eng Tesco i stl 80 NYA**(Rätt kass bild)

Totalt 41 kronor inklusive frakten!

//Emma

Godmorgon 1:a MARS =)

YES!!!!!!!

Äntligen har vi klivit in i den första vårmånaden =) HÄRLIGT!  Fast tyvärr märks det inte på termometern än så länge. Så här kallt var det hos oss klockan 8 imorse:



Inte sådär gättelockande att ge sig ut kanske...

Sen kan jag meddela att jag jobbar totalt 7 pass i hela mars månad =) Helt fantastiskt lite! Men då har jag ju 2 veckors föräldraledighet inräknat i den månaden oxå. Jag ringde och pratade med Barbro, Bellas inskolningsfröken. Hon verkade gättetrevlig! Vi fick till och med komma 10.30 på måndag istället för 09. Det var snällt! Dessutom finns det en busshållplats precis utanför dagiset, kan inte bli bättre =)

Idag är jag ledig och har absolut inga planer för dagen, skönt! Vi tar det som det kommer idag.

Bella leker med filtar just nu =)



Nu ska jag betala räkningar...kul va?

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0