Tisdag 29/4

Nu har jag startat min utbildning i Eterisk Kristall healing :-)

Utförligt om det kan ni läsa om i min andliga blogg alkemisten.blogg.se

Det har tagit min mesta tid i dagarna två. Men jag har även varit hos Gunnar i måndags, som vanligt ;-)

Han är för rolig ibland! Det bästa är att han ej vet om det....haha! Det är först när jag börjar gapskratta som han drar på smilbanden :-) 
Vi talade om att sätta gränser. Att våga säga ifrån om jag inte orkar med besök tex. Om nån ringer på dörren spontant och vill komma in på kaffe, och om jag då känner att jag inte orkar med besök så ska jag givetvis säga det. "Tyvärr, det passar inte just nu men gärna en annan dag". 
Detta har jag problem med. Jag släpper alltid in kompisen på kaffe vare sig jag orkar eller ej. Gör jag inte det är jag en dålig kompis, enligt mig. 
För är jag hemma så finns det (enligt mig själv ingen ursäkt för att säga nej). 
Gunnar: nähä...okej! Så du behöver alltså gå till tingsrätten för att låta dom bestämma vad som är en giltig orsak till att tacka nej till spontana kaffebesök när du är hemma! Neeej men Emma är ju bara hemma och gör inget speciellt.....då finns det ingen anledning att tacka nej! Ansökan avslås!! Eller? 

Haha!

Självklart har jag rätten att tacka nej fast jag "bara är hemma". Orkar jag inte så orkar jag inte. Så är det med det! 

Jag måste lära mig detta ;-) Återigen handlar det om mitt egenvärde! Att tänka på vad som är bäst för MIG och inte vad som är bäst för alla andra! 

Nu sitter jag och latar mig medans Bella och Hanna leker med alla hästar :-) Snart dax för middagslagning!

//E 



Karusell och karamell

Ridningen var inställd idag, så äntligen kunde jag gå på lördagsyogan!! :-) 09:30-10:45. 
Idag var det Yin Yoga. En lugn form. Men jobbig ändå! 

Yin Yoga går ut på att man ska komma åt bindväven och lösa upp spänningar där. Man håller varje position i 5 minuter. Musklerna måste vara helt avslappnade under tiden. Det känns vill jag lova! Trots att man inte anstränger musklerna. Svårt att hitta en avslappnad ställning så länge! Men man har ihopvikta filtar och ihoprullade yogamattor till hjälp. 

Efter det lunchade vi på Åhlens. Sen mötte vi upp Mia och Millie på Stora Torget. Det var ett tivoli i stan. Barnkaruseller och godisstånd. Anders och Dylan hakade på oxå :) 


Bella och Millie

Det blev glass i solen oxå, sen lekte barnen kurragömma och under hökens vingar :) 

En riktigt skön dag!

På måndag börjar jag en kurs i Eterisk Kristall Healing. Jag behöver en till person att öva på. Ca 30 minuter fem dagar på rad. Gratis givetvis. Bor du i Falun och är intresserad så hör av dig till mig :)

//E


Grodyngel

I lördags fångade vi grodyngel. Planen är att föda upp dom tills de blir små minigrodor, då släpper vi ut dom på samma plats vi fångade dom. 

Mamma har en naturbok för barn, där stod det om grodyngel. Har man dom inomhus utvecklas dom från ägg till groda på endast 36 dagar! Mycket snabbare än ute i det fria! 

Dom har redan fått svansar och börjat simma lite. 


Väldigt spännande tycker Bella, att se hur dom utvecklas. När vi tog dom var dom små svarta prickar i äggsäckar, 7 dagar senare har dom svansar och simmar! 

Jag var in på Arken Zoo och hörde mig för om matning. När dom börjar simma runt i hög fart är det dax att smula ner fiskmat, vilket jag köpte. När dom får ben och ratar fiskmaten ska dom ha mygglarver. Det kan man tydligen köpa frysta va jag förstod. 

Intressant :-)

//E 

23/4 Happy B-day

33 år....

Grattis till mig!

Mens fick jag oxå...dubbelgrattis!

Vi åkte in till Hofors så jag kunde köpa tårta och 4 Trisslotter åt mig själv :-) Jag vann 30kr hurra! ;-) 


Mina föräldrar överraskade mig med paket oxå :-) Det hade jag inte förväntat mig så det var skoj! 


En jättefin stor lykta man kan hänga i taket eller i ett fönster. Jag ska dock ha en grön växt i den istället för ljus. Tusen tack! :-) Jag fick även 300kr att köpa mig nåt för <3 

I övrigt ägnades dagen åt bl a... Tvätt, trädgårdsarbete, läsning och skogspromenad. 

Pappa och Bella hämtade några kärror sten vid lägergården. 

Nytt land ska anläggas, med stenmur runt. Bella hjälpte till att mura :-) 

En lugn och skön födelsedag. 

//E 

Tisdag 22/4

Jag och pappa åkte in till Falun en sväng på dagen. Jag skulle till Gunnar och tala 11-12. Ett intressant samtal om självförtroende, självkänsla och mitt eget värde. Han sa även att jag inte får bli utsatt för stress nu eftersom min stressnivå redan är kraftigt förhöjd! Blir jag utsatt för stress nu blir min kropp förgiftad av stresshormonerna och då får jag många otrevliga symptom (no shit). Han ordinerade minst 30 min vila varje dag, då jag ska gå undan och stänga dörren om mig. 

När vi kom tillbaka till Korsån vankades det hopptävling :-) Barnen och Anders hade byggt en hoppbana på baksidan. Vi andra fick en varsin biljett och solstol :-) 






Anders var i sitt esse...haha! 

Sen låg jag på soffan ett par timmar och halvsov, blir jämt trött efter Gunnar. Lite huvudvärk fick jag oxå. 

Innan läggdags tog jag, Anders och barnen en kvällspromenad vid Dammen. Så skönt väder att man drog sig för att gå in! 

//E

Annandag Påsk

Igår förmiddag kom Anders och Dylan hit. Dom ska stanna tills onsdagsmorgon :-) Skoj för Bella att ha en jämnårig att leka med!
Och nog lekte dom alltid! Hej vad det gick ända fram till läggdags :-) 

Vi tog en promenad på eftermiddagen till Hinsen och båthusen och efter det spelade vi kubb några vändor. 




Min prickförmåga var försvunnen! Jag fick tipset att uppsöka specsavers...alternativt skaffa blindhund. Hahaha 

Sen grillade vi kött, majskolvar, ananas och halloumi. Mums!

//E 

Påskdagen

Efter frukost tog jag, Bella och mamma en promenad i skogen medan pappa hjälpte till och renoverade en bro i byn. Vi gick till Sågdammen och vände. Vägen dit är såå vacker! En riktigt gammal trollskog :-) 




Spår från tidigare bosättningar

Sågdammen 


Forsen vid Sågdammen 

Vilka lyckliga barndomsminnen jag får av denna plats! Här har jag ridit massvis av gånger på flera olika hästar och med flera olika vänner genom åren. Kommer ihåg den gången vi såg några rävungar tumla runt i solen :-)

På eftermiddagen låg jag på soffan och läste Nära. Detta nummer handlar mycket om energier, det gillar jag! 

//E 

Påskafton

Dagen startades med påskäggsletande i trädgården :-) Bella hittade två påskägg som vardera innehöll en påse med kulor och lite godis. Hon hittade även en liten korg med hundra kronor i guldtior, kinderägg och klubba. 

Senare på förmiddagen kom min bror och hälsade på oss över dagen. 

Vi roade oss mest i att spela kula. Pappa visade oss hur det gick till när han spelade kula som ung. Han blev ivrig och ung på nytt! Vann ofta och tjoade att "det här är som att lura godiset av småbarn" haha! 

Pappa i sitt esse!



Bella
Anders i full action

Vi åt en god påskmiddag med alla klassiska tillbehör. Jag höll mig dock enbart till silltårta, ägg och lax. 
Sen gick vi ut och spelade några omgångar kula igen innan vi intog efterrätten: kladdkaka, grädde och jordgubbar :-)

Många skratt blev det oxå!! 

//E 

Långfredag

Vaknade 06 och kunde ej somna om. Men va gör det? :-) 

Nu ska det packas, vattnas blommor, städas åt hamster, slängas sopor osv... Sen bär det av till Korsån på en veckas påsksemester :-) 

Idag startar jag min Raw Food kost igen. Mån-fre. Lör-sön får jag äta vad jag vill, 


Detta är en bråkdel av Raw Food ingredienserna som ska packas med. 

Dax att sätta fart!!

//E 

Konstnär

Jag har länge letat efter större färgglada tavlor att hänga upp på de vita väggarna i vardagsrummet. Utan tillfredsställande resultat. Och om jag hittat någon passande så kostar den därefter! 

Så idag tog jag saken i egna konstnärshänder! 


Hittade en gammal ram med tillhörande masonitskiva på vinden hos mina föräldrar förut. 

Jag klippte ut några färgglada bilder ur kalendern av Paulo Cohelo och klistrade upp dom på skivan. Sen limmade/tejpade jag fast skivan i ramen...et voila!!! :-) 

Jag är skitnöjd på ren svenska!!

Nu blev jag sugen på fler liknande projekt. Måste bli en loppisrunda framöver och leta gamla billiga ramar. 

Häpp!

//E 

Tisdag 15/4

Soligt och fint, dock blåsigt.

Nyss planterade jag de sista luktärtsfröna. Sen kände jag mig sugen på att fortsätta plantera om krukväxterna. Synd nog tog jorden slut efter en enda! Om jag orkar cykla till ICA och köpa en ny säck? Nej...

Så nu vet jag ej vad jag ska hitta på. Jag borde träna...men jag har fortfarande ont i min vänstra vadmuskel så jag vågar inte. Förmodligen en rejäl sträckning. 

Jag kan ju alltid lägga mig på soffan och glo på serier. Just nu är jag besatt av Game of Thrones :-) Mycket bra! 
Har några timmar på mig tills Bella ska hämtas hos sin kompis Molly vid 16:30.

//E 

Odlingsproffset......

Haha herregud! Bella fick ju välja en fröpåse med en sorts blomma hon ville odla själv. Hon valde, jag läste på förpackningen och tänkte...jaa...visserligen blir dom 40cm höga men den verkar lättodlad såå..okej. 

Väl hemma tänkte jag att hon skulle få stoppa ner fröna längs ena kanten på en lång balkonglåda, så kunde jag stoppa ner plantor av lågväxande sort framför dom när det blir dax. (lite snyggare). 

Bella var så duktig och fyllde lådan med jord. Som tur var läste jag infon på fröpåsen en sista gång innan hon stoppade fröna i jorden. Då såg jag till min fasa att denna sorten inte blommar förrän ett år efter plantering!! Hur kunde jag missa det på affären!!

Vi fick skippa dom helt enkelt och skapa en plan B för lådan som redan var fylld med jord. 

Jag tänkte då att jag sår luktärten i den istället för i krukor som tänkt. Problemet med luktärt är att dom blir ca 1,5 meter höga och behöver nåt att klättra på. Så vi gick ut och tog några kvistar björk som låg på backen och tryckte ner dom i jorden! Mer naturligt än blompinnar tänkte jag. 
Men det blev ju en syn för Gudarna! Haha! 


När blommorna klättrat en bit kommer jag förmodligen att få lov att binda ihop kvistarna upptill. Jag vill behålla de små grenarna som spretar åt alla håll då jag hört att det blir riktigt snyggt när blommorna slingrar sig runt dom. 

Tänk vilket toppenbra insynsskydd jag kommer få sen :D

Dock synd att fröna skulle ligga i blöt i ett dygn innan sådd. Stackars Bella fick inte stoppa några frön i jorden alls idag! 

Jaja...men det här blir nog bra tillslut :-) 

//E 

Fredag 11/4

Igår var jag hos Malin och satte i löshår igen :) jag har haft planer på det länge nu. Nu känner jag mig som mig själv igen ;-) haha!! Det sa Malin oxå när det var klart: Emma! Nu känner jag igen dig!! Haha!


Köpte även en plattång för 995kr! Men väldigt bra kvalitet så den kommer ju hålla i bra många år. Så nu kan jag även locka håret om jag känner för det :-) Snygg är den oxå!



Jag var helt slut igår kväll...sov typ 11 timmar inatt. 

Nu laddar jag med en kanna kaffe innan jag ska tvätta ett berg. Måste även dammsuga och plantera frön innan Bella ska hämtas hos Alwa kl 15. Då ska vi köpa fler frön och plantera....Bella ville ju absolut välja egna frön och plantera själv ;-) Så det får väl bli så. 

Nog finns det att göra denna dag...

//E 



Dubbel Blä!

Nu är jag gnällig!!

Inte nog med att jag är förkyld och jävlig och var tvungen att cykla i snöväder med Bella till skolan imorse! 

Nu när jag skulle cykla och hämta henne tänkte jag passa på att ta ICA först så jag tog med min ryggsäck. Fine so far! 
Hämtade henne och vi cyklade hem. Väl hemma ställde jag ryggsäcken i hallen. När jag skulle ta den för att packa upp varorna insåg jag till min fasa att det var Bellas ryggsäck jag hade tagit på ryggen istället för min! Hon hade idrott i skolan idag så våra ryggsäckar var jämntunga. 

Skit oxå!!!!!!!

Ja, det var bara att ta Bella med mig för ännu en cykeltur!! 

Nu är jag ännu tröttare och snorigare. Dessutom irriterad!! 

Nu ska jag ta fram Falukorvsjäveln och fixa middag! 

//E 

:(

Gud va jag känner mig risig!! Huvudvärk, nackvärk, halsont, en smula feber, trött, yrslig och snorig!

Blä!!!

Men jag fixade iallafall att ta mig till Gunnar för ännu en givande session :-) 

Nu blir det vila och treo! Jag har några timmar på mig innan Bella ska hämtas. Hon följer med Hanna hem idag, tippar på att jag inte behöver ge mig ut förrän strax innan 18 :-) 

//E 



Måndag morgon.....

Spöregn och begynnande förkylning! Great! 

Det får räcka med Gunnar idag...

Jag har även fått svar från Mediumet jag kontaktade :)
Det kan man läsa om i min andliga blogg. Alkemisten.blogg.se 

//E 

Dagens Middag

Kotlettgratäng 


//E 

Gaaahhh

Tänk att man ska behöva vänta i veckor på att få komma till vårdcentralen för en enkel bedömning!!! 

Jag har två leverfläckar som måste kollas upp. Varav den ena beter sig märkligt, ser helt stasad ut, typ fem gånger så stor på kort tid! Det är även rodnat runt om och den gör ont!! Sen sitter den på ett sånt dumt ställe så tröjor skaver på den konstant. Aj! 

Den andra gör inte ont, men växer hela tiden. Känns inte bra! 

Va kan det ta att få dom bedömda? Max 5 minuter liksom!! Men nej, jag får vänta ända tills den 23/4! På min födelsedag förövrigt! Känns som att läkarbesök snart blir obligatoriska när jag fyller år! Förra året satt jag och grinade ögonen ur mig på läkarrummet! 

Efter bedömningen kan man ju få vänta en mindre evighet på att få dom borttagna oxå! Utifall det ska skickas remiss till andra instanser. 

Jag tror jag blir tokig! 

//E 

Fredag 4/4

Underbar fredag, blå himmel och strålande sol! :-) Varmt å gött på balkongen.

Idag startade jag med ett pass Easy Line 09:00 - 09:45. Jag har fortfarande träningsvärk i låren men det gick bra ändå :-) 
Efter passet gick jag runt hörnet till Solstudion, 16 ljuvliga minuter i solariet ;-) 

En sån ljuvlig start på dagen!

Väl hemma tänkte jag bara lata mig på balkongen och sen inte göra ett smack resten av dagen...lät skönt va? 
Synd bara att min stressproblematik gör det i princip omöjligt att koppla av och bara vara :/ Det kryper i kroppen inifrån och ut! Väldigt frustrerande! 

Så jag tvättade utsidan på vardagsrumsfönstren plus balkongdörren. Torkade rent lite här och där på balkongen oxå. Sen gjorde jag rent hus i köket och avslutade med att bära ner en hög med vintergrejer till förrådet. 

Så nu sitter jag här igen....med stresskrypet i kroppen. Vad ska jag hitta på nu då?? 

Bella är hos en kompis och ska inte hämtas förrän tidigast fem...

Detta tillstånd önskar jag inte någon!!

//E 

Aj!

Ingen träning idag! Aj! 

Rejäl träningsvärk i lår, rumpa och axlar. 

Knappt så jag kunde cykla till Willys och handla :/ 

Vill man bli fin får man lida pin!

//E

Soma Move

Herre Jesus vilket jobbigt pass!! Trodde seriöst att jag skulle dö 10 gånger om! 
Jag pratar alltså om Soma Move. Jag testade det passet för första gången igår. Snacka om fysiskt krävande! Jag skulle behövt byta ut min lilla handduk jag hade med mig mot ett badlakan! Svetten rann.

Jag är inte den som ger upp i första taget, men på det passet fick jag erkänna mig besegrad vid ett par tillfällen, jag avbröt och tog några sekunders vila, flåsande. 50 minuters ren "tortyr"....haha! 

Sen vet jag inte om jag tyckte det var extra jobbigt pga att jag redan kört ett fysiskt krävande pass under förmiddagen. Nästa tisdag ska jag nog bara köra Soma...få se om jag märker nån skillnad prestationsmässigt. 

Gillar man fart och fläkt, jobba med kroppsvikten som motstånd i allsköns olika positioner och kombinationer så tycker jag verkligen att Soma Move är att rekommendera! 

Idag har jag träningsvärk...känner jag redan nu....fast jag ej klivit upp ur sängen än ;-) 

Men jag planerar ändå att köra ett pass Easy Line idag kl 09:30. 

//E 

Etapp 2

Nu har Bella precis varit till frissan och fått håret klippt. Hon fick även rosa hjärtan sprayade i håret :-) Så fin! 

Middagspaus nu på Sibylla (Bella) jag äter nyttigare när vi kommer hem. Klockan 17:00 har jag träningspass nummer två idag. Soma Move. Då huserar Bella på barnpassningen. 

//E 

Första April!!!

En av mina absoluta favoritmånader är äntligen här :-) 

Nu drar jag igång etapp 1: Easy Line 09:00 - 09:45 och efter det sätter jag mig i frisörstolen hos Malin 10:00 :D 

Hurra!

//E 

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0