Bellas Kalas

Klockan 14 igår anlände släktingarna. Och det var verkligen en gättetrevlig eftermiddag =) Bella fick återigen hjälp med att öppna presenter. Hon fick även smaka tårta för första gången! Jag hade bakat en banan och kiwi tårta till henne dagen till ära =) Först var hon allt lite fundersam men sen kladdades det för fullt!



Ett stort TACK för alla fina presenter!

//Emma

En Orkidé

Den här fina orkidéen fick vi av Birgitta och Pelle i inflyttningspresent =)



TACK!

//Emma

En Fråga

Jag fick en fråga om vad jag jobbar med.

Jag är undersköterska på akutmottagningen på Falu Lasarett.

//Emma

Godmorgon Söndag

Den  här datorn blir bara mer och mer kass! Nu har mellanslags tangenten blivit trög så man får trycka av alla krafter, därför kan det hända att det blir dubbla mellanrum ibland...eller inga alls.

Inatt har vi sovit gättebra =) Bella väckte mig 08.50! Skönt med sovmorgon dagen innan jag ska upp megatidigt!!

Jag var så extremt trött igår efter att gästerna åkt hem så jag orkade inte skriva nåt blogginlägg, jag ska göra det senare idag.

Idag har jag massor att göra, som vanligt! Jag ska fixa min cykel och ta en cykeltur. Jag måste öva upp mina förtvinade cykelmuskler eftersom jag kommer att få lov att cykla in till stan ibland och ta bussen därifrån.
Sen är det ju första advent idag så jag måste sätta upp julgardiner och hänga upp stjärnor å sånt pyssel. Sen måste jag laga mat plus matlåda till imorgon....suck! Jag känner mig redan trött som en gnu!

Bella har haft full fart ända sen hon klev upp! Hon har lekt som en galning med sin nya leksak hon fick av mormor och morfar igår =) En speldosa med massa olika knappar och trycker man på dom låter det olika. Djurläten, piano och diverse sånger.



När hon trycker på hunden så det skällande ljudet kommer blir Boss väldigt fundersam! Hahaha! Igår skulle Boss nosa på den och då råkade han trycka på några knappar oxå...tillslut blev han  nästan rädd! Haha! =)

Nej, dax att börja göra nytta!

//Emma

Fredagkväll igen då...

Tiden går fort som vanligt! På måndag börjar jag jobba igen efter att ha varit hemma i över ett år. Fast jag jobbade litegrann i somras förstås, lite ringrostig kände jag mig i början men det tog inte lång tid förrän allt kändes som vanligt igen. Samma visa blir det väl nu antar jag. Det är värst med alla lösenord jag måste komma ihåg hit och dit. Men det ska bli skönt att komma tillbaka =) Och går tiden lika fort då som den gör nu står det inte på förrän det vankas sommarsemester!

Apropå sommaren längtar jag verkligen dit! Jag gillar inte vintern pga att det är kallt, mörkt, halt och allmänt jävligt! Det är ju faktiskt bara adventtiden och julen som är positivt med den här årstiden! Fast mycket snö kan vara trevligt för jag vill ut och dra Bella i pulkan =)

Vad har jag gjort idag då? Flängt runt på stan med Bella och handlat, gått ut en promenad med Bella och Boss, städat golven och gjort citronkanderade mandlar. Det är ju inte så att jag har legat på latsidan precis! Imorgon blir det att baka tårta =) Men först behöver jag en natts god sömn!!! Hoppas Bella sover bättre inatt men det är knappast troligt med tanke på att hon fortfarande nyser och snörvlar dessutom hade hon 39 graders feber nu på kvällen. Stackars Bella! Hoppas hon kryar på sig snart!

Boss är väldigt otacksam! Han fick ju en ny fin säng av oss, men ämnar han sova i den? ICKE!!! Han går runt här och är sur för att jag slängde ut hans gamla säng idag. Jag som gjorde så mysigt åt han i nya sängen och bäddade med en röd filt med vita snöflingor på =) Jag tänkte att Boss oxå ville ha lite julstämning! Men det passade inte herrn tyvärr. Han envisas med att ligga överallt förutom i sängen. Han var till och med fräck nog att lägga sig i våran säng i ett obevakat ögonblick! Allt för att visa sitt missnöje..

Nu ska jag gå och lägga mig alldeles strax

Godnatt

//Emma

Skövla in

Bella proppar munnen full med macka!



//Emma

Godmorgon Fredag

Jag gick upp före Bella idag så jag passade genast på att slänga i en maskin tvätt, för det orkade jag inte ta itu med igår. Bella sover fortfarande. Hon har sovit oroligt inatt, hon har nämligen blivit förkyld lilla snuttan. Igår började det bryta ut och nu inatt har hon låtit sådär förkyld rosslig. 01.45 vaknade jag för andra gången och då tyckte jag så synd om henne så jag gick upp och hämtade hennes nässpray, fast jag vet inte om det hjälpte så mycket för jag tyckte att hon lät lika resten av natten oxå.
Strax efter 07 vaknade jag och var pigg. Jag låg kvar ca 20 minuter och funderade på om jag verkligen skulle gå upp =) Men tillslut beslöt jag mig för att göra det. Jag smög det tystaste jag kunde för Bella är väldigt lättväckt, extra mycket nu när hon är förkyld. Men jag klarade av det utan att väcka henne =)

Idag ska jag och Bella in till stan och handla. Vi ska ha kalas för släkten imorgon så jag behöver köpa lite smått och gott.

Undrar vad jag ska göra nu? Jag är inte van att vara vaken och uppe själv på morgonen! Jag får väl sitta rätt upp och ner som ett stolpskott och vänta på att hon ska vakna ;) Eller så får jag slamra lite extra så att hon vaknar =)

Ha en bra fredag!

//Emma

En doft av Jul

Efter att Bella somnat för natten har jag hunnit med att städa undan på golven, kört ner soptunnorna till vägen, duschat och tryckt fast nejlikor i apelsiner =) Och allt detta på ca 1 timme och 15 minuter.



Nejlikor luktar verkligen jul! Dom här små doftbollarna ska ligga i köket och bidra med ordentlig julstämning!

Godnatt

//Emma

Glögg dax

Japp, nu ska jag ha en lugn stund för mig själv med lite glögg =) Bella har precis somnat, hon var så kinkig på slutet så jag förstod att hon var trött, hon somnade på en gång lilla tröttan.

Räkningarna har jag fixat oxå, skönt! Jag verkligen avskyr att gå på föräldrapenning!! Det ska bli skönt att få normal lön nästa månad =) Då kanske man kan unna sig lite mer!

Nu blåser det storm ute igen! Vi hade tur som gick långpromenaden så pass tidigt idag för då började det inte blåsa förrän på slutet. Vi var ute i 1 timme och 40 minuter.

//Emma

Godmorgon Torsdag

Idag ska vi ha en skön ta-det-lugnt dag hemma! Kanske tvättar en maskin på sin höjd. Jag har sovit gätteskönt inatt =) Jag gick och la mig direkt efter Grey´s Anatomy och gick upp 08.55! Det ni!

Apropå Grey´s Anatomy...vilken jäkla grisgubbe!!! Hur tänkte den människan som skrivit manus där???? Jag tycker att det är HELT fel att ge sig på försvarslösa djur! Och det där var bara FÖRJÄVLIGT!! En eloge till Catherine Heigle (Izzie) som reagerade starkt när hon läste manus och vägrade låta sin karaktär ställa upp på någonting sådant! Den här världen skulle behöva fler som hon!

Varmt och skönt ute oxå förövrigt. Det blir nog en långpromenad innan lunch idag =)

kram //Emma



Boss fick oxå presenter

Ja våran lilla Boss fick oxå ett par presenter idag. En ny säng (väldigt stor) i nåt slags läder material som är lätt att torka av. Den sängen han har nu har tvättbart överdrag men dragkedjan gick sönder för ett bra tag sen så han har bäddat sönder madrassen inuti rejält. Så det var dax för en ny. Och så fick han ett stort ben =)



//Emma

Bellas Dockvagn

Jag fick en fråga om vart vi köpt dockvagnen som Bella fick i födelsedags present. Och den är köpt på Barnens Hus i Borlänge.



//Emma

Pulka Premiär

Idag på Bellas födelsedag blev det pulka premiär trots snöbrist! Jag var bara tvungen att låta henne få provåka lite, och det blev väldigt uppskattat kan jag lova =) Hon skrattade en hel del, sen tyckte hon oxå att det var väldigt roligt när Boss sprang bredvid och tokade sig. Han förstod aldrig vitsen med varför mamma skulle springa fram och tillbaka med Bella fäst i ett snöre!

Trots bristen på snö var det väldigt roligt måste jag säga, när Bella hade åkt klart för dagen var jag alldeles svettig..haha!

Här åker hon i den rosa pulkan hon fick av oss...




Ja det har varit en väldigt rolig och intensiv dag idag =) Efter lunch gick vi en långpromenad på ca 1,5 timme. Lilla snuttan var så trött efter alla aktiviteter så hon totaldäckade på en gång och vaknade inte förrän vi var hemma igen! Och det var så himla fint väder idag!! Varmt och skönt och inte ett dugg blåsigt =)

Tack för alla grattis hälsningar förresten!

Ha en trevlig kväll!
//Emma

GRATTIS BELLA 1 ÅR IDAG =)

Ja, idag är Bellas födelse dag! Hon föddes till den här världen exakt klockan 02.08 dagens datum för ett år sedan! Tiden har gått så fort så det är helt sjukt, tänk att den här dagen år 2007 låg vi på BB och Bella var så här mini liten:



Och nu helt plötsligt är hon stora tjejen =)

Idag har jag och Andreas firat henne själva här hemma =) Våran lilla stora tjej! Hon fick bl.a en dockvagn, en liten docka och kudde och täcke till lilla vagnen, så sött! Andreas hade även han inhandlat en pulka till henne innan vi visste att vi skulle få en av Mia och Jesper. Så nu har hon 2 st, en röd och en rosa =) Men det är väl bra att ha utifall nån liten knodd kommer och hälsar på oss, då kan vi ta en pulkapromenad i snön. Eller så kan mina föräldrar ha en.




//Emma


Snacka om att höra fel!

För ett par dagar sen ungefär, ringde jag Malin för att prata bort en stund. Mika svarade..

Emma: Hej det är Emma
Mika: Hej
Emma: Är hon där?
Mika: Hon är på skithuset
Emma: Hahahahaha! Okej, då ringer jag lite senare då.

Jag ringde senare men då svarade ingen. Jag ringde senare mot kvällen igen men fortfarande inget svar! Jag tyckte det verkade lite konstigt men tänkte att dom säkert har fullt upp med lilla Viktor.

Idag hade jag fullt upp så jag hade inte tid att ringa men precis när Mia och sällskap skulle åka hem ringer Malin på mobilen. Jag sa lite stressigt att jag ringer upp. Det gjorde jag, givetvis frågade jag hur det var. Då sa Malin att hon va på sjukhuset! VA?? Är du på sjukhuset?? Ja, sa Malin, det sa ju Mika till dig när du ringde förut, men han sa att det lät som att du inte fattade.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Karln måste ju tro att jag är värsta psykfallet som börjar skratta när han berättar att hon är på sjukhuset!!!!


Ja, snacka om att höra fel ;)


//Emma


En väldigt trevlig dag =)

Ja det har vi verkligen haft idag!! =) Först var jag och Bella på kupolen och handlade lite diverse och fikade. Sen precis när vi var på väg till bussen ringer Mia och säger att dom redan är hemma hos oss och väntar.

Dom hade med sig ett STORT paket till Bella som visade sig innehålla en pulka!!! =) Jag blev överlycklig för jag har länge funderat på att införskaffa mig en sådan till Bella, en för bebisar med ryggstöd och sele...och så fick hon en sån av dom =) Kunde inte bli bättre! Perfekt för snöiga promenader, då vill jag hellre dra runt på en pulka än en vagn. Ialla fall på dom sträckorna vi går här ute på landet! Jag hade verkligen velat ta med Bella på en premiär tur idag men det känns som att snön fattas...lite mer får det allt komma först!

En gättesöt rosa klänning fick hon oxå =)

TACK MIA, JESPER och MILLIE

Millie och Bella var som vanligt så söta tillsammans =) Klämde och kände på varandra lite då och då. Millie ville gärna öppna Bellas paket =) Bella ville helst ha Millies snuttetrasa. Kenneth ville oxå vara med och öppna paket! Boss slet sönder kartongen som klänningen legat i i tusen små delar. Alla ville vara med =)

Nån liten catfight blev det oxå ;) Bella blev rädd och började gråta...lilla pluttan. Men hon återhämtade sig snart.



Efter lunch lånade Millie Bellas säng för en tupplur och efter mellis var det Bellas tur att lägga sig, hon sov så länge så när hon vaknade igen hade gästerna åkt hem igen.

Idag blev det oxå glögg premiär =) Och det mina vänner var GOTT!!!



Nu är det dax för lilla frökens bad och välling och efter det blir det raka vägen ner i sängen...jag är trött som bara den så jag blir nog inte sen att följa efter..

//Emma

Godmorgon Tisdag

Tur att jag gick och la mig tidigt igår för Bella har sovit oroligare än vanligt. Fast jag känner mig utvilad så det räcker ändå. Nu är det frukostdax och sen ska vi göra oss iordning snabbt som attan!!

Ha en bra dag!
kram //Emma

ZzZzZz

Nu ska jag gå och lägga mig! Jag har ställt klockan på 07.15 så vi slipper stressa på morgonen =) Fast det brukar jag alltid lyckas med ändå av nån anledning ;)

Jag har gjort det mesta av vad jag planerat att jag göra idag så jag är nöjd!

Det uppstod lite barnvakts bekymmer idag så jag fick lite panik över det, det gällde fredagen den 5:e december. Helt plötsligt var vi utan barnvakt den dagen då vi jobbar båda två..
Men precis innan jag skulle ringa mina föräldar ringer ängeln Mia =) och erbjuder sig att ställa upp som barnvakt den fredagen!!! Snacka om tur! Hur skulle jag kunna klara mig utan henne? TACK MIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
För säkerhets skull ringde jag mina föräldrar oxå och frågade om dom kunde vara backup den dagen utifall Mia skulle bli sjuk eller nåt, och det kunde dom =) LYCKA! TACK till er oxå!!!!!!!!!!!!!

Så nu kan jag slappna av och gå och lägga mig =)

Godnatt!

kram //Emma

=)

Imorgon kommer Mia och Millie hit och firar Bellas 1 årsdag en dag i förskott =) Då får Bella öppna sina första paket! Det ska bli väldigt trevligt!

Jag hade inte planerat att åka in till stan imorgon, men nu upptäckte jag till min fasa att det fattas för mycket i skafferiet så jag blir tvungen till det. Jag tänkte steka morotsplättar till Bellas lunch idag men mjölet var slut! Så jag får göra det imorgon istället. Och sen får jag med mig trevligt sällskap på bussen hem =)

Bella fyller ju år den 26:e, alltså nu på onsdag. Då ska jag och Andreas fira henne själva. Släkten kommer hit på lördag, bättre att ha kalaset på en helg eftersom dom flesta jobbar på vardagar, och då kan vi ha kalaset tidigare på dan oxå. Då ska Bella få äta tårta för första gången =) Roligt!

Nej, nu ska jag återgå till posthögen jag håller på att sortera...tråkigt! Men det måste göras. Sen ska jag ringa lite viktiga samtal oxå.

XOXO

//Emma

Godmorgon Måndag

Idag verkar jag vara på bättre humör =) Det är bra! Jag har sovit så bra inatt! Igårkväll tänkte jag ge mig på att kolla in sanningens ögonblick!! Men en kvart innan det började somnade jag i soffan och precis när det hade börjat blev jag väckt av Bella. När jag klivit upp från soffan och tagit några steg på golvet blev hon tyst igen...då kände jag hur trött jag var!! Inte en chans att jag hade orkat kolla på nå TV!  Så jag somnade nog ca 21.15 igår =)  Bella väckte mig 07.00 imorse men jag var fortfarande trött så jag lyckades få Bella att somna om igen. Resultatet blev att vi vaknade 08.40 =) Skönt!!!

Nu blir det frukost, jag bakade grahamsbröd igår...så dom tänkte jag äta av nu =)



Jag såg att jag hade ett paket att hämta ut senast imorgon!!! Och jag hade inte planerat att åka in till stan då. Men då råkade jag få syn på ett nummer på avin man kunde ringa om man hade lantbrevbärning , för då kunde man få paketet utkört. Jag hade ingen aning om vi hade lantbrevbärning eller ej men jag chansade och ringde, och JA det har vi =) Så jag får det hemkört imorgon! Perfekt! I framtiden ska jag ringa om alla paket så vi slipper hämta ut som själva, för det kostar nämligen igenting =)

Idag har jag oxå ringt om en tid till ettårskontrollen, så tisdagen den 9:e december ska vi dit =)
Nu = Dusch
//Emma

!!!!!

Till på köpet kan jag inte ens kolla på youtube klipp  pga att den här jävla datorn är så KASS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag HATAR det

//Emma

Genomfrusen

Fy fan va kallt det va ute!! Det blev bara en lagom vända idag, mer än så hade min stackars kropp inte klarat av. Fast jag hade långkalsonger kändes benen som 2 istappar efter ca 15 minuter. Jag hade min tjockaste mössa långt nerdragen över öronen men ändå blåste nordanvindarna igenom! Detta är nackdelen med att ha hund, man måste tyvärr ut i såna här väder oxå! Men nu är jag inne iallafall =) SKÖNT!

Undrar vad jag ska göra resten av söndagen? Inte tvätta och städa iallafall för det gjorde jag igår. Kanske ska baka matbröd, får leta runt på nätet lite få se om jag blir inspirerad...

Förövrigt är mitt humör inte på topp idag!!! Jag har tröttnat på att gå hemma hela dagarna med samma rutiner från morgon till kväll! Jag behöver en förändring...ska faktiskt bli skönt att börja jobba igen, synd bara att jag känner en sån stress inför barnvakt och det i och med att vi inte har fått dagisplats. Det är inte kul. Sen längtar jag otroligt mycket till jul oxå =) Ska bli roligt!!!

Nej...tillbax till rutinerna...

//Emma

Så Duktig!!

Bella övar sig på att gå massor varje dag...det är hennes nya grej! Jag brukar sätta mig på huk på golvet och sträcka fram armarna så att hon får gå till mig, hennes lilla ansikte lyser upp som en sol varje gång =) Även fast hon sätter sig på ändan lite då och då ser hon alltid lika glad ut, det är bara att resa sig upp och försöka igen! Inga problem =) Alldeles nyss satt jag och åt frukost då reste sig Bella upp en bit bort och började gå mot mig, hon gick säkert 10 steg utan att ramla och utan att hålla sig i något! Så duktig!! =) Och det är så kul att se hennes lycka när hon har klarat av att gå till mig. Hela hon strålar. Skönt att veta att hon kommer att kunna gå själv den dagen hon får en dagisplats! Vi har fortfarande inte hört ett ord från kommunen angående det...tyvärr!

Första veckan i december har det löst sig med barnvakt...skönt! Andra veckan jobbar jag bara fredag, lördag och söndag, och då är Andreas ledig, bra tajming! =) Tredje veckan har vi inte hunnit med att kolla upp än. Men det blir nog bra till slut.

Idag är jag rätt trött så det blir ingen långis före lunch iallafall. Bella har sovit bra inatt, strax efter 03 väckte hon mig första gången. Efter det har det varit lugnt. Hon vaknade strax före halv 8 och ville gå upp men jag vägrade så jag fick henne att somna om en stund till slut ;) Så strax efter 8 gick vi upp.

Fint väder men svinkallt. Hela 7 minusgrader ute!

Ha en bra dag i kylan =)

//Emma

Vanilj Drömmar

Japp, nu på kvällskvisten har jag bakat vaniljdrömmar...43 stycken. Jag måste erkänna att det här är första gången jag ger mig på att baka såna =) Dom blev lite stora och vissa blev fyrkantiga...haha! Men huvudsaken är att dom blev goda! Och det blev dom =) Dom ska jag bjuda på när Bella ska ha sitt ettårskalas!

Sen måste jag hålla med Malin...hjorthornssaltet luktar verkligen förskräckligt!!! Som kattpiss ungefär, det var nästan så jag ville ha munskydd när jag öppnade ugnsluckan! Bläää...

Här är resultatet:



Vaniljdrömmar var mina favoritkakor när jag var liten!

//Emma

Smidig som ett kylskåp

Idag när jag och Bella lekte på golvet en stund skulle jag imitera en groda! Det skulle jag inte ha gjort! Efter ca 5 grodhopp klickade det till i mitt vänstra knä...och jag har fortfarande ont!

Snacka om gammal och ledbruten!!

//Emma

Babykläder

ZoomaZoomaZooma
De här kläderna plus en marinblå klänning fick jag hem i veckan. Bella ska få dom i present på sin ettårsdag =) Man får passa på att ge henne kläder nu när hon är så liten att hon inte bryr sig om att det är mjuka paket ;)

//Emma

Tittut

Bella leker tittut med snuttetrasan =) Hon hann även med en liten snuttestund mitt i leken! Sötnos!



//Emma

Förmiddagen avklarad

Vi gick en långpromenad i dom isande vindarna, tur att jag hade långkalsonger säger jag bara! Vi var ute i ca 1,5 timme...


                                                              Boss ville bara glufsa snö och is!

Här börjar vi närma oss "skrotgården" där snuskgubben bor.

Nu har vi ätit lunch allihopa och fått upp värmen i kroppen =)

//Emma

Godmorgon Lördag!

Idag är jag väldigt pigg och alert känner jag! Kan bero på att jag har fått sova heela natten =) Jag vaknade till och med av mig själv imorse...kan i och för sig bero på att blåsan var så överfull så jag hade ryggvärk...;) Men jag var faktiskt pigg oxå så jag hade inte en tanke på att somna om! Bella sov så sött så jag tänkte få lite egentid i köket innan hon vaknade, men det blev inte så mycket sånt för Bella vaknade typ 25 minuter efter mig....jag vaknade 06.30!

Nu är frukosten avklarad och jag funderar på om jag ska klä på mig själv och barnet så vi kan gå ut på en långis redan nu =) Jag vet att Boss är sugen på det iallafall, han har redan fjäskat för mig. Nackdelen med det hela är att det är 5,5 minusgrader ute!! Men det är väl bara att bylta på sig...

Ha en bra lördag!

Kram //Emma

Julmust Premiär

Det va inte igår jag drack en sån här...



//Emma


Myskväll

Med Taco tallrik =)



//Emma

Ge mig en ny mobiltelefon!

Min är totalt värdelös!! Den uslaste telefon som nånsin gjorts! Bara skrot och antagligen tillverkad av några riktiga klåpare! Eller sommarjobbare! Eller alternativt made in Polen!

Nu vägrar sattyget ladda upp bilder på datorn! Och DET var droppen! Antar att jag måste ladda batteriet till kameran nu..

SKITTELEFON!

//Emma

=)

Vi har precis kommit hem från kupolen. Idag kom jag faktiskt ihåg att skicka tillbaka klänningen från Gina ;) Bättre sent än aldrig plus att jag hämtade ut ett paket från Ellos med Bellas kläder i som hade kommit. Sen handlade vi, jag hann inte skriva en lista inför helgen tyvärr! Så det tog mycket längre tid idag, tur att vi hade gott om tid på oss säger jag bara.  Men nu är det klart =)

På vägen hem köpte jag en grekisk sallad som jag äter nu, så överdrivet god var den inte så den skulle vara värd de 70 kronorna den kostade! Nu vet jag iallafall var jag inte ska handla i framtiden..

Snacka om kallt det var ute nu då!! 4 minusgrader...känns som om det skulle vara minst 10!

Hoppas att jag inte är lika trött ikväll som jag var igår...jag skulle vilja ha myskväll! Kanske ska göra en tacotallrik sen, eller imorgon..vi får se!

Inatt sov vi rätt okej förutom ett längre avbrott, Bella vaknade 01 och vrålade så jag lyfte över henne till våran säng för då brukar hon somna om på en gång, men just inatt fick hon hicka...och då kan man ju inte somna!! När väl hickan var över var den lilla flickan pigg och ville leka!! Tjoho! Hon kröp runt i sängen och klöste på tapeterna och härjade...vid 02 ungefär somnade hon äntligen! Så när hon väckte mig 07.30 imorse var jag så trött så jag knappt fick upp ögonen. Men jag låg och drog mig en halvtimme till innan jag fick lov att kliva upp.


Dax att slöa en stund!


//Emma


Proppmätt!

Å Guuud varför gjorde du så att jag mölade i mig 2 portioner??? Nu är jag så mätt så jag är framtung! Jag blev hungrig på kvällskvisten så jag gjorde en röra på köttfärs, creme fraiche, svarta oliver och riven ost och så la jag den i ett tortilla bröd. Det var gott då! Nu mår jag nästan illa! Trött blev jag oxå så jag ska gå och lägga mig nu, fast klockan bara är 21! Det verkar iallafall inte vara nåt bra på TV. Jag gjorde ett halvhjärtat försök att kolla på Du är vad du äter, men när jag såg allt som hon tryckt i sig på en vecka blev jag ännu mer kräkfärdig! Bläää!

Ett kort på Boss när han lekte mongo här på kvällen...



Godnatt!
//Emma

Hurtig

Det har jag varit idag!! Jag, Bella och Boss gick en långpromenad på nästan 2 timmar! Superskönt ute =) Sol och lagom kallt. Bella höll sig vaken väldigt länge idag måste jag säga! En hel timme ungefär =) Vi gick redan på förmiddagen, jag kunde inte hålla mig till efter lunch en så fin dag.

Nu på eftermiddagen har jag ägnat mig åt städning fast jag egentligen inte orkat! Men skönt att ha det värsta gjort innan helgen. Nu ska jag hoppa in i en varm dusch =)

XOXO

//Emma

Godmorgon Torsdag

Riktigt fint väder idag! Det lutar åt en långpromenad efter lunch =)

Bella sov till 07.30 imorse, så då fick jag nästan som jag ville! Skönt att få sova. Synd bara att jag glömde låsa ytterdörren igår innan jag gick och la mig! Sen när jag vaknade på småtimmarna och behövde gå på toa ser jag att den jäkla dörren har gått upp av sig själv nån gång under natten så det var svinkallt på golven och elementen gick på högvarv! KUL..not! Och pga det hade jag gättesvårt att somna om bara för att jag låg och grämde mig!

Jaja....lite svårt att ändra på det nu så jag kan lika gärna släppa det..

Ha en bra dag!

//Emma

Lilla Tröttan

Bella var så himla trött nu på kvällen så hon tvärslocknade i mitt knä efter vällingen! Det var längesen hon gjorde det sist! Jag märkte tidigt att hon var tröttare än vanligt pga att hon var så grinig och att inget passade lilla fröken. Så redan klockan 18 fick hon sitt kvällsbad och innan klockan var 19 sov hon som en stock i sin säng =) Så nu hoppas jag att hon sover lika sött ända till kl 08 imorgon bitti ;) Skulle vara klockrent!

Jag är oxå trött känner jag, ont i ryggen har jag oxå. Nånting klickade till när jag skulle lyfta upp Bella tidigare idag. Men det sitter högre upp som tur är. Hade det varit i korsryggen hade jag fått dras med det i minst 2-3 dagar vet jag av erfarenhet. På tal om ryggen hade jag OTUREN att dra på mig diskbråck under förlossningen! Och den dyra gravid försäkringen jag hade täckte ju TYVÄRR inte det! Ibland kan man ju undra om det är värt att ha nån jävla försäkring överhuvudtaget!! Men jag har ju den klena trösten att veta att den dagen jag blir totalt lam i underredet så får jag antagligen en operation! Nu håller jag på att bli bitter känner jag och DET är ju onödigt!

Jag lägger in en bild på Bella istället för att beklaga mig, här har hon krupit in i ett skåp och kastar ut grejer för fullt! Skåpluckan har en tendens att åka igen av sig själv och för varje gång den gjorde det hörde jag ett vrål och såg en skåplucka flyga upp med väldig fart!



//Emma

Dagens Middag

Idag blev det hemmagjorda järpar i viltpanna =) Rekommenderas! Receptet finns på Arla.se



//Emma

Finfrämmande

Idag fick jag och Bella finfrämmande i form av Malin, Mika och deras nyfödda lille son =) Som antagligen ska heta Viktor fast det är inte bestämt än. Jag blev lite paff när Malin ringde från BB och frågade om jag var hemma på dan, jag trodde att dom redan var på väg att åka hem men dom skulle bara ut och åka en sväng. Malin skulle antagligen vara kvar en natt till.
Tänk vad olika det är, jag hade aldrig orkat åka iväg och hälsa på någon 2 dagar efter min förlossning! Då hade jag dött av smärta! Efter 2 dagar låg jag fortfarande som ett slags lik i sängen på BB och gruvade mig för nästa gång jag skulle bli tvungen att ta mig ur sängen! Ja usch....det är ingenting som jag är sugen på att gå igenom en gång till..iallafall inte i den närmaste framtiden!!! Själva förlossningen klagar jag inte över...men dom hemska 9 månaderna innan och dom hemska veckorna efteråt....INTE kul!

Pga ovan nämnda besök har jag inte hunnit med att laga mat åt mig själv än men det ska jag sätta igång med alldeles strax.

//Emma

Godmorgon Onsdag

Fint väder än sålänge men man ska väl inte hoppas på för mycket! Vi sov till ca 08.15 idag =) Sköönt!

Nu sitter jag och äter frukost och efter det ska jag städa upp i köket lite och sen ska jag ställa mig och laga mat hade jag tänkt, bara den där köttfärsen har tinat! Bäst att passa på å laga mat på förmiddagen när det är lugnast i huset, sen är det ju bara att värma i micron när man börjar bli hungrig! Väldigt enkelt =)

Jäklar vad det har stormat ute inatt förresten!!!

//Emma

TV-kväll

Nu sitter jag och bläddrar igenom helgens reklam som har legat i en hög och väntat på mig =) Jag har inte haft tid med det förrän nu. Det finns en del annat att gå igenom oxå med det är en dag imorgon med =)

Jag är trött! Det har varit mycket idag, först ränt runt på kupolen i ett par timmar och sen en långpromenad på det! Tur att det fanns mycket rester i kylen för jag har inte orkat laga mat! I morgon när jag är pigg och utvilad hade jag tänkt att baka något =)

Strax blir det att slänga sig på soffan och invänta hemmafruarna!!

//Emma

Julklappstips

En väldigt  mysig sida på nätet är http://www.aromia.se/ där kan man fynda julklappar. Dom har mycket olika té och kaffe sorter bland annat. Plus färdiga julklappar inslagna i cellofan.

julgodis säljer tebutiken Aromiate smaksatta med inspiration av jul säljer tebutiken Aromia
God Jul Julkaffe, julmums, hela nejlikor, paketljus

Jag rekommenderar ett besök!

//Emma

En Amaryllis...

...har jag köpt mig idag =) Lite julstämning i förskott sådär! Jag hade inte tänkt att köpa en sån riktigt än men dom sålde ett parti för 25 kronor styck på ICA Kvantum så då kunde jag inte låta bli ;)



Fin va? =)

//Emma

Godmorgon Tisdag

Nu står det inte på förrän vi ska åka in till kupolen. Men jag har ingen lust alls, särskilt inte när det spöregnar! Boss vill inte heller gå ut, jag stod i dörröppningen och tjatade på han gättelänge att han skulle gå ut och kissa men han reste sig inte ur sängen en gång, han bara tittade på mig och tycktes tänka..TVINGA MIG INTE!! Suck!

Vi har sovit bra inatt igen, men jag vaknade ca 06.30 av mig själv. Jag vaknar alltid mycket tidigare dom mornarna jag har klockan på väckning. Det var meningen att jag skulle få sova till 07.30...men ICKE!

Nu ska jag bara packa skötväskan och sen är jag klar =)

Ha en bra dag!

//Emma

Grattis Malin!!!

Nu har äntligen Malin fått sin lilla pojke =) Snacka om utdragen väntan! Men tillslut blev det kejsarsnitt idag ca 17.15. Han vägde ca 3.500g och va ca 51 lång =) Frisk och kry tror jag oxå. Ett stort GRATTIS till er!!!

Vi har haft en trevlig eftermiddag här hemma =) en liten promenad blev det oxå. Sen har jag pratat med mamma om juletider, eftersom både jag och Andreas jobbar i jul skulle vi behöva barnvakt. Så antagligen kommer jag och Bella att inkvartera oss där eftersom jag ändå jobbar i Falun. På julafton ska jag jobba 9-18 och det har jag själv valt så jag ska inte klaga! Däremot tänker jag beklaga mig över att jag måste jobba natten mellan juldagen och annandagen för det har jag INTE valt själv! Med tanke på hur många trevliga fyllon det kommer vara ute i svängen den natten så säger jag bara: KUL!!!!!!!!  Jag ser definitivt inte fram emot det!

Innan jag går och lägger mig måste jag komma ihåg att ställa klockan på väckning så att jag och Bella hinner med halvtio bussen in till stan. Måste verkligen handla!!! Det finns inget kaffe, mjölken är slut och Gud vet allt! Och nu kom jag på att jag har glömt att ringa MVC och skjuta upp cellprovs-tiden! Skit! Jag har till och med glömt bort vilket datum det var jag skulle dit! Måste kolla upp det oxå.

Godnatt!

//Emma

Bellas Lunch

Morotsplättar med råriven morot. Receptet finns på growingpeople.se




//Emma

Härliga Måndag =)

Ja, det tycker jag! Strålande fint väder plus sovmorgon...kan inte bli bättre =) Vi har sovit gättebra, jag vaknade först 08.40 av att Bella redan hade klivit upp. Hon satt och rev ur en garderob och var nöjd med det! Bra att hon kan roa sig själv medan jag sover ;)

Efter frukost pratade jag med Mia i telefon och då passade jag på att gå ut på verandan och ta några bloss, efter några sekunder hör jag en smäll och sen blir det knäpptyst. Jag slet upp dörren och tittade in, då har Bella rivit ner en blomkruka på golvet plus att hon satt och smakade på jorden! Jaha...bara att ge sig in och städa upp oredan. Kul att jag inte kan ha blommorna i fönstrena längre, vart ska jag ha dom?? Nu har jag provisorisk lösning mitt på köksbordet, rena djungeln! Så vill jag inte ha det...men men.

Idag ska jag steka morotsplättar som Bella ska få till lunch =) Ska strax börja med det..

kram  //Emma

Pusta ut

Nu är jag precis klar med städningen =) Skönt! Torka golven fick jag göra när Bella sov vilket hon har gjort ett tag nu. Dax att slappa en stund innan sanningens ögonblick börjar. Undrar om jag ska läsa lite kanske..

Jag fick precis ett sms från Malin, hon är öppen 3 cm nu så läkaren har bestämt att dom ska ta hål på hinnorna. Lycka till inatt Malin! =)

Godnatt

//Emma

Middag

Dagens middag i dag blev Currykryddad potatis och korvsoppa =)



Bella tyckte att det tog tid innan maten blev klar så hon fällde ner sin "bänk" och satte sig och väntade!



Bella tycker att det är roligast att banka med tallriken!



Ha en trevlig söndagkväll =)

//Emma

Dax att förbereda dagens middag



//Emma

Kallt!

Nu har vi varit ute på en långis, vi gick längre idag än vad vi brukade. Hur kallt som helst var det med dom där isande vindarna! Men nu har vi gjort det iallafall =)

Lite städning har jag hunnit med oxå men har fortfarande en del kvar..

Malin åkte in till förlossningen igen strax före midnatt igår, men det har fortfarande inte hänt så mycket mer än igår tyvärr. Det var mig en liten seg bebis ;)

Nu ska jag klämma i mig lite kladdkaka!

//Emma

Godmorgon Söndag

Vilken grå trist dag att vakna upp till! Snöblandat regn såg det ut som.

Så skönt som jag har sovit inatt har jag inte sovit på länge =) Jag somnade vid 22 tiden och vaknade bara en gång av Bella på hela natten, sen väckte Bella mig kl 09.00 =) Hurra!  Snacka om utvilad!

Undrar hur det går för Malin idag...jag har inte fått nåt mer sms så jag får väl kika in på hennes blogg och se ifall hon har skrivit nåt.

Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på en dag som denna...men det lutar åt städning. Ett nödvändigt ont!

//Emma

Gott!

Mitt chokladsug tog överhanden nu på kvällen så jag var tvungen att baka en kladdkaka =) Mums! Och så har jag tänt lite ljus. Mysigt! Nu är det bara sällskap som fattas.

Undrar om det går nån bra film på TV ikväll?

Kram  //Emma


Lördagen

Idag har jag och Bella mest lekt och tittat på TV =) En långpromenad har det blivit oxå, gättevarmt och skönt ute idag..lite blåsigt bara.


Bella i sina nya byxor =)

Nu har vi precis ätit middag, det blev korvstroganoffen som blev kvar från igår, den här gången smulade jag rejält med fetaost över...så jäkla gott!!! Man lär väl lyxa till det lite såhär på lördagen =)

Förövrigt blev Malin hemskickad från förlossningen nu på eftermiddagen, hon fick med sig ett par tabletter som skulle göra att värkarna stannade av. Det var såna där värkar som inte gör nån nytta, dom bara värker och värker men man öppnar sig inget. Inte roligt! Det betyder antagligen att det inte blir nån bebis idag den 15:e....typiskt!

//Emma

Wiiiiiiiii =)

Tidigt imorse åkte Malin in till förlossningen =) På mitt spikade datum och allt!!! Då var hon öppen 2 cm, så det dröjer väl....

Vi sov gättebra inatt! Tur eftersom jag la mig så sent. Vi vaknade typ 08.40! =)

Dax för frulle!

kram  //Emma

Men Åååå

Jag hade precis gått och lagt mig och var precis på väg att somna sådär sköönt...när Bella vaknade till och vrålade! Hon somnade om efter ca 2 minuter...men INTE jag! Tvärtom blev jag klarvaken...och beslutade mig för att gå upp. Mestadels pga att jag var nyfiken på om Malin åkt in till förlossningen...hon skulle antagligen skriva ett blogginlägg innnan hon åkte.

Det första jag gjorde var att gå på toa, när jag kom till hallen såg jag den här söta synen...



Dom sover alltså fortfarande ihop...så gulligt!

Sen när jag satte mig vid datorn kom Boss och ville gosa lite...



Han är så söt  våran stora buffla <3  Och han är så snäll och tålmodig med lilla Bella! Fast hon har blivit så dryg mot han på senare tid så är han så snäll! Helt otroligt vilken kanonhund vi har!  All kärlek till honom!

Vad ovant det känns att vara vaken så här sent! Men det får jag väl sota för imorgon bitti ;)

kram  //Emma

Lugn och Ro

Det har jag nu =) Sitter här och sippar på en Carlsberg och njuter av tystnaden. Underbart! Skulle vilja koppla in hörlurarna i radion och lyssna på lite music men Bella har sugit på dom innan hon gick och la sig så dom är blöta. Jaja...tystnaden duger bra =)

Bella somnade som en stock, men efter ca en timme vaknade hon och skrek. Det tog ca 5 minuter att få henne att somna om. Det är som det är. Hon är så söt =) babblar dagarna i ända, långa haranger i olika tonfall och sen brukar hon avsluta med en skrattattack =) Undrar vad hon säger!
Tänk att hon fyller ett år snart! En liten envis ettåring. Ibland får jag mig en utskällning, speciellt när ytterkläderna ska på. Det har hon ingen lust med! Men det är roligt nu när hon börjar visa sin personlighet =) Hon är inget litet knyte som bara ligger längre. Jag ser fram emot den dagen när hon börjar prata riktiga ord, så att man förstår. Jag ser oxå fram emot ettårskontrollen, hur mycket hon har växt. Det ska bli kul =) På 10-månaders kontrollen vägde hon nästan 8 kilo och var 70 lång. Hon måste ha växt mycket sen dess för hon äter som en liten häst ;)

Förövrigt pratade jag med Malin för nån timme sedan och då hade hon värkar regelbundet, ca 13 minuter mellan eller nåt. Då blir det säkert en bebis den 15:e!!! Precis som jag sa =) Det ska bli kul att få se lilla "räkan" på riktigt!

Nej..nu ska jag ta en rök och sen överväger jag att gå och lägga mig!

Godnatt
kram //Emma

Jag vill vinna!



Jag är med och tävlar om besticket Peak från Gense hos inredning.webblogg.se

//Emma

Dagens

Idag blev det korvstroganoff och ris, det var längesen!



//Emma

Dagen så här långt

Jag och Bella flanerade runt på kupolen ett bra tag idag, skönt att slippa jäkta! Det blev ett fynd idag =) Ett par byxor till Bella som jag hittade på Kappahl för 40 kr!



Bella fick mellis innan vi handlade på ICA. Vad praktiskt det är med en noga genomtänkt handlingslista! Vad mycket fortare det går att handla! Och vad mycket billigare det blir i längden! Jag är mycket imponerad av mig själv =) Det blev inget lördagsgodis åt mig , jag tänkte baka något istället om jag blir sugen på nåt sött. Det går lika bra det.

Nu är det dax för mat!

//Emma

Godmorgon Fredag!

Nu sitter jag och slänger i mig lite frukost! Bussen in till stan går om ca en timme och jag har lite jag måste fixa med innan dess, gå ut med Boss till exempel! Sen tar det ju lite tid att fixa sig iordning, inklusive Bella. Handlingslistan var jag duktig som skrev igår kväll =)

Och självklart har inte Malin fött barn än eftersom det är imorgon han ska komma ut ;)

Inatt har vi sovit bra! Bella sov länge i sin säng inatt med, hoppas hon har kommit in i en bättre period. Vi (eller Bella) vaknade ca 07.30 =)

Hasta vidare då.....

//Emma

I´m So Happy

Jag har hittat min drömklocka!!!

## UNDERBAR FRANSK GAMMAL VÄGG-KLOCKA - SHABBY CHIC ##


Den kommer att passa perfekt i mitt lantliga kök!
Jag LÄNGTAR tills jag får hem den =)

Godnatt

//Emma

Min Spik

Jag är säker på att Malin föder barn den 15:e! Jag bestämmer det nu...hahahaha! Både jag och Malin är födda i April, det skiljer 11 dagar mellan oss. Båda våra barn kommer att vara födda i November...så självklart ska det skilja 11 dagar mellan dom oxå. Därför spikar jag lördagen den 15:e =)

Det blev en snabb träff med Mia och Millie idag, tiden bara rann iväg! Inte hann jag handla inför helgen heller så det blir att åka in till stan med Bella imorgon med. En långärmad tröja köpte jag till Bella idag, 19,50! Vilket fynd!

Nyss hemkomna efter en långpromenad med Boss, det var faktiskt kallt ute! Skönt att slippa ge sig ut nåt mer idag,

Nu ska jag fixa middag åt lilla fröken =)

//Emma


Godmorgon Torsdag

Det var ett bra avsnitt av Grey´s Anatomy igår! Plus att jag fick titta på hela programmet i sträck! Kors i taket! Bella sov som en stock. Och det dröjde länge innan hon vaknade inatt oxå =) Men jag har inte sovit så bra på småtimmarna, fröken fräken kunde inte ligga still i sömnen. Hon kastade sig runt hela tiden, och helst ville hon ligga på mitt ansikte. Strax före 08 vaknade jag av mig själv, och Bella typ 10 minuter efter.

Idag ska vi träffa Mia och Millie vid 13 snåret, ska bli skoj! Skönt att det var en lite senare tid, då kan vi äta lunch hemma i lugn och ro innan vi åker. Jag ska passa på att göra lite ärenden oxå när jag ändå är på stan.

Nu frukost!

//Emma

Ännu en dag

Nu är snart ännu en dag till ända...guud så fort det går, jag blir alldeles svettig! Vad gör jag på dagarna egentligen? Haha...passar barn ;) Då går tiden fort för det finns ALLTID något att göra!

Malin kom hit trots allt =) först fika och sen långpromenad på nästan 1,5 timme! Tänk att hon orkar! Fast vi gick sakta idag, därav tiden.  Väldigt trevligt var det iallafall! När jag kom innanför dörren ringer Mia, hon och Millie ska in till kupolen imorn så då passar jag och Bella på att åka dit samtidigt så vi kan träffas en stund =) Nu var det längesen flickorna sågs. Det ska bli kul!

Nu håller jag på och funderar ut vad jag ska bjuda på när Bella ska ha ett års kalas =) Först var jag inne på att köpa en tårta men nu har jag ångrat mig, jag ska baka hennes tårta istället =) Det får bli en gräddtårta med frukt, så Bella kan mumsa på den. För självklart ska hon få smaka på  sin tårta!! Det lutar åt en banan- och kiwi tårta....vi får se...

Nu ska jag och Bella ta en sväng med dammsugaren...

//Emma

Gääsp

Imorse när Bella väckte mig var jag så trött så jag knappt kunde få upp ögonen! Ändå har vi sovit så bra inatt. Bella sov ända till 03 i sin säng innan hon började skrika, det var ett tag sen sist. Sen somnade hon om direkt bredvid mig =) Sen väckte hon mig 08 i morse...jag hade gärna sovit ett par timmar till.

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, förutom en långpromenad med hunden. Eventuellt följer Malin och Minna med men det beror på hur Malin mår, hon har ju gått några dagar över tiden nu...jag har iallafall kaffe, mjölk och kladdkaka hemma utifall det bara blir fika =)

Nu ska jag kika runt på tradera en stund efter potentiella fynd =)

Ha en bra onsdag!

kram  //Emma

Chockad!

Jag trodde inte mina ögon när jag tittade in i hallen nu vid läggdags!!!




Nu kan dom tydligen sova ihop utan problem. Det såg väldigt mysigt ut faktiskt =)

Godnatt

kram //Emma

Fynd

Jag har fyndat en tavla till mitt kök =)

Klicka för att visa Megabild! Snygg Coffe tavla!

37 kronor inklusive frakt på tradera =)


//Emma


På stan

Jag och Bella var på biblioteket idag på förmiddagen. Det var en hel dagisgrupp där samtidigt så Bella fick mycket att titta på! Hon tycker att det är så roligt med andra barn =) Jag gav Bella mellis där och sen läste vi några böcker och hade det mysigt. Jag lånade oxå ett par böcker när vi ändå var där " De första sju åren - En helhetssyn på barns utveckling" av Britta Alin-Åkerman och "Livet i familjen - om det viktiga samspelet" av Jesper Juul. Det blir nog bra läsning =) ....när jag har tid..

När vi kom hem åt vi lunch och efter det klädde vi på oss igen och gick en långpromenad med Boss. Det var verkligen gätteskönt ute!

Nu tittar Bella på Musse Piggs klubbhus och jag ska moffa kladdkaka =)

//Emma

Godmorgon Tisdag

Inatt har jag sovit gätteskönt! Kanske därför jag vaknade av mig själv 06.30 och inte kunde somna om. Nu har jag hunnit duscha och klätt på mig =) Och Bella sover fortfarande. Snacka om att jag är hurtig idag då! Men det var lika bra att passa på för självklart glömde jag att handla det viktigaste igår så jag och Bella får lov att åka in till stan idag med. Den här gången åker vi med 09.35 bussen. Så har vi det avklarat på förmiddagen. Då ska jag komma ihåg att hämta ut ett paket oxå.

Nu vaknade Bella....dax att fixa frulle =)

Ha en bra dag!

//Emma

Lilla Bella

Jag hade klätt av henne innan hon skulle bada. Vi befinner oss i köket. Jag hör ett skvalande läte och anar oråd. Jag tittar åt Bellas håll, hon står upp, håller sig i sin matstol och pinkar för fullt! Innan jag hinner reagera sätter hon sig ner med ett PLASK backar lite och börjar banka med handflatorna i pölen! Det skvätte överallt! Min tillfälliga handlingsförlamning släppte, jag slet tag i kökshandduken och la den över pölen lite provisoriskt. Sen tar jag tag i barnet och ska precis lyfta upp henne när hon får tag i hörnet på den nu dyngvåta handduken, snabbt slänger hon den över sitt huvud och börjar leka tittut!

Tur att badvattnet var klart säger jag bara!

Godnatt

//Emma

Eftermiddagen

Nu har vi precis kommit hem igen. Först var jag och Bella på kupolen och handlade lite. Direkt vi kom hem var det bara att lämna kassarna, hämta Boss och gå ut på en lång promenad. Bäst att passa på innan det blir mörkt =) Vi slapp regnet så det var skönt! Men det blåste rätt duktigt...

Jag är choklad sugen som attan! Min kladdkaka hade suttit fint nu...men det var någon som slukade den. Jag får göra en ny när jag orkar.

Nu är det middags dax!

XOXO

//Emma

Godmorgon Måndag

Det var fint väder när jag vaknade...men nu vet jag inte,,,trökigt!

Vi har sovit bra inatt iallafall...vaknade 08 =) Nu väntar jag på att duschen ska bli ledig och efter lunch ska jag och Bella in till kupolen en vända och handla!

Ha en bra dag!

//Emma

Ööö?

Vart tog Rosing vägen? Jag känner mig snuvad på TV kvällen!

Fast det var rätt bra ändå...synd att jag missade slutet bara! Ett visst litet barn bestämde sig för att vråla precis då. Nån som vet hur det gick för Tova kan väl skriva en kommentar!

Godnatt

//Emma

Linda Rosing

Ett program jag INTE tänker missa ikväll är "Sanningens Ögonblick" klockan 21 på Femman! Linda Rosing är med. Kan bli riktigt roande =)

Sanningens ögonblick


Hehehehe....

//Emma

Mmmmmm

Nu har jag bakat en kladdkaka! Den blev smarrig fast det saknades ett ägg i smeten =)



Jaha...nu är det bara att ställa sig och göra köttfärssås då!

kram  //Emma

Regn och Rusk

Det blev en lång promenad idag med =) Malin orkade! Bra för nu har Boss fått springa av sig en hel del. Jag upptäckte att jag måste inhandla ett par stövlar anpassade för lera och vattenpölar! Det var inge kul att ha promenad skorna på sig en dag som denna! Måste köpa ett ordentligt regnställ oxå! Det är mycket nu!

Nu har jag dammsugit klart, bara torka golven som återstår. Hur jag nu ska lyckas med det när både Bella och Boss far runt här inne. Jag får fundera ut en lösning..

Jag funderar på att baka en kladdkaka oxå...fast jag vet inte om jag har alla ingredienser hemma.

Fars Dag var det idag oxå, jag fick gratta kära pappa på telefon =) Min present till honom i år var bryggmalet kaffe med whisky smak, han gillar whisky så jag tänkte att det kanske funkar...vi får väl se vad betygsättningen blir när han har provat.

smaksatt kaffe

Dax att göra nytta...

//Emma

Sovmorgon!!

Haha! Idag vaknade vi kl 09.00!!! Helt otroligt! Det va längesen Bella var så "snäll" och sov så länge på mornarna =) Gud va sköönt! Det var en välbehövlig sovmorgon..

Nu sitter skruttan och tittar på Nalle Phu, bänkad på sin dyna med snuttetrasan =)




Idag ska jag städa! Men det är ingen idé att börja med det nu eftersom Malin och Minna antagligen kommer hit. Och man vet aldrig om hundarna ska vara inne en stund..

(suddiga bilder pga att jag aldrig kommer ihåg att ladda digitalkameran)

//Emma

Natta

Det blev inget mys idag heller...haha! Malin kom hit en sväng på kvällen, vi tänkte att vovvarna skulle få leka lite innan sängdags. Men det hade dom ingen lust med! Det var kul typ första minuten eller nåt sen gick Boss iväg och tuggade ben för sig själv och Minna satt vid oss och spanade i mörkret. Puckon.

Ingen bebis för Malin idag då...får se hur det blir imorgon natt, en viss liten 4 årig dam hade sagt att bebisen skulle komma söndag natt! Och hon brukar tydligen känna på sig saker så vi får se...skulle va coolt om det stämde!

Dax att sova!

natti natti  //Emma

Dagens Middag

Idag blev det fiskgratäng med kaviar, potatis och ärtor.....gott och nyttigt! Och med tanke på att jag åt upp mitt lördagsgodis redan i onsdags eller nåt så har jag en väldigt nyttig lördag idag!




1,5 timme var vi ute och promenerade idag efter lunch, riktigt skönt! Vi gick till Torsång och strosade lite vid kyrkan =)

Nu är köket städat och jag väntar på att klockan ska bli 19 så jag kan bada lilla fröken, får se hur trött jag är sen...om jag orkar ha myskväll. Skulle vara trevligt! Ljusen har jag redan tänt =)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll alla!

//Emma

Godmorgon Lördag

Inatt har jag inte sovit så bra heller, vad är det för fel? Minst en halvtimme tog det innan jag somnade. Tur att jag gick och la mig tidigt =) Bella har sovit rätt skapligt. Men lite bökig i sömnen dock och petade mig i högra ögat 2 gånger totalt. Ca 07.30 vaknade vi.

Jag glömde skriva nånting roligt igår! När mina svärföräldrar var här ställde sig Bella upp utan stöd och gick 3 steg helt själv =) SÅ DUKTIG!

Idag är det den 8:e november och det betyder 2 saker:

1. Malin har beräknad förlossning IDAG =) jag väntar med spänning på bebben! Hoppas han kommer ut i tid..

2. Min kusin Sofia fyller år idag =) 20 år om jag inte minns helt fel...correct me if I´m wrong...;) Tyvärr kan vi inte komma och gratta henne eftersom Andreas jobbar. Men jag skickade med hennes present med mamma och pappa sist dom var här.

Nu har Bella somnat i våran säng =) jag tittade in nyss och då hade hon krupit upp och lagt sig med huvudet på kudden och allt, med lilla snuttan...så sött. Det betyder att jag ska hoppa in i duschen =)

Ha en bra lördag!

kram  //Emma

En lååång dag

Det känns verkligen som om det har varit det och jag är heelt slut! Jag hade planerat lite myskväll såhär fredag och allt, med tända ljus och nån film kanske...men TYVÄRR! Det blir sängen för hela slanten. Klockan är tjugo över åtta och en fredag och jag planerar att gå och lägga mig...hahahahaha....27 år som man är ;) Jag känner mig redan som en avdankad pensionär! Kul!

Malin kom före lunch och Bellis sov middag, så vi hann med en liten fika innan hon vaknade. Efter lunch gick vi en långis och pratade lite framtidsdrömmar =)
Innan man kommer ut på vägen igen passerar man en riktig skrotgård (där det tydligen bor folk oxå) idag var det en tjock, sluskig karl utanför och grejade med nån lastbil..han ser att vi kommer..hejar inte..precis när vi är jämsides med honom vänder han ryggen åt oss, drar ner gylfen och pinkar!!! Fräscht!!! NOT! Vi skyndade förbi lite lätt illamående...
Nästa gång jag går förbi där blir det räserfart och tunnelseende (hoppas Bella sover då med så hon inte drabbas av traumatiska barndomsminnen).

Precis när vi kommit hem igen och Malin åkt hem till sig dyker mina svärföräldrar upp och dom hade med sig lilla Seline. Det är Bellas kusin som är 4,5 år. Dom lekte så sött en stund =)

Nu orkar jag inte mer!

Godnatt

kram //Emma

Godmorgon Fredag

Jag blir allid på bra humör när det är fredag av nån anledning, antagligen för att helgen stundar. Inte för att jag behöver bry mig egentligen, jag är ju hemma och är mammaledig, vilket betyder att jag har fredag hela veckan =) Men det känns ändå skillnad när väl fredagen är här.

Inatt har vi inte sovit så himla bra, det började med att jag hade svårt att somna...det  problemet brukar jag typ aldrig ha. Sen vaknade jag av Bella nån gång mitt i natten, jag flyttade henne direkt till våran säng. Jag orkar inte hålla på den tiden på dygnet, jag kan säkert få henne att somna om i sin säng igen men det tar tid och sen dröjer det inte länge förrän hon vaknar igen, det vet jag vid det här laget! Därför flyttar jag henne direkt första gången hon vrålar. Då sover hon mycket bättre. Men hon har gnällt mycket i sömnen inatt, så jag har vaknat av det en massa...och så ligger hon knappast still heller! Men inatt har hon bara petat mig i ögat en gång =) framsteg!
Vi vaknade ca 07.30 imorse, det är bra!

Bella blev så tyst plötsligt så jag var tvungen att kolla vad hon gjorde...




Då hade hon lagt sig i våran säng och snuttade med Lille-Skutt =)

Idag hade jag funderingar på att åka in till kupolen med Bella men jag har nog ingen ork till det, vi blir nog hemma. Malin och Minna kommer och gör oss sällskap efter lunch. Då ska vi ta oss en promenad. Förövrigt är Malins förlossning beräknad till imorgon. Det ni! =)

Kram

//Emma


Nöjd

Nu har jag beställt födelsedags presenter åt Bella från Linus&Lotta =) Perfekt! Jag är supernöjd med mina fynd. Det blev lite kläder från Alfons Åberg och Milla + en rolig leksak.

Dax för skönhetssömn...

Godnatt

kram //Emma

Friends 4 Ever <3




//Emma

Konstigt

Är det inte konstigt? Så fort det vankas matrester nedanför barnstolen är Boss och Kenneth hur sams som helst! Fast det beror väl på att dom är upptagna med att försöka slafsa i sig så mycket som möjligt på kortast möjliga tid! Haha!



Observera den utspottade matbiten på Kenneths huvud

//Emma

Fryyyser!

Det gör jag nu, fast jag har varit inne ett tag! Jag och Malin var utomhus minst en timme så hundarna fick leka, och vi rörde inte på oss så mycket om jag säger så ;) Bella sov det mesta av tiden inne, men när hon vaknade fick hon såklart oxå följa med ut. Även fast det inte är så kallt när man kollar på termometern så kändes det ruggigt som bara den! Det är så disigt oxå.

Jag hade tänkt att ta en promenad med Bella och Boss nu efter lunch men jag är så fryssen så det får vänta tills efter mellis istället. Boss är iallafall så nöjd nu efter leken med Minna plus att Malin hade med sig goda älgben som han har slafsat på ute ett bra tag nu =)

Dax att byta blöja känner jag...

//Emma

Godmorgon Torsdag

Det blev inte så mycket egen tid igår som jag trodde ;) Efter halva Grey´s börjar Bella skrika helt hysteriskt, det måste ha vart en otäck mardröm för hon grät och grät. Till slut fick hon mysa med mig i soffan så jag kunde titta klart =) Hon somnade rätt fort då. När programmet var slut la jag henne i hennes säng igen och hon somnade, tror jag. Efter 10 minuter var det samma visa igen, men då skulle jag iallafall lägga mig så då la jag henne bredvid mig. Då sov vi hela natten fram till ca 07 =) Hon visade lite våldsamma tendenser inatt, hon drämde till mig över höger öga två gånger och skallade mig över näsan en gång. Men jag överlevde ;)

Jag lyckades få ett kort på Bella imorse när hon stog upp helt själv =)




Annars har hon mest roat sig med att riva ur skåpet med plastbuttar =)

Nu är det bara att göra sig iordning och sen vänta på att Malin och Minna kommer hit en sväng. Det ser jag fram emot!

Kram

//Emma

Egen tid

Nu ska jag ta med en skål champinjonsoppa och bänka mig framför Grey´s Anatomy =)

Godnatt

kram //Emma

A Nice Day =)

4 timmar på kupolen blev det idag =) Och Malin höll oss sällskap hela tiden, so nice! Det blev lite shopping på ÖB bara plus fika på Wayne´s. Annars strosade vi runt i affärer. Bella var överlycklig för det mesta. En trevlig dag helt enkelt.

Mitt rök uppehåll tog slut idag, men 4 dagar är inte fy skam...

När vi kom hem blev det en promenad med Boss direkt, i kylan. Här är det 3,4 minusgrader ute nu. Det känns verkligen att det är vinter i luften. Jag gillar inte vintern! Hösten är okej tycker jag men inte vintern...konstant mörker och kyla. Usch! Den enda ljuspunkten är första advent och perioden fram till nyår =) Sen går man bara och väntar på våren!

Dax för middag!

//Emma

Godmorgon Onsdag

Och fint väder ser det ut att bli...

Om ca 40 minuter ska jag och Bella hasta iväg till kupolen och möta Malin =) Idag ska vi i stort sett bara strosa runt, Bella tycker att det är så kul att vara i affärer och titta på folk....så det är dagens planering =)

Vi sov till 07.45 i morse. Härligt! Med bara några få avbrott under natten. Skönt att vara pigg och utvilad!

Ha en bra dag!

//Emma

Det går bra

Nu har jag haft rök uppehåll i 4 dagar....det enda jag har känt av är humöret! I omgångar blir jag riktigt irriterad! Men det går alltid över som TUR är, annars hade jag börjat igen ;) I övrigt känner jag inget sug överhuvudtaget!

Nu sover Bella så skönt efter badet och det betyder att jag kan gosa ner mig i soffan och läsa "Vi Föräldrar" innan Desperate Housewives börjar =) Lovely!

Godnatt

kram //Emma

Eftermiddag

Jag och Bella gick en långis till Torsång, vi gick en sväng förbi kyrkan och kikade runt lite...fint =) Bella höll sig vaken nästan hela tiden.  Det var hur skönt ute som helst, soligt och relativt varmt.

När vi kom hem igen gjorde jag en smaskig fruktsallad av banan, äpple, kiwi och plommon =)



//Emma

Dagens Lunch



Idag blev det "Jonas Raggarräkor" något av det godaste jag ätit på länge!!!

//Emma

Godmorgon Tisdag

Usch, dagarna flyger iväg...snart står det inte på förrän det är dags att jobba! Blä, jag har absolut ingen lust!!

Inatt har vi inte sovit så himla bra....eller jag har nog sovit sämre än Bella tror jag. Jag la henne i våran säng ganska tidigt igår natt för hon skrek ett par gånger på raken, har ingen aning om vad klockan var dock. Sen vaknade jag av en hund som skällde och några bilar åkte förbi utanför, då var jag säker på att det var morgon. Men ICKE! Jag gick upp och kollade in klockan: 04.10!!! Say no more! Till på köpet väckte jag Bella då oxå...men som tur var somnade hon om direkt. Det gjorde inte jag. Drygt! Jag hann knappt somna förrän jag vaknade igen, den här gången 07...lite bättre =) Då gick vi upp.

Det första jag fick göra var att skura våran madrass, den lilla gullungen hade nämligen (medans jag var på toa och hämtade en ny blöja) slitit av sig sin nattblöja och kissat en pöl i våran säng! Jaja, det var i fotändan så ingen större skada skedd ;) Synd att det inte var på Andreas sida...höhö!

Idag händer inget särskilt vad jag vet, det enda jag har inplanerat är en långpromenad efter lunch plus att jag ska prova ett nytt recept som jag hittade i söndagsbilagan "Raggarräkor" eller nåt sånt, kommer att bli gott! Och så får jag inte glömma Desperate Housewives såklart =)

Ha en bra tisdag alla!

kram  //Emma

En bra dag

Idag har det varit en väldigt trevlig dag =) Först var jag och Bella på kupolen med Malin, jag köpte en fuskpolo till Bellis och sen bjöd Malin på gott fika på Wayne´s. Tack :) Sen blev det stressigare när jag precis handlat på ICA och insåg att bussen hem gick om 10 minuter!! Vaddå kuta...jag har nog lite träningsvärk imorgon! Men det gick bra, vi hann =)

Efter det har vi haft en skön innedag, Bella sov länge i vagnen utomhus så jag kunde äta lunch i lugn och ro. Perfekt!

Nu har Andreas oxå hört Bella säga mamma till mig =) Den här gången i hallen när jag pysslade med värmeljuslyktan i fönstret. Då kom hon krypandes bakom mig och sa mamma =) Det värmer fint det!!!

Nu ska jag kolla på Första Andra Tredje med Ernst!

Sen blir det godnatt!

//Emma

Vi leker med klossar



Jag bygger torn och Bella rasar dom =)


//Emma


Lycka!



Lyckan är väl att få äta själv =)

Godmorgon Måndag

Vi sov superbra inatt =) Bella somnade vid 20.00 och jag var tvungen att se på "The f word" och Jamie Olivers program efter det....himlans bra! Somnade väl 22.30 eller nåt och vaknade inte förrän 05.15 av Bella första gången, sen somnade hon om i våran säng och sov till 07.30 =) Perfekt!

Nu är frukosten avklarad och om en timme åker vi in till kupolen och möter Malin =) Skoj! Känns som vi inte setts på evigheter!

Förövrigt tänker jag ha ett rök uppehåll nu, idag är tredje rökfria dagen =) Grattis till mig! Vi får se hur länge jag lyckas med det hela. Tänker inte ha några krav på mig dock....
Men jag har inte slutat! Så ni vet, utan endast ett uppehåll! Då känns det inte lika misslyckat om jag skulle trilla dit igen!

Ha en bra måndag!

//Emma

Äntligen!

Äntligen har jag fått hem min lilla flicka =) Som jag har saknat henne! Men allt har varit toppen med mormor och morfar och hon har haft så roligt. Hon har varit väldigt fascinerad av snön.

Jag sov ända till 10 tiden imorse...så skönt att få sova ut. Det var längesen sist! Sen hann jag äta frukost i lugn och ro, ta ett bad och dammsuga innan dom kom =)

Nu äter jag och Bella varsitt äpple och efter det ska vi ta en promenad i det härliga vintervädret!

Ha en bra dag!

//Emma

Godnatt

Nu är jag heelt slut!! Snacka om att jag kommer att sova skönt inatt då! Och sovmorgon kommer jag att få oxå =) LYX! Men jag saknar Bella hur mycket som helst! Ska bli skönt att få tillbaka henne imorgon så livet kan gå tillbaka till det normala igen..

Förövrigt tittade jag på rosa bandet galan och det var en så sorglig livshistoria dom tog upp så jag grinade som bara den! Mamman dog för mindre än ett år sedan och pappan berättade med konstant darr på rösten, äldsta pojken var inte gammal och han sa att han saknade mamma varje dag....gud så sorgligt! Fruktansvärt! Då fick jag mig en liten tankeställare om hur bra man har det egentligen! Ta vara på livet och era nära och kära!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa tills jag läser om samma mening 3 gånger ;) Och det lär väl inte dröja länge...

Godnatt

kram  //Emma

Halloween


Å va KUL vi hade!!!

Gårdagen var verkligen superrolig! Tjejerna kom hit vid  15-15.30 tiden. Med mycket packning ;)


Mia och jag


Till middag blev det Toast Skagen till förrätt, Fläskfilé och potatisgratäng till varmrätt och blåbärspaj till efterrätt =) Riktigt gott!


Partybabes!

Jag hade fortfarande klädpanik när dom kom, men som TUR var hade Jenny med sig den där svarta klänningen som jag har på mig på bilden =) Den blev perfekt! Tack gumman! (Tack till Mia oxå som hade en fin guldig topp att låna ut).  Innan vi åkte in till stan blev det en säkerhetsnål på ena sidan, klänningen ville gärna åka ner och då syntes BHn...inte snyggt! Men allting löste sig till det bästa!










Efter maten blev det att fixa sig iordning och efter det spelade vi "Jag har aldrig" som Malin hade med sig =) Riktigt kul spel tycker jag! Det blev en hel del goda skratt under kvällens gång!










S2 blev det för oss, inget ställe jag rekommenderar iallafall, plus en riktigt kass DJ! Ett tag innan dom stängde gick jag, Mia och Malin iväg och åt mat. GOD pizza...och goda strips ;) Sen dröjde det inte länge förrän vi alla tog en taxi tillbaka till mitt place. Det var väl tänkt med lite efterfest...men vi var så trötta så det blev sängen nästan på en gång. Men Mia gjorde ett tappert försök ;) Du är så rolig Mia =) Alla bruttorna sov kvar här och åkte hem idag på tidiga eftermiddagen. Det var väldigt kul att ha er här!!





TACK för en grym kväll!

//Emma





www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0