Cykelfix

Igår pumpade jag däcken på våra cyklar, jag tog även med en bunke vatten och citronsåpa ut. Bella var så duktig och tvättade cyklarna :-) Sen tog vi oss en cykeltur (premiär för i år) till Preem och vände. Såå underbart!! Vårkänslor :-) 

Idag på eftermiddagen hängde vi med bror och Dylan. Vi tog en långpromenad. Barnen cyklade och vi gick. Vi köpte glass, kikade in på en Outlet där jag fyndade en del och stannade till vid lekparken i kålgårn så barnen fick leka av sig :-) 
En skön dag!

Nu ska jag lägga mig...imorgon väntar en intensiv dag! 

Natti

//E 

Vägledning

Nu har faktiskt jag tagit hjälp av ett medium :-) Annars brukar jag vägleda andra. Men nu kände jag att jag behövde lite vägledning. Och det är väldigt svårt att vägleda sig själv ;-) Tro mig, jag har testat. 
Så inom en vecka har jag ett mejl från henne med svaren på mina frågor. Ser fram emot det! Jag har även valt medium med omsorg! Det finns en hel del kvacksalvare inom branschen! Detta medium läste jag ett reportage om i tidningen Nära förut. Hon bor längre ner i landet och har en väntetid på ca 3,5 vecka. Men hon verkade väldigt seriös. Så jag skickade ett mejl...och idag fick jag svar om att jag är först i kön! :-)  Hurra! 

Det ska bli väldigt spännande! Jag frågade framförallt om min jobbsituation, hur den utvecklar sig framöver. 

Nu tjatar Bella på mig att jag ska gå ut och pumpa däcken på hennes cykel...så jag lär väl ;-) 

//E 

Rådjur

På morgonkvisten fick jag och Bella syn på hela rådjursfamiljen utanför fönstret. Mamma, pappa och trillingpojkarna dom fick i fjol :-) Såå fina!! 
Den ena pojken har haft problem med ett bakben och inte varit lika kvick som de andra, men pappan har alltid hållt sig i närheten av honom och väntat in. <3



Idag är det dax för hemfärd då Bella ska på kalas hos Stina klockan 13. Och imorgon börjar vardagen igen. 

Vi har haft en fantastisk helg här på landet! :-)

//E

Fiskelycka

Idag tog vi en promenad till Lilla Logärden och fiskade. Underbart vårväder, vindstilla, blå himmel och strålande sol :-) 

Dessutom nappade fiskarna som aldrig förr! 7 stycken drog vi upp under de 3,5 timmarna vi var där! Har aldrig hänt oss tidigare! Plus att några släppte och kom undan...två av dom med drag och allt. 

Rensade och klara. Regnbågar och Öringar om vartannat :-) 

Nu ska de rökas och gravas till påsk. Mumsigt!! 

Skrattat och härjat har vi oxå gjort ;-) Men så brukar det bli när familjen samlas. Vi rimmade efter middagen (grillat kött och sallad) och det började på sansad nivå med djur som tema, typ: Vad mycket disk sa en...fisk. Och slutade med ex: Jag fick inte åka någonting på Liseberg sa en...dvärg. Hahaha! Som vanligt spårade det ur totalt! Skrattade så jag grät! 

Nu ska vi försöka varva ner lite med Bolibompa innan läggdags. 

Ha en bra lördagkväll! 

//E 

Jisses vilken dag!!

Dagen startade drastiskt med att väckarklockan ringde 07.00. Trots att jag sovit typ 12 timmar var jag fortfarande dödstrött!! Släpade mig ur sängen och fixade alla morgonbestyren. 

09:00 Rehabmöte på jobbet med chef, arbetsterapeut och min psykoterapeut Gunnar. Handläggaren från försäkringskassan dök inte upp som vanligt (andra mötet på raken nu). 
Det var ett väldigt positivt möte! Tack vare underbare Gunnar!! Han är så lugn och proffesionell och förklarade hur vi jobbar och att jag behöver lång tid på mig i vårat arbete. Han satte nästa rehabmöte till den 26/8 :-) Och ifall jag inte är redo då får jag skjuta upp det ytterligare. 
Helt fantastiskt! Nu kan jag slappna av :D 

Imorgon åker vi ut till mina föräldrar över helgen då Bellas ridning är inställd på lördag. Vi ska grilla, ta promenader och njuta av lugnet! 

//E 

Ändrade planer

Dagens plan nummer 2: Medicinsk yoga stryker jag från listan. 

Istället kör jag projekt skura balkong! Nu jäklar åker trasan och såpan fram! Vårstädning here I come :-) Gud så nöjd jag kommer att bli efteråt. Har redan skurat över hälften. 

Sen ska jag laga broccoli och kasslergratäng till middag (jag skippar våffeldagen). 

Yogapasset kl 12 idag var verkligen vad jag och mina stela vader behövde! Speciellt den vänstra som fortfarande kände av viss träningsvärk från i lördags (hopprepsövningen förmodligen). 

Nä...slut på paus! Fram med trasan igen :-) 

//E 

Tisdag 25/3

Godmorgon! 06:20 slog jag upp mina blå :-) Pigg som en liten lärka! 

Dagens planer

1: Yoga klockan 12 med Mia

2: MediYoga 18:15

En riktigt skön yogadag med andra ord :-)

Igår var jag hos Gunnar och talade om rädslor och flyktbeteende. Efter det gick jag till gymmet och körde styrka/kondition. 
Bella tog med sig Ellen hem igår oxå. En rätt intensiv dag.  Verkligen en kontrast mot söndagen då jag och Malin låg i soffan hela dagen, åt pizza och kollade på tre skräckfilmer. 
The Conjuring är förövrigt en läskig film! 

Ha en solig tisdag

//E 

Träningsvärk

Shit vilken träningsvärk jag har!! Magen och baksida ben är värst! Knappt så jag kan hosta...eller ta mig upp från soffan. En vilodag från fysisk aktivitet idag.

Snart ska jag hämta Bella, vi ska ner på stan och lämna tillbaka böckerna hon lånade förut. Och låna nya :-) Ett besök på leksaksaffären har jag oxå lovat. 

En skön torsdag :-)

//E 

Onsdag 19/3

Snöstorm igen! Det blir återigen att pulsa upp till skolan och hämta hem Bella. Jag ser inte fram emot det!! 
Speciellt inte nu när jag är varm och gosig efter duschen. 

Idag har jag tränat, tredje dagen på raken :-) Skönt att vara igång igen!

I måndags Easy Line, igår Yoga + kondition i gymmet och idag 45 min core. Verkligen varierad träning! 
Det var längesen jag gick på ett corepass, det var faktiskt inte så jobbigt som jag föreställt mig :-) Övningen som är drygast är plankan!! Fy va jobbigt det är att hålla den ett längre tag! 

Efter träningen inhandlade jag min parfym! Äntligen!!! (Den jag hade råkade jag tappa i klinkergolvet...parfym och glasbitar överallt) då ville jag gråta!!!
Men nu så :-)
Efter duschen överdoserade jag den och stod i molnet och njöööt!! Bästa känslan denna månad :-) 

Nu ska jag förbereda middagen genom att hacka och skiva. Kycklinggryta står på menyn. 

//E 

Kontrollbehov

Kom att tänka på en dialog på terapin idag. 
Vi pratade om mitt stora kontrollbehov. 

Gunnar: jag har märkt att du har ett väldigt stort kontrollbehov.

Jag: Ja det kan man säga!

Gunnar: Det måste vara väldigt jobbigt för dig!

Jag: Ja, det tar mycket energi.

Gunnar: Det måste vi få dig att sluta upp med. Kontrollbehov sprider sig som ringar på vattnet. Du börjar med att kontrollera dig själv, sen börjar du kontrollera andra och nu sitter du väl hemma och funderar ut hur du ska få hem det försvunna planet från Malaysia! 

Hahahahaha!!!

Jag gillar Gunnar skarpt!

//E 

Måndag

Jag hade inte riktigt föreställt mig att behöva pulsa till skolan imorse!! Och nu är det snöstorm!

Våren kom tillbaka!!!!

Jag har precis kommit hem från terapitimmen med Gunnar. Jag gillar honom mer och mer för varje gång. Idag pratade vi mycket om tillit och relationer. Jag har stora problem med att kunna lita på människor. Vi kom fram till att vi ska fortsätta att jobba tillsammans, det är jag glad över :-) 
Nästa gång ska vi prata om min målbild med terapin, lägga upp en plan. Det blir bra! 

Nu ska jag ta det lugnt ett par timmar innan jag ska hämta B och dra ner till Må Bättre för ett 30 minuters pass i Easy Line, med Mia :-) 
En skön avslutning på denna måndag. 

//E 



Lördag 15/3

Bella är på kalas hos Molly och då passar jag på att kolla på film: Magic Magic. 

Och lite chips och dipp till den :-)

//E

Fredag 14/3

Imorse 09.00 gick jag och Mia på ett pass Easy Line på Må Bättre. 45 minuter styrka och kondition på olika stationer. Armhävnings-stationen var lätt jobbigast!! 
Sen var det 2,5 vecka sen jag tränade så det var extra tungt pga det. 
Men skönt efteråt som alltid :-) 

Nu ska jag plocka iordning lite i mitt hem och rasta snabeldraken. Vi får besök i eftermiddag. Av Minna och hennes bebis. Hon har varit en viktig del av Bellas liv efter att jag och A separerade. Hon var Bellas extramamma under ett par år och Bella tyckte mycket om henne. Hon hörde av sig för nån vecka sen och sa att hon hittat dagiskort på Bella som hon gärna ville lämna. Så snällt :-) 

Ha en bra fredag! 

//E 



Onsdag 12/3

Idag fick jag svar från min ländryggsröntgen: allt ser normalt ut. 

Skönt! :-)

Idag har jag även varit på Neurofys Lab och kollat de fyra största nerverna i benen. Fruktansvärt obehaglig upplevelse! Undersökningen består av att man får elektriska stötar på vissa punkter. Tår, fötter och ben hoppade ofrivilligt om vartannat och det stacks, ibland så mycket att det gjorde ont. När han testade känselnerverna på utsidan av underbenen märkte jag viss skillnad. Men jag kommer att få vänta ca en vecka på svar. Det är en specialistläkare i Uppsala som ska bedöma resultatet. 
Jag frågade varför han inte undersökte nerver i ryggen eftersom jag även har nedsatt känsel där. Han svarade att han inte hade den utrustningen. Så förmodligen kommer jag att få träffa läkaren i Uppsala när denne kommer till neurologen i Falun, så får han undersöka ryggen. 

Jag är nöjd med det! 

( Jag tyckte förövrigt att jag var väldigt rosig i ansiktet med en fräsch lyster efter besöket. Elchocker kanske är grejen! Hahaha!) 

Idag följde Hanna med oss hem. Dom leker för fullt. 
I måndags följde Alwa K med oss hem, i söndags var Bella hemma hos Alva R och imorgon ska hon följa med Stina hem :-) Ser ut att bli en riktig intensiv lekvecka för hennes del. På lördag ska hon på kalas hos Molly oxå. 
Skönt att hon har kompisar! :-) 

Jag har varit energilös denna vecka med...efter terapin med Gunnar i måndags. Mycket att gå igenom bakåt i tiden! Denna gång handlade det mest om dagistiden, min mammas uppväxt och hur mormor var. 
Senare den kvällen hade jag ett tre timmar långt samtal med min mamma. Där jag öppnade mig mycket mer om hur jag upplevt min uppväxt. Känslosamt men välbehövligt! Det tyckte mamma med. Alltid skönt att få ur sig saker man burit på. 
Igår hade jag migränkänning...men inte så konstigt. Mycket som släppte känslomässigt. 

Nu ska jag laga middag åt tjejerna.

//E 

Lördag 8/3

Underbara vårdag!!! Blå himmel och värmande sol :D Dock blåsigt.

Det har varit en lååång dag! Jag låg och läste till halv tre inatt!! Spännande bok ;-) 
Bella väckte mig 07:30.....
Iväg till ridskolan 09:15. På schemat stod det: Lekar. Bra tänkte jag, då kan jag ta mina stövlar med klack. När vi kom dit var det en vikarie...hon hade ändrat planen till uteritt i skogen med tanke på det fina vädret. Otur för mig och mina fötter! Men jag kämpade tappert i blåbärsris, mossa och lera. Bland rötter och stenar. Jag borde fått diplom och medalj! 

Efter ridningen åkte vi ner på stan och lunchade. Vi hade även en hel del shopping på listan. Bella fick sig en ny vårjacka :-) Egentligen skulle hon fått en ny större cykel oxå. Men säljaren sa att 16" passade henne denna sommar oxå så där hade jag flyt! Vi har ju en 16" från förra sommaren :D Jag och bankkontot jublade ikapp!! 

13:15 träffade vi min faster på Åsgatan. Det slutade med att Bella åkte med henne hem och jag avslutade shoppingen på egen hand. Jag köpte underkläder bl a. Och en större ljuslykta från Indiska. 

Den nya lyktan i köksfönstret :-)

14:15 tog jag bussen hem, hoppade av vid min faster för att hämta B. Hon hade följt med Pelle på hundpromenad så jag drack kaffe med Birgitta under tiden. 

15:30 Äntligen hemma!! Helt slut som artist! Jag tänkte slänga mig på soffan och vila mina stackars fötter, men då påminde min kära dotter mig att jag lovat att vi skulle plantera frön!  Genast på momangen! Jaha...där rök den vilan! 

Sex krukor med citronbasilika planterade vi. 

Efter det tänkte jag baske mig vila! Men ICKE!! Då hade jag tydligen lovat att stryka pärlplatta!! 

Eftersom jag är en mor som håller mina löften gjorde jag även det! 

Sen påminde jag Bella om att HON lovat att städa undan alla sina leksaker från vardagsrummet och efter det duscha och tvätta håret...då vart det inte lika kul längre ;-) 

Min vila uteblev då jag upptäckte att klockan blivit mycket....middagslagning var ett faktum! Jag gjorde det enkelt för mig: korv mä brö :-) 

Nu har jag även tänt massor av värmeljus överallt....så ÄNTLIGEN kan jag slå ner arslet :D 

Trött så jag är vindögd! 

Ha en trevlig lördagskväll!

//E 

Fredagskväll

Över åtta plusgrader har det varit idag, det är jag nöjd med. Känns verkligen som att våren är på ingång :-) Dock har det regnat i omgångar och vinden är nära stormvarning. Men va gör det när snön nästan är borta :D

Igår var jag och storhandlade med min kära bror som alltid är så snäll och ställer upp med skjuts! All heder :-)
Bella var hemma hos Hanna under tiden och åt pannkaka, hade ansiktsmask och gurkskivor på ögonen haha så sött! Hannas mamma skickade mms. 

Jag är fortfarande seg och energilös sen i måndags. Gunnar tog verkligen på krafterna ;-) Och snart är det måndag och dax igen :-/

Men idag har jag fått lite gjort här hemma. Bla rensat ur förvaringslådan med leksaker Andreas lämnade. Lite slängde jag på eget bevåg. Lämnade en hög till Bella att rensa ur när hon kom hem. Och som jag trodde ratade hon det mesta! Skönt! Det var inte speciellt fräscht i botten på lådan! Fullt med hundhår och skit, även en död äcklig skalbagge! Jag blev tvungen att skura den i badkaret. (Lådan alltså, inte skalbaggen). 

Nu på kvällen har Bella pärlat två stycken hjärtan som jag har strukit. Hon har även sytt litegrann på något som skall bli en Hello Kitty kudde. Hon är så duktig och kreativ :-) Nu sitter hon med allt lego utspritt över vardagsrumsgolvet som vanligt ;-) 

Nattidax snart, ridning imorn förmiddag. 

//E



What now?

Jag älskar Rihannas låt: What Now!

Känns som att jag skulle ha kunnat skriva texten själv! Och videon speglar precis mina känslor! 
Den där vridna frustrationen jag känner för jämnan! WHAT NOW?!

Helt fantastiskt!

Lika fantastiskt känns det när Bella har somnat och jag sitter framför datorn!  Hon glömde visst att städa i vardagsrummet...
Här sitter jag på golvet omgiven av playmobilgrejer och gunghäst!! Undrar om hon saknar dom imorn om jag slänger ut skiten!??

What Now?

//E

Populäraste mamman i stan...

...eller inte!

Jag står fast vid det jag säger! Kompisförbud tills hon städat sitt rum!! 
Redan imorse skrev en mamma ett sms och frågade om B kunde följa med dom hem och leka efter skolan. Jag skrev nej och förklarade varför. 
Strax innan jag skulle hämta hem henne ringde en pappa och frågade om dom kunde ta med sig B hem för flickorna ville leka. 
Haha, jag fick förklara läget ännu en gång ;-)

Bella var inte alltför glad kan jag lova, hon satt tyst och surmulen i rummet och städade. Jag babblade i telefon under tiden, när jag avslutat samtalet hittar jag Bella i soffan med pepparkaksburken i knäet ;-) Hon tyckte hon förtjänade det när hon städat så duktigt..haha! 
Och hon hade faktiskt städat :-)

Båda blev vi nöjda ;-)

//E

Halvkoma

Jag har varit i halvkoma sen i måndags, noll energi och så jäkla trött!

Idag var jag tvungen att boka tvättstugan halva dagen. Dels pga min fulla tvättkorg och dels pga skitiga gosedjur, handväskor och prinsessklänning som Bellas far lämpade av.  Passade även på att tvätta badrumsmattor och duschdraperi. 

Nu är jag mitt uppe i att skura badrum! Har bara golvet kvar nu. Det ska skrubbas för hand med såpa! 
Vårstädning...Hujedamig! Men ska det göras kan jag lika gärna göra det ordentligt! :-) 

Håller även på att handdiska alla plastgrejor som Andreas lämnade här. Som tex bestick, tallrikar, brickor och kökstillbehör som Bella absolut ville ha kvar trots att vi redan rensat bort och skänkt iväg allt sånt hon hade här...för typ två år sen! Suck...

Hennes rum ser förövrigt ut som ett bombnedslag, så hon har att göra när hon kommer hem ;-) 

Nä...slut på pausen. Bara att kavla upp ärmarna och skura vidare!

//E

Måndag 3/3

Mars äntligen!

Träffade min nya terapeut Gunnar idag. Jag har faktiskt inte varit speciellt stressad över det, men tydligen omedvetet då jag drömde om honom hela natten som var! Jag drömde att jag skulle dit men hittade inte. Jag frågade flera människor om vart jag skulle och alla sa olika adresser. Så det var ett evigt jagande efter Gunnar hela natten! Tillslut kom jag fram men då var jag en timme sen så det var försent! Fruktansvärt stressande dröm.

I verkligheten hittade jag och kom i tid ;-) 

Han var en stillsam och söt gammal man. Men så fort han bad mig att berätta om min situation började tårarna rinna, så typiskt! Jag hatar att gråta inför andra och speciellt inför människor jag ej känner. Och det sa jag mellan snyftningarna. Gunnar, förstående som han var, sa att i detta rum är allt tillåtet...utom att ge sig på mig med våld. Jag sa att jag inte var våldsbenägen. Sen skrattade vi och det kändes bättre :-) 
Men det var riktigt jobbigt att öppna mig igen så jag grät ca 55 minuter på raken, det fanns ingen hejd! Jag förbrukade tre näsdukar och mina tröjärmar! 
När jag gick därifrån var jag tömd på energi och hade huvudvärk. Trött som en zombie med gråtsvällda röda ögon. Jag tyckte synd om mig själv. 

När jag kom hem fick jag tydligen lov att agera terapeut åt en människa jag inte känner! Ödets ironi! Jag fick lust att skrika: sök upp din egen terapeut för i helvete...jag kom precis från min! Men jag lyckades hålla mig sansad genom samtalet. 

Dagen avslutades med att Bellas pappa kom på besök och lämnade av alla leksaker hon haft hemma hos honom. Jag trodde att han ville umgås med henne under eftermiddagen eftersom han flyttar till Norrland snart. Ack så fel jag hade! Han ville endast lämpa av grejerna. Jag frågade när han skulle flytta. Han sa: imorgon eller övermorgon! 

Jahaja...detta var alltså hur han ville spendera sista dagen med sin dotter på evigheter!! Lämna av grejer och stanna i sammanlagt 45 minuter! 

Men i ärlighetens namn är jag ej förvånad! Känns som att det kvittar var han bor...i grannstaden eller Norrland. Dom kommer att ses lika ofta iallafall typ...inte så mycket engagemang från hans sida!

Nä! Vilken jäkla dag!!! Men likabra att ta skiten på en gång så kanske resten av veckan kan bli bra ;-)

Nu ska jag natta barn och kurera huvudvärk och irritation!!

//E


www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0