Dead in the head

Nu känner jag mig helt död i skallen! Jag är såå trött! Jag jobbade mellan 9 - 18 idag, och redan vid 16 tiden var jag så trött så jag knappt orkade hålla ögonlocken på plats! Jag höll på att somna sittandes...haha! Och jag hade säkert somnat på bussen om det inte hade varit för ett gäng fylltrattar som höll låda lite längre bak. Ja herregud...

Gårdagen var iallafall väldigt trevlig på alla sätt och vis =) Vid 16-tiden efter jobbet gick jag hem till Jenny, Malin var oxå där. Nästan direkt begav vi oss hem till Mia för lite trevligt tjejfika! Vi åt gättegoda muffins som Linn hade bakat..tack Linn =)
Millie hade lärt sig att säga kvack kvack, precis som hennes badanka =) Så sött!

Lite senare åkte jag och Jenny hem till henne, jag köpte med mig en god pizza som jag tryckte i mig! Göttans! Jag valde det i stället för lördagsgodis ikväll ;) Så vi hade myskväll och pratade massor. Tack Jenny för en trevlig kväll, och tack för sovplatsen!

Nu sover lilla Bella sött, det blev lite senare än vanligt pga att vi inte var hemma förrän kvart över 7.  Och med tanke på mitt tillstånd ska jag sova alldeles strax! Gud va skönt det ska bli!!! Hungrig är jag oxå, men jag väljer att ignorera det pga att jag tyvärr inte orkar tugga!

Godnatt

//Emma

=)

Nu dröjer det inte länge innan jag får gå för dagen. Vi har haft gättelugnt på kirurgen idag så jag har till och med hunnit lägga in mitt schema för nästa period! Perfekt! Till min lycka uppdagades det idag att jag har jobbat alldeles för många timmar sen jag kom tillbaka från föräldraledigheten! Klinikens misstag. Så nu ligger jag 34 timmar plus i timbanken =) Vilket betyder att jag säkert kan vara ledig en vecka extra i sommar, utan att behöva ta semester =) Hurra!!

Efter att jag slutat idag ska jag gå hem till Jenny och sen ska vi + Malin gå hem till Mia på lite spontant tjejfika, kul när det händer oplanerade saker ibland =)

Ikväll blir det att ta det lugnt hemma hos Jenny för vi båda ska upp och jobba på lördag morgon (jag ska sova över hos henne va det tänkt).

En väldigt trevlig fredag med andra ord =)

//Emma

Jason vs Freddy K ?

Bellis sover och jag är trött! Huvudvärken har iallafall gett med sig, bra bra!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen slökolla på lyxfällan. Jag ska upp kvart i 5 imorgon bitti för jag börjar jobba klockan 7. Så det blir en rätt tidig kväll (inte för att det är ovanligt på nåt sätt).

Hoppas jag inte drömmer att jag dejtar Freddy Krueger inatt bara!!! (Min pojkvän Jason hade iallafall vett nog att ha masken på sig större delen av drömmen så jag slapp se hans fejs).



Sov gott!

//Emma

Tävling



"Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 300kr från Homely hos Tant Ulrika. Tävla du oxå!"

//Emma

Bellas many faces

Bella var mer intresserad av att göra konstiga miner åt mig än vad hon va av sin lunch ;)



Nu har jag lagt Bella i hennes säng för lite eftermiddags vila.  Den här gången somnade hon inte i pulkan när vi var ute på promenad...men det var väl bara för att jag inte ska jobba natt inatt! Vi gick en lagom lång vända, och det var nog tur för nu känner jag att huvudvärken börjar bli värre. Trots att jag tog 2 panodil ett bra tag innan vi gick.

Jag får ta och koka lite kaffe...det brukar ju göra susen ibland =) Hoppas på det!

//Emma

En ledig Torsdag

Idag är jag ledig, riktigt skönt! Speciellt med tanke på att jag vaknade med huvudvärk imorse. Hoppas den försvinner! Jag är sugen på att gå våran svettiga, långa promenad idag, men med huvudvärk är det inte särskilt lockande måste jag säga. Vi får se hur det blir, vi ska gå om ca en halvtimme så då har den lite tid på sig att dunsta!

Inatt har jag drömt en massa intensiva och röriga drömmar(te.x i en dröm så var han den där mördaren Jason från fredagen den 13:e filmerna ni vet, min pojkvän! Så då kan ni ju tänka er hur trevlig dröm det var! NOT)  så jag var helt slut när Bella väckte mig 07.45. Jag hade gärna sovit ett par timmar till =)

Nu springer Bellis runt och tjatar på mig att hon absolut vill ut och åka pulka...NU!

Så det får bli så =)

Ha en bra dag!

//Emma

Shopping

Nu har jag gjort mig några fynd till sommaren =)



De gula och vita singoallatopparna: 49 kr/st
Den lila klänningen: 50 kr
Olivgrönt linne: 39 kr
Indigoblå klänning: 79 kr

Färgglatt och fint =)

Jag skulle behöva minst ett par nya kjolar oxå, men jag hittade inga. Men det kanske finns på Forever 21? Får ta en kik när jag orkar...dock inte ikväll!

Love

//Emma

Våran älskling

Bella har somnat för ca en halvtimme sen. Hon var så trött på kvällen! Till och med så trött att hon la sig med snuttan på köksgolvet och myste ett tag innan det var dax för kvällsbadet =)



Jag är oxå helt slut! Tänkte kolla om det är nåt bra på TV ikväll. Är det inte det så blir det godnatt!

Det ska bli skönt att vara ledig imorgon =)

//Emma

Snön faller från taket

Jag ställde klockan på 14.45 idag. Det var så fint väder så jag tänkte återigen bänka mig på verandan tills Andreas och Bella kom tillbaka.

Men innan jag hinner ut hör jag ett dånande ljud och sen ett brak!

Jaha...takras!

Så det blev att ställa sig och skotta snö istället! Inte riktigt vad jag hade planerat. Blötsnö är jävligt tungt förövrigt! Och det var inte lite snö som ramlade ner från taket heller! En fet snövall som hade hållit vilken inbrottstjuv som helst borta.

Jag tog ett par bilder, men dom kanske inte blev dom bästa...


Tyvärr tänkte jag inte på att ta en bild på hur det såg ut innan jag skottade....

Efter det blev det lite dammsugning och matlagning.

Fiskpinnar, potatis och bladspenat blir det till middag idag =) Bella får potatismos.



Dax att äta!

//Emma

Helt hysteriskt!

Godmorgon på er =)

Nu är jag hemma plus att jag gjort mig iordning, ska gå och lägga mig väldigt snart! Jag är gristrött. Jag halvsov på bussen till borlänge till och från. Nångång blev jag brutalt väckt av en gubbe ett par säten bakom mig som bokstavligt talat vrålade "STANNA SA JAAAG". Jag hoppade typ en meter och viftade okontrollerat med armarna, i något flaxande ögonblick fastnade jag med handen i mitt ena örhänge...och slet ut det! Herregud va dramatiskt på morgonen!

Kunde inte gubbfan ha visat lite respekt för sina trötta medresenärer? Tydligen va han sur för att busschauffören inte stannat vid hållplatsen strax bredvid resecentrum, men va fan spelar det för roll? Det handlar om några meter! Han kan gott behöva lite motion. Till på köpet vet jag vem den gastande gubben är...(och det vet Malin med).

Ja...fastnar jag inte i brandsläckare så får jag panik och sliter ut örhängen på mig själv! Det är inte bra att åka kollektivt när man har jobbat natt!

Godnatt

//Emma

Underbart =)

När tillfälle gavs att sova middag idag kände jag att jag omöjligt kunde dra för persiennerna och krypa ner i sängen när solen sken så vackert ute! Det hade varit hädelse!!!

Så istället slängde jag på lite kaffe och tog en stol och bänkade mig på verandan nån timme =) Helt underbart!! Solen i ansiktet och fågelsång i öronen, kan det bli mer vårkänsla?? Loves it!!

Nu har jag duschat och grejat, ska fixa iordning det sista och sen gå ner och vänta på bussen som ska föra mig till jobbet. Tjohooo..en hel natts arbete har jag framför mig. Hoppas det inte blir natten som Gud glömde! Det slog mig idag att det faktiskt är sportlov denna vecka och helt säkert några trevliga eller otrevliga fester lite varstans. (Ja jag har själv festat på en och annan tisdag i min ungdom).

Kram på er

//Emma


Utmaning

Jag blev utmanad av Linda



Regler:

Det här är svårare än du tror! Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)!

Lycka till!

1. Vad heter du?:  Emma
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak
3. Flicknamn: Ella
4. Pojknamn:  Emil
5. Yrke:  Elektriker
6. Färg: Extramycket Röd
7. Klädesplagg: Ekologisk tygblöja
8. Mat: Entrecot
9. Sak i badrummet:  Elektrisk hårtrimmer
10. Plats/stad: Eiffeltornet
11. En orsak att vara sen: Ett brutet ben
12. Något man skriker: Ekorre!
13. Film: European Gigolo
14. Något man dricker: Enbärs dricka
15. Band: Evanescence
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Engkärrsgatan
18. Bil: Eldorado Cadillac
19. Sång: En kulen natt


Jag utmanar:

Mia
Jenny
Kersti
Cattis
Malin

//Emma


Dom hade rätt!

Dom som "förutspådde" vädret imorse hade faktiskt rätt =) Nu har vi 2,4 plusgrader här! Najs! Synd att solen lekte tittut bara...

Vi har precis kommit in efter en härlig långpromenad med pulkan =) Ca 1,5 timme var jag ute och pulsade runt i snön! Det va rätt tugnt emellanåt kan jag ju säga! Lilla Bella somnade rätt fort och sov väl i ca 45 minuter, så nu känns det som om min plan att sova middag efter lunch är rätt grusad! Jaja...jag har ju jobbat natt utan att sova nån middag innan så jag antar att jag kommer att överleva den här natten med...

Nu ska vi äta mat

//Emma

Godmorgon fina Tisdag =)

Idag känner jag mig lite gladare, det är mycket en god natts sömn kan fixa! Förövrigt så har jag kommit på varför jag blev så ilsken så att jag var tvungen att röka en cigg igår kväll, och varför jag blev så chokladsugen direkt efteråt så jag var tvungen att möla en hel kexchoklad!

Tant Röd kom nämligen och hälsade på tidigt imorse!

Därav mitt lättantändliga humör! Jag känner mig fortfarande något instabil så jag hoppas att ingen retar upp mig idag!

Trots allt har jag sovit bra inatt, vaknade av Bella ett par gånger någon gång under dygnet bara. Jag vaknade av mig själv typ kvart i 6 (det var då jag upptäckte Tant Röd). Efter det sov jag till och från tills Bella väckte mig 07.45, och sen dess har det varit full fart.



Det verkar bli fint väder idag, trevligt trevligt! Vi ska passa på att ta en promenad efter mellis nu på förmiddagen. För på eftermiddagen ska jag sova middag med Bella då jag ska jobba inatt. På vädret imorse sa dom att det skulle bli nån plusgrad idag, än så länge är det minus 8,4 här hos oss. Men jag antar att solen värmer upp snabbt!

Jag älskar solen =)

Ha en bra dag!

//Emma

Blääää

Ja!

Det är vad jag känner just nu! Ett under om jag inte röker upp varenda ciggjävel jag har kvar!!!

Hoppas ni har en bättre kväll än vad jag har!

//Emma

Måndag igen

Imorse var jag faktiskt inte så trött som jag brukar på måndagar! Jag vaknade av Bella fem minuter innan klockan skulle ringa och då var det ju ingen idé att somna om ;) Bella ville inte heller somna om så hon gick upp med mig =)

Jag började som sagt klockan 09.00 och slutar 18.00! Här på jobbet märks det då att det är måndag iallafall! Massor av patienter!

Sen är jag stolt över att jag har min tredje rökfria dag idag! Och det går utmärkt!! Jag har inte varit ett dugg sugen än. Kul så länge det går bra =) Men jag har inte lovat mig själv att jag ska sluta!

Nu ska jag äta min lunch

Kram på er!

//Emma


Nudlar och TV

Japp! Nu håller jag på och kokar nudlar faktiskt =) Det var evigheter sen jag åt det och när jag var i skafferiet och rotade nyss fick jag syn på ett paket. Då blev jag genast sugen! Så nu blir det nudlar med kycklingsmak framför dumburken.

Jag ska slötitta på "På spaning med Bridget Jones" hade jag tänkt. Ialla fall medans jag äter och tills håret har torkat ordentligt ;) Sen blir det nog att sova då jag ska börja jobba klockan 09 imorgon bitti.

Godnatt

//Emma

Hurra!!

Vi fick våran promenad idag =) Helt plötsligt slutade det nästan att snöa. Då skyndade vi oss att äta mellis och ta på ytterkläderna!

Det var nästan varmt ute om man jämför med hur det brukar vara. Först tog vi en promenad ett par byar bort och vände. Sen när vi kom tillbaka lyfte jag ur Bella ur pulkan så hon kunde härja lite i snön =) Det tyckte hon var väldigt roligt! Nu har hon lärt sig att gå lite bättre i skorna och overallen =) Så hon gick eller halvsprang några steg, sen brakade hon in i närmsta snödriva..haha...det såg då för roligt ut!



Hon är så duktig =)

Nu har vi precis ätit middag så nu är det dax för mig att kasta mig in i duschen!

//Emma

Snacka om att sova!

Nu har Bella sovit middag i 2 timmar! Hade jag vetat det hade jag nog gått och lagt mig med henne. Istället har jag dammtorkat hela köket =) Det tar ju lite tid! Men nu är jag äntligen klar!

Det snöar fortfarande ute. Kanske inte blir någon eftermiddags promenad heller. Gud va tråkigt!!!

Undrar vad jag ska göra nu? Ta en kopp té kanske =) Och prova en ny sort som jag har i skafferiet, visserligen en aningens jultema på den ;) But who gives a shit? Glöggte heter den och innehåller grönt té smaksatt med kryddor, äpple, kryddnejlika och apelsinskal. Det låter gott iallafall!

//Emma

Godmorgon snöiga Söndag

Jaha...dax att skotta snö igen då!

Med tanke på hur mycket det snöar blir det nog ingen promenad nu på förmiddagen, Bella skulle få spel i sin pulka! Boss släppte jag ut för ca 10 minuter sen, men han sitter fortfarande på verandan och stirrar. Det är väl för snöigt för han oxå stackarn ;) Nu dröjer det nog inte många minuter innan han börjar vråla att han vill in igen!

Jag tycker att det är lite smått tragiskt att jag gick och la mig kl 21 en lördagkväll när jag dessutom var ledig dagen efter! Men jag va så jäkla trött! Bella måste oxå ha varit det, för henne hörde jag första gången strax efter halv sju! Och då hade jag vaknat av mig själv strax innan. Men vi somnade om och vaknade ca kvart i 8, då gick vi upp. Men trots att jag sovit så många timmar är jag fortfarande trött. Helt sjukt!

Bella leker med sin mjukishund, jag har satt på den Boss halsband så nu går hon runt med den allt som oftast =)



Känns som om jag har en huvudvärk som lurar på mig...hoppas jag inte är på väg att bli sjuk!

//Emma

Sömngångare?

Jag hade tänkt att göra flera saker idag när jag var ledig, men jag har varit så extremt trött idag så jag har knappt gjort något. Jag sov till och med middag med Bella, tätt intill varandra i soffan! Såå mysigt =). Men hur ofta händer det när jag är ledig? Typ aldrig.

Jag slog mig ner framför TVn strax efter åtta med taco-tallrik nr 2 för dagen =)  Till min fasa upptäcker jag att kanal ett som visar melodifestivalen har flyttat, skärmen var helt svart förutom en liten ruta som upplyste om detta! KUL!! Jag blippade runt och insåg att 2:an, TV 4 Comedy och TV4 Guld oxå hade flyttat. Jaha? Hur fan ska jag veta vart dom har flyttat då? Men jag gjorde en kanalsökning och VIPS var alla kanaler på sin plats igen =) Hurra!!

Jag vågar då inte lägga mig i soffan för då somnar jag på stört! Kanske är bäst om jag går och lägger mig nu redan...

//Emma

Taco Dinner =)

Till middag idag gjorde jag tacos! Så himla gott! Bella fick en egen taco-tallrik med makaroner ;) ett säkert kort! Och det första hon åt upp var just makaronerna..haha. Sen slukade hon gräddfilen. Hon hade en helt utsmetad taco i fejset innan hon var klar ;)  Men hon åt av alla ingredienserna, det är bra.


Bellas taco-tallrik


Min taco-tallrik!


Bella har pillat runt i alla ingredienser


Mätt och belåten =)

Efter middagen klädde vi på oss och tog en andra pulka promenad för dagen, det var gätteskönt ute! Jag kände att jag behövde lite frisk luft efter maten. Men det blev ingen långis eller så utan bara en lagom kvällsvända.

Nu har jag precis bäddat rent i Bellas säng så snart ska hon få krypa till kojs!

//Emma

Nej!

Nu får det vara nog med snöande för den här vintern! Precis när vi höll på att ta på oss ytterkläderna såg jag att det hade börjat snöa ute. Jaha...det var den långpromenaden det! Bella gillar ju inte när det kommer snö i hennes ansikte, och det gör det garanterat när hon sitter i pulkan. Så det fick bli en lagom promenad idag.

Nu sitter Bella och äter lunch: blodpudding, stekt ägg och broccoli....en av hennes absoluta favoriträtter =) Jag avstår ;)

Update! Hon är nu klar med lunchen och har just somnat i sin säng.

Undrar vad jag ska göra medan hon sover middag? Det finns massor att göra....men jag tänker nog slänga mig på soffan ett tag =)

//Emma

Godmorgon lediga lördag!

Å så skönt att va ledig i helgen =) Nu sitter jag vid frukostbordet och gonar mig med en kopp grönt té! Underbart!

Vi har sovit utmärkt bra inatt! Jag hörde bara Bella nån gång på morgonkvisten men då somnade hon om direkt. Skönt! Sen vaknade hon 07.45 och tyckte att det var dax för frukost =) Jag höll med om det.


Lilla pyjamas fröken =)

Idag ska vi inte göra något särskilt faktiskt. Ta en sväng med pulkan och laga till tacos är väl planerna så långt. Sen tänkte jag slöa framför melodifestivalen ikväll.

Hoppas ni får en bra dag =)

//Emma

Dagis!!!

Bella ska ju som bekant börja på dagis den 2/3 =) Jag måste erkänna att jag fortfarande är nervös...

Men jag har varit in på deras lilla "hemsida" och kikat och jag är nöjd med det lilla jag sett och läst. Dagiset verkar vara rätt stort, ett rött trähus. Med skog både på dagisgården och runt knutarna =) Det tycker jag känns bra då vi vill ha henne på ett dagis som ligger utanför stan...i naturen! Dagiset består av 3 avdelningar, alla med barn i åldrarna 1-5 år. Vissa dagar och tider delas barngrupperna så att de jämnåriga får egen tid med varandra på olika sätt. Varje år jobbar dagiset efter ett särskilt tema, det här året är temat "Kropp och hälsa" =)

Dessutom hörde jag av Malin att det dagiset har bra rykte! Hennes kompis har haft sin son där och hon tyckte att det var bra! Det känns väldigt skönt måste jag säga!! Rekommendationer är alltid bra =) Så nu känner jag mig allt lite lugnare..

Nu har jag skrivit klart Bellas dagistider i en 4-veckors period efter inskolningen. Det kommer att variera väldigt mycket från vecka till vecka hur många dagar och timmar hon behöver vara där. Det beror på att jag har önske-schema på mitt jobb och lägger tider och dagar lite som jag vill =) Dessutom jobbar jag bara 75% = 26,15 timmar per vecka!

Helt otroligt vilket underbart schema system vi har på mitt jobb!!!

Så första veckan behöver lilla Bella bara vara där 2 dagar, 4 timmar per dag. Andra veckan blir tuffare med 3 långa dagar, som tur är är det bara varannan dag =) Den tredje veckan blir det bara en enda dag...på totalt 4 timmar!! Och den fjärde veckan behöver hon inte vara där överhuvudtaget!! Det känns skönt tycker jag, att vi inte jobbar 7-16 måndag till fredag båda två! Usch va mycket hon skulle behöva vara på dagis då!

Men då kanske vi står inför ett problem...
Det kanske är bra att de nyss inskolade barnen får vara på dagis tätare ibörjan...för att vänja sig. Jag kanske ska fråga "våran" dagisfröken om Bella kan få komma dit ett par timmar här och där ibörjan, även fast nån av oss är ledig?

Iallafall...måndagen den 2/3  klockan 09.00 blir det dagispremiär =)

Godnatt

//Emma

Gårdagen

Igår var en väldigt rolig dag =)

Jag fick sluta redan 14.30! Tack Linda för det! Då gick jag genast hem till Jenny, man får passa på att träffa sina vänner när man kan. Vi bestämde oss för att äta pizza (efter påtryckningar från mig). Så vi gick ner och köpte det, sen begav vi oss hem till Malin för att äta. Malin bor gättefint =) det var första gången jag var hem till henne.

Det blev såklart en hel del skämtande och skrattande =) Som t.ex när den här idén kläcktes (tror att det var Malin som kom på det): På nästa tjejsammankomst ska vi leka leken "Gissa vad du har i ditt ansikte" Det går ut på att en person ska blunda och gissa och en annan deltagare ska ta valfritt föremål (exempelvis en toaborste) och dra den i ansiktet på den som blundar. Sen får föremålet inte avlägsnas från fejset förrän den som blundar har gissat rätt. ;)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har träningsvärk i magen idag av allt skrattande igår! Det är alltid så roligt att träffa er tjejer!!

Efter pizzan bjöd Malin på supergod Swartzvald tårta. Mums mums! Tack än en gång för det!!

 När klockan var strax efter 20 gick jag och Jenny hem till henne där jag hämtade mina saker och sen gick jag upp till jobbet igen. Jag sov över där till idag. Tror jag somnade strax efter 21 redan! På morgonkvisten drömde jag 2 mardrömmar, det var samma tema båda gångerna. Lite spooky!

Nu är jag på rast, annars är jag inne på AVA. En bra dag känns det som! Det ska bli skönt att vara ledig lördag och söndag =)

Ha en bra fredag!

//Emma

En riskvast till Dalatrafik

Är nu på jobbet. Kom självklart försent pga att 253an mot Falun inte dök upp. Så jag och alla andra som väntade förgäves fick snällt ta 254an som gick 10 minuter senare. Drygt! Jag ska ringa dalatrafik och klaga så fort jag får tid!

Jag hatar att komma försent!!!!!

Jaja...nu är det som det är med det. Vi har det lugnt här än så länge. Jag är på kirurgen idag.

En annan sak som stör mig idag är att det knappt går att ladda min mobil längre! Det funkar i några sekunder upp till en minut men sen får jag ta ur den och sätta i den igen...och hålla på sådär. Inte kul! Så är det nån som försöker ringa och inte kommer fram så vet ni...mobilen är död pga att strömmen inte når in i telefonen.

Annars har vi sovit väldigt bra inatt =) Något som är bra iallafall! Hon väckte mig bara 2 gånger tror jag, första gången vid 03 och andra gången 03.40. Men vi somnade om direkt efter varje gång så jag var över förväntan pigg imorse.

Nu är det dax att sluta rasta och börja jobba =)

//Emma

Usch!

Imorgon måste jag gå upp 04.45!! Jag börjar jobba klockan 7 imorgon bitti. Just nu känner jag verkligen INTE för att gå upp en sån okristlig tid! Alltså måste jag gå och lägga mig typ väldigt snart.

Vi gick en långpromenad idag, verkligen skönt! Var väl ute strax över en timme =) Det känns i kroppen när jag har halvpulsat och släpat på Bella i en pulka ett tag! Men det är bara positivt =) Boss lyssnade bättre en vanligt oxå.

När vi kom hem skyndade jag mig att göra middag för jag var vrålhungrig. Så det blev en snabblagad rätt.



Den senaste timmen har jag ägnat åt att städa upp efter lilla Bellis, rastat Boss på gården en vända och ätit mackor =)

Nu ska jag packa ihop lite grejs inför morgondagen för jag ska antagligen sova på jobbet natten mellan torsdag och fredag eftersom jag börjar 06.30 på fredagmorgon!! Ännu mer okristligt! Det går inga bussar härifrån så att jag hinner till 06.30, tyvärr! Det borde gå flera bussar härifrån tycker jag. Snålkommun!!

Men lördag och söndag är jag LEDIG =) Ska bli såå skönt!!

Antar att jag får lov att säga godnatt nu. Missar säsongsstarten på Greýs anatomy gör jag oxå! Damn! Aja...går väl repris i helgen får jag hoppas!

//Emma

Tjohooooooooooooo

Snart ska jag ut och dra Bella i pulkan =)

Det var allt!

//Emma

Godmorgon Onsdag

Jaha....ännu en onsdag i mitt liv! Denna är dessutom gråmulen och kall, -9,6 har vi här ute hos oss. Brrrrrrrrrrrrr!

Men eftersom jag är ledig idag så blir det att ge sig ut ändå, med barn och hund. Hoppas det blir lite mildare tills dess!

Vi har sovit gätteskönt inatt iallafall =) Nice nice! När Bella väckte mig var jag helt säker på att klockan var runt 8-tiden eftersom det var så ljust ute. Men när vi väl gick upp var hon bara 07.20! Vi börjar alltså gå mot ljusare tider =) Yeah!! Det spelar ingen roll om Bella väcker mig tidigt på mornarna sålänge det är ljust ute! För då blir jag automatiskt pigg.

Just nu äter jag frukost, Bella leker och Boss sover som en död! Han är så otroligt morgontrött den där hunden.



Nej...nu ska jag byta bajsblöja och sen ringa upp Malin!


Ha en bra februaridag =)


//Emma


Hello There

Nu är jag hemma igen och försöker slappna av =) Bella har precis somnat efter sitt långa bad. Hon gillar verkligen att bada nuförtiden, säger man till henne att det är dax att gå upp så blir hon arg och kastar sina badleksaker och sparkar med benen hej vilt! Fast så fort hon är insvept i handduken brukar hon bli lugn och nöjd igen =)

Mina 2 jobbar dagar har gått fort! Jag var på AVA båda passen. Idag började jag 08 och slutade 16. Igår kväll hade vi mycket att göra och idag var det lagom.

Imorgon är jag ledig =) Skönt! För nu är jag riktigt trött!!

Det ska tydligen börja en ny serie ikväll: The Mentalist. Den visas klockan 21.00 på TV3. Orkar jag vara vaken så ska jag titta på den för den verkar okej!


//Emma

Gårdagens Fynd

Ja, nu har jag alltså fyndat igen =)

Ett par alldeles nya jeans till Bellis för rekordpriset 22 kronor!! Helt otroligt vilka fynd som kommer i min väg =) Återigen via Tradera, ett ställe jag verkligen rekommenderar! Men man ska ha lite tur om man hittar helt nya grejer till så bra priser, för det händer inte ofta. Dessutom var de 22 kronorna inklusive frakt!!

NYA! Jeans med blommor - Stl 80

Hon kommer att vara så söt i dom här jeansen =)

Jag har varit på AVA hela dagen/kvällen och vi har haft fullt upp hela tiden så nu är det skönt att få varva ner lite innan sängdags.

Övernattningsrummet HERE I COME!!!!

//Emma

Godmorgon Måndag

Varför känner jag mig alltid xtra trött på måndagar? Fast jag är ledig? Måste va nåt slags måndagsfenomen..

Men idag är jag inte ledig, så det gör inget att det är mulet, grått och kallt....höhö! Jag ska jobba 13-21 ikväll, efter det sover jag på jobbet för jag börjar 08.00 imorgon bitti.

Natten som var sov vi inte lika bra som vi brukar, Bella vaknade oftare än vanligt och var gnällig. Först på småtimmarna sov hon äntligen ordentligt. Men eftersom hon sov ända till 08.15 är jag utvilad trots allt =) Men jag ångrar att jag inte gick och la mig tidigare igår, jag hade ju gett mig den på att jag skulle titta på Beck-gamen som började 21.00. Jag somnade inte i soffan ;) men jag tittade iallafall inte på hela. Jag tyckte inte att den var nåt särskilt.

Nu ska jag snart kasta mig in i duschen!

//Emma

Jag tävlar



"Jag är med o tävlar om 1 presentkort värt 500 + fri frakt från Emmagjort hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

//Emma

Söndags Fika

Nu på eftermiddagen gjorde jag iordning den mumsiga efterrätten som vi egentligen skulle haft igår. Den var god!! Det tyckte Bella oxå! Först mölade hon i sig sin bit, sen åt hon upp några extra jordgubbar och innan hon ens hunnit svälja den sista jordgubbebiten pekar hon med hela armen mot min halvätna bit och gastade med hög stämma: !!!

Hahahahaha!! Hon är för söt =)



//Emma


Härliga vinterdag =)

Å jag vill inte gå in när det är såhär fint väder!! Alla passar på att vara ute nu. Vi såg ett par stycken som var ute och red, en pappa som höll på att lära sin mini-son att åka längdskidor =), folk som åkte skoter och såna som var ute och gick med sina stavar.

Såna här härliga vinterdagar gör mig så glad!

Vi var ute i ca 2 timmar.




Jag är sugen på att ta en till pulka promenad senare, men först ska lilla Bella sova middag. Sen får vi se vad klockan blir. Det är ju inge roligt att vara ute i mörkret!

//Emma

Godmorgon söndag

Jag sov som en döing inatt, vaknade bara av Bella ca 3 gånger under nattens lopp...och som vanligt somnade hon om på en sekund, och jag med! Vet ej när hon vaknade imorse men det var ljust ute iallafall, jag lyfte över henne till våran säng och hoppades att hon kunde somna om. Men icke! Jag somnade och vaknade om vartannat tills 8.30, då gick vi upp.

Och vad såg jag då? Jo...strålande sol och blå himmel =) So lovely!!

Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga tvätten, sen ska Bella få nåt i magen och efter det ger vi oss ut på en lååång pulkapromenad!! Ska bli såå sönt =)

Ha en underbar dag!

//Emma

Vad hände?

Jag såg Lilli & Sussi, det där rockbandet vad-dom-nu-hette och Jennifer Brown....sen kommer jag inte ihåg mer! Förrän jag vaknade 21.55 och det var nåt annat program på TV ;) Jaja...vad säger man? Jag kommer inte ens ihåg att jag började känna mig trött, men nån gång under J.B:s framträdande måste jag ha tuppat av totalt! Jag var uppriktigt sagt förvånad när jag vaknade.

Så nu har jag ingen aning om vem som gick vidare...antar att det uppdagas på ett eller annat sätt imorn.

Nu är jag riktigt gristrött och ska krypa ner i sängen, Gud va skönt det ska bli!

Godnatt

//Emma

Lördags Mys

Nu är det äntligen dax för kvälls mys =)

Bella var väldigt trött och gnällig innan läggdags så nu sover hon så skönt!

Ikväll blir det att götta sig i soffan framför andra omgången av schlagern, jag ska oxå götta i mig kladdkaka och ett vaniljhjärta! Kan inte bli ett bättre avslut på den här dagen =)



Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Emma

Alla hjärtansdag middag

Det blev kycklinggryta med svamp och paprika, ris och en champinjonsallad!



Det skulle ha blivit efterrätt oxå, men klockan blev så mycket plus att jag glömt att tina jordgubbarna, så jag får fixa iordning det imorgon istället. Men det kan väl vara trevligt med en lyxig söndagsfika =)

Vilket underbart väder det har varit idag och vilken underbar alla hjärtans dag det har varit =)

Innan jag lagade middagen tog vi en lång och solig pulkapromenad, Bella missade det mesta för hon somnade väldigt fort...lilla sötnosen!

En otrevlig incident hände idag innan vi skulle gå ut och gå! Jag upptäckte blodfläckar på golvet så jag trodde att det var Boss som blödde från hakan igen. Men det visade sig vara Bella som fått tag på ett rakblad i badrummet och snittat upp ett jack i långfinger toppen. =( Fast det kan inte ha gjort ont för hon kutade runt och lekte som vanligt, men det tog lång tid att stoppa blödningen. Men allt gick bra till slut =)

Hoppas ni har haft en lika trevlig alla hjärtansdag som vi haft!

//Emma

Godmorgon Alla hjärtans dag =)

Jag har på känn att det kommer att bli en väldigt bra dag idag =)

Bella började dagen med att äta mackor med messmör på!



Det hade varit trevligt att börja dagen med en pulkapromenad, men det är så jäkla kallt så vi avvaktar!

Det blir nog en varm dusch istället =)

Ha en gätte trevlig Alla hjärtans dag!!

Kram 

//Emma

Leona Lewis



Jag älskar den här låten! Den kvinnan kan sjunga!!

//Emma

En fredag den 13:e katastrof

Hahaha!

Jag kom att tänka på en fredag den 13:e för massor av år sen, tror jag gick i mellanstadiet eller nåt. Det mesta gick verkligen på tok den dagen!

Det började med det klassiska...jag försov mig. Så jag bara slängde på mig nå kläder som låg framme, hann inte blöta håret (hade lockigt på den tiden) utan bara borstade det, resultatet blev nåt slags fågelbo. Slängde i mig frukosten. och i rena brådskan spillde jag o´boy på tröjan. En liten fin fläck! Men jag hade inte tid att byta kände jag. Skyndade iväg mot hallen och...AJ...helt plötsligt gjorde det svinont i foten! Kollade under den...och där satt ett prydligt litet häftstift!! KUL!

Haltade så fort jag kunde till skolan...och väl på plats upptäckte jag till min fasa att det var skolfoto den dagen!

Har som tur är förträngt resultatet av dom korten ;) Hahahahaha!

//Emma

=)

Jag vaknade strax efter 14.30 så jag är skapligt nöjd! Och ca en timme senare var jag på väg till ICA för att handla mat.

Nu är vi hemma och middagen är avklarad, Bella och Boss har lekt så Bella kiknar av skratt =) Först går hon emot honom, då följer han efter henne och det tycker hon är så kul!! Då springer hon och gömmer sig bakom första bästa grej så att han inte ska komma och ta henne =)

På bilden gömde hon sig bakom en stol i köket:



Jag tog en bild på fruktfatet oxå för det ser så fräscht ut när det är påfyllt!



Nu har jag iallafall bestämt mig för vad jag ska göra till middag på alla hjärtans dag =) Men det tänker jag inte skriva nu utan det får bli en överraskning till imorgon!!

Dax att ta en till kaffeslurk kanske??

//Emma

Fredagen den 13:e

Jag brukar inte märka av fredagen den 13:e i vanligt fall, jag är heller inte vidskeplig av mig. Men den här natten var den värsta jag upplevt på mina 5 år på akuten! Herregud! Jag var helt psyko i skallen på sluttampen..och jag var knappast den enda ;) Jag hörde nog både ett och annat hysteriskt skratt i korridorerna. Det var HUR mycket patienter som helst! Och det tog aldrig slut, körde man iväg en hade det genast kommit två nya när man kom tillbax...ungefär!

Vi hann varken städa rummen, fylla på akutrummen eller göra det extra nattarbetet...och det har aldrig förekommit på alla dessa nätter jag har jobbat genom åren! Lite fredagen den 13:e kanske?

Hursomhelst så överlevde vi ändå med en stor dos humor! Tur att vi var ett likasinnat nattgäng. Det hade kunnat vara betydligt värre.

Synd att jag inte hade en stegräknare på mig, jag hade garanterat slagit världsrekord! Snacka om att jag har kutat runt på detta lasarett inatt! Benen nästan vek sig på mig när klockan var strax efter 05.

Som tur var fick jag skjuts hem av gulliga Lizzy =) Annars vet jag inte var jag hade hamnat, antagligen på Säter, för i  mitt tillstånd hade det inte förvånat mig ett dugg om jag drabbats av nån slags trött-psykos på bussen och börjat rulla runt i mittgången i tron att jag var en kåldolme.

Nu ska jag sluta svamla och gå och lägga mig istället!

//Emma

Arbetsmyran

Nu är jag fixad och färdig för nattens arbete! Sitter nu och dricker kaffe och äter äpple =) Ska snart ge mig ut på golvet.

Jag hade tur idag och fick sova middag, minst en halvtimme iallafall så jag är NÖJD!!

Kanske bloggar lite mer senare på rasten.

XO

//Emma

"Hjälpa till" sa Bella

Mitt projekt idag har varit att fixa med soffan. Och Bella ville gärna hjälpa till! När jag skulle trä på överdragen till sitt-dynorna skulle hon klättra på dom och när jag skulle dammsuga soffan ville hon rycka ur sladden stup i kvarten. Behöver jag säga att det tog lite tid ;)



Boss var fundersam och undrade vad vi sysslade med!

Men nu är det klart!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Och jag ska jobba natt!

Vi har sovit skönt inatt så just nu känner jag mig i skaplig form! Men samtidigt misstänker jag att jag har en förkylning på gång....jag nyser och nyser. Igår kände jag av halsen oxå. Bella snorar hon med, fast inte så farligt. Hoppas vi klarar oss!

På lördag är det alla hjärtans dag =) Undrar va jag ska laga för mat då? Jag tror det blir kycklinggryta...med nån god sallad. Efterrätt måste man ha oxå. Hmm....får fundera på saken. Jag ska inte handla förrän imorgon eftermiddag när jag vaknat så jag har en hel del tid på mig.

Nu ska jag strax sätta igång med dagens lista, det blev bara "5 om dagen idag", och inget alltför avancerat! Lagom.

Ha en bra dag!

//Emma

En intjänad slant

Säljaren till T-shirten hörde av sig och berättade att när han packade den blev det en smutsfläck på baksidan. Så han erbjöd mig att antingen häva köpet eller att han bjöd på frakten. Eftersom jag alltid tvättar alla nya kläder innan Bella använder dom så valde jag att slippa frakten. (Han garanterade att den skulle försvinna efter en tvätt).

Så helt plötsligt blev det bara 10 kronor för tröjan =) Jag är tacksam för det!

Jag har börjat fått en sån klåda på ryggen!! Och nu har den spridit sig till sidorna, magen och till och med hårbotten! Jag har kollat noga men inte sett nån tendens till utslag. Jobbigt! Eftersom jag inte lider av några allergier och inte har gosat med nån skabbräv på senare tid, drar jag slutsatsen att det helt enkelt beror på vintern, kyla och torr luft!

Kan våren snabba på TACK!!!

Nu ska jag göra min lista för morgondagen, men det blir ingen avancerad sådan eftersom jag ska jobba natt imorn och behöver vila så mycket som möjligt! Hoppas Bella tänker sova middag imorgon!

Jaja...vi får se vad det blir..

Godnatt

//Emma

Dagens Fynd

Japp jag har minsann fyndat idag! Hemifrån via datorn =)

Jag vann en auktion på tradera. En helt ny T-shirt, riktigt gullig med en ubåt på. Priset blev totalt 16 kronor, inklusive frakt. Jag är väldigt nöjd måste jag säga =)
^¨^¨SPLITT NYTT^¨^¨ Be the Best  t-tröja Stl 74/80

//Emma

Dagens Lista

Jag fick en förfrågan om jag kunde lägga ut min "6 om dagen" lista, så här kommer den:

1. Ringa försäkringskassan
2. Tvätta överdragen till sittdynorna i soffan
3. Ta en långpromenad
4. Baka en kladdkaka
5. Dammsuga
6. Torka golven i köket och hallen

Jag tänker inte bara skriva upp tråkiga måsten på min lista utan blanda med sånt jag tycker är kul! På så sätt kommer jag inte att tröttna så lätt.

Nu ska jag strax börja med nummer 4 på min lista, så det känns som om att jag kommer att beta av alla siffror idag =)

//Emma

Godmorgon Onsdag

Och idag är jag ledig!!

Nu sitter jag och dricker té och Bella leker för fullt! Vi har sovit bra inatt. Enda nackdelen är att jag somnar så sent efter att jag jobbat natt. Jag somnade väl ca 23.30...och det tycker jag är sent...haha!! Men jag är ingen natt-människa heller.

Jag vaknade av mig själv kl 07.00 imorse, helt otroligt. Jag tyckte inte att det var nån idé att somna om så jag gick upp då. Bella vaknade ca 07.45 =)

(Nyss blev jag avbruten av Bella som kom och talade om att hon behövde byta blöja plus att hon hade hällt vatten över sig själv så hon var dyngsur!)

Blogg.se har krånglat sedan sent igår kväll men nu funkar det igen så jag kan skriva inlägg och lägga ut bilder =)



Hittills idag har jag ringt försäkringskassan (nummer 1 på min lista) och nu ska jag tvätta överdragen på sitt-dynorna i soffan (nr 2 på listan).  Jag har en känsla av att jag kommer att hinna med en hel del idag!

Efter mellis blir det pulkapromenad!

//Emma

Godnatt små grodor

Nu ska jag kika in på tradera en sväng och sen blir det natti natti!

Klicka för att se bilderna i full storlek

Puss och godnatt!

//Emma

6 om dagen

Nyss läste jag i min nya bok om en metod som ska vara väldigt effetiv för att få saker gjorda.

Och den passar mig bra därför att jag har en viss tendens att glömma bort vissa saker ibland...och ibland "glömma bort" om det är nånting verkligt trist..haha!! Jag kan oxå vara duktig på att sätta igång med två eller flera projekt samtidigt för att sedan inte slutföra det jag påbörjat.

Så här ska man göra:

På kvällen skriver man en lista på 6 st saker man vill ha gjorda under nästa dag. Man numrerar dom 1 - 6, den viktigaste saken först och så vidare. Dagen efter börjar man med nummer ett på listan, gör den helt färdig innan man påbörjar nummer 2.
Hinner man inte med alla punkter den dagen (man kanske har nr 5 och 6 kvar på listan) flyttar man helt enkelt över dom till listan för nästa dag! Fast till skillnad att då blir de nr 1 och 2 på den nya listan.

Man måste göra projekten på listan i rätt ordning! Alltså...man får inte göra nummer 4 innan man har gjort klart nummer 3.

Jag tycker att "6 om dagen" låter som en skitbra metod och ska genast sätta igång med min lista för morgondagen =)



//Emma

Vem är jag?

Nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag själv heter!

Jag var hemma klockan 08 imorse, somnade väl ca 09.30. (Plus att jag somnade på bussen mellan Falun-Blge till och från). Sen vaknade jag ca 15.40. Så jag fick sova ett tag iallafall. Men det hjälpte tydligen inte så mycket för jag är riktigt trött och seg! Det svider i ögonen konstant och jag vågar inte glutta på mig själv i spegeln ;)

Natten gick bra trots att jag ej fick nån vila på eftermiddagen före. Men jag var betydligt tröttare än vanligt. Fast som tur var va jag inte ensam om det =) Jag var både på medicin och kirurg hela natten så jag fick min beskärda del av motion kan jag lova!

Det ska bli såå skönt att vara ledig imorgon =)

Nu ska jag leka med Bella innan det är dags för hennes bad.

//Emma

Snoppen

Här är äntligen bilden på den gigantiska snö-snoppen vi såg under våran promenad förut!



Hahaha...lite kul va det allt ;) Erkänn!

//Emma

Jaha...

Jag ska ju som sagt jobba natt. Det hade varit väldigt skönt och behövligt att fått sova middag nån timme sådär. Men ville lilla Bella sova middag? NEJ! Hon vrålade och grät hur länge som helst så till slut lyfte jag upp henne och la henne bredvid mig istället. Ville hon sova middag då? NEJ! Då skulle det lekas och härjas så jag trodde att jag skulle bli vansinnig!

Bara att inse...jag får jobba den här natten utan vila innan. Får se hur det går!

Alldeles nyss läste jag en saga för henne. Guldlock och dom tre björnarna. Efter det märkte jag att hon hade gjort nummer 2 så jag bytte blöjan. Jag gick ut till köket och slängde paketet, sen återvände jag till vardagsrummet för jag tänkte att vi skulle läsa fler sagor.

Då möttes jag av den här synen:



Nu passade det sig helt plötsligt att sova, när det är försent för mig!

Men hon är ju för söt så hon är förlåten ;)

Nu är det dax att hinka i sig kaffe...sen duscha.

//Emma

Godmorgon Måndag

Inatt har jag inte sovit så bra, tyvärr. Men jag somnade i bra tid..strax innan 22 tror jag. Jag drömde en marddröm som störde sömnen ett tag plus att jag har vaknat av mig själv flera gånger och undrat varför? Men det var antagligen pga träningsvärken som smög sig på mig under nattens gång. Jag känner av hela ryggen, armarna och en bit ner på sidorna. Det va längesen jag hade sån träningsvärk =)

Bella väckte mig inte förrän 08.30! Men då var jag dötrött. Jag ska sova middag samtidigt som Bella idag för jag ska ut och jobba natt.

Nu har vi precis avslutat frukosten och nu ska vi klä på oss och ge oss ut på pulkapromenad i den strålande solen =) Gud va skönt! Dagen kan inte få en bättre start! 8,7 minusgrader är det ute nu. Men solen kommer att värma så man inte märker hur kallt det är.

Ha en solig dag!

//Emma

Jag tävlar



"Jag är med o tävlar om ett valfritt kalaspaket från Kalaspinglan hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

//Emma

Kroppsarbete

Nu har jag utfört hederligt kroppsarbete i form av snöskottning! Herregud va SNÖ!! Jag trodde aldrig att jag skulle bli klar! Men nu har jag skottat en gång hela vägen ner från huset till soptunnorna =) Jag är riktigt nöjd över min insats! Nu är det bara infarten och utanför garaget som behöver skottas, men det tänker jag INTE göra idag. Jag är helt slut!

Dessutom har jag sovit rätt dåligt inatt oxå, så jag har en aning om att jag kommer däcka så fort jag lagt huvudet på kudden. Vilket kommer att ske rätt snart. Ska bli såå skönt att sova i min egen säng =) "Sängen" på jobbet är inte bekväm för fem öre!

Jag kommer definitivt att ha träningsvärk imorgon! Jag känner redan av vänster skuldra och nedåt sidan. Men det är bra =)

Godnatt

//Emma

Dagens Middag

Idag är det ju som bekant söndag. Så då tänkte jag laga till något gott =) Sagt och gjort!


Hemmagjorda köttfärsbiffar med hackade oliver, potatis, hemmagjord champinjonsås, gurka och fetaost

MUMSIGT

//
Emma

Busan

Nu är jag hemma med min lilla busa igen =) Dessutom fick jag en väldigt trevlig överraskning när jag kom hem, jag blev gätteglad =)

Nyss försökte jag ge mig på att ge Bella lunch, men det var inte lätt ;) Idag ville hon bara kasta maten på golvet så jag antog att hon inte va sådär super hungrig. Det var bara att ta bort tallriken och tvätta av henne. Jag tror att hon håller på att bli förkyld, kanske därför.

Men att härja runt i vardagsrummet gick däremot väldigt bra!!



Nu har jag lyckats få henne att sova middag, undrar vad jag ska hitta på då?

Slänga i en maskin tvätt vore väl på sin plats kanske...

Jäklar vad snö det har kommit..helt sjukt!!! Nu blir det att skotta framöver, inte kul att pulsa när man ska ge sig utanför dörren! Snön når ju en bra bit upp på byxorna. Hoppas dom åker mycket skoter här nu..så det blir lite framkomligare på pulkapromenaderna...

//Emma

Goodnight Sweethearts

Nu har jag gjort mitt för idag!

Först var jag på AVA till ca 21.30. Men det var så himla lugnt där så vi hann till och med se på delfinalen till melodifestivalen i en hel timme =) Trevligt trevligt!

Egentligen skulle jag vart där inne till klockan 22, men när nattpersonalen kom tyckte jag att jag var totalt överflödig så jag gick ut till akuten sista halvtimmen istället. Jag gjorde en insats där så det va ju roligt att känna sig behövd =)

Nu ska jag installera mig i övernattningsrummet och hoppas på att jag får sova bra!

Längtar redan tills imorgon då jag får komma hem igen =)

kram

//Emma

Godmorgon snöiga lördag

Godmorgon!

Här är det 7 minusgrader. Plus att det snöar! Som om att det inte räckte med snön som kom igår! 

Men idag är jag riktigt pigg och utvilad =) Bella väckte mig 08.00 genom att sjunga en liten trudelutt på Old McDonald had a farm =) Sen fick jag hela 3 pussar på munnen! Snacka om att vara generös på morgonkvisten! Annars när man frågar om man kan få en puss så springer hon därifrån det fortaste hon kan, typ ;)

Nu ska jag avsluta min frukost och hoppa in i duschen. Sen blir det inte så mycket mer än att pyssla med Bella och göra mig iordning, för jag börjar jobba klockan 14.00. Hoppas för guds skull att det är lugnare på bygget idag! Jag hade till och med ont i ryggen igår kväll för vi hade haft så mycket. Inte kul!

Ska sova över på jobbet oxå då jag slutar 22.00. Så jag kommer väl hem på söndag förmiddag nångång.

Ha en bra lördag!

//Emma

Incident med brandsläckare

Nu känner jag mig helt död efter min slitsamma dag på jobbet. Det var knökfullt med patienter!! Och alla var verkligen sjuka oxå. Så nu är det riktigt skönt att vara hemma och koppla av =)

Jag tänkte bjuda på mig själv lite!

För ett tag sen var jag på väg hem med bussen, själv. När jag såg att min hållplats nalkades tröck jag på ringklockan som brukligt är. Bussen stannade och jag reste mig från sätet och tog ett kliv neråt. Då upptäckte jag till min fasa att det tog tvärstopp! Det var nära att det blev platt fall framåt! Jag kom ganska snabbt fram till att jag satt fast med den högra skon i någonting. Jag fick dra ur foten ur skon och böja mig under sätet för att se vad jag fastnat i. Så där står jag med ändan i vädret och konstaterar att jag fastnat i en brandsläckare! Jag slet och slet i skon och blev svettigare och svettigare, men fick inte loss den. Tillslut hör jag busschauffören hojta (till min bakdel, för den var den enda som syntes): Ursäkta...men skulle du inte av här??

Eeeehhh....jo! Men jag har fastnat i brandsläckaren...HJÄLP!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var iallafall en busschaufför med humor. Han kom skrattande till min undsättning....och fixade det hela på typ 20 sekunder! Jag hade tydligen, ovetandes, pillat upp ett spänne med foten som höll fast brandsläckaren. Och kilat fast tygögglan bak på skon. Och sen återigen ovetandes stängt igen den.

Ja jag blir inte förvånad för jag kan lyckas med de mest konstiga saker! Men nu ser jag det hela som ett slags omen. Vi måste köpa en brandsläckare till huset! Vi har faktiskt ingen och tänk om det skulle börja brinna...

Nu ska jag strax följa Bellas exempel och somna.

Godnatt

//Emma

På jobbet

Nu har jag precis gått på min första kafferast för dagen. Rätt nice, för det har gått i ett sen jag började klockan 9.

Vi har tackat ja till dagisplatsen vi blev erbjudna. Som tur är, är jag föräldraledig 2 - 15 Mars =) precis dom två veckorna som vi har inskolning. Kan inte bli bättre! Det roliga var att när jag ansökte om den ledigheten hade vi ingen aning om att vi skulle få en plats! Än mindre att det skulle bli inskolning precis dom 2 veckorna! Det måste vara ödet =)

Så igår roade jag mig med att fylla i en massa blanketter plus ringa samtal till kommunen. Nu väntar jag på att nån från dagiset ska höra av sig angående inskolningstider.

Givetvis ska vi ställa oss i omplaceringskö omgående, vi vill faktiskt ha en dagisplats lite närmare där vi bor!

//Emma

Bella och Millie =)

Idag var som sagt Mia och Millie här över dagen och hälsade på. Det var gätte trevligt! Synd bara att Bella är så rädd för Millie. Hon grät hysteriskt flera gånger och det tog lång tid att lugna ner henne. Ibörjan räckte det nästan med att Millie sa pip för att Bella skulle bli rädd. Men på slutet innan dom skulle åka hem så vågade Bella äntligen leka med Millie litegrann =) Det kändes skönt! Fast hon ville sitta i mitt knä nästan hela tiden. Dom gav och tog emot legobitar från varandra några gånger så det var verkligen ett framsteg!

Pulkapromenad blev det oxå =) Fast ingen av flickorna orkade hålla sig vaken speciellt länge ;) Bella däckade först. Dom såg helt utslagna ut i sina pulkor.



Hahaha..dom var så söta när dom sov bredvid varandra i pulkorna =) Vi fick stanna ett antal gånger för att rätta till dom.

Direkt efter att Mia och Millie åkt förvandlades Bella till sitt vanliga jag. Hon smällde i sig massor av pannkaka, lekte och for runt som en tok samtidigt som hon tjöt och babblade för full hals!



Jag är lite orolig för inskolningen på dagis framöver med tanke på hur hon reagerar för andra barn! Men jag antar att det är en vanesak..

Nu sover Bella sött, hon var hur trött som helst! Jag ska äta lite och glo på Tv. Sen blir det sängen för jag börjar jobba 09 imorgon bitti och slutar inte förrän 18.00. En lååång dag.

Godnatt

//Emma

I väntans tider

Nu väntar vi på att Mia och Millie ska anlända, vilket inte kommer att dröja länge. Jag hade hoppats på sol idag men får väl vara nöjd med att det är lagom kallt och inge nederbörd!

Jag blev megatrött igår kväll så jag la mig rätt tidigt och sov skönt tills Bella väckte mig typ 3 gånger på raken. Då la jag henne i vår säng och vi somnade genast om och vaknade 08.10.  Jag var fortfarande riktigt trött då, fick knappt upp ögonen. Det måste vara den här tråkiga årstiden som gör mig så trött. Ge mig VÅR!!

Nu har jag några saker att fixa innan dom kommer.

Ha en bra dag!

//Emma

Våran Princessa

Det är så roligt att se Bella växa upp! Framsteg i utvecklingen hela tiden! Det var inte alls längesen hon var så liten att vi bar runt på henne =) Nu kutar hon runt för egen maskin. Och babblar =) en riktig liten pratkvarn. Dessutom har hon blivit väldigt fäst vid Boss! Hon vill ofta krypa tätt intill honom och gosa, och sträcka fram snuttetrasan till honom för att bjuda på en snutt. Eller kasta snuttetrasan på hans huvud och peta honom i rumpan ;)

Just hundar är hon väldigt förtjust i. Som bilderna visar vill hon gärna ta en promenad med hund i koppel plus lägga sig och gosa med hårig hund =)



När hon ser andra hundar ute när vi går på promenad blir hon alldeles till sig! Likaså när hon hör en hund som skäller.


Nu är jag trött efter att ha moppat golven i pauserna på Top Model. Dröjer inte länge förrän det är dax att inta horisontalläge i sängen!

Godnatt på er!

//Emma

Polisbilen

Nu har Bella fått hem sin alldeles egna polisbil =) Hon tyckte den var gätte spännande, men har inte kommit på snitsen med den än. Hon tycker att den är roligast när hon sitter på och nån annan drar runt på henne. Tutan är oxå intressant...det tycker Boss med..hahaha! Tutar man kommer han kutande direkt =)



Bella vill gärna inte åka själv än...snuttetrasan eller dockan måste följa med!

//Emma

Ändrade Planer

Malin och gänget kunde tyvärr inte komma ut till oss idag pga otäck huvudvärk. Det var synd, men sånt som händer. Vi får boka in en ny träff längre fram istället.

Men jag har ju morgondagen att se fram emot =) för då kommer Mia och Millie hit för lite pulkaåkning! Det ska bli kul!! Hoppas inte nån av dom blir sjuk bara.

Nu äter vi mellis och sen ska vi ge oss ut på promenad =)

XOXO

//Emma

Godmorgon på er!

Då vaknade jag upp till en disig och trist onsdag! Fast den behöver ju inte bli trist bara för att den är disig =)

Vi vaknade tidigare än vanligt idag...nämligen 07.30. Fast vi har sovit bra inatt så jag var skapligt pigg och utvilad. Jag bestämde mig snabbt för att inte somna om utan vi gick upp direkt. Senare idag kommer Malin, Victor och Minna hit och härjar med oss =) Vi ska ge oss ut på långpromenad! Därför är det bättre att gå upp tidigt så kanske jag kan få lilla Bella att somna en stund innan vi ger oss iväg. Annars är risken stor att hon somnar i pulkan, och det skulle nog bli lite obekvämt.

Undrar om jag ska baka något snart? Så det finns lite fika hemma...

Ha en bra dag =)

//Emma

Vinterland

Efter eftermiddagsmellis klädde jag på Bella och mig själv, band fast barnet i pulkan och tog hunden och gick.

Jag hade bara tänkt att gå en sträcka på cykel- och gångbanan och sen vända. Men efter en bit såg jag att någon hade trampat upp en stig upp på en åker så då gick vi upp där istället. Mycket mysigare! Efter en bit hade dom plogat upp en väg oxå så det var perfekt =) Sen följde vi skoterspår över ängarna och gick hem. Det är riktigt skönt att ge sig ut på långpromenader!! Det är den bästa motionen jag vet =)



På hemvägen sprang jag fort med pulkan bitvis så Bella tjöt av skratt =) Det kittlades säkert i magen.

//Emma

Stillestånd i hjärnkontoret

Det är antagligen punka på ett däck till våran barnvagn...igen! För trots pumpning av däck är det ena typ platt. KUL! Tur att det är snö ute så vi kan använda pulkan istället! Men jag kan ju inte ha Bella i pulkan när vi ska ta bussen nånstans! Då kom jag på att vi har en gammal sittvagn i förrådet som vi fått ärva, glad blev jag och gick ner och hämtade den. Underredet var lätt att fälla upp så det var bara att montera dit tyget...men efter lite pillande kom jag på att det inte var så BARA! Hur FAN ska det sitta egentligen?? Bygeln fram och där ändan ska placeras var inga problem. Men ryggdelen! Hur ska den monteras för att sitta stadigt? Sen är det 2 st lösa metalldelar som jag inte vet vart dom ska vara heller. Antagligen vid armstöden, men det finns inget att haka fast dom i. HJÄLP!

Nån som har en sittvagn från 1800-talet som vet?



Inte ens bilden på den blev bra!

Jag tror jag blir GALEN!!

//Emma

Godmorgon gråa tisdag

Sömnen inatt blev inte lika bra som förra gången, tyvärr. Fast jag gick och la mig efter 23 oxå så jag får väl skylla mig själv! Men Bella väckte mig flera gånger, särskilt på morgonkvisten...jag har ingen aning om vad klockan var men det var mörkt ute iallafall så jag tog för givet att det var FÖR tidigt att gå upp. Jag tog upp henne och bäddade ner henne i vår säng och till slut lyckades jag få henne att somna om...men helst ville hon klättra över mig och skalla mig på lämpliga ställen. Ca 08.30 vaknade vi nästa gång...eller Bella vaknade och väckte mig. Jag kände mig fortfarande dötrött men det var bara att kliva upp!

Precis innan jag skulle sätta mig ner och inta frukosten hörde jag Bella prata så väldigt i vardagsrummet så jag var tvungen att smyga dit och se vem/vad hon pratade med. Det visade sig vara TV:n....det var Nalle Phu och hans vänner och dom gillar hon =)



Idag är jag sugen på att göra en repris av gårdagens pulkafärd! Det var så himla skönt! Men det är så grått och tråkigt ute...det skulle faktiskt vara halvklart idag! Men solen måste ha missat den informationen.. Apropå solen, nu känns det att vi går mot varmare tider! Det var 12 minusgrader igår när vi gav oss ut, men det kändes bara som max 5 eftersom solen värmde så skönt =) Då blev jag glad, för jag längtar verkligen till våren!!!

//Emma

TV kväll

Nu börjar min TV-kväll snart!

19.30 Halvåtta hos mig

20.00 Familjen Annorlunda

21.00 Lipstick Jungle (jag missade senaste avsnittet av det, reprisen oxå - trist)

Bella sover och nu ska jag släppa ut Boss på gården en sväng innan det börjar!

Ha en bra kväll!

//Emma

Dagens middag

OBS Bellas tallrik!

Köttfärssås, makaroner och rårivna morötter. Fast Bella är inte överförtjust i morötterna, hon leker mest med dom!



//Emma

Vinter bilder

Jag tyckte att det var så vackert ute så jag klev ut i trädgårn och tog lite vinterbilder =) Dock endast på framsidan, jag hade ingen lust att pulsa runt på baksidan och få in en massa snö i skorna!



Nu har vi precis kommit hem efter en lång pulkapromenad! Det var gätteskönt ute, vi följde skoterspår över ängarna. Perfekt för pulkan men jobbigt för mig, snacka om att bli svettig! Det var dagens motion det =) Boss var helt galen i sina lukter som vanligt. Antingen stod han fastfrusen med nosen djupt nere i nån intressant lukt i evigheter eller så sprang han runt som en tok för att hitta nästa spännande doft! Kocko hund! När vi kom hem satte han sig och gnällde och spanade ner mot vägen lite längtansfullt, så jag antar att det är en löptik i krokarna.

Nu ska jag fixa middag åt lilla Bella.

//Emma


Godmorgon Måndag

Vi har sovit sååååååååå skönt inatt!!! Jag somnade runt 23 tiden och vaknade inte en enda gång förrän Bella väckte mig klockan 08.15!!! LOVELY!! Inga mardrömmar hade jag heller.

Gättefint väder är det ute oxå =) Synd bara att det är 16 minusgrader! Det hade varit trevligt med en pulkapromenad idag...men vi får se. Annars blir det en mysig hemmadag.

Ha en bra måndag!

//Emma

Godnatt

Dokumentären var verkligen sevärd! Jag satt på helspänn hela tiden, ingen risk att jag skulle somna där inte..fast jag är dötrött!!

Vilken fruktansvärd katastrof! Jag lider med alla inblandade som miste någon som stod dem nära! Och alla döda barn dom bar runt på....nej det var hemskt alltihopa!! Jag hade gråten i halsen ett antal gånger och nu har jag en olustkänsla i kroppen som jag inte blir av med. Jobbigt!

Hoppas jag inte drömmer mardrömmar inatt bara...

Godnatt

//
Emma

Tsunami

Nu har jag städat klart för idag och ska strax slänga mig på soffan och vila benen i nån timme sådär =) Mina ben känns stora som trästammar för att jag har gått och stått så länge nu på kvällen.

Det bästa av allt är att eftersom jag har jobbat hela helgen har jag inte tryckt i mig nå lördagsgodis....så då har jag lite att ta igen ikväll =) Den som spar hon har!

Klockan 21.05 ska jag titta på det här programmet:

Tsunami: Förödelsens våg

"Brittisk dokumentär från 2007. Den här dokumentären visar unikt material från den dramatiska annandag jul, 2004. Då den kraftiga tsunamin drog in över delar av Thailand och andra länder i Asien. Berättelser om mirakulösa räddningar och material som tidigare aldrig visats ger en ny bild av hur den förödande jättevågen drog fram och raserade det mesta i sin väg."



Jag är ett stort fan av dokumentärer!! Dessutom fascineras jag av tsunamis...fast jag är jävligt glad att jag inte var på semester i dom drabbade områdena när det hände!

//Emma

Små barn roar sig lätt

Bella springer runt och skrattar och skriker med Boss i hasorna =) Dom har så roligt ihop! Fast alldeles nyss dängde hon till han i skallen med drickamuggen...men det dröjde inte länge innan hon fick sig en knuff så hon ramla på ändan, så det står väl 1-1 nu då ;)

Annars roar hon sig med Boss halsband och den röda plastbunken...



Jag har upptäckt att det innebär en hel del städning när man har småbarn! Hon river fram fortare än jag hinner plocka undan! Ena sekunden leker hon med Boss, i den andra river hon ur kökslådorna! Nu är det tusen plastpåsar över hela golvet. Hahaha!! Ja hon är snabb som vinden den där lilla!

//Emma

Home sweet home

Hemma igen =)

Men jag är riktigt trött och slut, som alltid efter att jag jobbat nätter. Jag somnade väl strax efter 03 inatt och vaknade av att klockan ringde 09.20. Jag åkte med 10.10 bussen till Borlänge och handlade massor av mat där innan min söta familj kom och hämtade mig =)

Och nu är jag ledig ända tills på fredag!!

Det är massor av projekt jag vill sätta igång med här hemma idag men jag vet inte hur mycket jag orkar med. Men nu har jag städat upp i köket, kört igång en maskin tvätt plus börjat rensa ur Bellas kläder. Det är återigen hur mycket som helst som hon växt ur!! Det blir nog en hel flyttkartong igen!



Nu ska vi äta middag!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0