Mitt Nya Jag



Åh va jag är NÖJD nu!!! Varför har jag inte gjort det här tidigare??? Det är så himla skönt att göra en make over now and then =) När jag hade löshår varierade jag mig stup i kvarten, då var jag alltid blond i grunden men i stort sett varje gång jag satte om det ändrade jag färg på slingorna....det var grejer det. Min frisör Malin är verkligen superduktig på både hår och ögonbryn =) Jag har gått hos henne i säkert 5 år och det kommer jag garanterat att fortsätta med!! Fast ögonbrynen var det första gången hon färgade åt mig idag och resultatet blev bättre än vad jag hade hoppats på =) Jag är väldigt glad över att håret som rasade av mig när jag slutade amma är på god väg att komma tillbaka =) Nu ser det ut som om jag klippt lugg, men det har jag inte! Det är bara håret som växer ut igen!

Innan frisörbesöket lunchade jag och Jenny på Café vi 3 och pratade lite skit...hur trevligt som helst =) Och när jag var klar gick vi och fikade på Pralin....då var klockan runt 16 och jag var fortfarande proppmätt efter lunchen så det blev bara en latte.

Lite shopping blev det, både hos Malin där jag köpte hår produkter och på Kicks där det blev lite nytt smink, alltid kul när man har bytt hårfärg!

Nu är jag riktigt trött men som sagt NÖJD med min dag....sen såg jag att Desperate Housewives har säsongs premiär på femman kl 21 ikväll =) kul kul! Det kan jag inte missa!! Så det programmet får avsluta min dag..

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram
//Emma

Morgondagen och en kul incident

Oj, det råkade bli senare ikväll än vad jag trodde! Men nu har jag gjort allt jag ska för idag, vilket inte var mycket.

Det blev lite ändrade planer för morgondagen, tanken var från början att Bella skulle följa med mig in till Falun imorgon och att Jenny skulle ha henne under mitt frisörbesök. Men nu får hon vara hemma med pappa istället, jag tar med henne in till Borlänge på förmiddagen och strosar lite på kupolen tills klockan blir ca 11, då går jag till Mekonomen och lämnar henne till Andreas, sen tar jag första bästa buss in till Falun =) Det ska bli skönt med lite egentid, fast det kommer ändå bli tomt utan lilla Bellis! Men det handlar bara om några timmar.

En kul incident hände nu ikväll (eller inte, beror på hur man ser det) jag och Andreas satt i soffan och Boss låg nedanför med ändan vänd mot soffan. Bella kröp runt på golvet. Helt plötsligt hör vi ett halvkvävt läte och tittar ner. Då hade Bella tänkt ta en genväg mellan Boss ända och soffan....men det lyckades inte riktigt pga att det blev för trångt så hon fastnade. Antagligen hade hon försökt vända sig på nått sätt för att ta sig loss men misslyckats, och istället fastnat som i ett skruvstäd med näsan intryckt mot Boss anus ;) Hahahahaha!! Jag skrattade så tårarna rann (jag räddade henne såklart på en gång) och det första Bella gjorde när jag tagit loss henne var att nysa :D Grädden på moset! Jag skrattade ännu mer....

Nä...dax att tänka på refrängen grabbar!

Godnatt =)




Åh va jag längtar tills imorgon!!!

För då ska jag äntligen fixa håret =) ska bli skönt att kunna visa sig ute utan hårband eller mössa! Den här gången ska jag färga håret brunt, jag är trött på blont eftersom jag har haft det så länge nu. Skönt med något nytt! Fast nån blond slinga blir det nog iallafall....

Vi får se =)

kram
//Emma

Klantigt!!!

Nu har jag lyckats klanta till det ordentligt!!! Tydligen har jag ändrat inställningar nånstans utan att veta om det!! Och inte har jag en susning om hur jag ska återställa det hela heller!!

SYND ATT JAG INTE ÄR EN SVETTIG DATANÖRD


Uppe med tuppen

Imorse vaknade vi 06.15....eller rättare sagt Bella gjorde det. Men eftersom hon hade sovit i ett sträck fram till det så gjorde det inte så mycket. Hon ville inte somna om efter vällingen iallafall, hon skulle leka! Hon fick väl det då ;)
Just nu sitter hon och dansar till kanalen Playhouse Disney :) där dom just nu visar Händige Manny (och alla hans talande verktyg) det ni! Haha! ;)

Hon gillar att dansa våran lilla tjej =) nästan jämt när hon hör musik börjar hon gunga eller studsa.

Annars har morgonen hittills gått ut på att Bella drar av sig mockasinerna och jag går dit och tar på dom igen...





Jag vet inte riktigt vad som händer idag....men jag tror att Malin och Minna kommer förbi en vända iallafall =)

Ha en bra dag!

//Emma

Jag som schimpans korsning?

Hahahahaha!!!

Jag fick ett tips på http://www.naztysbunny.blogg.se/  om en sida där man kan lägga upp ett kort på sig själv och sen få utseendet förvandlat till en massa olika varianter =)

Jag höll på att storkna när jag såg mig själv som schimpans korsning!! Och bilden som fyllo var inte så snygg den heller!!

Gå in och prova du med!! =)  On this sida ;)

Pyjamas Race

Varje kväll är det samma sak, efter att pyjamasen åkt på blir hon helt vild! Hon vill göra allt hon kan komma på, helst på samma gång dessutom. Och fort går det! Knappt hon hinner fastna på kort heller.


Rejsar ikapp med Boss (det gick så fort så bilden blev suddig...haha!)


Men en liten paus för att se på TV blev det


Det ska lekas med ALLT, nu var det hennes nya "nyckelknippa" som blev mest intressant

Nu är klockan 21 och äntligen är hon i säng det lilla vilddjuret, tror till och med att hon har somnat!

Då är det bara för mig att ta med mig Boss ut på en liten sväng...

Godnatt =)

//Emma

Äppelträd och buske

Det här är det ena av våra 2 äppelträd, jag tror nog att det är det äldsta oxå. Vi måste nog fälla det framöver när vi ska bygga ut huset. Men stammen nedtill börjar bli risig så det gör inte så mycket. Synd bara att de röda äpplena är så goda! Men vi kan ju alltid plantera ett nytt någon annan stans =)



Den här busken har jag klippt ner idag! Den gjorde sig inget bra där den stog, dessutom var den stor och ful!



Nu blev det bättre =) Ska bara bära bort alla grenar och kratta så blir det fiiiint =)



På tisdag kommer mina föräldrar hit och hälsar på, då har dom med sig motorsåg och röjsåg som vi ska få låna. Då ska alla stubbar kapas och några mindre träd ska fällas. Det går framåt =) Vi satsar nämligen på att öppna upp trädgården så vi får in mer ljus, dom som bodde här innan verkade vilja ha MYCKET insynsskydd. Det vill inte vi! Dessutom blir det så jäkla mycket löv att kratta pga alla träd överallt.

Nyss var Malin med respektive här en stund så hundarna fick leka lite, innan dom kom förbi fick jag äntligen Bella att somna i sin säng. Idag vägrade hon att somna i vagnen, märkligt eftersom hon alltid gör det annars.. hon sover fortfarande så nu tänker jag passa på att vila en stund....kanske hinner läsa tidningen som jag köpte för några dagar sedan ;)



//Emma

Söndag

Nu har jag precis pausat lite inomhus och ätit en god lunch, kycklinggryta med risnudlar och sallad =)


Imorse vaknade Bella först ca 06.45, då bytte jag på henne och gav henne välling i våran säng. Efter det somnade vi alla om och vaknade inte förrän 09.20 =) GUD va skönt med sovmorgon för en gångs skull! Så idag är jag pigg och utvilad. Efter frukost tog jag med mig Boss och gick en skön höstpromenad i skog och mark. Och när vi kom tillbaka passade jag på att kratta klart det jag påbörjade igår, på framsidan. Som tur var hade stormvindarna inte förstört mina ihop krattade högar =)


Nu börjar Bella bli trött och gnällig hör jag! Dax att klä på henne och sätta henne ute i vagnen så hon får sova middag utomhus i det fina, men blåsiga, vädret. Då kan vi fortsätta med diverse trädgårdsjobb. Det är så kul att se hur fint det blir =)


Jag har tilloch med hunnit städa lite inomhus oxå.


Det känns som en VÄLDIGT bra dag idag =)


kram

//Emma


Mister Bling



Tävla hos Wictoriia, avslutas 29 sept.

sprid detta

Varje blogginlägg med denna länk:
[ http://www.uppdragbarn.se/ ]
bidrar med 20:- oavkortat till Childhood.

SPRID BUDSKAPET!

armband



Tävla hos Lisso om detta armband från http://www.puss.se/ , tävlingen avslutas 8okt

Goodiebag


Tävla hos Beleza, avslutas 28 sept.

Grattis förresten

Jag glömde bort att skriva ett GRATTIS inlägg till Bella igår...
för den 26:e blev hon nämligen 10 månader!! =)

Så grattis lilla gumman...mamma och pappa älskar dig!!!

HIC0011.jpg

Trött, svettig, irriterad och kissnödig

Det är jag nu! 

Trött för att jag har hållt i gång från ca 06.30 imorse

Svettig för att jag har krattat en bra bit av gräsmattan på framsidan

Irriterad för att det blåser stormvindar, krattningen förgäves med andra ord!

Kissnödig för att jag har konsumerat väldigt mycket kaffe idag + en cola från McDonalds

Dax att göra något åt mina problem...

Lillskruttan börjar bli stor


Med barnvagnen i naturen

Idag var jag sugen på att gå samma vända som jag och Malin gick med hundarna första gången vi var ute, jag var lite osäker om barnvagnen skulle ta sig fram överallt men jag kände mig tvungen att prova iallafall för det är en alldeles lagom runda på ca 1 timme, och det bästa av allt är att det är just en runda så man slipper vända och gå samma väg tillbaka igen.
Jag får tacka barnvagnen för att vi tog oss runt, det hade inte gått utan bra fjädring och breda däck! Bra att veta att denna vagn gör sig perfekt ute på landet =)
Bella vaknade bara en gång under tiden och det var när en gren åkte igenom ekrarna så det blev tvärstopp! Tydligen hade det avverkats på ett ställe sen sist vi gick här men som tur var va det bara en kort bit!

Verkligen en supermysig vända! Det enda ljud vi hörde längs vägen var nån större fågel som skrek längre in i skogen, en flock kanadagäss som vrålade ikapp högt uppe i luften och en ensam hackspett i något träd i närheten. Annars ljuvlig tystnad! =)


Det var premiär för Bellas nya fleece overall :) Kortet togs precis innan hon somnade.


Boss va ren och fin som vanligt ;)


Höst känsla =)


Fast på vissa ställen dröjer sig sommaren kvar


En mysig stig vi följde


Uråldrig lada efter vägen


Vackert =)


Det här traktorspåret på ängen följde vi


Sen kom vi in i skogen på denna leriga väg


Trollskog =)


Sista biten var klart jobbigast! Ett traktorspår som var täckt med djup sand, lite lätt svettigt så där då ;)

Men inte jobbigare än att jag kommer att göra om det igen snart!

Gabriella Cilmi...

...är en verkligt begåvad sångerska och låtskrivare från Australien. Och med tanke på att hon bara är 16 år kan jag inte bli annat än riktigt imponerad!!

 Klicka på länken och kolla in videon
Sweet About Me

http://www.youtube.com/watch?v=ElY5Gr845Fw 




Frukost...

Dax för frukost och sen blir det en promenad mellan ängar och åkrar =)


Ha en bra lördag!


//Emma


Dagens Outfit



T-shirt från Disney och byxor från MyWear

Vad har DU för porrnamn??

Här kan man gå in och kolla vad man har för porrnamn...;)

http://www.sinner.se/pornalizer/female.html

Mitt blev: Ginger G-spot  hahahaha!!


Äntligen har jag beställt....

...lampor till fönstret i hallen =) Från Jotex. Kan inte bli bättre!

Zooma

Dagens middag



En mumsig Taco tallrik =)

Gårdagens shopping

En bild från gårdagens shopping



Fredag

Idag på förmiddagen var jag och Bella till kupolen en vända för lite trevlig shopping =) Halva nöjet med att vara mammaledig är att kunna göra just det, och att luncha och fika med vänner =)

Vi var in på kid för att titta om dom hade nån gardinkappa till hallen, och som tur var hittade jag en fin en i fyndhörnan =) så det blev halva priset för den! (Jotex hade inga färdigsydda kappor som var fina).

En ny list till ytterdörren blev det oxå, kan verkligen behövas då den gamla hade tackat för sig för länge sen!

Ett besök på Babyproffsen blev det såklart =) Bella fick en till pipmugg (bra att ha 2 st har jag kommit på) hon fick oxå några nya badleksaker och en nyckelknippa i plast som har lite olika läten, sånt tycker hon är roligt!

ACO produkter till mitt fejs köpte jag oxå, jag hörde nämligen att en kvinna som sysslar med ansiktsbehandlingar hade rekommenderat deras produkter, de skulle tydligen vara bäst för hyn. Jag använder ACO i vanligt fall oxå men nu köpte jag lite fler.

Vi kom väl hem vid 13-tiden ungefär och då fick Bellis lunch och efter det stoppade jag henne i säng och hon somnade genast så sött =) Medans hon sov passade jag på att städa köket  så nu är det fint!

Malin kom förbi på en kopp kaffe och lite ballerina kakor vid 15-tiden, Boss blev besviken för Minna var inte med den här gången. Stackarn, han tycker om henne så mycket!!

Jag hoppas kunna fixa lite i trädgårn innan det blir mörkt...

kram
//Emma

Äntligen!

Äntligen har jag ringt och bokat tid hos frissan =) Det var VERKLIGEN på tiden. Snart kommer skatorna att börja bygga bo på skallen på mig så fort jag visar mig ute! Och det skulle inte va så kul!

Så nu längtar jag till på TISDAG kl 13 =)

FAAAAAAAAAAAAAAAN

The Voice har försvunnit från vårat kanal utbud! KATASTROF!
Va Faaaaan
ska jag lyssna på nu då???????????

Lotta Engberg eller?????? Hellre blir jag överkörd av tåget 3 gånger om!

Dagens Middag

Dagens middag (bättre sent än aldrig heter det ju ;) blev kycklinggryta med kokosmjölk och risnudlar. HOT och GOTT!!


Dagens Outfit



SÖTNOS


Klänning från ME TOO

En grymt BRA låt !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dRNpVj2PcPU


En dag i Falu Stad =)

Jag och Bella träffade Jenny, Mia och Millie ca halv tolv på stan, Jenny var dock tvungen att springa till frissan strax därefter (hon fick verkligen en riktigt snygg klippning by the way!) =)
Vi andra gick in på Gina Tricot och shoppade loss =) Jag köpte underkläder, varma leggings och en tunika (det var en hel del på REA....sånt tycker jag om! :)  Mera mera...!!

Nästa stopp blev på Café vi 3 för lunchning, jag måste verkligen rekommendera en av deras kalla såser! Jag höll nästan på att föräta mig! Men det var det värt!


Bella på Café vi 3 med mat ÖVERALLT, men gräver man ut hälften av varje tugga kan det lätt bli så....;)

Jenny kom tillbaka till oss och då gick vi ut på stan igen och hade kaffepaus på en bänk, sen övergav hon oss återigen, hon har mycket på gång den där kvinnan ;) Hursomhelst var det verkligen roligt att träffas!!!

Efter lunch kom Jesper och "snodde" Millie så Bella blev tvungen att umgås med oss "tanter" alldeles själv :)

Vi strosade runt ett tag och shoppade lite till på Vero Moda, REA där med =) Det va mycket sånt på stan idag med tanke på att alla butiker ska ha kvällsöppet ända till 22!! Mycket erbjudanden måste jag säga. Kul kul =) Ja, iallafall, där inne fyndade jag en T-shirt och en långärmad tunika med polokrage för halva priset. Plus att jag köpte armband.

Inne på scorett såg jag mina drömstövlar från Replay!! Såå jävla snygga =) Vill ha!!!

Vid 15.30 åkte jag och Bella hemåt igen och hon höll låda på bussen heela vägen....högljudd sång och allmänt babbel =) Folk vände sig om och log stup i kvarten...ja hon är så söt =)

Bella på bussen

Nu är jag riktigt trött...men måste väcka Bella nu så att hon kan sova inatt.

//Emma


Snart drar jag...

......till Falun hela dagen =)



Det ska bli kul!

Kram

//Emma


Kan det bli värre???




HAHAHAHAHAHA!!!!

Den bilden får avsluta min dag!

Godnatt!

//Emma

Jag tävlar IGEN =)



Jag är med o tävlar om ett presentkort på 300kr hos Krumelur i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Tävlingen avslutas onsd 8okt kl 20.00. Vinnaren utses genom lottning.

Smått och Gott

Nu känner jag att jag verkligen vill vara ute i det fina vädret! Men Bella sover i sin säng så det betyder att jag måste vara inne jag oxå. Ryggen känns bättre nu, det är bra =) Då kan jag fortsätta att pyssla i trädgårn senare. Mat måste jag laga oxå, den eviga frågan: vad ska jag göra idag?? Nånting med köttfärs, och det får inte ta lång tid för det har jag inte tålamod för känner jag. Så då lutar det åt köttfärssås, men hur ofta har jag inte ätit det på senare tid? Suck! Dessutom är dom gröna oliverna slut...jobbigt!

Så här fint blev det förresten med ljungen i dom nya krukorna =)



Och den här fina fick jag (eller vi) av Sofia i inflyttningspresent. Hon hade läst i min blogg att jag tycker om kronor =)
TACK!!



I morgon ska jag och Bella in till Falun och träffa Mia och Millie...och förhoppningsvis Jenny oxå...fast hon vet nog inte om det än ;) Jag får ringa henne och berätta om planerna.

Det verkar bli en lugn dag idag, ganska skönt faktiskt!

Korv och makaroner blev det förresten...haha! Omväxling förnöjer ;)

Dessutom längtar jag tills dess att min bror kommer tillbaka från London! Dels för att jag då får tillbaka min kamera och dels för att han nämnde nånting om att han har köpt en present till mig =) Hehe...ska bli spännande!

//Emma

Pigg och utvilad

Idag vaknade jag strax före åtta pigg och utvilad =) Fast ont i ryggen, måste vara från aktiviteterna i trädgårn igår! Måste säga att jag har sovit gätteskönt inatt =)

Nu ska jag ut på en promenad i solen med hund och barn, kanske med Malin och hund oxå...om dom hinner hit innan. Annars får hundarna leka på tomten medans vi dricker kaffe och äter brownies =)

Kram
//Emma

Jag tävlar om ett halsband

Jag är med och tävlar om detta halsband på denna blogg: http://www.johannaadolfsson82.blogspot.com/



Tävlingen avslutas den 28/9

JAG VANN =)

http://mariamelle.blogspot.com/2008/09/vinnaren-r-korad.html#links

Jag har precis vunnit ett lipgloss från luminelle =)

GRATTIS till MIG!!! =)


Jag tävlar om en goodiebag

Goodiebag innehållande makeup i höstens färger,
hudvård och lite annat smått och gott

Tävlingen avslutas fredagen den 26/9

Tävla hos Trasdockan 

Jag tävlar om en presentkartong från FLOWERBYKENZO



Tävlingen finns hos  Hummingbird och avslutas den 1/10

Dagens Middag



Ugnsbakade morötter och potatis...gott och nyttigt!
Till det blev det kycklingklubbor från igår =)
MUMS!

En eftermiddag i trädgårn

Nu har vi fått mycket gjort! Klippt bort mer buskar och forslat bort....det tar mycket längre tid än man kan tro!  Plus att jag har i stort sett klippt klart gräsmattan =) Jag har bara en fyrkant kvar på baksidan, men innan jag tar itu med den ska jag rycka bort resten av brännässlorna som växer runt ett par stora stubbar. Och efter det är det bara krattning kvar....sen är det klart =) Gräsmattan alltså...vi har fler buskar som ska väck plus att alla stubbar ska grävas bort och en massa träd ska fällas och....ja, nog har vi att göra allt! Men det kommer att bli så himla fint när allt är klart!


Latmasken nr 1 hade det skönt i gräset medans vi svettades!


Latmask nr 2...Kenneth i egen hög person


Latmask nr 3 sov en stor del av tiden :)


Ni som inte såg syrénträdet innan vi tog ner det kan ju tänka er hur stort det var med tanke på stubbarna! Det skymde en stor del av utsikten om man säger så!

Nu är jag heeelt SLUT!!  Men NÖJD!! =)

//Emma

Dagens Outfit


Bella i dagens Outfit: Tröja från Polarn&Pyret byxor från Hello Kitty, halksockor Lindex

Godmorgon!

Imorse tror jag att Bella vaknade vid 06...är inte helt säker. Andreas var snäll och tog ut henne ur sovrummet medans han gjorde sig iordning så att jag kunde få sova så länge som möjligt :) Tack!

Igår kväll fick jag plötsligt en sprängande huvudvärk, inte kul! Det blev 2 panodil och lite vila i sovrummet, sen blev det bättre tack och lov! Sen var det tänkt att jag skulle kolla på Poirot kl 20, jag bänkade mig i soffan och kollade kanske en kvart eller nåt, sen kommer jag inte ihåg mer förrän Andreas väckte mig och undrade om det inte var bättre att jag gick ut med Boss istället. Ja, ja så det kan gå. Panodil är rena sömnpillren för mig, tar jag 2 st så somnar jag alltid.

Nu är det frukostdax (för mig) och under tiden leker Bella och Kenneth för fullt på golvet =) Alldeles nyss hittade dom en liten plastgalge att leka med och nu håller dom på och härjar med mitt kedjeskärp =) Dom har så roligt tillsammans!



Igår kväll lekte dom i Bellas säng



Boss blev fundersam då och undrade vad som stog på



Det ska bli vackert väder idag med! Så när Andreas kommer hem efter 11 nångång ska vi fixa i trädgårn. =) Bella tycker att det är så roligt att få krypa runt på gräsmattan och upptäcka saker! 
Men innan dess ska jag ta med mig Bells och Boss ut på en solig promenad (om dimman har lättat vill säga).

Ha en mysig dag i solen!

//Emma

Snart middag

Nu är middagen på plats i ugnen =)



Kycklingklubbor och ugnsstekt potatis

Hemma igen

Det blev en längre tur än jag trodde :) jag hade planerat att ta 12.20 bussen hem igen men så blev inte fallet. Vi kom på att Malin kunde skjutsa hem oss så kunde vi vara kvar lite till! Andreas jobbade på Mekonomen idag och han hade våran bilbarnstol i bilen så vi gick helt enkelt dit och stoppade in den i Malins bil. Och som tur är har dom oxå en större bil så barnvagnen fick plats därbak =)


Bella på Mekonomen =) hon blev glad när hon fick hälsa på pappa en stund!
(Mia, du glömde Millies söta mössa här! Bella lånade den idag..hoppas det inte gjorde något. Du får ringa och skälla på mig annars ;)

Vi shoppade lite oxå, det jag var ute efter idag var 2 st små lampor att hänga i hallfönstret + en gardinkappa till samma fönster. Jag hittade lampor jag ville ha men tyvärr fanns det bara en kvar :( och det skulle ta ca 2 veckor innan dom fick hem flera. Och bara en lampa i dubbelfönster är inte snyggt tycker jag! Därför bestämde jag mig för att beställa från Jotex istället, och då köper jag gardinen därifrån oxå. Perfekt!

Men jag shoppade lite åt Bella...som vanligt.


Byxor och tröja från Kappahl, kunde inte låta bli :) dessutom var den på REA


FIXONI body, babyproffsen. Jag älskar FIXONI, himla härlig kvalitet!!


Strumpbyxor med inbyggd halksocka, babyproffsen


Reflexer till barnvagnen kan vara bra att ha nu när vi går mot mörka tider! 2 att hänga på barnvagnen och 4 att sätta fast på ekrarna. (Kom ihåg att livslängden på såna här reflexer bara är ca 1 år!)

Vi lunchade på Pronto, god pizza! Men det var inte kul att barnstolarna saknade bälte, jag var tvungen att hålla fast henne med en hand i stort sett hela tiden för hon skulle givetvis stå upp, inte sitta! Och hur lätt är det att hålla fast, mata barn och äta själv samtidigt? Tur att Malin var med och kunde hjälpa till lite :)

Alltså en trevlig dag so far =) nu ska jag passa på att vila lite innan Bella vaknar.

//Emma

Måndag morgon

Det kommer bli strålande väder idag oxå =) Är det inte underbart? Nu ska jag skynda mig att göra mig och Bella iordning. 09.35 bussen är det som gäller idag. Plus att jag måste hinna med att gå ut med Boss innan, som vanligt!

Vi ska in till Kupolen och strosa idag :) Lite måndagsnöje och jag antar att Malin ska hänga på...:)

Måste skynda!

Ha en bra dag i solen alla!

kram //Emma

Jag tävlar!


Jag är med och tävlar om dessa lyxiga hårvårdsprodukter hos NaztysBunny  =)

Hoppas jag vinner! Mitt hår har desperat ropat på hjälp ett bra tag nu!

Bingolotto Suger!

BingoLotto

Inte en fucking spänn vann jag på den helvetes lotten! Och så tycker jag att Lotta Engberg var överdrivet övertrevlig mot folk som ringde in till programmet, det kändes bara falskt alltihopa!! Blääääää!

Dessutom
var det så värdelös underhållning så inte ens Linda "i en annan del av Köping" hade dragit på smilbanden!

Vaddå....jag är inte bitter....

Söndag

Idag har jag haft en trevlig eftermiddag med Malin igen :) Men det blev ingen lång promenad idag, vi strosade bara lite fram och tillbaka mellan ängarna. Idag var Bella med oxå, hon hade fullt sjå att hålla koll på hundarna :)
När vi kom tillbaka höll Andreas på att såga ner syrenträdet för fullt (behövdes verkligen eftersom det skymde sikten rätt rejält) så då hade jag att göra ett tag med att släpa avsågade grenar ner till våran ihopsamlade majbrasa! Den är rätt stor vid det här laget med tanke på hur mycket vi har röjt upp på den här tomten!!

Nu ska jag slänga i mig något att äta och sen blir det BINGOLOTTO för hela slanten! =) Det ni! Och jag känner på mig att det är en vinstlott...haha! Eller rättare sagt...det är bäst för den att det är en vinstlott!

Ha en trevlig söndag kväll!

kram //Emma

Dagens Outfit


Tröja från Hello Kitty, Jeans från Name It Newborn, halksockor från Lindex

Bella har fått en tand =)

Ja, nyss kände jag i underkäken på henne...och där var det en tand som har ploppat upp! =) Va stor hon börjar bli!! Kanske är därför hon sovit så dåligt på senare tid? Dom senaste 2 nätterna har hon sovit bättre iallafall, i sin säng nätterna igenom och vaknat mellan 06.30 och 07 ungefär. Det är bra! Visserligen är det lite gnäll då och då nattetid men inte som det var förut! Och det gör mig ingenting att gå upp tidigt på morgonen så länge jag får sammanhängande sömn. Jag är morgonmänniska faktiskt!

Åååå en liten tand! Såå sött =)

Jag tävlar om en klänning



Hos Therez kan man vinna ett valfritt plagg från www.pinkywebshop.se
Jag tycker att den vita klänningen längst upp till höger på bilden är hur snygg som helst =)
Tävlingen avslutas den 24/9

Jag är med och tävlar om ett paket från Aromboden

Det här består paketet som lottas ut av:


 Fiskkrydda Singö


Västerås Grillkrydda


Jordgubb/Champagne-te


Örtbadpulver-Timjan


Doftljus-Choklad

Paketet är från Aromboden och du kan också vara med och tävla genom att besöka Bantarbritta 
Tävlingen avslutas den 28/9!

Lördags Eftermiddag

En bild på Bellas nya snuttetrasa som jag köpte igår, lilla spöket Laban =)



Och en bild på den lilla fisken...



Tyvärr har jag bara mobilen att ta kort med då Anders lånade kameran, synd för bilderna blir INTE bra!

Nu på eftermiddagen tog jag och Malin en promenad med hundarna, vi hittade på en ny väg igen, mysigt mysigt =) Halvvägs stog det till och med ett äppelträd mitt ute i ingenstans ungefär...gott med lite färdkost, fast skalet var en aningens beskt!
På en åker såg vi en flock med kanadagäss på håll, nu ska vi ha kul tyckte Malin och tänkte släppa Minna på dom. Men när vi kom närmare såg vi att det var trästatyer...haha!!
Över en timme var vi ute, sen blev det kaffe med Malins hembakade negerbollar...gott!

Apropå negerbollar kom vi att tänka på ett gammalt barndomsminne, den gången vi gjorde typ tre dubbel sats med Oboypulver och gammal grädde...haha! Som vi hade i en röd plastbunke, den tog vi med oss ut i skogen, satte oss på en stor sten och käkade...haha!

Det skulle man inte ge sig in på i dag direkt..nej...fram för hederlig kakao och en skvätt mjölk!

//Emma

Tendens till hönsmamma??

Jag köpte en fisk till Bella igår som hon kan ha i badet, då gav Andreas den till henne när hon lekte på golvet, Bella blev överförtjust i den och började smaska på den direkt!

Jag: Är du säker på att hon inte kan sätta den i halsen??
Andreas:  Fisken är ju lika stor som hennes huvud!
Jag: Nej det är den ju inte!
Andreas: Oj vad mycket böcker det ligger i hallen, vi måste flytta på dom innan hon sätter dom i halsen!
Jag: Kul

Jag fattade piken och tänkte gå ut på verandan och röka, då hör jag...

Andreas: Skynda dig och stäng dörren innan hon sätter den i halsen!!
Jag: Ja, jag kanske är lite överdriven ibland...
Andreas: Ja

Vackra Lördag =)

Vilket vackert väder idag!! Vi har tagit en promenad i solen och sen passade jag på att kratta baksidan medans Bella sov i vagnen.

Nu är det lunchdax och sen tänker jag göra så lite som möjligt fram tills Malin kommer hit efter 14 nångång =)

kram
//Emma

Nackdelen med att bo på landet!

Äcklig sak som satt i köket!!

Äcklig spindel i badrummet!!!

Sånt här får mig att rysa!

Jag tävlar hos Muppsan



"Jag tävlar om TRE porriga vinster ur Intimleksaker´s
sortiment på
Muppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå"

Tävlingen avslutas den 15 oktober

Jag är med och tävlar

Tävlingbild
Tävla hos [TUMADRE] om 500:- att handla för hos [OkiDokiBarnkläder]!

Tävlingen avslutas 10/10 klockan 10

En heldag med Mia och Millie

Ja det blev verkligen en heldag idag! Jag mötte upp dom vid kupolen ca 10.20 (efter ett litet missförstånd om var vi skulle mötas ;) Vi började med en fika för barnen behövde mellanmål. Den här gången satt dom i en varsin barnstol bredvid varandra, så sött :) Och bytlånades om Millies nya bitring, tills den försvann, Mia har fortfarande inte lokaliserat den...

Bella och Millie på fiket


Lagerhouse nästa! Där blev det lite shopping och likaså på Babyproffsen! Nu har jag inhandlat lite grejer att barnsäkra hemmet med, kan verkligen behövas för nu går det undan!!´

Sen strosade vi runt i diverse affärer, Mia var på jakt efter en overall åt Millie och till slut hittade hon en :)

Lunch blev det på McDonalds, dom var så söta tillsammans dom små barnen =)

Millie tyckte att Bella borde ta av sig tröjan ;)


Viktiga diskussioner blev det på lunchmötet :)

Det blev en heel del gymnastiska övningar av att mata dom tvärs över bordet, inte för att det var så stort men man e inte van vid det.

Efter lunch totaldäckade Bellis i vagnen, helt slut av alla intryck! Då köpte vi kaffe och gick ut och satte oss en stund.

Sen hann vi med en vända på stan innan vi tog 16.20 bussen hem till mig, Mia ville ju se vårat nya hus :) Vid det laget hade båda bebisarna vaknat till liv så det blev lite lek inomhus oxå.

Såå söta =)

Jesper kom och hämtade Mia och Millie senare, tror att klockan blev närmare 19.30..

Ja det var en trevlig dag! Nu är jag helt slut och tänker gå och lägga mig tidigt ikväll.

Godnatt alla!
Kram //Emma

I Think You´re Really Special


Snart Natta

Nu är jag helt slut känns det som, hade velat kolla på lyxfällan men Bella har nyss somnat så det betyder utgång med Boss nu och då kommer jag missa början. Inte blir det bättre av att jag sitter här heller..hahaha! Det handlar om att prioritera ;)

Sen ser jag fram emot morgondagen med Mia och Millie! Måste komma ihåg att packa skötväskan ordentligt bara. Plus att jag har lovat min bror att han ska få låna våran kamera när han åker till London imorgon...hur ska det gå? Jag får väl lov att ta kort med mobilen ett tag då....hoppas den inte krånglar!

Godnatt och sov så gott!

kram //Emma

Boss Spabehandling på Fjäkelmyrans :)

009d4315-img-2-0

i det här badkaret har Boss badat idag :)

009d4315-img-0-1
och här inne fick han klorna klippta

Grisöronen var lägligt placerade i noshöjd på Boss (hans absoluta favoriter) och som tur var för honom bjöd hon på 3 stycken =)

Det är verkligen ett superfint ställe!

www.fjakelmyrans.se  ta gärna en titt själva!



Skylten har kommit

Nu har skylten vi beställde kommit =) Inom snar framtid åker den upp på garaget så att alla besökare kan hitta hit!




Välkomna hit då :)

Bella står =)

Jag var ute på verandan och läste reklam i godan ro när Andreas ropade att jag skulle skynda mig in och titta...och detta är vad jag ser...



Hon hade sett något i soffan hon ville ha så då tog hon stöd och reste sig upp, alldeles själv =)

Så duktig!!

Godmorgon =)

Måste säga att jag har haft en bra natt :) Om man jämför med hur det har varit på sistone iallafall! Fast den började inte så bra, Bella började skrika utan avbrott redan vid 23 snåret, då vaknade jag av att Andreas stog böjd över spjälsängen redo att ta upp Pip-Lisa. Så Bells har sovit i våran säng hela natten. Däremot har hon inte vaknat och skrikit nånting alls =) Vilket betyder att jag inte behövde gå upp för att göra välling. Hurra! Jag vaknade kl 07 av att Andreas kom in med vällingflaskan för då hade hon vaknat. Andreas har för övrigt varit snäll och dragit över Bella till sin sida hela natten så jag har fått sova =) Å vilken bra natt!!

Annars har jag tittat på när Bella och Kenneth har lekt i ett par timmar ungefär, dom kan vekligen roa varandra dom där två!





Nu har Bella precis ätit, fullkornsgröt med päron och mango mos.




Och nu tänkte jag stoppa henne i säng, gå ut med hunden och till sist....ta ett bad =)  Looking forward to it!!

kram
//Emma


Min dag

Idag på förmiddagen tog jag, Bella och Boss en prommis till Torsångs Handelsträdgård..igen =) Jag behövde mer ljung till verandan. 3 stycken köpte jag. Det blev gättefint på bordet! Jag satte dom i krukorna jag fick av mina föräldrar i inflyttnings present, tanken var att jag skulle ha dom i lilla köksfönstret...men tydligen hade jag glömt hur stort det verkligen var. Så det passade inte, tyvärr. Men dom gör sig väldigt bra på bordet på verandan =)
När vi kom tillbaka var Sofia här och hälsade på, och när Bella vaknade gav hon henne lunch så jag kunde pyssla lite med ljungen...och prata i telefon ;) Det var snällt!

Vid 15-tiden kom Jenny hit =) Första premiär visiten! Det var himla trevligt! Det blev lite rundvisning såklart, mat (fast inget avancerat ;) , lite bus med Bella, ett ganska hysteriskt barnprogram...hahaha!! och sen avslutade vi med en promenad. Det var verkligen kul att träffa henne igen...måste  vara 2-3 veckor sen sist eller nåt. Nästa gång ska jag släpa mig in till Falun så vi får umgås =)

Nu är jag riktigt trött! Ska strax ge Bella välling och lägga henne. Hon har förresten haft sönder en spegel idag...7 års olycka..precis vad jag behöver!! ;) TUR att jag inte är vidskeplig säger jag! Och TUR att hon inte gjorde sig illa!

Imorgon ska jag och Boss bege oss till Fjäkelmyrans hundvård, han ska få bada och klippa klorna. En liten skönhetsbehandling :) Skönt...då kanske det slipper lukta koskit i sovrummet på ett tag! Jag höll på att storkna inatt!

Ja då hoppas jag på en natts ostörd sömn igen då...suck!

//Emma

Dagens Outfit och Mys =)


Dagens Outfit: Body från MOVER by P&K och byxor som jag hade när jag var liten =)



Bella myser med sin hund :) Hon gillar den verkligen! Hon tycker att den är så rolig oxå, för den skäller när man klämmer på ena tassen.

Möss Provning

Bella provar sin nya mössa =)





Våran lilla ISBJÖRN =)


Bland Vildsvin och Fästingar

Malin och Minna kom hit på eftermiddagen, vi hade bestämt dejt för en hundpromenad :) Den här gången fick Bella stanna hemma med sin pappa så att vi kunde gå där barnvagnen har svårt att ta sig fram. Vi följde traktorvägar bland ängar och åkrar, hundarna hade roligt, precis som igår :) Vi passerade en stor dynghög och självklart sprang Boss dit direkt! Det var så sankt så han sjönk igenom med tassarna...blää!
Lite senare kom vi in i en skog, uppförsbacke, och då var det synd om Malin för hon är nämligen höggravid =) När vi nästan var ute ur skogen hörde vi konstiga skrik någonstans inifrån. Väldigt obehagligt! Det lät som grisar...vi fick lite lätt panik och började genast planera inför eventuell vildsvins attack och bästa möjliga flyktväg! Och det skulle i sånt fall bli uppe i ett träd. Inte så kul för Malin dock med tanke på hennes tillstånd! Men vi såg inte skymten av nåt vildsvin som TUR var!

Panikattack nummer 2 var när vi satt och drack kaffe hemma på verandan igen när jag såg att det satt en fästing på min hand!! Efter en otroligt snabb sving (i ren panik) hamnade det äckliga djuret på mitt ben istället. Därifrån blev det avlägsnat av Andreas.

Usch! Jag får fortfarande rysningar bara jag tänker på det! Som TUR var hade den inte bitit sig fast än!  Hade den gjort det hade jag nog kapat av mig handen i rena förskräckelsen!

Nu ska jag lugna ner mig...

Godnatt

GRATTIS TILL MIG!!!

Jag har nu nästan gått ner alla mina graviditetskilon!! Jag har bara 2 kilo kvar =) Men det spelar ingen större roll just nu, huvudsaken är att jag kommer i alla mina gamla kläder igen!! HURRA! Som jag har kämpat...nåja...till och från iallafall ;)

Jag tycker själv att jag är väldigt duktig då jag la på mig ca 28 kilon under min graviditet!

Så grattis till mig! =)

Gårdagens Shopping

Igår tänkte jag på mig själv =) jag köpte ingenting till Bella faktiskt. Jag inhandlade en höstjacka på Vero Moda, en ny almenacka och lite omslagspapper till mina Tradera paket. Sen i en generös stund köpte jag en tröja åt Andreas oxå.


Min jacka, självklart med avtagbar huva!


Den här ropade på mig :)

Det är väldigt rogivande att strosa runt på kupolen med barnvagnen :) Att inte ha någon brådska alls. Sköönt!

Nästa shoppingtur till ovan nämnda ställe blir på fredag då jag ska träffa Mia och Millie :) Det ska bli roligt!

//Emma

Promenad

Snart kommer Malin med sin söta hund =) Då ska vi ta oss en promenad!

puss

Kul Va?

Jag HATAR nätterna nuförtiden, det har till och med blivit så att jag börjar bli nervös när det närmar sig kväll. Jobbigt!  Inatt sov jag inte många minuter mellan 23 - 02. Det är skrikattack på skrikattack. Fast hon somnar om rätt fort...men det gör inte jag för jag VET att det inte kommer att dröja länge till nästa gång. 02 vägrade hon sluta gapa så då lyfte jag över henne till oss, bytte blöja och kokade välling.  Efter det tror jag att hon sov snällt till 07, fast hon har varit orolig i sömnen och vridit och vänt på sig mycket. Jag vaknade 06.30 när Andreas skulle åka till jobbet. Och sen dess har jag varit vaken! JIPPIE!!!  Bli inte förvånade ifall jag har utvecklat dubbla, svarta påsar under ögonen nästa gång ni ser mig.

Men ha en bra dag då...

Ännu en dag till ända

Nu sitter jag och tittar på när Kenneth tuktar Ior, och ibland när jag minst anar anfaller hon mina fötter. Hon kan verkligen skrämma slag på en ibland den där katten!

Jag är sjukt trött! Orkar inte lägga ut bilderna från dagens shopping, får göra det imorgon istället. Jag hoppas att vi får sova inatt...men det har jag i och för sig hoppats länge nu. Men man ska aldrig ge upp hoppet! I förrgår natt va en skaplig natt faktiskt, då började hon inte gapa förrän halv fem på morgonen och efter blöjbyte och en flaska välling somnade hon om direkt och sov till 08.10 =) Så jag hoppas på en repris!

Boss blev verkligen riktigt trött och nöjd efter dagens lek med Minna, jag fick i princip släpa honom ur sängen för att gå ut sista vändan :) Stapplig, stelbent och fnysande gick han väl med på det till slut.

Inte hann jag med att ordna i Bellas byrå heller...men man kan ju inte hinna allt. Och som tur är, är det faktiskt en dag imorgon med :)

Godnatt

kram //Emma

Nöjd Med Dagen =)

Jag är nöjd med min dag :) på förmiddagen var jag och Bella till kupolen och handlade, först var vi på stan en vända för jag skulle in på biblioteket och skaffa mig ett ¨lånekort. Bokmal som jag är, inte för att jag har speciellt mycket tid till att läsa nuförtiden men ändå. ..
Väl på kupolen blev det lite shopping igen ;) kan inte låta bli, och jag blev genast på bättre humör! Jag lägger ut bilder på mina fynd senare idag.

Vid halv tre tiden kom Malin och Minna (hennes hund) och hälsade på. Det var första gången som Boss och Minna träffades och fick chans att leka ordentligt, och det gjorde dom vill jag lova!! Full fart på gården först och sen tog vi en promenad bland åkrarna där dom fick springa av sig ordentligt! Minna visade sitt stora intresse att gräva i sorkhål och Boss visade sitt stora intresse att lorta ner sig så mycket som möjligt ;) Kul att dom  gick så bra ihop, och kul att vi inte bor alltför långt ifrån varandra. Så nu kan dom leka ihop lite oftare.


Boss och Minna busar på lort åkern


Här trivs Boss som fisken i vattnet ;)


Buuuuus


Sköönt ute på landet!


//Emma


Kladd Fia

Min lilla kladd Fia :)


Kladd Fia

Min lilla kladd Fia :)


Besök

Snart kommer Malin hem till mig och dricker kaffe =)



Dagens Outfit


Body och strumpbyxor från Lindex och klänning från Walking Baby :)


Inatt har jag sovit i princip ingenting, jag är astrött och grinig!  Nu ska vi snart åka in till stan och handla, eller om en och en halv timme för att vara exakt. Hoppas jag blir på bättre humör av att gå i affärer.

//Emma

Godnatt



ZzZzZzZzZzZzZzZzZz

Katt och Barn

Idag har Bella och Kenneth lekt nästan hela eftermiddagen, lilla Bells blir alldeles exalterad när hon ser henne, eller när hon hör henne =) Och sen blir det full fart mot den stackars missen. Fast det verkar inte Kenneth bry sig så mycket om egentligen, hon är ju bara 12-13 veckor så det är kul att ha någon att busa med. Bella har fått smaka på klorna några gånger redan men ser mest förvånad ut.


Bella och Kenneth läser bok


Leker tittut bakom gardinen :)

Sen har Kenneth haft nån form av magåkomma nu på kvällen, när jag kom hem efter sista kvällsrundan med Boss höll Andreas på att skura en köksstol. Då hade hon spytt där. Kul att dynan sitter fast på stolen. Andreas såg inte ut att må så bra själv heller...hahaha! Sen gick det ett litet tag tills det där kräkljudet hördes igen. Andreas blev blek!
Jag gick ut och tittade, då hade hon spytt igen, fast denna gång på golvet som TUR var!! Jag kände mig snäll och torkade upp det ;)
Nu ligger hon och sover, stackars liten.

För övrigt har vi ätit pizza idag :) Min kära sambo överraskade mig med det när han kom hem efter att ha hälsat på ett par bakfulla kompisar. Nice! (pizzan alltså, inte att vara bakfull).

Imorgon förmiddag ska jag och Bella åka in till stan en vända och handla, sen BORDE jag sortera lite snyggt i Bellas byrå!  Och eftersom Andreas jobbar hela dagen imorgon skulle det vara trevligt om någon ville komma förbi och dricka kaffe imorgon eftermiddag! Malin kanske?? Jag får väl ringa och fråga henne imorgon.

//Emma


Billigt eller dyrt schampo ???

Billigt schampo tvättar lika rent som dyrt

Det går att spara mycket pengar på att välja rätt schampo. Det går att spara mycket pengar på att välja rätt schampo.

GÖTEBORG. Billigt eller dyrt schampo? Spelar ingen roll.

Åtminstone om man ska gå efter ett test i Göteborgs-Posten.

Åtta vanliga hårtvättare blindtestade åtta schampon - från dyraste frisörprodukten till budgetvariant.

Sunsilk Fresh & flow vann, pris 21:90 (87:60 litern). Tvåa blev Gliss, pris 40 kronor (160 kr/litern).

I mitten hamnade både frisörköpta Joico Moisture Recovery, och Ikeas Njuta. Joico kostar 616:50 i literpris, Ikeas 58 kronor litern.

Lägsta betyg fick Apotekets Apoliva och Life-kedjans Rapsodine. Apoliva kostar 23:50, eller 94 kronor litern, Rapsodine kostar 58, eller 193:50 kronor litern.

Aftonbladet

Ja...billigt eller dyrt. Det är väl upp till var och en att avgöra vad man vill köpa. Jag menar, är man bara ute efter att håret ska bli rent kan man lika gärna tvätta håret med grönsåpa. Sen är det så att schampon man köper från frisör är fria från siliconer. Billiga schampon från typ ICA innehåller däremot nyss nämnda ingrediens, och de är till för att man ska tro att håret är glansigt och friskt. Siliconerna kapslar in hårstråna nämligen. Och när man sen vill exempelvis färga håret kan det lätt bli så att resultatet inte riktigt motsvarar ens förväntningar. Inte så kul!

Men som sagt, alla får naturligtvis köpa vilket schampo dom vill. Men jag kan säga att jag föredrar frisör schampo!  Jag har använt L´ANZA i flera år och jag är en nöjd användare =) Sen har jag hört rykten om att man gärna ska byta schampo sort då och då för att håret ska hålla bättre kvalitet, eller nåt sådant. Fast jag har aldrig fått det bekräftat. Någon som vet? Tala gärna om det för mig isåfall.






Bella och Boss

När jag vaknade från min halvtimme långa tupplur i soffan såg jag genast skymten av en liten hand på bordet som snabbt slet ut bokmärket ur min tjocka bok. Kul...nu har jag ingen aning om vart jag är. Sen satte Bella sig bredvid Boss (som förgäves försökte få lite sömn han med) och försökte mata honom med bokmärket. Det tog inte lång stund förrän Boss oxå gav sig in i leken med stöldgodset. Slutresultatet blev: Jag måste köpa ett nytt bokmärke.! En av de värsta sakerna jag vet är att vika hundöron i böcker.

Andreas var iallafall gullig och lagade god kyckling med grön curry =) Som jag blev bekvämt serverad med i vardagsrummet! Puss på dig <3

Jag tog lite bilder på marodörerna....


Den lilla tjuven kikar fram under bordet när man minst anar...i jakt på saker att sno!


Marodörerna har gaddat ihop sig


Den största tjuven av dom


Bella Buus =)


Dagens Bön

Tack Gode GUD för att jag har diskmaskin och tvättmaskin inne  AMEN

Diskmaskin Sverigedisken -08 avh Cylinda


Tvättmaskin AWO/D 4736 Whirlpool

Lördagkväll

Ja...IGEN!!!
Jag är verkligen sugen på att hitta på något roligt med tjejerna snart!! Det var evigheter sedan. Sist vi hade tjejfest var i början av maj...och sist jag var ut en kväll var nån gång i Juli, med Jenny och Elin. Och den kvällen var inte avancerad, vi satt hemma hos Jenny först och sen gick vi ner på Engelska Puben en vända, vid 01 tiden gick jag hem.

Men nu känner jag att jag vill ha en riktig tjejkväll igen!! =) Något Avancerat!!! Med HÄRJ som rubrik, GUUUUUUD va roligt!!  Bara kunna flumma sig ordentligt en hel kväll =)

Nu sover Bella, jag hoppas fortfarande att hon ska sova en hel natt som hon gjorde förut. I Natt som va gav jag henne välling vid 03 tiden, ifall det skulle hjälpa...men nån halvtimme efteråt skrek hon igen så hon hamnade åter i våran säng och då sov hon till 07 utan avbrott...det var ju bra iallafall.

Jag har krattat gräsklipp ett bra tag och slängt det ute i bushen. Och så har jag baxat ner 2 säckar med äpplen till garaget. Det går framåt...=)

Jag och Bella har badat tillsammans och lekt med valen och hajen =)

Inget bra på TV verkar det vara heller, men jag är iallafall för trött för att orka kolla på film...

Inte är jag godissugen direkt, kan bero på att jag råkade föräta mig redan på eftermiddagen.

Andreas gjorde supergod middag idag =) thaigryta med kyckling och ris. Jag är fortfarande mätt!!

Det var en liten sammanfattning av min lördag so far, inte för att det kommer att hända så mycket mer...

Undrar vad alla andra ska göra ikväll?? Tell me! Är det nån som ska ut så ta en klunk åt mig oxå!

Nu sitter jag och väntar på att håret ska bli torrt så jag kan gå sista svängen med Boss.

Sen blir det väl GODNATT....I guess

//Emma

The Voice




Finns det någon bättre musik TV kanal än denna???  Jag är BESATT!

Dagens Lunch

Grillkorv, potatis, stekt ägg, sallad och gröna oliver :)



Efter maten ska vi bege oss ut i det fina vädret!

Ha en bra lördag alla =)

//Emma

Städar halvnaken ;)

Japp!! Det har jag gjort..haha! När jag torkade golven var jag iklädd nästan ingenting, och det var så SKÖÖNT!! Att bara kunna vara sig själv hemma, utan att vara rädd för att nån ska se en genom fönstren! Såhär hade jag ALDRIG kunnat gjort inne i stan.
Nu finns det säkert någon som anser att jag är ett slags pervo..haha! Men det är jag INTE..jag hade morgonrocken på mig inledningsvis men jag blev så varm så jag tog av den. That´s Why =)
Sen hade jag säkert kunnat sjungit och dansat oxå till nån musik på högsta volym, men med tanke på att Bella sov middag så hade det inte varit så lyckat! ;)

Så nu är det rent och fint på golven här hemma, anledningen till min städnoja så tidigt en lördag var att Kenneth satt i köksfönstret ovanför diskbänken i godan ro....tills det bara smäller till och en kruka rullar iväg på köksbänken och med den en hel del jord!! Så jag hade inte något val, och när man ändå håller på varför inte ta hela huset på en gång? Med tanke på städning är det rätt skönt att vårat hus inte är särskilt stort, det är 2 rum och kök + inbyggd veranda. Skulle nog tro att vi börjar bygga ut det till våren/sommaren -09. Men det händer nog att vi installerar en luftvärmepump lite tidigare för att få ner uppvärmningskostnaderna.

Min förkylning har inte blivit värre vilket är bra =) I och för sig inte bättre heller, men det var väl skit samma egentligen.

Nu ska jag ta en kaffekopp och gå ut på verandan och blossa lite, sen framöver är det dags för lunch..undrar vad jag ska hitta på då?? Det får bli nåt enkelt idag tror jag. Typ varmkorv.

kram //Emma 


Brännässlor

Jag kunde inte hålla mig ifrån trädgården trots min påbörjade förkylning ;) Nu har jag Bella och Boss nyss kommit in. Jag har rensat bort MASSOR av nässlor bara runt huset...nästa gång blir det resten av tomten som ska få sig en omgång!!

Dax för Bella att lägga sig....och det enda jag kan göra är att BE TILL GUD!!!!

Brännässlor


Godnatt....hoppas jag...

Virus Virus

Jag håller på att bli förkyld!! Faaaaaaan!! Jag fick känningar idag, efter att jag klippt gräset. Precis vad jag INTE behöver nu!  Så istället för vidare framfart i trädgården blev det en 40 minuter lång tupplur i soffan =) skönt! Nu sitter jag och dricker en varm kopp té och försöker att kurera mig på bästa sätt.

Lite förkylnings info:

Viruset vanligare hos barn

fy Ett enda förkylningsvirus kan skapa 16 miljoner andra inom 24 timmar.

fy När vi fyllt 70, kommer vi att ha haft cirka 200 förkylningar.

fy De flesta vuxna har mellan 2 och 5 förkylningar per år.

fy Barn blir förkylda dubbelt så många gånger som vuxna.

Ha en trevlig dag =)


Sömnproblem

Har min dotter nu, och därför har vi oxå det. Hon somnade bra i sin säng som vanligt. Men vid 23 snåret börjas det. Precis när jag höll på att somna började hon skrika, sen blev hon tyst och somnade om. Ca 20 minuter senare kör hon igång igen som vanligt precis när jag håller på att somna!! Sömntortyr tror jag att det kallas..
Strax före 01 provade jag att gå upp med henne en sväng så att hon kunde somna om på riktigt, men det hjälpte inte ett dugg. Hon blev snarare hur pigg som helst och ville leka...hur kul är det den tiden på dygnet när man är astrött?????
02.10 sov hon sött igen mitt emellan oss, sen tror jag att hon sov ända tills 06.30. (Kul att jag inte kunde somna om förrän 03)!
Vi försökte få henne att somna om, men det hade hon INGA planer på överhuvudtaget! Så det blev blöjbyte och välling i sängen, och efter det somnade hon om. Vi oxå och vaknade 09.50 =) SKÖÖÖÖÖNT!!

Nu har jag precis ätit och slöat till rejält, innan lunch klippte jag mera gräsmatta. Nu är ialla fall hälften gjord, om inte mer =) Men snacka om att det är jobbigt! Jag har träningsvärk sen igår. Jag antar att jag måste fortsätta ett tag till så fort maten har lagt sig. Sen skulle jag behöva åka in till ICA oxå, får se om jag orkar...

En Present =)

Andreas jobbarkompis Linnea var här och hälsade på idag, och hon hade med sig en present till Bella =)

2 tallrikar och en mugg...
...gaffel och sked

Tack Linnea =)

Jag hann ialla fall plocka ihop de sista äpplena och klippa klart gräsmattan efter ena långsidan, BRA JOBBAT!!!
Men jag har inte ens klippt hälften av gräsmattan....jaja...då vet jag vad jag har att göra imorgon med andra ord!
Riktigt svettig blev jag efter det träningspasset :) men det är skönt med naturligt kroppsarbete!

Jag och Bellis tog ett bad tillsammans och nu har jag precis stoppat henne i säng, det blev sent idag.  Hoppas hon sover lika bra eller bättre än vad hon gjorde inatt, inga skrikattacker, men hon gnällde flera gånger och letade efter snuttetrasan, och jag vaknade varenda gång, sammanlagt kanske 10-12 gånger. Men hon sov till 08.00 imorse, en annan vaknade 06.30 av hennes sista gnäll omgång innan hon vaknade på riktigt. Tyvärr kunde jag inte somna om efter det, tro mig, jag försökte! Men 07.00 gav jag upp och satte mig i köket istället.

Nu ska jag spana in hur det går för mina auktioner jag la ut på Tradera igår och idag och sen ska jag ta sista svängen med Boss.

Godnatt
kram //Emma


Katten Kenneth

Ja som jag skrev igår hade vi fått en liten kattunge, nu har jag tagit ett par bilder på henne. Ja...det är en HON fast hon heter KENNETH...hahaha! Därför att på stället där hon föddes trodde dom att det var hanar, det var 2 stycken i kullen, så den ena döpte dom till Kenneth och den andra döpte dom till Hans Bror ...haha! Jag och Andreas tänkte döpa om stackarn men vi kunde inte komma överens om vilket namn hon skulle få så då fick hon behålla namnet KENNETH  :D 


Lilla Kenneth


Bella och Kenneth leker med två ihopknutna skosnören :)

Nu har jag precis kommit in från en dust med gräsklipparen, det började bra men slutade illa. Jag hade inte ens klippt en tredjedel av gräsmattan förrän jag körde rakt över en sladd som låg kamouflerad i gräset! PANG sa det sen dog gräsklipparen. FAN!! Jaja, som tur var kunde Andreas fixa problemet innan han åkte iväg och tränade. Men eftersom Bella sover middag kunde jag inte fortsätta, rätt störande tycker jag för jag vill gärna avsluta sånt jag påbörjat...men jag kanske kan klippa lite mer ikväll om vädret håller i sig. Hoppas på det!
Sen hade jag tänkt att åka in till Falun imorgon men det blir nog inte så, eftersom det ryktas om fint väder så måste jag prioritera trädgården. Klippa klart gräsmattan,kratta och rycka upp massor av brännässlor..det bara kryllar av dom här! Jag trodde att det var en buske som växte på baksidan, men när jag tog mig en närmare titt såg jag att det var brännässlor!! HÖGA sådana. Usch ja. Sen har jag ett par högar med ihopkrattade äpplen att ta reda på oxå....det är mycket nu.

Tidigare skrev jag att jag inte kom ihåg vad gubben sa, när jag frågade vart vägen ledde, men tack vare Malin fick jag reda på att det hette UVBERG och ingenting annat! Tack Malin för att du hjälpte mig i mitt förvirrade tillstånd =)

Nu ska jag ta lite välbehövlig vila innan Bella ska ha sin gröt.

//Emma

Dagens Lunch

Ris, köttfärssås blandat med en förpackning Go Green, gurka och gröna oliver



Nu ska jag ta med mig Bellis och Boss ut på en promenad =)

Trött

Nu är jag riktigt trött, känns som att det har varit en låååång dag. Fast en bra dag =)
När jag kom hem från kupolen var Sofia (Andreas jobbarkompis) på väg hem till oss med en kattunge. Lite halvt oplanerat sådär, men bor man på landet ska man väl ha katt? ;)  12 veckor och hur söt som helst. Nu ligger hon och sover på soffan, jag ville inte ta nån bild på henne idag, hon var stressad nog som det var över att komma till ett nytt ställe med barn och hund och allt var det innebär. Men imorgon lägger jag säkert upp en bild på sötnosen =)

Nu på kvällen kom pappa och bror Anders på besök, ingen av dom har varit inne och tittat på vårat nya hus. Jag hade bakat en ny äppelkaka och dessutom gjort vaniljsås =) Så mumsigt fika kunde jag bjuda på minsann!  Bella blev överlycklig när dom kom, såklart eftersom hon älskar uppmärksamhet!! Och får vi besök så hamnar hon oftast i centrum.

Jag hade tänkt att lägga upp lite auktioner på tradera nu när Bella har somnat, men promenad med hunden och en dusch fick gå före och nu blev jag så trött så det får bli en annan dag.

GODE GUD GÖR SÅ ATT JAG FÅR SOVA HELA NATTEN      AMEN


( John Blund )


Bilder Från Dagens Shopping


T-Shirt från Disney

Kudde till Bella (vilket var det enda jag hade planerat att köpa)

Body från FIXONI

Body från FIXONI

Tröja och byxor från Hello Kitty

Byxor från Lindex

Mössa och vantar från H&M

Och slutligen ett hårband från H&M

Ja...det var ju inte meningen att shoppa så mycket men ibland bär det iväg =) Och ingenting blev det åt mig själv..som vanligt! Men som Mia skrev...det är ju roligare att shoppa åt de små än åt sig själv =) Så sant så sant...men nästa gång lovar jag att tänka på mig själv i första hand. Jag fick syn på en jacka som jag vart sugen på.....vi får väl se...

//Emma

Min Förmiddag

Vi vaknade 07.30, natten har varit relativt fri från skrik attacker fast hon har varit gnällig i sömnen så vi vaknade av det flera gånger, drygt. Hon sov i våran säng hela natten, pga det sov jag ej så bra heller eftersom hon har sparkat på mig hela tiden och knuffats! Flera gånger under nattens lopp har jag blivit tvungen att leta på snuttefilten åt henne, vaknar hon och inte har den bredvid sig så blir det skrik och panik. Men nu får det vara nog med att sova i våran säng!! Jag sover mycket bättre när jag har gott om plats. Hellre då att jag får kliva upp lite till och från för att lugna henne.

Eftersom jag skulle hinna med 09.35 bussen in till stan var jag lite stressad imorse. Men vi körde teamwork så det blev bra =) Andreas gav Bella frukostvällingen och jag gick ut med hunden.  En liten stund efter att jag kommit tillbaka hörde jag nån konstig musik från vardagsrummet och Andreas ropade att jag skulle komma och titta. Då hade Bella tydligen fått tag på TV-dosan och tryckt på en del knappar, på något sätt hade hon fått fram nån norsk radiokanal som spelade en töntig låt som jag antar hette BARBARA eftersom dom tjatade om henne hela tiden. Hahaha!!! Samtidigt satt Bella och dansade för fullt till denna förskräckliga sång. Gud va jag skrattade =) Riktigt komiskt!!!


Dagens Outfit: Body från MOVER by P&K och jeans från Name it Newborn

När vi var på kupolen skaffade hon sig genast en beundrarskara =) Det brukar alltid vara någon som kommer fram för att dom tycker att hon är så söt! Den här gången var det 3 stycken. Ja hon är verkligen söt min lilla prinsessa =) Och redan så BUSIG!! Hur ska detta sluta? Det är inte lätt att ta kort på henne nuförtiden, oftast när hon ser mig komma emot henne så kryper hon så fort hon kan åt andra hållet! Haha! Antagligen för att hon tror att vi ska byta blöja, hon hatar att ligga still nämligen.

Snart tänkte jag lägga ut bilder från dagens shopping, för självklart hann jag med det innan det obligatoriska ICA besöket ;)

kram //Emma

Dagens Lunch

Ris och vegetarisk gryta med kokosmjölk =)  Riktigt gott!!


Dagens Fynd =)

Idag har jag verkligen fyndat!! Ett bäddset till Bellas spjälsäng för endast 103 kr =)
Skulle man köpa det direkt i butik hade det kostat 400 kr.... så jag är rätt så nöjd! 
Super gulligt, rosa med kaniner :)

2518 Bäddset för spjälsäng Kanin rosa

Nu kan hon drömma söta små drömmar om långa fladdrande öron och kittlande morrhår =)

Godnatt

Äppelkaka

Idag tog jag mig tid att baka en äppelkaka, man får väl passa på när man har 2 stora äppelträd på tomten =) Dessutom tycker jag att det är väldigt kul att baka! Och så blir det ju så gott oxå :) Nej, hellre ställer jag mig och slänger ihop en kaka än att laga middag, om jag ska vara helt ärlig!

Tyvärr hade jag ingen mjölk hemma så det blev ingen vaniljsås...men det gick bra ändå! Den var ju så god!



Andreas som typ aldrig äter fikabröd klämde i sig halva på en gång, så det blir nog att baka en till imorgon. Men då ska jag se till att ha mjölk hemma först ;)

Imorgon förmiddag ska jag ta med mig Bella till kupolen en sväng, huvudsyftet med resan är att handla på ICA, men vi hinner säkert med att gå i roligare affärer oxå! Babyproffsen iallafall. Måste köpa en huvudkudde till Bellas säng.

Undrar om jag ska äta en bit äppelkaka till......


Dagens Outfit



Bella i dagens outfit: Body från BABY by Petter & Kajsa, strumpbyxor från H&M och jeansklänning från Walking Baby

Störd Nattsömn

Inatt sov vi verkligen inte bra, Bella har börjat skrika på nätterna till och från vilket är oerhört jobbigt! Det brukar alltid funka att lägga henne mellan oss men inatt funkade inte ens det! Det som är otäckt är att hon inte är vaken när hon skriker, och när skrikattacken är över sover hon lika lugnt igen. Jag har läst om nattskräck hos barn och det verkar vara en form av det, för det går inte att få nån slags kontakt med henne medan hon skriker och hon verkar inte vara ett dugg medveten om att hon gör det heller. Jag hoppas att det går över snart!
Jag vaknade till flera gånger av att jag höll på att ramla ur sängen, Bella hade tryckt sig så nära mig hon kunde plus snott min huvudkudde. Sen vaknade hon såklart hur tidigt som helst och sparkade vilt omkring sig med sina små fötter. Har hon sparkat en på samma ställe några gånger blir man såklart lite öm.. strax efter att Andreas åkt till jobbet somnade hon om..skönt...men 07.30 vaknade hon igen och det blev genast full fart! Hon tycker att det är väldigt roligt att slita håret av mamma! Så det är bara att säga nej nej och ta bort hennes händer. Synd bara att hon förstår precis vad jag säger men skiter fullständigt i det!!! Hon har till och med börjat hånflina mellan varven!! En riktig liten skitunge..

Nu har vi precis ätit frukost...Smörgåsrån med leverpastej är det bästa Bella vet =)

Min frukost

Nu ska vi klä på oss och rasta hunden ett tag, först måste jag pumpa ett däck på vagnen...det betyder att jag ska inviga min nya pump jag köpte innan jag flyttade...

kram //Emma

Röjning i trädgården

Nu har jag och sambon börjat röja upp på baksidan av trädgården, vi har klippt av en massa grenar och småträd så nu fick vi helt plötsligt lite utsikt mot hagen =)
Synd bara att jag klev ner i en djup grop som var kamoflerad och ut ur den flög en hel flock uppretade humlor....jag fick aningens panik först för jag trodde att det var jordgetingar!! Men som TUR va var det inte det!


En prydlig liten hög


En av gluggarna mot hagen efter avverkningen

Tandborstning =)


Bella borstar de tänder hon inte har fått än ;)


Lite knepigt att få in snitsen med tandborstningen...


....men tillslut gick det bra igen!


Sen ville hon borsta Boss tänder...hahahaha!! Och det skulle nog behövas ;)

Dagens Lunch

Spaghetti, köttfärssås, sallad och gröna oliver =)


Lite Shopping På Lagerhouse

Mina senaste små fynd från Lagerhouse, denna UNDERBARA  affär =) Så mycket pyssel och plock, där kan jag gå och strosa hur länge som helst!


Denna bodyscrub tvål löddrar riktigt ordentligt! Men scrub effekten var väl inte över förväntan direkt...
Men ett plus för den fina förpackningen  :)


En arg haj och en galen val köpte jag åt Bella, roligt att leka med i badet =)

Jag ser fram emot en till titt i ovan nämnda affär i nästa vecka...

Dagens Outfit


Bella i dagens outfit: Tröja från MyWear, jeans från Name It Newborn och halksockor från Lindex.

Godmorgon

Inatt sov Bella ostört till 02.30, sen blev det vrål. Vi orkade inte bråka den tiden på dygnet, trötta som vi var så hon fick sova i våran säng resten av natten. Hon vaknade vid 07-snåret och började genast slita mig i håret och klättra på Andreas. 07.50 va jag så blåslagen så jag gav upp. Upp och fixa välling. Jaja...
Nu sover hon middag i sin säng, men såklart skulle det protesteras en stund innan.
Jag har precis kommit hem från en ensam promenad med Boss i regnet, och nu ska jag hoppa in i duschen =)

Puss

MatDax

Nu är jag proppmätt för jag har precis hävt i mig potatis, stekt korv, spenat, stekt ägg, sallad och oliver! GUUD va mätt jag blev! Men det var det värt =)


Dagens Outfit


Bella i en tröja från MyWear och hängselbyxor som jag faktiskt hade på mig när jag var liten =)
Halksockor från Lindex. I högra handen håller hon krampaktigt Lilla Spöket Laban.

En Massa Strul

ÄNTLIGEN har vi fått internet här ute i bushen!! Det tog Tele 2 en hel vecka att koppla in våran hemtelefon, först blev vi lovade att den skulle vara inkopplad den 29:e....dagen efter var den fortfarande inte inkopplad. Då fick jag lov att ringa...och helt plötsligt hade dom ändrat datum till den 4:e. Sur blev jag!  Men inget ont som inte har något gott med sig, pga strulet slapp vi betala flyttningsavgiften på hemtelefonen plus att dom bjuder oss på denna månads telefonräkning =) BRA! 
När telefonen fungerade skulle dom kolla upp om dom kunde leverera bredband till oss här ute...det kunde dom ICKE!! Då fick jag lov att åka in till Elgiganten och fixa mobilt bredband, så nu har vi internet!!! =) HURRA!!
Synd bara att det kommer att ta evigheters evigheter för oss att tanka hem filmer numera, men men...
Parabol med diverse utbud fixade vi i måndags och installatören var här i onsdags...självklart blev det strul här med. Men till slut efter att vi fick ett nytt kort hemskickat så fungerar det som det ska idag, och pga av krånglet där  slipper vi betala dom första 4 månaderna (annars är det 3 månader avgiftsfritt).
Ja alltid ska det vara något som strular i samband med flytt!

Annars trivs jag väldigt bra härute :) Vi har såklart fullt upp med diverse uppackning och trädgårdsarbete. Jag har krattat som en galning och fick träningsvärk därefter! Men det är bara roligt!

Besiktningsman nummer 2 var här för ett par dagar sedan och värderade vårat hus till 850.000, rätt kul med tanke på att vi köpte det för 790.000 så nu kanske det inte dröjer så himla länge tills vi börjar bygga ut :) Det skulle vara skönt att ge Bella ett eget rum. Det är leksaker över hela köksgolvet på dagarna, men jag antar att det kommer att vara så i vilket fall som helst, men då kan man iallafall förvara hennes saker i ett eget rum. Nu har vi de provisoriskt i en kasse på golvet.

Jag tog lite bilder på vårat kök....inte hela köket...för vi har fortfarande lite kartonger ståendes här och var.






Äpplen från våran egen trädgård =)




Den här buketten fick jag av mina svärföräldrar som inflyttningspresent, rätt coola och höstiga tycker jag =) Dom ska tydligen stå sig i ca 3 veckor, sånt gillar jag!!

Nu är jag trött och har halsbränna! Trött därför att Bella har börjat krångla med sömnen de senaste 3 nätterna. Halsbränna därför att jag hävde i mig en hel påse Riesen, chokladkola, SMART!!

Dessutom har jag en hund som luktar koskit!! Han har kommit på tjusningen med att rulla sig i nygödslade åkrar! BLÄ!!  Tur att han kan vara ute hela dagarna :)

Imorgon tänkte jag ta lite bilder på morgonpromenaden och lägga ut här..

Godnatt sweeties

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0