Sista dagen

Idag är sista dagen till skogs, imorgon förmiddag bär det av till Falun igen. 

Helt underbart är det att få dricka morgonkaffet ute på bron här! Inte en människa ser jag och det enda som hörs är mängder av kvittrande fåglar och en och annan hackspett :-) Det är ro för själen. 

Idag blir det en promenad trots grått väder, och bakning av rulltårta med blåbär :-) Lite fredagsgott!

Lite skönt ska det bli att få komma hem trots allt ;-) Hem till min säng. Sängen jag sover i här är för mjuk så jag börjar få ont i ryggen. En vecka är lagom att vara bortrest. Nästa gång vi kommer hit är på påsklovet. 

Ha en bra fredag!

//E

Torsdag 27/2

Sovit gott inatt :-)

Det snöar för fullt här. Ruggväder. Vi tänkte baka bullar men mjölet räckte ej så nu spelar vi yatzy istället...ovanligt haha! ;-) 

Definitivt en innedag idag!

//E

Dvärghamster och maskar

Vi tog faktiskt en liten promenad idag med, till sjön vid kyrkogården. Där lekte vi mamma (Bella), barn (mamma) och häst (jag). 

Dvärghamstern Flora fick även springa runt i motionsbollen, det gillar hon. Full fart från rum till rum, knappt still en sekund ;-) 


Till Bellas förtjusning (min fasa) har vi äntligen köpt nåt slags maskar/larver till Flora. Hamstrar är allätare och ska ha kött i kosten. Dessa "maskar" har några ben längst fram och kommer tids nog att förvandlas till skalbaggar. Dom förvaras i en burk i kylskåpet. En om dagen ska hon ha. Så fruktansvärt äckligt!!! 

Idag fiskade jag upp en mask på en sked och skulle gå till buren och lägga in den där. Oturligt nog tappade jag den på en hårig matta.

Kaos utbröt!

I ren panik över att masken var lös bussade jag hamstern på den på plats! 
Mamma drog upp fötterna i soffan och skrek att det minsann var bäst för Flora att hon åt upp hela masken! Annars skulle jag få plocka upp resterna! Hemska tanke!!

Givetvis åt hon inte upp hela utan lämnade några småbitar nedtrampade i den långhåriga mattan.

Kul för mig...NOT! 

//E

Onsdag 26/2

En grå och ruggig dag. Tur vi tog en långpromenad i skogen igår, då kan vi hålla oss inne med gott samvete idag. Spela yatzy, läsa böcker, virka...:-)

Nu är det dax för frukost

//E

Korsån

I söndags anlände jag till mitt älskade Korsån. En härlig vecka kommer vi att få här :-) Ladda batterierna och koppla av med nära och kära. 

Tisdagen den 25/2 bjuder på en vacker vårdag med sol. Underbart! 





Vi sitter och spelar några rundor yatzy och sen ska vi ta en promenad :-) 

//E

Ändrade planer

Plan A: mina föräldrar skulle hämta B 09:15 idag, vara med henne på ridningen och sen åka ut till Korsån. Själv skulle jag gå på 35års kalas ute på Främby Udde mellan 18-23. Bada tunna och sitta i bastun och mysa. 

Sen fick jag enorm mens, mensvärk och blev förkyld. 

Plan B: Jag bestämde att skippa kalaset och istället åka med B och mina föräldrar till Korsån idag. 

Sen kom Malin med ett förslag. Att jag skulle behålla barnvakten som tänkt men istället skulle hon komma hem till mig ikväll. Spela spel, dricka öl och prata skit. Det lät hanterbart för mig. Så jag ringde mamma och ändrade planen igen :)

Så Bella har åkt. Det gick tydligen toppenbra på ridningen idag! Jag fick sms från både Hannas mamma och min mamma. Bella var superduktig och ridlärarna hade verkligen lyssnat på kritiken att det går alldeles för fort fram med dom små. Så idag hade dom fått gå ridvägarna först, utan hästar. Sen hade dom ställt ut koner som en rund volt så barnen verkligen skulle förstå hur en volt ser ut. Mycket slalom oxå. Perfekt!! :) 

Nu ska jag härja i tvättstugan ett par tre timmar innan dusch och fix. 

Ha en bra lördag!

//E 

Besök igen

Malin kom förbi ännu en gång :-) Så trevligt att få prata lite! Hon hade med sig skidor och stavar som Bella ska få låna nu i vinter. Förhoppningsvis stannar snön över sportlovet åtminstone så hon hinner åka lite. 

Förkylningen vi drabbats av verkar inte bli värre iaf, skönt! Och nässpray har vi köpt idag så nu kan Bella säkert få sova hela natten. 

Själv är jag dessutom mensig, uppsvälld och trött. Nattidax snart!

//E 

Torsdag och fredag

Igår kom Malin och hälsade på med sin 6-månaders rottisvalp Dexter :) så jäkla söt och go! Bella uppskattade oxå besöket :) 


Innan läggdags igår blev Bella plötsligt dyngförkyld. Hon har snörvlat och vaknat om vartannat hela natten. Ingen feber dock. Men hon blir hemma från skolan idag. 
Själv fick jag mens inatt, oförberedd, trevligt! Plus att jag oxå blivit förkyld. Bådar gott inför helgens planer...NOT! 

Till på köpet var Bellas nässpray slut så vi måste åka ner på stan en vända om ett tag. 

//E

Jobbigt!

Jobbigt samtal hos terapeuten idag! Så jobbigt att jag var tvungen att gå till gymmet efteråt och avreagera mig! 

Varför kan saker och ting inte bara vara lätt?

Pratade med mamma om detta i ca två timmar nyss. Tack gode Gud för min förstående mamma! 

Men det är bra att min terapeut är "hård" emellanåt. Jag förstår ju vad hon menar tillslut. Men det är inte lätt att få sanningen kastad i ansiktet! Jag ville gråta och bete mig som ett barn. Men samtidigt förstod jag att det är jag som är vuxen och det är jag som måste göra saker och ting rätt! 

Och det ska jag göra nu!

//E





Godmorgon onsdag 19/2

Vaknade 05:25...och har legat vaken sen dess. Alarmet går igång om åtta minuter. 

Idag ska jag på KBT. Sista gången jag träffar min gulliga terapeut :/ Jag kommer att sakna våra samtal! 

//E 

Soliga tisdag :)

Det går en kille utanför bärandes på en bytta marängsvissglass. Jag funderar på att råna honom...

...men nej! Jag skall icke trycka i mig en massa onyttigheter!! 

Jag var på yoga idag en timme :-) Härligt!! Mia svek mig genom att stanna kvar i Stockholm en dag extra. Men imorgon kanske vi kan bränna fläsk tillsammans :D Bikinisäsongen startar tydligen på lördag iform av beach badtunna! Hujedamig...

Fick förövrigt en kallelse till psyk idag. Äntligen! Tyvärr på måndag, väldigt vad alla vill ha besök av mig nästa vecka då jag ska vila upp mig på landet! Jag har ringt och sagt till om ny tid, receptionisten skulle meddela Gunnar detta...Gunnar liksom...min nya terapeut. Musikterapeut förövrigt. Känns skumt! Måste jag spela bongotrumma och flöjt? Herregud...detta kan bli en upplevelse... 

//E

Besök

Malin kom på besök senare på eftermiddagen. Alltid trevligt att bälga i sig för mycket kaffe, prata skit och röka för många cigg ;-) 

Så nu undrar jag hur jag ska kunna somna efter den sena dosen koffein? 

Jag får ligga och läsa...lääänge!

//E

Härliga vårsol!

Idag är det verkligen vår! Blå himmel och sol. Underbart :)

Jag har nyss kommit hem från ett tufft spinningpass. Skönt att få bränna lite fläsk ;-) Nu ska jag äta sen lunch och ta en dusch.

//E

Rensning

Idag har jag börjat rensa i min klädgarderob. Ett hyllplan resulterade i tre linnen att skänka bort och 14 linnen/toppar att sälja! 

Nu har jag "bara" fyra hyllplan kvar att gå igenom...
...men inte idag!!

Godnatt

//E 

:)

Bella är lämnad hos Alva och jag har pantat mina burkar och flaskor, det räckte precis till ett ciggpaket :D

Ibland har man flyt! 

Nu ett par avsnitt av PLL innan Bella ska hämtas hem!

Häpp

//E 

Vårkänslor

Det har regnat hela natten, de gångerna jag vaknat har det smattrat mot rutan. Och när jag kikade ut genom fönstret strax efter åtta var typ hälften av snön borta. Me like! 

När jag intog förmiddagskaffet på balkongen kände jag ljumma vårvindar i ansiktet :-) 

Då fick jag vårkänslor och en liten energikick! Det resulterade i en vårstädning "light" av balkongen. Sopade, skurade bordet, plockade ihop krukorna och diskade värmeljuslyktorna. Bara vårsolen som fattades...

Snart ska jag steka pannkakor till lunch och sen följa Bella hem till Alva där hon ska leka hela eftermiddagen :-)

Tralalalala...

//E 

Dagens middag

Picnicbog med äppelsås och ris. 


Riktigt gott faktiskt. Jag var lite skeptisk i början då jag har svårt för äpplen i maten. Men detta funkade bra :) 

Snabbt, enkelt och billigt!

//E

Torsdag 13/2

Ingen träning idag, nyste ca 18 gånger imorse, har ett tryck bakom pannan plus att jag sovit dåligt i två nätter nu, fullmåne på g Jajjemän! 

Men jag har fullt upp här hemma så det var väl ej hela världen kan jag tycka. 

Som tur var vaknade jag fem i sju imorse och stängde av alarmet innan det skulle ringa...trodde jag...såg då att alarmet stod på 19:00 och inte 07:00 som var tanken... Tur som en liten tok ;-) 

Jag har handlat på ICA efter jag lämnade B i skolan imorse, ringt och ändrat tiden jag fick på röntgen, försökt ändra datumet på cellprovet men telefontiden var inställd idag. Typiskt! Jag har varit ut och slängt en hel IKEAsäck full med pappersinsamling och nu laddar jag för att avverka ett tvättberg! 


Måste även gå till komposten och slänga en hög med gamla blommor och möglig pumpa från Halloween som ligger och skräpar på balkongen. 

Så nog finns det att göra idag ;-)

Bara att kavla upp ärmarna och spotta i nävarna som farmor brukade säga... 

//E 

Fattigdom och Bäverdieten

Det känns verkligen långt till torsdagen den 20/2 just nu! 300kr har jag att hushålla med tills dess. Alltid trevligt att vrida och vända på slantarna...NOT! Så idag, innan jag hämtade Bella, gick jag bärsärk i frysen. Picnicbog, fläskfilé, sillfiléer, fiskpinnar och köttbullar var ungefär vad jag hittade förutom lite frysta grönsaker och blåbär. 

Jahapp, det får vi leva på i nån vecka. 

Går det inte ihop får jag starta en ny diet: Bäverdieten. När Bella är i skolan får jag ge mig ut till närmsta träddunge och gnaga av nått kilo bark eller så...

Godnatt!

//E

Men åååå

Det slår aldrig fel att bussjäveln hem till mig från stan är sen! Den enda av de fyra som avgår samtidigt...alltid den hem till mig!! Vad är problemet?? Nu var den 7 minuter sen! Så irriterande...alltid får man stå och vänta och frysa. 

Idag har jag iaf kört ett styrkepass! Jag har inte tränat sen förra måndagen så det kändes kan jag lova. 

Nu hem och duscha, fixa lunch och glo på PLL :-) 

Bella ska följa med Hanna B hem idag så henne hämtar jag inte förrän 17.30.

//E



Läkarbesök

Eftersom jag har frikort tänkte jag passa på att utreda mig själv ;-) Jag har haft problem med korsryggen sen jag var 14 och gjorde illa mig i samband med att jag skulle dra åt sadelgjorden på min ponny. Efter den händelsen har det kommit och gått genom åren. 
Dessutom har jag domningar fläckvis på kroppen som inte vill ge sig, som tex mittendelen på ryggen och halva vänster vad plus fot. 
Inget som jag direkt lider av men som sagt, nu när jag har frikort kan jag lika gärna kolla upp det.

Så nyss var jag hos min doktor på vårdcentralen. Han tror oxå att det verkar bero på någon nerv. Han skulle skriva en remiss till röntgen (korsryggen) för att utesluta gammal skada. Plus en remiss till neurofys för att kolla nervbanorna. 

Jag är nöjd med det :-) 

Han är så bra min doktor! Och förstående!! 

Nu åter till PLL ;-)

//E 

Pretty Little Liars

En slödag idag. Pretty little liars maraton :-) Jag har verkligen fastnat för den serien! Nu är jag inne på säsong tre. 

Besatt besatt...

//E

Rita Ora

Jag älskar Rita Ora! En av mina absoluta favoritartister just nu! Och det faktum att Mr Snoop är med gör ju inte saker och ting sämre ;) Ge mig sommar, värme, sol, bikini och en kall öl!!
 
 

För mycket fritid...

Jag pratade med en vän tidigare idag. Jag beklagade mig över tre grannar i huset mittemot. Den ena (en ung kille som flyttade in i december) hade två adventsstjärnor på fot i köksfönstret. Det är två köksfönster. Han valde att placera båda stjärnorna i det vänstra fönstret! Det är för mig helt ologiskt och osymmetriskt på alla sätt och vis...alltså det störde mig! Sen när det blev Januari bytte han ut stjärnorna mot lampor. Jättefina vita på fot, dessutom placerade han dom rätt...alltså en i varje fönster. MEN han har endast den vänstra lampan tänd! Det stör mig...återigen osymmetriskt!!
Granne 2 har två lampor i köksfönstret, hängande, ett i varje fönster. Fint. Problemet jag har med dom är att den ena glödlampan lyser svagare än den andra...osymmetriskt! Plus att dom fortfarande har tre pepparkakshjärtan som hänger och dinglar mellan lamporna!! 
Granne 3 har fortfarande en dödskallegirlang som hänger över båda köksfönstren...det var ett tag sen det var Halloween va?? 

Gaahhhhh!! Jag vill knacka på och tala om!! 

Min vän skrattade och sa...Emma, du har för mycket fritid!!

Haha...hon har förmodligen rätt i det ;-) 

//E 

Städdag

Idag blev en städ- och byta sängkläderdag. Ack så behövligt! Men nu ska det bli gött att krypa ned i en ren säng :) Duschat och tvättat håret har vi gjort oxå. Bella har städat sitt rum i dagarna två...hon orkade liksom inte städa allt på en dag ;-)  Jag dammsög och torkade golv.  Sen lagade jag allt-i-ett-kyckling till middag. Ett kilo kycklingben, paprika, morötter, potatis, squash, rödlök och vitlök. Gott, färgglatt och enkelt :) 

Nu ska vi spela lite Barnyatzy innan nattning. 

//E

5:2 åt helvete

...nu fixade hon inte halvfastan tänker ni!  FEL!! 

Den gick över förväntan kan man säga! Jag vaknade ju upp sjuk, den känslan gick ej över så jag hade ingen matlust. Frukosten, som ni såg, åt jag. Efter den...inget! 

Bara citronvatten, te och kaffe. 

Så fasta har jag definitivt gjort! Och inte bara halvfasta! 

Får se hur jag mår imorgon...

//E

Dryck

Citronvatten och grönt te. 


//E

5:2 Frukost

0,5 dl keso och 1 kiwi 


Kcal: 77 

//E 

Godmorgon Måndag 4/2

Vaknade upp snorig och täppt i näsan. Detta är ej okej!! Men har jag tur släpper det när jag varit vaken ett par timmar...

Nu sitter jag på balkongen och intar morgonkaffe. En fågel kvittrar så vackert :) Vårkänsla!!

Den här veckan ska jag testa 5:2 dieten och se vad jag tycker om den som så många talar varmt om. Så idag ska jag ha min första dag med halvfasta! Spännande. Och självklart är jag redan vrålhungrig ;-) Men det är tillåtet att hinka kaffe och det blir jag som tur är tillfälligt mätt av. 

Jag kommer att lägga ut mina recept under dagen samt hur många kalorier de innehåller. Jag får max äta 500 kalorier idag...

//E 

Dagens Middag...

Helstekt timjanskryddad fläskfilé, ugnsbakade morötter och rödbetor, babyspenat, solrosfrön och en riktig god kall sås gjord på turkisk yoghurt, riven pepparrot, salt och peppar. 


Gott och nyttigt! Jag kan verkligen rekommendera såsen! Riktigt god till kött och grönsaker :-) 

//E 

Svettigt

Det blev ett väldigt svettigt träningspass nyss i form av spinning i 45 minuter!! Ett bra tag sen jag gick på ett sådant sist! Men det kändes som vanligt ungefär...några nära döden upplevelser innan vi kom i mål ;-) 

Men jag kämpade på och är väldigt nöjd över min prestation! 

Nu kaffe sen lunch och dusch. 

//E 

Måndag 3/2

Måndag igen, 3 plusgrader och slaskigt. Vatten på isarna. Trist för Bella och de andra barnen som vill åka skridskor efter skolan idag. Men jag klagar icke... Jag gillar varmgrader :) 

Igår lekte Bella med Majken hela eftermiddagen. Dom bor uppe vid dom nybyggda husen i Slättaskogen. Vi gick dit. En enda låååång uppförsbacke!! Men det uppvägdes av Majkens väldigt trevliga mamma Therese, deras kärvänlige hund Harvey och av att flickorna hade väldigt roligt tillsammans :-) 

Nu har jag precis ätit frukost och druckit grönt te. Ska slappa på sofflocket en stund och glo på Pretty Little Liers. Sen blir det förmodligen ett träningspass av något slag...

//E

Lördag 1/2

Äntligen ett steg närmare våren i form av februari!!! Hurra! 

Ridskola på förmiddagen som vanligt. Jag hade med mig både Bella och Hanna idag då Hannas mamma är bortrest och pappan är tokallergisk! Dock skjutsade han oss dit och körde ner oss på stan efteråt. 

På eftermiddagen var vi på besök hos Birgitta (min faster) och Pelle. Vi fikade ett par timmar. 

Nu väntar vi på att melodifestivalen skall börja. Som Bella har längtat...Yohio ska tydligen framföra nåt musikaliskt...

...det återstår att se!

//E

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0