Nu räcker det!

Nu orkar jag inget mer idag! Men jag har fått gättemycket gjort, nu är det bara lite småplock kvar men det hinner jag fixa innan klockan 11 imorn.

Nu: dusch och sova!

Sweet dreams

//Emma

Hmm...otur!

Jag tog Boss med mig in till Falun idag, så nu har han åkt buss för första gången =) Jag är väldigt stolt över honom! Han var gätteduktig!! Inga problem!

Väl inne i Falu centrum tog vi en promenad hem till min farmor eftersom jag hade god tid på mig. Strax efter 12 ringde jag bovärden och hörde om det var klart att hämta nycklarna, vilket det inte var! Killen hade tydligen inte ens fått ut alla möblerna än. Kul! Han hade beräknat att han skulle vara därifrån vid 3-4 tiden på eftermiddagen och så sent hade inte bovärden tid att besikta lägenheten. Så imorgon bitti ska han göra det. Så det blev inga nycklar för mig idag tyvärr.

Istället blev det ett 3 timmar långt besök hos farmor, vilket i och för sig var trevligt då jag ej sett henne på länge. Boss blev oxå glad för han fick korv och bulle =)

Nu har vi precis kommit hem och jag ska fortsätta att packa. Pappa har hyrt en flyttbil för imorgon så dom kommer hit vid 11-tiden. Jag får hämta nycklarna imorn eftermiddag istället då.

Full fart!!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Jag fick ett sms från killen som ska flytta från lägenheten, jag får lov att hämta nycklarna från bovärden istället eftersom han tar dom i samband med städ-besiktningen. Gud så skönt det känns att det blir en ordentlig städ-besiktning! Jag pratade med bovärden igår och jag ska hämta nycklarna av honom kl 12.45 idag, men jag skulle ringa innan utifall killen slarvat med städningen och det skulle dra ut på tiden.

(Hoppas det INTE drar ut på tiden) eftersom jag måste bli klar med packningen idag! Jag åker med 10-bussen och är inte tillbaks förrän 16.30, så får jag inga nycklar med mig hem har jag slösat bort många packningstimmar i onödan!

Wish me luck!

//Emma

Paus

Nu ger jag upp packningen för ett tag och går ut i skogen med hunden istället!



Jag kan konstatera att det tar mycket längre tid att flyttpacka än vad man tror!

//Emma

Pust!

Andreas kom och hämtade Bella strax innan lunch idag, nu får jag inte se henne förrän nästa torsdag!! Undrar hur jag ska klara det men jag har inget val! Men jag är säker på att tiden kommer att flyga iväg då jag ska packa, flytta, packa upp och jobba däremellan! Känns även skönt att jag kan göra allt detta i lugn och ro. Plus att lilla Bella slipper uppleva all röra i samband med flytten!

Nu har jag precis avklarat förrådsrensningen =) HURRA! jag var helt säker på att jag skulle få hålla på med detta i flera timmar men det tog bara ca 1,5 timme =) Så nu är mina förrådskartonger och säckar lite ompacketerade och står i samlad tropp i första förrådsrummet och väntar på att flyttas. Såå himla skönt att det är klart!! Plus att jag har burit upp en massa tomkartonger, säckar och IKEA-påsar till verandan, här ska packas!

En annan väldigt god nyhet jag fick höra igår var att killen som ska flytta ut från lägenheten nu, inte ska flytta på fredag som tänkt utan redan imorgon =) Det innebär att jag hämtar nycklarna direkt av honom imorn klockan 14.00!! Så istället för att flytta in på söndag som det var tänkt kan jag flytta in redan på fredag =) TJOHOO! Snacka om att jag har flyt hela tiden! Då har jag hela söndagen på mig att komma iordning istället =) Kan det bli mer perfekt?

Så om någon inte har nåt bättre för sig på fredag eftermiddag: kom gärna och hjälp mig att bära kartonger! Jag skulle bli såå tacksam! Ju fler desto fortare...

Tack alla ni som redan erbjudit er att hjälpa till! Det betyder mycket för mig!

Dax att stoppa något i magen.

//Emma

WTF?

Vad hände med min film igår kväll?? Inte fan va det den som de lovat att visa! Istället blev det nån slags B-film med Hillary Duff...och alla vet väl vad det är för typ av fjant-filmer som hon medverkar i!!

Surt sa räven!

//Emma


Min princessa och jag =)

Vi klev upp halv nio idag och det var skönt, fast jag var fortfarande trött. Till på köpet så kom Tant Röd och hälsade på inatt och det var verkligen ingen trevlig överraskning. Men nu vet jag varför jag varit så känslig den senaste tiden ;) Till min fasa upptäckte jag att jag hade dåligt med skydd mot "tanten" och jag hade inte den minsta lust att åka in till stan. Så efter frukosten tog jag, Bella och Boss en långpromenad till Torsång. Som TUR var hade dom det jag behövde där =) Förövrigt var det en väldigt trevlig promenad! Soligt, varmt och skönt och Bella var på ett strålande humör =) (Fast det brukar hon vara).

När vi kom tillbaka gjorde jag lunch (som Bella vägrade äta eftersom det var pyttipanna, hennes hat-rätt). Inte ville hon sova middag heller! Så istället gick vi ut i trädgården på upptäcksfärd =)


Bella äter päron- och kiwi mellis i det gröna


Många av de röda vinbären hade mognat


Bella plockar för fullt


Mums!


Bella försöker att fylla sin hink

Vi har haft en väldigt trevlig dag =)

Eftersom Bella inte sov nån middag däckade hon i min famn mitt i tandborstningen, lill-skruttan. Hon har sovit som en stock sen 19-tiden.

Nu ska jag inte göra nåt mer ansträngande idag pga min trevliga huvudvärk, utan bara ligga i soffan och invänta "En Askungesaga" med Drew Barrymore som börjar klockan 21. Jag älskar den filmen och jag vet inte hur många gånger jag sett den =) Visst är det härligt med favoritfilmer?

Ha en trevlig kväll!

//Emma

I huset igen

Ja nu är jag tillbax ute på landet, förövrigt sista svängen innan jag flyttar för gott.

Det var såå roligt att träffa min lilla älskling igen =) Hon ville krama och pussa sin mamma och vi myste länge i soffan innan läggdax. När hon låg i sängen sjöng jag samma sång om och om igen tills hon nästan hade somnat helt =)

Själv har jag plockat och pysslat här inne med diverse, räknat lite siffror och betalt hälften av räkningarna. Jag borde egentligen äta mat oxå men nu är jag så trött i mössan så jag orkar inte det, trots att jag har mat färdig som bara behöver värmas....då är man trött ;)

Jag har fortfarande en hel del som ska packas upp efter vistelsen i stugan, men det får allt vänta tills imorgon!

Nej, dax för skönhetssömn!

//Emma

Godnatt

Kvällspasset är avklarat och vi har haft det lugnt igen =)

Imorgon kör jag sista rejset på jobbet 9-18 och efter det åker jag hem till huset där lilla Bella väntar på mig =) Sen är jag ledig ända tills på lördag, och det behövs eftersom jag har en hel del att stå i inför flytten på söndag! Jag har kommit på ett sätt att kunna börja packa i förväg även fast jag har Bella, allt som inte är ömtåligt hivar jag i sopsäckar och knyter igen dom med såna där plast"snören", då kan inte Bella packa upp det igen =) Sen har jag tagit med några blanka klisterlappar från jobbet som jag ska sätta på säckarna där jag skriver vad som är i. Perfekt va?

Jag måste säga att jag är något stressad inför flytten, hur ska jag hinna med allt? Gaaaaaaah!

Nu ska jag hitta på något att äta och sen blir det godnatt.

//Emma

Godmorgon Söndag

Jag har inte så mycket till liv den här helgen inte! Tycker bara att jag jobbar eller sover.

Jag gick upp för ca en timme sen, men skulle gärna ha sovit mer! Snacka om trött, ändå hade jag den turen att få sluta klockan 01 istället för 02 inatt =) Det var ett väldigt trevligt arbetspass igår förövrigt, trevliga arbetskamrater och lugna gatan =)

Igår pratade jag i telefon med Bella för första gången =) Hon sa visserligen inte mycket men hon lyssnade intensivt och log (berättade mamma). På slutet frågade jag om hon och mormor hade matat hästarna och då svarade hon mig ett par gånger =) Sen när vi sa hej då hade hon vinkat till telefonen.  Så sött! Imorgon kväll får jag träffa henne igen.

Nu ska jag fixa till mig och cykla till jobbet. Idag jobbar jag bara 14-21, skönt med en kortkväll!

XOXO

//Emma

Hello!

Vilken skön slödag jag har haft idag =) Bara legat på sofflocket och glott på TV! Det blev ingen fika med grannen, men som sagt, om en vecka kan vi dricka kaffe väldigt ofta =)

Nu har jag precis duschat och ska bara slänga i mig lite mat innan det är dax att äntra mammas cykel och dra iväg till jobbet. Jag jobbar 18-02 och såvitt jag vet ska ja befinna mig på medicin.

Ha en trevlig lördagkväll!

//Emma

Ganja Smuggling

Efter min dusch blev jag pigg så här sitter jag återigen ;) 

Jag hittade en av mina gamla favoritlåtar på youtube...




Jag är inte för ganja smuggling men låten är väldigt bra ändå tycker jag =)

//Emma

Tjoddelihooo

Ikväll blev jag lite nervös på jobbet, jag var på AVA, när klockan blev 21.00 hade det inte kommit nån undersköterska och löst av mig så jag fick höra att jag eventuellt var tvungen att stanna kvar! Kul!! Inte direkt när jag först jobbat 13-21.30 och efter det blir tvungen att jobba ytterligare 10 timmar!! Men som tur var hade det bara blivit ett litet missförstånd bland personalen så 10 minuter senare var natt-undersköterskan på plats =) Lucky me!!

Då tog jag genast en promenad hem till mina föräldrar, det var svettigt och drygt, men jag kom fram till slut. Jag ogillar min sega förkylning starkt!

Imorgon börjar jag inte jobba förrän klockan 18.00, skönt! Då kan jag verkligen få sova ut. Och om jag har tur kanske grannen kan träffas på lite kaffe imorn eftermiddag =)

Nu dusch sen sömn!

Godnatt

//Emma

Grattis!

Grattis till min bror som fyller år idag =)

Vi var och grattade honom idag, jag, Bella, mamma och pappa. Jag hann inte vara där så länge eftersom jag skulle jobba klockan 13, men det var trevligt ändå! Bella är alltid lite avvaktande när hon kommer hem till nya människor, men så fort Anders sa det magiska ordet tårta blev hon sig själv ganska omgående ;) Hon tyckte oxå att katten Kelly (våran gamla katt Kenneth) var väldigt rolig! Hon gick efter den där katten hela tiden och skrattade =)

Princess stubbe
En sån här goding bjöd Anders på =)

Sen var jag tvungen att säga hejdå till min lilla älskling, mindre kul, men jag lär ju jobba. Och jag vet att hon kommer att ha det såå bra i mina föräldrars stuga över helgen.

Personligen ska jag sova i deras lägenhet här i stan tills på måndag. Jag har ingen lust att cykla fram och tillbaka till huset 4 dagar på raken med min hosta. (Sen har jag faktiskt ingen lust att vara där överhuvudtaget). Men nu är det bara ca 1 vecka kvar tills jag flyttar =)

//Emma

Mätt och fet som en jule-get!

Det är vad jag är nu!

Vi åt ju som sagt pizza till middag idag. min var fullproppad med cayennepeppar (jag kände mig tvungen att kompensera det sura med basiskt ;) så jag vet inte hur mycket vatten jag har hällt i mig vid det här laget. Men det var lätt värt det för den var såå god =)

Bella var speedad till tusen på kvällskvisten och gjorde helst sånt som hon vet att man inte får! Jag trodde aldrig att hon skulle komma till ro så hon kunde somna, men jag hade inte behövt oroa mig för hon däckade rätt snabbt.


Tur med vädret har vi haft idag oxå! På förmiddagen var vi ute i trädgården, inte en droppe regn i sikte =) På eftermiddagen tog vi en promenad till kyrkogården, mamma, Boss, jag och Bella. Bella satt i sitsen bakpå cykeln som jag ledde. Jag cyklade även lite med henne ett par gånger men fick ge upp rätt snabbt pga att Boss blev helt skogstokig. På hemvägen började det regna litegrann.


Men nu tror jag att himlen öppnat sig totalt!!


En stor Cayennepeppar frukt

Nu ska jag strax krypa till kojs för imorgon blir det en lång dag! Först ska vi hem till min bror och fira hans födelsedag och sen börjar jag jobba klockan 13.00. Och jag vet inte hur det ska gå då jag fortfarande är tät i bröstet och hostar.

Godnatt

//Emma


Syra fräter på kroppen

" Jag är mycket uppmärksam på vilket pH- värde maten jag stoppar i mig har. Du kommer antagligen ihåg från högstadiet hur man mätte pH-värdet på olika vätskor och på så sätt fastställde om någonting var surt eller basiskt.  Skalan går från 1-14, där 1 är enbart syra, 7 är neutralt och 14 är fullständigt basiskt. Vatten har ett pH på 7, och pH-värdet i människokroppen avgör hur effektiva de kemiska reaktionerna i den blir. Större delen av den forskning jag studerat säger att kroppen fungerar bäst när dess pH-värde är lätt basiskt.
Ändå äter de flesta av oss på ett sätt som försurar kroppen, och den obalansen har kopplats till alla möjliga problem och sjukdomar, till exempel cancer, fetma, benskörhet, njursten, tandröta och så vidare. När kroppen är försurad är den toxisk. Det är som att gå omkring med en ständig tillförsel av gift i blodet.
Den senaste statistiken säger att 38 procent av alla amerikaner får cancer, och de flesta läkare är överens om att cancer inte gynnas av syrerik miljö. Och celler som är basiska, inte sura, syresätts bättre. Så jag prioriterar att alltid hålla systemet basiskt med ett pH-värde mellan 7,35 och 7,45. Vanligtvis hamnar jag någonstans på 7,4.

Nedan följer exempel på mat som är bra för syra-bas-balansen. (Listan är inte avsedd att vara fullständig).

Äpplen, aprikoser, bananer, bär, cantaloupemelon, körsbär, dadlar, fikon, vindruvor, grapefrukt, apelsiner, persikor, päron, jordgubbar, tangeriner, vattenmelon, vetegräs, de flesta ätbara grässorter och juicen av dem, groddar, spannmål och bönor, färsk gurka, spenat, selleri, vattenkrasse, vitlök, cayennepeppar, endiver, haricots verts, kål, huvudsallad, rödkål, färska ärtor, pepparrot, persilja, koriander, lime, färsk citron, tomat, grön paprika, aubergine, avocado, rabarber, limabönor, färska sojabönor, bikarbonat, havssalt, sjögräs och alger, sparris, paranötter, kronärtskockor, rå sötpotatis, mandel, hasselnötter, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, sesamfrön

Listan nedan innehåller exempel på syrabildande mat (återigen, bara exempel):

Fläsk, kalv, nötkött, bacon, kalkon, kyckling, saltvattensfisk, ägg, vitt bröd, vitt ris, vita kex, räkor, hummer, krabba, smördeg, kakor och tårtor, pasta, ost, socker, majssirap, sötningsmedel, popcorn, sprit, vin, öl, kaffe, sötad fruktjuice, mjölk, ketchup, majonnäs, senap, det mesta som är tillagat i microvågsugn, det mesta som konserverats, all stekt mat, glass, efterrätt, sylt, allt godis, paketerade mellanmål, jordnötter, cashewnötter, valnötter, choklad, coca cola och alla andra läskedrycker.

Jag rekommenderar att du köper pH-stickor för urin eller saliv (finns på apoteket) och testar dig flera gånger om dagen. Mat och dryck är inte det enda som påverkar ditt pH-värde. Regelbunden motion, meditation och avstressande övningar har också en positiv inverkan."

/Ur boken  "Harmonisk Rikedom" av James Arthur Ray

Jag har aldrig ens haft en tanke på mitt eget pH-värde om jag ska vara ärlig! Men nu fick jag minsann något att tänka på! Väldigt intressant faktiskt.

Och ja...jag ska faktiskt fråga på apoteket om dom säljer pH-stickor! Det skulle vara spännande att få reda på hur balansen (eller obalansen) är i min egen kropp. Inte så kul att gå runt och vara sur som den värsta citronen på insidan!!

Eller hur?

//Emma

Emma

Idag har jag namnsdag!

Info
Namnet är tyskt. Betydelsen är den höga. Emma kan även vara en kortform av Emerentia vars betydelse är den värdiga.
I Sverige har namnet använts sedan 1766 och det har funnits i almanackan sedan 1827.
Emma används även som en kortform av Emilia
Sedan början på 1990-talet har namnet legat på första eller andra plats på topp-listan varje år. I de äldre generationerna är Emma inte ens med bland de 100 vanligaste namnen. Under slutet av 1800-talet var Emma däremot också mycket populärt, och 1875 var Emma det åttonde vanligaste förnamnet. Det finns 66367 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 44969 namnet Emma som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 23 juli

Vi ska fira min namnsdag idag med att äta pizza =)

//Emma

En solig onsdag =)

Gud så skönt med fint väder! Och vi har verkligen utnyttjat den genom att vara ute så mycket som möjligt! Bella har invigt sin nya pool =)


Jag behöver knappast säga att hon gillade den skarpt ;)

Men på slutet spårade det ur då hon gick till sandlådan och återvände med en spade sand som hon tippade i poolen. Hon var även sugen på att stoppa gräs och blommor i den ;)

Vi har verkligen haft en toppendag!

Förövrigt var det en tant som bor här i byn som sett vargar bara ett par hundra meter från vår stuga! Igår morse till och med! Historien förtäljer inte hur många det var men vi vet att det rör sig en hel flock här i krokarna. Och det var inte längesen som en stor björn knatade genom byn!

Godnatt på er

//Emma

Tajm Flajs

Kväller ännu en gång, tiden går så fort!! Fast för mig är det bara positivt just nu.

Bella var så trött på kvällen så hon somnade till redan under tandborstningen ;) Hon somnade strax efter 19.

Jag och mina kära föräldrar ska kolla på sista avsnittet av morden i midsomer klockan 21! Väldigt viktigt!!!

I övrigt har jag inte så mycket att tillägga förutom att jag fortsätter att må bättre och bättre =) Jag och mamma roade oss med att försöka tolka en återkommande dröm jag haft senaste tiden, och jag tror att vi träffade mitt i prick till slut för jag fick en bekräftande känsla i kroppen =) Så om jag har rätt tror jag inte att den drömmen kommer att komma tillbaka nåt mer, de brukar ju inte göra det om man har förstått poängen! Och våran slutsats verkade logisk.

Ha en trevlig onsdagskväll =)

//Emma

Våran dag

Bella väckte mig strax innan 07 imorse, det kändes drygt men vi har sovit bra inatt annars så det var väl inte hela världen.

Efter Bellas vällingflaska gick vi ut en sväng, bäst att passa på när det inte regnade.


Bella kan lätt gunga en halvtimme i sträck!

Efter våran riktiga frukost gav vi oss ut igen, denna gång i regnet pga att Bellas morfar skulle såga upp ett stort hål i väggen i vardagsrummet där han skulle montera en altandörr. Så det var bäst att fly fältet från allt oväsen!




Vi fick lov att vara ute i regnet ett bra tag och när vi väl kunde komma in igen var Bella trött, jag genomfrusen och Boss sur. Boss gillar inte att vara ute i regn, som bekant, och på slutet stog han tryckt mot ytterdörren och skällde för han ville in. Haha!

Bella vägrade sova middag så nu är hon övertrött och härjig! Men hon får gott ta och hålla sig vaken ända till kvällen, envisa flicka!

Nu ska vi strax äta middag, köttfärssås och makaroner =) Mums!

//Emma

Minska Matkontot

"Genom att handla smart och inte slänga så mycket mat kan man minska matkostnaderna rejält."

"Matvanor som är hållbara både för miljön och hälsan är inte dyrare, tvärtemot vad man skulle kunna tro. Det visar beräkningar som Statens Folkhälsoinstitut gjort. Även en student med en mycket begränsad matbudget kan spara mellan 1500 och 9000 kronor per år - beroende på sina ursprungliga matvanor.

Detta åstadkommer man genom att minska sin konsumtion av kött och så kallade utrymmesvaror som alkohol, chips, godis, läsk och kakor och istället köper mer frukt, grönt, spannmål samt baljväxter (bönor, ärtor, linser, vilka dessutom är bra proteinkällor).

Idag går 35-40 procent av våra matkostnader till just utrymmesvaror, enligt Statens Folkhälsoinstitut.

Ett annat sätt att minska sina matkostnader är att inte slänga så mycket mat, utan istället försöka göra något kul på de rester som finns i kylskåpet. Så här sa Sara Begner , kock och chef för Coops provkök, vid ett seminarium som handlade om varför vi slänger så mycket mat.
- Rester är början på en ny måltid och nästan färdiglagad mat. Men det måste vara gott och presenteras lite härligt för att man ska vilja äta.

Hon tipsar om att man kan göra soppa på rester av ugnsgratinerade rotfrukter, som man kokar i hönsbuljong och sedan mixar. Eller ha en buffé på rester på lördagen. Hon tipsar oxå om att avokadorester kan frysas in i istärningslådan och användas i smoothies eftersom smaken är mer neutral än banan, som gärna tar över. Har du kycklingrester så byt smak, åt ni italienskt dagen innan kan det bli asiatiskt nästa dag. Av risgrynsgröt kan man göra en efterrätt: risgrynspudding med saftsås. Och vad är lasagne och stekt ris om inte mat delvis gjord på rester?

Sara Begner har även skrivit en kokbok som heter: Saras kök. Och bloggar på: alltidhungrig.se"

/En artikel ur tidningen Vi Föräldrar nr 9/2009

En väldigt viktig artikel tycker jag då det både handlar om att spara in på sin egen ekonomi och att tänka på miljön.

Maria Zamore från tidningen Vi Föräldrar ställde denna fråga till Örjan Lönngren, klimatcoach i Stockholm:

Om man inte är så kunnig om miljöfrågor men ändå vill göra något - vilket är då det enskilt viktigaste man kan göra?

- Att man inte köper för mycket mat och att man inte slänger mat. Det går åt enormt mycket resurser till vår matproduktion. Jordbruket står för en stor del av miljöbelastningen, så att inte slänga mat kan få en jättestor effekt.
- Totalt sett slängs omkring 25 procent av all mat som produceras i Sverige. Eftersom matproduktionen orsakar utsläpp av två ton växthusgas per person och år. Och att slänga mat är, har jag en känsla av, inte minst vanligt bland barnfamiljer. Vi slänger matrester och köper halvfabrikat men äter bara en del och slänger resten. Vi veckohandlar en massa saker som inte går åt, tänker kanske att " Nu ska barnen äta frukt när de kommer hem från skolan" - men så gör de inte det.

Mycket att tänka på om man vill vara miljömedveten och ekonomismart!

//Emma

Dagens Tips

Hos www.fujidirekt.se får man framkalla 100 bilder helt gratis! Det enda som kostar är frakten på 29kr! Erbjudandet gäller tills i augusti nångång.

Jag nappade självklart på det eftersom jag har samlat på mig hur mycket bilder som helst!

//Emma


Bella bakar

Nu är det andra dagen här ute i stugan och vi trivs som fisken i vattnet =) Ett plus är att jag är på bättringsvägen men det var en seg hosta!

Idag har Bella och mormor bakat =)




Bella tyckte det var roligast att äta smeten ;)

Annars har det inte hänt så mycket idag utan vi har haft en slödag, rikigt skönt! Bella var ute och lekte en sväng med mormor bara.

Nu på kvällen tyckte jag att hon kändes varm, det visade sig att hon hade 39,1! Jag tror dock att det är pga 1,5 års sprutan hon fick förut så det går säkert över om ett par dagar.

Nu ska jag sussa!

//Emma

I morgon bär det iväg =)

Och som jag längtar!!! Det ska bli såå skönt att få slappna av i stugan =) I en hel vecka kommer jag att vara där, sen måste jag åka hem och jobba i 4 dagar men Bella stannar kvar där så länge...och Boss med givetvis.

Jag som skulle ta det lugnt idag fick lite halvpanik då jag insåg hur mycket jag har kvar att göra innan jag flyttar! Så jag tyckte att det var bäst att sätta fart när jag var barnledig. Först rensade jag ur Bellas "leksakslåda" eller fotpallen som den egentligen är ;) och gjorde ren den invändigt. Sen dammsög jag hela huset, efter de projekten var jag skapligt svettig. Men ingen rast ingen ro! Direkt gick jag lös på min garderob i vilken jag har alla mina kläder. Allt rev jag ut, hylla för hylla och rensade ur ordentligt! Sen torkade jag ur den och stoppade tillbaka allt som jag ska behålla. Efter det började huvudvärken smyga sig på mig...fullt förståeligt med tanke på att jag faktiskt är sjuk! Då ska man inte hålla på å härja!

Sen kom Malin över på lite kaffe och skitsnack, väldigt trevligt =) Hon fick med sig en del grejer hem, som te.x leksaker till Victor som Bella vuxit ifrån och en del kläder från mig. (Hoppas att du hittade en UFF-container att slänga resten i). Malin var nämligen så vänlig att hon tog med sig allt som jag rensat bort, även det hon inte ville ha för att jag skulle slippa ta med mig onödiga saker när jag flyttar. Det var väl snällt? =)

När Malin åkt hem var det bara att äta, duscha och gå en liten sväng med Boss innan Bellis kom hem igen ♥ Nu sover hon sött sen ca en timme tillbaka och jag är helt slut!


Bella grejar med sin gräsklippare på verandan

Nu ska jag göra Bella sällskap!

Godnatt

//Emma

Godermorgon

Idag sov jag till närmare 11 =) Riktigt skönt att få sova ut! Nu har jag ätit frukost och ska strax ta ut Boss på en mini-promenad. Men först ska jag få tag på någon från Bubbleroom angående missödet igår! Något jag inte gillar med telefonköer är när rösten vägrar tala om vad man har för placering i kön! De enda dom säger är att det är "samtal före". Nu har jag inte en susning om hur länge jag måste vänta!!

Idag blev det oxå ändring av planerna, men till min fördel denna gång =) Bella kommer hit redan ikväll för imorgon åker jag, Bella och Boss till mina föräldrars stuga =) Å så roligt!!! Och där ska vi vara lääänge =)

Nu har jag pratat med Bubbleroom, jag behöver inte betala något tack och lov! Men tyvärr kunde dom inte skicka tillbaka mina skor! Utan jag måste göra en nybeställning sen när fakturan är avskriven. Gaaaaaahhhhh!! Då är det ju inte säkert att dom finns kvar!! Sugigt!

Aja....

//Emma

Beyonce - Diva



//Emma

Mitt 1000:e inlägg

Jag har inte ens haft min blogg i ett år men har redan skrivit 1000 inlägg! Jag tycker det är himla positivt att ha en blogg, det är ju som en dagbok, enda skillnaden att den är offentlig. Min blogg är mitt ventilationshål i vardagen helt enkelt. Ibland är det oxå skönt att få skriva av sig lite skit. Anledningen till att jag skaffade mig en blogg var att jag skulle flytta från min hemstad och jag ville att mina nära och kära skulle få veta vad vi gjorde på dagarna och få se bilder på Bella allteftersom hon växer. Nu är det betydligt fler som läser den men det gör mig inget.

Idag känner jag mig lite piggare än igår och det är positivt! Men jag är för dålig för att orka jobba så jag sjukskrev mig. Väldigt surt kan jag tycka eftersom det bara handlar om 2 ynka pass, efter det är jag ledig i 6 dagar. Men sånt är livet ibland.

Andreas kom och hämtade Bella på eftermiddagen och ska ha henne tills på lördag. Nu kan jag vila och lägga energin på att bli frisk. Det är väldigt jobbigt att vara sjuk och samtidigt ta hand om en 1,5 åring! Men trots det saknar jag henne redan.

Jag tog några kort på henne idag när hon åt lunch, hon gillar att spexa framför kameran =)





Lilla sötnosen =)

Ja nog är det tomt utan henne alltid...

Dagens negativa: Jag var en snabbis på stan på sena em för jag behövde handla diverse på apoteket och på konsum. Samtidigt tänkte jag hämta ut mina nya skor på senast nämnda ställe. Och vad händer? Tjejerna på postavdelningen står som två UFOn och säger att mitt paket inte finns kvar!! I deras dator står det att nån annan ur personalen har skickat tillbaka det till avsändaren idag med motivering att mottagaren vägrat att ta emot det. WTF??? På min avi står det att paketet ska hämtas senast den 23e Juli. Dagens datum är så vitt jag vet den 16e! Vad hände där? Ja ja inte så mycket annat att göra än att ringa bubbleroom imorgon. Suck!

Jag hatar krångel!!

Dagens positiva: När jag kom hem och hämtade in posten såg jag att jag hade fått en utbetalningscheck på 519 kr från ett företag! Jag hade sagt upp en grej i god tid i samband med min flytt för att slippa betala för nästa period. Tydligen hade tanten jag pratat med missuppfattat det jag sa en aning, Så nu har jag fått tillbaka den summan jag redan betalat in, som jag rätteligen skulle betalat =) Hehehehehe! Ja inte tänker jag ringa och påtala hennes misstag direkt ;)

Alla slantar är välbehövliga nu när jag ska flytta! Det första jag ska köpa är en sängstomme från IKEA. Tyvärr finns den bara i träfärgad men jag ska måla den vit =) Den kommer bli såå fin så! Sen behöver jag lite annat smått och gott som gardiner t.ex. Och en matta till vardagsrummet.

Nej nu orkar jag inte sitta här längre, jag börjar få nackspärr!

//Emma

Feber

Men självklart, jag som aldrig brukar ha feber har helt plötsligt dragit på mig 38,6! Inte undra på att jag frös! Tur att Bella fortfarande inte har fått nån feber och tack Gode Gud att hon är såpass pigg så hon kan sköta sig själv mestadels. Annars hade jag nog inte orkat. Tur oxå att Boss har en trädgård som han kan gå ut och göra i från sig i! För nån promenad blir det inte.

Feber och förkylning till trots står jag och lagar kycklinggryta, Bella måste ju äta inte sant?

//Emma

Urk-dag!

Vilken jäkla TUR att jag bara hade 2 blöjor kvar igår morse så jag var tvungen att åka in och handla då!!! Idag hade jag inte orkat det!! Snacka om dunderförkyld jag blev under natten plus otäck hosta, det bränner långt ner i lungorna. Why me God?

Jag har inge KanJang, hostmedicin eller nässpray hemma. Katastrof! Så jag har tallat på Bellas nässpray. Jag får åka in och handla på apoteket imorgon efter att Andreas har hämtat Bella. Antagligen får jag lov att sjukskriva mig imorgon, skit oxå!

Nej det här är och kommer att fortsätta vara en riktig urk-dag helt enkelt! Jag har dock lyckats förse oss med frukost och slängt i en maskin tvätt. Snart ska jag ställa mig i en varm dusch för jag fryser konstant.

Hoppas ni har en bättre dag än mig!

//Emma

Prosit

Usch va ofräsch jag känner mig! Jag bara snorar och hostar och har mig. Tyvärr klarade jag mig inte från att bli förkyld mitt i sommaren! Typiskt! Jag är så kokhet så jag med glädje skulle lägga mig i en snödriva. Dessutom är jag så trött så det snurrar i huvudet.

Godnatt

//Emma

Dagens Shopping

Det märks att man inte är riktigt frisk när en liten shoppingrunda tröttar ut en!

Och jag var imponerad av att Bella lyckades hålla sig vaken så länge som hon gjorde, först 20 minuter innan bussen gick hem somnade hon.

Vi hade ett par timmar på kupolen så vi hann titta i några affärer =) Och det var pågående sommarrea överallt så jag fick med mig en del saker hem =)


Grytvante och grytlappar i rosa. Halva priset på Tiimari


Diskställ, bestickkorg och diskborste (ej rea) från Lagerhouse


2 böcker till Bella, halva priset på Tiimari


Bella herself =)


Till lunch åt vi grillad kyckling som vi köpte med oss hem. Bella tyckte det var gättegott!! Hon rörde knappt makaronerna och det är ovanligt för hon älskar makaroner! Men det är bra att hon helt plötsligt gillar kyckling för då kan jag göra en gryta av resterna imorgon.

Det tog mig en evighet att skriva detta inlägg för jag var tvungen att lägga pussel med Bella lite då och då...hahah! =)

//Emma


Inga blöjor!

Ja Bella ville inte sova igår så hon var vaken när jag kom hem strax före 23. Inte så konstigt med tanke på hennes förkylning! Som tur är har hon ingen feber hittills.

Vi gick och la oss ca halv tolv igår och somnade på stört. Sen väckte hon mig halv två och va gätteledsen! Antagligen för att hon hade svårt att andas. Jag gav henne nässpray och några minuter efteråt sov hon igen. Nästa gång vaknade jag av väckarklockan halv åtta.

Blöjorna och mjölken är slut så vi måste åka in och handla nu på förmiddagen.

Dax att göra oss iordning!

//Emma

Förkylda

Imorse när vi gick upp började både jag och Bella att nysa ikapp! Och så har det fortsatt hela förmiddagen. Jag vet inte hur många gånger jag fått torka Bella under näsan. Och nyss gav jag henne en dos nässpray för jag hörde att hon hade svårt att andas. Nu har jag precis lagt henne och jag tror att hon redan har somnat. Lilla pluttan.

Vi gick upp närmare halv nio imorse =) Skönt! Men vi har inte sovit så bra inatt. Bella har gnällt i sömnen minst 20 gånger och jag har vaknat varenda gång. Så nu är jag gättetrött vill jag lova. Men jag ska börja jobba klockan 15.00 så det är bara att bita ihop! Och jag vill inte cykla idag! Jag har ingen ork till det alls. Det kommer säkert att regna oxå! Jaja, efter idag behöver jag inte cykla förrän på torsdag nästa gång =) Jag är nämligen ledig tisdag och onsdag =) Hurra!!

Efter våran sena frukost gick vi bort till grusvägen där Bella fick leka i vattenpölarna ett tag. Sen gick vi hem och Boss och Bella lekte med pinnar. Dom kan roa sig de där två =) Jag hällde vatten i Bellas hink så hon kunde koka sin gräs-soppa ;) Och vi hade tur med vädret för precis när vi skulle gå in började det regna.

Nu ska jag slöa så mycket jag kan innan Andreas kommer, för senast halv två måste jag trampa iväg =/

(Btw...igår kväll cyklade jag mina 7 kilometer på endast 15 minuter!!! Nytt rekord för mig =)

//Emma

Godmorgon Söndag

Jag slocknade nästan direkt jag la ner huvudet på kudden igår kväll, vid ca 22-tiden. Det blev lite senare än tänkt eftersom jag ändå fixade med Bellas säng och hade dammsugaren igång kändes det som om det var lika bra att dammsuga resten av huset oxå.

Jag var fortfarande trött som en gnu när alarmet ringde klockan åtta imorse!! Hur kan jag vara så trött?? Är det pga vädret? Är det pga att jag motionerar så mycket nu när jag jobbar?? Eller en kombination?? Ja, så är det säkert! Hur som helst så är det drygt!

Om ca 40 minuter ska jag cykla de 7 kilometrarna in till centrum igen. Och snälla snälla snälla Gud låt mig slippa regnet!!!

Ikväll är jag inte hemma förrän vid 23-tiden!! Och då gissar jag att jag kommer att vara som en zombie i hjärnan! Men men, det är bara att bita ihop och försöka att tänka positivt =) Då brukar allt kännas lite bättre.

Ha en bra dag

//Emma

Men kom igen!

Vad är grejen liksom? Så fort jag sätter mig på cykeln blir det elände! Undantaget var imorse för då klarade jag mig från regn och krångel. Men direkt jag skulle cykla hem från centrum öppnade sig himlen, bokstavligt talat! Efter bara några hundra meter såg jag ut som om jag stått i duschen! Kul!!

När jag kom hem fick jag knappt av mig jeansen. Dom satt som blöta korvskinn på benen. Till och med mina trosor var blöta. Herregud! Det var bara att ta en handduk och torka håret och sen dra på morgonrocken. Som tur var slapp jag laga mat iallafall för kvällspersonalen beställde pizza så då köpte jag en sallad som jag tog med mig hem =) Göttans!

Usch va jag fryser, och jag har fortfarande ont i halsen! Bläää!

Jag ska snart gå och lägga mig och sova för jag är så jäkla trött. Återigen hade jag planerat att ta itu med vissa saker här i huset men det orkar jag INTE med nu! Min hälsa är viktigast!! Det enda jag ska göra innan läggdax är att riva ur sängkläderna i  Bellas säng, dammsuga madrassen och bädda rent. That´s it!

Imorgon börjar jag jobba klockan 12 så jag får sova lite längre iallafall =) Sköööönt!

Sweet Dreams

//Emma

Godmorgon Lördag

Då har det blivit lördag igen. Jag är skittrött!! Dessutom har jag fått ont i halsen =( Great!! Men jag ska jobba 9 - 18 idag så det är bara att bita i det sura äpplet.

Det verkar vara uppehåll nu och jag hoppas verkligen att det håller i sig då jag ska cykla in till stan om en timme. Jag ber till Gud att kedjan inte hoppar av nånstans efter vägen, då sätter jag mig i ett dike och grinar!

Nu ska jag dricka mitt varma té och sen ska Boss få sin morgonpromenad.

Ha en bra dag!

Vilken jäkla dag!!

Det började med att jag kom en halvtimme försent till jobbet imorse. Resten av dagen hade vi fullt upp som vanligt den här årstiden. När klockan blev 14.00 jublade jag inombords för att jag fick åka hem! Jag var lite sen så jag fick springa till bussen, men jag hann =) So far so good!

Jag hoppade av vid SSAB där min cykel stod parkerad, började cykla och la i en växel. Då blev det så trögt så det gick inte att trampa överhuvudtaget! Jag la i en lättare växel....helt plötsligt blev det väldigt lätt att trampa, faktiskt så pass lätt att jag inte kom nånstans! Snabbt kunde jag konstatera att kedjan hade hoppat av!!! Precis vad jag behövde!!! Det var bara att lägga ner den på marken och börja trixa. Efter några minuter var mina händer kolsvarta och geggiga men kedjan lik förbannat ur läge! Fuck! Jag stod där en stund och bara stirrade på eländet och kände frustrationen växa. Det fanns inget annat att göra än att leda den till närmsta cykelaffär.

Jag gick fram till en kille, visade upp mina händer och sa att jag hamnat i en krissituation, kan du hjälpa mig? Och vilken underbar människa denna kille va! Fast han hade andra cyklar som skulle vara klara samma eftermiddag släppte han allt för att hjälpa mig =) Han till och med skruvade lite på andra ställen på cykeln som behövde fixas. Och allt han ville ha för besväret var 50 kronor! Ett stort tack till dig fantastiska människa som räddade min dag så snabbt!!! Respekt!

Sen åkte jag förbi Ica Maxi och handlade, lagom till jag kom ut började det spöregna och blåsa. Det blev en vinglig och jobbig färd hem.

Väl hemma har Boss tuggat sönder en plastbunke så det var fullt av vassa plastbitar i hans säng. Jag sätter mig på huk för att plocka upp allt. Boss är så glad över min hemkomst så han snor runt mig och vevar med svansen som en propeller....rätt in i mitt vänstra öga! Tårarna forsade och jag kunde inte öppna det på typ en kvart!

Det var min trevliga fredag....hur har din varit?

Jag är heeeelt slut!!

//Emma

Rast

Jag är på jobbet och har precis haft min matrast. Jag är trött och vill hem. Nu vet ni det!

//Emma


Kväller och ensam

Ja ännu en gång blev det ändrade planer här. Bella åkte med sin pappa och kommer hit igen på söndag. Jag ska jobba fredag - måndag.

Jag hade sett fram emot att ha henne tills imorgon bitti eftersom det var så nyligen jag var ifrån henne i 7 dagar, men det är bara jag som tycker synd om mig själv just nu. Egentligen är det väldigt bra att de 2 får vara med varandra regelbundet med tanke på att vi ska införa varannan vecka framöver. Det är bara nyttigt för alla! Men som sagt...jag har det tungt nu!

Bella åkte strax efter lunch och efter det rensade jag ur hennes byrå från alla urväxta kläder plus att jag rensade bland alla hennes kläder/sockor/mössor etc i hallen. Jag fick ihop en hel flyttkartong! Nu kan man faktiskt stänga byrålådorna =) Sen gick jag ner i förrådet och började plocka iordning och rensa lite där.

Ja det är väl det som har hänt här idag. Sen blev jag ju tvungen att gå ut med Boss i spöregnet oxå eftersom han har oanade kapaciteter i blåsa/tarm när det regnar ute! Han har vägrat att gå ut ända sen igår nångång på dan, så jag tyckte verkligen att det var på tiden nu! Envisa bullmastiff!

Nu har jag lagat mat, ätit, gjort matlådor och duschat. Snart ska jag gå och posta ett tradera-paket och rasta Boss samtidigt. Sen blir det natti natti för jag börjar jobba 7 imorgon bitti.

Tjing

//Emma

Utmanad

Gå in på Google tryck på att få bilder, slå huvudet (dock ej hårt *hehe*) i tagentbordet och sök sedan på det som kom upp, (tex du får upp vklchjvgb  eller likanade då söker du på det på¨bilder)

ladda sedan upp den allra 1:a bilden som kommer upp som resultat på din blogg, ganska kul faktiskt :)

själv fick jag denna bild:



Jag utmanar dessa bloggar:

Kerstis Blogg
Lindas blogg
Malins blogg

Have Fun!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Kul väder att vakna upp till......NOT!

Igår eftermiddag försvann alla kanaler för det regnade så kraftigt, som tur var kom dom tillbaka när jag skulle lägga Bella så jag kunde slötitta på Miss Marple =) Det åskade och blixtrade en del igår kväll oxå. Rätt mysigt =)

Idag ska vi inte göra ett dugg! Boss får finna sig i att göra sina behov i trädgårn för jag sätter inte min fot utanför dörren i detta skyfall!


koncentrerad på bilkörning


ge hit kameran!


Hej mamma!


leker med en kam


sötnos =)

//Emma

10 minuter??

Jag hade 20 minuter på mig på stan efter BVC besöket då jag passerade Centrumgrillen och blev sugen på pizza! Perfekt tänkte jag och gick in där. Jag frågade gubben i kassan hur lång tid det skulle ta innan pizzan blev klar. 10 minuter sa han. Perfekt tänkte jag och beställde.

När jag väntat en kvart och inget hänt frågade jag en yngre kille som passerade innanför disken hur länge till jag skulle få vänta på pizzan.

Han: 10 minuter
Jag: Det sa ni för en kvart sen oxå
Han: Men jag ska börja baka pizzorna nu och det tar 10 minuter
Jag: Men bra! Min buss går om 4 minuter jag kan inte vänta längre
Han: Vill du ha pengarna tillbaka?
Jag: JA!  (Åk hem din lurvige sengångare och lär dig klockan!)

Den sista meningen tänkte jag ifall nån undrar.

Så där försvann visionen om en smaskig pizza till lunch! Istället blev det blodpudding med lingonsylt. Snacka om kontraster!

//Emma



Det gick bra

Sprutan var inga problem alls. Bella grät en liten skvätt bara...efter hon fått den. Inte medans som jag trodde. Så det var skönt!

Jäkla väder det blev då! Vi hade tur till en början, när vi gick en sväng med Boss innan bussen gick var det inte så farligt. Men när vi skulle kliva av bussen vid sjukhuset ville jag inte gärna gå ut! När bussdörrarna öppnades rann det som ett vattenfall från busstaket, så jag bara stod som ett fån och stirrade först. Men det var bara att ta tjuren vid hornen och kuta ut, men dyngblöt blev jag dock och stackars Bella fick en skaplig stråle i ansiktet så hon kastade sig bak i vagnen, stackarn! Och man kan verkligen säga att det spöregnade! Jag sprang hela vägen till entrén och det tar inte många sekunder men på den lilla stunden blev jag genomvåt. Det droppade från håret och rann från vagnen. Mina jeans kunde man vrida ur. Inte kul!
Så efter BVC besöket stannade vi kvar i väntrummet lite extra tills det gav med sig, men det gjorde inte Bella nåt för hon hade väldans roligt med alla leksaker =)

Nu har vi ätit lunch och jag ska dricka kaffe och ringa Malin =)

//Emma

Godmorgon Onsdag

Vi har sovit som små grisar hela natten, ända tills väckarklockan ringde kl 7. Bella somnade om direkt och jag hade god lust att göra detsamma! Men jag lyckades ta mig upp till slut iallafall.

Anledningen till att jag ställde alarmet var att Bella ska till BVC och få sin 1,5 års spruta idag på förmiddagen. Så det är vårat projekt idag plus att handla hem lite smått och gott.


Direkt Bella klev upp roade hon sig med att stoppa lego i dammsugaren

Nu ska jag fixa frukost och göra oss iordning.

//Emma

Faaaaaaan!!

Jag somnade i soffan framför Morden i Midsomer!!! Så nu missade jag slutet!!!

Hur kunde detta ske???

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

Jaha...bara att gå och lägga sig då...

Jag har fortfarande inte hört nåt från Bella, hon måste verkligen ha varit trött!

Godnatt

//Emma

Underbart!

Å va det var underbart att få träffa lilla Bella igen!!! Och hon blev glad att se mig =) Härligt!!

Idag har vi bara umgåtts här hemma. Först gick vi ut så Bella fick stampa i vattenpölarna och leka, Boss va oxå med på ett hörn =) När lilla skruttan var dyngsur om byxorna gick vi hem.

Sen har vi lekt inne, pusslat, läst böcker och sjungit sånger bl.a Hon är så söt!! Efter middagen hjälpte hon mig att hänga tvätt =) Innan läggdags blev det bad för henne och dusch för mig.

Hon somnade som en stock på två röda vid halv åtta ungefär och jag har inte hört ett pip från henne sen dess. Nu ska jag sätta mig i soffan och slötitta på Paris Hilton innan Morden i Midsomer börjar =)

Ha en trevlig kväll

//Emma

På väg hem

Godmorgon!

Nu är jag snart på väg hemåt och jag räknar med att vara framme ca 12.40. Först tänkte jag cykla hem min cykel men jag har så mycket packning att släpa på så jag tar bussen istället.

Snart får jag träffa Bella igen =) Som jag längtar efter henne!!! Jag vet inte hur många gånger som jag varit nära att bryta ihop under de här dagarna! Usch!

Nu är jag ledig ända tills på fredag =) Så jag ska bara vara hemma och mysa med min dotter!!

Gårdagen var tuff måste jag säga men nu har jag provat att jobba dag och kväll samma dag och med facit i hand tror jag inte att jag kommer lägga så i schemat fler gånger! Undantag om jag ska jobba extra, då kan jag gå med på att jobba dubbelt (men då får jag ju mer betalt oxå).
Jag känner mig trött, gammal och sliten i kroppen. Ont i ryggen har jag haft i flera dagar nu. Det ska bli skönt att få vila i några dagar.

Nu ska jag packa ihop mina grejer och göra mig redo för avfärd.

(Tack mamma och pappa för att jag fått låna erat hem)

//Emma

Jag har ångrat mig!

Jag kände mig så väldigt kaxig när jag bestämde mig för att köra dubbelpass, nu när jag precis har ätit och slöat till har jag ingen lust att ge mig iväg å jobba kväll!! Det räcker med dagpasset idag.

Snälle Gud låt mig slippa!

Jag har en känsla av att jag kommer sova väldigt gott inatt! Och imorgon får jag träffa min prinsessa =)

//Emma

Vin och smultron

Gårdagskvällen var väldigt trevlig =) Vi gick på Etage och jag kände mig rätt malplacerad (det kom till och med fram 2 killar till vårat bord som undrade vad vi gjorde där, hahahahaha!!) Ja vi höjde genomsnittsåldern rätt ordentligt ;) Men vi brydde oss inte så mycket i alla små barn utan satt och pratade istället, och drack drinkar. Jag som inte gillar drinkar har faktiskt hittat en som var hur god som helst!!! Den innehöll bla vin och smultron.
Vi tog en taxi hemöver vid 03-tiden. När jag klev innanför dörren hos mina föräldrar insåg jag att jag inte var ett dugg trött, konstigt nog. Så jag satte mig framför datorn och lyssnade på musik tills klockan blev halv sex!! Så ja...jag är en aningens trött idag för jag sov bara till halv tolv.

Jag längtar efter min lilla Bella så jag kan dö! Sist jag träffade henne var i onsdags! Det värker i mammahjärtat vill jag lova. På tisdag kan vi äntligen återförenas =) Då har hon varit ifrån mig i 7 hela dagar!! (Det blev ändrade planer igen).

Imorgon jobbar jag dubbelskift. Först 7-13 och sen 16-23. Ska bli spännande att se hur det går eftersom jag aldrig har lagt dubbla pass förut.

Nu ska jag krypa ner i sängen.

Godnatt!

//Emma

Mycket spring

Rubriken sammanfattar hur vi har det på jobbet idag!! Äntligen ska jag få min matrast =)

Jag slutar 22.00 och efter det ska jag möta Annis på stan för lite trevligheter!

//Emma


Är en fjortisberta i en fin merca



Hahaha! Jag hittade min gamla partylåt på youtube, det var åratal sen jag hörde den sist!

//Emma

Sovmorgon

Ja idag sov jag ut ordentligt och klev upp strax efter 11 =) Man får passa på när man kan! Direkt jag klev upp åt jag en skål fil med hallonsylt och efter det gick jag en promenad med Boss.

Nu har jag städat upp i köket och fixat med diverse telefonsamtal och papper jag ska skicka iväg. Skönt att ha det gjort =) Nu ska jag duscha och packa ihop lite saker, jag ska sova i Falun över helgen eftersom jag jobbar obekväma tider.

Idag börjar jag klockan 18 och slutar 02. Rätt obekvämt va?

Ha en bra dag

//Emma

Huvudvärk

Jag somnade på soffan och vaknade nyss med dunk-dunk i huvudet.

Inte kul!!!

Så fort det har blivit svalt i sovrummet ska jag krypa till kojs (vädring pågår).  Men först ett glas vatten och ett par panodil!

Sov Gott!

//Emma

Lambada!



Sommarstämning =)

//Emma

Stackars bönder

Jag hade rätt i mina föraningar om att natten skulle bli dryg! Oh Yes! Men som tur var va vi ett bra nattgäng så det gick bra =)

Dagens otur är att jag bara har en enda ynka cigg kvar så jag blir tvungen att cykla till Torsång och köpa nya. Och med tanke på hettan utomhus är det inte lockande så jag förhalar det så mycket jag kan!

Idag somnade jag vid 9 och vaknade vid 13-tiden. Jag får vara nöjd med det. Jag och Boss tog oss en promenad. Båda två tyckte att det var lite för varmt så det blev en lagom vända.


Boss snokar runt på nyslagen åker


Vackra rödklöver


Mysig viloplats vid en äng

Jag tycker synd om alla bönder som måste få in höskörden i denna hetta, dom borde svettas ihjäl i sina traktorer!

Jag är väldigt sugen på att hitta på något kul! Men jag jobbar varenda helg i juli månad så det ser mörkt ut på den fronten. Men sista helgen i augusti då vet jag iallafall att jag kan det, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge...eller hur va det nu? Nån som vill haka på?

Förövrigt blev jag plötsligt barnledig onsdag till söndag denna vecka, det var inte helt enligt planerna så jag grät en skvätt igår. Jag vet inte hur jag ska klara av att bara ha Bella hos mig varannan vecka från och med slutet av augusti? Jag som är van att i princip alltid ha henne! Usch!

Nu ska jag äta kalla leverpastej-mackor och försöka sluta tänka på att jag endast har en cigg kvar...

//Emma



Godmorgon Torsdag

Jag hade en sån himla tur idag!!! Frida jobbade oxå natt och hon råkar bo typ 2 kilometer från mig så jag fick åka med henne hem =) TACK Frida!!! Helt underbart att vara hemma före åtta när jag egentligen skulle komma hem klockan 10. Och Boss blev oxå väldigt glad över det!!

Så nu har vi precis kommit in från en morgonpromenad =) Superhärligt väder ute btw!

Direkt jag kom hem slängde jag upp sovrumsfönstret på vid gavel, man får passa på att vädra medan det är svalt ute!


Utsikten från sovrumsfönstret

Nu väntar jag på att mina ägg ska bli klara så jag kan äta frukost och efter det blir det godnatt!

//Emma

Lunch Besök

Idag fick vi lunch besök i form av Malin och Victor =)



Det blev ett trevligt avbrott i våran vardag =)

Nu sover Bella middag och jag latar mig. Jag har ingen lust att jobba natt!! Jag känner på mig att det kommer att bli drygt!

//Emma

Godmorgon Onsdag

Jag kunde inte låta bli att snegla på Morden i Midsomer igår! Men efter ca 15 minuter vaknade Bella och var ledsen så då fick hon ligga och mysa med mig i soffan. Denna gång somnade hon om i min famn, gullungen =) Efter 45 minuters tittande orkade inte jag mer så jag tog sovande barn och kröp ner i sängen istället.

Vi har sovit såå skönt hela natten tills Bella väckte mig prick klockan åtta =)



Medan Bella avnjöt sin morgonvälling ringde jag till Bellas nya dagis i Falun och planerade inskolningen till hösten =) Tjejen jag pratade med verkade gättegullig så det kändes bra!

Idag ska vi göra så lite som möjligt =) Bara hålla oss på hemmaplan.

Nu ska jag göra frukost.

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0