För EN gångs skull...

...har jag egentid när min älskade dotter ligger och sover. Annars brukar jag alltid gå och lägga mig samtidigt med henne, dvs vid 19snåret ;) Tantvarning? Kanske. Men ska man upp fem på morgonen och vidare till dagis/jobb är det faktiskt skönt att få min behövliga skönhetssömn! Bella har hållt sig frisk den här veckan :) Vilket ger mig hopp om att slippa bli sjuk själv nästa vecka. Vad är det med dagisbarnsvirus egentligen? Ett segt jävla otyg är vad det är! Hoppas nån vänlig själ buntade ihop dom och slängde dom på majbrasan! (Mina ögon är förövrigt ganska okej just nu).

Sista April = Härj! Vilket vi alla vet! Dom flesta har sin första fylla just ikväll (jag hade min just denna kväll för x antal år sen). Känns rätt skönt att slippa jobba natt på akuten just idag =) Jag lider med er som måste hantera etanolöverdoser inatt!! Men jag kanske får igen det senare...insåg idag att jag antagligen ska jobba natt över peace and love helgen =/

När jag var ute på balkongen nyss var det ett jäkla liv! Främst pga smällare/raketer/bomber..gärna utanför huset! samtidigt hör jag ett fyllegäng nåt hus längre bort sjunga en sång från Ronja Rövardotter (Mattissången) något jag-har-just-kommit-in-i-målbrottet falskt! Ackompanjerat med nån stackare med svag stämma som ropar på sin katt i skogsområdet bredvid...Hannibal...Haaaaanibaaal! (Som om kattjäveln skulle bry sig, han sitter säkert och krämar ner nån lekpark här bredvid). Som grädden på moset hörs en något överförfriskad kvinnlig stämma vråla: Hooraaa!!!

Ja..jag är skapligt glad över att få slippa vara tonåring i dagens läge!

Och till er som frivilligt ställer upp som nån typ av föräldrar på stan: Jag beundrar er verkligen!! Personligen hade jag blivit galen! Fulla fjortisar är det värsta jag vet!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig valborg :)

//Emma

29

Idag fyller jag 29, ett år kvar till "tant". Därför tänker jag röja det här sista året ;) Jag tänker ta alla chanser till roligheter jag kan!

Förövrigt har jag redan tjuvstartat, började igår och avslutade idag på förmiddagen ;) Trevligt var det! En lite annorlunda start på min födelsedag...

När jag var åter i Falun bar det genast av till min frisör Malin! Så nu är jag betydligt ljusare i håret, riktigt nöjd är jag! Var hemma ca halv ett och då bakade jag genast en flapjack (favorit i repris). Min familja kom hit och gnagde på den alldeles nyss.

Nu är det bara jag och mig själv, ska strax ta en dusch, äta och snygga till mig. Sen kommer Annis hit och sällskapar, synd att så många skulle bort på min födelsedag, men så är det ibland. Det kommer fler födelsedagar.

Kram

//Emma

Städa

Idag ska jag städa lite och tvätta undan. Kan behövas innan fredag, jag mår bättre idag :) Vaknade dock upp i morse och insåg att Tant Röd gjort sig besväret med ett besök. Nån slags tidig och irriterande födelsedagspresent. Men det är säkert därför jag börjar må bättre. Brukar va så.

Ha en bra dag!

//Emma

Blommor!!

Idag har jag roat mig med lite hemma-och-är-sjuk-terapiarbete! Delvis, jag har planterat blommor på balkongen :) Det är ett måste innan min födelsedag varje år och eftersom jag fyller på fredag var det dax nu.

I lördags var jag och Bella på loppis och utanför lokalen såldes det penséer. Och eftersom jag älskar penséer var jag tvungen att köpa 10 st.

Bilder på mitt verk:


På bordet


På en stol


På en piedestal (som jag fyndade på loppis, jag ska måla den vit)


Kannan kommer från Miljögården (Love it)


På väggen

Nu har jag ingen plats för några fler krukor på min balkong. Men lite längre fram mot sommaren ska jag skaffa en eller två lådor som jag ska anordna nån slags kreation i och hänga på räcket. Jag älskar blommor! Enda nackdelen är att dom tyvärr drar till sig getingar och annat flygande otyg!

Visst blev det väl fint? :)

//Emma


sjuk

Bella väckte mig mitt i natten, några minuter senare började hon kräkas...i sängen. Det var kräk överallt! Stackarn, hon var så ledsen. Så det blev att bädda rent, skura madrass, tvätta Bella och mig själv.  Tyckte oxå hon kändes varm, tempen visade 39,9! jaha. Som att inte kräksjuka vore nog. Lilla gumman!

Tror vi lyckades somna om närmare halv två.

Som tur var fanns det en ledig tid i tvättstugan kl 7 imorse!! Bella har haft 39 större delen av dagen, nu på eftermiddagen gick den ner till 38,6. Alltid något.

Hoppas hon mår bättre imorgon!

//Emma

Ögonproblem del 2

Läkarbesök nr 2 idag! Den första salvan funkade inte och nu har jag ont i båda ögonen, kul! Inte blev det lättare av att den här doktorn kom från Danmark, plus att han bodde i Norge. Hans språk var en blandning mellan danska och norska!

Besöket varade i närmare en halvtimme. 10 minuter av den tiden handlade om mina ögon...resterande tid pratade han om nåt fartyg i Karibien som han jobbat på (tror jag). Han verkade tycka det var ett roligt samtalsämne iallafall ;) Jag skrattade när han skrattade och det verkade han nöjd med..haha!

Jag fick iallafall nya ögondroppar med antibiotika/kortison. Hoppas dom funkar för annars säger jag upp kontakten med mina ögon!

//Emma

I`ll Fucka You ;)

Alpha Blondy!!



Såå jävla skönt!

//Emma

Akuten Syndrom?

Vad är mitt problem?

Jag har inget tålamod alls i vissa situationer! Ibland blir jag förbannad på mig själv och ibland skrattar jag inombords.

1. Kassakön. Om nån segar! Tex gamla Britta 70+ som handlar för 170 kr, hon borstar sakta av spindelväven från plånboken som är av anno 1800. Sen räknar hon sakta upp krona för krona. När hon äntligen är färdig (efter typ 2 år) står hon kvar i ytterligare en kvart. För det tar ju tid att lägga tillbaka plånboken i väskan och glida iväg med rollatorn! Jag blir galen! Visst, Britta kan inte rå för att hon snart är färdig för patologen, men min mentalitet fixar inte det! Det enda jag vill göra just då är att fyra av nåt explosivt så Britta viker hädan....fort som fan helst!

2. Umgås med en långsam/trög person. Det går så sakta, så sakta.....såååå saaaktaaaaa, jag riktigt känner hur spindelväven börjar växa på mig! Återigen: Jag blir galen! Jag "dejtade" en sån person i höstas och stundvis höll det på att driva mig till vansinnets rand! Flera gånger ville jag bara sparka karln i röven och skrika fula ord. Hemskt? Jag vet!

Efter lite eftertanke kom jag fram till att det måste vara nåt slags jobba-på-akuten-syndrom! Och pga av den slutsatsen vet jag nu att jag faktiskt älskar mitt jobb ;) Högt tempo, snabba beslut och vetskapen om att man aldrig vet vad som väntar när man väl är på plats.

Just det älskar jag!

Jag är en person som är impulsiv, vilket tyvärr inte bara innebär fördelar. Men det är värt det! Och faktiskt ångrar jag inget jag gjort i mitt liv!

Varför ska jag göra det?

För det är just det som format mig till den person jag är idag. Visst jag är inte perfekt, men jag är faktiskt väldigt bra kompis med min personlighet....och min humor ;) Humor är extremt viktigt! Jag skulle aldrig kunna funka ihop med en person som inte  har glimten i ögat.

Det enda jag är osams med just nu är tyngdlagen! Hate! Men jag jobbar på det väldigt mycket. Och tack vare min personliga tränare Marion ska det nog ordna till sig snart!

Det enda jag verkligen saknar är chokladen = min andra hälft ...men jag är en stark och envis jävel så jag fixar det med !

//Emma



Operation vårstädning

Vaknade av klockan 05.45 imorse, gjorde mig klar och drog till gymmet. Körde ett svettigt pass. Skönt med en kickstart på morgonen! Kl 8 var jag hemma igen.

Vilken energi jag får av att träna :)

Efter nyttig frukost rev jag av alla överdrag på soffan och sprang ner till tvättstugan. Vårstädning påbörjad! Sen hade jag turen att min pappa skulle åka en vända till soptippen. Han stannade till här och tog med sig diverse skräp. Som tex den extremt äckliga heltäckningsmattan på balkongen! Skönt att bli av med den :)

Snart ska jag hem till mina föräldrar och bli bjuden på lunch :) Trevligt! Efter det ska jag direkt hem och fortsätta med min vårstädning.

Ha en bra dag!!

//Emma


Sweet home Alabama

Jag såg nyss den filmen med Reese Witherspoon, och den är ju så bra! En romantisk och bra grina-film! Som om mitt ena öga inte såg förjävligt ut redan liksom ;) haha! Yesterday all over again!

Annars händer det inte mycket här inte, var och hängde med Annis en sväng på dagen och sen gick jag över till mamma och åt god mat plus efterrätt :) Tack mamma!

Vet inte om ögonsalvan hjälper så himla mycket, tycker att jag grinar ut den direkt! Men svullnaden har lagt sig skapligt iallafall :) Nu ser det mest irriterat ut.

Snart dax för en dejt med John Blund.

//Emma

Skepp O´hoy!!

När jag gick och la mig igår kväll var mina ögon i perfekt skick! Under natten drömde jag att jag hade ont i mitt vänstra öga. Jag vaknade kl 4 och insåg att det inte var nån dröm. Ögat såg förjävligt ut!! Helt rödsprängt och svullet. Jag kunde knappt öppna det och tårarna rann.

Kul!! Not!

Jag sköljde med vatten utan effekt, kl 6 fick jag nog och ringde ett vårdrelaterat samtal. Jag skulle ringa tillbaka kvart över sju för att få en tid hos en läkare på mitt jobb. Kl 12 skulle jag vara där.

Efter diverse ögonundersökningar såg han några gråa prickar vid hornhinnan som antagligen var problemet. Jag fick en salva utskriven. Dessutom var jag tvungen att sjukskriva mig själv. Drygt!! Hela kalaset gick på strax över 400 spänn. Glad påsk!

Annis tyckte att jag kunde skaffa en sjörövarlapp och gå runt och vråla Skepp O´hoy!

Mitt öga ser inte klokt ut!! Dessutom tål jag inte ljus. Jippi!!

//Emma

In my head




 


//Emma

Förbannad

Nu är jag så ARG så både hornen och klorna har kommit fram!

//Emma

Glad Påsk!

Jag och Bella vaknade kl 7,nu har vi lyxat till det och stekt american pancaces :)


Frukost

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0