Såld

Ca 600kr fick jag för Bellas gamla overall! Härligt!! Nu ska jag nog köpa mig en ny jacka :-)


//E

Dagens middag

Laxgryta med avokadokräm blev dagens middag. Gott! 


Bella tyckte fisken och såsen va god. Men hon fick tyvärr äta upp grönsakerna oxå ;-) 


Efter badet kokade Bella "efterrätten"  Häxsoppa! 


Förövrigt hade det gått toppenbra i skolan idag! Seger :-)

//E 

Måndag 30/9

Det gick bra att lämna B på skolan imorse. Ingen gråt och ingen panikreaktion. Hon var på gott humör och vinkade glatt åt mig genom fönstret när jag gick :-)

En helt fantastisk känsla!!!

Snart ska jag hämta hem henne. Ska bli spännande att höra hur skoldagen har gått! 

//E

Krångelfolk

Nackdelen med att lägga ut annonser på vanliga köp/säljsidor är att människorna måste hem till mig och betala/hämta varan. Det ska vägbeskrivas, bestämmas dag och tid. Och så är det meningen att dom ska dyka upp oxå. Där har vissa problem. Tre personer skulle komma hem till mig idag. Varav en lyckades. Person nr två fick jag lov att kontakta halv sex på kvällen. Då hade hon fått oväntat besök. Jaha? Hör man inte av sig då eller? Nu gör vi ett nytt försök på tisdag eftermiddag. 
Hon som skulle komma och prova stövletterna hör av sig några minuter innan och avbokar. 

Kan folk sluta krångla?? Vad är det för fel på vissa?

Nä, tacka vet jag Tradera! Jag ska slänga ut lite auktioner där imorgon istället. Då slipper jag träffa folk oxå. Gud va SKÖNT!! 

Godnatt

//E 

Äntligen gjort!

Stadium avklarat! Gud så skönt!! 

Nu har B sina vita vinterstövlar :-) Jag köpte även ett underställ åt henne. Ifall det blir en vargavinter ;-)


558kr för alltihopa :-) 

//E 

Detox dag 1

Jag ska idag påbörja en 7-dagars detoxkur. En ampull om dagen. Jag tänker blanda halva i ett stort glas vatten och dricka klunkvis första halvan av dagen och sen blanda resten och portionera ut under andra halvan av dagen. 

Det är bra att dricka minst 1,5 liter vatten med pressad citron i per dag under denna 7-dagars kur. Det tänker jag göra. Gott med citronvatten!


Happy Detox :-)

//E

Godmorgon Söndag 29/9

06:45 :-) även fast jag inte behöver så vaknar jag ändå när klockan skulle ha ringt på vardagar. Skillnaden är att på helgen kan jag ligga och dra mig ett bra tag :-) och det gör jag nu. B tittar på Disney Junior och väntar på att Sofia den Första ska börja klockan åtta. 

På em måste jag som sagt cykla ner till Stadium och köpa Bellas nya vinterstövlar. Har fortfarande absolut ingen lust! Som tur är ska B leka hemma hos Klara idag så då slipper hon iallafall hänga på. 

Sen väntar jag tre personer under dagen. Två av dom ska köpa grejer av mig och den tredje ska prova ett par stövletter. Hoppas hon kan ha dom så jag blir av med dom oxå! Det är så skönt att rensa hemmet från grejer som bara står och tar plats!

Ha en trevlig söndag!

//E

Mys

Pustar ut i soffan! 

Har precis dammsugit. Och torkat golven i mitt sovrum och i hallen. Nu räcker det för idag!

Nu åker godispåsen fram i väntan på att filmen på Disney kanalen ska börja kl 19: Kejsarens nya stil. 



Ha en bra fredagkväll :-)

//E

Shopping

Idag blev det bara "tråkig" shopping. Bara nödvändiga saker. Plus lördagsgodis :-)

Jag hittade ett par varma vinterstövlar åt Bella på Stadium. Tyvärr hade jag glömt rabattkupongen hemma. Så typiskt!! Men dom la undan stövlarna åt mig så får jag åka ner imorn igen och betala. Det har jag absolut ingen lust med egentligen! 

Jag köpte ett par rosa täckbyxor åt B på Åhléns. 20% rabatt. 279kr :-) Fynd!



Nu ska jag bara hitta en matchande vinterjacka åt henne så är det klart. 

För egen del: Tvåpack grenuttag, tejprulle, glödlampor och en 7-dagars detoxkur.   



Otroligt rolig shopping haha!!

//E


Tacobuffe

Jag har förmodligen ätit Sveriges godaste tacobuffe på Åhléns!! Supergott! Bella gillar inte tacos så hon valde hamburgertallrik. Trots att vi ska äta hamburgare ikväll ;-)


Nu ska vi shoppa vidare. 

//E

Talanger

Helgkväll.
 
Då ska det genast poppas musik och gapas. Mest från (som vanligt) Glenn och hans fruntimmer. Dom bor i lägenheten snett uppepå min och ändå hörs dom bäst. Jag visste inte ens att karln hette Glenn förrän hon började ränna där. Hon är en mästare på att vråla GLEEENN sent på kvällar och nätter. Gärna när hon befinner sig på balkongen så det hörs lite extra mycket. Prata i mobilen är hon oxå bra på....läänge, högljutt och självklart på balkongen. Dricka alkohol och röka cigg verkar även det vara en av hennes talanger. Skitsamma om det är helg eller vardag liksom. Deras gemensamma intresse är att möblera om vid tvåtiden på nätterna. Underbart!
 
Nu låter jag som en riktig gnällkärring ;) Men jag måste få gnälla av mig ibland, annars blir jag bitter. Och det vill jag inte vara.
 
Förövrigt har jag varit rök- och kaffefri i 15 dagar! Grattis till mig :) 
 
Nu ska tant sova
 
//E

Fredagsmys

Gissa vilken maträtt Bella valde till fredagsmyset?

Svar: Pannkaka!!!

Vilken överraskning va? ;-)

Nu är jag grismätt efter att ha tryckt i mig 4 (!) stycken. Ja, jag var vrålhungrig. Var...

Nu blir det soffläge med Bella och barnTV. Jag rör inte chipsen ikväll! 

//E

Tandagnisslan och shopping

Frustration i skolan idag. Bella bröt ihop redan tidigt på förmiddagen. Jag och Marianne (som var tillbaka idag) hade dock ett bra samarbete kring det hela. Detta var ju sista inskolningsdagen. Jag ber till Gud att det ska gå bra på måndag och framåt!! 
Idag följer B med Alva hem så jag har egentid fram till 16.30. 

Jag har betalat räkningar, skrivit handlingslista och varit till Willys och handlat. Jag gjorde en del fynd faktiskt! Till Bella :-) 


7 par strumpor, 2 par strumpbyxor och 5 st trosor för endast 200 kr! Sånt som alltid går åt liksom. 

Nu ska jag slappa ett tag, dricka te och kolla ett par avsnitt av Det Okända :-) 

//E

Säljes och skänkes

Mellan vändorna i tvättstugan var jag ner i förrådet och tog kort på diverse grejer jag ska sälja/skänka. Sen la jag ut annonser på säljes och skänkesgrupper på Facebook. 

En vit pigtittare och 2 förpackningar rökelse blir jag av med redan på lördag :-) Nice! 

Hoppas folk nappar på alla mina annonser, jag måste få mer plats i förrådet! 

//E 

Broadchurch

Det gick bra att lämna B före maten. Synd att Marianne var sjuk idag. Istället fick Bella och tre st till från hennes grupp vara i Lindas. Mycket nytt, och det är inte bra vid en inskolning! Det märktes att hon var mer otrygg idag. Hoppas det inte blir ett bakslag pga detta! 

Bella följer Hanna hem efter skolan så jag har några timmars egentid framför mig. Tvättid 14-18 står på schemat! 

Men först: de två sista avsnitten av Broadchurch och rester från gårdagens middag :-)


//E

Oj

Somnade nyss sittande när jag mediterade ;-) Jag kände mig inte alls trött när jag började men tydligen var jag det. 

Det har gått bra för B i skolan idag. Lite darr på läppen blev det när jag cyklade hem och åt lunch istället för att sitta med i matsalen. Men Marianne tog snabbt över så det gick bra :-) Känns skönt! 

Vi tog med oss Alva R hem. Tjejerna har skrattat nästan konstant :-) Mycket prat om pojkvänner blev det ;-) Lite kul var det att höra Alvas strategi om hur hon skulle hjälpa Bella med att våga prata med killen hon är kär i. Hon skulle helt enkelt putta Bella så att hon flyger in i honom...då måste hon ju prata med honom liksom ;-) Så sött! 

Dax för sängen! 

//E 

Dagens Middag

Dagens middag: 


//E 

Längesen

Det var x antal år sen jag kikade in i denna sal!! Och lika många år sen jag hade idrott i densamma! 

Nu är det min dotters tur att ha idrott därinne :-) 


//E 

Godmorgon Onsdag 25/9

05:45 är väl lagom att vakna? Eller inte... 

Kanske ska kliva upp och laga mig en kopp yogite? Eller ligga kvar i sängen och slöa en halvtimme till :-) Jag vill inte riskera att väcka B så här tidigt.

//E

Härliga Tisdag :-)

Jag älskar tisdagar!

Först en timme hos Nadja, min terapeut. Helt underbart! Idag blev temat: Älta. No good! Tyvärr är jag expert på det. Idag fick jag äntligen förklaringen till varför jag gör det. Ältar något gör man för att fly från sin ångest. Då distraherar man sig själv genom tankar. Och ältar gör man genom att tänka. Tyvärr skapar ältande oro som i sin tur skapar mer ångest osv. En negativ cirkel. Så alla mina "problem" bottnar i ångest. Får jag bara bukt med den kommer jag att må bättre än bäst :-) Jag fick några verktyg att använda mig av hemma när ältandet sätter igång. 

Sen en timmes MediYoga. Oxå helt underbart! Den timmen bara flyger förbi. Jag blir såå avslappnad efteråt :-)

Förövrigt har det gått bra för B i skolan idag. Trots att jag var tvungen att åka halvelva redan. Det känns skönt :-) Vi har nu bestämt att jag inte ska vara med i matsalen resten av veckan, hon är okej med det i teorin. Får se hur det funkar i praktiken sen :/ Målet är att avsluta inskolningen på fredag. Det vet hon oxå om. Hoppas vid Gud att det går bra bara!!

Till middag lagade jag morotssoppa som Bella älskar. Denna gång hade jag dock i Philadelphia örter/vitlök istället för grädde. Med förhoppning om att hon inte skulle märka något. Hon märkte! Och gillade ej! Jaja, jag tar grädden nästa gång ;-) Jag tyckte iallafall att det var gott. 

Nu är det sovdax! Ny skoldag imorgon...

//E

Äntligen!

Äntligen får jag slänga mig raklång i sängen!! 

Godnatt :-) 


//E

Trivsamt

En riktigt trivsam dag hittills :-)

Från och med idag har jag och B bestämt att jag inte ska vara delaktig i raster, fri lek och när dom sitter vid bordet och jobbar. Då sitter jag i skymundan och läser min bok. 

Och första dagen har det funkat över förväntan bra!! :-)

Nu sitter jag bara och väntar på att B ska plinga i klockan 12.20 (hon är klassvärd idag) och sen tar jag med mig henne och Hanna hem. 

Skönt med en lekeftermiddag hemma, kan hon ta igen det hon missade i helgen när hon var sjuk. 

//E

Vill inte

Jag är fortfarande nöjd över mitt dagsverke i hemmet :-)

Det tog lång tid innan B somnade. Beror säkert på att det vankas skola imorgon. Hon vill inte. Pga att hon inte är riktigt skolmogen än tror jag. Och det är inte så konstigt med tanke på att hon fyller så sent på året (26e november). Så hon är fortfarande bara 5 år min lilla tös! Men jag ska vara med henne varje dag i skolan nästa vecka oxå. 

Nu blir det godnatt. Klockan ringer 06:45 imorgonbitti. 

//E

Projekt skafferi klart

Projekt nummer två idag blev skafferiet. 

Jag plockade ut allt som fanns där, rensade, torkade ur och ställde tillbaka. Det tog längre tid än jag trodde. Men nu är det klart, rent och fint. Jag är såå nöjd med mina insatser idag!! 

Tror jag rensade bort hälften av allt jag hade i skafferiet. Två fulla kompostpåsar blev det och en full kasse till pappersinsamlingen! 


Dax att skriva en handlingslista tror jag ;-) 

//E

Projekt fotografier klart

Dagens första projekt är nu klart! Det var fotografierna som blev måltavlan.

Jag har torkat av alla fotoramarna och uppepå bokhyllan, omorganiserat, satt in nya foton i alla ramar utom ett och gått igenom och rensat bland alla foton jag förvarar i en kartong. 


Jag är nöjd! Det enda som fattas är ett kort på Bella i ena guldramen, men jag vet inte var jag lagt alla kort på henne. Puts väck! Men dom dyker väl upp så småningom. 


Mina favoritkort. Jag och Bella i ungefär samma ålder på midsommarafton. Både har krans på solhatten :-) Vi är så lika. 

//E

Godmorgon Söndag 22/9

Bella väckte mig 06:50 imorse (bättre än 06:00). Hon somnade om direkt och sover fortfarande. 

Det gjorde inte jag...

Idag blir ännu en stillsam innedag med sjuklingen. Men hon är på bättringsvägen :-) 

Jag får fortsätta att rensa helt enkelt, skulle behöva boka en tvättid oxå. Och så ska jag och Bella hjälpas åt med hennes första läxa! :-) Skoj!! 

//E

ABC med krydda

Vi har inte enbart slöat i soffan och ätit godis under kvällen! 

Nej, jag och B har tränat på alfabetet tillsammans och sjungit ABC sången x antal gånger. 

Jag har rensat bland alla mina kryddor. De som datumet gått ut på har jag och B hällt ut i en kompostpåse. När vi var klara var den halvfull!! Vi slängde alla glasburkar i en påse och all hårdplast i en annan. Här ska sopsorteras! Jag torkade ren kryddhyllan och alla kryddburkar innan jag ställde upp dom igen. 

Vilken skillnad! Det känns i hela rummet att jag rensat :-) 

//E



Dagens Middag

Dagens middag blev: köttfärslimpa, kokt potatis och hemmagjord gräddsås. Tyvärr glömde jag grönsakerna idag (till Bellas förtjusning). Jag kryddade köttfärslimpan med timjan. Riktigt gott!! 


//E

Äppelpaj

Slängde ihop en äppelpaj nyss. Riktigt god!! Tror jag tar mig en bit till ;-) 


//E

Godmorgon Lördag 21/9

06.00 känns rätt lagom att vakna en lördagsmorgon va? ;-) 

Men så får det bli när en liten är sjuk. Hon känns jättevarm och är täppt i näsan. Snart dax för ännu en temp. 

Lite senare ska jag försöka fresta henne med mannagrynsgröt till frukost :-) 

Ha en trevlig lördag alla!

//E 

Sjukt

Bella åt typ fem tuggor, sa att hon frös och inte var hungrig (pannkaka liksom?). Hon nös några gånger, sa att halsen sved och att hon var trött. 

Hmm...

Jag tog tempen på henne: 38,7.

Jahaja...

Det blir ingen ridning imorgon förmiddag med andra ord. Bella var så besviken över det! Stackars Liten :( 

Strax efter åtta låg Bella i sin säng för natten och 21.30 kröp jag ner i min. En tidig fredagkväll. Men inte gör det mig nåt för jag är trött. 

//E 





Fredagsmys :-)

Bella får bestämma vad vi ska äta på fredagar. Det blir ofta pannkaka av någon anledning ;-) 


//E

Outfit klar!

Bellas gymnastikoutfit är nu komplett! Det enda vi inte köpte idag var gympapåsen, men vi hittade ingen snygg på Stadium. Däremot hittade vi en bandyklubba! Och det behövs nu när Bella snart ska börja spela innebandy. 
Snygga fingervantar köpte hon oxå :-)




//E 

Godmorgon Fredag 20/9

Välkommen barnbidrag!!! 

Idag efter skolan ska vi cykla ner på stan och köpa gymnastikbyxor, inneskor, gympapåse och fingervantar. 

Snipp snapp snut så var de pengarna slut...

Ha en bra fredag :-) 

//E 

:(

Idag fick jag lov att stanna med B hela dagen i skolan. Hon bröt ihop strax innan lunch när jag skulle cykla hem och äta. Då stannade jag tills hon ätit klart. Sen tog Marianne över och jag cyklade hem. Som tur var blev hon inte ledsen då iallafall. 

Idag ska hon följa med Hanna hem så jag hämtar henne där mot kvällningen.

Nu har jag några timmars egentid framför mig, om inget oförutsett inträffar förstås...
Jag ska meditera och förmodligen sova middag :-) Jag är såå trött! 

//E

nära

Jag och min onda hals har myst ner oss i sängen med nya numret av nära.

Min absoluta favorittidning!! :-) 


//E

Hundbajs

Bella lekte i lekparken med två tjejer sent på eftermiddagen. Helt plötsligt kommer hon in och frågar om hon har bajs på sin klänning. Jag trodde det var smuts men luktade på fläcken.

Hundskit helt klart!!

Jag tyckte det va märkligt att hon fått det på klänningen för hon hade inte rullat runt på marken. Jag tittade under hennes ena sko.

Fullt med hundskit!

Även under sko nummer två! 

Härligt! Bella som gått hela vägen genom hallen och in i badrummet och ställt sig på mattan. 

Det var "bara" att skura skor, lägga klänning och matta i plastpåse, slänga ut dörrmattan på balkongen och skura golv plus badkar. 

Vad fan är det för fel på vissa hundägare??  Det är väl bara att plocka upp skiten om dom nu bajsar i närheten av lekplatser och liknande. Hur roligt är det att ta reda på bajskletiga skor, mattor, golv och så vidare...

Jag skulle helt seriöst vilja mula den ansvariga med Bellas bajsiga sko!!

Usch!!

//E

Men allvarligt?

Håller jag på att bli sjuk??

Ont i halsen, snuvig, huvudvärk och det känns som att min kropp är varmare än normalt. 

Låt det bara vara en kortvarig utrensning och ingen långdragen förkylning!! Jag har inte tid! 

//E 

Godmorgon Onsdag 18/9

Jag sov som en död inatt! Inte ofta det händer direkt. Kan ha varit initieringen igår som gjorde det. 

Bara att kliva upp och ta tag i denna dag som bjuder på en förmiddag i skolan och lite senare på eftermiddagen ska jag ha inskolningssamtal med Bellas lärare Marianne. 

Hoppas Bella vill vara kvar på fritids efter skolan så jag får åka hem och vila. Det skulle jag verkligen behöva!

//E

Dagen till ända

Nice!

MediYoga passet idag var helt underbart (som vanligt). Jag pratade med läraren efter passet och berättade att jag slutat med både cigaretter och kaffe (10 dagar idag) och att det gick så himla lätt!! Jag har aldrig varit med om nåt liknande. Jag har inte känt något som helst sug efter något av gifterna på hela tiden. 

Jag är helt övertygad om att det är den Medicinska Yogans förtjänst! Och det trodde läraren med :-) Hon blev väldigt glad för min skull. Hon berättade oxå att jag brukar le under hela passet. Det hade jag ingen aning om själv. Tur att nån har koll ;-) Hon tyckte att jag hade hittat mitt flöde genom hela passet och att det syntes. 

Yoga är min grej helt enkelt!!

Sen fick jag den andra initieringen i Ljuskroppshealingen kl 21.00 ( Finns att läsa om i min andliga blogg alkemisten.blogg.se).

Nu sova!!

//E 

Frid

Halva dagen är avklarad med allt vad det innebar..

Skolan, terapeuten, skolan, hem äta lunch, skolan igen! 

Men nu är vi äntligen hemma!! :-) Vi tog med oss Hanna hem så nu leker flickorna på Bellas rum. Och jag...

...jag har bytt om till mjukisbyxor, för stor T-shirt och slagit ned ändan i soffan med reklam och en stor kopp te. 

Här ska njutas! 


//E

Skolan

Inskolning.

Bella behöver skolas in en längre tid då hon inte är tillräckligt trygg ännu. 

Så nu sitter jag här i bakgrunden och agerar trygghet. 

Vad gör man inte för sina barn?

Snart måste jag dock cykla ner till min terapeut..

//E

Hoppas på fynd

Jag höll på att somna flera gånger när jag nattade Bella. Men nu när jag får krypa ner i min säng är jag pigg. Så typiskt! 

Kan bero på att jag satt framför datorn ett tag och kollade tradera nyss ;-) 

Bella ska börja spela innebandy i oktober så inneskor måste inhandlas! Så jag hoppas på att fynda ett par skapligt oanvända på tradera :-) Och jag har hittat ett par fina kandidater. Får se hur det blir. 

Gör ett nytt försök att sova nu...

//E 

Flotta!!

Måndagsgött! Vi behövde trösta oss lite idag ;-)



//E

Begravning

Idag är en sorgens dag. Våran mus Britt-Marie dog under natten. Men det var väntat. Hon var gammal och skruttig. Vi har begravt henne i en skogsdunge. I regnet. 

Vi tröstar oss med att hon har levt ett väldigt bra musliv hemma hos oss. 

Strax ska jag tömma buren, skura den + alla tillbehör och bära ner allt i förrådet. 

Ha det så skoj i mushimlen lilla vännen :-) 

//E

Tvättis

Ruskvädret håller i sig. Som tur var fanns det en tvättid mellan 11-14 idag :-) Kan inte bli bättre...vem vill gå ut frivilligt idag liksom?

Fyra fullproppade maskiner blir det. Ska bli skönt att ha det gjort :-)

//E

Studiedag

Idag har skolan studiedag så Bella är ledig. Vi tar oss en riktig mysmorgon i ruskvädret med nybakade scones, film och gott te :-) 



//E

Höstdekoration

Jag tog med rönnbär hem från mina föräldrar. Jag använde de som höstdekoration på min nya guldfärgade ljusbricka. Det blev jättefint :-) 


//E

Mina fynd

Jag fyndade oxå litegrann på loppisen. 


Två änglar och två vit- och guldfärgade ramar. Jag samlar på sådana gamla ramar. Och änglarna var så söta så jag kunde inte låta bli :-) 


På marknaden fyndade jag en stor grå väska. Precis en sån modell jag ville ha! Endast 199kr! 

Nöjd!

//E

Bellas loppisfynd

Bella fyndade mest av oss alla på loppisen igår :-) Hon som tyckte det skulle bli såå tråkigt att gå på loppis!! ;-) 

Helt plötsligt kom hon springande med ett plaststall. Hon hade bett morfar om 50kr så hon kunde köpa det. Typiskt, tänkte jag. Jag som precis rensat bort ett sådant från hennes rum!! Jaja...



Hon köpte även två små porslinshundar, en blomkruka formad som en groda (Bella ska ha tuggummin i den) och en liten spargris. 



Men det bästa loppisköpet för hennes del var: Käpphästen! Vilken lycka för endast 10kr :-) Den har hon galopperat omkring på och hoppat hinder med. Hon har borstat den och pimpat tränset med färgglada band. 


//E





Hemfärd

Nu åker vi tillbaka hem till stan igen. Alltid med blandade känslor. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bosätta mig här. Tyvärr finns det inga jämnåriga kompisar till Bella så det går ej. 

//E 

Lingon

Nu har jag plockat 1 liter lingon. Och allt fick jag ihop på mina föräldrars tomt :-) 


Framöver ska jag göra rårörda lingon.


//E

Snark

På fredagar och lördagar får min dotter vara vaken så länge hon orkar. På gott och ont...

Alltid trevligt med myskvällar. Men som jag skrev igår kväll...Bella är oftast piggare längre än mig. Jag får pina mig ibland för att hålla mig vaken. Ja det är en viss tantvarning på mig jag vet ;-) Men jag ÄR ingen sen kvälls- eller nattmänniska!! Har aldrig varit och kommer förmodligen aldrig att bli! Så är det med det. Jag går hellre upp tidigt på morgonen istället :-) 

Så nu sitter jag vid köksbordet och tittar på Bellas och mammas vildsinta lek med en nyckelring(!) Och bara väntar på att hon ger upp och går med på att borsta tänderna! 

ZzZzzzz

//E 



Marknad i Hammarby

Idag åkte vi (jag, Bella, mamma och pappa) till Hammarby, strax utanför Storvik i Gästrikland. Det var marknad idag. Den minsta och tråkigaste marknaden jag upplevt förmodligen. Dock köpte jag en ny väska :-) Modell större. 

Bella åkte karusell (en enda hade dom och den gick i snigelfart), hoppade hoppborg, köpte lotter (vann en klubba i form av en polkagrisnapp vilken hon smakade på och sa blä! Den åkte snabbt i närmsta sopkorg), kastade bollar på tomma burkar (vann en plastros) och köpte godis. 







Vi blev inte så långvariga där. 

Det bästa var helt klart loppisen vi besökte på vägen tillbaka! Och det tyckte nog Bella oxå för hon handlade mest av alla ;-) 

Bilder på våra fynd kommer framöver. 

Nu ska vi äta middag. Grillat kött, potatis, såser, ört- och vitlökssmör och en grönsallad med oliver och fetaost :-)

Ha en trevlig lördagkväll!

//E 

Soliga Lördag :-)

Ser ut att bli en underbart solig och fin höstdag :-)   


Passar bra då vi ska på marknad idag! 

//E

Fritt fram

Liite svårt att hålla ögonen öppna ;-) 
Men jag försöker så gott det går, kan ju inte somna före B tänker jag...

...och där somnade B! 

Hehe...fritt fram att sussa med andra ord :-)

Natti

//E

Inspiration från hösten

Nu är vi i skogen hos mina föräldrar :)  Vi ska stanna här tills på söndag. Bror ställer upp som djurvakt. 

Vi har varit ute hela eftermiddagen idag. Helt underbart höstväder! Jag och B lekte mamma och barn vid kyrkogårdssjön, jag var barnet förövrigt ;-) Sen tog vi våra "hästar" och red till kyrkogården. Där hittade B en kratta. Hon krattade ihop några fina lövhögar. Under tiden letade jag fina löv. 
På hemvägen hittade vi mer höstinspirerade föremål som vi tog med oss tillbaka. Planen var att måla av dom :-) 




//E

Glass i stora lass

Morfar bjöd på mjukglass med chokladströssel :-) 




//E 

Fredag den trettonde

Passar bra med fredag den trettonde när dagen startade så hemskt! 

Jag lämnade B på skolan 8:20. Sa hejdå som vanligt. Vinkade i fönstret som vanligt. 

Gick mot min cykel. Då hör jag: Mamma!! Mamma!! 

En liten flicka springer efter mig så fort hon kan i bara strumporna. Gråtandes: jag vill vara med dig mamma! 

Efter lite om och men (tröst, samtal med läraren och byte av strumpor) kunde jag cykla hem. 

Men det var INTE roligt att lämna en snyftande liten flicka på samlingen!! Detta var ingen rolig start på dagen...

//E 

Värk

Jag har värk i mittendelen av ryggen. Varför? Det känns, oavsett om jag står, sitter eller ligger. Så drygt!! 

Klockan är 21.00 och jag har redan lagt mig ;-) Trött, så trött. Kommer inte att läsa många meningar förrän ögonen går i kors..
Och imorgon ringer klockan 07:00. 

Natti

//E 

Shopping

Efter tandis cyklade vi ner på stan. Jag hade lovat henne pannkakslunch och glass till efterrätt. 

B behöver även nya kläder efter garderobsrensningen så jag passade på att köpa lite nytt till henne. 

Det blev 3 T-shirts, 3 leggings, 3 trosor och 5-pack strumpor. 


Jag hade inte tänkt att köpa nåt till mig själv men kom på att mina yogabyxor gått sönder så vi gick in på Stadium och köpte nya. Jättesköna! Lösa och sladdriga :-) Vid kassan såg jag att det var rabatt på duschcreme från Adidas. Jag drogs direkt till sorten Relax då det var en bild på en människa i lotusställning på framsidan :-) Jag provluktade och det blev tummen upp! 2 stycken fick följa med mig hem. 
På Indiska köpte jag nytt te. Yogi herbal. Det luktade så gott av kanel och kardemumma! 


Mia och Millie hängde på oss och gick i affärer. Skönt med sällskap :-) 

Eftersom jag älskar butiken Indiska gick jag med i deras nya klubb. Jag laddade genast ner appen oxå ;-) Jag hoppas på bra erbjudanden och rabatter framöver!!


Nu blir det köttfärssås och spagetti!

//E

Tandis

Det gick toppenbra hos tandis! 

Det som Bella tyckte va värst var när dom skulle ta kort på hennes tänder. Hon tyckte det var svårt att få kameran på plats i munnen, lite ont gjorde det oxå. 

Men själva undersökningen gick smidigt :-) Inga hål! 

Sen fick föräldrarna i gruppen sitta i personalrummet och äta äpplen medan barnen fick ha sagostund och fiskdamm. 

Hon som hade hand om sagostunden var utklädd till ett tandtroll!! Och tandläkaren till tandfen! Tandsköterskan som hämtade in oss och tog bilderna hade en ko på huvudet!! 

Jag var väldigt nöjd med upplevelsen hos tandis ;-) 

Bella var oxå väldigt nöjd, och lättad att det var över ;-) 

B fick diplom och lite jox i fiskdammspåsen: mjukisdjur, reflex, tandborste (givetvis) och två askar formade som tänder. 


//E 

Godmorgon Torsdag 12/9

Idag får Bella ledigt från skolan. Det är nämligen dax för...

TANDLÄKAREN! 

10:15 ska vi vara där. Det blir en undersökning givetvis, men även fiskdamm, sagostund och andra roliga saker. 

Jag ser fram emot det! Jag har höga förhoppningar om att sagoläsaren är utklädd till tandfen...eller en gigantisk tand. Skulle va skoj ;-)

Bella ser inte fram emot det. Hon är övertygad om att tandläkaren kommer ge henne en tandställning på stört! Plus att han kommer att dra ut hennes två lösa tänder med våld. 

Jag har lovat henne att inget av detta kommer att ske. 

Hon var fortfarande ej övertygad.

Då sa jag att om något av det skulle ske ändå (vilket det inte gör) då säger jag åt tandläkaren på skarpen! Och sen flyr vi! 

Då såg hon nöjd ut :-)

//E

Ny bok

Jag läste ut: Veronika bestämmer sig för att dö igår. En riktigt bra bok som handlar om att man ska ta vara på livet och våga följa sina drömmar! Den kan jag verkligen rekommendera. 

Nu har jag börjat på nästa bok som tyvärr ej är skriven av Paulo Coelho, jag har nu läst alla de jag har hemma. 

Denna gång blev det:  


En spänningsroman

Jag gillar Nora Roberts. Jag har läst flera av hennes böcker och dom är helt ok :-) 

//E 

Parkhäng

Efter skolan cyklade vi ner till Nybroparken där vi mötte upp Mia, Millie och John. Bella och Millie lekte i lekparken, vi vuxna satt mest på en bänk och pratade. Bella snodde även Mias handväska och flydde ;-) Såg rätt skoj ut när Mia sprang efter! 




//E

Godmorgon Onsdag 11/9

Ja jösses...

Det blev mer hektiskt igår än vad jag trodde. Men allt löste sig till det bästa tillslut och det är jag tacksam över. 

Sov helt okej inatt, somnade dock närmare midnatt så ögonen va lagomt grusiga när klockan ringde 07:00. 

Bella är i skolan, jag var med på morgonsamlingen. Fick även va med och sjunga en sång och utföra ett par danser ;-) Inte riktigt vad jag tänkt mig att starta dagen med...

Nu sitter jag som en zombie i soffan och dricker grönt mangote. 

(För att underlätta mitt liv ytterligare har jag bestämt mig för att lägga av med nikotin och koffein. Kanske inte den bästa tiden i livet men jag gör ett försök iallafall :-) Idag är det dag 4 utan dessa substanser.) 

//E 

Godmorgon Tisdag 10/9

Idag blir en hektisk dag! Och den blir ej bättre av att jag sov dåligt som vanligt..

09:30 skall jag befinna mig hos min terapeut.

12:20 skall jag hämta Bella och hennes kompis Hanna från skolan. Dom ska leka hos oss hela eftermiddagen.

14:30 kommer en kvinna och ska hämta kläder hos mig. Hon vann en av mina traderaauktioner igår. 

15:00 Mina föräldrar kommer. Pappa skall barnvakta Bella och Hanna medan jag och mamma är på MediYoga. 

15:30 - 16:30 MediYoga 

Sen hem och laga middag till hungriga barn (gissar att Hanna äter hos oss). 

Jag är redan trött....,

//E 



ZzzZzz

Känner mig som en urvriden trasa efter denna dag! Helt slut. Känns som att det gått i ett hela dagen. Som slutkläm bäddade jag rent min säng medan B satt i badet. Känns rätt gött nu måste jag säga :-) Finfint att vara nyduschad och få krypa ner mellan rena lakan. 

Nu hoppas jag bara att jag slipper schizofrena drömmar inatt ;-) 

//E 

Dagens Middag

Kycklinggryta med ris blir dagens middag!

Mycket grönt i grytan

Hackat och klart! 

Färdigt :-)

//E




Gullnäsgården

Efter skolan cyklade jag och Bella till Gullnäsgården. 

Vi fångade små "larver/yngel" i vattnet som vi granskade. Vi kunde inte komma på vad det var för sort så vi ska googla dom lite senare. 

Vi byggde en koja mot en sten. Precis när vi nästan var färdiga upptäckte vi två stycken stora kojor i skogen. Vi inspekterade dom. Då såg jag att en älgfluga kröp på min arm! 

PANIK!!! 

Finns det nåt jag har verklig fobi för så är det älgflugor!!Dom är faktiskt mycket värre än getingar (som jag oxå har fobi för). Jag lyckades dock få bort den och vi cyklade hem igen. 




Utsikten uppifrån Gullnäsgården 


Andaktsrum



Bella hittade en repgunga :-)

//E


Måndag 9/9

Bella sov ända till 01 i sin säng. En rätt bra start ;-)

Jag sov inte bra inatt! Vaknade flera gånger. Drömde långa, jobbiga drömmar och svettades. Inte skoj! 

Mina antidepressiva tog slut i fredags och jag har inte orkar hämta ut nya under helgen. Kanske därav min jobbiga natt? Men efter att jag lämnat Bella i skolan cyklade jag till Willys och hämtade ut. Handlade även lite ingredienser till köttfärslimpa och gräddsås :-) 

Nu ska jag bara ligga på soffan tills det är dax att hämta Bella i skolan. 

//E

Godnatt

Då är det dax att sussa :-) Upp tidigt imorgon och följa Bella till skolan.

Bella sover gott i sin nya säng. Jag lovade henne att jag skulle ligga bredvid henne tills hon somnat hela denna veckan. Och det är väl klart att jag gör :)

Men först blir det bokläsning. Ännu en av Paulo Coelhos böcker.

//E



<3

Min älskade lilla tjej är hemma igen <3 Som jag har längtat efter henne!

Nu ska vi mysa hela dagen. Men först ska vi ta en cykeltur i solen :-)

//E


Hemma

Hemma i tryggt förvar. Kvällen blev ej så rolig då jag hade en lurande huvudvärk (mensvärk). Plus att min dotter ringde och grät. Hon saknade mig så mycket!! Inte första gången det händer heller.

Så jag cyklade hem vid halv tolv.

Som pricken över i skulle självklart D börja smsa och tjata som vanligt!

Nej tack!! Jag är ej intresserad!! Däremot kan jag ge dig ett tips: Börja DUSCHA!!! Varje dag!! Byt kläder varje dag!! Och köp nya kläder!! Snygga kläder! Du stinker, helt seriöst!!! Och klär dig som nån uteliggare. (Inget illa menat mot uteliggare)!'

//E


Kvällen

En liten utekväll blev detta. Mia bjöd på hamburgare och dryck. Sen vandrade vi till Robin. Nu sitter vi hos honom på uteplatsen med ett antal trevligt folk. Sen vankas Granny Goes Street förmodligen.

Ha en trevlig kväll!

//E


Mardröm

Fy vilken vidrig mardröm jag hade inatt!! Jag drömde att Bella försvann när hon var ute och lekte. Hon kom aldrig tillbaka. Fruktansvärt!! Varje förälders mardröm!! 
 
Jag vaknade strax före 5 och kunde inte somna om förrän vid 7 pga att jag mådde så dåligt. Vilken ångest!! 
 
Jag lider verkligen med alla de föräldrar som mist sitt barn på ett eller annat sätt.
 
Nu längtar jag såå mycket efter Bella!! Jag vill krama henne länge, länge länge!
 
//E

Rummet klart!!

Men FINALLY!!

Min älskade dotters rum är klart!! Jag är så jäkla nöjd!!

Jag och den rosa zick-zack detaljen längst upp på sänghimlen blev dock rätt osams! Jag tänkte inte på att sätta fast den INNAN jag hängde upp fanskapet, så där stod jag med armarna uppsträckta och svor bra länge! Tillslut viftade den vit flagg, vid det laget hade jag redan blivit svettig, irriterad plus ådragit mig en sträckning baksida vänster lår!

Skoj!

Jaja, nu är det klart iallafall :-)

//E


Det svider

Jag var upp till skolan för en stund sen och lämnade snuttetrasan och tandborsten då hennes fader glömt att packa ner det. Bella ska sova hos Hanna B inatt.

Och lilla skruttan ville inte släppa mig när jag skulle gå :( Då svider det verkligen i mammahjärtat!! Usch, nu har jag en klump i magen...

Jag får fokusera på annat istället. Som tvättiden till exempel. Nu klockan 14 smäller det!! Då ska jag tvätta Bellas sänghimmel, överdraget till bäddmadrassen, två kuddfodral, täcket och kudden :-)

Sen är jag helt färdig med hennes rum!! Hurra!! Äntligen :-)

Jag lägger upp en bild på sängen framöver när den är helt bäddad och klar.

//E


Godmorgon Fredag 6/9

Jag somnade inte förrän ca 01 inatt. Pigg som en liten lärka va jag :-) Kan ha berott på att jag mediterade rätt sent igår, typ 18 tiden. Rätt länge oxå. Och meditation motsvarar ett par timmars sömn...eller fler, kommer inte ihåg.

Vaknade 5 imorse och var (tro det eller ej) pigg som en liten lärka :-)

Jag tänkte helt allvarligt kliva upp. Men ångrade mig sen och försökte slappna av och andas rätt (något som jag har väldigt svårt för). Hjärtat började givetvis dundra på utav bara f-n. Men tillslut måste jag somnat.

Vaknade 8. Och var trött,seg och grusig i ögonen. Så typiskt! Jag skulle gått upp 5 när jag var den lilla lärkan!!

Nu blev jag nästan sur. Tänker minsann inte kliva upp på ett bra tag!

Så det så!

//E


Smaskens

Jag slängde ihop en tacogratäng nyss, med lite extra hetta. Mumsigt!! Med grönsallad och lite andra tillbehör :-)

Detta skall avnjutas framför Broadchurch!

//E


Lilla högen

Två vändor till förrådet blev det med leksaker jag rensat bort. (Bifogar en bild på den nätta lilla högen).

Nu ska jag slänga mig på soffan och ta ett par treo så jag blir av med den envisa huvudvärken som kände sig tvungen att smyga sig på mig idag.

//E


Nöjd!

Nu är lilltösens rum färdigt för idag :-) Det var ett riktigt svettigt träningspass vill jag lova!

Nu är var sak på sin plats. Och jag är riktigt nöjd över lekytan jag fick till på golvet :-)

Jag har storstädat åt marsvinen, dammsugit och moppat golvet. Nu återstår "bara" att tvätta mattorna och tillbehören till sängen.

//E


En bra början

Bildbevis på att jag faktiskt HAR börjat ta tag i Bellas rum!

Detta är ungefär hälften av allt som ska bäras ut och rensas. Det på bilden har jag redan rensat. Det tog sin lilla tid ;-)

Nu kaffepaus innan fortsättning följer.

//E


Andas...

...och räkna till 10!

Ungefär vad jag försöker göra just nu!

Vad är problemet med vissa?? Då blev min förmiddagsro förstörd. Nu är jag stressad och irriterad. Och stress är verkligen något jag ska undvika! Jag hade tänkt att åka till Må Bättre och köra ett Body Balance pass kl 12. Men med tanke på mitt nuvarande sinnestillstånd skulle det inte ge mig nåt så jag skippar det och river tag i Bellas rum istället!

Gaaaaaaahhhhh

//E


Godmorgon Torsdag 5/9

Startar morgonen med ett avsnitt av Överleva.

//E


Så kan det gå...

...om man somnar på soffan!

Sov i minst två timmar på eftermiddagen. Så hela min att-göra-lista blev inte riktigt gjord ;-) Jag får göra en ny imorgon och sätta Bellas rum överst på listan!

Nu vankas en skön TV-kväll :-)

//E


Att-göra-lista

Undrar vad jag ska sysselsätta mig med idag?

Jag har en del saker på att-göra-listan. Som tex: packa fyra traderapaket, posta dom, rensa och städa i Bellas rum, städa åt marsvinen, gå sista vändan till komposthögen och lägga ut fler traderaauktioner.

Låter jobbigt ;-) Jag som har det så skönt här i min soffa med kuddar och täcken framför TVn....

Men en dusch ska jag börja med iallafall.

Ha en bra dag i solen :-)

//E


Snart så

Första steget i Bellas rum är nu taget. Nya sängen är på plats, sänglampan är uppskruvad, kroken i taket är fastborrad (där sänghimlen ska hänga, ska dock tvätta den först), tavlan med skyddsängeln på (som hon fick när hon föddes) hänger ovanför lampan och byrån som jag målat och köpt nya knoppar till står där den ska. Den får även fungera som sängbord.

Jag är så jäkla nöjd över sängen som jag hittade på blocket! Den är hur fräsch som helst! Bara sänggaveln kostade 1300kr som ny! Jag fick hela paketet inklusive båda madrasserna för 800kr :) överdraget till bäddmadrassen ska jag givetvis tvätta! Det är en 90 säng.

Ni får en liten sneak peak...dock en suddig sådan ;-)

//E


Hujedamig

Va trött jag är!
 
Jag har varit på KBT nu på förmiddagen. En väldigt bra session!! Jag fick testa en ny variant inom KBT som kallas för ACT. En slags guidad avslappning/meditation där man går ner i djupet av sina känslor för att föra fram dom i ljuset. Känsloexponering. 
 
Det funkade klockrent på mig eftersom jag är lagd åt meditationshållet ;) Och vi ska nu fortsättningsvis fortsätta jobba med den metoden. Så det känns riktigt bra :)
 
Sen hängde jag med Robin ett tag. 
 
Nu ska jag röja undan lite i Bellas rum så att kistan får plats och sen drar jag och mamma ner på MediYoga!
 
//E

Yin Yoga

Nu har jag precis kommit hem efter ett 70 minuters pass i Yin Yoga. Yin Yoga är lika jobbigt som skönt. Varje ställning ska man hålla i 5 minuter. I denna Yogaform skall man inte använda musklerna. Dom ska vara avslappnade i positionerna. Inte så lätt alla gånger ;) I Yin Yoga är det bindväv, ligament och dylikt som man jobbar med. 
 
Det blir garanterat inga problem att somna ikväll! Men först lite meditation :)
 
//E

Herregud!!

Det var så gott så jag åt alldeles för mycket! Nu ligger jag halvdöd i soffan. Orkar ej resa upp min kropp.

Och jag som tänkte åka ner på yoga snart. Hur ska jag orka??

//E


Dagens Middag

Kycklinggratäng, ris och grönsallad

//E


Chicken

Nu ska jag laga till mina marinerade kycklingfiléer :-)

//E


Bättre

Lyckades somna tillslut igår och sov hela natten :-) Så ingen magsjuka!! Hurra!!

Bella var riktigt trött igår kväll och grät för att hon ville stanna hos mig jämt. Hon ville inte åka till pappa.

Usch va det känns i mammahjärtat :(

Men vi pratade ett tag och sen blev det bättre. Hon somnade rätt tidigt och sov som en stock hela natten :-)

Jag satt med första timmen i skolan idag och lyssnade på deras samling. Bella ville det så gärna. Rätt skoj faktiskt med sång, prat och lekar. Veckans bokstav introducerades, O. O som i orm förövrigt ;-)

Sen handlade jag hem lite ingredienser till kycklinggratängen jag ska laga senare idag.

Men nu: slappning och vilning i soffan :)

//E


Mår illa

Fy vad illa jag mår. På riktigt! Har till och med kräkts tills magen blev tom. Hoppas det ej är magsjuka så jag får sova inatt! Är helt slut.

//E


Hahaha

Bella är för söt!

Jag har ju förklarat för henne hur barn blir till. Och idag var hennes kompis Alva här några timmar. Bella ville gärna dela med sig av sina nya kunskaper. Så Bella bestämde sig för att leksakshästarna skulle få föl. Hon ställde den ena på den andra och förklarade detaljerat om hur snoppen skulle in i snippan ;-) Och poff...så fick dom föl! Hon hämtade oxå en hästbok och visade bilden på när en hingst betäcker ett sto. Alva satt tyst och flinade under hela berättelsen och Bella var mycket nöjd över sin "lektion".

Ja jag säger då det...

//E


Bilder från igår


Stressad

Då vaknade jag före 5 på morgonen. Nice. Kan ej somna om pga att min kropp är så sjukt stressad! Hjärtat slår för fort och för hårt, tankar och sånger flyger runt i min hjärna helt okontrollerat! Det rycker i muskler och jag har en skum känsla i kroppen som jag ej kan identifiera.

Hur får jag bort stressen?? Jag blir galen på detta!!

//E


www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0