Hej Då!

Nu flyttar jag!! Vet inte när jag kan uppdatera min blogg nästa gång för det brukar ta ett tag att få internet när man flyttar. Men jag hoppas att det inte tar för lång tid.

Jag kommer att sakna alla mina vänner och min familj som jag lämnar kvar i Falu stad :(

Puss och kram på er alla

Emma

Dagens Outfit


Först försökte fotomodellen smita undan


Dagens Outfit : Tröja och byxor från My Wear

Sista Dagen

Från och med i natt kommer vi att bosätta oss i nya huset :) Känns som om jag har massor att fixa innan dess. Packning (ännu mer)!!  Efter lunch ska jag och Bellis ner på stan och handla diverse på ICA och så ska vi in på cykel affären och köpa en ny sadel till min gamla kärringhonda plus en cykelpump.
Efter det kommer Jenny och hälsar på, ska bli spännande att höra hur det gick på intervjun!!
Klockan 16.45 ska jag infinna mig på massage =) mamma är barnvakt under tiden.
Andreas slutar jobbet kl 15 och då börjar han köra grejer till huset.

Vaktmästaren har för övrigt varit här och besiktat på förmiddagen, vi fick GODKÄNT!!! Hurra =)


Halvtomt vardagsrum

Bara lite kvar :)

Hoppas Anders kommer idag och hjälper mig att skruva ner rullgardiner, skulle vara bra. :)

Nej, dax att sätta fart ner mot stan.


Mamma Mia




Jag har precis kommit hem från bion där jag såg denna UNDERBARA film!!
Redan från första början kände jag att jag ville dansa runt i biosalongen =) Sjunga med och släppa loss! Och då pratar vi bara om de första minuterna av filmen.
Jag är inte så mycket för musikaler men den här rekommenderar jag verkligen!! Den senaste musikalen jag gillade var Sound of Music (och vi alla vet väl hur längesen den kom ut).
Nej, ge mig DVDn och CD skivan TACK!!
Jag rös, skrattade och grät om vartannat. Och kände en hel del rytm i blodet :)

Säger bara det: Stellan Skarsgård i 70-tals trikåer..hahaha!

Inatt ska jag drömma mig bort till en grekisk avlägsen ö där jag ska parta, sjunga och dansa natten lång (fast utan 70-tals trikåer) ;)

Men nu, tillbaks till verkligheten, en halvtom, ödslig och ekande lägenhet, och det bästa av allt: en 90 madrass på golvet. HURRA! Kan det bli värre??

Nej, just nu känns Grekland vääääääldigt avlägset!

Godnatt

Stressad

Jag är jävligt stressad! Pga av all packning hela dagen + att jag hade tvättstugan samtidigt....inte bra. Som tur var kom Anders och hjälpte mig att packa och pappa var barnvakt :) Tack! Nu har Andreas varit här och hämtat lass nr 1 och kommer väl snart tillbaka och hämtar möbler. Vi har hunnit mycket idag! Istort sett alla garderober är urplockade och en stor del av alla skåp och lådor i köket!
Nu orkar jag inte göra ett skit mer idag, sitter och skyfflar i mig mat för första gången idag, har lixom inte hunnit med sånt än. Bara för det fick jag ont i magen! Perfekt!
Nej, det enda jag tänker ta mig för innan Biobesöket är en dusch! Guud vad stressad jag är, nästan så jag känner av lite bröstsmärtor.
Jag tog en bild på trappan upp till vinden, totalt uråldrig, ett under att ingen olycka har skett än!

Hejdå uteplats

Hejdå uteplats!
Jag måste säga att vi har haft trevliga grillstunder här :) I goda grannars lag

Hej då fula rabatt

För övrigt

Jenny med tillhörande sambo har åtagit sig uppdraget att flyttstäda våran lägenhet =) TACK säger jag! Då kan jag istället koncentrera mig på att göra vårat nya hem till ett hem :) Heela helgen! Man får passa på när mamma är ledig och kan vara barnvakt. Skönt att slippa tänka på tråkig och tidskrävande städning! Nu kan vi komma iordning mycket snabbare oxå!

Vad vore livet utan vänner? =)

Månadens Bebis

Sötast i världen

Bella skulle passa perfekt som månadens bebis i Vi Föräldrar :)

Godmorgon!

Vi vaknade 08.00 imorse, skönt! Jag känner mig pigg och utvilad :)
Jag har redan hunnit med att packa 2,5 kartong och nu ska jag sätta mig ner och göra en pärm till Bella. När jag rensade ur en garderob hittade jag så mycket lösa papper med anknytning till henne, känns bättre att ha allt samlat på ett ställe :)

Eller hur?

Tänkvärda Ord


Charlie-chaplin-poster_medium
"När allt kommer till kritan är alltihop bara ett stort skämt" /Charlie Chaplin


Han var nog en klok man tror jag!

Min Cykel!

Jag har ju helt glömt bort min cykel!! Den får jag inte glömma bort...viktigt viktigt!  Haha! Den står fortfarande kvar i Herrhagen utanför huset där jag bodde för över ett år sedan. Som tur är har den stått under tak iallafall. Men det lär knappast va så värst mycket luft kvar i däcken ;)
Pappa tar med den hit imorgon för jag måste ta med den ner på stan och köpa en ny sadel till den, just nu har jag bara en halv. Själva ovandelen på sadeln har varit lös i flera år så den är limmad flera gånger, men nån gång under det senaste året har den försvunnit. Säkert i sviterna av en storm eller nåt.
Ska bli skönt med en ny! För ska jag cykla runt på den som den är nu kommer jag med största sannolikhet utveckla läderhud över ändan...och DET skulle vara mindre sköj!
Så måste jag såklart pumpa till däcken lite oxå. Men sen kommer den vara som ny igen min lilla bruna pärla =)

Ja det va ännu ett av morgondagens måsten. Ett av däcken på barnvagnen måste oxå pumpas lite grann till. Se där! Ännu ett måste. Men som min kloka mamma säger, man kan inte bara ha en jag- måste-lista utan man måste ha en jag-vill-lista oxå!! Och imorgon kväll vill jag gå på BIO. Så medans Andreas och en kompis till honom kånkar på våra möbler och pappa är barnvakt tänker jag och mamma faktiskt göra det!! Vi ska se Mamma Mia =) Jag ser verkligen fram emot det!!

Undrar om jag orkar packa en kartong till innan läggdags??

Helt Slut

Nu är jag heelt slut! Och ändå är vi inte halvvägs klara med flytten ens! Men nu har pappa varit här och målat klart :) plus att jag hittade ett till lass med grejs som skulle till tippen, herregud hur mycket skit samlar man på sig egentligen?? Måste bli ändring på det! Ugnen är iallafall färdigskurad nu, den behöver vi inte använda längre. Sen har jag packat ett par kartonger till. Plus att jag har torkat bort en hel del hunddreggel från väggarna. Så nu ser det bättre ut här :)

Bella med Morfar
Dagens Outfit: Body och byxor från BAMSE

(kortet är taget när bodyn fortfarande var ren och fin, det är den INTE nu. Och jag fattar fortfarande inte hur hon kunde kleta blåbär på den när hon inte ens hade den på sig när hon åt! Jag tvättade ren henne efter maten och satte på henne bodyn igen. Och helt plötsligt var det en hel blåbärsrand fram på bröstet! Suck! Jaha, hejdå med den bodyn)

BILDBEVIS!!
Ingen body på vid blåbärs kalaset!


Imorgon flyttar vi i stort sett hela bohaget till nya huset :) Äntligen! Men eftersom jag har bokat in besiktningstid av lägenheten på torsdag förmiddag plus att jag har tid för massage på torsdag eftermiddag sover jag och Bella kvar här en natt extra. Jag får den stora äran att sova på en smal madrass på golvet. Haha! Men jag ska väl överleva det oxå ;)
Nu tror jag att Bella vaknade, dax att fixa lite gröt. Sen ska jag förhoppningsvis hinna med att skruva ned lite hyllor innan läggdax. Och kanske packa nån kartong till!

Det är MYCKET nu!

Inte som jag trodde

Andreas kom med Mekonomen bussen faktiskt, så vi fick in en hel del grejer :) Lite förrådsgrejer (som planerat) men eftersom vi bara har fått nyckeln till huset än så länge känns det lite onödigt att börja flytta förrådet först. Dom som bodde i huset innan hade fortfarande kvar lite grejer i garaget så nyckeln dit får vi senare i veckan.
Sen fick vi med 3 kartonger från köket, en kartong från badrummet + lite diverse lösa saker som lite blommor och shit.
Nu har vi börjat iallafall!

Måste sova nu så jag orkar med alla projekt imorgon =)

Godnatt

5 dagar kvar till flytten..

Nu sitter jag och väntar på att Andreas ska komma hem och börja köra iväg lite förråd till nya huset. Han fick nyckeln igår =) Men det blir inget släp idag så vi får trycka in så mycket som möjligt i bilen, men lite är bättre än ingenting alls!
Pappa har nyss åkt hem, han har varit snäll och hjälpt mig idag. Han har bl.a postat en hög med paket åt mig och kört en vända till soptippen med lite grejer jag hittade i förrådet. Skönt att ha det gjort.
Och nu är jag inte lika nervös inför besiktningen längre, vi kom fram till att det är nog bäst att måla den flottiga väggen vit. En fondvägg i neutral färg, det är ju faktiskt godkänt. Och så har vi vit färg kvar sen förra målningen så det blir perfekt!! Pappa målade resten av köket som var kvar idag och första lagret på flott-väggen. Kan inte bli bättre =) Tack pappa!!


Vitt och fint ovanför hyllan i köket



Pappa roade sig på flott-väggen :)

Jag var förresten upp på vinden idag igen, hade inget val, men det kändes precis som vanligt igen, sköönt!

MASSAGE

start.jpg

På torsdag ska jag unna mig en timmes avkopplande massage =)  Passar bra nu mitt i flytten med en timme som bara är MIN. Jag kom på att jag hade ett presentkort som jag fick av min kära bror i julklapp :) Snacka om lägligt!
Jag längtar =)


Dagens Outfit



Bella i dagens Outfit: klänning från ME TOO

Bloggvärde

Enligt  www.bloggvarde.se  skulle min lilla blogg vara värd 2843 kronor haha!

Det va mig en kul grej!



Godnatt

Skumma grejer

Ja jag vet inte vad som pågår i den här lägenheten, eller i det här huset överhuvudtaget. Men lite skumt är det allt. Redan när vi hade flyttat in här för ganska exakt ett år sedan började det hända saker, visserligen inte särskilt ofta, men tillräckligt för att få en att fundera...
TVn har slagit på av sig själv vid ett par tillfällen och en lampa har oxå börjat lysa bara sådär...
För inte så länge sedan var Jenny här och hälsade på, vi satt i vardagsrummet. Då hör vi skrammel i köket, vi vet fortfarande inte vad det kom ifrån. Och nån timme senare hör vi en smäll, oxå den från köket, när vi går och tittar har en påse med pasta flugit ner från hyllan. Lite konstigt kan man tycka när den har legat så bra där uppe i flera veckor. Ingen av oss har varit och rivit där heller på flera dagar.
Börjar man gräva i det hittar man säkert naturliga förklaringar....hoppas jag.

Men våran hund har aldrig trivts här. Under det året vi har bott här har han varit nervös och rastlös. Och djur brukar ju alltid känna på sig saker. Kan säkert finnas en naturlig förklaring här med men börjar man lägga ihop två och två så tycker iallafall jag att det är lite skumt..

Och idag när jag skulle gå upp på vinden och hämta säcken med kläder så blev jag illa till mods. Det var som att för varje trappsteg så blev luften mer och mer kompakt. När jag var ända uppe kändes det som om all min energi var borta. Riktigt tungt kändes det. Jag fick en känsla av att jag inte var ensam där uppe. Väldigt obehagligt! Det va nära att jag fick panik och sprang ner igen, men jag var tvungen att hämta säcken. Och det hände ju inget som TUR var, hade det gjort det hade jag fått hjärtstillestånd på fläcken. Jag kan inte med sånt där.
Jag kan fortfarande inte släppa den där känslan jag fick på vinden idag, det liknar ingenting jag varit med om förut, och jag hoppas jag slipper i framtiden!!
Måste tillägga att jag aldrig haft problem däruppe förut, jag har tvärtom tyckt att det har varit väldigt mysigt att hämta eller lämna grejer däruppe när det har varit oväder, det verkligen dundrar på taket!
Men nästa gång vill jag inte gå upp dit ensam tack!

Det är ett väldigt gammalt hus det här, byggt på 1800 talet nångång, så vem vet vad som har utspelat sig här genom åren..
Jaja, det finns som sagt säkert naturliga förklaringar till allt....och gör det inte det så okej, sålänge det inte stör mig alltför mycket!
Ska trots allt bli väldigt skönt att flytta snart..

En Dag Med Jenny :)

Vi vaknade 07 imorse och det kändes verkligen som en riktigt seeg söndag! Tendens till huvudvärk hade jag oxå men inget värre än att en panodil och 2 koppar kaffe kunde fixa det hela :) När Jenny kom vid lunchdax hade jag fortfarande hemma mys kläderna på mig ;) Det var bara Bella som var fix och färdig med andra ord.


Bella i dagens outfit: Tröja och byxor från BAMSE

Efter lunch tog vi en långpromenad, förbi Tisken och båthamnen och över Östra Främby, sen förbi Scania och hem. Varmt  och svettigt var det, speciellt uppför den enda backen upp mot främby. Men det va det värt! Skönt att röra på sig lite, speciellt med trevligt sällskap =) Bella somnade i vagnen efter lite mer än halva vägen. Jag tog en del kort under promenaden oxå. Det börjar märkas att hösten är på väg.


Bella fick låna Jennys kamera fodral en stund

Fina rönnbär :)

Tisken

Söta små flugsvampar

Hösten är på väg

Utsikt över Runn

En mysig skogsväg

Lummig skog


Bella somnade som vanligt ;)

Efter promenaden satt vi på uteplatsen en stund medan Bella sov vidare inne. Riktigt varmt i solen! Sen gick jag upp på vinden och hämtade resten av mina kläder som jag inte har kunnat haft sen innan jag blev gravid, och med Jenny som åskådare och smakråd kunde jag konstatera att jag numera kan ha allihopa igen!! Lycka! (utom 3 par, men dom kunde jag med nöd och näppe ha innan graviditeten så dom räknas inte).  Ja det va riktigt roligt, tänk så mycket kläder jag helt plötsligt fick! Men så har jag bara ca 4 kilo kvar att gå ner tills jag är nere på ursprungs vikten igen =) Som jag har kämpat!!
Så efter den sista kläd rensningen inför flytten har jag skrapat ihop ytterligare en liten hög som jag ska skänka till Myrorna imorn. De kläder som jag ska lägga ut på Tradera i framtiden har jag lagt i en säck tillsammans med de kläder jag inte riktigt kommer i än och den åker in i förrådet i garaget på det nya stället!
Himla skönt att bara ha sånt jag verkligen använder i garderoben, känns skitbra!! Jag borde göra det här lite oftare.
Bellas byrå har jag oxå gått igenom, nu innehåller den bara kläder som hon kan ha nu och sånt hon kan ha snart :) Resten åker in i förrådet. GUD va DUKTIG jag har varit!!!
Nu känns det som att jag har mer koll inför flytten, ja...tänk att vi flyttar på fredag! Förhoppningsvis ska Andreas börja köra iväg grejerna i förrådet redan imorn efter att han slutat jobbet. Hoppas!! Skulle vara skönt att börja lite tidigare..

Nu kom mina föräldrar in genom dörren, dax att umgås! :)


HALLELULEA MOMENT

Precis när jag hade skrivit klart det förra blogg inlägget började Bella vråla från sovrummet och hon tänkte INTE sova en sekund till. Lycklig blev jag och skyndade mig att få på henne kläder och stoppa henne i vagnen, nu ska det handlas GODIS!!  =)


Bella i kvällens ute Outfit: Huvtröja och mössa från Baby by Lindex

Vi strosade runt inne på Hemköp ett bra tag och filosoferade, på vägen hem stannade vi till vid ån mittemot Brygg caféet och jag slängde lite stenar i vattnet, till Bellas förtjusning :) hon gillar när det plaskar.

Nu sover hon för natten. MYCKET bättre tid!! Nu ska jag skeppa iväg ett vinnarmejl och sen ska jag slänga mig på soffan med min GODISPÅSE =)

TACK GUD!


Snuvad På Min Godispåse

Ja det blev jag nu! Jag hade tänkt att gå ner på ICA och handla en lördagsgodis påse BIG SIZE att götta mig med framför TVn när Bella somnat, men ICKE!  Eftersom hon tog sin första tupplur så sent och vägrade ta tupplur nr 2 senare på eftermiddagen blev hela dygnsrytmen totalrubbad. Så när jag gav henne gröten som vanligt runt 17.30 tiden somnade hon sittandes i stolen. Hon märkte inte ens att jag torkade av henne, la henne på skötbordet, bytte blöja och tog av klänningen. Snacka om att sova tungt. Så det fanns inte så mycket annat att göra än lägga henne för natten. Strax före kl sex, helt otroligt. Vi får se hur det här går.
Stor risk att hon vaknar mitt i natten och vill ha vällingflaskan som hon missade nu. Eller, ännu värre, att hon vaknar 4 eller 5 i morgon bitti och är pigg. Skulle vara katastrof!
Åååååå jag som hade tänkt att handla godispåsen efter att hon fått kvälls gröten!!! Vilken MISS!!

sömntutan


Jaha.....vad ska jag göra nu då?? Men jag kom på att jag har 2 chokladbollar kvar i kylen som jag kan trycka i mig. Chokladbehovet är STORT den här tiden varje månad. Nu kommer jag säkert att utveckla acne lagom till flytten. Heeeeej grannar! Men ärligt talat SKITER jag fullständigt i det!! Bara jag får min choklad!!

AMEN


Mina Fynd =)

Nu har jag och Bella fyndat och gjort lite nytta här på förmiddagen :) Först vann jag en auktion på tradera, en fleeceoverall åt Bella som hon kan ha i höst. Och sen var vi ner på Myrorna igen, den här gången skänkte jag bort lite kläder. Jag rensade ur min garderob igår kväll...Skönt!  Sen va vi på lördagsloppisen och fyndade ett par tossor till Bella, i äkta skinn, perfekt för kalla barnvagns promenader :)  Notan för en höst outfit blev endast 133 kronor! Jag är såå nöjd =)

Brun fleeceoverall stl 74Bellas fleeceoverall


Varmfodrade skinn tossor

Nu ligger Bella och sover i vagnen utomhus, jag hade hoppas att hon skulle hålla sig vaken till lunch men icke! Jag får gå ut och väcka henne snart.
Det känns som en väldigt bra dag idag!!


Jag Idag


Tjejfika

Nu har vi precis kommit hem från en eftermiddag på stan med Jenny, Elin, Mia och Millie :) Väldigt trevligt! Vi fikade på Åhléns och sen kikade vi lite barnkläder på nyss nämnda ställe och på Lindex.  Lindex är min klara favorit på barnklädes fronten i den här stan! Till stor del för att dom säljer Bamse kläder :)
Bella och Millie var väldigt fascinerade av varandra, dom ville gärna känna på den andras kläder och händer. På slutet snodde Bella Millies snuttetrasa, hon började bli trött och ville gärna ha den! Men Millie verkade tycka att det va rätt okej :)

Jag shoppade lite åt Bellis, en klänning på Åhléns (30 kr) och 4 par halksockor i blandade färger från Lindex (det känns som att det är läge för sådana snart, eller nu).

Bella blev gättetrött och somnade i vagnen på stan, så när vi kom hem blev det samma visa som igår. Och hon sover fortfarande så sött.

Fika dax på Åhléns

Mia och Millie

Elin


Jenny och Bella. Dagens outfit: klänning från Polarn och Pyret


Tänk att jag kom ihåg att köpa panodil :) Helt otroligt faktiskt. Men däremot glömde jag att köpa lypsyl, och jag glömde oxå att byta ut trisslotten mot en ny. Jag och mamma vann 25 kronor på förra vändan vi skrapade...alltid något :)

Fredag kväll! Jenny ska fiska kräftor, Mia ska på bio och Elin ska på fest. Undrar vad jag ska roa mig med när Bella har somnat då? Lägga pussel....eller nåt.

Huvudvärk

Igår eftermiddag började huvudvärken smyga sig på mig och igår kväll slog den till med full kraft. Kul att jag bara hade en stackars panodil hemma. Men som tur är verkade det räcka med en för när jag vaknade halv sju i morse var det skapligt lugnt i den övre regionen, förutom ett avlägset dunkande när jag satte mig upp.
Herregud...halv sju
!!! Jo, men Bella var pigg då. Nej du, tänkte jag, stoppade om henne igen och så sov vi till närmare halv åtta =) Eller jag iallafall, tror inte att Bella somnade om men det var ju vänligt av henne att vara tyst så mamma fick sova lite längre!

Jag tänkte lägga upp lite bilder här igår, men huvudvärken gjorde att jag inte kunde sitta framför datorn så jag får göra det nu istället.

Gräs mellan tårna!

Hittade ett stort blad

Överlycklig!!

Dog Walk


Nu ska jag fixa mellis åt Bella sen ska hon sova middag och jag ska duscha, för vid 13-tiden ska vi ner på stan och träffa tjejerna! Det ser jag fram emot :) Ska bli kul att se hur mycket Mias lilla Millie har vuxit oxå!

Full Fart

Har det varit sen jag klev upp i morse 07.40, den här gången var det Bellis som väckte mig.
MIN SÖTNOS !!!


Efter frukost klädde vi på oss och tog en promenad ner på stan, skatteverket var först på listan och äntligen är adressändringen där den ska vara :) Sen blev det ICA och handla mat.

När Bella sov middag före lunch passade jag på att slå in några Tradera paket. Och efter lunch gick jag och Bella till posten på Ingarvet och vägde dom. Bella somnade i vagnen på väg hem, så söt, tyvärr hade jag ingen kamera med mig. När vi va hemma igen fick jag lyfta ur henne lite försiktigt så att hon inte skulle vakna och så stoppade jag henne i säng. Hon sover fortfarande gott...
Apropå gott...Philadelphia Oliv Light....jag säger bara det, såååå god. (Om man gillar oliver vill säga) Och det gör jag!!! Mums!
Undrar vad jag ska göra nu? Jag borde rensa ur min garderob, men det kan jag inte för då väcker jag Bella. Koka kaffe!! Det ska jag göra :)  Jag borde laga mat oxå för den delen. Suck! Vardagens måsten.


Dagens Outfit: Body från DISNEY och byxor från Jens (haha!)  :)

Puss

Kräftor =)

Åh va det var GOTT med kräftor! Räkor hade vi oxå, mums mums! Jag är proppmätt =) Jag , mamma och Anders dukade upp framför TVn och inväntade sista delen av Fallen Angel. Det va ett otäckt avsnitt måste jag säga, fast i ärlighetens namn hade jag nog förväntat mig lite mer otäckhet.  Men man kan ju inte få allt ;) 

Nu har jag skickat iväg ännu ett vinnarmejl genom tradera, den här gången sålde jag en bok för 166 kronor....lite kul med tanke på att jag köpte den ny för inte mer än 130 kr =)  Så jag känner mig rätt nöjd faktiskt!!

Nu är barnvagnen återställd igen. Ett stort tack till mamma för det!! Och till min bror med för den delen!! Nu kan jag och Bellis återuppta våra promenader =) Looking forward to it!

Just ja...vi glömde att skrapa trisslotterna :(

Jag lägger in en bild som jag glömde förra gången...

...så kan det se ut i hallen efter att Bella "läst" den nya ELLOS tidningen
i ca 10 minuter. (Men ärligt talat var jag bara glad att hon var tyst och snäll en stund, så det gjorde inget).

;) Godnatt

Vill ha!


Vad kan inte muntra upp en regnig dag bättre än det här vackra paraplyet med rosor?? Kostar 369 kronor och kommer från Syster Lycklig

Vilken dag!

Än så länge har det varit en pissdag på ren svenska. Mycket stress och hysteriska utbrott. Men nu verkar allt ha ordnat upp sig skapligt iallafall :) Nu ser jag positivt på framtiden igen...

Nu är det bara det punkterade däcket (som är lagat förresten) som ska på plats. Men vi lär vara 2 personer för att få till det. Mamma kommer hit vid 18 tiden och Anders kommer oxå hit nån gång framöver, han skulle oxå va med och smaska kräftor =) trevligt.
Mamma va in på en statoil mack med däcket och ville ha hjälp av nån i kassan att få slangen på plats, men det va nåt blonderat stolpskott som först tog i för kung och fosterland så den nylagade slangen höll på att gå sönder igen och efter det sa hon bara att hon inte visste hur man gjorde och gick därifrån!  Jag som trodde att man va tvungen att ha nån slags teknisk kompetens för att jobba på mack?? Eller åtminstone att bete sig lite service inriktat. Eller vara trevlig iallafall??
Har jag fel??

Nu sitter jag här hemma och försöker att roa Bella på bästa möjliga sätt, men hon tröttnar så lätt på allt så man måste vara väldigt uppfinningsrik för att hålla henne nöjd.


Kökslådan är rolig att dra ut och riva ur plastpåsar från.....i typ 30 sekunder.


Sen blev hon grinig för att hon inte fick riva i sladdarna vid datorn och hon lugnade sig inte förrän hon fick sin nya hund att snutta med!

Nu ska jag fortsätta att vänta tills någon av dom dyker upp..


PUNKA

Klart som fan det va punka på ena däcket! Mamma va snäll och tog med sig alla däck upp till macken, där fick hon hjälp av nån gubbe att pumpa dom. Men det ena däcket ville sig inte.  Sen fick hon kuska land och rike runt för att hitta lagning. På 2 ställen sålde dom inte och på det tredje va det slut och fanns tyvärr inte på lagret heller, nähä! Då provade hon Ica Maxi, fick tag på nån som jobbade där och förklarade situationen, vänta här så ska jag hämta det du behöver sa killen. Glad blev mamma att det äntligen fanns att få tag på.
Hon tog emot det killen gav henne och gick till kassan. Väl hemma hos mig igen började hon packa upp kittet. Här ska lagas!! Det hade ju kunnat lyckas om det nu inte va så att killen hade glömt att ge henne limmet. BRA!!  Det hade aldrig inträffat om hon hade åkt till en cykelaffär och sagt samma sak, men tyvärr hade den stängt.
Mamma blev trött! Och en viss lust att slänga både lagningskittet och hela barnvagnen på nån starkt trafikerad motorväg infann sig.
Som tur va hade hon köpt 2 trisslotter oxå, och på den ena vann vi 50 kr. Då lättade den tryckta stämningen något. Nu har vi något att se fram emot i morgon kväll när vi ska äta kräftor och kolla på sista delen av Fallen Angel, har vi tur vinner vi lite pengar så vi kan kasta det trasiga däcket åt helskotta och köpa nytt!

GODNATT!

Sumpad Barnvagns Promenad

Men va trött jag blir!! Jag och Bells skulle iväg till skatteverket och lämna in flytt anmälnings blanketten. Äntligen! Men när vi skulle upp för en trottoarkant en liten bit på väg tyckte jag att vagnen blev så trög och konstig, jag tittade ner och ena bakhjulet va helt platt!! NEJ! Jag kände på alla andra hjul och dom va på god väg att platta till sig dom oxå. Jaha, bara att vända hem igen då. Bellis kände sig snuvad på promenaden och blev lite halv grinig när vi va hemma igen så snabbt.

Ringde Pappa å frågade om man kan använda luft pumpen som finns på mackarna. Och det skulle tydligen gå bra...men försiktigt så inte däcken exploderar, dramatiskt. Eftersom pappa är i norrland på jobb så ringde jag mamma så hon får hjälpa mig med det sen. Jag vågar inte själv utifall jag (med min vanliga otur) skulle råka få ett däck att explodera när Bells sitter i vagnen. Skulle va katastrof! Men det skulle inte förvåna mig det minsta ;) Så det blir nog bäst om hon håller Bella på avstånd under tiden.

Vart är den där karln när man som bäst behöver han?? Jobbar ihjäl sig? Hoppas inte, skulle va rätt bra att ha han kvar! =)

Bella får väl sin promenad senare ikväll istället då, om jag har nån barnvagn kvar vid det laget. Men det visar sig sen ;)

Tisdag

Imorse vaknade jag av mig själv 06.30 och kunde inte somna om, kul! Men det va iallafall en liten förbättring om man jämför med igår morse när jag vaknade av mig själv igen kl 06.10! Inte kunde jag somna om då heller! Vad är det som pågår?? Måste va flytt stressens fel! Jaja, Bella vaknade tio över sju både igår och idag så jag behövde inte sitta och vänta särskilt länge iallafall.



En kul grej! Den här trähunden från ficher price hittade mamma i farmors källare för ett par dagar sen. Den lekte jag och min bror med när vi var små! Nu har Bellis den :)  Hon tycker att den är riktigt rolig för den viftar på svansen hela tiden.

Ett bra knep när Bella börjar bli lite små kinkig är att ta fram dammsugaren! Hon blir alldeles exalterad - och så får man ju städat på samma gång. Har precis gjort det just nu faktiskt :) Och hon är fortfarande skapligt nöjd fast den är avstängd.

Nä nu ska jag ge Bella lite mellis, äpple och smörgåsrån. Sen ska hon få sova middag och jag tänker ta en lång dusch under tiden!


Dagens outfit: T-shirt från Benetton och jeans från BAMSE

Godnatt


Jag tävlar om en väska från D&G


jag är med i en tävling från www.naztysbunny.blogg.se där man kan vinna en av dessa väskor :)

Mys Väder :)

Ja det tycker jag! Regnet öser ner ute och jag kan va inne och mysa :) Bella har just somnat och jag har tänt en massa ljus. Innan läggdags tog vi till och med en promenad i regnet, riktigt skönt faktiskt med frisk luft.

Mina föräldrar var barnvakt åt Bella medans jag jobbade fram till klockan 14. Dom tog en promenad ner på stan efter lunch och gick in på åhléns och kikade. Där blev Bellis kär i en mjukis hund som hon vägrade att släppa taget om, hon tänkte inte ge den till kassörskan heller! Mamma fick lov att ta bort lappen så hon kunde slå in den :) Bild på den nedan.


Vid det här laget har jag konstaterat att det inte är lätt att diska och passa krypande barn samtidigt. Under ett litet obevakat ögonblick smet hon in i datarummet (eller nu i flyttnings tider skräprummet). Jag hörde lite mystiska ljud och sprang dit och tittade, och vad fick jag se?

Jo, Bella som hade slitit av en tejp remsa från säcken med hundmat och den tänkte hon INTE dela med sig av!


Sen passade hon på att dra fram en gammal söndagsbilaga under dörren. Jag håller på att samla på mig tidningar att paketera med när vi flyttar grejer. Så det finns en hel hög där bakom till Bellas stora förtjusning. Hon älskar att läsa tidningar...eller äta dom.

Nu är jag nästan vindögd av trötthet....ikväll ska jag lägga mig tidigt iallafall =)


Loppis idag

idag  gick jag, mamma, pappa och Bella upp till Timmervägen på lördagsloppis. Jag älskar loppisar så det här hade jag sett fram emot länge! Vi fick syn på ett intressant bord direkt vi kom in. Där sålde en äldre dam, som jobbade som inredare åt företag, mycket fina saker. Hon berättade att hon tidigare hade haft en inredningsbutik så hon hade fortfarande rabatt när hon köpte in grejer. De saker som blev över efter att hon inrett klart åt företagen sålde hon nu på loppisen. Helt nytt till bra priser! Och helt i min smak, vilken lycka =) Mamma köpte 3 krukor med ett tillhörande fat åt mig i tidig inflyttnings present :) Tack!! Den syns på bilden nedan. Den kommer att passa perfekt i det lilla köksfönstret ovanför diskbänken i vårat nya hus.


På eftermiddagen tog en väldigt stolt morfar en ensam promenad med Bella och på hemvägen köpte han pizza till oss, mums, jag har inte ätit pizza på evigheter. Vi tänkte äta på uteplatsen för det blev så fint väder, men efter 2 tuggor kom det en geting. Då tackade jag för mig, tog barnvagnen och körde in i en väldig fart. Det blev pizza ätning inne istället med stängd ytterdörr!!  Jag hatar getingar! Och för alla er som påstår att man ska stå still när det kommer en geting vill jag berätta följande incident... För några dagar sedan stod min sambo helt fredligt utomhus när han ser en fet geting komma flygande sakta rätt emot honom...han stod fortfarande stilla och tänkte att getingen skulle flyga förbi...men ICKE!!  När den va i ögonhöjd kände han sig tvungen att vifta bort den och då anfaller getingen direkt och sticker honom ovanför ögat! Så denna historia bekräftar det som jag redan visste....SPRING FÖR LIVET när det kommer en geting för Guds skull!!



Bilden ovan visar dom fina blommorna mamma plockade åt mig när hon va i stugan igår =) himla fint blev det i vardagsrummet. Bredvid vasen står en krona på ett fat med ljus i, den fick jag av mina föräldrar på min namnsdag förut. Jag älskar kronor!

Nu sover Bella för längesen och jag borde verkligen gå och lägga mig snart för jag ska upp halv sex i morgon bitti och jobba hela dagen :( har verkligen ingen lust att gå upp så tidigt. Men sånt är livet!


En vanlig fredag



07.45 vaknade jag av att Bella övade på sin nya grej nämligen att dra in luft och låta samtidigt, HÖGT!  Det lät som att hon höll på att storkna. Så att vakna va oundvikligt.
Efter ett tag kom Bellas mormor och morfar förbi en sväng. Medan morfar gick ut med våran hund Boss hade mormor och Bella sångstund i köket. Bellas favorit är helt klart Ekorrn satt i granen :)  Men "En Kulen Natt" börjar klättra på topplistan.
Sen hon lärde sig krypa är hennes mission att störa Boss så mycket som möjligt, så förståeligt nog börjar han tröttna på henne.  Men som tur är kommer Andreas och hämtar honom i eftermiddag så får han sova med husse hemma hos Jocke några dagar iallafall.  Jag kommer såklart att sakna våran stora klump. Men hela familjen kommer åter att vara samlad när vi flyttar om ett par veckor. Ser fram emot det!


Nu sover Bellis middag och sen blir det lunchdax. Efter det tänkte jag ta en barnvagns promenad ner till Myrorna och skänka bort ytterligare grejer jag har hittat i min förråds rensning. Böckerna jag la ut på Tradera blir sålda :) alltid något.

Å i eftermiddag får jag ju träffa min älskling en stund =) Det va ett tag sen jag såg han nu så jag längtar!!!


Bella i dagens outfit, klänning från KappAhl

Nybadad Bella :)


Badrocken är från Hemtex

Godmorgon!

Imorse vaknade vi 08.30, men jag va så seg så i innan jag såg vad klockan va trodde jag helt säkert att hon inte va en
minut över 06 ens. Måste va vädret!  Nu har Bella ätit frukost. (Morbror Anders tyckte att hon tidigt skulle bli ett Tottenham Hotspur fan) Haha! Den är redan väl använd!
Nu tänkte jag fixa lite frukost och sen blir det en långpromenad med hund och barn. Bäst att passa på nu för det ryktades på nyhetsmorgon att det skulle bli ihärdigt regn och eventuellt åska mot eftermiddagen. Och jag har ingen lust att återuppleva gårdagens äventyr! Tur att vi inte hade långt hem säger jag!! Stackars Bella fick en kastby i nyllet så hon slungades bakåt mot ryggstödet och halvt tappade andan. Hunden blev förvirrad och jag fick panik! På med regnskyddet fort! Sen halvspringa hem. Men vi blev dyngvåta på 5 minuter. Inte kul!
Mellan 16-21 ska jag tvätta, har ett helt berg känns det som :( 
Så det händer nog inte så speciellt mycket idag...

Trött

Så sitter jag här igen, att jag aldrig lär mig! Har varit hur trött som helst i en timme nu men ändå sitter jag här och glor! Helt fantastiskt.. Men jag har blivit helt besatt av mina tradera auktioner och min mejl så jag har svårt att stänga av.
Hoppas vi får den jäkla datorn såld innan vi flyttar.. och diverse andra grejor som inte behövs längre. Skulle va såå skönt!

Ja nu är det 16 dagar kvar tills vi flyttar, herregud va tiden går fort! Ångest för besiktningen av lägenheten har jag oxå, hur ska vi förklara alla jäkla flottfläckar på tapeten i datarummet?? Idéer någon? Eeeh....karln va ivrig med Mr Muscle sprayen (vilket visserligen är sant men hur låter det inte?) Suck..hur ska detta gå?

Jag har haft filmkväll med mamma idag, andra delen av Fallen Angel....riktigt otäck tjej det där...där kan man snacka om psykotiska drag!! Hon skulle behöva några rejäla år på Skönvik.

Tänkte också lägga in nån rolig bild på mig men jag bestämde mig för att skona allmänheten då jag inte varit hos frissan sen i Maj....säger väl allt.

Nej...sista ciggen för ikväll sen blir det sängen

Godnatt
Thumbnail

Välkommen till min nya blogg!

Jaha.....välkommen då!

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0