Avkoppling

Jag hade återigen tur att få gå hem tidigare så jag var hemma kl 22 =) Vi har haft lugnt på jobbet hela kvällen.

T var ute med Boss sista vändan vid 21, innan smällandet började. Så jag och Boss håller oss inne ända tills imorgon. Jag har höjt volymen på TVn och Boss ligger och sover inne i badrummet.

Nu ska jag strax äta strips,korv och räksallad...gott! Sen blir det natti natti.

//Emma

Emma



Så här ser jag ut just nu, ska strax kila till jobbet!

Love

//Emma

Gott Nytt År

Jaha, nyårsafton idag...men det känns inte tycker jag. Det var längesen jag firade nyår senast. Det är inte så mycket att fira heller. Ännu ett år på den här muntra planeten...jippi!

Dessutom ska jag jobba 14-22 idag igen. Hoppas det blir en lugn kväll.



Jag hoppas att 2010 blir ett mycket bättre år än 2009! Snälla Gud!

Gott nytt år till er alla!

//Emma

Fy skäms fetto!

Men....sitter jag inte i soffan och äter ur paradis asken! Fy skäms fetto! Fast det nya året har ju inte börjat en gång så jag får passa på att vräka i mig allt gott jag har hemma ;) haha!

Idag har jag jobbat 14-22, fast jag fick gå tidigare så jag var hemma 22 =) Hem till lilla Boss! Jag har saknat honom hela dagen på jobbet. Stackars T var förkyld och halvsov på min soffa mellan promenaderna med Boss. Så himla snällt att han ställer upp, trots förkylning.

Jag har precis gått sista vändan med Boss, snacka om att det är nordpolskyla ute! Efter en meter har näsan frysit ihop. Så jag tackar Gud (och mamma) för mina varma täckbyxor.

Nu blir det lite slappa i soffan och sen natti natti,kom just på att jag har tvättid imorgon bitti kl 7! Mindre kul. Får se hur jag gör med den...

Godnatt

//Emma 


Whatcha Say



Min nya favoritlåt =)

//Emma


Maria Montazami

Jag gillar Maria Montazamis kommentar: "Det finns inget bättre än en riktigt gul ostbåge". Hon har en skön inställning till livet den där kvinnan, det är dom små njutningsfulla detaljerna i livet som gör det. Oftast har man så bråttom i livets väg så man inte hinner stanna upp och lägga märke till det lilla.

Det är här och nu vi lever, inte i det förflutna och inte i framtiden. Det som har varit och det som ska hända kan vi inte påverka. Däremot kan vi påverka här och nu! Vilka val vi gör och vilka konsekvenser det kan tänkas få. Så stanna upp och tänk efter. Det är aldrig försent att bli en bättre människa =)

År 2010 hoppas jag att jag blir en bättre människa, till både kropp och själ.

Nu ska jag laga kycklinggryta, diska och gå ut med Boss =)

Love

//Emma

Bra filmer!

Igår tittade jag och T på två filmer.

Den första var Baksmällan och jag höll seriöst på att skratta ihjäl mig! Fläsk-Jesus och naken,galen Japan! Say no more!

Har ni inte sett den än så¨se den!!

Den andra var The Uninvited.
DVD Film: The Uninvited
En rysare, och en riktigt bra sådan! Det brukar vara svårt att få tag i en bra skräckis men den här var den bästa jag sett sen Hide and Seek. Däremot rekommenderar jag inte att se den själv, om man inte är gjord av hårdare virke vill säga (det är inte jag, jag hoppar till för minsta lilla). Men ändå måste jag titta ;)

Det är så skönt att vara ledig! Men imorgon är min 11 dagars "semester" slut,tyvärr. Därför tänker jag ta vara på den här sista dagen genom att göra så lite som möjligt! Det enda ansträngande jag har bokat in idag är en tvättid mellan 16-19 för min tvättkorg har svämmat över.

Undrar om jag ska titta på baksmällan igen?

//Emma

Dagens Tips

Skattkammaren har startat sin mellandagsrea med 50% på allt i webbutiken.

Ange koden aw09 i kassan.

Gillar man märkeskläder till barn så är detta ett perfekt tips!

//Emma

Min vovve är här =)

Äntligen är Boss hemma hos mig några dagar =) Som jag har saknat den hunden!! Det känns som om jag inte är en hel människa utan honom. Ledsen har jag varit oxå. Jag har till och med saknat hans snarkande...haha! Jag och T var och hämtade honom igår och planen är att jag ska ha honom tills på lördag. T var så snäll och erbjöd sig att vara hundvakt de dagar jag jobbar den här veckan. Annars skulle jag inte kunnat ta hem honom. Så tusen tack för hjälpen!!!


Min lilla gris =)

Nu har vi precis varit ute och gått i en timme i kylan, det var hur skönt som helst =) Det är så mycket roligare att ta en promenad om man har en hund med sig.

Hoppas jag kan ha han lite oftare i framtiden,men det är svårt att fixa hundvakt tyvärr. Och inte blir det lättare nu när jag ska jobba heltid.

Det är jobbigt att sakna!

//Emma



Min nya kappa


Mitt rea fynd, 350 kr! Jag e såå nöjd =)

//Emma

Kall öl moment

Jag har precis tagit mig en kall öl, snart ska jag äntra duschen. Sen ska jag gå hem till mina föräldrar och hämta resten av mina reafynd =)

Annis följer med mig hem senare och dricker lite öl, en avkopplande kväll väntar =)

//Emma

Godmorgon 27/12

Bella väckte mig 07.15, nu ska jag strax fixa nån form av frukost. Eller om jag ska dammsuga först...

Hmm

//Emma

Mera REA!

Jag blev alldeles salig när jag fick reda på att www.babyroom.se har startat sin mellandagsrea idag med 50% på allt! Ange koden "REA" i kassan. Rean pågår t.o.m den 30:e december. Ni som har barn måste ta er en titt!

Jag har självklart klickat hem några grejer till Bella!

Danska Pippi - Huvtröja Graffiti Strl. 92-122 i gruppen Barnkläder hos Babyroom.se (40043r)
Huvtröja Graffiti från Danska Pippi, nu endast 99 kr!

Lundmyr of Sweden - Bordsunderlägg med tryck. i gruppen Äta/Sova/Bada / Bordsunderlägg hos Babyroom.se (40165r)
Bordsunderlägg, nu endast 12,50!

Jabadabado-Marknad, Glassar i gruppen Leksaker hos Babyroom.se (44033)
Leksaker - glassar, nu endast 74,50!

Snacka om fynd! Tjohooo!

//Emma


Annandagen

Vi fortsätter att ha en härlig jul =)

Bella väckte mig 8 imorse, sovmorgon igen. Kl 10 var vi hemma hos mina föräldrar då pappa skulle passa Bella medan jag och mamma skulle ner på stan och ta del av mellandagsrean! Och det gjorde vi kan jag lova! Jag har shoppat massor. Jag överskred min shoppingbudget med några hundralappar sådär...men jag kan inte låta bli när det finns så många fynd överallt! Jag har dåligt med självdisciplin på den punkten ;)

Här kommer några av mina inköp, resten lämnade jag kvar hos mina föräldrar...ska hämta imorgon.


jeans till Bella, 129 kr


Tröja till Bella, 79,50 kr


Guldfärgade örhängen och armband, 60 kr resp 25 kr 


Bella leker med min nya väska, 99 kr

Vi var på stan i ca 4 timmar, lunch på Åhléns inräknad. Tack mamma för en trevlig shoppingrunda!

Pappa och Bella hade lekt massor och ätit vaniljpannkakor med glass till efterrätt =) Tack pappa för att du passade henne!


Min lilla sötnos!

Innan vi gick hem från mina föräldrar sa jag till Bella att vi skulle gå hem och baka pizza. Pitta pitta pitta! sa hon glatt =)


Hembakad "pitta" med champinjoner, räkor och musslor.

Bella somnade före sju ikväll igen, men den här gången i sin säng efter välling och godnattsaga.

Jag är verkligen nöjd med den här dagen =)

Nu blir det soffan, TVn och godisskålen resten av kvällen.

Ps. Jag är fortfarande rökfri by the way

//Emma

Juldagen

Vi har haft en lugn och skön dag idag oxå =)

Sov till 07.20,tog det lugnt inne, Bella kollade på en Lilla spöket Laban film medan jag städade iköket. 10.30 tog vi pulkan och gick ut. Bella gungade i en lekpark och vi tog en liten promenad, handlade på affären på vägen hem.


En nyttigare lunch blev det idag med mycket bönor, tomat och broccoli

Efter lunch gick vi till mormor och morfar, vi tittade på Pettson och Findus och en annan film om Lilla spöket Laban. Skönt att slöa i soffan ibland =) Bella satt dock inte still så mycket ;)
Vi åt middag och god ris a la malta, efter det gick vi hem.

Bella somnade i soffan medan jag var i köket och gjorde välling, hon va så trött lilla skruttan =) Det var bara att bära in henne till sängen och stoppa om henne, då hade klockan inte slagit sju en gång!

Själv har jag slöat i soffan sen dess...fast jag har betalat mina räkningar oxå så lite nytta har jag gjort ;)

Imorgon ska jag och mamma ge oss iväg på mellandagsrean på stan, det ser jag fram emot! Hoppas jag gör några fynd =) Morfar ska passa Bella under tiden, skönt för henne! Annars skulle hon bli tvungen att sitta i vagnen hela tiden och det avskyr hon!

//Emma

Nu kollar jag på...

Ogifta par - en film som skiljer sig

"ogifta par - en film som skiljer sig"

Den är ju så rolig =)

//Emma


Dopparedan

Vi har haft en helt fantastisk julafton =) Lugnt och skönt, ingen stress på något vis! Vi började som sagt kl 10 med grötfrukost hos mina föräldrar, jag fick mandeln i år hehe, kommer inte ihåg när det hände sist. Det betydde oxå att jag fick hitta på ett rim och dela med mig av till församlingen. Det tog mig typ 7 timmar att komma på ett..haha! Och här kommer det: ikväll kommer jultomten till Bella, och till alla andra barn som varit snälla. Fyndigt va? ;)

Efter det gick vi till gammelfarmor och fikade.


Hemma hos gammelfarmor,Bella leker med hästarna

Jag, Bella och pappa tog en promenad efter fikat. Vi var ute en timme ungefär och det var hur skönt som helst ute.


Bella vill ramla med flit...ofta. Hon vill oxå dra morfar i pulkan...det gick inte så bra så hon fick nöja sig med att dra snuttan istället.

Sen gick vi hem till mina föräldrar igen och kollade på Kalle Anka, jag är impad av Bella som faktiskt satt stilla i soffan och kollade nästan hela timmen i sträck!


Medans vi fixade med julmiddagen lekte Bella tandläkare med Emil (bocken) han förlorade många "tänder" den här dagen!

Efter middagen (som var gättegod) gick morfar ut och köpte tidningen, och gissa vem som råkade dyka upp under tiden han var borta?


Tomten såklart! Bella vart inte ett dugg rädd, tvärtom gick hon snabbt fram och spanade in honom,sen skrattade hon gott en stund =)


Roligt att öppna paket! Mer mer mer!


Tåget från gammelfarmor blev snabbt populärt!


Även fast vi vuxna inte skulle ge varandra julklappar fick jag
iallafall lovikavantar av tomten =) I like!


Bella fick ett halsband


Den här fina Mimmi-bilen fick hon av mormor och morfar

Tack så mycket för alla fina julklappar =)

Det blev en sen kväll idag, men eftersom det är julafton så gör det inget tycker jag. Bella somnade strax före 21. Lilla skruttan har haft det så roligt idag =)

Och det har jag med!

//Emma


GOD JUL

Julafton =) Och Bella lät mig sova ända till 08.00, en riktigt bra start!

Alldeles strax ska vi packa med mat och julklappar och vandra iväg till mina föräldrar där vi ska äta julgröt med skinkmacka klockan 10.

Hoppas ni får en riktigt mysig julafton med massor av gemenskap =)


GOD JUL FRÅN OSS

//Emma

BINGO!!

Hahaha!! Jag fick Bingo på min lott, hur ofta händer det?? Inte ofta med tanke på att jag typ aldrig spelar. Men det borde vara obligatoriskt på uppesittarkväll! Lite stämning över det hela =)

Jag vann en ny Bingolott! Snacka om storkovan!!

Nu ska jag sussa!

Godnatt

//Emma

Dan före Dopparedan...

Äntligen dagen före julafton! Det är en dag full av förväntan och glädje =)

Bella väckte mig 07.30. Vi höll oss inne hela förmiddagen och lagade mat och städade i köket och sjöng sånger. Mys!

Bella pyntar sig själv

Eftermiddagen va vi med morbror Anders, kusin Dylan, Jossan och morfar. Först en sväng i pulkabacken sen hemma hos morfar.


Bus hos morfar


Kolla på Mamma Mu


Hemma hos oss igen med nya handväskan


Vi hade uppesittarmys med ost och kex

Bella somnade strax efter 19, så det blir mycket egentid ikväll!


Det här gör jag nu! Bingolottos uppesittarkväll med ischoklad och julmust =)

Plus att mamma är här och håller mig sällskap =) Trevligt trevligt!

Ha en bra kväll!

//Emma

Julförberedelser 5

På förmiddagen gjorde jag och Bella Janssons frestelse



Ett måste på julbordet!

//Emma

Julförberedelser 4

Å va det är kul att åka pulka! Jag tror att jag skrattade mest faktiskt ;) Bella tröttnade efter 4-5 gånger, istället ville hon åka på ändan nerför. Det gick i snigelfart men hon tyckte att det va kul =)


På väg till backen


Det är så vitt så det syns inte var backen börjar och slutar


Jag och Bells i pulkan på väg ner

På eftermiddagen gick vi en sväng till affären och köpte oss en gran =) Ingen jul utan en riktig gran! Min plan var att granen skulle få ligga i pulkan hem och att Bella skulle få gå. Men så fort jag lagt granen på plats började hon grina. Granen skulle minsann inte få åka i hennes pulka heller!!! Dumma gran! Så det slutade med att jag fick dra hem både unge, pulka och gran. Behöver jag säga att det var skönt med en dusch sen?


Bella kollar på TV och jag härjar med granen

Lilla fröken somnade som en stock efter badet.


Leker med sina sälar


Våran vackra gran =)

Nu ska jag skrapa lite lotter och slappa framför TVn en stund.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Dan före dan före dopparedan =)

Jag har sovit riktigt dåligt inatt! Bella väckte mig och försökte lura i mig att det var morgon så hon kunde gå upp och titta på Bolibompa och eftersom jag inte har nån klocka i sovrummet gick jag på det. Väl ute i vardagsrummet blev det en u-sväng tillbax till sängen när jag såg att klockan var 02.50! Som tur var va Bella inte svårövertalad att somna om.
Andra gången vaknade jag av att Bella slängde båda sina fötter över min hals, då var det svårare att somna om.

Tredje gången vaknade jag av magknip, jobbigt! Efter det var det riktigt svårt att somna om. Sen väckte Bella mig kl 8, så nu känner jag mig helt död!

Men det är bara att sätte fart! Frukost och morgonfix innan vi ska ge oss ut i pulkabacken =)

Ha en bra dag!

//Emma

Jag lever!

Ja jag har överlevt party-lördagen! Anledningen till mitt uteblivna bloggande är att jag inte haft tid förrän nu. Igår var jag så trött så jag gick och la mig samtidigt som Bella vid 19.30 =) Det va riktigt skönt att få sova ut!

Jag hade gätteroligt i lördags =) Brukar va så när det är lite halvt oplanerat. Jag har tagit en del bilder men dom orkar jag inte lägga ut nu. Jag feströkte oxå, och jag kan säga att det var inte gott på nått vis...blää! Och jag kommer inte att fortsätta röka om det nu va nån som trodde det. Men jag kommer säkert att göra det på nästa fest igen.

Tack flickor (och pojkar) för en rolig kväll =)

Idag har jag och Bellis invigt den nya pulkan vi fått av morfar, vi tog en promenad runt sjön i kylan. Imorgon ska vi premiäråka i pulkabacken =) Kul kul! Hoppas vi får sällskap av diverse barn och granne =)

Nu sitter jag och väntar på att Jul med Ernst ska börja, han är väl en riktigt mysig trivselfarbror! Om jag fick bestämma skulle han få ta över efter Arne Weise på heltid!! Snälla Ernst...gör det...du får till och med vara barfota om du vill!

//Emma

Fika

En liten fikapaus har jag nu med latte och pepparkaka. Snart står det inte på förrän jag får gå hem =) Jag måste handla en massa först så jag är inte hemma förrän 16.30! Vet ej hur jag ska hinna äta och fixa mig innan förförfesten hos Karin. Hm....

Men just nu ser jag fram emot tjejsnack och vin =) Det va längesen!

Sen skulle vi på förfest hos en karl jag aldrig har träffat förut, hoppas det blir kul. Efter det är planen att vi ska äntra ÅH, men jag tror att jag nöjer mig med förfesterna, vi får se hur trött/förkyld jag är då.

Puss å kram

//Emma

Skulle bara säga...

Hej =)

Ville bara säga att det är lugnt och skönt här på jobbet!

Tjing tjing

//Emma

Julförberedelser 3

Nu har jag slagit in Bellas julklappar, alla utom spisen, den tar jag en annan dag.





Jag har fått mycket gjort idag, bl a tvättat en massa och städat iköket. Det blev ingen 12 dagars ledighet för mig. Jag ska jobba extra imorgon 7-15, men efter det börjar min 11 dagars ledighet =)

Dax att krypa ner under täcket!

Godnatt

//Emma

Jag bygger...

Nu håller jag på att bygga ihop en spis som Bella ska få i julklapp.



Hur den ser ut när den är monterad får ni se efter julafton ;)

//Emma


Julförberedelser 2

Jag har gjort långkok på knäck så nu står den i kylen och stelnar till sig =)


Mitt hemmagjorda mums =)

//Emma

Godmorgon Fredag

Och vilken underbar fredag! Idag börjar nämligen min 12 dagar långa ledighet =) Hurra hurra hurra!!! Det känns nästan som om jag ska ha semester =) Det ska bli så skönt och välbehövligt och jag ska passa på att vila så mycket jag kan för från och med den 1:a Januari ska jag börja jobba HELTID! Jag fick schemat igår och fy 17 vad jag ska jobba mycket! Är knappt ledig nånting. Men jag kommer antagligen att jubla när lönen kommer =) Och jag har bara skrivit på för januari och februari, ångrar jag mig kan jag gå tillbaks till 75% till den 1:a mars igen.

Nu måste jag sova några timmar

//Emma

Julförberedelser 1

Detta har jag ägnat mig åt alldeles nyss:


Rullat och stekt köttbullar i ugnen

Receptet har jag tagit från boken Jul med Ernst (Kirchsteiger alltså)
Dom blev gättegoda =)

//Emma

Godmorgon Torsdag

Jag sov till 11.50 idag =) Gud så skönt! Det behövs eftersom jag ska ut och jobba natt sen. Hoppas min förkylning blir bättre nu när jag fått sova ut! Jag vill ut och roa mig i helgen när jag är både barnfri och ledig =) Just nu lutar det åt lördagen, så jag hoppas jag är frisk och pigg tills dess.

Nu ska jag käka frulle och efter det ska jag gå till ICA och handla.

Ha en bra dag!

//Emma

Tok- och krokverser

Gud va jag skrattade när mamma visade mig dom här barnverserna!! Hur kan man komma på nåt dylikt?

"Bröst och braller
det är bra
stjärt och magknapp
ha ha ha
bröst och braller
ja ja ja
stjärt och skinkor
ha ha ha"

/Barbro Lindgren



"Ja se va löpper
ja se va löpper
ja se va löpper mor har
Å se di höpper
å se di höpper
å se di höpper på far
Tralla la la la
Tralla la la la
Tralla la la la la lalla"

/Trad


"Långt nere i dala där björka står vit
där kommer en kråga å släpper en skit
Då skyndar sej Kålle me gaffel och kniv
han pipprar å saltar å tar sig en bit"

/Trad


Hahahahahaha!!!!!!!

Vill bara tillägga att de här verserna finns i en bok som heter: Barnens Första Bok

Say no more!

//Emma

Fika på stan

Jag sov till 12.15 men låg kvar i sängen tills hon var 14 ungefär. Såå skönt att ligga och dra sig =) Sen upp, äta sen frukost, fixa iordning mig och åka ner på stan och möta upp Jenny.

Vi tog en fika på Wayne´s och skvallrade lite, sen blev det en snabb vända på stan. Det började snöa gättemycket, såna där stora flingor. Riktigt mysigt! Hoppas det snöar likadant på julafton =)


                                                     
Tack för en trevlig eftermiddag =)

Efter det åkte jag hem till mamma och pappa, dom bjöd på god middag. Tack så mycket!

Nu sitter jag och tittar på Det Okända och kl 21 blir det hemmafruarna i New Jersey. En mysig hemmakväll framför TVn med andra ord =)

Puss och kram

//Emma

Hissa och Dissa

Japp, en natt är gjord, idag är det onsdagen den 16/12, Assar har namnsdag (grattis...om det nu finns nån som heter så) och jag har varit rökfri i 16 dagar grattis till mig själv =) Igår blev jag röksugen för första gången, men det gick snabbt över.

Hissa: Min pappa som skjutsade mig till jobbet igår kväll när bussen aldrig kom, tusen tack!!! 

Dissa: Dalatrafik!!! Om en klåpare till buss-chaufför parkerar bussen i en snödriva får ni väl för helvete se till att det kommer en ersättningsbuss pronto!!! Om det nu skulle vara så omöjligt att fixa det kan ni väl ändå se till så att nån tar en bil och åker runt till hållplatserna och informerar de väntande om vad som inträffat så att man i TID kanske kan ta sig till jobbet på annat sätt!!! Men icke! Där fick man stå och frysa i snöstormen i den falska förhoppningen om att bussen säkert skulle komma vilken sekund som helst. Och när jag blir så där riktigt uppretad vill jag skälla, och där och då ville jag skälla på nån från Dalatrafiks kundservice...tror ni jag fick det?? Icke! Dom stänger nämligen 20.00! Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Diss diss diss!!


Nu ska jag sova bort dagen

//Emma

Hej då



Dax att jobba natt

//Emma

Pull The Trigger



En riktigt bra låt från Rihanna (som vanligt).

Synd bara att hon ser ut att ha en riktigt dålig hårdag i den här videon, Rihanna goes trashig punk?


//Emma

Julklapp nr 2 till mig själv

Den här vackra skylten ska jag hänga upp ovanför min säng =) Den kommer ifrån www.prylhyllan.se
Man måste beställa för minst 200 kr på deras sida, lite synd kan jag tycka eftersom skylten endast kostar 49 kr! Men jag hade turen att hitta den här utlagd på Tradera för samma pris =) Då blev det lite billigare...

Lantlig skylt i trä SOV GOTT sååå shabby chic

Nu ska jag försöka hitta en likadan som det står Carpe Diem på!

//Emma

Äntligen snö!!

Ja ÄNTLIGEN kommer snön!! Vitt och fint, hoppas den ligger kvar över jul nu!!! Jag och Bella var ute en stund i snövädret innan hon åkte till sin pappa. Så mysigt var det =) När vi gick förbi pulkabacken blev Bella fascinerad av pojkarna som åkte på ändan i snön, det var knappt så hon ville gå därifrån..haha =)

Nu är jag själv hemma igen då, ska slappa en stund innan jag ska tvätta sängkläder kl 13. Jag ska vila så mycket jag kan på eftermiddagen för jag ska ut och jobba natt sen.

Bilder från lussebulle baket:


Lilla degen ;)


Det ska va mycket mjöl när man bakar ;)


Roligt att kavla!


Så duktig med penseln!


Ville nästan inte sluta...


Ha en fantastisk dag i snön =)

//Emma

Dagens Fynd

En helt ny/oanvänd t-shirt med spöket laban på! Jag vann den på tradera för endast 38 kr inklusive frakt =)

T-shirt *** Spöket Laban *** stl. 86/92

Den ska Bella få i julklapp.

//Emma

Gogmorgon måndag

Min förkylning har tagit om, hoppas den inte blir lika illa som sist! Jag planerar att jobba mina 3 pass som jag har kvar innan jag blir långledig i 12 dagar över jul =)

Idag jobbar jag 13-21, Bellas morfar är barnvakt åt henne idag. Hon ska nämligen vara hos mig ända tills imorgon =)

Bella verkar klara sig från en dunderförkylning iallafall, skönt! Hon har fortfarande inte fått nån feber och idag är tredje dagen hon är förkyld. Ingen hosta heller =)

Nu ska jag försöka göra människa av mig själv.

//Emma

3:e Advent Lucia

Imorse ställde jag klockan på 06.45, trots att jag är ledig idag. Anledning? Jag ville se luciafirandet från Växjö domkyrka som sändes kl 07. Och det var klart värt det! Bella och jag myste i soffan och mumsade på lussebullar med massor av tända ljus =) Synd att min kamera inte var här!!



Väldigt mysigt hade vi iallafall!

Nu har vi ätit frukost och Bella leker för fullt. Hon är förkyld igen, det bröt ut igår...ovanligt! Så jag tror inte vi ska vara utomhus något idag.

Ha en mysig lucia =)

//Emma

En julklapp till mig själv

Den här boken har jag gett mig själv i julklapp:

Gå ner i vikt och rena kroppen med detox
Gå ner i vikt och rena kroppen med detox

I början på nästa år tänker jag köra ett detox-program på mig själv och rensa ur en massa skit från rökningen bl.a

Förövrigt har jag varit rökfri i 12 dagar nu =) 2 nätter har jag drömt drömmar där jag har rökt och jag mådde dåligt när jag gjorde det. Det var så skönt att vakna upp båda gångerna och inse att det bara var en dröm =)

//Emma

Lussebullar och julekorv

Vid 15-tiden traskade vi hem till mormor och morfar. Vi bakade lussebullar först, Bella var så duktig =) Hon hade en liten mini-kavel som hon gick lös på degen med, sen fick hon uppgiften att pensla bullarna med ägg vilket hon klarade galant =)

Innan middagen underhöll Bella oss alla genom att spela piano och sjunga, det var så himla sött! Hon gjorde flera uppträdanden.

Till middag blev det julkorv med potatis och morötter, gättegott! Tack så mycket =)

Jag tog lite bilder men tyvärr glömde jag kameran där, jag får lägga upp dom senare.

Även idag somnade jag när jag nattade lilla fröken, men den här gången vägrar jag gå och lägga mig tidigt även fast jag skulle somna som en stock! Jag tänker njuta av den här lördagkvällen, framför TVn med lösgodis (läs choklad) och julmust =) Mums mums.

Synd att det bara är skit på alla kanaler...

//Emma

Lite snö =)

Lite snö var det på backen när vi var ute =) Det snöade oxå, det är bra! Det blev inte så mycket lekpark idag, vi tog en promenad till affären istället och handlade/hämtade ut 3 paket. På hemvägen fick Bella syn på en stor långhårig katt som hon fick klappa (ägaren var med). När våra och kattens vägar skiljdes åt valde Bella att hänga på katten. Det tog en kvart extra innan vi kom hem ;)


Bella i sin nya fina overall från Everest som hon fått av mormor och morfar =)

Nu sover Bella middag och jag ska springa ner i tvättstugan och hämta tvätten, sen ska jag diska och väcka skruttan. Vi ska hem till mormor och baka lussekatter senare =)

//Emma


Godmorgon Lördag

Å va jag har sovit skönt inatt! Det tar på krafterna att gå upp klockan 5 fyra dagar på raken! Jag hade tänkt att blogga igår kväll efter att Bella somnat men jag råkade oxå somna, vaknade strax före 20.30 och då var jag så fryssen och trött så jag borstade tänderna och la mig för natten. Jag vaknade 07.15 imorse, fem minuter före Bella faktiskt =) Idag är jag pigg och utvilad och dessutom LEDIG! Så skönt så =) 


Bella ville kolla hur bilden blev innan jag ens hann ta den ;)




Tjohooo!! (hon har diskat, därför är tröjan blöt)


Fredagsmiddag...med räksallad =)

Nu ska jag fixa lite frukost, och efter den ska vi gå ut till nån lekpark.

Ha en bra lördag!!

//Emma

Hissa och Dissa

Hissa: Riktiga vänner! Vad vore livet utan er? Vänner som blir uppriktigt glada när man lyckats med något bra, något litet, något svårt eller något stort. Med vad spelar egentligen ingen roll, riktiga vänner finns där med sitt stöd. Jag är så glad över att jag har flera riktiga vänner i mitt liv =)

Dissa: "Vänner". Folk som utger sig för att vara riktiga vänner. Men som tur är går ränderna aldrig ur zebran, och det brukar oftast visa sig i ovan nämnda situation, alltså när någon verkligen lyckats med någonting bra. Helt plötsligt får "vännen" panik och går till attack! Och varför det? Jo, av olika anledningar, men det största skälet är rädsla. "Vännen" klarar inte av att någon i gruppen bryter ett negativt mönster. (Jag har läst en artikel om det här för längesen och det stämmer verkligen). Det är så tråkigt att vissa inte kan glädjas åt andra! Och dessutom är det riktigt pinsamt att vuxna människor inte kan beté sig!

För det tredje: jag skriver precis vad jag vill i MIN blogg! Och vill jag "tjata" om samma sak flera tusen gånger så GÖR jag det! Det är bara att acceptera läget, och om det inte behagar vissa snorkfröknar därute så gör mig en tjänst och sluta läs för i helvete!

Amen

//Emma

Glad så glad

Jag är inne på AVA med trevligt sällskap =) Slutar om knappt 2 timmar.

Jag känner mig så glad idag =) Hääääääärligt!!

Hoppas ni har en bra torsdag!

//Emma

Lill Lördag + Dagens Tips

Det har varit en väldigt bra dag idag =) Lugnt och skönt på jobbet och Bella har varit på bra humör från morgon till kväll =) Och imorgon får jag pengar av försäkringskassan för några VAB dagar, hurra!!!

Jag fick hem 3 DVD filmer idag med posten, Spöket laban filmerna som är Bellas julklappar och en film till mig. Det kallar jag trevlig post =)

Dag 8 som jag är rökfri, fortfarande lika lätt =) Men jag är konstant sockersugen!!! MEN jag bryr mig inte ett dugg i om jag går upp en 5 kilo eller nåt! Huvudsaken jag låter bli cigaretterna! Och har jag lyckats gå ner ca 30 kilo förut utan större problem ska jag väl ändå lyckas gå ner 5 kilo kan man tycka! Eller hur?

Dagens Tips:

www.sweetfunky.se erbjuder bra priser på kläder från danska WHEAT!

som t.ex den här tjej overallen, finns i storlek upp till 3 år och de 2 största storlekarna har en dragkedja fram, den på bilden är för de minsta och har dubbla dragkedjor. Den kostar egentligen 1020 kr, men nu kostar den endast 599 kr!

Skynda fynda =)

Bella somnade i bra tid ikväll med. Jag ska försöka hålla mig vaken till kl 22...igen. Ikväll är nämligen första avsnittet av The real housewives of New Jersey och det vill jag se. Igår somnade jag tyvärr i soffan och missade sista kvarten av desperate housewives! Bättre lycka ikväll ;)

Imorgon jobbar jag 8-14 och ska vara inne på AVA, det ska bli trevligt =)

Godnatt

//Emma

Halv åtta hos mig

Sitter och tittar på ovanstående program just nu =) Bella sover gott! Hon somnade redan klockan sju den här gången, hon var trött efter dagis plus att hon åt mycket till middag.

Jag är oxå trött, blir nog en tidig kväll för mig med. Tänkte försöka hålla mig vaken tills kl 22 eftersom det är Ugly Betty och Desperate Housewives på TV. Men kommer säkert somna i soffan ;)

Imorgon ska jag på utbildning mellan 8 - 10, efter det ska jag jobba 10-15. Så väckarklockan kommer ringa kl 5 imorgon bitti igen.

Godnatt

//Emma

Rökfri

Idag har jag varit rökfri i 7 dagar!! Och jag planerar att vara rökfri för resten av mitt liv! När jag väl bestämde mig för det här var det inte ett dugg svårt. Jag har inte varit röksugen en enda gång och jag använder inga plåster eller tuggummin!

Det finns INGEN som kan säga åt någon att sluta röka! Att sluta röka måste kännas rätt, och det måste kännas rätt inifrån och ut! Så till er ickerökare som tycker om att dra en moralpredikan: Back Off!!! Ni vinner inget på det! Det enda som händer är att man blir jävligt irriterad!

För mig känns det rätt inifrån och ut, det har det aldrig gjort förut.

Sen har jag bytt ut min vanliga mjölk mot laktosfri och jag äter frukt varje dag =) De förändringarna räcker för mig på ett tag, jag lägger min energi på att hålla mig rökfri...känns som att det är viktigast! Sockret och brödet får jag ta bort ur kosten längre fram.

GUUUUUUD VA JAG ÄR BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

//Emma


Imorgon börjar allvaret igen

Nu är det slut på sjukskrivning och ledighet, imorn ska jag börja jobba igen, 8 - 14 står på schemat. Skönt med en mjukstart för jag känner mig aningens ringrostig efter allt soffliggande. Min förkylning är dock mycket bättre =)

Idag har det inte blivit mycket slappande inte! Bella väckte mig ca 8.30 =) Sovmorgon! Efter frukost klädde vi oss varmt och gick ut i regn och snålblåst. Vi gick till två olika lekparker, Bella gungade massor och åkte lite kana. Hon ville INTE gå in och äta lunch! Så det krävdes en hel del övertalning.

Efter lunch gick vi ner i tvättstugan och proppade maskinerna fulla, sen upp så Bella fick sova middag. När Bella sov fortsatte jag med tvätten och städade upp i köket. Väckte Bella strax efter halv tre, myste lite i soffan. Åt fruktsallad. Ner och hämtade tvätten, Bella hjälpte till att lägga in i skåpen =)

Åt middag, duschade tillsammans sen mys i soffan med välling.

Nattningsproceduren gick snabbare idag än igår, men det tog längre tid innan hon somnade för hon var rätt pigg. Tjugo över åtta somnade hon äntligen! Undrar hur trött hon kommer att vara imorgon bitti när jag väcker henne 06.00?? Jag gissar på väldigt trött!!

Snart ska jag titta på Mamma till en mördare och sen blir det godnatt!

Sweet dreams

//Emma

Trötta och nöjda

Det är jag och Bella efter den här dagen =) Vi var inte vid gruvan så länge för det var så jäkla kallt! Bella blev väldigt förtjust i hästarna som drog släden, hon vågade klappa en av dom =) när släden åkte iväg sen galopperade hon efter...och mormor efter henne =)

Efteråt bjöd pappa på mumsig kinamat då vi firade att han fyllde år i fredags, mamma hade bakat Ernst-pepparkakor som var jättegoda. Bella lekte och härjade hos dom ett bra tag,och jag testade deras massagedyna för ryggen.

På hemvägen skulle Bella absolut stanna i en lekpark och åka kana...hundra gånger minst...trots kyla och kolmörker! Hon brydde sig inte ett dugg i att stackars mamman höll på att kissa på sig och förfrysa händerna!

Lång tid tog det innan hon somnade oxå, hon skulle ha mera välling, borsta tänderna i hundra år, jag skulle läsa 18 böcker och precis när jag lyckades släcka lampan kom det en välbekant odör! Bella har du bajsat? Ja!! Suck! Jaha, bara att börja om från början då, medan jag plockade fram byta-blöja grejer dukade hon fram för kafferep, hela dockservisen, här skulle varken bytas blöja eller sova! Här skulle fikas!! Då blev jag väldigt trött!

När jag tillslut lyckades byta blöja hade hon inte bajsat, det var bara en fis...suck igen! Dubbelt jobb i onödan!

Men sen somnade hon iallafall, bättre sent än aldrig =)

Jag ska strax natta mig själv oxå.

Godnatt

//Emma

2:a Advent



Nu ska vi göra oss iordning för att gå på gruvans julmarknad med mina föräldrar och min bror =)

//Emma

28 dagar

Filmkväll igen =) Det är väl mysigt?

21.30 börjar 28 dagar med bl a Sandra Bullock, den verkar riktigt rolig så jag hoppas jag får skratta en hel del ;)

28 dagar

//Emma


Kyckling Lasagne

Jag och Bella gjorde ju kycklinglasagne nu på sena eftermiddagen, och den blev så god så jag tänkte dela med mig av receptet.


Mums!!!

1 grillad kyckling
2 pkt färska lasagneplattor (om man vill göra en hel plåt)
1-2 scharlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
fryst stuvad spenat (mängd efter smak, jag hade 350 g till en hel plåt)
soltorkade tomater
4 dl färdig Kelda ostsås
riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader

Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka/strimla tomaterna.

Tina spenaten i en kastrull. Fräs den tillsammans med lök och vitlök i lite smör. Rör ner tomaterna och ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, kyckling och såsen i en smord ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Servera med blandad sallad.

(Jag ogillar soltorkade tomater så jag bytte ut dom mot färska champinjoner istället. Det blev gättegott!)

Ett nyttigare alternativ till vanlig lasagne, dessutom ett perfekt sätt att smyga ner spenat i barnens magar =)


När Bella tröttnat på att hjälpa till med maten ritade hon med djup koncentration!

Lillskruttan somnade strax före åtta. Jag sitter framför TVn där 4+ visar The Pacifier (med Vin Diesel..hehe) samtidigt som jag förtär rött té och vörtbröd med ost =) Riktig julstämning tycker jag!

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll =)

//Emma

Dagens tips!

Inne på www.melike.se är det 30% på utvalda tröjor och hoodar.

Och

www.linuslotta.com har fraktfritt hela helgen!


//Emma

Lördag 5/12

Som vanligt sov jag till 11 =) Man ska sova sig frisk!! Gick upp, åt havregrynsgröt, gick ner i tvättstugan och slängde i alla sängkläder, gick ut och slängde allt papper i insamlingen. Det var en riktig ansträngning kände jag nu efteråt, jag blev lite yr i kolan ett tag. Måste vart alla trappor som stal min energi.

Nu ska jag bara slappa i 20 min, sen ska jag ner i tvätteriet igen.

Min lilla Bella kommer till mig idag redan =) Ska bli skoj! Vi ska göra kycklinglasagne till lördagsmiddag =)

Ha en bra dag!

//Emma

Film Tajm

Det sista jag ska göra innan läggdax är att bädda ner mig i soffan med täcke och kuddar och titta på Dukes of Hazzard som började nyss på Femman.

Godnatt och sov gott

//Emma

Mina mattor

Jag kunde som vanligt inte hålla mig lugn trots förkylning ;) Jag torkade golven i vardagsrummet och i hallen och så fort dom torkat slängde jag dit mattorna!! Det blev såå bra =)


Plastmattan i hallen, en riktig snygging!


Blommig matta i vardagsrummet

Å va jag har det mysigt hemma!

//Emma

Fruktsallad

Jag har gjort dagens ansträngning och dammsugit överallt, men det var jobbigt!!

Nu ska jag slappa ett bra tag och samtidigt inta en skål fruktsallad =)


Banan och apelsin

//Emma

Mina nya vinterstövlar


Äntligen varma vinterstövlar =) Kan behövas för mina höststövlar tar in vatten!
Surfarboots med knytning, svarta

Tyvärr hade jag och Jens råkat spana in samma stövlar för i år! Så kan det bli ibland när man råkar ha lika smak. Sen kan jag säga att det är svårt att hitta lika fina och varma stövlar till samma pris som dom här! Dessutom var det fraktfritt =) 

Och vart hittar man dom små godingarna?? 

www.have2have.se 

//Emma 

Godnatt

God natt sov gott  - VÄGGDEKOR/VÄGGORD - FRI FRAKT!

//Emma

Dagens middag

Filmen var bra =) Men inte så bra som boken såklart!

Nu ska jag äta middag:


Stekt korv, ägg och potatis med broccoli

//Emma

Änglar och Demoner

Poster Änglar och Demoner (2009)

Den här filmen ska jag titta på nu, jag har hört att den ska vara väldigt bra!

//Emma

Torsdag 3/12

Jag vaknade 06.40 imorse, men jag lyckades somna om till 10.23 =) Men jag är fortfarande trött och seg, inte för att jag sovit för mycket utan pga förkylningen. Det positiva är att jag fryser inte lika mycket som jag har gjort, nu är jag mest varm istället.

Idag kunde jag även duscha varmt ett längre tag utan att nästan svimma, vilket jag höll på att göra i tisdags. Obehagligt! Jag var alldeles vit i ansiktet och en massa svarta fläckar spred sig i mitt synfält.


Utsikten från min balkong

Idag har min snälla pappa varit här och fixat en lampa till min hall plus att jag fick 2 mattor, en till hallen och en till vardagsrummet =) Tack så väldigt mycket!!!

Nu kom posten! Hoppas den innehåller rolig reklam...

//Emma


Snark

Undrar hur längesen det var som jag låg ner i nästan ett helt dygn i sträck? Plus att jag sov typ 11 timmar i natt! Det var sjuukt lägesen sist kan jag lova! Inte ens när jag vart sjuk på senare tid har jag haft ro att göra det. Det måste betyda nåt bra =) Jag har inte ens känt den där rastlösa ångesten som brukar anfalla mig i såna här situationer! Hurra!!

Nu har jag huvudvärk och näsan är igentäppt, dax att snarka ;)

Godnatt

//Emma

Mer klappar

Det kan lätt bli lite nät shopping när jag är hemma pga sjukdom ;)

Den här gången blev det 3 DVD-filmer till Bella i julklapp.

Pettson & Findus - Glömligheter

DVD Film: Lilla Spöket Laban - Spökdags

DVD Film: Lilla spöket Laban

Jag vet att hon tycker mycket om Lilla spöket laban, så det blir säkert en hit =)

//Emma


Julklappsköp

Jag har beställt lite kläder till Bella som hon ska få i julklapp...



Från Ellos.se


Från ME TOO (dessa beställde jag från sweetfunky.se)

//Emma

Dagens Tips

Hollywood.se har fraktfritt ända tills den 22/12 om man handlar för över 300 kr.

Handlar du för över 1000 får du en mössa på köpet.

//Emma


Hissa och Dissa

Hissa: Solen!!! Det är sol ute =)

Dissa: Virus!!  I hate you, I hate you and I hate you!!!


Och pga att virus intagit min kropp orkar jag inte ge mig ut på långpromenad i solen! Grämelse!! Till på köpet var jag tvungen att sjukskriva mig eftersom jag inte orkar jobba. Grämelse igen!!

Synd bara att jag är tvungen att gå till affären och hämta ut ett paket, annars skickar dom tillbaks det imorgon. Det orkar jag verkligen inte känner jag,men jag har liksom inget val.

Ett stort tack till min snälla mamma som kom hit med en matlåda så jag slipper laga mat idag =) Guld värt!

//Emma


Sex and the city

Nu:

Poster Sex and the City: The Movie (2008)
Dax att bädda ner mig själv i soffan och titta på ovanstående film



Samtidigt mumsa överbliven flapjacks från Bellas kalas



Ljusbricka som pricken över i:et

//Emma



Great!

Jag har blivit sjuk! Måste bero på att jag sov så lite igår efter natten. Men jag överlevde att jobba en till natt iallafall och det är det viktigaste! Men fy vad det tog emot att åka dit igår kväll, jag frös som en galning, inte ens en lång het dusch hjälpte. Hosta fick jag och kände mig allmänt klen, men när jag jobbat ca 3 timmar kände jag mig mycket bättre och blev rätt pigg faktiskt =)

Pigg är långt ifrån hur jag känner mig nu! Jag sov till 14 tiden, vaknade med en förkylning, lite ont i halsen, ännu jobbigare hosta och jag fryser! Great!!!  Tur att jag är ledig tills imorgon natt så jag hinner kurera mig.

Imorse hade jag 10 minuters dötid på stan innan 701:an gick, jag gick in på ICA och värmde mig under tiden, då fick jag syn på amaryllis för endast 39,90! Vilket fynd! Jag köpte en direkt!


Nu står den i köksfönstret =)

Nu sitter jag och dricker mumsigt rött té med honung och njuter av min ledighet!

Ha en bra dag!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0