Optimist?

Jag och Bella var på Kick´s och inhandlade diverse solkrämer. Nivea sunspray till Bella och tre olika Hawaiian Tropic till mig själv. När vi kommer fram till kassörskan...

Kassörskan: Och ni laddar för en utlandsresa ser jag :)
Jag: Nej, jag är bara optimist!

//Emma

I´m watching you



En rätt otrevlig jobbkväll med väldigt trevligt avslut kan sammanfatta min dag!

På jobbet var det i princip kaos från början till slut! Det skulle underlättat en del om man hade en ansvarig som styrt upp saker och ting lite bättre...men icke! Tur jag hade så bra personal med mig i övrigt :) Och TUR att jag har så bra humor samt livsinställning! Annars hade nog jag tagit fram pistolen ;) Eller i bästa fall gjort en imitation av Skriet!

Förövrigt är jag nog inte så poppis bland vissa kollegor ;)

Elaka kommentarer jag fått denna vecka:

1: "Du är akutens avart"
2: Kollega till en stackars elev: "Emma ska du passa dig för, hon har precis kommit ut från Säter"
3: Scenario: jag går in till en patient och frågar:
    "mår du illa? Har du kräkts?
    Patient: Nej
    Jag fortsätter med mina kontroller då patienten helt plötsligt börjar kräkas. Då öppnas dörren och en kollega kommer in.
    Jag: Oj nu kräks han
    Kollega: Har du kräkts tidigare?
    Patient: Nej
    Kollega: Så det började när Emma kom in?
    Patient: Ja, när hon kom in började det.
    Kollega: Ja hon har den effekten på folk! 
    

TACK!!! Jag känner mig uppskattad på min arbetsplats! Jag ska säga upp mig imorgon!

Godnatt

//Emma


Siv & Eivor

Jag och Mia hade en rolig utekväll i lördags. Förfest hos mig, en romantisk stund på en parkbänk vid sjön, Rådhusgården och Etage.  Hela kvällen var rolig (tillochmed på Etage).  Det var förövrigt på parkbänken som Wet-Eivor kom till ;) haha! Det var oxå där som idén med flaskpost föddes.


Siv & Eivor

På Etage hände en rolig grej. En kille kom fram till mig och frågade om min pappa var terrorist!

Killen: Är din pappa terrorist?
Jag: Va??
Killen: Ja du har ju såna bomber!
Jag: Hahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Killen: Gick det hem?
Jag: Nej
Killen: Är du säker på det?
Jag: Ja..hahahaha!!!

Killen gick därifrån med svansen mellan benen.

Raggningsrepliker borde förbjudas! Fast egentligen ska dom inte behöva förbjudas eftersom alla borde fatta att man inte ska använda dom!

Fast jag och Mia fick oss ett gott skratt iallafall ;)

//Emma

I like

För ett tag sen på jobbet:

Patient (typ 80 år): Du kan inte vara så gammal?
Jag: Jag är 29 år.
Patient: Oj! Du ser inte ut att vara äldre än 19-20!
Jag: TACK!!! :)

Hade gubben varit typ 50 år yngre hade jag släpat honom hem ;)

//Emma

Godmorgon Fredag

Vi vaknade kl 7 och kunde snabbt konstatera att det fortfarande spöregnade ute :( Tröök när vi bara är hemma och skrotar.

Bella sitter i soffan och äter äpple och tittar på bolibompa. Jag kokar kaffe och ägg. Havregrynsgröt så småningom.

När vi är klara med morgonbestyren ska vi gå till dagis och hämta vagnen sen ska vi åka ner på stan och träffa Mia och Millie :)

Verkar bli en trevlig dag trots dåligt väder!

Ha en bra dag

//Emma

En bruten arm

I tisdags ramlade Bella så olyckligt på dagis så hon bröt vänster arm! På akuten kunde det konstateras att båda benen i underarmen var av. Vi blev inlagda på avd 34 och Bella fick sövas ner på operation. Som tur var behövde dom inte öppna upp och sätta in nån skruv :) Hurra! Frakturerna var såpass fina. Dagen efter fick vi åka hem igen.


Armen blev väldigt tung tycker Bella! Men vi fick med en slynga att avlasta med när det behövs. Det är viktigt att armen hålls i högläge så ofta det går.

Vi var helt slut båda två när vi kom hem igår! Bella sov 2 timmar på em, ändå däckade vi redan före 19.30 och sov ända till 07.30 imorse :) Det är ingen höjdare att sova kvar på lasarett.

Idag har det varit pissväder, men vi tog oss ut en liten sväng efter frukost. Tänkte gå till dagis och hämta hem vagnen, men dom hade låst in den.


På hemvägen plockade vi vitsippor som Bella fick arrangera när vi kom hem :)

Nu ska jag plasta in Bellas gipsarm och försluta med eltejp och sen ska hon få duscha!

Peace

//Emma

Say no more...

Tur att det finns roliga människor på mitt jobb :) Idag har jag verkligen fått skratta såpass att jag fick ont i magen och andnöd! Så härligt :)

Dagens roligaste: En kollega skulle ta prover på en patient, hon tog med sig stickvagnen och gick. Efter en liten stund hörde vi ett gapskratt, sen kommer hon tillbaka rullandes på en av våra stolar. Hur hon lyckades ta fel på en stickvagn och en stol är fortfarande ett mysterium. Men kul var det!!

Dagens märkligaste: Jag och en till personal skulle skjutsa iväg en patient lite snabbt till ett annat ställe. Jag kör bårvagnen medan kollegan håller ett tryck på patientens huvud (detta pga en artärblödning där blodet pumpade ut...patienten var i princip täckt med blod. Halvvägs framme kommer en kvinna ikapp oss...

Kvinnan: Ursäkta...jag stör väl inte? Men jag undrar om Avdelning 14 har besökstid nu eller om det är stängt?
Vi: ????????????????????????????????????????

Våran undran var ungefär: Är kvinnan blind?? 

Det är precis som om jag skulle springa efter ett akutteam som rusar iväg med en patient på bårvagn med diverse sladdar och teknisk utrustning uppkopplad (gärna en patient med hjärtstopp) och säga: Ursäkta...jag stör väl inte? Men jag undrar om ni kan förklara vägen till cafeterian? 

Say no more!

Skämten har verkligen haglat tätt på akuten idag :) I love! Det finns inget bättre än att få skratta och härja! Det mår man bra av! 

Nu blir det strax sängen, men först måste jag varva ner lite efter kvällsskiftet. 14-23 körde jag idag...precis som igår. 

Godnatt alla galningar ;)

//Emma


                                                                                              

Dj Hångel

Min sommarlåt!




Det rycker i varenda liten dansnerv!

//Emma

Skratt

Idag har varit en fantastiskt rolig dag! Mötte upp Mia och Jenny på Bryggan för fika, prat och skratt :) Och som jag skrattade!! Tårarna rann där ett tag! Nu har jag verkligen fyllt på med massor av positiv energi. Efter det var jag hem till mina föräldrar på middag. Tack så mycket :)

Nu börjar jag känna av tröttheten efter mitt nattugglande, jag har ju bara sovit ca 5 timmar. Jag ska bädda ner mig i soffan med lite godis och cola (att synda på en måndag är grejer det).

Ha en mysig kväll!

//Emma

Nattuggla..

Som sagt går jag alltid och lägger mig extremt tidigt de veckorna jag har min Bella. Men de veckorna hon inte är här vänder jag ofta om dygnet totalt. Särskilt första och andra natten. Det blir ju så tomt här utan henne! Sen beror det lite på hur jag jobbar oxå. Idag har jag jobbat kväll så då är det xtra lätt att vara uppe sent. Jag fick en födelsedagspresent av Anders och Jossan i lördags...högtalare som jag kan koppla till min laptop :) Och det fixade jag igår innan jobbet, funkar klockrent :) Oxå en anledning till att jag har svårt att slita mig ;) ÄNTLIGEN har jag bra ljud till spotify!!

Tog lite efter-jobbet kort oxå. Tänkte lägga in dom imorn egentligen men jag är fortfarande vaken klockan 02.30 på morgonen så varför inte nu innan natti natti... och medans internet funkar skapligt ;)

Here we go..



Medans internet funkar skapligt säger jag... tog fan nästan en halvtimme att ladda upp bilderna!!

Nu blir det godnatt, så jag är fräsch inför tjejfikat imorn!

//Emma




Psykofreak!!!

En otäck incident idag på jobbet!!

Jag hade inte jobbat längre än nån timme förrän en kollega berättade att jag hade nån typ av beundrare på rum 23. Jag skrattade bort det och trodde att han drev med mig (det har hänt förut nämligen). Det dröjde inte länge förrän kollegan drog upp det igen...

Kollega: Har du varit in till han på rum 23 än?
Jag: Nej, det har väl inte jag tid med. Varför skulle jag det förresten (trodde fortfarande att han skämtade)
Kollega: Nyss frågade han om du var singel.
Jag: hahaha!! (yeah right lixom)

Sen gick det nån timme innan samma kollega tar upp ämnet igen..

Kollega: du...har du vart in till han än?
Jag: (börjar bli irriterad över tjatet) Ja jag var faktiskt in dit en snabbis och bytte soppåse nyss. (Vi går städrunda varje kväll). vaddårå?
Kollega: Jaha du va in. Jo alldeles nyss berättade han att ni hade legat med varandra. Är det sant?
Jag: What the fuck!? Jag har aldrig sett den där karln i hela mitt liv!!! Jag hoppas att du skämtar nu!!!
Kollega: nej jag skämtar inte! Han sa så.
Jag: säg att du skämtar!
Kollega: Nej! Det är sant!

Det var där det blev obehagligt!

När jag var in den korta stunden och bytte soppåse på rum 23 kunde jag snabbt konstatera att jag ALDRIG i hela mitt liv sett människan förut! Dessutom var han född på 60-talet (som om jag skulle kasta kläderna för en åldring lixom). Men jag tyckte han var lite märklig för han ställde konstiga soppåserelaterade frågor som jag blev fundersam över. Han verkade inte ha hela fyran möblerad om man säger så...

Jag bad en tyst bön till han däruppe att min kära kollega inte berättade vad jag hette i efternamn eller nåt annat liknande! Jag har ingen lust att få nån slags stalker efter mig!

Käre GUD låt mig slippa!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0