Bellis

Bella kom till mig 11.30 idag, så jag har sovit 3 timmar efter min natt. Gissa om jag är trött? Jag tänker gå och sussa samtidigt med Bella kl 19 ikväll! Sanna mina ord. Jag brukar alltid se till att vara ledig varje måndag när Bella är hos mig, men imorgon ska jag ha en utbildningsdag så det sket sig. Det blir hjärt och lungräddning på barn hela dagen imorgon, vi har bara haft det i ca 3 timmar förut så det ska bli spännande att se hur Ulla har lagt upp det nu =)

Jaha...har inte så mycket mer att säga förutom att natten har varit bra, men vi hade betydligt mer att göra inatt än i fredags! Men trots att jag sov så lite igår har jag varit förvånansvärt pigg inatt :) Fullmånen!

//Emma

Hm /=

Som vanligt har jag sovit alldeles för lite för att orka med en till natt på bygget! Varför ska det alltid vara så här? Men jobbar jag en enkelnatt då kan jag minsann sova till 15 utan problem, ska jag ut en till får jag vara glad om jag lyckas sova till 13.30!! Blääää för att jobba natt! Det är inte normalt! Man ska sova på nätterna!

Dagens glada nyhet är att jag vann auktionen på taklampa nr 2 som jag ska ha i sovrummet =) Hurra!!! Det kommer att bli så fint hemma hos oss när jag är klar! Och det är ju så roligt att inreda =) I love!

Jaha...ska äta en macka och sen traska till ICA och handla maten jag egentligen skulle ha handlat igår ;)

//Emma

Godmorgon Lördag

För ovanlighetens skull har jag varit pigg hela natten! Kan bero på att det är fullmåne, då blir jag mycket piggare. Skönt att jag prickade in en helg med nätter när månen är rund =) Synd nog är jag fortfarande pigg. Men jag hoppas att jag kan sova till 16-tiden iallafall...(dream on). Vi har haft en lugn natt.

Det var inte fullt lika kul att gå till bussen i den isande kylan! Och inte nog med det, när jag kom hem upptäckte jag rätt fort att jag glömt att stänga vädringsfönstret i sovrummet! Faaaaan! Väntar nog ett tag innan jag kryper ned under täcket!

Ha en bra lördag alla ni som är vakna, själv tänker jag sova bort min.

Godnatt

//Emma

Då var det dax...

Akuten 21-07 here I come!

Love

//Emma

Dagens shopping

Jag hade tre ställen jag skulle till på stan: Grand Spa & Sport, Apoteket och ICA.

Hur tror ni verkligheten såg ut?

Dom här ställena blev det: Lindex, Scorette, Body Shop, Apoteket och Grand Spa & Sport. Så det kan bli ;) På ICA satte jag inte min fot, kan bero på att jag hade en del kassar att släpa på så matinköpet prioriterades bort.

Vad hade DU valt lixom? ICA...Scorette...ICA....Scorette.....hahaha!!


6 par strumpor åt Bella, 32 kr!


2 par jeans åt Bella, 154 kr!

Ja ni gissade rätt, det är halva REA priset på Lindex =) Skynda fynda!


Stövlar från Scorette, 480 kr.Nu MÅSTE våren komma!!!


Body Lotion mandel från Body Shop. Reapris 85 kr =)
Fick även ett gratisprov på parfymen LOVE

Inte nog med det! Jag har även blivit medlem på Grand Spa & Sport mitt favvoställe i den här stan. Dom hade extra erbjudande nu (ända fram till den 7/2). Jag får träna helt gratis i februarimånad och så fick jag en handduk. Dom har gjort massor av förbättringar sen sist jag tränade där. Bla kan man boka in sig på pass hemifrån via datorn, vilket jag tycker är utmärkt! Plus att dom har gjort ett lekrum för barn där dom erbjuder barnpassning tisdagar och torsdagar medans man tränar. Perfekt =)

Tralalalalalalalala

//Emma







Godmorgon Fredag

Ja för mig är det godmorgon, för jag vaknade 11.40! Gud va skönt =) Och det passar bra då jag ska ut och jobba natt. Hoppas jag håller mig skapligt pigg hela natten!

Och jag är glad =) Alldeles nyss vann jag en taklampa på tradera. En av två som jag spanat in ett tag. Jag hade tänkt att ha den i hallen. Nu har jag redan en taklampa i hallen men när jag såg den på tradera kändes den så rätt =) Jag tänkte direkt att den skulle passa i min hall. Och nu är den min =) Bilder kommer när den har landat hemma hos mig.
Den andra auktionen går ut imorgon, så jag håller tummarna för att jag vinner den oxå!!

Nu tänker jag ta en promenad ner på stan, solen skiner så fint så jag vill passa på att ta del av ljuset innan det försvinner. Jag har ärenden att fixa oxå.

Ha en underbar dag!

//Emma

Fixa håret

Idag kom jag faktiskt ihåg att ringa frissan och boka tid! Skulle jag ha gjort för 2 veckor sen ungefär, men men..
Så den 10/2 ska jag dit =) Skulle behövt varit där igår men jag får skylla mig själv.

Och vad ska jag göra den här gången då??

Jo jag ska ta ut allt löshår! Och det ska bli såååå skönt =) Jag vill kunna slänga mig på kudden utan att behöva borsta och fläta håret först och jag vill kunna rafsa mig i hårbotten hur jag vill utan att behöva tänka mig för. Dessutom går det åt så in i helvete mycket schampo! Och mitt schampo är dyrt så det är inte så kul.

Jag ska fortsätta att vara mörk i håret men den här gången ska jag bleka slingor i mitt eget hår, jag bestämde mig för det efter att ha diskuterat med Malin (min frisör). Förut hade jag blonda extensions i mitt hår framtill och det var gättefint...men...extensions kommer fram underifrån. Jag vill att det ska synas ända uppifrån från hårbotten. Så då skippar jag extensions och bleker mitt hår istället.

Det känns så skönt att äntligen ha fattat ett beslut i hårfrågan =)

//Emma

Torsdag

Jahapp, har sovit ut ordentligt inatt! Nu ska jag bara sminka till fejset och sen åka till jobbet. 14-21 står på schemat idag, hoppas jag får jobba tillsammans med roligt folk =)

Kram

//Emma

Lättnadens suck

Jag har precis betalat alla mina räkningar, det känns alltid lika skönt när det är gjort! Vilken skillnad det blev nu när jag fick ut en heltidslön =) Det gjorde att jag kunde slänga in mer pengar på mitt lån. Skönt skönt! Jag har som mål att vara helt skuldfri innan det här årets slut! Och det tror jag att jag kommer att lyckas med oxå =)

Nu ska jag slappna av med aftonbladet en stund innan läggdax.

Godnatt

//Emma

Lite nytt i sängen

Jag har klickat hem lite nya sängkläder inför våren =)



Rosa rosa rosa rosa rosa rosa....... =)

//Emma

Jag tävlar

"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Designat ~Scarpbooking & Inredning hos Tant Ulrika!"

//Emma

Jag klarade det!

Jag har klarat av att jobba 2 helnätter på raken utan att avlida eller bli sjuk =) Hurra! Men natten som var blev jag astrött redan kl 00.30! Det va inte så roligt, sen hade vi så lugnt oxå så jag höll på att somna sittande ett antal gånger!! Men nu har jag klarat det och nu är jag ledig ända tills imorgon kl 14.00 =)

Men jag är helt seg i kolan och ögonen svider så resten av den här dagen blir lugn, ska tvätta lite kl 16,men bara en maskin...typ. Sen ska jag hem till mina föräldrar och äta middag =)

Puss

//Emma

Orber

Jag har aldrig hört talas om orber förut, eller jag har vetat att oförklarliga ljusbollar som fastnat på bild inte är från denna värld.Men jag har aldrig vetat att dom kallas orber.

Tidningen nära har en artikel om det här i deras senaste nummer. Jag har kopierat delar av den här:

"Vad är en orb?
En orb är egentligen energi. Allt består av energi. Och när vi är på Andra Sidan så har vi inte längre någon "jordisk" kropp, istället kan vi, om vi vill, koncentrera vår själ till att bli så här liten. Vilket är mer praktiskt när man "reser" till vår värld. Själarna på Andra Sidan kommer ibland fram och visar sig på det här sättet, som orber. Det kan vara våra kära som vill vara nära oss, det kan vara våra guider som finns intill oss. Själsenergi, som fastnar på foton. "

Orber är andar helt enkelt!

"Ser orber alltid likadana ut?
De är oftast en perfekt boll med ett mönster inuti. Ibland är det färger i cirklarna. De kan vara från 0,5 cm till 1 cm i diameter, om vi pratar om en bild på 10x15 cm. "

Så spana in det här kortet:


Som jag berättat förut kände jag att jag inte var ensam på vinden i Elsborg,
jag gick ner och hämtade kameran och tog en bild upp i vindstrappen. När jag tittade på bilden
i datorn såg jag en rund ljusboll. Det bevisar att jag faktiskt inte var ensam däruppe den gången.
En ande/orb var där med mig.

"Vad är det för skillnad på en orb och ett spöke?
Andarna på Andra Sidan har ingen "jordisk" kropp, men deras värld kan vara lika fysisk som vår då deras värld vibrerar på en annan frekvens. För varandra visar de sig som "ljusfolk" eller som jordiska personer, men när de reser från Andra Sidan är det lättare och snabbare för dem att färdas som orber, alltså kompakt ljusenergi.
Men om du fångar ett spöke på bild får du en helt annan figur. Det speciella med spöken är att dom inte förstår att de är döda och därför aldrig skulle göra om sig till en liten boll. De vill visa sig med den kropp dom tror att dom har. Du ser dom som en rökig , transparent fysisk kropp av en man eller kvinna. De projicerar en bild av hur de såg ut i jordelivet."

Ja det finns något nytt att lära sig varje dag =)

//Emma





Gomiddag

Natten som var hade vi lugnt och jag var hur pigg som helst ända fram till kl 05 ungefär, det är bra =) Men fyy va kallt det är på jobbet!! Konstant ståpäls har jag haft hela natten! Så ikväll tänker jag gardera mig med en extra tröja under den vita arbetsrelaterade kreationen, trots att vi egentligen inte får! Men just nu skiter jag i det för jag tänker INTE frysa ihjäl på mitt eget jobb!

Jag somnade klockan åtta, vaknade halv tio (panik) men lyckades somna om till 13.20. Jag får vara nöjd med 5 timmars sömn, det är bättre än 3 =) Jag ska iväg och jobba ännu en 10-timmars natt, hoppas jag kan hålla mig lika pigg som föregående natt men det är skapligt tveksamt!!

S var inte hemma i eftermiddag så det blir ingen sänghämtning idag,men hon ska oxå jobba inatt så vi får bestämma dag och tid då.

Sen jag klev upp har jag hunnit med att laga korvstroganoff med paprika och ris (matlådor) plus att äta frukost =) Perfekt!

Ha en bra dag!

//Emma

Såld!

Japp nu är Bellas spjälsäng ett minne blott! Ett par ända från Sälen var nyss här och hämtade den =) Nu är jag 600 kr rikare och har plats för Bellas nya juniorsäng. Förhoppningsvis får jag hem den nya redan i morgon! Hoppas S är hemma då bara (hon vet inte om att vi tänker komma och hämta den imorn...än).

Men det är inte hela världen om jag inte får den just imorn, huvudsaken att jag fick bebissängen såld =)

//Emma

Nice =)

Nu har jag varit och hämtat min lampa och satt upp den, det blev så bra och jag är så nöjd =) Tänk att en så liten sak som en lampa kan göra mig så glad!!


Rätt kass bild (mycket finare i verkligheten)

När jag var på väg till affären fick jag mycket lägligt en sms-avi på mina nya böcker jag beställt =)
Levande bilder från andevärldenUniversums plan : själens kreativa och andliga utveckling
De här två böckerna har jag nu i min ägo =)

//Emma

Godmorgon Måndag

Varför vaknar jag klockan åtta när jag har sovmorgon och är barnledig?? Speciellt kul är det när jag ska ut och jobba natt!

Jag saknar min lilla Bellis som vill kramas när vi vaknar!


Tusenskönor. Bellis betyder tusensköna

Oj vad jag blev att längta till sommaren när jag såg den här bilden!

Nu ska jag äta frukost och sen gå till affären och hämta min fönsterlampa som jag vann på tradera :)

(När jag låg och läste min nya tidning innan jag klev upp fick jag syn på en intressant artikel som förklarade en upplevelse jag hade förut när vi bodde på Elsborg, väldigt spännande! Jag skriver ett inlägg om det senare idag.)

//Emma


Hoppsan!

Hoppsan va klockan drog iväg helt plötsligt!

Men jag fastnade totalt i Johan Falk på fyran, det är första gången jag ser en sån film och den var jävligt bra! Helt sjukt spännande!! Ibland ville jag nästan gömma mig under filten ;) haha!!

Men nu ska jag sussa

Godnatt

//Emma

Hurra!

Nu är det 3 stycken som är intresserade av Bellas spjälsäng som jag har ute på blocket =)

Nu måste jag ju få den såld snart!

Å så bra =)  Då kan jag snart få plats med hennes nya säng!

//Emma

Det ultimata nyårslöftet

Jag drog på mig många nyårslöften inför år 2010, alldeles för många! På både det andliga och det fysiska planet. Det blir alldeles för rörigt för mig och det skapar inre stress.....och jag har ju som mål att få bort min inre stress. Så alla mina löften säger emot sig själva.

Idag pratade jag och mamma om problemet. Och vi kom på det ultimata nyårslöftet: ATT ALDRIG HA DÅLIGT SAMVETE! Så om jag känner mig extremt chokladsugen på en tisdag tänker jag äta choklad och må bra istället för att få ångest och dåligt samvete om jag bryter ett löfte att bara äta choklad på lördagar. Och om jag skulle ha bokat in ett träningspass en barnledig kväll men istället känner att jag bara vill ligga i soffan och slappa hela kvällen tänker jag göra just det utan att få dåligt samvete över min dåliga karaktär. Och skulle jag bli väldigt röksugen en helt vanlig måndag utan att det är fest så tänker jag ta mig en cigg utan att låta det gnagande samvetet ta över mitt välbefinnande.

Inget dåligt samvete = ingen inre stress

Varför har jag inte kommit på det tidigare?

Jag kan inte splittra min energi åt många olika håll samtidigt, det är inte hållbart! Det absolut viktigaste i mitt liv just nu är att fokusera på det andliga, mitt inre. På mitt eget välbefinnande. När jag kommit i kontakt med mig själv kommer den fysiska biten att lösa sig själv. Då kommer jag automatiskt att vilja leva hälsosamt. Den perfekta balansen. Kropp och själ hänger ihop.

Vi är själar som har en tillfällig fysisk upplevelse, inte en fysisk kropp som har tillfälliga själsliga upplevelser . Det är min tro.

Peace

//Emma

Godmorgon Söndag

Vi vaknade ca 07.30 imorse, även fast jag somnade vid 22.30 är jag trött idag, måste vara pga all negativ energi igår. Nu måste det bli ett slut på de här fjanterierna i tid och otid! 

Igår blev det inge lek med Tindra och Max för Bellas del, hon var så förkyld. Men vi tog en promenad till affären så vi fick lite frisk luft. Vi handlade lite gott fika = ett par tårtbitar :) Mumsigt var det! Men vi köpte oxå en stor klase gröna vindruvor som nyttig kompensation ;)


just nu sitter Bella och äter druvor bredvid mig :)

Imorse när vi vaknade fick jag världens goaste kram och så sa hon: jag älskar dig. Behöver jag säga att jag blev alldeles varm i mamma-hjärtat? :) Det finns ingen bättre start på dagen!  :)


Gårdagens middag: köttfärslåda rester,potatis och blandad sallad.

Bellas nya ord: han, annan och krokodil

Hon tycker det är väldigt roligt att leka affär. Bella säljer saker (typ mina hårsnoddar eller låtsas godis) och så köper jag. Jag frågar vad varje snodd/godisbit kostar och då svarar hon åtta. Och då ger jag henne åtta låtsaskronor. Hon är så söt!

Nu ska jag fixa riktig frukost.

//Emma


Frid

Ja äntligen har jag börjat känna frid i själen =) ibland kommer det fortfarande bakslag men jag gör mer framsteg! Jag är stolt över mig själv! Utan motgångar lär man sig aldrig, och tro mig...jag har haft min beskärda del av motgångar i det här livet! Men på något sätt är jag tacksam för det, för utan dom hade jag aldrig kommit så här långt i min andliga utveckling! Förut tog jag åt mig av minsta lilla och mådde dåligt, idag kan jag fortfarande ta åt mig men jag tar det inte alls lika hårt längre och det mesta rinner av mig som vattnet på en gås.

För en sak har jag lärt mig, om någon beter sig illa utan anledning är det den personen som mår dåligt och har problem med sig själv. Mår man bra har man inget som helst behov av att försöka trycka ner andra människor på något sätt! Så enkelt är det.

varsågod att ösa skit på mig! Jag bryr mig faktiskt inte längre, Gud så skönt det känns att säga det =) Nej, för jag bryr mig faktiskt inte längre!

Jag vill bara ha lugn och ro i mitt liv med positiva energier. Och det känns som om jag är på god väg att få just det =)

Kärlek

//Emma

Tävlingar

"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MeAndMyHome - Heminredning i Lantlig Stil hos Tant Ulrika!"


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Familjesmycken hos Tant Ulrika"

//Emma

Godmorgon Lördag

Vi vaknade strax efter 06.30 idag, jag var säker på att klockan var minst halv åtta! Det märks att det börjar bli ljusare på mornarna nu =) Såå skönt att slippa vakna av väckarklockan 04.45, och såå skönt att slippa gå upp och sminka mig! Jag ser knappt nåt den tiden på dygnet så det är bara att hoppas att det blev bra när jag vaknar till och ser mig i spegeln på jobbet..haha!

Bella nyser värre än nånsin just nu, tårarna rinner och snoret med. Lilla skruttan, hoppas det bara blir en lindrig förkylning!

Idag tänkte vi träffa Annis med barn efter lunch, får se hur det blir nu. Men utomhus en stund går nog bra, bara hon inte fått feber tills dess. Sen ska vi tvätta mellan 16-19....kul lördagsnöje ;) Men jag jobbar så dryga tider nästa vecka så då kommer jag inte orka.

Ha en bra lördag =)

//Emma


mmmmm...

...va gott det var med pannkakor, sylt och grädde till middag =) Men det blev lite för mycket av det goda så illamåendet satte in strax efter.

Nu har vi gjort ännu en arbets/dagisvecka och vi klarade oss utan förkylningar =) Mina symptom gick över (säkert tack vare att jag gått och lagt mig samtidigt med Bella varje kväll). Men idag när jag nattade henne nös vi ikapp flera gånger så än verkar faran inte vara över...får se hur det utvecklar sig under helgen. Men nu är jag ledig ända tills på måndag som tur är!


sista bilden visar hur det kan se ut på diskbänken efter att Bella hjälpt till med maten

En tråkig incident hände med mitt traderafynd! När säljaren skulle packa den gick en arm av! Så jag har fått tillbaka mina pengar. Himla synd att det skulle bli sådär! Jag som blev så glad...aja sånt som händer.

Nyss har jag lagt ut en annons på blocket, hoppas jag får det sålt snarast! Jag har lite planer nämligen =) Vad det är visar sig framöver!

Jag hade planerat en myskväll i soffan men jag är så trött så ögonen går i kors så det blir sängen istället!

Godnatt på er!

//Emma

Förkyld?

Hmm...

Nu känns det som om jag håller på att bli förkyld igen =/ Kliar i halsen så där obehagligt! Blää!

K trodde att hon började 13 idag men det visade sig att hon började kl 15! Hahaha! Kul att vara på jobbet 2 timmar innan utsatt tid? Not! Men tur för mig =) Det betydde att jag kunde sluta kl 13 istället för 15 =) Hurra!! Och tur för Bella, jag kunde hämta henne kl 14 istället för 16!

Vi har ätit mellis och städat i köket, nu blir det mys och lek ända tills det är dax för att laga middag (kassler).

Jag går nog och lägger mig tidigt med Bella ikväll oxå, känns som så.

//Emma


Godmorgon Tisdag

Igår började jag känna mig förkyld så jag gick och la mig samtidigt med Bella strax efter 19 =) Mycket sömn är den bästa medicinen mot det mesta! Därför blev det inget bloggande heller. Nu är jag på jobbet och trycker i mig c-vitamin = apelsin, jag tänker INTE bli sjuk!

Igår inträffade en väldigt traumatisk situation för Bella! Snuttan tappade huvudet! Ve och fasa! Bella fick tårar i ögonen och underläppen darrade när hon skulle visa vad som hänt, på golvet bredvid fotpallen låg snuttans huvud. Jag tyckte så synd om henne!

Men vilken tur att mamma Emma har nål och rosa tråd hemma! Det tog inte lång stund förrän snuttans huvud kom på plats igen =) Till Bellas förtjusning!

Förövrigt igår var vi i lekparken och lekte i snön tillsammans med Annis och lille Max. Väldigt trevligt! Äntligen är det mildare så man kan vara ute och leka =) Vi hoppas på en repris på lördag.

8-15 är arbetstiden som gäller idag och än så länge är det väldigt lugnt på bygget.

//Emma


Godmorgon måndag

Vi sov ända till 08.30 =) Men jag är trött ändå, det blir alltid så när jag äntligen blivit ledig! Det tar ett tag att bli människa helt enkelt. Men jag är helt överlycklig över den här lediga måndagen =)

Strax ska vi äta frukost och efter det ska vi ut och leka i snön!

//Emma


Hissa och Dissa

Hissa: Komplimanger! Jag blir GLAD =)

Dissa: Mörker! Såå deprimerande!

Igår på jobbet fick jag hela 2 komplimanger av 2 patienter. Den första var från en kvinna som var grymt impad av mina ögonbryn, hon ville ha likadana =)
Den andra var från en kille som tyckte att mina ögon var fantastiskt vackra =)

I fredags var det dessutom en kollega som blev förvånad när han fick höra att jag fyller 29 i April. Han tyckte att jag såg betydligt yngre ut =)

I love you guys!!!

//Emma


Äntligen en kandelaber!!!

Yeeey!! Äntligen har jag införskaffat mig en kandelaber! Jag har länge velat haft en sån. igår när jag spanade in tradera hittade jag en som jag genast ville ha, en i svart smide ca 60 cm hög. Perfekt! Den är så pass hög att jag kan ha den ståendes på golvet =)

Klicka för att visa Megabild!

154 kr inklusive frakt....nästan så jag skrattar =)

//Emma

Film Tajm

Nu ska jag kolla på den här filmen:

Intolerable cruelty
Intolerable cruelty

Romantisk komedi med Catherine Zeta Jones och George Clooney.

Måste bli bra!

//Emma

Söndag 17/2

Igår hade jag inte den turen att få skjuts så jag gick hem, var hemma ca 02.30 och somnade 03. Vaknade 10.30 och hetsade iväg till affären och hämtade Bella kl 11.00. Det var inte riktigt planerat så tidigt men det gick bra ändå.

Vi har varit hemma hela dagen och fixat lite. Dammsugit, lagat mat, ätit, diskat, gjort matlådor, bäddat rent i sängen, tittat på Bellas nya filmer och myst.


Vad tror ni det blev till middag?


Köttfärslåda med paprika och lök.

Sen gjorde jag lite vårfint på köksbordet.


Mina nya fruktkorgar och en ny duk =)

När jag nattade Bella var jag nära att somna av själv, inte så konstigt efter en lång arbetsvecka! Som tur var tog det bara fem minuter innan hon somnade, så jag slapp ligga kvar så länge.

Nu ska jag slappa i soffan och njuta av min ledighet, samtidigt som jag tittar på En annan del av Köping =) Så bra!

Puss och kram

//Emma


Sminkning pågår



Japp, ska strax till min kära akutmottagning =)

Först lite pytt i panna med stekta ägg

//Emma

Spännande

Jag hade tur igår och fick skjuts hem av en kollega =) Skönt att slippa gå hem 2 på morgonen, speciellt helgnätter när alla opålitliga fyllon är ute och smyger.

Idag lyckades jag faktiskt sova till närmare 12.30 =) Lyx! Men det behövs för jag ska iväg och jobba 18-02 igen.

Jag kikade igenom Annonsbladet som kom idag och fick syn på ett par intressanta saker! Jag ska nog ringa ett par samtal framöver =) Spännande!

Ha en bra lördag!

//Emma

Slut på julen

Det blev inge affären idag, jag satsade på att slänga ut julen istället! Och det blev lite tomt, granen lyste så fint där i hörnet. Nu är den avklädd och står på balkongen tills jag får tid att häva ut den. Sen var den ju tvungen att tappa alla barr här inne medans jag höll på, men nu har jag dammsuget och fint överallt =)

Efter det tog jag ett långt skumbad! Såå skönt, sen smörjde jag in mig med bodybutter strawberry så nu luktar jag som ett litet rosa hubbabubba =)

Dax för lite sminkning....sen jobb.

//Emma

Efter 10

Inatt sov jag äntligen skönt =) visst har jag drömt, men inget som stört mig. Vaknade 08.30, varför vet jag inte för jag hade lätt kunnat sova ett par timmar till,försökte somna om i en timmes tid men utan resultat.

Gissa va jag gjorde sen?

Jo, jag drack vatten och sen raka vägen in i vardagsrummet, drog igång mage-rygg DVDn och körde ett 45min pass =) Snacka om hurtigt! Två dagar efter varandra, jag är imponerad! Träningsvärk hade jag när jag vaknade, blir säkert värre imorn. Men det gör inget =)

Nu frukost: havregrynsgröt, två hårdmackor med ägg, ett päron och en kopp blåbärsté. Samtidigt som jag kollar på Efter 10 på TV4.

Sen tänkte jag diska och gå till affären en sväng. Behöver handla hem lite och hämta ut lite paket som kommit till mig =)

Idag jobbar jag 18-02 så jag kan ta det lugnt..sköönt =)

Puss

//Emma


Frigörelsedrömmen

Jag fick en fråga från Kattis om vad frigörelsedrömmar är för något.  Här kommer en förklaring:

"Frigörelsedrömmar är vanligen de mest förvirrande, kaotiska, extrema och oroande av de drömmar vi upplever. De hör oxå till de mest nödvändiga, eftersom det är genom våra frigörelsedrömmar som vi gör oss av med det vardagliga emotionella och mentala skräp vi samlar på oss. En del frigörelsedrömmar är komiska och inte värda mer än ett gott skratt i förbigående när vi vaknar. Många andra är mardrömmar som vi kan få dras med länge, eftersom rädsla är en så stark känsla och så svår att göra sig av med. Men utan frigörelsedrömmarna, mardrömmarna inräknade, skulle vi alla antingen ständigt vara sönderstressade eller fullständigt psykotiska, och därför är de väl värda det obehag de ofta utsätter oss för."

Så kom ihåg att det är viktigt med sammanhängande sömn så vi får drömma ordentligt.

Enligt min åsikt finns det 5 olika typer av drömmar:

1. Profetiska drömmar (sanndrömmar)
2. Frigörelsedrömmen
3. Önskedrömmen
4. Information och problemlösning
5. Astralbesök

Jag tycker att det här med drömmar är skitspännande! Jag har lärt mig massor om mig själv med hjälp av mina drömmar! Jag drömmer sanndrömmar ibland och jag får alltid varsel genom mina drömmar innan något traumatiskt är på väg att hända mig. Mina varsel-drömmar är alltid extremt obehagliga och ångestladdade och jag gråter alltid när jag vaknar....men det värsta är att de alltid slår in! Och när det händer mår jag hundra gånger sämre än vad jag gjorde i drömmen! Som tur är har jag bara drömt 3 st såna i hela mitt liv....än så länge.

Om det är nån mer än jag som är inne på ämnet drömmar, rekommenderar jag boken: Din drömguide av Sylvia Browne

//Emma

Haha!

Råkade döpa mitt förra inlägg till onsdag pga nåt förvirrat tillstånd ;) Men det är alltså inte onsdag idag utan TORSDAG!

Nu vet jag det!

//Emma

Torsdag

-14,3 grader! Nu får väl kylan ge sig!! Jag vill köpa nya vårstövlar och svassa runt i min nya kappa =)

Jag har sovit skitdåligt inatt! Vaknat flera gånger och drömt en massa frigörelsedrömmar igen. Jag har väl fortfarande en hel del skräp som ska rensas ut.

Vaknade typ halv åtta, självklart började grannen uppe på härja med pianot det klockslaget! Låg och drog mig en timme gick sen upp och körde ett 45 min mage-rygg pass till min tränings DVD! Det ni gossar!! Emma ska börja hurta igen, det ingår i mitt nyårslöfte =)

Riktigt skönt var det iallafall (mest efteråt)...

Dusch och sminkning = klart, nu ska jag bara äta färdigt min frukost: havregrynsgröt och 2 hårdmackor med ost och en tomat plus en kopp blåbärsté.

Idag jobbar jag återigen 14-21.30 och jag ska ÅTERIGEN vara på AVA, tredje kvällen på raken och tristessen känns oändlig...

Ha en bra dag

//Emma

Fruktmos

Vi var 3 st i köket på AVA som pratade, helt plötsligt blir jag avbruten av den ena som pekar på min ena ficka lite halvt hysteriskt. Jag tittar ner och får syn på gigantiska grön-bruna fläckar som spridit ut sig där jag förvarar mitt stetoskop.

Jag blir lite halvhysterisk och tittar inuti fickan, synen som möter mig är inte trevlig! Jag hade helt glömt bort att plocka ur min kiwi och mitt päron! Dom hade förvandlats till en mosig sörja där inne! Blää va äckligt! För att inte tala om hur mitt stackars stetoskop såg ut!

Det blev en tur till omklädningsrummet om man säger så!

Peras - Pears.jpg

Ja det ska väl vara jag att lyckas med nåt sånt ;) Men jag lyckades roa ett par medmänniskor i allafall!

Vi har haft en väldigt lugn kväll inne på AVA så jag är inte speciellt trött just nu men ska väl krypa till kojs strax ändå.

Godnatt

//Emma


Piggare!

Jag sov till 9 imorse och idag känner jag mig piggare än igår =) Kan delvis bero på att jag har haft massor av frigörelsedrömmar inatt, skönt med en rejäl utrensning av känslor och tankar ibland =)

Idag jobbar jag 14-21.30 och jag är taggad =)

Love

//Emma


Ger upp!

Nu ger jag upp efter en lång jobbardag, jag är riktigt trött!

Förövrigt har jag lyckats styra in mina negativa tankar i en mer positiv riktning, så nu känns allt mycket bättre igen =) Hoppas jag håller i det här nu då!

Kram och godnatt

//Emma

Äntligen!

Äntligen har jag snokat reda på en fönsterlampa jag velat ha länge. Och vart hittade jag den? På Tradera såklart! Var annars hittar man en sån gammal goding?

Den blir perfekt i mitt vardagsrums fönster =)

Klicka för att visa Megabild! gammal fönsterlampa
Och jag vann den :)

//Emma

Godmorgon...

Usch vad trött jag är! Fast jag har sovit som ett barn hela natten. Hoppas tröttheten vänder snart!

Min tre dagars ledighet är över och nu ska jag jobba ända tills natten mellan lördag och söndag. Ingen vila ingen ro, men jag ser faktiskt fram emot det =) Jag trivs på mitt jobb och mina dryga tankar förföljer mig inte där. Skönt!

Idag jobbar jag 13-21.30

Ha en bra dag!

//Emma

Shopping

Nu har jag shoppat massor med sommarkläder till Bella, snacka om att vara ute i god tid! Men det var rea priser så då får man passa på =)

Randig toppRosa kjolVivian LeggingsMille - Rosa SkjorteMille - Hvid SkjorteMille - Rosa KjoleMilla - Röd KlänningUimapuku sininenShortsit kuviollisetSinglet gulSmokkitoppi kirs.punainenT-shirt gulShortsit keltainenKlänning turkosMille - Klænning gul/vitRosa Topp

Kläderna klickade jag hem från www.linuslotta.se dom har massor med rea nu!

//Emma

better than you



I LOVE this song!!!

//Emma

Emma´s many faces



I am hot!!!

//Emma

Already Gone



Jag tror att allt som händer är förutbestämt och sker av en mening...

Vad tror du?

//Emma


Nya ord

Godmorgon =) Vi vaknade strax före 7, samtidigt. Och jag som skulle se Hundtricket igår somnade väl på soffan som vanligt så jag missade slutet...haha!

Bella har sagt några nya ord den här veckan: ett, åtta, hand och armband.
Hon bygger även långa meningar när hon pratar, men hon använder bara ord hon kan säga så logiken fattas ;) En mening kan låta så här: pappa bä-bä åtta tre maja. (Maja betyder mormor förövrigt).

Två ord kan ibland betyda samma sak tills hon lärt sig säga ord nummer två, som te.x kaka. Kaka betyder ibland täcke/filt. Så det står inte på förrän hon säger täcke klockrent.

Hon är så duktig lilla Bella =)

//Emma

zZzZzZzZzZ

Råkade somna i soffan nån timme, nu känns hela hjärnan seeeg!

Jag går och lägger mig istället.

Godnatt

//Emma


Lördag = Godis

Japp idag är det lördag och jag får ÄNTLIGEN äta godis!! Med godis menar jag choklad såklart =) Idag gjorde jag mitt eget godis.



Recept:

200 g blockchoklad
150 g hasselnötter
1 liten ask russin

Gör så här:

Smält chokladen och rör ner nötter och russin. Häll smeten i en form ca 10x15 cm. Låt stelna och skär/bryt sen i bitar. Klart!

Så himla enkelt och så himla gott =)

Nu ska jag titta på Hundtricket.
Hundtricket

xoxo

//Emma

Enchiladas

Till middag idag gjorde jag mexicanska enchiladas till mig och makaroner,korv och broccoli till Bella. Hon är ju i den åldern när hon faktiskt föredrar korv och makaroner framför enchiladas ;) Dessutom är den maträtten något för stark för hennes lilla mage.


Finns det nåt godare?

//Emma

Vilopaus

Nu har vi en liten vilopaus innan vi ska ner och hämta tvätten. Det har varit full fart ända sen 07.30 imorse och det börjar kännas nu ;)


Bella lagade mat och bakade glass-kakor medan jag diskade =)


Julklappsspisen


Bella med sina söta Hello Kitty tofflor =)

Jag skulle kunna somna i soffan nu ;)

//Emma


Jag tävlar

Nu va det väldigt längesen som jag var med i en tävling senast så nu är det dax =)

                         "Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Okidoki barnkläder hos Tant Ulrika!"


    Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från MILQ.se ~ Design Presenter Inredning Prylar hos Tant Ulrika!"

Good Luck to me!

//Emma



Godmorgon Lördag

Min termometer visar 23,5 minusgrader! Och som jag förstått ska kylan hålla i sig hela långa dagen, det betyder att jag och Bella håller oss inne idag! Vi har en del att pyssla med så våran lediga lördag kommer nog gå rätt fort även fast vi bara är hemma.

Vi ska bl a skura badkaret, laga mat, tvätta mellan 13-16, laga nåt gott till middag och städa köket däremellan. Sen ska vi såklart klämma in lite lek, bokläsning och lördagsfika =)

Det blir en riktig hemma-mys lördag idag! 

Love

//Emma


Outlet

Jag såg nyss att www.homeenter.com har startat årets första outlet, då var jag tvungen att passa på!

Dom här två filmerna köpte jag till Bella:

DVD Film: Molly - Läggdags och andra historier
59,50

Pingu - Målaren Pingu
79,50

Bella tycker mycket om Molly Mus böckerna och hon brukar alltid skratta när hon kollar på Pingu så det här blir nog bra =)

//Emma

Shopping!

Eftersom jag har slutat röka kan jag unna mig lite mer shopping =) Betydligt roligare än att röka upp pengarna!

Detta har jag klickat hem alldeles nyss:

Nätkorgar i Fransk lantstil

2 st fina nätkorgar som jag ska ha frukt i

Sockerskål och gräddsnipa Bavaria shabby chic
En sockerskål och en gräddsnipa

Jag är så nöjd med mina köp! Nu vill jag genast ha ett vitt vitrinskåp modell större till mitt kök. Det skulle vara pricken över iet =)

Den här gången shoppade jag loss på www.homenumberone.se  och det blev bara 337 kr inklusive frakt!

//Emma

Myskväll

Jag har tydligen överlevt dagen =) Och nu är jag gristrött!! Men mamma berättade att det är ett nytt avsnitt av Morden i Midsomer kl 21 ikväll och då måste jag ju hålla mig vaken!
Jag skulle ha hämtat Bella på dagis kl 16 idag men eftersom det var så kallt ute åkte inte mina föräldrar till stugan så istället hämtade mamma henne kl 14 =) Bellis fick gå hem till mormor och morfar och leka istället. Det tycker hon så mycket om =)

En dagisfröken berättade för mamma att Bella plockat fram en propp (till ett proppskåp) ur skötväskan och sprungit runt med den och vrålat: pappa pappa pappa pappa. Så det var inte så svårt att lista ut var proppen kommit ifrån ;)

Bella somnade ca 19.30 och jag ska som sagt försöka att hålla mig vaken. Det är så kallt ute så jag fryser inifrån och ut! Jag har tänt en massa ljus och gjort det mysigt här hemma =) Hoppas det blir lite varmare snart.

Ha en mysig kväll!

//Emma


Halvpanik!

När jag lämnat Bella på dagis och stressat till busshållplatsen såg jag att ytterfacket på väskan var öppet och min hemnyckel borta! FASA! Ja det fanns inte mycket att göra åt eländet just då.

Framme på jobbet skulle jag leta på mitt kort för att kunna ta mig in i omklädningsrummet...det var oxå BORTA!

Efter mycket letande hittade jag mina nycklar i botten på väskan??? Men kortet var väck! Så typiskt! Efter lite krånglande med lånat kort kunde jag iallafall byta om. Jag var säker på att jag glömt kortet i omklädningsrummet men ICKE! Jag stog där och kände mig som ett UFO.

När jag gått upp och skulle stämpla in satt det en lapp på anslagstavlan att mitt kort var inlåst i medicinrummet.

TACK GUD!

Allt löste sig till slut =)

Men hur förvirrad är jag egentligen? Jag kunde svära på att jag lagt nyckeln i ytterfacket som vanligt och jag kunde svära på att jag tog med mig kortet hem igår efter jobbet

??????????????

//Emma


Hissa och Dissa

Jag hade den stora äran att vakna 03.40! Jag måste sluta dricka vatten innan läggdax för den här kulfaktorn är ju inte hög! Och jag kan omöjligt somna om när jag vet att klockan ringer halv fem. Gissa vem som kommer vara tröttast i kommunen ikväll?

Hissa: Oväntade presenter, en himla glad överraskning! Jag gillar det skarpt =)

Dissa: Extrem kyla! Jag förvandlas till ett torrt fnas med statiskt hår, kul? Eeee....nej!

Igår fick jag en oväntad present av mina föräldrar, en termometer!!! Väldigt uppskattat =) Jag behövde den verkligen, äntligen kan jag hålla koll på temperaturen ute. Förövrigt är det 20,3  minusgrader ute nu, jag vill gå i ide!

Va ska jag hitta på nu? Ska inte väcka Bella förrän om ca 20 minuter och jag är nästan helt klar.

Ha en bra fredag =)

//Emma

Seeeeeegt

Varför är blogg.se så segt på kvällarna?

Gud va trött jag är efter den här långa dagen! Bella med, dagisfröknarna tycker att hon är så duktig =) Även fast hon bara är på dagiset här varannan vecka så är det aldrig nåt problem,Bella leker, äter bra och sover middag =) Till och med fast det var veckor sedan hon var där sist då vi var lediga julveckan, inga problem =) Det är en stor lättnad för jag kan oroa mig lite över det ibland.

Bella sover gott, jag äter havregrynsgröt och strax ska jag kasta mig i säng. Imorgon jobbar jag 8-15 så det blir att vackert kliva upp 04.30 imorgon bitti....nu blev ni avis va? ;)

Puss och godnatt

//Emma

Trettondagen

Min sista lediga dag är snart över.

Idag har vi vart hos mina föräldrar nästan hela dagen och haft det mysigt =) Vi åt både lunch och middag där och Bella har som vanligt lekt massor! Tack så mycket för idag =)



Bella somnade strax efter sju och jag har tagit mig en lång het dusch. Det är alldeles för kallt ute för min smak! Huden blir så torr oxå, innan Bella la sig för natten smörjde jag in henne med massor av miniderm! Hennes kinder är alldeles torra och fnasiga, stackarn! Skulle behöva smörja in henne igen imorgon bitti men det går inte eftersom vi ska ge oss ut i kylan tidigt. Får ge henne en dubbel dos imorn kväll efter badet istället.

Jag jobbar 9-18 imorgon så Bellas mormor hämtar henne från dagis vid 15.30, skönt för Bella att få en lite kortare dag!

Nu ska jag spana lite på tradera, jag har siktet inställt på en fönsterlampa som jag bara måste ha =) Den skulle passa perfekt i mitt vardagsrum!

Natti

//Emma

Godmorgon Onsdag

Lediga onsdag =)

Det ryktas om att det ska vara svinkallt ute idag /= Jag har ingen termometer så jag har ingen aning om hur många grader det är. Måste ringa mina föräldrar och fråga senare.

Jag vaknade 06.30 imorse, av mig själv igen! Bella vaknade 07.10, jag trodde att hon skulle väcka mig tidigt med tanke på att hon somnade halv sju igår kväll. Den lilla sömntutan =)

Nu har vi lite morgonmys med filtar och Bolibompa =)

Senare när vi myst klart och ätit frukost i lugn och ro ska vi gå hem till mormor och morfar, det ser vi fram emot!

Ha en bra dag!

//Emma

Trettondagsafton

Vi har haft en superbra dag idag =) Synd bara att det var så kallt ute! Det räckte att gå fram och tillbaka till affären och fram och tillbaka till mormor och morfar.


Bella byggde höga legotorn alldeles själv =)


Dagens lunch: korvstroganoff, ris och broccoli


Bella red på hästen helt själv för första gången =)

På em var vi hos mina föräldrar, Bella lekte som en galning! Hoppade i sängen, red på ryggen...galopp galopp, mormor och morfar turades om att gömma sig och sen letade Bella =) När hon hittade dom skrek och skrattade hon på samma gång. Hon har haft så roligt idag lilla skruttan =) Vi åt middag hemma hos dom, god fisk. Tack så mycket!

Bella totaldäckade kl 18.30!

Hoppas det är nåt bra på TV ikväll då!

//Emma

Tidig morgon

Jag lyckades vakna 06.00 pga min kissnödighet, sen kunde jag inte somna om. Bara vred och vände på mig medans tankarna snurrade sådär okontrollerat...haha va drygt! Kvart i sju fick jag nog och gick upp, Bella vaknade bara några minuter efter.

Nu sitter vi i soffan och kollar på fåret Shaun ,ett riktigt roligt program =)



Vi är lediga idag, trettondagsafton och imorgon med på trettondagen. Så himla skönt att bara vara hemma utan att behöva ställa klockan och hetsa iväg till dagis och jobb!

Efter frukost ska vi till affären och handla och efter lunch ska vi hem till mormor och morfar och umgås lite =)

Hoppas ni får en bra dag!

//Emma


Måndag 4/1-10

Det är så ovant att skriva 10 istället för 09!

Dagen började bra med våran sovmorgon =)  Till frukost åt vi tomtegröt, Bella tycker mycket om det! Speciellt med kanel på...mycket kanel om hon får bestämma ;) Vi tvättade mellan 10-13, bäddade rent i sängen, åt lunch och städade upp i köket. Däremellan kollade vi på Lilla spöket Laban och Pingu.


Dagens Lunch: kassler,potatis,broccoli och stekt lök

Efter lunch gick vi och hälsade på morfar en stund.


Bellas nya mössa, en julklapp från mormor och morfar. Jag skulle lätt kunna ha på mig en likadan, I love it!

Vi åt middag hemma.


Stekta ägg, gröna bönor och tomat. (Bella fick en pannkaka oxå)

Efter kvällsbadet drack Bellis sin välling medan jag gick runt och städade som en besatt. Snacka om att hon sprider runt sina leksaker ÖVERALLT!

Bellas favoritbok just nu är: Mamma Mu och Kråkans jul och den läser vi varje kväll innan vi släcker lampan. Jag är en sån person som förställer rösten åt olika karaktärer i böckerna, ni ska höra mig härma Mamma Mu ;) haha!

Hon somnade strax efter sju, jag sitter i soffan och hade hoppats på att nån kanal skulle visa nån bra film...men icke!

Ha en mysig kväll!

//Emma



Igår 3/1

Jag jobbade som sagt 7-13, Bella kom till mig på eftermiddagen =) Som jag har längtat efter henne!

Vi var hemma och bara myste och tittade på Spöket Laban.


Blodpudding och vitkål till middag

En del bus blev det oxå ;)


Bus bus

Jag var så trött efter jobbig vecka så jag la mig samtidigt med Bella kl 19.30. Gissa när vi vaknade imorse? Halv nio!!! Helt galet va länge vi sov!

//Emma

Shoppingfynd!

Här kommer mina andra fynd på mellandagsrean...


Svart långkofta med knappar, 124,50!


Svart klänning, 100 kr


Svart klänning, 99 kr


Skinny jeans, 250 kr.


Barbapapa tröja till Bella, 89 kr

//Emma

Godmorgon

Jag har en sak att säga...jag är TRÖTT! Trött på det mesta faktiskt.

Ska strax åka till jobbet, hoppas dagen går fort! I eftermiddag kommer min lilla Bella hem =) Nåt trevligt att se fram emot!

//Emma

Det var det det!

Då har Boss åkt och jag har fullt upp med att dammsuga, tvätta mattor och torka golv. Jag hade glömt hur mycket Boss grisar ner ;) men det gör inget. Det har varit så roligt att ha honom hemma ett tag =)

Så snart har jag städat och fint här hemma =)

Jag har äntligen börjat äta medicinen för magkatarren nu oxå och det känns redan bättre! Idag kunde jag äta middag utan att behöva gå dubbelvikt efteråt. Framsteg =)

Förövrigt har jag ingen bra kväll, jag känner mig ledsen och nedstämd. Jag får gråta nån liter så brukar det kännas bättre efteråt!

Imorgon jobbar jag 7-13 så jag måste lägga på ett kol nu så jag kommer i säng snart! 

Godnatt

//Emma

Magkatarr

Japp pga all stress på senare tid, särskilt i tisdags, kom magkatarren som ett brev på posten. Det är därför jag har ont! Idag ska jag köpa en kur på apoteket.

Ha en bra dag!

//Emma

Ont!

Nu har jag fått tillbaks värken i rygg och mage. Det var längesen sist. Trodde jag sluppit den för alltid men tydligen hade jag fel. Det började igår kväll på jobbet, jag tog 2 panodil som nästan hjälpte. När jag kom hem fyllde jag på med en diklofenak, när jag vaknade imorse var jag smärtfri. Hurra tänkte jag! Men för ett par timmar sen började den smyga sig på mig igen och nu börjar jag få riktigt ont! Tur att jag slutar snart så jag kan åka hem och ta mina tabletter!

Det är en konstig brännande smärta, börjar alltid mitt i ryggen och sprider sig som ett band runt magen. Tar jag inga tabletter i tid får jag ont i hela ryggen och i hela magen. Det blir inte ens bättre om jag ligger ner. Får väl lov att pallra mig till doktorn om det inte ger sig, fast det är bland det värsta jag vet!

När jag intagit piller ska jag gå ut med Boss och sen ska jag slänga mig i säng och snarka ikapp med hunden ända tills klockan ringer imorgon bitti =) Jag skulle lätt ha kunnat somna på expeditionen för en stund sen så trött är jag!

Vilken tråkig start på det nya året jag fick =/

Imorgon jobbar jag 9-18 och efter det åker jag och T och lämnar Boss hos A.

Hoppas ni andra haft en bättre dag än vad jag haft!

//Emma


Godmorgon 2010

Ja nu har jag vaknat upp till ett nytt år =) Nytt år och nya möjligheter! Nu är det slut på att vräka i mig massa socker i tid och otid, från och med i dag får jag bara äta godis och dricka läsk på lördagar! Punkt slut! Men det kommer inte att bli lätt för jag är alldeles säkert sockerberoende.

Idag är jag riktigt trött, somnade inte förrän närmare 01.30 igår pga att jag inte ville stänga av TVn förrän jag var helt säker på att det slutat panga därute. Boss klarade nyårsaftonen riktigt bra, han låg och snarkade större delen av kvällen/natten. Jag hade väntat mig värre!

Sen hade jag klockan på 8 imorse för att hinna ta en ordentlig promenad med Boss innan jag ska åka till jobbet. Så jag kan säga att mina ögon svider rätt duktigt just nu.

Jag jobbar 13-21.30 idag och det blir tredje passet på raken som jag ska vara på medicinsidan. Hoppas den här kvällen oxå blir lugn.

Ha en bra dag!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0