Min Dag

Min dag har jag tillbringat i solen =) På en filt ute på gräsmattan.



GUD va skönt det var =)

//Emma


Mors Dag

Grattis till mig själv på Mors Dag =)

Röda rosor MellanRosa rosorVita rosor

//Emma

Godermorgon

Jag vaknade för en halvtimme sen..typ.

Gårdagskvällen var gättetrevlig på alla sätt och vis. Ett inlägg om detta kommer senare under dagen.

Jag har insett att jag skulle behöva städa,,,men det tänker jag inte göra nu! Solen lyser ju för 17!

Ha en trevlig dag!

//Emma

Men hur lätt är det?

Okej...inte för att någon har kommenterat mitt kort i föregående inlägg på negativt vis...men jag känner ändå att det är värt att kommenteras. Just för att jag har har en STOR portion humor (och det vet ni alla som känner mig) och dels för att ...ja...det brukar ligga i allmänhetens intresse att påpeka folks fel och brister! Vilket jag kan tycka är rätt roande!

Så efter noga granskande kan jag konstatera:

1. Något solkysst  (eller jävligt flottig....beroende hur man ser det).
2. I stort behov av tandreglering av min vänstra sida...(eller pga kamerans vinkel...beroende hur man ser det).

Hursomhelst...jag har ett jävligt äkta utseende! 

Och det är jag VÄLDIGT stolt över!


Jag skulle ALDRIG ta till botox eller annat för att försöka göra mig själv yngre eller snyggare på nåt vis! Det finns inte en chans!!


JAG ärJAG helt enkelt! En Emma det inte går att ändra på på något vis eftersom jag är mig själv ut i fingerspetsarna!

Hur ser ni på er själva? Är du den personen du vill vara? Har du nått de målen som du vill i det här livet? Vad kan du göra bättre?

Ja det är många frågor som ni märker...men huvudsaken är inte att man svarar...utan att man funderar ärligt!

För jag tror att vissa av frågorna jag ställde är väldigt viktiga! Inte bara för den enskilda personen..utan för alla som berörs.

Det tog mig över en timme att skriva det här inlägget.(Av nån konstig anledning).

Fast jag är väldigt ärlig oxå!

//Emma


Mot Malin

Nu drar jag hem till Malin....



//Emma

SEMESTER

ÄNTLIGEN HAR MIN SEMESTER BÖRJAT!!!!!! PRECIS JUST NU FAKTISKT! =)

Jag kom hem för ett litet tag sen och det är verkligen ett helt underbart väder ute =)

Klockan på jobbet har nog aldrig gått så sakta som idag...jag har räknat ner minut för minut. Till på köpet var det väldigt körigt där oxå....

Jag har lust att sjunga en sång SÅ glad är jag just nu!!

Dax att hoppa in i duschen, för sen ska jag cykla hem till Malin och grilla och dricka kall öl!

(TACK Annis för igår!! Det var gättetrevligt verkligen! Hoppas vi kan parta på Falukalaset).

Ha en trevlig kväll i sommarvädret!

//Emma


Tjoho

ÄNTLIGEN är utbildningsdagen över!!!!!! Och jag kommer garanterat att drömma om pensionärer i natt!

Nu har jag ett litet mellanstopp hemma hos Tant Jens och snackar lite skit. Sen ska jag gå hem till mina föräldrar där jag ska spendera natten eftersom jag börjar jobba klockan 7 i morgon bitti.

Och DET mina vänner är sista passet innan semestern =)

//Emma

Ge mig semester nu!

Nu känner jag inte för att jobba något mera, min hjärna är redan inställd på semester!! Låt mig slippa!!

Mina föräldrar var ju som sagt barn-och hundvakt idag medans jag jobbade mellan 7-14. Det gick som vanligt superbra =) Bella har haft roligt hela dagen! Och ätit massor av mat =)
När jag kom hem tyckte jag det var lite väl tyst i huset..jag smög in i sovrummet och fick syn på Bella med tillhörande mormor, och dom sov så sött båda två =) Synd att jag ej hann ta ett kort på dom tillsammans! Mormor´n vaknade till liv för snabbt ;)


Bella ville gärna ha sin ryggsäck på sig igår =)

Jag fick lov att väcka Bella närmare halv fyra på eftermiddagen, snacka om att hon var trött för hon hade ingen lust att vakna! När jag sa till henne att det var dax att gå upp ruskade hon bara på huvudet och borrade ner ansiktet i kudden! Men tillslut gick det bra ;)

Annars har vi inte gjort så mycket idag, myst i soffan, dammsugit, ätit middag och gått en liten kvällspromenad med Boss.

Bella har kommit in i någon slags "jag-vill-inte" period. Som nu på kvällen t.ex, först ville hon inte bada utan bara skakade på huvudet. Sen när hon väl satt där ville hon inte gå upp! Jaja...så kan det vara.

Nu var det ca en halvtimme sen jag la henne för natten och hon har fortfarande inte somnat....jag skulle ha väckt henne senast klockan tre!! Det är ju alltid lätt att vara efterklok!

Jag ska lägga mig tidigt ikväll. För imorgon bitti ska jag cykla in till stan vid halv sju-snåret för att sedan delta i en utbildningsdag som pågår mellan 8 - 16.30. En riktig heldag med andra ord!

Just nu ser jag inte fram emot det så jag hoppas vid Gud att det är bra föreläsare!

Godnatt

//Emma

Ny Design

Jag vann en ny Bloggdesign av Linda och nu är den på plats =)

Den blev hur bra som helst och jag är nöjd!!!

TACK!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Och nedräkningen till semestern fortsätter =)

Nu har jag bara 2 arbetspass och en utbildningsdag kvar!!! HURRA!

För tillfället är det fikapaus här på jobbet och jag antar att Bella har väldigt roligt med mormor och morfar just nu =) Hon gick upp redan 05.45 imorse då hon vaknade av en hostattack.

Jag längtar tills på lördag då jag ska fira min på började semester med grillning och öl hemma hos Malin och Mika =)

(Förövrigt hittade jag inte mitt VISA-kort hemma heller när jag letade, så jag har alltså tappat det någonstans).

Ha en trevlig dag i regnet...

//Emma

Trööööööööööööööött

Ja nu är jag riktigt trött, inte blir det bättre av att veta att jag ska infinna mig på jobbet till klockan 7 i morgon bitti!

Mina föräldrar kommer hit tidigt imorgon för dom ska vara barn och hundvakt då det kört i hop sig en aning. Så pappa var snäll och erbjöd mig skjuts in till lasarettet =) Nice! Då kan jag sova en halvtimme längre =)

Nu har jag städat upp i köket och dammsugit, skulle egentligen ha behövt att torka golv oxå...men jag har ingen ork till det för jag är såå trött!!

Bilder skulle jag ha lagt in här oxå, men orkar inte det heller!

Godnatt

//Emma

Vilken hysterisk dag

Den började bra iallafall.

Halv elva var vi framme i Falun. Perfekt tänkte jag då jag hade en halvtimme på mig innan synundersökningen. Självklart blev det att kika lite i affärer ;) Och det verkade vara min turdag när jag upptäckte att Wear it Company hade 70% på ALLT! Jag hittade genast 2 st linnen som redan var nedsänkta till 50 kronor styck...tänk er själva vad billigt det hade bivit med 70% rabatt på det!!

Men nu till min otur...

När jag skulle betala upptäckte jag till min FASA att VISA-kortet var som bortblåst! Jag hittade det ingen stans! Katastrof! Så det fanns inte så mycket annat att göra än att lämna tillbaks mina linnen igen. Inga kontanter hade jag på mig heller så det var bara att springa till Synsam och avboka min tid där. Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

Istället fick jag vackert gå till Swedbank och spärra kortet. Som tur var hade inget plockat ut några pengar från mitt konto. Med tanke på att det är löning idag hade det varit jordens undergång om mitt konto blivit länsat!!! Jag tog ut lite kontanter när jag ändå var där.

Tur i oturen hade jag dock! Jag gick in i en annan glasögon.affär och hörde om dom möjligtvis hade nån ledig tid för synundersökning...och det hade dom klockan halv två =)

Annars var dagen enbart trevlig (förutom när det kom en kastby som vidarebefodrade ett stort hårt skräp i mitt vänstra öga som gjorde att jag inte kunde se på ett tag och tårarna bara rann, då fick jag lite panik ett tag med tanke på den stundande synkontrollen, men det gick över till slut).

Jag, Bella, Mia och Millie lunchade på Åhléns. Väldigt gott! Och Bella var inte ett dugg rädd för Millie heller ;)

Efter det mötte vi upp Tant Jenny (Hej Barn) ;) Och så gick vi till Wayne´s och tog en snabb fika. Vi skrattade och härjade så mycket på slutet så jag höll på att missa halv två tiden! Så det slutade att jag fick halvspringa dit.

Så nu kan jag stolt meddela att jag har perfekt syn =)

Jag sprang på pappa direkt efteråt så vi pratade en stund, vilket såklart gjorde att jag fick springa till bussen oxå!

Ja herregud vilken hysterisk dag!!

Men nu är allt lugnt igen =) Tack Gode Gud!

Strax blir det middag.

//Emma

Dagens Outfit

Bella i dagens outfit:


Body: Danska Pippi
Byxor: Mohini

Det var INTE lätt att få henne att stå still så jag kunde få en helkroppsbild! Men skam den som ger sig...det gick ju vägen efter ett tag.

Här kommer några exempel på bilder som inte riktigt blev som jag tänkt:



Nu ska vi klä på oss och gå ut en promenad med Boss innan bussen går.

Ha en bra dag!

//Emma

Godmorgon Onsdag

Jäklar vad det blåser storm!!!

Jag har varit vaken sen 06.00, jag vaknade av mig själv och jag har ingen aning om varför. Och eftersom jag inte kunde somna om gick jag upp för mig själv.

Nu har jag både sminkat mig och fixat till peruken =) Och klockan är inte ens halv åtta! Men jag tycker att det är skönt att vara ute i god tid.

Nu hör jag Bella....

//Emma

Bränd och tråkig

Min lediga dag har varit väldigt trevlig på alla sätt och vis =)

Bella lämnade jag på dagis till halv elva så hon fick leka och ha roligt ett tag. Normalt sett brukar jag inte lämna henne där när jag är ledig men eftersom hon bara är på dagis 2 dagar i veckan så tycker jag det är viktigt att hon får vara där dom 2 dagarna, så det inte blir för långt mellan gångerna. Och den här veckan skulle hon bara varit där en enda dag, så då tyckte jag att hon kunde få vara där idag fast jag var ledig. Och idag har hon varit nöjd och glad hela dagen så det känns bra =) När vi kom hem och jag skulle ta av henne skorna rann det ut en hel sandlåda så jag gissar att hon lekt där ;)

När jag lämnat henne åkte jag hem till Malin och hälsade på, den tiden på dygnet hade det blivit riktigt varmt till min stora glädje så vi satt ute på hennes veranda typ hela tiden och drack kaffe och mölade hembakta kakor =) Jag åt nog alldeles för många men det var det värt ;)

Tack Malin för en väldigt trevlig dag!

Sen hämtade jag Bella klockan tre och vi gjorde en mellanlandning på ICA innan hemfärd. Vi kom hem typ halv fem och då blev det genast full fart med diverse middags bestyr och lek =) Bland annat var vi ute på verandan ett tag och Bella hittade ett par små trädgårdsredskap som hon körde ner i Boss mat och grävde runt...haha!! När hon upptäckte spindelnät i ett hörn tyckte inte jag att det var så roligt längre så då gick vi in och tvättade hennes händer...noga!

Hon somnade som en stock typ halv åtta, efter kvällsbad, välling och tandborstning.

Tyvärr glömde jag alldeles bort att ta kort hemma hos Malin så det blev ett rätt trist och långt inlägg...men sånt är livet! Man kan ju inte få allt ;)

Till på köpet upptäckte jag nu på kvällen att jag bränt mig i solen!! Jag är helt röd på bröstet! Katastrof! Det innebär ett fult linne-märke! Och det är som bekant rätt svårt att sola bort! Men det är som det är...hellre ojämn solbränna än att drabbas av hjärtinfarkt tillexempel...

...allt är relativt!

Nu ska jag strax gå och lägga mig så jag är pigg och fräsch till imorgon då jag och Bella ska åka in till Falun över dagen.

Peace

//Emma

Nu pyser vi

Strax ska jag åka och lämna Bella på dagis och efter det ska jag ha mig lite välförtjänt egentid hemma hos Malin =) Och det ska bli så trevligt!!

Ha en bra dag!

//Emma

Grekisk Sallad med Tzatsiki

Det har varit en bra dag idag! Och jag har fått många saker gjorda oxå så det känns bra. Bl.a har jag bokat en tid hos Synsam för min obligatoriska synundersökning =) På onsdag klockan 11 blir den äntligen av! Tjohoo!

Efter jobbet hämtade jag Bella på dagis, hon satt i knäet på en av fröknarna och var ledsen när jag kom. Usch det var inge roligt! Men dom sa att det brukar bli så ibland när hon inser att snuttetrasan är borta. Och sen när jag satte henne i vagnen med "snuttan" så somnade hon nästan på en gång. Därför var hon säkert en aning "trött-ledsen" oxå.

På vägen hem köpte jag med mig en Grekisk Sallad för jag kände mig inte ett dugg sugen på makaroner och korv som Bella skulle äta till middag.


Den var gättegod! Särskilt med tzatsiki till =)

Jag nattade Bella för ca en kvart sedan men hon har inte somnat än den lilla busungen ;) Hon ligger och pratar och grejar för sig själv hör jag.  Fast jag förstår att hon har svårt att sova för hästarna för ett jäkla liv i hagen! Det gnäggas hysteriskt både här och där.

Nu ska jag kolla in lite Tradera-auktioner innan läggdags.

Godnatt

//Emma

Godmorgon Måndag

Självklart ska det vara strålande fint väder bara för att jag ska åka till jobbet! Surt!

Jag har varit väldigt snabb nu på morgonen lär jag säga! Jag har bara håret kvar nu när klockan är halv sex (plus att jag ska släppa ut Boss en sväng). Bussen går 06.10.  =)

Jag slutar 14 idag och efter det ska jag hämta Bella på dagis.

Så ser min dag ut.

//Emma

Dagens Fynd

Dagens fynd blev på Tradera där jag vann en aukion på ett linne och ett par shorts till Bella. Helt nytt!! För endast 49 kr inklusive frakt =)

NY LINNE/SHORTS Stl 80 P&K  blommor  SE MÅTT!!

Va söt hon kommer att bli i sommar =)

//Emma

Bella dansar

Nu har vi ätit banan, sjungit och dansat! Det är så himla roligt att se Bella verkligen gå in för det här med dansen =) Som hon gör på bilden.


Jag blir så glad när jag ser den här bilden =)

Nu håller hon på att hjälpa mig "rensa" skohyllan ;) Och själv ska jag klura ut vad jag ska göra för middag framöver.

XO

//Emma

Solen

Efter lunch gick vi en långpromenad och vi hade verkligen tur med vädret!! Sol och värme hela vändan =) Bella somnade halvvägs och sover fortfarande! Så nu har jag druckit kaffe på verandan och babblat med Mia ett tag. Jag har till och med hunnit hänga tvätt.

Nu är det bara en tidsfråga innan hon vaknar så jag ska slå mig ner i solen ett tag till =)

//Emma

Godmorgon Söndag

 RegnBåde jag och Bella vaknade av att regnet smattrade mot sovrumsfönstret. Det var riktiga smällar så jag var helt säker på att det haglade, fast jag klev aldrig upp och undersökte saken. Istället låg vi och drog oss ett tag =) Det är SÅ skönt med sovmorgon!!

Klockan var 09.15 när regnet väckte oss! Undrar hur länge vi sovit annars? Så nu är vi pigga och utvilade.

Synd bara att det regnar ute, nu får vi lov att ställa in utflykten till Torsång ännu en gång.

Vi får ta en långpromenad med vagnen efter lunch istället, för frisk luft måste man ha! Även fast det regnar. Jag har ju fått hem mina nya gummistövlar nu, så nu gör det inget om jag klafsar runt i lervälling =)

Nu har vi precis ätit en sen frukost och jag har glufsat så mycket Falu Rågrut så jag känner mig som en säl i kroppsformen!

Jag i egen hög person. På bilden har jag ramlat i en stentrappa.

Undrar vad vi ska hitta på innan lunch? Köra igång en maskin tvätt, för det behövs verkligen! Jag ska oxå byta sängkläder i Bellas säng.

//Emma

En jobbig dag

Ja det har varit en ansträngande dag idag, kan man lugnt säga.

För det första var det jobbigt nog att ta sig upp vid sex tiden imorse när det blev så sent igår! Och sen cykla de 7 kilometerna på det sen. Herregud! Bara det skulle vara nog för dagen. Men inte det inte!

Sen blev det 9 timmar på jobbet och det var ett extremt pass vill jag lova! Svårt sjuka patienter där det inte slutade bra. Och det är aldrig roligt! Men tyvärr är det smällar man får ta när man valt att jobba på en akutmottagning.

Efter det blev det en sväng förbi Ica Maxi och sen sista rycket med 7 kilometers turen hem!

Är jag hurtig eller?? (Säg ja)

Bellas nattning blev betydligt senare än vanligt och hon somnade inte förrän vid 21-snåret. Så det är först nu jag har kunnat varvat ner ordentligt. Det tog sin lilla tid men så är det. Sen är det en så underbar kväll oxå så det är svårt att slita sig från verandan ;)

Imorgon är jag helt ledig =) Tjoho!!! Blir det fint väder blir det en långis till Torsång med lek i sandlådan!! Eftersom det inte blev av sist hoppas jag verkligen att det blir av i morgon!

Förövrigt har jag bara 3 arbetspass och en utbildningsdag kvar till semestern!!! Så jag ber till Gud den allsmäktige att Bella inte är sjuk på måndag!! För håller hon sig frisk då, kan jag skrapa hem en HEL jäkla lön i slutet av Juni =)

Tror ni jag vill det eller??

Ja som sagt...jag kommer inte ihåg när jag fick ut en hel lön sist? Undrar hur mycket jag ens har i lön?

Dax att krypa till kojs, men först blir det verandan en vända till ;)

Godnatt

//Emma

Försommar kväll

Vilken vacker försommar kväll vi har idag!

Det här är min utsikt från verandan nu i kvällssolen =)




Så vackert....så vackert!

//Emma

Godmorgon Lördag

Vilket strålande cykelväder =) Hoppas det håller i sig tills jag är välbehållen inne i centrum!

6 timmar känns som alldeles för lite sömn för min del för jag är trött just nu. Men det brukar ju ordna upp sig det oxå. Till slut.

Nu ska jag se om det råkar finnas nån frukost här hemma och sen ska jag fixa till mig lite.

Ha en bra lördag alla!

//Emma

Avklarat!

Då har jag klarat av min arbets/cykel dag och det gick galant =) Tur med vädret hade jag båda gångerna jag satt på cykeln. Mindre tur med vädret hade jag när jag skulle gå från Jenny till jobbet, men som TUR var fick jag låna ett paraply =) Annars hade jag sett ut som en dränkt katt! Tack gums =)

Idag har jag fått hem papperna från Vägverket. Hurra!! Nu får det bli måndag fort så jag kan beställa tid för ögonkontroll. Jag ser verkligen fram emot att få sätta igång!

Usch va klockan är mycket! Nu får jag skynda mig i säng för en ny arbets/cykel dag väntar tidigt i morgon.

Godnatt

//Emma

Bestraffning?

Dom har satt mig inne på AVA igen! Tredje passet på raken...katastrof!

Undrar vad jag har gjort för ont?

//Emma

Godmorgon Fredag

Fint väder och allt! Hoppas det håller i sig ett tag till för om ca 2 timmar ska jag cykla in till stan, idag börjar jag jobba klockan 14 och slutar 21. Ett kortare pass, för en gångs skull!

Vi har sovit gätteskönt i natt och vaknade inte förrän vid 09! Det börjar bli en trevlig vana att sova så länge på lediga förmiddagar =) Men eftersom vi sov så länge fick jag aningens bråttom!

Nu måste jag kasta mig in i duschen!

Ha en bra dag!

//Emma

Längtar!!

Å va jag längtar tills min semester börjar!

Den 31:a Maj är min första semester dag =) Så nu har jag nedräkning minsann! Jag har totalt 5 arbetspass kvar plus en utbildningsdag...sen så =)

Jag har inget särskilt inplanerat förutom Bellas 1,5 års kontroll den 2/6, Falukalaset och midsommarhelgen i mina föräldrars stuga. Det ska bli väldigt trevligt och jag ser fram emot dessa event!  Vad som händer däremellan återstår att se. Förhoppningsvis kommer det att bli några körlektioner oxå =)

Jag har fortfarande inte sett röken av några papper från Vägverket men jag hoppas verkligen att dom kommer imorgon, jag vill nämligen boka in en synundersökning på onsdag då jag ska in till Falun och hälsa på lite.

Och tydligen var jag inte så otränad som jag trodde, det enda jag känner av från mina cykelturer är måttlig träningsvärk baksida lår...mest i det vänstra. Tur att det inte blev värre än så för imorgon är det dax att slänga mig på cykeln igen.

Jag har känslan av att den här sommaren kommer att bli väldigt rolig och händelserik!  =)

//Emma


Ändrade planer

Jag hade alla ingredienserna till pannkakorna =) Så jag stekte dom, när jag nästan var klar började det spöregna. Mindre kul, så jag skippade planen att gå till Torsång! Men det slutade rätt snabbt så jag stoppade Bella i vagnen för att ta en lagom promenad. Vi hann inte gå långt förrän hon tvärslocknade så då vände jag och gick hem igen. Istället passade jag på att fortsätta rensa bort så mycket nässlor och annat ogräs jag kunde innan hon vaknade. Och jag hann med en hel del =) Känns bra!

När Bella vaknade gick vi in och åt pannkakor.



Efter lunchen blev det sång och dans med Bella =) Hon tycker det är gätteroligt när jag har henne i famnen och dansar och sjunger med i barnvisorna! Hahahaha!! Hon har även börjat försöka sig på vissa rörelser själv =)

Nu ska jag sätta igång med köttfärsbiffarna!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Idag är det Kristi Himmelsfärdsdag och alltså söndag fast det är torsdag. Men för mig kvittar det fullständigt, huvudsaken att jag är ledig...vilket jag oxå är =)

Jag dammtorkade halva vardagsrummet igår kväll, men sen fick jag i princip tvinga mig att ta det lite lugnt (man kan inte bara hålla på å härja hela tiden) så jag la mig på soffan och slöade ett tag innan jag gick och la mig.

Skönt sov jag! Jag vaknade till och med av mig själv strax före nio! Bella vaknade strax därefter hon med. Så nu har vi ätit frukost och jag ska ta mig ur morgonrocken.

Sen vet jag inte riktigt hur vi ska lägga upp dagen. Jag är sugen på långpromenad till Torsång så Bella får leka ett tag. Men då vill jag gärna veta hur vädret blir först, jag får kika inne på aftonbladet. Det skulle oxå vara mysigt att ta med lunch dit och äta där, då är det enklast med pannkakor. Fast jag vet inte om jag har alla ingredienser hemma, måste kolla det oxå.

Om det ska bli skitväder och jag inte har alla ingredienser hemma....då vet det 17 va vi ska hitta på??

Ha en bra torsdag-söndag

//Emma

Och nu då?

Precis när köksgolvet torkat vaknar Bella och skriker. Hon undrade väl varför hon låg med huvudet i fotändan ;) Sen tog det ca en kvart att få henne att somna om. Men nu är det lugna gatan igen.

Och då till min stilla undran: Och nu då? Vad ska jag hitta på nu?

De senaste dygnet har jag fått nån slags extra energi, det är så mycket jag VILL göra =) Och eftersom det är så mycket jag vill ta itu med vet jag knappt var jag ska börja. En sak kan jag konstatera och det är att jag inte kan göra nåt som för oväsen eftersom Bella sover. Skulle va dumt.

Jag hade gärna gett mig ut och dragit upp fler nässlor men med tanke på hällregnet för en stund sen känns det inte så kul...det får bli imorgon.

Mycket energi gör mig rastlös! Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!!!! Det är en himla skön känsla vill jag lova =)

Kanske ska ta en vända med dammtrasan då?

//Emma

Jag tävlar



"Jag vill vinna ett presentkort på 500kr från ModelMini hos Tant Ulrika"

//Emma

Onsdag var det ja ;)

Jag fick sova ca 6 timmar (jag är väldigt nöjd över det) plus att jag fick i mig lite kaffe därefter. Båda faktorerna gjorde att jag helt plötsligt kunde tänka klart igen och då insåg jag att det är onsdag idag ;) Jag gratulerar mig själv för den insikten.

När Bella kom hem från dagis hade jag inte klivit upp än så då blev det lite mys ett tag =)

Sen grabbade jag tag i snabeldraken och tog en grundlig vända i hela huset och hängde ut mattorna på vädring. Skulle jag inte ha gjort eftersom det började spöregna så nu är dom genomvåta. Jaja..dammet försvann iallafall ;)

Jag hittade på ett snöre som jag band fast i Bellas ballong (helt otroligt att den fortfarande är hel btw) så då fick hon väldigt roligt helt plötsligt =)



Läggningen gick mycket bättre ikväll än sist, nu kinkade hon ca 4 minuter innan hon somnade. Skönt! Men hon var gättetrött efter en dag på dagis.

Imorgon är jag ledig =) Hurra! Då ska jag och Bella hänga i lekparken!

Nu ska jag ägna en stund åt att torka golv...

XO

//Emma

Godmorgon ???

Jag är så ding i bollen så jag fattar inte ens vilken dag det är...hahaha!!

Det har varit en lång natt och vissa patienter har legat på ringklockan mer än andra....men i det stora hela en väldigt bra natt =)

Det verkar bli trök-väder i dag oxå! Men det betyder bra sov-väder!

Nej nu måste jag inta horisontalläge i sängen annars somnar jag här på stolen rätt upp och ner!

Kram

//Emma

AVA it is ;)

Det blev AVA inatt =) Och vi har det lugnt och skönt här! Aningens röksugen bara men det får vackert vänta tills jag avslutat mitt pass.

Nu ska jag läsa min tidning =)

//Emma

Snart dax

Nu har jag gjort det jag ska här hemma och med mig själv. Snart är det dax att packa ihop och att gå till busshållplatsen.

Jag har inte haft tid att sova middag idag så jag hoppas att natten blir lugn! Jag vet ännu inte på vilken klinik jag ska tillbringa natten så jag har packat med mig nya numret av Vi Föräldrar utifall jag ska vara på AVA. Det är enda stället man kan få tid att läsa.


Förövrigt blev jag grymt besviken när jag väldigt entusiastisk ringde körskolan igår...dom meddelade på telefonsvararen att dom har semester och öppnar åter den 1/6!!
Men som tur var kunde jag beställa hem alla nödvändiga papper direkt från Vägverket, så nu är det bara att gå och vänta på att dom ska landa i brevlådan =) Tjoho!

Trevlig natt på er!

//Emma

Sömntuta

Jag hade inte räknat med att Bella skulle sova middag så länge nu mitt på dagen. Vi som sov ända till nio.

Vi tog en promenad efter den sena frukosten och på hemvägen slocknade hon. Då passade jag på att börja rensa i rabatterna. Och nu har jag kommit en bit på väg =) Jag har inte grävt på djupet utan nöjt mig med att ta bort döda stjälkar, brännässlor och tistlar. Och det blev en stor skillnad till det bättre =) Jag har till och med påbörjat brännässle-utrotning på ena sidan av huset! Duktigt!

Men nu ska jag inte arbeta nå mer för dagen med tanke på att jag ska jobba natt.

Däremot ska jag passa på att dricka lite kaffe innan sömntutan vaknar och vill ha lunch.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Jag ligger fortfarande ett steg före och trodde att det var onsdag idag!

Jag fick sova till nio =) Men gårdagskvällen var inte rolig! Bella vägrade sova! Hon hade bestämt att hon skulle vara med mamma istället. Efter massor av krångel la jag henne i våran säng och la mig själv bredvid i hopp om att hon skulle slockna...men ICKE! Då skulle det genast lekas istället! Då kunde jag snabbt konstatera att hon inte hade ont någonstans iallafall.
Då la jag tillbaks henne i hennes säng. Vilket såklart blev katastrof!! Men jag gav mig inte utan lät henne hållas. Efter en kvart orkade jag inte lyssna på henne mer så jag lyfte upp henne och lät henne vara uppe med mig tills jag gick och la mig.

När vi la oss tillsammans skulle hon fortfarande leka, skratta och härja när en annan var aptrött! Så återigen slutade det med att jag fick nog och la tillbaks henne i sin egen säng. Denna gång slutade det dock bättre, efter ca 10-15 minuter sov hon, men inte utan högljudda protester!

Vet inte när jag tillslut kunde somna men sent blev det! Inte nog med det drömde hon mardrömmar så jag vaknade av det flera gånger. Det var först på småtimmarna som vi sov lugnt.

Men nu är vi uppe =) Bella har druckit sin välling och nu ska jag fixa normal frukost!


Bella i sin nya pyjamas från DECOY kids

Ha en bra dag (fast det ser mulet och tråkigt ut).

//Emma

Vilken dag!!

Nu har jag precis kommit hem och jag är helt slut!!

Det har varit en riktigt jobbig dag på jobbet! Inte blev det bättre av att det fattades en undersköterka på AVA där jag råkade befinna mig under dagen! Ingen ersättare fick vi heller vilket resulterade i att jag inte kunde ta min matrast!! Men den halvtimmen skrev jag upp så jag får igen den i pengar i stället. Alltid något, fast det är knappast värt det med tanke på hur stressigt det har varit stundvis.

Sen när klockan blev 17 dök det helt plötsligt upp en undersköterska som berättade att hon blivit inringd för att jobba extra på AVA under kvällen!? WHAT? Väldigt märkligt då det var en dagtur det fattades personal...kvällen var täckt. Jaja...jag blev glad iallfall då jag helt plötsligt kunde gå hem en hel timme tidigare =)

Cykelturen hem var dock mindre rolig då jag hade rätt kraftig motvind minst halva vägen och samtidigt piskande regn i fejset. Men jag var ju iallafall på väg hem =)


Jag hann iallafall umgås lite med Bella innan det var dax för nattning  =)

Hon har inte haft nån feber idag och det ser ut som att det är ett par tänder på väg upp så det var säkert bara tand-feber!

Imorgon ska jag ut och jobba natt och det betyder att jag slipper ställa väckarklockan i morgon bitti!! Hurra! Hoppas Bella sover till nio...minst ;)

Nu ska jag se till att få i mig något i matväg.

//Emma

Godmorgon Måndag

Men det känns inte som en måndag eftersom jag jobbade igår, känns snarare som tisdag.

Jag sov som en död säl i natt ända till klockan ringde 06.15 =) Och jag var inte lika pigg i morse som jag var i går. Men jag klarar säkert av dagen galant ändå!

Nu har jag hunnit med att fixa iordning mig och nu sitter jag och äter frukost. Trevligt oxå att det är skapligt väder ute =) Skulle inte vara så himla kul att behöva cykla i ösregn!

Ha en bra dag!!

//Emma

Massor av motion!

Ja man kan lugnt säga att jag fått en hög dos med motion idag! Jag har cyklat sammanlagt ca 1,4 mil, jobbat ett 9-timmars pass där jag inte hållt mig stilla många sekunder i taget plus att jag krattade så svetten rann i ca 45 minuter direkt jag kom hem! Herregud va jag är BRA =) Det är nästan så jag känner hur mina muskler har expanderat ;)

Extra viktig fakta: Trots att jag inte cyklat på typ 2 år tog det mig bara 25 minuter att cykla 7 kilometer!! Och då cyklade jag fel två gånger och fick lov att vända...hahaha!! Virrpanna man är ;) Så egentligen kan man säga att det tog cirkus 20 minuter.

Nu har jag duschat och håller precis på att inta lite kvällsmat.

Bella har haft en till vända med hög feber idag, stackarn! Jag som var säker på att det höll på att vända igår! Då får hon vara hemma från dagis imorgon med.

Nu ska jag slänga mig i säng så jag vaknar pigg och utvilad för imorgon väntar återigen cykel-motion och ett kärt 9-timmars pass på jobbet.

Godnatt

//Emma

Godmorgon Söndag

Gud va jag har sovit skönt inatt!! Jag är pigg som en mört med andra ord, och det kan behövas då jag har en väldigt lång och ansträngande dag fram för mig!

Snart ska jag kasta mig upp på cykeln...TJOHOOO!!!

XOXO

//Emma

Ett beslut

Ja idag har jag äntligen fattat ett beslut.

Jag ska börja med mitt körkort i sommar!!!RIKTIGT den här gången! Inget halvdant trams! Jag har fått nog av sådant, ska det göras ska det göras ordentligt!
Och det roliga är att den här gången ser jag faktiskt fram emot det =) Det har jag inte gjort de gånger jag har påbörjat det tidigare. Då har det känts riktigt tugnt och trist.

Så det känns kul! Jag ska ringa den körskolan i Falun som jag redan är inskriven på och be dom skicka hem lite papper som jag ska fylla i och skicka vidare. Sen måste jag boka tid för synundersökning oxå...hoppas dom inte hittar nån grav synskada!

Det skulle inte vara allt för kul om dom skickade mig till hjälpmedelscentralen för utprovning av blindkäpp istället för att ge mig grönt ljus för övningskörning!

Se där...min humor börjar komma tillbaka, jag har saknat den en tid ;)

Nu på kvällen har jag varit ute och provcyklat min cykel, jag ska ju cykla cirkus 7 kilometer i morgon bitti! Och jag ser faktiskt fram emot det oxå =)

Det är inte klokt vad jag ser fram emot saker idag!!



Eurovision Song Contest är det ju ikväll! Jag hade väldigt gärna velat sett den men jag ska upp så tidigt imorgon bitti plus att jag redan känner mig helt död så jag får nog skippa den tyvärr!

Men jag tycker innerst inne att Tingeling skulle ha varit Sveriges bidrag! Jäklar vad jag skrattade när jag såg deras uppträdande. Hahaha!! Ja den gjorde dom bra!

Nej nu ska jag sluta svamla och göra i ordning något att äta istället!

Ha en trevlig lördagkväll!


//Emma

Sovmorgon

Bella sov skönt hela natten ända till 09 imorse =) Och då tyckte jag att hon kändes sval så jag skyndade mig att kolla tempen och den visade på 38,2! Det verkar redan gå åt rätt håll med andra ord.

I och med det blev det en väldigt sen frukost och efter den klädde vi på oss och tog en promenad med Boss. Bäst att passa på innan det börjar regna tänkte jag, och vi klarade oss =)

Nu håller potatisen på att koka. Det blir potatismos och köttbullar till lunch idag. Sen kanske Malin och Victor kommer förbi en vända, skulle verkligen vara trevligt men det är inte bestämt än hur det blir.

Förövrigt är jag fortfarande förbannad! Jag skulle mer än gärna vilja dänga ut en stekpanna åt ett visst håll!

//Emma

Sleeping Time

Ja det är dax att sova, egentligen för ett tag sedan.

Bella har inte gett ett ljud ifrån sig än så länge och det är ett positivt tecken! Ingen hostning ingenting! Hoppas att hon vaknar friskare imorgon. Och jag hoppas på att det "bara" är tänder på väg upp. Hon fyller 1,5 år den 26:e Maj och har hittills endast fått 6 tänder. Varav 2 st ploppade upp alldeles nyss. Så vem vet?

När man talar om trollen pratade hon i sömnen nyss, hoppas det inte är feberyra!

Förövrigt har jag krattat litegrann i trädgården och det blev gättefint =)

Synd bara att jag blev på ett sånt jävla dåligt humör helt plötsligt!

Ska försöka sova strax.

Godnatt

//Emma

Bella avancerar

För ett tag sen köpte jag en Bobby Car till Bella. Då var hon inte speciellt intresserad av den. Men nu har hon fått upp ögonen för den minsann =)  Hon har lärt sig att kliva på- och av den plus att sparka sig framåt.


Snuttan får alltid vara med och åka ;)

Hon somnade klockan 19 nu ikväll, hon verkade inte så himla trött men hon somnade på stört så hon var väl det ändå. 38,2 hade hon då men det är alvedonet hon fick på eftermiddagen som verkar fortfarande så jag får väl se om hon vaknar senare ikväll/natt och har hög feber. Hoppas inte!

Nu ska jag ge mig ut på verandan och jaga bort skat-jäklarna som tror att dom äger stället! Och efter det ska jag fortsätta att kratta lite =) Man får passa på när det är fint väder!

//Emma

Blä för feber

Nu på eftermiddagen när jag kom hem hade hon 39,3! Tack och lov verkar hon inte ha fått någon hosta den här gången iallafall. Inte är hon särskilt förkyld heller, lite snorig bara. Skruttan!

Hoppas inte jag blir smittad. Men än så länge känner jag inget.

Nu ska jag slänga i en maskin tvätt.

Bye bye

//Emma

Godmorgon Fredag

Och Bella är sjuk igen!

Hon sov oroligare inatt än vad hon brukar, och tempen på morgonkvisten visade strax över 38 grader. Inte tillräckligt mycket för att få alvedon men ändå tillräckligt för att stanna hemma från dagis.

Själv är jag på jobbet som vanligt, jag får ta hand om henne på eftermiddagen när jag slutat. Lilla gumman...hoppas det inte utvecklar sig till något allvarligt!

Sommarschemat har jag fått idag, inga större ändringar mot vad jag lagt in. Men dom har lagt på mig 4 extra pass under just den perioden som Bellas dagis stänger....inte bra! Men jag hoppas att vi kan lösa det för jag vill inte att hon ska behöva komma till ett nytt dagis med ny personal. Särskilt inte när det handlar om 4 sketna dagar på 4 veckor!

Åter till arbetet!

//Emma

ZzZzZzZzZz

Mina ögonlock är rätt tunga och det svider i ögonen! Jag är trött efter våran åka-bort dag...men riktigt nöjd =) Nej nu ska jag ta mig i kragen och börja åka in till Falun lite oftare på lediga dagar. Det är ju så roligt!

När vi kom hem kände jag mig fortfarande rätt pigg så då fick Bella leka på verandan medan jag putsade utsidan på ett fönster där. Skönt för nu har jag iallafall börjat med dom...även fast det bara blev en utsida. Men tar man en sak varje dag så står det inte på förrän allt är klart =)

Bella yrkade på allemansrätten och började plocka penséer hej vilt! Men jag å min sida menade att dom var fridlysta och ställde dom tillfälligt på verandaräcket!

Nu sitter jag bara och väntar på att håret ska torka så jag kan gå och lägga mig. Det känns lite drygt att veta att väckarklockan kommer ringa kvart i fem imorgon bitti då jag börjar jobba klockan sju. Men sånt är livet!

Godnatt

//Emma


Jag, Bella och Jenny =)

Det blev en lång dag i Falun idag! Vi kom dit ca 10.30 och åkte hem 15.40.

Först gick vi till Åhléns och åt vegetarisk buffé, idag var det mycket gott att välja på. Bl.a pizza!  Bella åt en potatisbulle, kryddat ris och en hel del tzatsiki (och det förstår jag att hon gjorde för det är ju så gott).



Självklart hade jag glömt haklappen hemma så det blev en tillfällig lösning med en servett...

Efter lunchen blev det en vända på stan och titta i affärer, nu har jag sett flera par skor som jag vill ha!! Ett fynd gjorde jag inne på Gina Tricot och det var en svart cardigan för endast 49 kronor =) Perfekt för kyliga sommarkvällar!

Sen blev det fika på Wayne´s, premiären för mig i Falun och det var ett helt OK ställe! Bella åt upp stora delar av våran morotskaka och drack upp Jennys smoothie ;)  (Plus att hon tjuvade ett äpple ur Jennys handväska som hon nästan åt upp).



Vi upptäckte ett litet lek-ställe utanför Wayne´s som vi stannade till vid så Bella fick leka en stund.



Sen satte vi oss på en parkbänk i solen en stund och tog det lugnt, Bella somnade skönt i vagnen.

Sista rycket innan hemfärd blev att ta en titt inne på Myrorna, men jag hittade tyvärr inget.

Tack Jenny för en trevlig dag =)

//Emma

Dagens Outfit


Tröja: My little pony
Jeans: Åhléns
Strumpor: Pippi


Om en timme ska vi åka in till Falun och umgås med Tant Jens =)


//Emma


En summering

Denna dag har varit en skön hemma-dag! Alltid trevligt att vara ledig =) Till på köpet så har vädret varit bra oxå.

Jag fick lov att väcka Bella när klockan passerade 15, vill inte att hon sover så mycket längre än det klockslaget. Så då hade vi lite "vakna-till-liv-mys" =) Vilket innebar att hon satt i mitt knä och jag sjöng några sånger. Efter cirkus en kvart var hon sig själv igen och drog iväg på nya uppdrag.

Efter mellis blev det dammsugning, städa upp i köket och ta reda på tvätten. Jag blåste upp en ballong till Bella oxå som hon hade väldigt roligt med! Och även jag ett tag ;)

Middags dax därefter.

Sen startade jag projekt dammtorka hela hallen! Jag såg oxå att skohyllan behövde plockas av och torkas ren, men orken fanns inte riktigt. Men då ryckte Bella in och slet av ALLA skor, så då hade jag helt plötsligt ingen bortförklaring till att inte göra ren den ;) Så nu är den fin!

Badning och nattning av fröken fräken gick klockrent som alltid och hon somnade på stört.

Nu har jag precis kommit in igen efter att ha ägnat mig åt krattning ett tag. Jag tycker om att kratta, det är rogivande på något sätt =) Och nu är det inte så himla mycket som återstår innan gräsmattan är fin och redo för årets första klippning. Vilket borde göras snart då den växer så det knakar!

Det var allt för mig!

//Emma


Charmtroll



Body från Danska Pippi

//Emma

Egentid

Nu sover lilla Bella middag och det innebär egentid. Men jag ska inte vara lat och slänga mig på soffan för det! Nej, jag har en hel hög med nya kläder till Bella som jag ska klippa bort lappar på och sen slänga i tvättkorgen.

Jag ska oxå gå igenom en hög med post och reklam som ligger här och tar plats.

Men först ska jag ta mig lite kaffe på verandan =)

//Emma

Lunch Paus

Nu är vi inne på en lunch-paus. Innan dess var vi ute på en långpromenad i solen =)




Det var gätteskönt ute och vi tittade på myllret i myrstacken och på blommorna.

//Emma

Ses i morgon

Det börjar kännas att jag varit uppe sen 04.20 imorse!! Trött som en gris med andra ord, hoppas att jag får sova som en gris oxå!

Bella har redan sovit i ca 3 timmar. Lilla skruttan =) Hon har härjat som en galning här hemma innan läggdax!

Ett väldigt trevligt samtal har jag haft på kvällskvisten oxå! Tack för det =)  Sen har pappa varit väldigt snäll och byggt en ny trapp åt oss idag. Och en grind till verandan, så nu kan Bella springa ut och in som hon vill när det är varmt ute =) Det blev gättefint! Tack så mycket!!

Jag fick även min födelsedagspresent av min bror, en DVD-spelare =) Helt perfekt då det behövs! Tack!!

Nu ska jag krypa ner under täcket.

Godnatt

//Emma

Till sandlådan

Idag efter jobbet hämtade jag Bella från dagis och direkt efteråt åkte vi till kupolen och shoppade ett sandlåde-kit =) Nu kan hon leka ordentligt i lekparken.



Bella tyckte att det var minst lika roligt att leka med grejerna inomhus!

Nu ska hon nattas!

//Emma

Hatisk

Nu är jag  en aning hatisk mot landstinget dalarnas rök-policy! Jag fattar inte hur politiker kan få sitta och bestämma över vuxna, myndiga människor!

HELT ÅT SKOGEN!!

Nu har jag snart jobbat mitt 7-timmars pass och det enda jag vill är att fimpa i nåns fejs!

Blääääääääää!

//Emma

Godmorgon Tisdag

GUD va trött jag är!!

Hur ska denna dagen sluta?

Nu ska jag åka till jobbet snart....wish me luck..

//Emma

Krya på dig Farmor

Idag jobbade jag till klockan 13.00 och efter det hade jag utbildning till 14.30. Sen fick jag reda på att min farmor åkt in till akuten! Som tur var hade jag inte hunnit sätta mig på bussen hem så jag kunde hälsa på henne en liten stund. Det verkade iallafall inte vara något allvarligt så hon får säkert åka hem redan imorgon =)

Jag kom hem ca 16.30 och redan då kände jag mig trött! (inte så konstigt med tanke på att jag hållt igång ända sedan 04.20 imorse!). Trots tröttheten bytte jag sängkläder, dammsög och tvättade en maskin =) Inte illa Emma!

Dessutom har jag precis gått en långpromenad i skogen med Boss! Och det är verkligen terapi för själen.

Det enda som återstår att göra nu är att ta en dusch och sen blir det en dejt med John Blund.

Godnatt

//Emma

Min vinst!

Efter jobbet idag åkte jag till posten och hämtade ut 2 paket. Nu tänkte jag visa innehållet i det ena av dom =)


Vinsten från Rebuz Kids var fint inslagen

Jag i princip slet upp papperet för jag var så nyfiken =)


Ett supergulligt set från Ugly Duck!!!

TACK så mycket =)

//Emma

Godmorgon Måndag

Visst är det härligt när väckarklockan ringer tidigt en måndagmorgon?

Speciellt när det regnar och blåser ute!!

Lite extra roligt är det att jag lär gå ut med hunden strax!

Och grädden på moset är att jag glömt mitt enda paraply hos någon!

Plus att jag redan målat på mascaran!

GREAT!!!

//Emma

Dagen i sin helhet

Vilken lång dag det har varit! Väldigt intensivt från början till slut. Jag har även haft väldigt bra samtal med olika personer. Så nu är min energi slut för idag, det ska bli skönt med en natts sömn för att ladda batterierna!

Efter frukost gick jag, Bella och Boss återigen till Torsång för en trevlig stund i lekparken =) Idag tog jag med mig en plastbunke och en liten slev hemifrån som Bella kunde ha i sandlådan och det blev väldigt uppskattat.

Bella fick gunga oxå, som synd är har dom ingen "bebis"-gunga där men det fanns en däckgunga med ett litet tillhörande däck under som jag kunde sätta henne i. Visserligen var hon i minsta laget för den men hon verkade nöjd och glad ändå ;) Och det var väl huvudsaken.



Personligen fick jag inte gunga för Boss, han blev galen redan när jag satte mig i den och började skälla som en besatt och bet efter mina ben. Så jag gav upp ganska fort!

Och vi hade verkligen tur med vädret!! Nästan på en gång efter att vi kommit hem igen började det spöregna och blåsa så fönsterrutorna skallrade! Ja ibland ska man ha tur =)

Sen på eftermiddagen kom Malin med hund på fika-besök, det var verkligen trevligt =) Det blev en hel del babbel och sen avslutade vi med att gå en långpromenad i skogen med vovvarna. Superskönt! Så nu har jag gått hela två långpromenader idag! Klockan hann väl bli halv åtta på kvällen innan Malin begav sig hemåt igen. Tack för trevligt besök =)

Nu har jag äntligen ätit och duschat så nu ska jag bara blåsa till peruken innan jag kastar mig i säng. Det ska bli såå skönt att få sova! (Synd bara att jag ska infinna mig på jobbet klockan 7 imorgon bitti).

Godnatt

//Emma

Dagens Tips

Jag har tidigare skrivit om att Liten och Trendig http://www.barnklader.net/ har total utförsäljning med 40% rabatt på allt! Nu har dom dessutom fraktfritt fram till måndag.

Jag har redan handlat där men kände mig tvungen att ta ännu en titt ;) Och jag hittade faktiskt 2 plagg som jag snabbt klickade hem:

Klicka för att visa större bild...
Ännu en body från Danska Pippi

Klicka för att visa större bild...
Den rosa baddräkten blev det oxå =)

Slutnotan på detta blev oxå strax över hundralappen.

//Emma

Godmorgon Söndag

Idag blev jag väckt klockan 07 och det var inte roligt! Jag skulle verkligen ha behövt sova ut känner jag men det får väl bli i ett annat liv!

Nu har jag iallafall kommit såpass långt att Bella är påklädd, fått ny blöja plus en vällingflaska. Snart ska jag ta itu med frukosten. Men jag känner mig helt seg!

Mina planer för dagen är att göra en repris av gårdagen och ta en promenad till Torsång så Bella får leka i sandlådan.

På eftermiddagen är det tänkt att Malin ska komma förbi på lite kaffe =)

Förövrigt är Mia på väg till Mallorca i detta ögonblick, jag är avundsjuk!

Ha en bra dag!

//Emma

Dagens Fynd

Förut nämnde jag att sidan http://www.melike.se/ har erbjudanden varje dag denna vecka. Hittills har jag tyvärr inte hittat något lämpligt köpobjekt...förutom idag =)

Dagens erbjudande är 40% rabatt på alla bodys och bodysuits!

Decoy Body
Jag hade velat haft en body i varje färg åt Bella, men det vita med girafferna var tyvärr slut i hennes storlek. Men dom andra 2 fanns kvar =)
Decoy Bodysuite Höna
Jag beställde oxå en pyjamas åt henne, tyvärr fanns det ingen bra bild på den men den är rosa med lila detaljer.

Summan för allt inklusive frakt blev hela 118 riksdaler!

//Emma

Dagens Middag

Nu ska vi sätta oss ner och inta dagens middag =)


Fiskgratäng med skaldjur.

Om man gillar räkor och musslor kan jag verkligen rekommendera den här!

//Emma

Kärleken mellan barn och hund

Nog finns det ett speciellt band mellan ett barn och en hund!



Ibland undrar jag vad dom säger till varandra.

//Emma

En förmiddag i lekparken

Nu har vi haft en mysig förmiddag i lekparken =) Tur med vädret hade vi oxå! När vi kom fram började det spricka upp och solen kom fram.

Bella tyckte att utflykten var gätterolig =) Som synd var hade hon ingen hink och spade som hon kunde leka med i sandlådan, men hon hittade en plastgrej som dög. Jag får handla lite roliga prylar till henne i veckan.


På sista bilden kan man skymta Torsångs kyrka så fint i bakgrunden =)

Det var verkligen en trevlig förmiddag!

Lunchen är avklarad och nu blir det dammsugning.

//Emma

Godmorgon Lördag

Jag är ledig hela helgen och det känns skönt!

Bella var ovanligt morgonpigg imorse och väckte mig redan vid 06! Rätt jobbigt faktiskt då jag är så trött! Skulle gärna ha sovit till nio idag. Men men...

Det är fortfarande mulet och blåsigt kan jag konstatera, synd med tanke på att jag tänkte ta med Bella och Boss på en utflykt till Torsång nu. Jag känner på mig att detta kommer att bli en seg-dag så det är lika bra att ge sig ut så tidigt som möjligt medan jag fortfarande är någorlunda vaken.

Men jag tror att jag måste spana in aftonbladets väderprognos först....

//Emma

Dagens Middag

Idag gjorde vi ugnsstekt falukorv, lök, äpple, tomater och hemlagat potatismos =)


Gott var det!


Nu har Bella somnat för natten och jag ska slänga mig på soffan med min godispåse! Nu är det nämligen dax att börja tänka på mig själv!! Och Gud vet att det kan behövas...

//Emma


So long!

Nu ska jag åka iväg och jobba natt igen!

Trevlig kväll på er!

//Emma

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Bokstavligt talat!

Jag var inne i köket när jag plötsligt började ana ugglor i mossen, så jag gick in i vardagsrummet för att titta vad Bella höll på med.

Detta är vad jag såg:


Hon vet så väl att hon INTE får vara på bordet! Busunge!

Vi har sovit bra inatt, Bella väckte mig 08.00 imorse. Det skulle ha vart skönt att få sova nån timme till eftersom jag ska ut och jobba natt (igen!) men det får väl duga.

Jag har fortfarande lite ont i halsen men är inte alls lika trött och slut längre =) Så idag efter lunch ska jag och Bella åka in till Ica och handla en del inför helgen (mat alltså).

Så med tanke på den utflykten borde jag nog upprätta en handlings-lista. Nu.

//Emma

Frid i själen

Idag har jag njutit av min trädgård! Det är så fint här =) Jag verkligen älskar att omge mig med vackra blommor!


Så här ser mina relativt nyplanterade blomlådor ut. 2 stycken likadana.


Gula och röda tulpaner har slagit ut i rabatterna.


Och gula prästkragar likaså.

Det här är verkligen den bästa tiden på året med att bo i hus! Min trädgård ger mig frid i själen =)

Godnatt

//Emma

Gummistövlar

Igår ville Bella absolut ha på sig sina nya gummistövlar! Så det fick hon, och sen ville hon knappt ta av sig dom =)



Jag är väldigt glad och nöjd idag =) Det har varit en toppendag!! Vi har lekt, myst och precis ätit middag. Nu är det bara att ta det lugnt och invänta Bellas bad om ca 50 minuter.

//Emma

Vaken

Jag vaknade 13.45 och jag är nöjd med det. Dessutom hann jag göra det som jag tänkt: Dammsuga, torka golv och slänga i en maskin tvätt. (Och druckit kaffe).  Så nu känns det väldigt bra och jag kan slappa resten av dagen om jag vill.

Sitter nu och väntar på att resten av familjen ska dyka upp.

xoxo

//Emma

Godmorgon Onsdag =)

Och jag har nu klarat av ännu en natts jobb och som befarat blev denna natten betydligt lugnare än den i lördags! Vi fick tom ett väldigt trevligt avslut genom att äta frukost tillsammans =) Och det är inte ofta det inträffar vill jag lova.

Så nu är jag mätt och belåten och väl hemkommen för denna gång.

Nu ska jag passa på att sova så mycket jag kan innan Bella kommer hem från dagis på eftermiddagen, för då blir det liv i luckan minsann ;)

Ha en bra dag!

//Emma

Snart drar jag!

Strax ska jag åka iväg till hospitalet för en natts jobb. Den här natten blir knappast lika krävande som den i lördags. Skönt!

Nu ska jag ta mig en till kopp kaffe och efter det fixa lite här hemma och packa min väska. Sen blir det bussen för hela slanten.

Tjing tjing

//Emma

Dagens Tips

MeLike fyller 2 år!

Och det firar dom hela denna vecka med olika erbjudanden varje dag.

Dagens erbjudande: 50% på hela ROCKEFELLA! Ange koden hurra i kassan.

Tyvärr hittade jag inget fint åt Bella, Rockefella passar nog killar bäst. Men man vet aldrig vad det är för erbjudande imorgon =)

www.melike.se

Om man handlar något denna vecka får man 15% att nyttja vid ett annat köptillfälle. Gäller tom 1/7.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Jag trodde inte mina ögon när vi klev upp idag och jag spanade in klockan... 09.13. Snacka om att vi har sovit!! Och jag vaknade av mig själv ca 10 minuter innan Bella slog upp sina bruna. Fast jag har drömt mycket inatt så jag har vaknat ett par gånger då och då. Men jag har trots det fått sova väldigt länge, och det är jag glad för då jag ska jobba natt!

Usch jag känner inte för att jobba natt när jag har ont i halsen plus att jag känner mig trött och slut i hela kroppen. Blää! Det ska bli spännande att få se hur det går.

Jag borde åka in till stan och handla oxå, men jag orkar inte det heller!

Jaja...Bella verkar det inte vara nåt fel på iallafall =)


Snor hon inte grejer ur kökslådorna så sitter hon och leker i leksakslådan.

Trökigt väder igen då! Mulet och blåsigt. Tur att det blev soligt och fint mot kvällen igår så vi kunde gå på en promenad innan läggdax =) Det var så mysigt så. Precis när jag dragit upp barnvagnen på verandan börjar det ösregna..haha! Snacka om timing! Men det regnade typ en minut eller nåt sen sken solen igen. Aprilväder!

Skönt att slippa laga mat idag då jag gjorde så mycket kycklinggryta igår =)

Men att tvätta kläder slipper jag inte tyvärr...så det ska jag ta itu med nu.

//Emma

Godnatt

Nu har jag precis kollat på Spårlöst på TV 4 (och gråtit en skvätt som vanligt). Nu är det dax för sängen. Hoppas mitt halsont har försvunnit tills imorgon!

Natti natti

//Emma

Jag kanske vinner igen...



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 300kr från Skattkammaren hos Tant Ulrika"

......vem vet?

//Emma

Dagens Middag

Vilket trökväder det blev idag.

Först tänkte jag ta en promenad efter lunch men ångrade mig så Bella fick sova inomhus istället. Hon sov så skönt idag så när klockan blev 15.10 insåg jag att jag var tvungen att väcka henne. Och det händer inte så ofta.

Nu håller jag på att laga middag.


Kycklinggryta =)

Min mage kurrar för det luktar så gott!

Nu ska jag gå och hänga tvätt innan det blir färdigt.

//Emma

Godmorgon Måndag

Tänk att jag är ledig hela dagen idag =)

Det ska verkligen bli gätteskönt! Jag känner mig fortfarande sliten efter lördagsnatten, mitt halsonda är kvar plus att jag är trött och seg. Men vi har sovit väldigt bra inatt! Jag somnade typ 22.30 och första gången Bella väckte mig var det ljust ute, men då var jag fortfarande trött som en gnu så jag la henne bredvid mig och vi båda somnade om direkt. Nästa gång Bella väckte mig var klockan 08.30! =)

Så det blev en väldigt sen frukost idag.




På bilderna har Bella rivit ner skorna från skohyllan i hallen. Hon tycker att det är roligt att leka med pappas skor för dom har så långa snören.

Förövrigt är jag klar med deklarationen =) Det gick lätt som en plätt att fylla i allt jag skulle på nätet. K2 blanketten var till och med lättare än vad jag trodde! Hurra!! Nu slipper jag åka till Falun idag =) Jag har verkligen ingen ork till det! Jag blir hemma heela dagen lång och bara njuter!

Nu ska jag ringa Malin och sen hoppa in i duschen.

Kram

//Emma

Gokväll

Gud va jag är trött!!

Totalt slut är jag efter den jobbiga lördagsnatten på akuten! Det var full fart från 21.00 - 05.30. Sen var det lugnare fram till 07 då jag äntligen fick stämpla ut och traska hem till mina föräldrar för lite välbehövlig sömn.

På eftermiddagen tog jag en promenad ner på stan, handlade lite på Ica och tog sen bussen hem. Tror att jag var hemma ca 17.30. Då var jag tvungen att provcykla min nya cykel som stod på verandan och väntade på mig =) Det blev några varv på gräsmattan, Bella tyckte det var gättespännande att se mamma cykla och Boss fattade som vanligt inte vad som pågick utan kutade efter som en galning och skällde högljutt! Bild på cykeln kommer antagligen imorgon.

Annars nu på kvällen har jag och Bella ätit smörgåsrån med ost och ärtsoppa (fast Bella fick inte mycket av soppan med tanke på att jag gärna vill sova ostört inatt). Men det var inte hela världen för hennes del då hon redan ätit middag ;)

Lekt med klossar har vi gjort oxå och dansat framför TVn....haha! Det blev en senare nattning för Bella idag så hon somnade inte förrän ca 19.45. Men jag ville gärna mysa med henne så länge som möjligt eftersom jag varit borta en hel helg!

En annan sak jag precis gjort är att jag skaffat mig ett BankID =) Så nu ska jag kunna deklarera min K2 blankett via nätet. Skulle vara skönt att slippa åka in till Falun imorgon bara för att fylla i en blankett.

Nej..imorn vill jag helst vara hemma och skrota, skulle vara riktigt skönt =) På min höjd att jag åker in till Kupolen en liten vända kanske.

Nu ska jag kasta mig isäng, är trött som en gnu. Dessutom har jag fått ont i halsen igen...blä!

Natti natti

//Emma

Underbara Dag

Jag vaknade närmare 10.30 idag =) Såå skönt att få sova ut eftersom det inte händer särskilt ofta! Frukosten åt jag ute i solen på balkongen, där jag oxå har setat bra länge så nu har jag fått mig lite färg =) Fräscht fräscht!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men inget ansträngande eftersom jag ska jobba natt och börjar klockan 21.00.

En skön barnledig slappardag med andra ord.

En väldigt trevlig sak som hände idag var att pappa kom förbi och berättade att dom skulle köpa en tvättmaskin på Siba och där har dom ett erbjudande just nu vilket innebär att dom få en cykel på köpet =)

Gissa vem som skulle få cykeln?

JAG!!

Så nu är jag jublande glad!!

TACK så gättemycket för det!!!

//Emma

Dagens Låt



I like it =)

//Emma

Vill ju va i solen

Det är så himla surt att behöva vara instängd på jobbet när det är så varmt och soligt väder! På första fikarasten satt jag i solen ca 10-15 minuter och snacka om att jag fick färg på den lilla stunden!! =) I like!

Nu har jag min sista fika paus innan jag går hem, jag slutar klockan 21.00. Då ska jag traska hem till mina föräldrar och sova över där, imorgon jobbar jag natt så då kan jag passa på att ta mig en tupplur på eftermiddagen oxå utan att behöva bli störd av små barn.

Nu ska jag ut och jobba igen så A-M får sig lite kaffe oxå, det vill hon nog ;)

//Emma

Godmorgon 1:a Maj =)

Det är alltid lika trevligt att vakna upp till vackert väder! Synd bara att jag ska jobba idag...

Vi sov bra inatt, Bella väckte mig inte förrän på småtimmarna men som vanligt somnade hon om direkt  hon kommit över i våran säng.

Boss har oxå sovit bra inatt, smällarna avtog rätt snabbt som tur var!

Nu är det dax för frukost =)

Ha en trevlig dag!

//Emma

Jag sket en lök

Jag har fortfarande inte somnat. Pga olika anledningar.

För det första hade Bella nåt slags damp-ryck nu på kvällen och var verkligen överpigg!! Jag la henne strax efter halvåtta och hon somnade inte förrän närmare 21-tiden. Det va inte så att hon skrek och ville komma upp utan hon satt upp i sin säng i godan ro och pillade med snuttetrasan, täcket, spjälorna och sina händer ett bra tag. Hon var tyst hela tiden men jag kikade in med jämna mellanrum. Till slut la hon sig ner och somnade.

För det andra pga stackars Boss! Han har aldrig varit skotträdd men innan vi flyttade från Elsborg i Falun var jag ute och gick en kvällsvända med honom och då kom det plötsligt en hög knall. Den var så hög så det skar i mina öron. Vi ringde t.o.m räddningstjänsten kommer jag ihåg, för jag såg rök från ett tak i samband med smällen. Från och med det har han blivit rädd för höga ljud...som idag. Jag trodde att när vi flyttade ut på landet skulle det bli bli lugnt på den fronten. Men icke! Här smäller det värre än värst! Så den stackars Boss har tillfälligt flyttat in i badrummet och där flåsar han på högsta volym!
Att inte vuxna människor har mer respekt än så! Att dom inte tänker på alla skotträdda djur och människor. Helt inzane!

Jag tänker iallafall föregå med gott exempel i den frågan och aldrig skjuta smällare eller fyrverkerier! Aldrig!!! För varför gör vi det?? Det finns ingen anledning! Som nu den sista april gör man det för att skrämma bort häxor och osaliga andar. Hallå! Vi lever på 2000 talet!!!!

Say no more!!!

En annan incident som inträffade idag var när Bella somnat och jag pratade med Malin i telefon. Innan hade jag kört ned våra soptunnor till vägen för vi har tömning i morgon.
Vi pratade i godan ro (jag var ute på verandan) helt plötsligt ser jag nån som stannar vid våra soptunnor och stirrar upp mot vårt hus. Jag påpekade det för Malin. Vårat hus ligger en bit från vägen och jag hade ljuset släckt på verandan så personen såg mig inte,  Efter några sekunder kom det en till med cykel som oxå stannade där. Plötsligt hör jag en skarp smäll och sen cyklar dom snabbt som attan därifrån!! Jäkla ligister!!! Dom brände av en smällare i en av våra soptunnor!

Jag ångrar att jag inte stod bakom garaget och lurade med en batong! Då jäklar hade dom fått cykla gossarna!

Trist är oxå att Boss va så rädd just då. Annars hade jag sagt att det var skummisar på gården, och då hade han genast rusat dit!!!

Ja...nu ska jag verkligen sova för jag är trött som en gnu!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0