En weekend på Säter?

Jag blir så jävla trött!!!

Nu sitter jag bara och stirrar rätt ut! Jag har hur mycket projekt som helst att göra innan läggdax och klockan är redan 18.40. Det betyder att jag måste bada Bella nu och sen se till så hon kommer i säng. Och jag tackar Gud för att åtminstone hon har rent och fräscht i sängen!

En annan får väl sova i en torkad lerhög med tillhörande skogsdunge....finns säkert loppor där oxå! Kul va?

Fast å andra sidan skiter jag i vilket just nu. Men kan nån va snäll och ge mig en weekend på Säter snarast innan jag får ett psykbryt a la hackspetten i Kalle Anka!!

Foto på entren till kliniken i Säter
Akutavdelning 90 i Säter

Godnatt!

//Emma

Godmorgon Sista April

Ja...imorgon är vi inne i Maj =) Tänk va tiden går fort!!

Nu har vi fikapaus här på akuten. Jag hade inte tänkt att blogga nu egentligen, utan istället tänkte jag fixa med mitt sommarschema, men jag glömde papperen i omklädningsrummet och jag är för lat för att hämta dom.

Antar att det är en hel del som ska titta på Majbrasor i kväll, jag är inte en av dom pga att Bella har läggningstiden kl 19 och innan dess ska middagen vara avklarad. Så vi skippar den i år.

http://nonicoclolasos.wordpress.com/2008/04/30/

Iallafall somnade Bella på stört i går kväll så det gjorde tydligen inget att hon sov middag så sent igår. Jag somnade vid 21-tiden så nu känner jag mig skapligt utvilad. Det gjorde jag dock inte imorse, då var jag skapligt trött.

Jag slutar klockan 14 idag med och efter det ska jag hämta Bella på dagis, det blir en repris av gårdagen kan jag säga =)

Ha en bra dag i det fina vädret.

//Emma

Min lilla vilding

Bella hade precis ätit mellis när jag hämtade henne på dagis, eller rättare sagt: smulat sönder sin smörgås och gett småbitarna till en av fröknarna ;)

Det blev en snabbvända på ICA innan vi tog bussen hem, Bella däckade innan vi ens klivit på. Hon hade inte velat sova nå middag på dagis idag.

Väl hemma blev det att packa in kylvarorna för att sedan grabba tag i Boss och gå en liten promenad. När vi kommit mindre än halvvägs väckte jag Bella, inte bra att hon sover middag så sent. Hoppas hon kan somna ikväll nu bara.

När vi kom hem gjorde jag i ordning middagen lite snabbt. Stekt falukorv, makaroner och grönsaker. Jag var vrålhungrig vid det laget.

Sen blev det att städa upp i köket och dammsuga. När jag befinner mig i köket hör jag att Bella tjuter av skratt, trots att dammsugarljudet dånar i öronen. Så jag smyger in i vardagsrummet och tittar, då springer hon runt och hoppar i soffan!! Och det vet hon mycket väl att hon INTE får! När hon fick syn på mig klättrade hon ner illa kvickt, därför fick jag inget kort på det.

Men jag fick några andra kort på henne när hon springer runt och leker =)


Hon är så söt min lilla vilding =)

Nu ska jag stoppa henne i säng och hoppas att hon somnar utan problem!

//Emma

Jobbar

Jag började 7 i morse.

Pigg och glad var jag när jag vaknade =) Det känns som en toppendag idag! Sovit bra har jag gjort oxå, ja det kan inte bli så mycket bättre helt enkelt =)

Nu har jag ätit min goda matlåda så nu är det dax att jobba lite till. Jag slutar klockan 14 idag och då bär det genast av till dagiset för att hämta hem min lilla skrutta.

Kram

//Emma

Dagens Tips

Barnklädes affären på nätet Liten och trendig har total utförsäljning just nu. Det innebär att det är hela 40% rabatt på allt! Ange koden rea som rabattkod i kassan.

http://www.barnklader.net/ 

Självklart har jag shoppat lite åt Bella =) Det blev 2 bodys och ett par byxor från Danska Pippi.

Klicka för att visa större bild...Klicka för att visa större bild...Klicka för att visa större bild...(Dom turkosa byxorna klickade jag hem).

Jag blir på ett sånt bra humör när jag fyndar =)

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det ugnsbakad Alaska Pollock, kokt potatis, äggsås och gröna ärtor. Den här gången gjorde jag äggsåsen på mjölk istället för grädde. Såhär i efterhand kan jag konstatera att grädde är godare och i fortsättningen blir det inte med mjölk!


Men det var gott i vilket fall som helst!

Innan vi åt gick vi en solig promenad mellan åkrarna, tur att vi tog en senare promenad då det var mycket varmare och skönare ute nu!

Nu ska jag fixa med disken innan det är dax att lägga Bella.

//Emma

Tiden går fort

Vi har fortfarande inte kommit ut på någon promenad. Men vi har iallafall varit ute i trädgården ett bra tag. Vi har krattat och lekt. Bella och Boss har haft väldigt roligt tillsammans =) Det är så kul att se dom.

Bella har hunnit med att ramla några gånger oxå, men det är ju tyvärr oundvikligt i den åldern. Som tur var gick det bra alla gångerna.

Meningen var att vi skulle äta lunch vid 12.30 men Bella talade om att hon var trött och ville sova, så nu sitter jag och äter en sen lunch för mig själv. Lilla skruttan får väl äta sen när hon vaknar igen.

Nu ska jag roa mig med att betala räkningarna.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Jag är riktigt seg nu på morgonen, kan bero på att jag inte sovit så bra inatt. Men inte pga Bella för hon har sovit som en stock som vanligt. Jag har sovit oroligt och vaknat till och från...mycket drömmar oxå. Drygt! Men det gör inte så mycket eftersom jag är ledig idag med =) Så jag kan gott gå runt i min seg-Berta värld!

Det här är mobilen jag fick när jag fyllde år:

Sony Ericsson W302 Walkman
En Sony Ericsson W302 Walkman

Jag är riktigt nöjd över den fina presenten =) Tack mamma och pappa!


Den här fina rosa orkidén fick jag oxå av dom =)

Så nu har jag ett fint orkidé-fönster i köket!

Jag fick även en slant av min farmor. Tack!
 
Och ett väldigt uppskattat frisörbesök. Tack!

(Sen ryktas det om att ännu en present ligger och lurar på mig, ska bli spännande att få lägga vantarna på den).

Och ett stort tack till tjejerna för allt ni bjöd på i lördags!

Från det ena till det tredje...va kallt det verkar vara ute idag! Vi har 13,9 här i skuggan. Fast en promenad blir det iallafall, frågan är bara om den blir så lång med tanke på att jag känner av min ischias i vänster sida (som vanligt) jag har inte känt av den sen jag var höggravid men jag måste ha krattat på något oergonomiskt sätt igår för det var efter det som jag började känna av det.

Ha en bra dag

//Emma

Varför...

....är det så dåligt utbud på alla kanaler??

Antingen blir det CSI eller Spårlöst....hmm? Fast jag är inte så sugen på någon av dom om jag ska vara ärlig.

Jag får väl zappa lite då...

//Emma

En mysig dag

Först gick vi en långpromenad efter lunch, superskönt! Va konstigt det känns att kunna gå ut i kjol och linne utan att frysa!


Bella sov större delen av promenaden.

Sen när vi kom hem tog jag itu med lite krattning på framsidan och efter ett tag ville Bella oxå hjälpa till =)


Så duktig så =)

Nu ska jag stoppa lilla fröken i badet.

//Emma

Jag vann!

Jag vann tävlingen hos Tant Ulrika =)



Så nu har jag alltså vunnit ett hemligt paket från Ugly Duck värt en femhundring!! Det passar väldigt bra då Ugly Duck är en av mina absoluta favoriter i klädesväg för barn =) Bella kommer bli så fin!

Grattis till mig!

//
Emma


Godmorgon Måndag

Snacka om att vi har sovit skönt i det här huset inatt! Jag somnade strax efter 21 och Bella somnade typ 18.30. Sen väckte hon mig nångång när det var ljust ute och då la jag henne bredvid mig, vi somnade om direkt. Sen vaknade jag av mig själv klockan 09.00! Bella vaknade stax efter. =) En riktig sovmorgon med andra ord!

En bra start på denna lediga dag =)

Bella är det fullt ös på! Hon springer fram och tillbaka ibland och sitter och leker ibland. Väldigt omväxlande. Det är inte lätt att fånga henne på bild numera...jag brukar passa på när hon tittar på TV.



Vi har inget speciellt inplanerat här idag, förutom en långpromenad efter lunch och det ska bli gätteskönt! Äntligen känner jag mig såpass frisk att jag orkar med det =)

//Emma

Hahaha!

Ja det blev en del roliga kort från igår! Här bjuder jag på ett par utvalda:






//Emma

Oj oj oj...

...va jag hade roligt igår =)

Och som vanligt är det förfesten som är bäst! Det var ju så soligt och varmt ute så vi höll mest till ute på verandan och på gräsmattan.

Riktigt nice =)

Supergod mat var det oxå, den åt vi ute på verandan. Men nåt kubbspel hann vi inte med, det får vi ta en annan gång istället.

Jag tänkte lägga in bilder här lite senare för nu orkar jag inte. Jag har precis bråkat klart med överdraget till soffan som jag tvättat. Men nu sitter det på plats igen =) Dammsugit och duschat har jag gjort oxå så nu ska jag ta och ringa mina föräldrar och säga att dom kan komma hit strax. Dom är på kupolen med Bella för tillfället.

Tjingeling

//Emma

Bilder



Bjuder på ännu en bild av mig själv.



Jag vet att jag e snygg! Hahaha!!

//Emma

Tjejfest

Nu har vi tjejfest!!!


Varmrätt: Fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker


Efterrätt: pannacotta med hallon


Therese, Tessan, Malin E och Jenny

Nu ska vi fixa oss iordning =)

Förövrigt har jag lärt känna en av grannarna på ett något annorlunda sätt!

//Emma


Jag är generös!!

Jag känner mig väldigt generös och bjuder på en bild av mig själv! Jag brukar normalt inte göra det men detta är ett stort undantag! Malin E ville ta en bild av mig innan jag tar på mina strumpbyxor! Detta är strumpbyxorna jag köpte..ja innan jag tog på mig dom.


Jag var osäker på om dom skulle passa då det bara fanns all size.


Men det gjorde dom =)

Var snäll och igonrera min ojämna solbränna ;)

//Emma

Liten paus

Nu är jag barn och hund fri =)

Malin hade även med sig ett kubbspel, så nu kan vi roa oss =) Tack Malin för allt!

Direkt jag blev för mig själv började jag fixa här hemma. Nu har jag plockat rent på golven, satt tillbaka några nytvättade fodral till dynorna i soffan, kört igång en diskmaskin och en tvättmaskin.

Så nu kan jag ta en liten välförtjänt paus =) Men den blir inte långvarig dock.

Självklart har jag även höjt upp volymen på radion och jag känner redan partystämningen infinna sig =)

//Emma

Godmorgon Lördag

Äntligen är du här!! =)

Jag gick och la mig tidigt igår fast det tog ett tag innan jag somnade då jag kände mig lite som ett barn på julafton =) Sen vaknade jag kvart i 5 av mig själv. Och runt 5 vaknade Bella och ville ligga i våran säng. Bella somnade om på 2 röda men jag har mest legat i nån sorts halvdvala, tills Bella väckte mig 07.30. Då var jag trött och ville somna om..haha!

Nu sitter jag här som nåt sorts offer i min morgonrock. Jag borde egentligen fixa frukost så vi får det avklarat då Malin kommer hit klockan 9. Hon ska lämna öl till mig, stanna på en kopp kaffe och sen ta med sig Boss hem till sig. Jag tror inte att Boss skulle gilla att umgås med ett gäng partajande brudar...

Nä, dax att sätta fart!

//Emma

Längtar!

Å vad jag längtar tills imorgon!!!

För då fylls det här huset till bredden med partystämning =) Det vankas tjejfest med andra ord! Och det ska bli såå roligt!

Jag tror att vi blir 5 stycken, som det ser ut nu. Kanhända att det dyker upp någon till.

Det som jag vet nu är att Jenny och Malin E kommer hit på tidiga eftermiddagen, så jag har massor att fixa här hemma innan dess. Både inne och ute.

Men jag tänker inte stressa!! Istället tänker jag prioritera att lata mig i solen en stund mitt på dagen =)

Gud så skönt!

Nu har Bella just somnat, snacka om att hon var vild nu på kvällen!! Hon sprang fram och tillbaka och skrek och skrattade. Ett tag var jag säker på att hon hade fått i sig några nävar strösocker...men burken stod kvar på hyllan ;)

Nej nu ska jag göra sista rycket innan läggdax och det betyder tillverkning av pannacotta.

Godnatt

//Emma

Dagens Tips

Idag blev jag tvungen att masa mig in till stan för att inhandla diverse saker. Det första jag gjorde var att finkamma klädaffärerna på kupolen i jakt  på en top/linne som jag ska ha på mig imorgon kväll. Och det var lättare sagt än gjort! För det första var jag ute efter färgen svart, och när jag kollat i flera butiker insåg jag att svart inte verkar vara vårens färg. För det andra var jag ute efter en kortare modell då jag ska ha kort kjol till. Det verkar inte heller vara inne med korta modeller.

Efter mycket om och men hittade jag tillslut ett plagg som var godkänt. Dessutom inne på JC av alla ställen ;) Haha!

Dagens tips: Cubus på kupolen i Borlänge har 30% rabatt på alla kläder idag och 15% rabatt på all make up! Observera att detta gäller endast idag! Så passa på!

Så givetvis blev det lite shopping även på nyss nämnda ställe =)



Jag köpte ett 3-pack svarta strumpbyxor, guldiga armband och ett nagellack. Summan efter avdragen rabatt blev endast 115,50. Till ordinarie pris hade det blivit 143 kronor. Tyvärr hittade jag inget att ha på mig där och det var ju synd.

Jag var oxå in på apoteket och köpte nässpray med kortison, hoppas det funkar på mina bihålor!

//Emma

Godmorgon Fredag

Klicka f�r att st�nga bilden
Idag bjuder jag på en 3 år gammal bild på mig själv. Om jag inte minns helt fel så är vi på förfest. Cattis hade släpat med mig hem till nån snuskig doktor..haha! (Vi var inte där så länge om man säger så).
Bilden har jag snott från Cattis

Härligt att vakna upp till strålande väder idag igen =) Jag vaknade klockan 06.00 av mig själv! Och då hade jag sovit minst 8 timmar i sträck så jag var pigg och gick upp. Bella vaknade bara några minuter efter mig.

Hittills har jag hunnit fixa iordning Bella och gett henne välling, provat kjolen jag ska ha imorgon (sitter perfekt), letat efter mina stay-ups (hittade ett par...tyvärr hade det gått en maska på en av dom...måste hitta mitt andra par!) och tittat på vädret...ser fortfarande fint ut imorgon =)

Nu ska jag leta efter pannacotta-receptet och se vilka ingredienser det finns hemma.

Ha en solig dag!

//Emma

Nu är jag nöjd

Jag har tagit itu med några projekt nu på dagen =) Och jag känner mig riktigt nöjd över det!

Efter lunch klädde vi på oss och traskade i sakta mak upp till gläntan i skogen där det oxå är en dumpningsplats för ris och sånt. Där lämnade jag all gammal ljung som jag haft på verandan. Såå skönt att bli av med den!


Dumpningsplatsen                                                                    Bella


Boss vägrade titta in i kameran!

Snacka om att det var varmt ute! Jag hade nog knappast behövt bylta på mig tjockaste vinterjackan och mössan...haha! Jag tog det säkra före det osäkra eftersom jag är förkyld.

När vi kom tillbaka började jag vårstäda på verandan plus att jag planterade blommor i den ena blomlådan, sen tog jorden slut! Måste komma ihåg att köpa mer imorgon då jag ska in till stan. Och så håller jag på att tvätta stolsdynorna =)

Så nu är jag en bra bit på väg inför festen på lördag! (Idag bestämde jag att det blir fest med tanke på att febern har försvunnit och jag känner mig redan piggare). Tjohoooooo =)

Nu är det mellisdax!

//Emma

Allan i Dalen?

Det här sms:et fick jag imorse...

"Grattis på namnsdagen en dag för sent men ändå. Hoppas allt är bra med dig. Må gott GT"

Först trodde jag att personen ifråga hade skrivit namnsdagen istället för födelsedagen och trott att jag fyllde år igår. Men jag kände inte igen numret och jag känner ingen som har initialerna GT.

Så jag kollade upp det på hitta.se och det visade sig vara en Gunnar Theyson (eller hur efternamnet nu var). Och han bodde i Brottby. Jag känner ingen Gunnar i Brottby.

Lite komiskt att han skulle skicka till fel person just på min födelsedag ;)

Förövrigt...dom som hade namnsdag igår heter antingen ALLAN eller GLENN. Och vad jag vet heter jag inte så.

//Emma

Min födelsedag!




Denna torsdag är bara min eftersom jag fyller år idag =)

Tack Malin för alla kommentarerna på morgonen, alltid trevligt när någon "sjunger" för en!

//Emma

Rent Hus

Foto: TV4/Scanpix

Ett av mina favoritprogram är helt klart Rent Hus på Tv 4! Man får massor av bra städtips och en hel del information om vad som händer om man slarvar!

Alltid efter programmet blir jag riktigt sugen på att städa..haha! Det slår aldrig fel! Det kommer jag med all säkerhet att bli ikväll med, men jag är så trött så det orkar jag nog inte.

Ja...Rent Hus inspirerar mig verkligen!

Nu ska jag bänka mig framför TVn för nu börjar det snart =)

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det stekt falukorv, potatis, varma grönsaker, kantarellsås och feta ost. Det va så gott så nu har jag förätit mig totalt! Proppmätt är bara förnamnet! Det skulle såklart varit godare om jag haft hela mitt smak- och luktsinne i behåll....men man får vara glad för det lilla.



När vi nästan ätit färdigt började Bella leka med sin drickamugg genom att vända den upp och ned så vattnet droppade ut på bordet. Jag sa åt henne flera gånger utan resultat. Till sist fick det vara nog så jag skulle ta den ifrån henne...och vad gör jag? Jo när jag sträcker ut min arm mot muggen välter jag mitt eget vattenglas (modell stor) så det bildas en mindre insjö på bordet!

Så kan det gå när inte haspen är på! (Som min farmor skulle ha sagt).

//Emma

En överraskning

Ett av mina töntiga mammadrag är att jag tycker att det är kul att gå med i bokklubbar för Bellas räkning. Först var det Goboken men jag insåg rätt snabbt att den inte var något för oss så den prenumerationen är avslutad sen länge.

För ett tag sen gick jag med i en annan, Baby Disney. Och den gillar jag mycket mer! Positivt med den var oxå att med första paketet fick jag med en lapp där det stod vad alla nästkommande paket innehöll. Perfekt! Då ser man på en gång vilka man vill ha och inte. Så efter första paketet hoppade jag direkt till paket nummer 5.

Och det var just detta paket som landade i brevlådan idag =) Till Bellas förtjusning!


Ett gättefint knopp pussel


Kanin i ett litet sött mjukisformat


2 böcker: "Lär dig med Puh om Vänner" och "Lär dig med Puh om Kläder".

Ja det var då en trevlig överraskning idag =)

//Emma

Hjärnsläpp?

Jag var ju och handlade efter att jag slutat jobbet i måndags.

Då köpte jag toapapper...trodde jag!

Alldeles nyss kunde jag konstatera att det inte var det...jag hade nämligen inhandlat hushållspapper istället.

//Emma

)=

Bella verkar ha åkt på ett bakslag. Hon sov ca en timme igårkväll, sen började hon skrika. Det tog en halvtimme innan hon blev lugn. Då gick jag och la mig med henne. Det tog gättelång tid innan hon somnade, hon skrek till och från. Jag blev orolig att hon skulle ha ont nånstans. Men tillslut somnade hon iallafall men jag har vaknat oräkneliga gånger inatt då hon vaknat till och skrikit.

Imorse tog jag tempen på henne och den visade 37,9..hmm. För att vara henne är det en klar febergräns. Hon kändes varmare oxå. Så jag ringde än en gång vårdcentralen och vi kom fram till att sköterskan skulle diskutera Bella med en läkare och sen ringa upp mig i eftermiddag. Så det visar sig vad dom kommer fram till.

Jag har ingen feber idag men ligger oxå på gränsen. Men förkyld är jag iallafall!


Ett positivt tecken är att hon verkar pigg och leker för fullt =)

Nu sitter hon och mölar pannkaka så aptiten är det då heller inget fel på! Skönt!

//Emma

Så less på det här!

Har jag inte blivit sjuk IGEN??

Nu är jag verkligen less på det här!!! Ända sen den 21:a Mars har jag varit sjuk eller krasslig om vartannat. Nu får det väl vara nog! Först blir Bella sjuk och sen jag..om och om igen. Nu har jag åkt på feber oxå..plus förkylning.

Då var det alltså ingen allergi...bara ännu en förkylning på g. Då vet jag det!

Hoppas verkligen jag är frisk till på lördag! Då vi har planerat tjejfest här och allt. Jag får se till att kurera mig ordentligt. Som tur är köpte jag en flaska Kan Jang när jag var på stan idag.

Och hemma från jobbet blir jag imorgon...suck! Karensdag nummer 2 denna månad!

Ja jag säger då det....ska det aldrig bli bra?

//Emma

Sug på den du!

Alltid de gånger jag har ringt till olika bolag då internet eller parabolen inte funkat som de ska så har människan jag pratat med påstått att det är fel på våran dator/TV.

Undrar varför dom alltid säger så? Antagligen för att dom ska slippa leta felet hos sig själva! Latmaskar!

Men det roliga är att i slutändan har det alltid visat sig att problemen är sådana som dom själva alt. en tekniker kunnat fixa.

Inga fel på våra grejer med andra ord ;)

Samma sak hände nyss då jag upptäckte att det inte gick att komma ut på nätet. Detta är tredje gången det händer sedan i september! Jag ringer Telia och gubben på support säger att det säkert är en blockering i vårat virusprogram och det kan inte han göra något åt. Men tänk om det inte är det då? sa jag. Då sa gubben att han kunde göra en uppdatering men han trodde inte att det var felet.

Men efter uppdateringen funkade allt klockrent! Sug på den du, GUBBE!

//Emma

Tisdag idag...

...vilket intelligent konstaterande ;)

Jag har precis ätit frukost och strax ska jag göra mig klar för dagen. Idag har jag planerat att jag och Bella ska ge oss iväg in till stan för lite blomster-shopping =) Jag tänkte fortsätta med min plantering på verandan. Mitt mål är att vara färdig med det senast på torsdag (då jag även fyller år).

Röd & rosa bukettAprilbuketten Röd & rosa bukett 
Igår fick jag en hel del krattning gjord oxå =) Jag är nöjd med min insats!

Bella är fortfarande helt fri från feber =) Men hostan och snuvan är kvar så jag fick lov att ge henne en dos hostmedicin mitt i natta. Men sen sov vi skönt ända tills klockan 8 =)

Ledig hela dagen är jag, och det känns såå skönt!

Ha en bra dag!

//Emma

=)

Idag har jag varit väldigt snuvig och trött. Men jag har iallafall varit på apoteket och inhandlat antipollen-tabletter. Hoppas dom hjälper!! Än så länge har dom inte det, men det är ju första dagen trots allt.

Men dagens bästa är att Bella har varit feberfri hela dagen idag =) Utan alvedon! Hurra!!! Vilket innebar att vi inte behövde blanda in någon doktor.Givetvis har hon inte varit på dagis idag!

Jag har jobbat 7-14 idag (fast jag fick gå 30 minuter tidigare). När jag slutat blev det inköp på ICA och efter det hemfärd =) Det är alltid lika skönt att komma hem igen =) Hem ljuva hem! Min cykel har fått sig ett vårlyft oxå, ny sadel, nypumpade däck och till och med en smörjning =) Det ska bli så härligt att få ge sig iväg på en cykeltur!

Synd bara att cykelnyckeln är borta! Jag har letat överallt men ICKE!

Bella somnade som en stock prick klockan sju, hon blev så trött efter det långa kvällsbadet =) Hoppas hon slipper vakna av att hon hostar inatt!

Nu har jag precis öppnat en sån här:


Hela dagen har jag sett fram emot en iskall öl! Och nu har jag en =)

Nu tänkte jag slappa en liten stund och sen ge mig ut i trädgården och kratta kvistar.

//Emma

Allergi?

Hmm...jag funderar fortfarande på om jag har utvecklat pollenallergi i år. Eftersom jag känner mig småförkyld hela tiden, det kliar i halsen plus att jag är mycket tröttare än normalt. Imorgon ska jag gå till apoteket och inhandla allergi-preparat få se om jag blir bättre! I hope so!

Jag håller tummarna för att Bella blivit bättre under dagen!! Men jag vågar inte hoppas för mycket.Får se om hon vaknar inatt och är brännhet. Gör hon inte det så vågar jag hoppas =)

Det gick bra på jobbet, rätt mycket att göra dock så jag är skapligt trött nu.

Idag fick Bella en bok av sin farmor och farfar:


Hahaha! Jag tyckte den var rätt rolig =)

Men jag har en aning om att den kan bli rätt användbar i framtiden då borsta tänderna inte ingår i Bellas topp-10-lista!

Nu ska jag äta en skål nudlar och sen blir det nog sängen för min del. Jag ska börja jobba klockan 07.00 imorgon bitti.

Godnatt

//Emma

Hej

Då är jag åter på jobbet =) Ska jobba 9-18 idag. Och jag ska även jobba som vanligt imorgon. Bella är fortfarande dålig. hon väckte mig kl 01.30 i vanlig ordning pga att febern stigit till strax över 39....igen! Hon hade en väldig hosta då med.

A är hemma med henne ett par dagar nu så jag får komma ifrån hemmabubblan ett tag. Det ska faktiskt bli skönt att få syssla med någonting annat. Jag har märkt att jag blir så förslöad av att gå hemma flera dagar, fast det har ju faktiskt varit skönt att få lite vila oxå.

Hoppas ni får en bra dag

//Emma

Sliten

Nu ska jag lägga mig och sova!

Jag har legat på sofflocket sen strax efter halvåtta. Riktigt skönt var det! Och ännu skönare ska det bli att få sova! Jag önskar att jag kunde få gå i ide 7 dagar i sträck. Jag känner mig trött och sliten ända in i själen. Inte ett dugg kul nu när det är meningen att man ska ha vårkänslor och ha ett strålande leende på läpparna.

I födelsedagspresent önskar jag mig energi och glädje.

Tror ni att jag får det?

Godnatt

//Emma

Med solen i fejset =)

Bella har sovit middag länge nu, men det behöver hon göra!

I ca en timmes tid har jag setat påpylsad på verandan och solat mig =) Solen är varm och skön men det blåser fortfarande kallt!

En proppfull tvättmaskin har jag precis kört igång, få se om jag orkar utföra någon annan syssla idag eller om det får vara ;)

Det var då väldigt skönt att få vila en stund iallafall!

Nu håller nog skruttan på att vakna till liv tror jag...

//Emma

Godmorgon Lördag

Jag vaknade bara en gång inatt och det var 01.30 när Bella gnällde i sömnen. Jag lyfte över henne till mig och kände då att hon återigen var kokhet! Jag väckte henne och tog tempen..40,1..det är värmerekordet hittills!

Har hon inte blivit bättre till på måndag tänker jag stämma träff med doktorn!

Vi somnade om och jag vaknade av mig själv närmare 08, Bella råkade jag väcka då jag klev på en knarrande golvplanka strax därefter.



Bella är det full fart på just nu då hon återigen har alvedon i systemet. När vi vaknade imorse tog jag tempen på Bella igen och då visade den 39,0 så då gav jag henne en till. Helt sjukt vilken seg feber hon har åkt på! Och när hon ligger runt 39-40 grader då vill hon knappt dricka en gång, så jag känner mig tvungen att ge henne piller. Suck...

Idag kommer återigen bli en seg hemmadag med ordet vila som rubrik.

Vi kanske tar en liten tur med vagnen, men det blåser ju så kallt så vi avvaktar får se om det blir bättre framåt dagen.

//Emma

Going to bed

Nu ger jag upp för idag!

Bella fick en alvedon ett par timmar innan läggdags, rätt klokt med tanke på att det tar ett tag innan den verkar. Så när jag la henne vid halv åtta somnade hon som en stock på 2 röda. Jag har fortfarande inte hört ett pip ifrån henne. Inte ens en liten hostning!

Hoppas hon sover skönt hela natten och vaknar piggare och friskare imorgon!

Själv har jag ont i ryggen, inte kul! Men det blir så när man har en febrig och ledsen liten flicka att bära runt på. Hon vill såklart gärna sitta i mammas knä. Och när mamma reser sig upp ska hon givetvis sitta fastklistrad runt halsen på mig. Men hon får det! Hon mår ju faktiskt inte bra.

Godnatt

//Emma

Mobiler och SIM-kort

MEN ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Som jag har krånglat med dessa mobiler. Men nu har jag kommit fram till 2 saker!

1. Det var mitt SIM-kort det var fel på. Nu har jag fått ett nytt som precis blivit aktiverat =) Så nu kan jag nås på mitt vanliga nummer igen =)

2. Det var fel på min mobil oxå! (Som att det inte räckte med SIM-kortet).

Överlycklig blev jag när mitt nya kort blev aktiverat! Jag i princip kastade in det i mobilen jag lånat av pappa! Då upptäckte jag till min fasa att den var bunden till Telia...så det gick inte så bra för mitt comviq kort!

Då skyndade jag mig att byta till min mobil. Men upptäckte genast att den var helt kaputt!

Mitt sista alternativ var mobilen jag lånat av Malin!

Och jag kan lova att jag bad till GUD ex antal gånger under tiden! Och ser man på...den FUNKADE!!!!!

Jag känner mig som ett barn på julafton =)

//Emma

Vårplantering

Tjohoo! Äntligen har jag börjat plantera blommor på verandan =)

Mamma var här en sväng idag och då hade hon med sig 6 plantor med gula penséer och ekologisk blomgjord =) Så när hon åkt hem och vi tagit en liten barnvagnspromenad satte jag igång med projekt plantering =)


Dom i krukorna på fatet ska jag ha på bordet. Dom andra 3 ställde jag på den gamla pallen...den fick sig ett litet lyft om man säger så! Men jag har inte riktigt bestämt mig för vart jag ska placera den kreationen. Nu står den precis vid ingången.


De här godingarna har ploppat upp på framsidan nedanför verandan  =)


Under tiden passade Boss på att sola på gräsmattan och nästan precis när jag var färdig vaknade Bella upp från sin eftermiddagslur.

Nu är det bara blomlådorna som ska fyllas upp.

Tack mamma för blommorna och jorden =)

//Emma

Godmorgon Fredag

Och idag fyller Mia 25 år!  Grattis =)

Natten var inget vidare. Bella sov oroligt så jag la henne bredvid mig. Det tog gättelång tid att få henne att somna. Hon grät och hostade om vartannat och var gättevarm.  Jag tror ingen av oss somnade på riktigt förrän efter 02 nångång.

Nästa gång jag slog upp mina blå var klockan 07.50 =) Och det kändes riktigt skönt! Då fick jag sova några timmar i sträck iallafall. Bella vaknade ca 20 minuter senare. Och jag lyckades få i henne nästan en hel vällingflaska..hurra!!! Hon har vägrat dricka något ända sen igår eftermiddag, så inatt tog jag en doseringsspruta som jag drog upp saft i och pytsade i henne. Det gick faktiskt bra =)

Nu på morgonen hade hon ingen feber alls men det beror på att hon fick alvedon inatt. Så jag räknar med att den kommer tillbaka under dagen.

Jag har även ringt vårdcentralen för Bellas räkning och ställt lite frågor så nu är jag nöjd och allt känns bättre =)

Nu ska jag äta frukost och senare kommer min kära mor på besök!

//Emma



Myskväll

Det blev en oplanerad myskväll i soffan =)

Bella vaknade närmare halvåtta och kunde inte somna om, hon var fortfarande väldigt varm. Inte ville hon dricka heller. Så jag tog med henne, kudden och täcket och bäddade ner henne i ena änden på soffan.

Nöjd var hon =) Hon låg där och snuttade i godan ro.

Men efter ca en halvtimme blev det mer fart på henne. Då ville hon vara med och läsa min tidning och leka tittut och klänga och busa och Gud vet allt!

Så när klockan var 21 kunde jag konstatera att hon inte var lika varm längre och defenitivt inte slö! Då tyckte jag att hon kunde lägga sig i sin egen säng igen. Och det gick hon med på utan protester =)

Så nu sover hon sött! Och jag ska alldeles strax göra detsamma =)

Godnatt

//Emma

Febrig Fröken

Nu på kvällningen insåg jag rätt snabbt att Bella inte är på bättringsvägen. Innan jag skulle göra middag blev det märkligt tyst från vardagsrummet. Jag gick dit och tittade och detta var vad jag såg:



Hon hade lagt sig i soffan. Där låg hon skapligt tyst i ca 40 minuter tills jag kom och hämtade henne och placerade henne vid middagsbordet. Men som jag misstänkte rörde hon inte sin mat. Några klunkar nyponsoppa var allt hon fick i sig.

Efter maten myste vi i soffan en stund men jag såg att hon hade väldigt tunga ögonlock, så det blev en relativ snabb nattningsprocedur. 39,8 i temp och het som en kamin! Mer alvedon! Hon somnade ca kvart över sex...på några sekunder. Jag har inte hört henne hosta något sen dess, däremot har jag hört mumlanden. Kanske feberyra?

Nu tittar jag till henne varannan minut känns det som, något nervös över att hon ska drabbas av feberkramper. Inte för att hon behöver göra det men...man vet aldrig! Nu hörde jag en liten hostning...

Usch..jag tycker inte om när hon är sjuk!

//Emma

Jag tävlar



"Jag är med i utlottningen av ett hemligt paket från Rebuz Kidz, värde 500kr hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"




"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Pippilotta hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

//Emma

Lugn och ro

Idag blir en väldigt lugn och skön hemmadag. Jag gjorde alla mina "måsten" på förmiddagen så som: tvätt, dammsugning och röja upp i köket. Skönt att ha det gjort så kan jag bara ta hand om Bella och slappa sen =)

Bella har sovit middag ca en timme nu, jag hör henne hosta i sömnen då och då...lilla skruttan. Men hon hade "bara" 38,3 i temp innan jag la henne, och den siffran utan påverkan av alvedon =) Så har vi tur är det på väg åt rätt håll alla redan.

Medan Bella sover har jag druckit ett par kaffekoppar och pratat i telefon. Trevligt! Mia ska ha sin 25-årsfest imorgon kväll, jag skulle gärna ha velat gå men det kan jag inte. Vi får ses den 25:e här hemma istället =) Då jag ska ha min födelsedagsfest. Jag ser verkligen fram emot det =) Hoppas jag är helt frisk till dess bara!

Dagens positiva : Jag är snygg i håret tack vare besöket hos frissan igår =) Plus att mina naglar växer som ogräs! Det kan jag tacka vårsolen för! Annars har jag rätt taskig kvalitet på dom...tyvärr!

Saker som behöver ordnas innan festen: Åka en vända till soptippen med diverse skräp som bara står och att köpa blomgjord och blommor så jag kan slänga den gamla ljungen åt fanders och få vårfint på verandan =)

Det va det det!

//Emma

Torsdag

Jag skulle egentligen ha jobbat 7-16 idag men eftersom Bells är sjuk stannar jag hemma med henne. Då kan jag passa på att vila upp mig samtidigt, känns som att det behövs. Jag känner mig väldigt sliten! Sen är jag ledig fredag och lördag, så nu fick jag 4 lediga dagar på raken =) Men igår räknas inte riktigt tycker jag. Det blev lite stressigt och jag hade huvudvärk hela dagen.

Innan vi traskade hem till Jenny igår stannade vi till på stan och kikade i affärer. Målet var mockasiner eller inneskor som Bella ska ha på dagis.

På KappAhl såg jag direkt en REA-ställning på barnavdelningen och jag drogs dit som en geting till ett fikabord!! Inte nog med att det var REA, det var dessutom halva REA-priset!! Och det resulterade i det här fyndet:


Snickarbyxor till Bella. Endast 49,50!

Sen blev det Lindex för att leta mockasiner. Döm om min förvåning när dom endast hade ett par på hela bebis-avdelningen! Katastrof! Och dom var fula och trasiga! Det fanns 3 par kvar och alla hade brister! Jag tog med mig dom som var mest trasiga och visade upp dom i kassan. Snacka om dålig kvalité! (Det var Lindex eget märke så se upp).


Nej det blev H&M istället. Och där köpte jag dom här sandalerna/inneskorna:



Rosa och söta =) Perfekta att ha på dagis. 69,50!

Tack gammelfarmor! Jag köpte de här sakerna för påskpengarna som Bella fick av henne =)

//Emma


Inte igen!

Lilla Bella har blivit sjuk IGEN! Stackarn =( Får hon aldrig vara frisk en längre period?

Nu har hon 39,6 i temp, hostar och snorar. Så det blev att återigen plocka fram förrådet av alvedon, hostmedicin och nässpray. Verkligen tur att allt fanns hemma!

Hon verkade pigg på förmiddagen när vi åkte in till Falun, men när jag lämnade henne hos Jenny började hon kännas varm. Och när vi var hemma igen senare på eftermiddagen var hon verkligen inte i form!

Stackars liten....hoppas vi får sova inatt.

//Emma

Godmorgon Onsdag

Idag är jag ledig =)

 Men jag ska inte ligga på latsidan för det...jag ska nämligen in till Falun och gå till frissan =) Som jag har längtat efter detta!!!

Bella ska jag lämna hemma hos tant Jenny.

//Emma

Bad Luck!

Malin var så snäll och lånade mig sin gamla mobil =) Tyvärr för mig så funkade den inte heller. Den bara upprepar att jag ska sätta i SIM - kortet. Jag har nu tagit ut det och satt dit det på nytt 4 gånger utan resultat.

Jag börjar misströsta!

Det kanske är meningen att jag inte ska bruka mobiltelefoner!

Men som tur är ringde min kära pappa idag och meddelade att jag får låna hans mobil =) Han använder bara sin jobbtelefon iallafall. Problemet är bara att den finns i Falun och jag vet ej när jag har tid att ta mig dit och hämta den.

Men nu över till roligare saker!

Jag känner mig lite friskare =) Hurra!!! Mitt halsont har typ försvunnit. Nu är det bara den envisa snuvan som ska bort! Jag känner mig lite piggare oxå och det är bra =)

Efter jobbet åkte jag och hämtade Bells på dagis och sen åkte vi hem och tog en promenad med Boss. Jag upptäckte att nyss nämnda Bosse-Bus hade tjuvlegat i våran säng när han varit själv hemma...bläää!! Så det första jag fick göra var att byta sängkläder. Sen fick Bella en stor portion köttbullar, makaroner och broccoli som hon slukade =) Efter det blev det lite skvaller med Jens över telefonen och sen dammsugning.

Bella somnade som en stock den här gången =) Hon var så trött efter sin dagis-dag, hon lekte väldigt intensivt här hemma oxå...ett tag var hon alldeles vild ungen =)

Så nu sitter jag här och har välbehövlig avkoppling! Gud så skönt att vara ledig och att vara hemma! Jag tänkte egentligen gå och lägga mig men jag såg att det var Desperate Housewives klockan 21.00..inte nog med det! Det är dubbelavsnitt till på köpet =) Najs! Men jag kommer alldeles säkert att somna på soffan...ska vi slå vad?

Som sällskap i TV-soffan har jag den här godingen:


He he he he

Mitt smaskiga påskägg som jag fortfarande inte har öppnat =) Men tro mig...det ska ske snart!

Ha en fortsatt trevlig kväll.

//Emma

Varför?

Blää vilken dag! Man fattar inte hur beroende man är av en mobiltelefon förrän den dagen man inte har en längre. Den muppar sig fortfarande! Slår man på den tänds och släcks displayen konstant! Sen går det inte att stänga av den heller utan jag får lov att ta ut batteriet. Jag tror jag blir galen!!

VARFÖR låter du mig inte ha en mobiltelefon GUD???

Det värsta av allt (som jag inte tänkt på förrän nyss) är att mobil-fanskapet  även är min väckarklocka! Så det ska bli intressant att se om jag kommer upp till jobbet framöver. Inatt ska jag sova kvar för jag börjar 8 imorgon bitti, så då behöver jag inte oroa mig för att komma försent eftersom nattpersonalen väcker mig vid 7 innan dom går hem.

Nej...jag är verkligen inte på nåt bra humör!

//Emma

Jäkla mobiltelefon

Min mobil verkar ha kastat in handduken!

När jag slår på den blinkar den bara med displayen...det enda livstecknet.

Så nu vet ni...det går inte att nå mig den vägen längre.

//Emma

Godmorgon Annandag Påsk

Å va skönt att vara ordentligt utsövd =) Inatt blev det många timmars sömn eftersom jag gick och la mig så tidigt. Bella har oxå sovit skönt. Hon väckte mig vid 01.30 och ville sova i våran säng, och det fick hon såklart =) Efter det sov hon som en stock till 07.30.

Jag mår lite bättre idag så jag har bestämt mig för att gå och jobba. Vi får se hur det går. Jag har fortfarande ont i halsen men inte lika mycket. Men jag vet ju att det blir mycket värre när jag har jobbat ett tag. Jag kanske är dum som väljer att jobba? Det visar sig isåfall!

Nu ska jag avsluta min frukost och sen hoppa in i duschen

//Emma


Godnatt

Det tog lång tid innan Bella somnade ikväll. Mycket längre tid än vanligt och det blev många tårar! Usch, sånt där är jobbigt tycker jag. Men hon var faktiskt trött, det var bara att hon inte ville inse det själv först.

Nu har hon sovit i cirkus en halvtimme och jag ska göra henne sällskap inom 15 minuter. Min känning av huvudvärk har fortfarande inte släppt så det blir ett par panodil till. Och jag har fortfarande ont ihalsen plus att jag är gättetrött!!

Gör mig frisk Gud!!!

Jag är så jäkla trött på att vara sjuk hela tiden! Jag är inne på min fjärde vecka nu! När är det nog?

Hoppas jag vaknar pigg och kry...ska jag fortsätta må så här pissigt är det tveksamt om jag orkar jobba imorgon. Och jag vill verkligen INTE ha en till karensdag!

Godnatt

//Emma

Bilderna

Här är bilderna på Bella iklädd sitt nya regnställ från mormor och morfar =) Hon tultade runt i trädgårn och upptäckte saker =)



Den rosa mössan var en av tre hon fick av mormor och morfar. Allt passade perfekt =)

//Emma

Påskdagen

Jag sov över på jobbet natten som va oxå, hade egentligen tänkt att ta en buss till Borlänge efter jobbet igår och sen cyklat hem. Men jag har så ont i halsen så jag vågade inte ge mig på nån motion.

Igår var det otroligt mycket patienter på jobbet hela mitt arbetspass 14-22. Jag trodde jag skulle dö tillslut! När klockan var 21.30 satte jag mig på närmsta stol och slängde upp benen på en annan. Usch va jobbigt det va! Extra drygt att kuta runt i korridorerna när jag hade så ont i halsen så jag knappt kunde svälja. Ont i kroppen fick jag på slutet och jag var säker på att jag hade feber...men det hade jag inte.

Det var såå skönt när mitt pass var över så jag kunde ta ett par värktabletter och krypa ner under täcket =) Det var nog gårdagens guldkorn det!

Idag var jag hemma strax efter 11. Och som jag har längtat efter den här lediga dagen =)

Innan lunch var vi ute i trädgården ca 40 minuter. Bella strosade runt och undersökte. Hon va så söt i sitt nya regnställ!  Jag tog bilder men orkar inte lägga upp dom nu. Jag känner mig långt ifrån frisk och är så trött hela tiden =( Nu har Bella somnat så jag ska passa på att slänga mig på soffan ett tag!

//Emma

Jag tar tillbaka det jag sa

Angående snålheten på mitt jobb.

Nu när jag kom hit stod det ett påskägg i modell BIG i personalrummet. Proppfullt med godis!!! Så jag tar tillbaka mina anklagelser i förra inlägget!

(Sen kan man ju diskutera hur variationsrikt och gott det var) Men det var iallafall godis =) Och jag är tacksam för det!

//Emma

Godmorgon Påskafton

Inatt sov jag ca 5 timmar eller nåt, pga att jag fick svinont i halsen! Jag som var övertygad om att jag skulle bli hesare..men det blev jag inte =) HURRA!  Men istället drog jag på mig halsont :( Men efter ett par panodil känns det bättre!

Nu sitter jag hemma hos Jenny och segar mig. Får passa på att fördriva tiden på ett trevligt sätt =) Jag ska börja jobba igen klockan 14.

Förövrigt är jag riktigt sur! Inte en enda liten godisbit bjöd Akutens ledning på denna påsk! Katastrof!

Anledning? Dom hade inte råd! Vet inte om jag ska skratta eller gråta! Hur mycket kostar lösgodis? SNÅLT SNÅLT SNÅLT!

Hoppas ni andra får en trevlig påskafton iallafall....med mycket påskgodis!

Hemgjort påskgodis

//Emma

Working Girl

Är nu på jobbet och tar ut min fikarast. Har känt mig bättre i rösten de senaste dagarna men det vänder direkt när jag varit här ett tag :(  Tog återigen en snabbsänka på mig själv idag och den visar fortfarande inget, så det är bara att konstatera faktum att det är ett riktigt segvirus som jag dragit på mig.

Jag ska sova över på jobbet inatt eftersom jag slutar klockan 02. Sen börjar jag jobba imorgon klockan 14.00 (tror jag). Kanske är dax att kolla upp det ;)

Än sålänge är det lugna gatan här och jag hoppas att det håller i sig, inte för att jag tror det med tanke på att det är helg.

Sen måste jag säga att jag är väldigt sur på mig själv! Jag glömde mitt påskägg som är proppfull med godis hemma! Ååååå va suuuurt!!!

Ha en fortsatt trevlig långfredag mina vänner =)

//Emma

Örk int

Jag är så himla trött idag!! Känner mig mer förkyld oxå :( Hur ska det gå att jobba undrar jag nu?

Ska strax lägga Bells så hon får sova middag och efter det ska jag röja i köket. Sen blir det duscha och packa.

Kan nån ge mig lite energi tack!

//Emma

Godmorgon Långfredag

Idag kikar solen fram =)

Jag däckade 21.30 igår och det var såå skönt att lägga sig =) Bella sov återigen oroligt till och från plus att jag vaknade vid 04 och var täppt i näsan och tjock i halsen. Suck! När ska jag bli frisk egentligen?

Tillslut lyckades vi somna om ordentligt och sov till ca 08.20 =) Det va en bra tid med tanke på att jag ska börja jobba klockan 18 och jobba ända till 02 på natten! Och jag kommer inte att ha tid att sova nån middag heller.

Nu sitter jag och intar en något sen påsk-frukost:


Grönt té och en smörgås med ägg och svart stenbitsrom

Hoppas ni får en bra dag!

//Emma

Påskmiddag

Idag hade vi påskmiddag här hemma =) Det var väldigt trevligt! Mina föräldrar bjöd på GOD påskmat i alla dess former. Jag tror nog att vi alla åt så vi höll på att spricka! Min bror och min farmor kom oxå hit =) Det var knappt så nån av oss orkade fika efteråt, så mätta var vi. Lilla Bella åt som en häst hon med, hon gillade laxpatén bäst! Vilket jag höjde på ögonbrynen åt då lax i vanligt fall inte hör till hennes favoriträtter. Räkorna tyckte hon oxå var väldigt goda så det blev några stycken som slank ner.

Sen tyckte vi att eftersom det är påsk så kunde hon få smaka lite påskmust...hon tog en liten klunk men ville sen inte ha mer..haha! Kolsyran gick inte riktigt hem ;)


Bellas gammelfarmor har bänkat sig vid påskbordet


Bella och hennes morfar var oxå hungriga =)


Bella är ivrig för mormor står ju och skalar mumsiga räkor!


Bella fick ett superstort påskägg med gättefina gummistövlar i =)

Hon fick även en gättefin regn- och vindjacka med tillhörande byxor och några gulliga mössor =) Plus att hon fick en slant av sin gammelfarmor! TACK snälla ni!!! 

TACK snälla pappa för att du fixade handfatet!!!

TACK farmor för slanten som jag fick!

TACK mamma och pappa för påskägget som var till mig!

TACK alla för att ni kom och TACK för all mumsig påskmat!

Sällskapet åkte hem strax efter 19-tiden och då var Bella väldigt trött. Klockan hann väl bli närmare 8 innan hon kom i säng och då somnade hon på 5 röda. Själv är jag oxå riktigt trött! Men nöjd över den underbara skärtorsdagen!

Nu ska jag bara slappa en stund och sippa lite påskmust =)

//Emma



Tröttast

Bella visade inte några trötthetstecken alls...därför blev jag skapligt förvånad när hon totaldäckade i sin matstol efter lunch! Har jag råkat haft i sömnmedel i mina köttfärsbiffar?



Hon var till och med så pass trött att hon inte vaknade trots att jag bökade för att få av förkläde och sele plus att jag tvättade henne runt munnen och händerna!! Jisses!

//Emma

Lyckan är att få ett påskägg!

Bella fick sitt påskägg idag då jag jobbar hela lördagen och inte kommer vara hemma en sekund ens. Hon var väldigt fascinerad av det =) Speciellt då det visade sig att det gick att öppna! Och att det dessutom innehöll något spännande! Och vad var då innehållet? Jo...såpbubblor =) Bella tyckte att det var superskoj när jag blåste bubblor! Så det blev en riktig hit =)

Boss var lika intresserad han...fast mest av att få slita själva ägget i stycken.




//Emma

Glad Påsk

Ja idag är det alltså skärtorsdag..den dagen alla häxor flyger till Blåkulla för att ha lite rajtantajtan med djävulen. I år kommer jag tyvärr inte att kunna delta pga kvast-haveri. Men bättre lycka nästa år!

Spray Vykort

Natten har inte varit bra, Bella har väckt mig massor av gånger. Sista gången vid 06 och då jag skulle lägga armen om henne upptäckte jag till min fasa att pyjamasen var dyngsur av kiss. Så det blev att gå upp och stoppa ner henne i ett skumbad. Nöjd blev hon =)

Så nu sitter jag här och är extremt trött! Tur att jag städade golven och bakade igår säger jag bara! Men en maskin tvätt har jag iallafall dragit igång...kändes som ett måste pga den nerpinkade pyjamasen!

Ett samtal till BVC har jag hunnit med oxå. Angående Bellas utslag. Under lång tid har hon varit väldigt torr och småknottrig på bålen och hon har kliat sig där.  Och det har liksom inte hjälpt så värst mycket med de krämer och oljor vi har använt. Och för några dagar sen upptäckte jag att hon fått eksem i knäveck och armveck. Så nu ska vi köpa en salva på apoteket och prova med den istället. Hoppas den hjälper!!

Nej...undrar om jag ska brygga mig lite kaffe så jag blir som folk?

//Emma

Kvällens aktiviteter och fobier

Ja det är inte bara nu på kvällen som jag varit aktiv! Det började redan innan Bella sov middag. Jag tänkte att hon skulle sova i vagnen när vi gick våran promenad efter lunch, men det ville inte hon. Men det kanske var lika bra eftersom det blåste isvindar ute! Direkt vi kom hem la jag henne i sängen istället och hon somnade på stört!

Innan vi gick dammsög jag överallt och när hon sov passade jag på att torka golv.

När Bella somnat för natten blev jag chokladsugen...så typiskt när det inte finns nån smaskig choklad hemma! Så då bakade jag chokladbollar. Men jag tyckte inte att det räckte med det utan det blev en kladdkaka oxå =)



Efteråt kom jag på att det var en väldigt bra idé eftersom vi ska ha påskmiddag här imorgon! Mina föräldrar ska bjuda på maten och då är det väl inte mer än rätt att jag står för efterrätten? Right? Och jag har inte tallat av kladdkakan heller...den är orörd och fin =) Men en och annan chokladboll slank ner ;)

Från trevliga saker till otrevliga saker!! När jag var på väg in till köket frös jag till is...och det gjorde den stora bruna äckliga spindeln på golvet oxå!! Man skulle nog kunna påstå att jag har en släng av spindelfobi! Enligt mig är dom oberäkneliga och allmänt jävla vidriga! Det borde vara förbjudet för dom att få vistas i inomhus miljöer (läs mitt hem).  Det tog evigheter innan jag vågade gå förbi den. Och nu sitter jag på en stol med fötterna så långt ifrån golvet som det är möjligt. Mina fötter är nog närmare taket än golvet förresten. Och så inbillar jag mig att det är nånting som kryper på mig till och från. Typ spindeln!

Men det värsta av allt är: Vart fan tog den vägen??? Jag får panik gånger tusen när jag har tappat en spindel ur sikte! Alltså kan den i princip befinna sig var som helst i detta ögonblick! I min säng till exempel!! Gaaaaaaaaahhhh!!!!!! Jag tror jag sover på den här stolen inatt!!!

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det hemlagade köttfärsbiffar i svamppanna och kokt potatis



Det är ju så gott så det är svårt att sluta äta ;)

Bellas middag bestod av pannkakor med blåbär


Bella har alltid älskat blåbär, men idag åt hon ca 2-3 stycken och sen bestämde hon sig för att dom smakade blää!

Så kan det va..

//Emma

Linslus

Igår när Bella åt banan till mellis tog jag fram kameran för hon gjorde en rolig min som jag ville fånga på bild. Och när jag skrattade ansträngde hon sig ännu mer för att göra poser. Här är resultaten...



//Emma

Jag tävlar


"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 500kr från me&i hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från CALIMERO hos Tant Ulrika, var med HÄR du oxå!"


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Yorrik hos Tant Ulrika, var med HÄR du oxå!"

//Emma

Godmorgon Onsdag

Ännu en ledig dag framför mig =)

Vi har sovit bra inatt och Bella vaknade inte förrän 07.45! Synd bara att det verkar bli fulväder idag :( Okej om det är mulet men jag vill inte ha regn...bara på nätterna när man ligger och sover.

Nu har Bella ätit frukost och fått kläder på sig...dax att ta itu med mig själv.

Ha en bra dag!

//Emma

Dagens Middag

Idag blev det ugnsstekta morötter och potatisar, köttbullar och kryddad bearnaisesås. Riktigt gott! Bella gillade såsen bäst =)



//Emma

Våran dag

Idag var vi i Falun och hälsade på Mia och Millie =) Vi anlände strax före 11 och då begav vi oss genast ner på stan. Mia hade packat med sig kaffe och fika och jag hade med mig pannkakor åt barnen. På vägen ner stannade vi och köpte med oss bröd...för målet var att mata ankorna! Det har inte jag gjort på år och dagar!!

Innan vi gick ner blev det självklart presentöppning =)


Millie fick en klänning, ett par strumpor och en bok av oss. (Synd bara att hon redan fått samma bok av någon annan).


Bella och Millie var verkligen fascinerade av alla änder och måsar! (Och det verkligen kryllade av dom)!


Till en början förstod inte Bella varför man skulle kasta brödet till ankorna utan hon åt upp det själv! Men på slutet kastade hon glatt =)

Det var en trevlig utflykt i vårsolen! Varför ger man sig inte iväg på picnic oftare? Det är ju hur mysigt som helst! Istället för att sätta sig på dyra fik med typ 0 i mysfaktor (undantaget bryggcaféet för det är hög mysfaktor)!

Sen gick vi hem till Mia en sväng där Bella lekte med Millies saker. Millie sov större delen av tiden.



Vid 14-tiden åkte vi hem igen.

TACK Mia för en trevlig dag =)

//Emma

Inte tid!

Egentligen har jag inte tid att sitta här!

Jag och Bella ska till Falun och hälsa på Mia och Millie idag =) Millie fyllde 1 år i lördags så vi ska gratta henne.

Nu ska jag slå in lite paket, tänk att man alltid ska vara ute i sista minuten!

Ha en bra dag!

//Emma

Vårtecken

Efter mellis på förmiddagen klädde vi på oss och tog en solig promenad =) Vi såg några vårtecken oxå! Te.x en ensam liten tussilago som växte i gruset på sidan av vägen. Och smältvattnet som forsade fram i diket. Man kunde till och med se att det börjar komma upp grönt gräs på åkrarna =) Gud va det är härligt med vår!!!




Bella somnade efter halva vägen, och fortsatte sova i ca 2 timmar. Så när vi kom tillbaka hann jag få min beskärda del av sol på verandan =) Plus ett par kaffekoppar och lite läsning i senaste numret av vi föräldrar. So nice =)

Men sen hamnade jag i en svacka, kanske var solsting eller något. Jag blev helt slut i kroppen och det kändes som om jag höll på att få feber. Så det blev att vila i soffan ett bra tag.

Lagom till middagen kände jag mig lite bättre, och nu har jag hunnit med att tvätta en maskin, dammsuga, skaka mattor, duscha, packa ett tradera paket, bada Bella, nattat Bella och gräddat pannkakor! Herregud! Jag känner mig som en duracell-kanin!

Nu ska jag rasta Boss lite och sen kommer nog en och annan pannkaka slinka ner ;)

//Emma

Godmorgon Måndag

Vilket underbart väder att vakna upp till denna lediga måndag =) I skrivande stund är det 8,2 grader i skuggan!

Vi sov inte så bra inatt, jag och Bella hostade om vartannat. Plus att Bella sov oroligt till och från. Klockan 07.00 imorse gav vi upp.

Till frukost blev det smörgås med skivat ägg och kaviar. Bella fick kväljningar av gulan och valde att slänga den på golvet istället ;) Men vitan och smörgåsen slank ner!



Det har inte gått i många knop här på morgonen inte. Jag sitter fortfarande i morgonrock och njuter av min ledighet. Det är så skönt att inte ha några tider att passa =) Men jag har iallafall städat upp i köket och dragit igång diskmaskinen. Alltid något ;) Plus att jag har läst en bok ett par gånger med Bella, och lagt pussel en stund.

Nästa projekt blir Bellas mellis.....sen vet jag inte.

Ha en toppendag!

//Emma

Hej igen!

Nu har jag avverkat en helg på akuten. 9-18 i lördags, min hals mådde verkligen inte bra av det!! Stundtals försvann rösten helt = INTE KUL! Men som TUR var kom den tillbaka rätt snabbt efter varje gång. Men jag var riktigt jäkla hes hela tiden. Ni som hade oturen att höra mig prata kan ju garanterat intyga det! Jag var mindre hes när jag började mitt arbetspass men efter ett par timmar i den torra landstings-luften var jag mycket hes.

Efter att jag slutat på lördagen installerade jag mig i övernattningsrummet och sen tog jag min räksallad och vandrade hem till Jenny för att hälsa på lite (och för att snylta på hennes mobil och dator).  Jag hade nämligen, klantigt nog, glömt min mobil hemma. Och vi har inte tillgång till hotmail på jobbet. Jag var tvungen att skicka iväg ett vinnarmejl till den lyckliga personen som vunnit Bellas urväxta fleece-jacka på tradera.

Jag fick 227 riksdaler för jackan, så jag är nöjd!

Hos Jenny var det tjejfest kvällen till ära =) Och jag gjorde en storstilad entré genom att skrämma skiten ur dom allihopa..höhö! Men det var inte med flit vill jag lova, jag var säker på att dom sett mig genom fönstret där de oskyldigt satt och åt middag. Men det hade dom inte. Så när jag klev in i köket och började prata med min för tillfället manliga stämma flög alla åt olika håll och skrek.

Hoppas ni har hämtat er från chocken!

Här är några bilder på oss som jag som vanligt snott från Malins blogg:


Den hysteriska bilden! Jag lyckas till och med se vindögd ut! (jag till vänster)


Den snedvridna bilden! (jag till vänster).


Fågelholks-bilden! (Jag till vänster).

Sedär ja! Nu har jag återigen bjudit på mig själv =) Och en del andra...

Ca 20.30 begav jag mig tillbaks till jobbet för lite välbehövlig skönhetssömn.

Idag har jag jobbat 06.10 - 15.30. Skulle egentligen ha börjat 06.30 men jag vaknade av mig själv halv fem och kunde inte somna om. Jag var på AVA idag och vi hade det så lugnt och skönt =) Välbehövligt!

Nu ska jag äta hårdkokta ägg och bara slappa ett tag! Det förtjänar jag!

Va skönt det är att vara hemma igen =)

//Emma

Vårfint

Jag har då jobbat från 09 till 18 idag. Så här med facit ihand skulle jag ha stannat hemma istället! Jag är fortfarande inte riktigt så pigg och kry för att orka med ett sådant pass. Min röst har varit kass hela dagen och jag vet inte hur många koppar té jag har hällt i mig. Men nu är det iallafall gjort. Det känns som att jag börjar få lite ont i halsen...usch usch!

Men det är bara att bita ihop och ta nya friska tag i morgon då jag återigen ska jobba 9-18. Jag ber till Gud att det ska vara lugnt på bygget!




Annars är jag väldigt sugen på att göra vår-fint här hemma =) Särskilt ute på verandan! Rensa undan, skrubba och plantera lite blommor =) Å va det kliar i mina fingrar!!! Tänk va fint med en massa gula påskliljor. (Synd bara att man inte kan ha dom inne...med tanke på den härliga doften av koskit dom utsöndrar).

Nej...nu ska jag göra mig iordning och krypa till kojs. Jag behöver massor av välgörande sömn om jag ska fixa morgondagen.

Ha en trevlig fredagkväll

//Emma

Godnatt

Det har varit en väldigt bra dag idag =) Jag är mer än nöjd!


Under tiden Bella va på dagis passade jag på att städa,tvätta, sola och ta en låång dusch där jag verkligen inte snålade med bodyscruben =) Sen ringde jag min frisör och beställde tid, så onsdagen den 15e ska jag äntligen få fixa till kalufsen =) Behöver jag säga att jag längtar?

Det enda som är smolket i min bägare är att jag fortfarande är hes och har lite jobbigare att andas än vanligt. Jag har verkligen åkt på förkylningen från helvetet! Men jag ska ju som sagt jobba imorgon ändå, det är bara att be till Gud den allsmäktige att jag fixar det utan större problem.  För vad är egentligen det värsta som kan hända? Jo...att jag får lov att gå hem. Och då är det väl så då!

Annars har det inte hänt nåt speciellt, Bella åt middag medan jag och mamma drack kaffe. Sen fick Bella bada...vilket hon förövrigt uppskattade idag =) Svårt att somna hade hon ikväll oxå, men jag misstänker att det handlar om att det är för ljust i sovrummet. Vi har en ljusgrå persienn som inte mörklägger särskilt väl så vi får väl slänga upp en mörkläggningsgardin eller nåt framöver.

Själv har jag förlustat mig med Antikrundan =) Vilket underbart och avkopplande program!

Nu ska jag kasta mig i säng. Jag ska upp klockan 06 imorgon bitti för min buss går vid 07-tiden.

Sov gott!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Vi vaknade vid 07 imorse, och till min besvikelse var/är det mulet ute =( Jag som hade sett fram emot ännu en lugn soldag på verandan. Men jag antar att jag får vara nöjd med gårdagens underbara solsken!


Den här fina Barbapappa-resväskan fick Bella av mormor och morfar igår =)


Bella leker just nu med mjuka klossar

Jag ska bara slappa idag med och samla krafter inför min jobbardag imorgon, det känns lite motigt med tanke på att jag fortfarande är hes. Men jag vill verkligen jobba nu, har varit hemma alldeles för länge!

Bella ska vara på dagis klockan 11 idag med, hon hade tydligen babblat gättemycket där igår eftermiddag =) Det känns bra för då mår hon bra! Sen kommer mormor och hämtar henne vid 16-tiden och skjutsar hit henne igen.

Nu håller jag tummarna för att solen tittar fram senare idag!

//Emma

Todeloo

Nu har jag precis lagt en väldigt trött liten Bella, så trött att hon har svårt att somna. Jag hör henne till och från. Det har varit en intensiv dag för henne idag! Men allt har gått bra =)

Killen har varit här idag och fixat parabolen oxå så nu funkar den perfekt! Jag ringde canal digital direkt efteråt för att kräva våran kompensation, vilket inte var några problem alls. Vi får en gratis månad.

Annars har det varit en väldigt trevlig dag på verandan ;)



Boss latade sig i solen i flera timmar och var en väldigt nöjd bullmastiff =) Han, som alla andra "bullar", trivs bäst under sin korkek...där han kan lukta på blommorna!

Jag fick min deklaration idag oxå, en väldigt trevlig överraskning då jag får tillbaks närmare 5000 =) Jag har på min höjd fått tillbaka 3000 förut så jag blev förvånad. Ett år fick jag till och med betala...
Inatt ska jag drömma om vad jag ska göra för trevligt med dom slantarna =)

Nu tror jag att lilla fröken äntligen har kommit till ro, Boss ligger och snarkar han med ;) Så jag ska nog ta och mumsa på en kexchoklad (fast det inte är lördag) och skrapa min trisslott. De trevligheterna fick jag av mina kära föräldrar! Plus några tidningar =) TACK!!!

Kram på er

//Emma


Härligt härligt

Bella är på dagis idag så jag får tillfriskna i lugn och ro här hemma. Skönt för henne att komma ifrån mamma litegrann ;) Och göra något annat, och se något annat. Hon åkte dit till klockan 11 och sen hämtar mina föräldrar henne ca 17.30.

Som tur är för mig skiner solen =) Så jag har spenderat den senaste timmen ute på verandan! Hur skönt som helst! Nu är jag inne en sväng för mat-paus. Tvättat en fullproppad maskin har jag hunnit med oxå. Nu skulle jag bara behöva städa golven, men jag har ju några timmar på mig att hinna med det =)

Just nu prioriterar jag sol, veranda och välbehövlig vila!!!

//Emma

April April din dumma sill

Idag är det alltså onsdagen den första April och det innebär att Harald och Hervor har namnsdag! Grattis till er alla som heter det! (Fast jag tvivlar på att det fortfarande existerar någon i detta land som heter HERVOR...HAHAHAHA!!)

Men dagens datum innebär oxå att det är tillåtet att luras!  Det var längesen jag lurade någon på första April...vad jag kommer ihåg iallafall. Tror inte att jag har blivit lurad själv heller på ett tag. Såvida inte Mia helt plötsligt ringer och säger...April April....jag heter egentligen inte Mia, jag har lurat dig från allra första början...mitt riktiga namn är Hervor!! Höhöhö!! 

Jag har inga planer på att lura någon idag iallafall!

April April på er!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0