Night from hell

Fy faaan vilken jobbig natt vi har haft! Heelt sjukt! Det bara drällde in folk, på en lördagkväll/natt?? Och många av dom hade gott och väl kunnat vänt sig till sin vårdcentral istället! Vad är det med vissa människor? Vill man inte va hemma och göra roliga saker en helg? Men nej nej!! Då åker man till akuten istället (och har dessutom mage att bli sur pga lång väntetid). Wtf?

Alla som har förmågan att vanka runt i korridorerna och klaga får vänta! Alla som ligger stilla och inte kan klaga går först!

Så går det till på en akutmottagning, och det värsta av allt är att det verkar komma som en chock för vissa!! "Nu har jag faktiskt väntat i 2 timmar! (gnäll gnäll).

Kom igen!!

Över till roligare saker: klockan 14.30 kommer Bella =)

//Emma

Va hände nu?

Idag skulle jag egentligen ha jobbat 18-02, men jag hittade en vänlig människa som ville byta med mig :) Istället ska jag jobba 22-07. Hellre helnatt än halvnatt, iallafall på vintern. Antingen måste jag gå hem den tiden på dygnet eller åka med fyllebussen. Inget lockar!

Inte för att jag tycker om att jobba 2 nätter på raken men det blev till det bästa trots allt!

En sak som förvånade mig: Jag sov ända till 16.45!!!! Hurraaaaaa! Vaknade bara en gång kl 12 och blev störd på white trash familjen längst ner som härjade utanför. Men sen somnade jag om :) Trodde jag aldrig, men under sker!

Nu har jag duschat och håller på att inta frukost (sjukt att äta frukost kl sex på kvällen) haha!

Ha en trevlig lördagkväll! Och till alla mina fylleristkolleger: hoppas festen blir riktigt rolig!! Önskar att jag kunnat va med, men nån måste ju jobba och täcka upp för allt törstigt folk ;)

//Emma

Höhö!

Nu är jag fix och färdig för en natts jobb! Lyckades till och med sova en halvtimme på eftermiddagen :)


Bus bus ;)

//Emma

Godmorgon Fredag

Vaknade imorse med ångest! Över flera saker:

1. Vaknade 09! Inte bra då jag ska jobba natt!

2. Lönen kom idag och jag har varit hemma 1 vecka med Bella och 2 veckor med mig själv! Skaplig ångest över hur lönen skulle se ut efter att jag betalt alla räkningar!! (Det gjorde att jag omöjligt kunde somna om).

3. Jag vaknade hungrig. Kul med tanke på att jag inte hade nån frukost hemma!

Så det första jag fick lov att göra var att gå till affären och handla (i värsta snövädret). Sen hem och logga in på internetbanken. Efter att jag betalt allt släppte genast min ångest :) Jag fick tillräckligt kvar för att klara mig denna månad med. Hurra!! Visserligen kan jag inte gå nån shoppingrunda på stan, men det kan jag nog överleva ;)

Så nu återstår bara att slänga mig på soffan ett par timmar eller fyra :) Hoppas jag kan somna!

Ha en bra dag!

//Emma

All the right moves



Natti natti

//Emma

Heldag på jobbet

Jag inledde med en tuff start efter sjukdomstiden hemma! Idag har jag i princip jobbat från 06.30 - 21.30! Jag var ledig 2 timmar mellan 13-15. Tufft tufft! Men jag överlevde =) Nu är jag helt död, ska bara varva ner en stund innan jag däckar.

Imorgon får jag sova precis hur länge jag vill, för jag börjar inte jobba förrän 21.00 :) Hurra!!

Puss

//Emma


Skumt!

Det är tydligen flera som fått tomma sms från mig. Jag har ingen förklaring till det. Kanske har sovit på telefonen eller nåt......????

Den verkar ha levt sitt eget lilla liv i natt!

//Emma

Emma´s many faces

Alla bör vi va stolta över de vi är!!

This is me:

Noaa-walrus22.jpg

Nu har jag kommit väldigt långt i min personliga utveckling! Bilden jag lagt in visar mig själv utanför mitt hus. Som ni alla vet är det mycket snö och kyla därute så ingen kan bli förvånad över miljön. Ingen kan heller bli förvånad över mitt utseende! Som mina vänner vet har jag fött ett barn, därav valkarna och fetman! Ni som känner mig väl kan heller inte bli förvånade över mina huggtänder, jag har ett väldigt hett temperament (men jag jobbar på det).

Jag kände ett starkt behov av att få förklara mig själv!

Hoppas ni förstår mig!

//Emma


Fuck it!



//Emma

Receptet

Varsegoda flickor :)

Fisk i kokosmjölk

ca 450 g vit fisk (jag använde Sejfilé)
1 röd chilifrukt
1 paprika
ca 1 purjolök (efter tycke och smak)
2 morötter
flytande margarin
ca 3 dl fiskbuljong
ca 1 burk kokosmjölk max 6% (jag använde standard)
ca 3-4 tsk grön currypasta

Tillbehör: färsk koriander (skippade jag) kokt ris och gröna bönor

Kärna ur chilin och paprikan, skölj purjon och skala morötterna. Strimla alla grönsaker och fräs mjuka i margarin. Rör ner buljong, kokosmjölk och currypasta,koka upp. Lägg ner fisk i bitar, sjud ca 5 min tills fisken är klar. Krydda med salt och peppar och koriander. Servera med ris och gröna bönor.

Klart!

I ingrediens listan har jag skrivit många "ca" framför en del. Detta pga att receptet i tidningen är anpassat till ca 2 pers bara, så jag har dubblat det.

//Emma

Godmorgon Tisdag

Jag är lite trött idag, men kan bero på att jag inte vaknat till riktigt.

Mannagrynsgröt blir det till frukost och kl 13.30 ska jag till Silvia och fixa mina ögonbryn! Som jag längtar!!

Ha en bra dag!

//Emma


Try sleeping with a broken heart



Godnatt

//Emma

Berörd

Jag blir alltid lika berörd när jag tittar på Spårlöst. Som mamma kan jag inte förstå hur man kan adoptera bort sitt eget barn. Men vi lever i olika länder med olika levnadsvillkor, tyvärr har inte alla människor möjlighet att behålla sina barn,pga olika skäl.

Och jag dömer dom inte!

Jag är övertygad om att alla ser till sina barns bästa. Och om det leder till adoption så är det säkerligen det allra bästa för barnet. Och jag är säker på att alla biologiska föräldrar alltid har sina barn i sitt hjärta.

De som väljer att adoptera bort sina barn för att dom inte kan ge barnen ett skäligt liv är mycket starka människor! För man måste vara stark för att klara av nåt sådant!

Alla gör vi så gott vi kan just nu.


"Döm ingen förrän du gått en mil i hans mockasiner"
/Gammalt indianskt ordspråk

//Emma

Det finns ingen död, bara en ny början

"Ingenting är för evigt, allting har ett slut,
 men också en ny början som också har ett slut.
 Men livet börjar alltid där det slutat."

/
Shin

För mig är det en trygghet att veta att själen fortsätter att existera efter den fysiska kroppens död

//Emma


Dagens Middag

Fisk i kokosmjölk



Jag hittade ett Viktväktar recept i senaste numret av Top Hälsa som jag kände mig tvungen att prova. Och nu har jag gjort det!

Gillar man stark mat är detta verkligen värt att prova! Sen är det ju nyttigt att äta fisk lite då och då ;)

Är det nån som vill ha receptet så skriv en kommentar så lägger jag ut det här.

Jag säger som Bella skulle ha sagt: Nam Nammiii

//Emma

Gissa vad...

...jag ska laga till middag?




//Emma

Seriös dammtorkning pågår

Jag måste göra nåt av min rastlöshet, idag är det seriös dammtorkning på schemat! Jag använder våtservetter från Ajax - Appleblossom.

Det luktar vår :)

Se hela bilden








//Emma


Min våg

Igår hämtade jag ut 2 paket på affären.

Båda två innehöll traderavinster från samma försäljare. Jag är gättenöjd med båda två!


En vit köksvåg, vågskålen är det bara att lyfta av = lättdiskat.
Ute i handeln kostar den ca en femhundring. Jag fick den för halva priset
inklusive frakten =) Helt fabriksny i förpackning. FYND!

Det andra fyndet kan jag inte lägga ut en bild på för det är en morsdags present till min mamma. Och det skulle va synd om hon tjuvkikade på den innan. Men den är gättefin och jag skulle gärna vilja ha en likadan själv.

//Emma

Men Fyyyyy

När jag gick upp 08.30 var det -23,3 grader ute!!! What? Det är snart Mars kom igen!

Skönt att jag fortfarande är hemma från jobbet pga den sega förkylningen, då slipper jag traska utanför dörren.

Nu ska jag inta frukost, ostsmörgåsar och grönt té.

Have a nice day

//Emma

Härj

Idag har jag och Bella varit väldigt aktiva här hemma! Trots förkylning har vi tvättat 6 maskiner. Det behövdes kan jag säga, sen ville jag få bort bacillerna oxå. Sängkläder, handdukar, kläder, filtar och kuddarna i soffan =) Nu e allt rent och fint!

A var så¨snäll och hämtade Bella den här veckan oxå, tack så mycket! Det är riktigt svinigt kallt ute! Passade på att handla när jag ändå var vid affären. Där hade dom plogat upp värsta snödrivan mot 2 träd,bara kronorna stack upp! Jiises! Är vi på väg mot en ny istid månne??

Men det passar ju i och för sig mig rätt bra, eftersom jag är en valross! Valkig, rynkig och med huggtänder! Fattas bara mustachen...men den kommer väl smygandes den med framöver! Hurra!! Jag klappar mina valross-labbar med entusiasm!!

//Emma

Mulltoa köpes!

Min dotter tog alla toarullar och radade upp dom på TV bänken.



Nu är det bara att skaffa en mulltoa och ställa bredvid så är det klart sen!! Kan man göra sina behov och titta på TV samtidigt, kan inte bli bättre!

Vilken inredningsdetalj! Det kommer jag garanterat att bli ensam om!

Höhö

//Emma

Godmorgon Söndag

-14 och fortfarande nån slags storm!

Vi har sovit rätt bra inatt faktiskt, Bella hostade lite på morgonkvisten men jag behövde inte ge nån medicin. Dock bestämde hon sig för att vi absolut var tvugna att gå upp kl 06.30. Mindre imponerande ;)

Här kommer bilder från gårdagen:


Vi dammsög innan vi ens kommit ur nattsärken


Bella provade mina solglasögon........länge!


Hemmagjorda potatisbullar med knaperstekt bacon till middag

Bella somnade före 19 igår så jag tittade först på damernas Super G och sen på Melodifestivalen. Måste ju säga att Darin är bäst!! Jag röstade på honom :) Den där tjejgruppen som vann kunde vart bättre om dom skippat alla dragspel och fioler och gjort en annan show av det. Kändes lite som att den Norske Gnidaren var tillbax i år igen (och det vill vi ju helst slippa).


Darin igår :)

Ha en bra söndag!

//Emma


Godmorgon Lördag

Jag gick och la mig 21 igår, riktigt skönt! Vi sov ända till 03, då fick Bella en hostattack som inte ville ge sig. Det va bara att kliva upp och ge henne medicinen, och sen vänta tills den verkade. Precis när vi höll på att somna om kom Bella på att hon var täppt i snoken, så hon ville inte ligga ner. Upp igen, hämta nässpray och vänta på att det skulle verka. Vi somnade om vid 04-snåret.

Hon väckte mig 07.30 imorse,då kände jag mig som om jag blivit överkörd av nåt fordon. Men tur att jag gick och la mig så tidigt igår, nu har jag iallafall fått sova några timmar totalt.

Nu har vi mys med välling och en kopp ingefära.

//Emma

Hm....99?

En märklig grej inträffade nyss. Jag kollade på TV när Bella vaknade till, jag gick in i sovrummet och nattade om henne. Det tog max 10 minuter.

När jag kom ut i vardagsrummet igen var det snöbild på TVn, inget konstigt med det. Tillfälligt avbrott förekommer ju ibland. Jag knäppte runt bland flera kanaler men fortfarande samma snöbild. Tekniskt fel tänkte jag och stängde av den. När jag slog på den igen var TVn ändrad till 99, jag har ettan på jämt eftersom det är då det är bild på kanalerna. Jag ändrade till ettan och vips blev det bild! Alltså inget tekniskt fel.

Det är nu det blir märkligt. Vem ändrade till 99? Jag vet då säkert att varken jag eller Bella har gjort det, och vi är ensamma hemma.

Eller är vi det?

//Emma

Bilder från veckan

Jag har inte varit så engagerad i bloggen den här veckan. Men nu slänger jag in några bilder på vissa saker vi gjort (eller som Bella gjort).


Provat min mössa


Ätit semla på självaste Fettisdagen


Hjälpt mig att fylla på glasburkar


Rivit ur böckerna ur bokhyllan och slängt dom i en hög i vardagsrummet


Däckat i soffan


Ätit isglass framför tecknad film


Bakat kladdkaka-muffins till fredagsmyset

Japp det var lite av det vi sysslat med de senaste dagarna.

Idag somnade Bella som en stock i soffan efter badet, klockan var inte ens 18.30! Tröttis ;) Jag har plockat undan hennes saker som låg utspridda över hela lägenheten. Det tog lite tid om man säger så, men jag vill ha städat när jag slappar framför TVn på kvällarna. Energin blir bättre då.

Love

//Emma


Klåpare

Igår blev jag så less på allt hostande här hemma, vilket gör att varken jag eller Bella får en natts god sömn, så jag ringde min vårdcentral och pratade med en väldigt trevlig distrikta. Hon såg till att Bella fick en riktig hostmedicin utskriven, Bricanyl. Hon blev aningens förskräckt när hon hörde att Bella fick Mollipect, eftersom den verkar mest som slemlösande...

Detta fick jag höra av en sjuksköterska. Bella fick Mollipecten utskriven av en läkare! Behöver jag säga nåt mera? Vad är det för klåpare som utövar läkaryrket i Borlänge? Kanske är dax att vissa börjar studera mediciner och deras verkningsområden...

Igårkväll fick hon en dos av den nya medicinen och jag vaknade inte av nån hostattack från hennes sida förrän strax före 07 imorse =)

Minus 10,3 visar min termometer, kallt kallt! Det ser ut att blåsa snöstorm oxå! På det viset är det rätt skönt att slippa gå ut faktiskt!

Nu ska vi kolla på Spöket Laban ( Bella har bestämt sig för att hon inte är rädd för honom längre).

Ha en bra dag!

//Emma



Inte Imponerad

Jag hann jobba tisdag och onsdag sen tog min förkylning om! Bella har hostat hela veckan så hon blir hemma med mig.

Jag är inte så imponerad just nu!

//Emma

Alla hjärtans dag

Kom precis på att det är den 14/2 idag, alla hjärtans dag =) Så mysigt! Och om en timme kommer Bella =)

Då blir det mys och kvalitetstid hela dagen =)

Love

//Emma

Hahaha!

Jag har inte öppnat datorn förrän nu, jag har fastnat totalt framför MTV hela dagen. Gud vilka roliga program, jag har skrattat så tårarna runnit =)

Dom har kört maraton på både room raiders och disaster dates. Det sistnämnda var klart roligast, det handlar om att en person blir lurad att tro han/hon ska gå på en seriös blinddate som deras kompisar fixar.Men egentligen är blinddaten en skådis, så dejterna spårar ur rätt rejält!

Nu håller jag på å tvättar ett helt berg känns det som, blir så när man inte orkat ta tag i det på några dagar sådär. Inte för att jag har mer ork nu direkt men Bella kommer imorgon före lunch så då hinner jag inte.

Sen funderar jag på om jag ska lyxa till lördagkvällen med pizza =) Från pizzeria! Sist jag åt en sån var i slutet på december. Så får det nog bli.

Ha en lugn och skön lördagskväll med mycket mys! Det ska jag ha =)

//Emma


Knuff från balkong

Kanske ska förtydliga mig lite angående mitt inlägg med Fia med knuff (från balkong)

Jag fick denna kommentar från Cattiz:

haha OMG jag med, var fan länge sen:) låt oss gör det någongång, men förbered dej på att åka ner från ballen då(balkongen) hehe=P

Själva spelet uppkom av mig själv och en jobbarkompis till mig. våra tankar brukar alltid spåra ur! Hur som helst, allt började med ett allmänt missnöje (från våran sida). Det är något svårt att förklara, man måste nästan ha hört oss för att kunna fatta det roliga i allt.

Men jag gör ett försök:

Det startade med att vi började prata om jobbiga telefonförsäljare...

-dom ringer alltid vid olämpliga tillfällen
- ja jag vet!
- som när man står i duschen..
- ja, med schampo i håret
-ja, och så vet man inte vem det är som ringer heller
- så man skyndar sig ut ur duschen för att svara!
- och självklart halkar man på väg ut!
- ja, och bryter lårbenshalsen
- haha! och hela ambulansstyrkan stormar in när man ligger där på badrumsgolvet...hal och jävlig!
- man hamnar på akuten, naken med lödder i håret bland sina kolleger!
- och när man väl får händerna på mobilen ser man att det är en telefonförsäljare som ringt!
- tack för den liksom!
- då får man ju psykiska problem för livet!
- ja verkligen!
- till slut hamnar man på Säter
- som en slags semester på nåt sjukt vis!
- då får man roa sig genom att spela Fia med knuff
- från balkong!
-hahahahahahahaha!!!!
-den som överlever vinner!
-ja..hahahahaha!!!

Ungefär så lät det ;)

Så Cattiz...Fia med Knuff (från balkong) får vi nog spela med våra "psykiskt instabila ovänner" hahaha! Och fuska så att vi vinner ;)

Kram på dig gumman

//Emma


Fia med knuff

Jag vill spela Fia med KNUFF!

(Knuff från balkong)

//Emma

Love that sound!

Jag verkligen älskar den här låten!!! Och det har jag gjort ända sen slutet av 90-talet! Helt sjukt va bra han är! När jag var yngre typ 1999 (tror jag) skaffade jag en svart liten mus, och den döpte jag till Ziggy Marley...haha!!

Luta er tillbaka i soffan, ta en drink, lyssna och njuuuuuut!



Jag får vårkänslor direkt!!

//Emma

Tony Irving - Rumba

Hahahaha!! En klockren parodi på Tony Irving ;)



Det är inte Tony som gör låten utan Christian Hedlund från Rix Fm. Och jag tycker han härmar riktigt bra! Efter att den här låten kom ut blev Tony nerringd av människor som hade frågor angående hans "nya singel". Haha! Men Tony gillar låten vilket är coolt =)

Så låt oss dansa Rumba!

//Emma

Min lampa...buhuu

Jag tog en solig promenad till affären och tillbaka, såå skönt att få lite värmande sol i ansiktet! Sakta gick jag =)

Jag handlade och hämtade ut mina taklampor jag köpt från tradera. När jag kom hem och skulle packa upp dom ser jag till min fasa att den jag skulle haft i hallen gått sönder under frakten!! Det var en glaskupol som setat runt glödlampan som låg i stora skärvor. Gud så trist! Det berodde på att säljaren inte packat ordentligt. Jag har skickat ett mejl till honom så jag hoppas att jag får pengarna tillbaka.

Som TUR var hade inte den viktigaste lampan gått sönder iallafall, då hade jag grinat! Den säljaren hade packat riktigt ordentligt! Så nu hänger den på sin plats i sovrummet =)


En riktigt gammal och charmig lykta :) Ca 150 kr inkl frakt. Ett fynd!

Jag älskar att blanda gammalt och nytt i min inredning, då blir hemmet riktigt personligt! Och precis så vill jag ha det. Jag vill ha min egen stil, med saker som ingen annan har.

På affären hittade jag en grön växt som fick följa med mig hem.


En tjuga på ICA

Imorgon ska jag gå och köpa en till, för jag såg att jag hade en till planta i vardagsrummet som jag vill byta ut.


Ut med det gamla och in med det nya!


//Emma

Godmorgon Fredag

Solen skiner =)

Igår blev det ingen promenad till affären, jag somnade på soffan och vaknade strax före 14 =) Sen orkade jag inte gå ut.

Men idag ska jag se till att komma iväg, måste handla lite oxå.

Jag har sovit gätteskönt inatt och vaknade alldeles nyss :) Tyvärr är jag fortfarande förkyld!

Ha en skön dag i solen!

//Emma

Ingefära och mango

En liten förkylningskur igen då :) Jag ger aldrig upp!


Mamma kom förbi idag med flera såna här påsar. Det är 100% rent ingefära-pulver, inga tillsatser. Och ingefära är som bekant bra för hälsan. Man häller en påse i en kopp och slår över hett vatten. Om man vill kan man tillsätta t.ex mjölk och honung, så blir det som en kopp té.

Jag tog precis ett par klunkar och kan meddela att det är aningens starkt...bränner lite i halsen. Men helt ok :)


En tallrik färsk mango vid sidan av :)

Kurering pågår!

//Emma

Tröööööök

Jag är grymt uttråkad!! Förkylningen är kvar, men jag tror att den håller på att bli bättre iallafall. Funderar på om jag ska masa mig till affären och hämta ut mina paket, lite sol i nyllet kan ju aldrig skada =)

//Emma

Gå bortom bergen bortom blommorna och sången

"Det är något bortom bergen,bortom blommorna och sången,
 det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.
 Hören - något går och viskar, går och lockar mig och beder:
 
kom till oss ty denna jorden den är icke riket ditt."

"Det jag älskar, det är bortom och fördolt i dunkelt fjärran,
 
och min rätta väg är hög och underbar.
 
Och jag lockas mitt i larmet till att bedja inför Herran:
 
Tag all jorden bort, jag äga vill vad ingen, ingen har"

//Dan Andersson

Idag gick jag ner på djupet och ställde en fråga, det tog inte lång stund förrän jag fick det här svaret: "Gå bortom bergen, bortom blommorna och sången."

Jag hade svårt att tolka det först, och efter att jag pratat med mamma googlade jag på den meningen. Då kom texten upp från en av Dan Anderssons Svarta Ballader. Speciellt två verser fångade mitt intresse,dom jag skrivit av ovan.

Efter att ha läst dom förstår jag svaret på min fråga =)

Tack!

//Emma

Det gick bra

Det gick relativt bra hos frissan trots allt =) Hostan va värst!

Det va sååå skönt att bli av med löshåret!! Mina slingor blev bra oxå =) Dom blev inte så ljusa som jag tänkt mig men det är inte så konstigt då jag har så mörkt hår, men nästa gång bleker vi på dom igen och då kommer dom få den ljusa nyansen som jag är ute efter =)

Nu ska jag bara försöka boka in en tid hos Silvia för att fixa mina ögonbryn som jag har på utväxt. Dom ser inte kloka ut...haha! Jag skäms när jag är bland folk, och det är riktigt svårt att måla dom så att de blir bra. Men ska man bli fin får man lida pin...som bekant!

Nu ska jag lägga mig på soffan och förbli där resten av dagen!

Peace

//Emma

Godmorgon Onsdag

Jag är halvt död men ska ändå masa mig till frisör-Malin alldeles strax. Min kära far skjutsar ner mig dit =) Tack!!! Hoppas jag klarar av timmarna där utan större problem..

Tänk om jag får en nys och snor attack mitt under sköljningen!!! Gaaaaah!
Eller tänk om jag råkar hosta "fel" och tappar rösten efter ca en kvart?? Då blir det gäster med gester resten av förmiddagen!!

Hjälp jag är nervös!!

//Emma

Pingu vs. CP-trucken



OBS visa inte klippet för era barn!

Hahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!

//Emma

Kiwi boosta

Det ska jag göra nu, massor av braiga C-vitaminer =)


Mums!

Pappa var så snäll och handlade hem lite grejer åt mig idag =) Nässpray, Kan Jang, färdiga matlådor, chips och Aftonbladet! Tack så gättemycket pappa =)

Själv har jag legat i soffan hela dagen, förutom en paus alldeles nyss när jag tog en varm dusch. Kl 11 zappade jag till en film på 7:an, nån slags romantisk komedi med Joshua Jackson, som jag blev tvungen att kolla på ;) Om jag var snorig innan var det inget i jämförelse med hur jag var efter filmen.

Nu ska jag zappa lite till

//Emma

Hoppas på tur


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Småtting hos Tant Ulrika!"


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Butik Stylish hos Tant Ulrika!"


//Emma

Godmorgon Tisdag

Det är väl tisdag idag? Jag har vart hemma sålänge så jag är totalt dagvill.

Trots hemsk förkylning har jag sovit bra i natt =) Trodde jag aldrig! Först somnade jag i soffan i går kväll och vaknade mitt i natten. Sen somnade jag nästan direkt jag la huvudet på kudden och vaknade första gången 07.30 =) Bra bra!

Imorgon har jag en tid hos frissan kl 09! Jag kan inte missa den tiden,samtidigt fasar jag för att behöva masa mig ner på stan och sitta där i ca tre timmar! Men som jag ser det har jag inget val!

Ingen kanjang har jag hemma heller, och jag orkar inte gå till affären idag. Får väl ta det i samband med frissan imorn.

Jag får hålla tummarna och be en bön till Gud att jag är bättre tills imorgon.

Snyta näsan..

//Emma

Tokförkyld!

Imorse när jag vaknade var jag dunderförkyld! Great! Det kliar i halsen och i näsan så jag tror jag håller på att bli galen! Kan inte dra djupa andetag för då får jag hostattacker. Det är synd om mig nu!!

Hade även ett annorlunda samtal med Malin i går kväll (på telefon) haha...så det kan bli ;)

Tillbax till ryggläge

//Emma

Haha ;)

Den här kommentaren fick jag från Jenny:

Åhh vilken fin krokodil Emma.. ;) du är en naturbegåvning ser jag!! ;)
<3 puss

Mitt råd är att du måste uppsöka en optiker....omgående!!

Hahaha ;)

//Emma


Hänt i veckan...

...inte mycket som sagt. Men här kommer en liten summering i bilder:


Leran och verktygen är perfekta att ta fram när tristessen sätter in!


Min snygga krokodil med tillhörande krokodilbarn...hahaha!


Inga kort på mig tack!


Bella bjöd mig och mormor på té och kaka :)


Det har ritats många teckningar den här veckan!


2-åringar kan man hitta precis överallt!


Presenterna som mamma hade med sig till Bella: ett bakningsset med diverse redskap och tre siliconformar man kan ha i riktig ugn, en ny snutta (som inte har gått hem än så länge) och en "bankbräda" (eller vad dom nu heter) med tillhörande hammare...på den har det bankats en hel del :)

Efter denna vecka lider jag av ordentlig lappsjuka!! Fy va tråkigt att vara instängd så länge! Nu är det bara jag och mig själv hemma så nu känns det ännu mer trist, hade jag varit frisk skulle jag ha jobbat 18-02 idag. Men jag var ju absolut tvungen att låta mig smittas så nu får jag vackert fortsätta att vara instängd några dagar till....I hate it! Jag hade lätt kunnat jobba 2 nätter på raken bara jag fått bli frisk!

Mycket gnällande har det varit från mig ett tag...haha! Men man måste få gnälla av sig ibland ;)

Nu blir det soffläge och spotify!

//Emma

Skenet kan bedra

Just nu känner jag mig väldigt lättad! A erbjöd sig att komma hit och hämta Bella nu i eftermiddag så jag slipper ge mig iväg mitt upp i all sjukdom. Väldigt snällt tycker jag =)

Bella hade 37,7 på förmiddagen, fortfarande en förhöjning. Och jag är rätt säker på att tempen kommer att stiga fram emot kvällen. Hon har svettats floder inatt med så hon fick ta sig ett bad efter morgonvällingen (som hon inte drack särskilt mycket av). Men hon har ätit lite av en smörgås, lite av en banan och ett helt päron =) Bra!

Leker gör hon hela tiden, det uppfattas i de flesta fall som ett tecken på att barnet mår bra. MEN det behöver inte alls vara så. Att leka är det barn gör, dom fungerar så. Barn som är väldigt sjuka leker oxå....ibland tills dom bokstavligt talat ramlar ihop! Så det är viktigt att ha det i minnet, skenet kan bedra.

Nu ska jag och lillflickan mysa lite i soffan innan det är dax att försöka få i henne lite lunch.

//Emma

Tillit

Jag tyckte att Bella var piggare idag, lunch åt hon oxå. Men nu på kvällen hade hon 39,3. Vad är detta?? Har hon fortfarande hög feber imorn kväll får det nog bli ett läkarbesök för hennes del. Kan ju va så att hon behöver medicin för att bli bra, hon verkar ha ont i halsen så det kanske är streptokocker? Hoppas verkligen att hon blir piggare imorgon!

Tog tempen på mig själv oxå, 38,1. Jag är lågtempare i vanligt fall så jag har helt klart feber. Det känns i hela kroppen, ont i musklerna och orkeslös. På gamla dar har jag oxå fått lätt för att svimma när jag är för varm i kroppen. Idag har jag känt av det några gånger. Speciellt när jag står i duschen. Inte kul!

Jaja...vad är en bal på slottet? Det blir alldeles säkert bra till slut =) Nu åker Bella till sin pappa imorgon så då får jag passa på att vara hemma från jobbet några dagar och vila upp mig ordentligt. Bara ligga på soffan och slöa i flera timmar om jag känner för det, bara ha mig själv att ta hand om. Det behöver jag nu!

Förövrigt har jag fått många tecken till mig på kort tid, jag är inte helt säker på vad exakt det betyder än men tids nog kommer det fram. Mycket spännande tycker jag själv =) Sen berättade mamma en väldigt intressant grej hon upplevde i en dröm, eller en vanlig dröm var det inte....snarare ett budskap. Det handlade om oss båda.

Saker och ting börjar äntligen röra på sig! Jag börjar äntligen förstå vad allt går ut på, och jag börjar förstå ungefär vad mitt liv går ut på. Jag har en otroligt spännande resa framför mig och jag hoppas på många spännande möten :) Men jag har oxå lärt mig att inget är gratis, jag har och kommer fortfarande få jobba hårt i livets skola för att nå mina mål! Men jag har kommit till insikt :) Och nu när jag vet det jag vet känns det helt plötsligt lite lättare. Men det jag fortfarande kämpar med är tillit. Tillit tillit tillit! Varför ska det vara så svårt? Jo...därför att det inte ska vara lätt, för då lär jag mig inget ;) Ni ser...jag får svar på mina frågor medans jag skriver.

Sen är jag otroligt tacksam över att jag har O vid min sida! Det är en lättnad att veta att när jag går vilse så har jag någon där som visar mig den rätta vägen, även fast jag inte vill lyssna alla gånger ;)  Tack för att du alltid finns där för mig och tack för att du aldrig ger upp!

Kärlek

//Emma

Godmorgon Lördag

Bella har sovit oroligt inatt plus att hon har svettats som en gris! Så jag tror att vi båda är lika trötta. Halv åtta imorse gav vi upp och satte oss i soffan istället. Hon har precis druckit lite mer än en halv flaska välling, nu ska jag äta lite och sen ska lilla fröken få bada skumbad.

//Emma

Presenter

Mina föräldrar var här och hälsade på en sväng på förmiddagen, ett trevligt avbrott i hemma tristessen =) Bella fick krya på sig presenter, jag tänkte ta bilder på dom och lägga ut här men batteriet behöver laddas så det blir inte av idag. Men det var gättefina presenter, tack så väldigt mycket =) Jag fick Aftonbladet och Falu Kuriren...I love dagstidningar!

Annars har det som sagt inte hänt så mycket idag. Jag lyckades få i Bella nästan ett helt stekt ägg och en hel vällingflaska =) Jag är nöjd med det! Skruttan hade 39,7 i temp nu på kvällen, ännu värre än igår! Snuvan är mycket värre oxå, vet inte hur många gånger jag torkat hennes näsa idag. Stackars liten...

Hon somnade på 5 minuter. Jag tänkte slökolla på nåt bra program men som vanligt kan man glömma det på helgkvällar! Bara skit på alla kanaler. Jag får läsa min nya braiga bok istället =)

Bacill-puss

//Emma


...........

Det blev inget stan idag, och inga lampor blev hämtade heller. Jag mår bara sämre och sämre, orkar inte ge mig iväg på nå utflykter. Blää!

Bella är fortfarande dålig, det enda jag har lyckats få i henne i matväg idag är: 1 vällingflaska,2 skivor leverpastej, 1 banan, 1 sked yoghurt och en halv varmkorv! Inte mycket att hurra för direkt. Som tur är dricker hon saft mellan varven iallafall så hon får i sig vätskan hon behöver. Hon somnade i soffan för en timme sen och jag har väckt henne precis, hon är så trött. Ska steka några ägg nu få se om hon kan få i sig litegrann.

Usch för detta!

//Emma

Godmorgon Fredag

Igår kväll hade Bella 39,1, jag som trodde hon var på bättringsvägen. Jag har oxå fått hosta och är tätare i bröstet. Ska jag oxå bli sjuk nu eller? Jaja det blir vad det blir. Men idag tänker jag ta med mig Bella och vagnen och åka ner en liten vända på stan, det blir lite tröttsamt att vara hemma och stirra på väggarna i flera dagar.

Idag har mina taklampor anlänt till affären så vi ska dit och hämta dom oxå =)

Ha en bra dag

//Emma

Vilken ska jag välja?

Jag har flera nya tidningar hemma just nu. Mitt "problem" är vilken jag ska läsa först?

Vi föräldrar nummer 9Chic
Hemtrevligt

Vilken hade du läst först?

//Emma

Godmorgon Torsdag

Inatt har jag sovit ca 11 timmar i streck!! Gud va skönt =) Bella hade en väldig rethosta i går kväll så jag har bestämt att vi blir hemma imorgon oxå.

Planer för dagen: tvätta dom nya rosa sängkläderna vi hämtade ut igår och bädda i dom i sängen =) Sen kommer mina föräldrar hit och fikar, mamma kommer efter 15 och pappa kommer efter 18....haha...dom slutar lite olika tider idag. Det ska bli trevligt =)

Ha en bra dag i snövädret!

//Emma




Det okända

Vi har haft en riktigt mysig dag idag =) Promenad till affären och handlade, Bella somnade i vagnen på väg hem så jag gick en promenad runt sjön så hon fick sova i friska luften. Sen har vi lekt massor och skurat badrummet.

Bella är fortfarande inte sig själv och äter dåligt, hon är lite rosslig och jag är säker på att hon har ont i halsen. Skruttan.

Nu sover hon skönt och jag har myst ner mig i soffan och ska titta på Det Okända som börjar nu.

Ha en bra kväll!

//Emma

Dagens Låt



Jag blir alltid på bra humör av den här låten :)

//Emma

Godmorgon Onsdag

Är det storm ute idag eller? Snön viner från taken. Jag har ingen lust att gå utanför dörren idag, men tyvärr finns det bara 2 blöjor och ett halvt mått välling kvar så jag har inget val.

Bella väckte mig 08.20, sovmorgon =) Strax dax att göra ordentlig frukost.

Ha en bra dag!

//Emma

Natti

Som vanligt höll jag på att somna när jag nattade min dotter ;) Tänkte gå och lägga mig samtidigt med henne först men ångrade mig eftersom vi inte behöver ge oss iväg nånstans tidigt imorn bitti. Känns riktigt skönt faktiskt =) Kan jag fortsätta att pyssla här hemma i lugn och ro.

Nu ska jag slökolla på TV en stund  (och det tänker jag verkligen INTE ha dåligt samvete för på nåt sätt eftersom jag numera betalar min jäkla TV-licens....och JA jag är fortfarande sur!). Och eftersom det ska vara så in i helvete dyrt att kolla på TV kan dom väl ändå börja visa bra program/filmer varenda kväll!!!! Lite valuta för pengarna ska jag väl ändå ha nu när jag  faktiskt BETALAR!

Godnatt

//Emma

Duktiga

Bella blev inte så dålig som jag trodde. Febern har inte stigit och jag har inte behövt ge hostmedicin. Men hon är inte i sin vanliga form så vi blir hemma minst 2 dagar till iallfall. Nu har hon somnat på soffan :)


Tröttis

Idag har vi bakat kladdkaka och rensat ur Bellas garderob och torkat ur den. Det blev en kasse urväxta kläder som jag ska lägga ut på tradera. Men inte idag.


Mums

Jag får passa på att få lite gjort här hemma nu när jag har tid.

Om en liten stund kommer mamma hit och fikar, jag får väcka Bella då.

Förövrigt kom det en hemsk gubbe från Radiotjänst och ringde på. Ful taktik kör dom med eftersom dom inte tänder i trapphuset, jag såg inte vem det va men trodde att det var pappa. Tji fick jag! Usch va irriterad jag blev! Jaha då var det bara att börja pröjsa igen då /=

Dax att brygga kaffe

//Emma

Vill oxå ha!

"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från PRIMON.se - leksaker & böcker på nätet hos Tant Ulrika!"

//Emma

Vill jag ha!

Jag är med i utlottningen av en ny bloggdesign hos Linda, hoppas jag vinner för jag vill verkligen ha en ny!

//Emma

Sjuk

Bella är sjuk så vi är hemma, så typiskt när jag skulle jobba extra idag! Mitt i natten vaknade jag av att hon grät i sömnen och efter en liten stund började hon hosta. sån där otäck kruppliknande hosta! Jag kände på pannan och hon hade garanterat feber. Men hon vaknade inte utan sov hela natten. Jag kunde inte somna om utan låg och lyssnade på hennes andning bra länge. Ett tag hade hon det typiska inandningsljudet (stridor) och flåsade på rätt duktigt, då blev jag lite orolig, men till slut somnade jag. Bella väckte mig 06.30 imorse, 38,2 i temp, hostig och hes.

Nu börjar jag känna mig lite risig oxå,men mest trött! Fast det är garanterat pga att jag har jobbat så många nätter förra veckan!

Nu ska vi mysa vidare.

//Emma

Barn HLR

Min utbildningsdag i barn HLR var hur bra som helst!! Mycket nyttig information. Jag tycker att småbarns föräldrar borde gå en kurs i hjärt-lungräddning som är inriktad på barn. Om något händer ens barn är det väldigt bra att veta hur man ska göra, särskilt om hjärtat slutar slå. För om det tar lång tid innan hjärt-lungräddning påbörjas riskerar barnet att drabbas av permanenta hjärnskador, för att inte tala om att det faktiskt kan dö! Varenda sekund räknas! Och även fast man ringer ambulans kan man inte räkna med att den står utanför dörren på 5 sekunder, oftast tar det tid. Och då är det bra att veta hur man ska göra under tiden.

Sen är det lätt att tänka att det händer inte mitt barn! Men det tar bara en sekund att sätta i halsen, och det kan hända när som helst! Låt aldrig barn gå/springa runt och äta på något!!

Visste ni förresten att barn kan få hjärtstillestånd pga magsjuka? Det beror på uttorkning. Och det går fort! Så se alltid till att ha vätskeersättning hemma att pytsa i barnet nån klunk här och där...ofta. Och om barnet är litet och verkar slött så ta alltid kontakt med sjukvården.

Vi skulle egentligen vart lediga imorgon men jag ska jobba extra så det blir att gå upp tidigt imorn iallafall.

Godnatt

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0