Skiiiit

Igår var vi i Hofors och firade min mormor som fyllde 90 år!! Extra roligt var det att Bella var med =) Hon livade upp stämningen en aning om man säger så ;) Hon ville åka hiss upp och ner hela tiden, olika personer ställde upp! Varje gång dörren skulle stängas ropade hon Heeej Dååå och vinkade till församlingen.

Vi hade dukat långbord på ålderdomshemmet, riktigt trevligt var det. Mormor var ju bra rolig hon emellanåt...haha!!

Mormors rolighet 1: Vi skulle ta kort,mormor, barn,barnbarn och barnbarnsbarn. Vi brukar tydligen säga skit istället för cheese i våran släkt. Men istället för att titta in i kameran och säga skit envisades mormor med att vända sig till Bella varenda gång! Vilket gjorde att vi fick göra nya försök flera gånger! Tillslut tröttnade karln som höll i kameran och sa att vi skulle säga whiskey istället. Då äntligen tittade tanten in i kameran och vrålade DISKUS! Alla skrattade...OCH tittade in i kameran! Vi fick ett bra kort tillslut ;)

(jag tackade mormor för att hon sagt skit till min 2åriga dotter upprepade gånger, perfekt nu när hon lär sig prata...ehee)

Mormors rolighet 2: mitt i fikat vände hon sig till sin äldsta son och frågade var han hade sin kille?
Leif: Min kille??
Mormor: Ja, killen?
Leif: Jaa...nu är ju inte jag lagd åt det hållet...

Hahahahahahahahahahaha!!!!! Ungefär där försvann min mascara!!

(mormor virrade till det, det hon menade va vart Anders son var nånstans...blev aningens fel)

Ja det är tur att det finns humor!!

//Emma

Gamla minnen

Hahahaha!!

Annis påminde mig just om vad vi brukade roa oss med när vi var små! Vi pillade bort våra sårskorpor och hällde salt i såren...hahaha!!!

Ja vad gör man när man har tråkigt?? ;)

//Emma

Kräkfärdig!

En vidrig incident hände mig mitt i natten!! Jag skulle avnjuta min baguette med kyckling och clubdressing i personalrummet. När jag tog ut baguetten ur förpackningen tyckte jag att den var lite vääl blöt på ett par ställen, men jag luktade på den och jag kände bara doften av dressingen. Fritt fram för att äta den med andra ord!

När jag tagit ett par tuggor och kommit fram till den första tomatklyftan tyckte jag mig ana en spännande bismak, jag tuggade extra långsamt och försökte komma på vad det var. När jag ätit halva och närmade mig tomatbit nr 2 höll jag upp den mot lampan.

Till min FASA såg jag att tomaten var heltäckt av nån slags behåring, vardagligt kallat MÖGEL!!!

Jag hade alltså ätit upp en luden tomatklyfta!! Min mage var nära att vända sig ut och in! Fy Faaan va äckligt! Jag mår fortfarande illa så fort jag tänker på det.


Mitt nightsnack

//Emma

Hmm

Helt plötsligt är det snöstorm!! Vad hände med våren?? Jag som var så glad över att all snö äntligen smält bort från balkongen! Börja om från början igen då!


Passande va? ;)

Jag och Bella har städat och dammsugit nu på morgonen, skönt att ha det gjort! Strax ska vi äta riktig frukost och sen vid elva åker skruttan till sin pappa. Då ska jag försöka sova middag för jag ska ut och jobba natten sen. Perfekt sova väder....

Ha en bra dag!

//Emma

Sol =)

Ledig hela dagen =)

Vi har ätit frukost redan (jag vaknade 5 av mig själv) men Bellis sov till halv sju. Jag är väl inställd på att gå upp 5 eftersom jag gjort det ons-fre. Nu ska vi fixa till oss och ta en solig promenad till loppisen. Sen lunchar vi på stan. Vi kanske får trevligt sällskap med oss oxå.

Vilken fantastisk dag vi kommer ha idag!

//Emma

Rast

Morgonfika på jobbet nu. Jag jobbar 8-13.30, efter det ska jag ha brandutbildning mellan 13.30 - 15.30. Igår jobbade jag 8-14. Det har gått gättebra för Bella på dagis =) Och det bästa av allt är att hon fortfarande är frisk!

Förövrigt ska Tele2 skicka ett nytt modem till mig! Det krånglar fortfarande MYCKET! Och sist kom det upp en errorruta där det stod att det var maskinvarufel i modemet. Det va droppen! Trots att jag påpekade det för supportkillen för två dagar sen sa han:"har du provat att ställa datorn vid ett fönster?" What?? Jag kanske ska ta datorn med mig och klättra upp på taket i fortsättningen? Personligen föredrar jag att sitta i soffan eller möjligtvis vid köksbordet. Jag hade god lust att föreslå att han kunde stoppa upp mitt modem nånstans...

Aja....det blir nog bra tillslut!

Nu till roligare saker....skruva kryckor ;)

//Emma


Fun!

Idag har vi haft det riktigt roligt =) Efter lunch mötte vi Annis och Max utomhus, efter en stund anlände Tindra med skoltaxin. Vi gick till affären och sen hem till mig. Oj vad det lektes!! Bella var nästan svettig i håret =)

Princessan slocknade redan kvart över sex! Då hade jag gott om tid på mig att städa upp och diska. Lite egentid kan jag unna mig oxå innan jag gör Bella sällskap.

Imorgon är jag ledig men Bells ska vara på dagis mellan 8-11. Hon har varit borta i flera veckor pga sjukdom så hon behöver en liten mjukstart innan heldagarna sätter in. När hon är där ska jag passa på att bada...läääääänge! Sen efter lunch har vi en dejt med Mia och Millie, det ska bli roligt =)

Förövrigt har jag råkat missa senaste datumet att hämta ut ett traderapaket!!! SKIT OXÅ!! Vad ska jag göra nu??

Godnatt

//Emma




Godmorgon Måndag

Jag har en tillfällig bloggtorka, är inte så motiverad just nu...

Jag och Bella kommer att ränna i tvättstugan hela förmiddagen och på eftermiddagen ska vi umgås med Annis och Max en stund.

Love

//Emma

Godmorgon Söndag

Härliga härliga sol =) Och härliga härliga lediga dag!! Jag är ledig ända tills på onsdag faktiskt =)

Igår va jag oxå ledig, då hade jag och Bella en heldag lite överallt. Vi började med att gå till statoil och pumpa däcken på vagnen, sen gick vi till Timmervägen på loppis :) Gud va kul! Det va evigheter sen jag var dit. Vi gjorde några fynd. Efter det gick vi till Sibylla och åt lunch, Bella fick en ballong (som råkade blåsa iväg nere på stan). Bella hittade på några barn i Jungfrugallerian så vi blev kvar där ett tag och lekte, ni vet där vid Wayne´s..alla leksakshundarna och tunneln/grottan.

Förövrigt var det en pappa där som envisades med att jag skulle krypa igenom där!! What? Kryp igenom själv! Hade jag gjort det skulle dom ha fått lov att ringa räddningstjänsten..hahaha!!

Ja vi hade en riktigt skön dag igår (vi gick hem från stan oxå så en hel del motion blev det).

Vi har ätit frukost nyss och så fort jag har diskat ska vi skynda oss ut på en promenad!

Ha en bra dag

//Emma

Men dåså....:)

Dammsugning och golvtorkning...check!

Jag orkade inte härja med det igår när jag kom hem utan däckade istället. Fick ställa klockan extra tidigt imorse istället. Men nu är det gjort =)

Bella anländer hem till mina föräldrar i eftermiddag då jag ska jobba kväll. Jag hoppas att hon mår bättre nu!

Nu: frukost, diska, fixa hår och lägga på masken, sen blir det jobb på kirurgen 14-21.

Finns det nåt godare än tomat på en ostmacka?

//Emma

Heeelt slut

Jag känner mig som en mycket gammal människa! Trött och sliten. Nu har jag slutat mitt arbetspass och ska strax ta bussen hem. När jag kommer hem måste jag städa = DRYGT! Men jag måste göra det för min dotter kommer imorgon och då är det skönt att ha det gjort innan.

Mitt internet fortsätter att krångla, idag kom det upp nån slags errorruta (trots all hjälp jag fick igår) jag kommer att spy på modemet snart!!

Ha det bra!

//Emma

Jag blir galen!

Jag har lärt mig att aldrig ta internet för givet!! Nyss satt jag återigen i Tele 2s support i en halvtimme MINST!! Med 2 olika karlar. Den första fattade inget (karriärbyte månne?) Men den andra var supergullig och KUNNIG! Vi gjorde massor av ändringar så nu lyckades jag få en uppkoppling. Men tyvärr måste jag nog skaffa en ny dator. Karln sa inte det men jag känner det på mig. Den här gamla laptopen har skrålat på sista versen i evigheter! Den är gammal och sliten helt enkelt.

Just nu har jag bara 17% i signalstyrka...det ni! Ett under att jag kan blogga överhuvudtaget.

Tur att jag har humor annars hade den här datorn blivit utslängd från balkongen för längesen! Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.........hahaha....haha.......ha............eeee faaaaaaaaaaaaan!!!

//Emma

sleeping time

Dax att sova efter en natts slit

Natti

//Emma

Hedenhös

Nu hoppas jag att mitt internet krånglat för sista gången!! Jag fick hem mitt nya från Tele 2 i lördags, installationen gick bra och det funkade....ända tills på kvällen när jag hade förfest här.Då dog det!  Tyvärr är jag ingen svettig datanörd! Sen hatar jag att sitta i telefonkön(som det jämt är). Nu på förmiddagen funkade det fortfarande inte så då blev jag så illa tvungen att ringa ändå.

Karln jag pratade med (i säkert en halvtimme) var så fruktansvärt seg!! Han verkade inte kunna så där överdrivet mycket.  Men efter några tusen om och men fick vi det att funka.

Tänk va skönt det skulle vara om man kunde skruva tillbaka tiden till hedenhös! Inga datorer, inga mobiler,ingen TV...etc. Tänk va lite bekymmer man skulle ha! Inga vård av barn dagar så man gråter när lönen kommer. Att bara sitta ute i skogen och klia sig i armhålan, blir man hungrig är det bara att lyfta på närmsta sten och ta en näve. Ingen behöver gå upp en timme tidigare på morgonen för att sminka sig och göra sig fräsch. På hedenhös-tiden var alla lika håriga och luktade lika jävla illa.

Förresten hade jag riktigt roligt i lördags =) Skönt att få härja lite ibland!! Tack alla söta människor som var med :)

Puss

//Emma

Fridens

Så kan vi sammanfatta min vecka, bara fridfulla aktiviteter med sjukt barn. Igår drog jag vagnen runt kålgården där vi matade änderna. Bella tyckte det va gätteroligt! Hon tog hela brödskivor i händerna och änderna tog dom direkt från händerna på henne. Hon skrattade högt av förtjusning =) Gullunge! Nu tycker jag att hon börjar bli lite bättre igen,mindre hosta och piggare. Men man ska inte låta sig luras av det, för som doktorn sa: har dom väl dragit på sig ett virus får dom nersatt immunförsvar och då drar dom lätt på sig fler virus och sjuknar om!

Som om vi inte märkt det vid det här laget!!!

Jaja, det har iallafall inte gått ner i lungorna på henne! Vi får vara tacksamma för det!

Annars då? Jo, imorgon är det förfest hemma hos mig =) Hurra! Äntligen kan jag gå ut och parta lite, det ska bli såå roligt =)

Jag och Annis var nere på stan idag och kikade på potentiella partyoutfits. Jag hittade en överdel och ett skärp, för endast ca 200 kr totalt. Och det pga att jag fått ett fullt stämpelkort av mamma på Gina Tricot =) 150 kr rabatt!!! Tack för det!!

Men jag vet forfarande inte vad jag ska ha på mig! Panik!!!

Love

//Emma


=)

Fortfarande internet, kul så länge det funkar!

Doktorn konstaterade återigen segt virus på Bella, så det finns inget att göra. Men hon skulle ringa upp mig på måndag och kolla om Bella blivit bättre. Gode Gud gör henne frisk!!!

Efter vårdcentralen åkte vi ner på stan så Bella fick köpa nåt på leksaksaffären.Det blev en doktorsväska =) Så nu har hon gett mig massor av sprutor, lyssnat på mig med stetoskop och gett mig massor av mediciner...haha hon är så söt =) Alldeles nyss ritade vi en teckning om läkarbesöket så nu hoppas jag att hon har fått bearbeta dagen ordentligt.

Pappa kom hit med Bellas nya säng idag oxå :) och det bästa av allt var att den matchade bokhyllan i sovrummet!! Dom måste ingå i samma serie. Vilken fullträff! Bilder kommer senare.

Vi köpte med oss pizza hem som vi gottade oss med, mumsig tisdagslyx!

Natti

//Emma

Yeyy!!

Jag har visst internet sista dagen idag (trodde det var igår). Jag har sagt upp mitt mobila bredband hos telia för det va så jäkla segt! Idag har jag tecknat ett nytt hos tele 2 (dom har ett som är snabbare + att det är några kronor billigare).  Men jag får inte hem det förrän om några dagar, drygt att va utan men det är som det är.

Jag är återigen hemma med Bella som är fortsatt sjuk (femte veckan nu). Idag blev hostan ännu värre, nu hostar hon tills hon kräks stackarn! Det gör att hon knappt får behålla maten och hon är mycket tröttare än normalt! Så imorgon ska hon träffa läkare nr 3 under de här veckorna. Hoppas det blir tredje gången gillt! Tydligen så finns det 4-6 veckors hosta, men den ska inte bli värre under femte veckan! Jag tycker så synd om Bella!

Bella däckade för över en timme sen, jag blir inte långvarig jag heller!

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0