Svammel i nattmössan

Tro mig när jag säger det att jag både känner mig och ser dötrött ut!!!

Men det har sina förklaringar såklart. För det första har jag jobbat hela natten lång, jag hade turen att kunna sova en halvtimme på jobbet =) Och det var välbehövligt! Jag var i Borlänge klockan åtta, bussen hem gick 09.40 så det var bara att försöka härda ut och fördriva tiden på bästa sätt. Jag började med att gå till biblioteket och lusläsa Falu Kuriren. Sen drog jag benen efter mig tills klockan var nio, då gick jag in och handlade på Konsum...väääldigt långsamt! Jag hämtade ut mitt paket med alla mina nya trosor =) och Bellas strumpor. Najs!!

Jag var hemma vid tio, somnade strax före elva. Vaknade av att jag hörde Bellas röst långt borta. Jag svarade henne men möttes av tystnad. Jag ropade på Boss...återigen tystnad! Då fick jag panik och hjärtat började rusa i 300 knyck! Nej! Har jag glömt att stänga ytterdörren ordentligt? Har jag glömt att stänga grinden till verandan? Nu var jag helt övertygad om att Bella var borta för alltid! Jag rusar ut i hallen  som en galning och tvärstannar när jag får syn på ytterdörren...den är låst! Då trillade poletten ner och jag blev klarvaken, Bella och Boss var ju inte ens hemma. Phu!! Det var bara en mardöm. Så där stog jag i hallen som ett UFO, och efter det kunde jag omöjligt sömna om igen. Klockan var då 13.20. Kul!

Det var bara att sätta igång kaffebryggaren så jag kunde förvandlas till halv människa iallafall. Sen dammsög jag och torkade golven, en mycket ansträngande och svettig insats av en halvt död mig! Efter det blev det duschen vill jag lova.

Bella och Boss kom hem vid 18-tiden, då fick Bella ett bad och sen blev det lek en stund =) Det var ett tag sen jag la henne men hon har svårt att komma till ro, det brukar va så när hon sovit borta en natt. Men nu hoppas jag att hon somnat!

Ikväll är det Morden i Midsomer men med tanke på mitt tillstånd kan jag nog tyvärr inte titta på det. Katastrof! Jag måste samla på mig så många timmars sömn jag bara kan för jag ska jobba natt i morgon med och då har jag knappast den turen att få vara på AVA!

Nu börjar jag snart svamla i nattmössan.

//Emma

Godmorgon Tisdag...

...hahahaha!! Det var jag nog först med att skriva idag ;)

Men det är inte så konstigt eftersom jag jobbar natt. Jag är inne på AVA, och det är jag glad för! Vi har det lugnt och skönt här =) Det blev en bra jobb-start efter semestern!

Just nu har vi ett par timmar att slå ihjäl tills vi kan börja med morgonarbetet, och då passar jag på att blogga...och att nät-shoppa =) Nu ska jag visa vad jag precis har klickat hem:

Etnies Etnies
Ett par Etnies!

Jag hade turen att fynda dom till det otroliga REA-priset 239 kr!!! (Ordinarie pris: 799 kr). Det var helt enkelt meningen att jag skulle ha dom för den enda storleken som fanns kvar var 38,5. Och det är exakt den storleken som jag har =)

Tur som en liten toka....tra la la la la =)

Förresten så är jag väldigt tursam just nu! Jag fick ett brev idag där Falu kommun meddelade att Bella fått en dagisplats från och med den 5:e Augusti! Dessutom på ett dagis i det område jag sökt, på behagligt promenad avstånd från där jag kommer att bo =) Kan det bli bättre??

Tra la la la la =)

//Emma


Rast

Bella sover, pankakssmeten står i kylen, tvätten är upphängd och kaffet är kokat.

Gissa vad jag ska göra nu? =)

//Emma

Trött som en gnu

Bella väckte mig klockan 7, men jag var säker på att hon inte var mer än 04! Usch vad det sved i mina ögon...jobbigt!

Strimmig gnu
Undrar varför man säger "trött som en gnu" ?
Är dom tröttare än andra?

Nu ska jag betala en tradera auktion som jag vunnit =)

Ha en solig dag!

//Emma

Godnatt

Jag har faktiskt precis tittat på en film som började 21.00 ...hela filmen utan att somna! Det var nån komedi, väldigt lättsam. Jag kommer inte ihåg vad den heter...nånting med hollywood starlet. En bra slötittar-film.

Jag har haft 2 fönster på vid gavel i typ 4 timmar..ett fönster i varje ände av huset och nu är det 25,8 grader varmt härinne! Hur är det möjligt???  Ute är det 16,8!! Det borde vara betydligt svalare här inne nu. Jösses!

//Emma

Carpe Diem

Bella sover middag inomhus just nu och jag vet inte vad jag ska hitta på. Alla räkningar är betalda och det känns bra =) Lite ångest för att det här är min sista dag på semestern. Men jag har haft en kanonvecka med sol nu så det känns som att energiförrådet är påfyllt. Imorgon ska jag jobba natt, känns oxå bra att jag lagt det så eftersom jag kan njuta av det fina vädret hela dagen imorgon =)

Hoppas det blir en lugn natt, kan vara skönt att mjukstarta lite efter 4 veckors semester!

Bella väckte mig 7 imorse, jag var gristrött och försökte få henne att somna om men det gick inte vägen så det var bara att kliva upp och göra frukost.

Carpe Diem

Det är så varmt och kvavt i detta hus när det är sådant soligt väder ute så det är helt sjukt! Nästan så jag får lite Bulgarien-känsla emellanåt. (Litet hotellrum utan AC). Så fort det börjar bli svalare ute på kvällarna så öppnar jag en massa fönster. Men det blir endast lite bättre.

Efter frukosten tog vi en promenad med Boss och Bella fick finna sig i att åka vagn. När vi kom tillbaks fick hon leka med sitt älskade vatten ;) Jag fyllde skurhinken till max och ställde den på gräsmattan, sen roade hon sig själv i en hel timme. Då passade jag på att babbla i telefon och dricka kaffe =)

Nu har hon sovit i 45 minuter, undrar när hon tänker vakna för jag börjar få tråkigt...

//Emma

Dagens Tips

http://www.melike.se/ har fraktfritt juni månad! Om du handlade under deras erbjudande vecka tidigare har du ytterligare 15% att dra av från din beställning. Kan det bli så mycket bättre?

Jag passade på att beställa lite nya leksaker till Bella =)

Maraccas
Ett par gröna maraccas, 39 kr

noaksark
Noaks ark, 149 kr

Tamburin
Tamburin zebra, 25 kr

Eftersom frakten är gratis plus att jag hade 15% rabatt blev det endast ca 181 kr totalt! Helt OK =)

Det jag funderar över nu är om jag ska lägga undan allt hemma och ge det till henne i 2-års present. Noaks ark ska jag lägga undan iallafall, den kanske uppskattas mer när hon är 2 år. Får se hur jag gör med det andra.

Jag är väldigt nöjd med mina fynd!

//Emma

Ännu en varm kväll

Än en gång fick vi hålla oss inne på eftermiddagen pga hettan. Och trots att jag hade smort in mig med solkräm innan vi gick till Torsång har jag bränt mig! Det har aldrig hänt mig här i Sverige förut, endast utomlands, så då kan man fatta hur mycket solen tar nu! Som tur är blev jag bara röd fram på bröstet....kunde vart värre!

Det har inte gått i många knop här inne idag, jag blir så slö när det är varmt. Men jag har iallafall fortsatt med köket. 3 skåp har jag tömt på dess innehåll, torkat rent inuti och ställt tillbaka alla grejer igen. Den här gången hittade jag inget att slänga.

Jag har till och med ätit riktig mat för första gången på 3 dagar. Jag är inte så hungrig när det är värmebölja ute så jag har levt på tonfisksallad, kokta ägg, sill, yoghurt och smörgåsar =) Men Bella har jag såklart lagat mat till. (Hon gillar inte sallad, tonfisk och sill...konstiga barn ;)

Innan läggdags för Bella tog jag en låång dusch och sen fick hon ett långt bad. Och den här gången somnade hon oxå på en gång utan krångel =) Hurra!

Nu ska jag ge mig ut i trädgården en sväng så Boss får pinka och efter det ska jag bara lata mig!!

Peace and Love på er

//Emma


Glass i Torsång

Japp jag och Bells tog oss en promenad till Torsångs café och köpte oss en varsin glass som vi åt ute =) Hur mysigt som helst var det.

Det fanns en sandlåda där som Bella roade sig med efteråt.










Det var en hel del båtar som passerade och det tyckte Bella var väldigt fascinerande!

//Emma

Hett!

Ja nu är det hett  ute minsann, Bella sover middag i vagnen under äppelträdet. Hon har sovit ca en timme nu =)

Förövrigt är jag avundsjuk på alla mina vänner som har möjligheten att festa ikväll, det skulle va såå roligt att kunna haka på! I detta härliga väder! Dessutom är det sista helgen innan jag börjar jobba ikväll! Skulle verkligen va kul att hitta på något innan jag börjar jobba.

Men just nu är mitt liv som sådant att det är omöjligt pga vissa anledningar.

Nu har hon vaknat

//Emma

Godmorgon Lördag

Vi har precis avslutat frukosten och klockan är bara 08.30 =) Bella väckte mig 06.40 så det har sin naturliga förklaring ;)

Igår sov hon 2,5 timme innan hon vaknade och skulle upp, jag får vara nöjd med det.

Jag vill oxå passa på att tacka Malin som igår kväll ringde mig och knäppte en cider i mitt öra! Du är en riktig kompis!

Nu ska jag göra oss klara och efter det ska vi ut med Boss en liten sväng, sen lämnar vi honom hemma och beger oss till Torsång för glass-ätning =)  Och det passar väl bra i detta kanonväder...

Ha en toppendag!!

//Emma



Wow

Bella somnade på första försöket ikväll =) Det var inte i förrgår! Få se hur länge hon sover innan hon vaknar. Igår avancerade hon från 45 minuter till ca 1,5 timme =) Good!

Idag tog vi faktiskt en långpromenad på cirkus 2 timmar, på förmiddagen medans det inte var så hett. Fast jag hade med vagnen, och hink och spade till Bella. Ungefär halvvägs har någon hävt ut småstenar en bit på en skogsväg så vi stannade till där ett tag så Bella fick leka =) Hon var gättenöjd och proppade hinken full. Skönt för Boss att få röra på sig lite, fast han tyckte det var bra varmt på slutet.

Annars har vi bara varit inne, och ute på verandan såklart. Det går inte att vara ute med Bella i denna hetta. Hon skulle ju åka på värmeslag. Därför passar vi på att vara ute på förmiddagarna.

Vi har lekt massor =) Både med det ena och det andra, och busat i sängen så Bella tjöt av skratt. Mycket böcker har vi läst oxå.

När vi ändå fick lov att hålla oss inne passade jag på att fortsätta rensa i köket. Nu har jag plockat ur allt ur de resterande 6 lådorna, torkat ur dom och diskat de där plastgrejerna som besticken ligger i, diskat alla bordsunderlägg och kastat alla grytlappar i tvätten!

Ordning och reda pengar på fredag =) Och det stämmer för jag fick lön idag!!!  Apropå det har jag glömt att betala mina räkningar...aja...det är en dag imorgon oxå!

Jag orkar inte lägga ut korten jag tagit idag heller, det får bli imorgon det med.

Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av semestern =)

//Emma


Gaahhh

Va jag är sugen på en riktigt kall öl precis just nu! Synd bara att jag inte har någon hemma. Tänk att sätta sig på verandan med en iskall öl och en cigg =) Mums!

Någon som har lust att komma hit med en? ;)

//Emma

Energitjuvar

Alla har vi energitjuvar runt oss, en eller flera. Oftast flera. Och jag anser att det är väldigt viktigt att göra sig av med dom, för vår egen hälsas skull.

Jag hittade ett sånt bra stycke i min bok som handlar just om energitjuvar så jag kände att jag ville dela med mig av det:

                                                       Oupplösta frågor suger energi

" Att hysa agg mot någon är ett sätt att anklaga andra, och det får oss att läcka massvis av energi. Tänk dig att du har en hetsig diskussion med någon - en diskussion som inte får någon upplösning. du går därifrån och tänker på det, och problemet blir större och större och större. Det tar massor av energi. Inom naturvetenskapen kallas detta ett attraktionsfält, och ju större massan är, desto starkare är dragningskraften.

Ett gräl är som en sjukilos hantel. Tänk dig att du tar hanteln, lägger den i fickan och går till jobbet. Du försöker bortse från att den finns där, men det går inte. Du går genom korridoren och den slår mot väggen. Du sätter dig ner och den smäller till stolen. Du reser dig och känner hur den drar i byxorna eller kjolen. Det går inte att komma undan den eländiga hanteln så länge den ligger kvar i fickan. Den kräver energi och tar din uppmärksamhet i anspråk.

Somliga av oss har en del hantlar i fickorna som vi skulle behöva plocka ut....skulle det kunna vara du? Om det finns någon som du har brutit med eller kommit ihop dig med, be om ursäkt - även om du fortfarande tycker att du hade rätt. Släpp tagen om saken och förlåt, för din egen skull. Det finns en utbredd missuppfattning om att förlåtelse är någonting vi ger den andra människan. I själva verket är det en gåva från oss själva till oss själva, friheten att slippa bära bördan och bränna all energi som den kräver. Att låta bli att förlåta är som att dricka gift och förvänta sig att den andra personen ska dö. Så gör vad som än krävs för din egen skull, för förlåtelse tar inte skuldbördan från någon annan. Det är du som slipper undan din börda.

Förlåtelse kan uppstå genom att vi bara ändrar inställning, ett enda beslut att inte låta det förflutna dra ner oss. Börja genom att hitta den dolda välsignelsen i det som hände. Att verkligen förlåta är att kunna säga med fullständig uppriktighet : "Tack för att du gav mig den upplevelsen". Om du inte längre kan kommunicera direkt med personen i fråga kan du sända ut en bön eller skriva ett förlåtelsebrev som du inte ens behöver skicka iväg. Själva övningen befriar dig som ingenting annat. Tycker du att det är för svårt? Tänk dig att Gud har signerat alla människor du överhuvudtaget träffar, att de gör så gott de kan med den kunskap de har. Vi är alla Guds unika fingeravtryck - Gud i mänsklig form. Se om det hjälper.

Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt

Alexander Pope

Om du har skuldkänslor kan du släppa taget om dom också, för skuld är en känsla som tillhör det förflutna. Du kan omöjligt känna skuld över någonting som pågår i nuet eller som kan hända i framtiden; du kan bara känna skuld över det förflutna. Det är över och förbi. Det finns inget du kan göra för att ändra på det, så släpp taget om det bara. Lär dig av det, omsätt lärdomarna i praktiken och fortsätt framåt. Var tacksam för möjligheterna till nya insikter, låt dem driva dig framåt och glöm sedan det som hänt. Allting utöver det är själviskt. Några av oss måste släppa taget om saker som stjäl energi eller sådant som vi ger vår känslomässiga energi till.

Släpp hanteln här och nu."

Ur boken " Harmonisk Rikedom" skriven av James Arthur Ray

Jag tycker att alla borde tänka till om det här ämnet därför att det är så viktigt! Det egna välmåendet är viktigt! Faktiskt det viktigaste av allt!

Har du inte städat i dina relationer på länge kanske det är dags nu? För du gör ju faktiskt dig själv en stor tjänst!

Tyck gärna till!

//Emma

Michael Jackson är död

Ja Kungen av Pop är död, tydligen fick han en hjärtattack igår vid lunchtid och hans liv gick inte att rädda.



Jag kommer ihåg att jag tyckte om låten Bad när jag var liten, men jag kan inte påstå att han varit min idol direkt. Personligen tycker jag mest att han betett sig väldigt märkligt genom åren.

R.I.P

//Emma

Gnäll och gnäll

Det har blivit Bellas melodi vid läggdags! Ikväll är tredje gången på raken som hon trilskas, vill inte vill inte!! Det måste bero på värmen, jag kan inte komma på något annat!
Igår kväll tog det ca en halvtimme att få henne att somna, sen sov hon 45 minuter innan det var dax igen. Väldigt mammig har hon blivit nu oxå, hon vill vara med mig jämt! Det kanske oxå är en bidragande orsak till att hon inte vill sova själv i sin säng.
Lilla gumman!
När jag lägger henne skakar hon på sitt lilla huvud, tar sin kudde och pekar på min säng. Vill sova med dig mamma, menar hon.
Men jag kan omöjligt lägga mig halv åtta om kvällarna! När ska jag då få min egentid? Det går inte! Enda tiden jag har för mig själv är när hon somnat. (Om man inte räknar med den timmen efter lunch när hon sover middag).

Jaja, vad är en bal på slottet?

Allt blir bättre så fort jag har flyttat, det är "bara" ca en månad kvar. Men tiden kommer att gå fortare från och med nästa vecka för då börjar jag jobba igen.

Nu tror jag att hon äntligen har somnat =) Får se om hon vaknar om 45 minuter som hon gjorde igår.

Annars då?

Förmiddagen var vi ute i solen och lekte (Bella) solade (jag). På eftermiddagen var det så hett så vi höll oss inne, fast jag hade ytterdörren öppen så Bella kunde vara på verandan och leka, där är det skugga iallafall.

Jag har ringt en hel hög med samtal till olika instanser (flyttnings-relaterat).

Sen mat, städning, tvättat, badat Bella och mig själv. Nattat Bella...ja, det gamla vanliga helt enkelt.

Over and Out

//Emma

Gårdagens strapatser

Igår var vi ju som sagt på kupolen med Mia och Millie =) Det märktes verkligen att det var peace and love! Smockfullt av människor överallt! Även inne på kupolen! Nån låg och sov på en bänk, det var kö till ALLA toaletter plus att det såg ut som f-n där inne, riktigt ÄCKLIGT! Vissa hade oxå upprättat en slags campingplats i vrårna och bildat ringar av fällstolar. Ett par tjejer ville låna el-uttag inne på apoteket för att ladda sina mobiler.

Ja herregud..haha!!!

Efter våra timmar på kupolen har då iallafall jag fått nog av peace and love! (Fast jag är ju ingen festival-personlighet heller).

Annars var det väldigt trevligt =) Vi shoppade lite här och där, tittade lite här och där och fikade/åt på Wayne´s.  Jag tänkte ta många kort men det blev bara några på Bella när hon rejsade runt i en korridor plus på Polarn & Pyret. Hon hade väldigt roligt =)








Det sista vi gjorde innan vi skulle ta 17.15 bussen hem var att handla 2 fulla kassar på ICA varav den ena innehöll enbart kylvaror.

Tänk er den panik jag fick när jag insåg att 17.15 bussen inte existerade! Nästa hem till mig gick 18.15! KUL!!! Jag hade kollat feeeeeeeeeeeeeeel. Kul med en massa kylvaror? NOT! 

Som tur var kom jag på att det finns en flexbuss man kan ringa, så jag gjorde det. Ca 17.20 kom den =) Problemet med den är att den kör inte ända ut till dom trakterna där jag råkar bo så jag fick räkna med att gå några kilometer. Som TUR va hittade buss chauffören ingen plats att vända på i den byn jag skulle kliva av i =) Så vi fick åka en bra bit till! Så det slutade med att jag bara behövde gå ca 2 kilometer! Tack Guud!!

Vi kom hem ca 18.00. Därav orkade jag inte blogga igår, jag var såå trött i fötterna av all vandring och mina vader kändes dubbelt så stora! Plus att jag hade en släng av värmeslag och svettningar.

Så nu vet ni det ;)

//Emma

Utflykt

Om ett tag drar jag och Bella till kupolen där vi ska möta Mia och Millie =)

Det kommer bli en trevlig dag =)

//Emma

"God" Morgon

Bella hade ingen lust att sova igår! Inte överhuvudtaget faktiskt! Jag provade det mesta men inget funkade, när klockan var strax före 21 gav jag upp...jag ville ju se morden i midsomer!!

Det slutade med att Bella oxå fick titta på det. Att låta en 1,5 åring sitta tillsammans med dig när du vill se ditt favoritprogram är inget jag rekommenderar!

Följande störningsmoment inträffade under tiden:

1. Hon tvingade på mig en stor Nalle Phu bok som jag absolut skulle läsa för henne (helst 10 gånger).
2. Hon dängde sin stora telefon i knäet på mig, tog luren och tröck den mot mitt öra sen slog hon en massa nummer till "personer" som jag var tvungen att "prata" med.
3. Hon kittlade mina fötter (den som skrattade mest var hon).
4. Hon klättrade på/över mig och ställde sig i vägen för TVn säkert 20 gånger...MINST!
5. Hon snodde dosorna vid ett par tillfällen och ställde till det så bilden försvann.
6. Hon pratade, pratade, pratade och pratade!
7. Hon blev givetvis grinig och upprörd när jag inte hade lust att leka
8. Hon tryckte upp snuttan i mitt ansikte några gånger
9. Hon hämtade sin nya handväska som hon fick av sin mormor och plockade ur en papiljott. Den tvingade hon på mig och mitt hår! (En sån där kardborre-papiljott).
10. Hon försvann in i köket ett tag (skönt tänkte jag) men efter några minuter kom hon tillbaka med äggdelaren (av alla saker) Den vecklade hon ut och tröck mot mitt öra och tvingade mig att låtsas att det var en telefon!! Aj! Ja tänk själv att få en sån upptryckt i fejset!

Ja herregud!

Vi gick och la oss kvart i elva och Bella somnade nästan direkt. Jag upptäckte att jag fortfarande hade papiljotten intrasslad i håret.

Jag vaknade strax efter 7. Behöver jag säga att Bella sover som en stock? Jag funderar på att väcka henne klockan åtta, det är ju den tiden hon brukar väcka mig ;)

//Emma

Underbara sommar program!

Ja jag vet att jag är besatt av morden i Midsomer, jag erkänner!

Som tur är för mig och många andra därute är det säsongs premiär ikväll kl 21.00 på svt1 =)  Tyvärr såg jag att det bara är totalt 4 avsnitt =(  fast och andra sidan finns det väl inte så många kvar i den lilla byn att ta kål på...haha!

Morden i Midsomer

//Emma

Shopping

Jag har länge velat ha en speciell väggljusstake för värmeljus, men det har aldrig blivit av att jag köpt någon. Men nu när jag ska flytta tänker jag införskaffa en del saker som jag trånat efter! Det är dax att jag unnar mig själv något =)

Klicka här för mer information om produkten
Det är den här godingen som jag har köpt

Den kommer att bättra på mysfaktorn i mitt nya vardagsrum =)

Jag köpte den på www.djungeltrend.com

//Emma

Hello =)

Gud va jag älskar detta väder!!! Vill bara vara ute hela tiden =)

Bella väckte mig åtta imorse, helt ok med tanke på det vackra vädret ;) Klockan 10 begav vi oss ut på promenad med Boss, utan vagn. För det blir inga långpromenader i den här värmen, Boss pallar inte det!

Det gick bra förutom att Bella har upptäckt att hon har en skugga! Och hon tycker inte om att bli förföljd! Så jag fick bära henne bitvis.

När vi kom tillbaka la jag ut en filt på gräsmattan och tog med en varsin bok åt oss =) Gättemysigt!! Och Bella var nöjd och glad på filten ett bra tag faktiskt så vi höll oss där fram till lunch.

Efter lunch blev det vattenlekar i närmare 1,5 timme ute i trädgårn =) Men på slutet kunde jag ana en viss kinkighet hos fröken fräken så då blev det läggdags. Jag la henne för ca 10 minuter sen och hon har redan däckat. (Antar att jag får väcka henne klockan tre idag igen).

Nu ska jag ta min filt och bok och slänga mig på gräsmattan i soooooooleeeeeeeen  =)

//Emma

Sol =)

Vilket underbart väder det har varit idag =) Jag hörde rykten om att det regnat i Falun idag, men här har det inte kommit en enda droppe!

Vi har varit ute väldigt mycket, på förmiddagen gick vi en långpromenad med Boss. I vanligt fall tar den vändan ca 1 timme, men idag gick Bella själv långa sträckor så vi var ute i över 2 timmar. Vi kom hem i lagom tid till lunchen =) Efter lunch var vi oxå ute ett bra tag, Bella lekte vattenlekar. Strax efter 13.30 la jag henne i sängen och hon somnade på en gång. Då satte jag mig i solen och läste tidningar och myste =) När klockan var tre fick jag lov att väcka henne.



Det blev vattenmelon och kiwi mellis (melonen fick jag dock äta upp själv då Bella fortfarande fått för sig att det är äckligt).
I dö-tiden mellan mellis och middagen började jag putsa en del fönster (skönt att ha det gjort innan jag flyttar). Jag plockade ur badrumsskåpet och torkade rent därinne, sorterade i slänga/spara högar. En vända med dammsugaren blev det oxå. Najs =)
Under tiden lekte Bella på verandan och roade sig efter bästa förmåga.

Efter badet förvandlades hon till en vilde! Det tog evigheter att smörja in henne och ta på pyjamasen, när vi äntligen var klara va jag helt slut!

Hon somnade ca halv åtta. Jag hade tänkt att fortsätta med fönstren efter att hon somnat, men min energi är slut!

Så nu blir det som vanligt soffa, bok och TV =)

Godnatt

//Emma

Godmorgon Måndag

Idag har jag exakt 1 vecka kvar av semestern! Trist!!! Kan man få 4 veckor till?

Bella väckte mig halv åtta i morse...tidigt! Jag var som vanligt så trött att jag knappt kunde öppna korpgluggarna. Men det var bara till att stiga upp.

Fint väder är det oxå =) Allting känns plötsligt lite lättare!

Vi har ätit frukost och Bella är insmord med solkräm...dax att gå ut!

//Emma

At Home

Vi kom hem vid 16-tiden ungefär. Och ärligt talat hade jag gott och väl kunnat stanna i stugan i minst en vecka till! Vi har haft det såå bra där borta! Det har vart full fart från morgon till kväll och tiden har gått alldeles för fort! Och lilla Bella har haft gätteroligt =)

Ett nytt ord har hon lärt sig oxå....tårta!!! Haha!

Jag hoppas att vi kan göra en till resa dit i juli månad! Hoppas hoppas hoppas!

Sen vi kom hem har jag packat upp det mesta, lekt med Bella, lagat middag, duschat, städat upp i köket och nattat Bella. Nu har hon precis somnat. Själv ska jag äta kokta ägg och betala en tradera-auktion som jag vunnit =)

Sen blir det nog att slänga sig på soffan och läsa bok, såvida det inte är nåt spännande på TV.

Godnatt

//Emma

Söndag

Jag somnade inte förrän vid midnatt igår och det är inte jag van vid! Därför känner jag mig lite seg just nu. Bella väckte mig kvart i sju imorse! Men då sa jag åt henne att vi skulle sova ett tag till, hon pressade fram en krokodiltår men sen dröjde det inte länge förrän vi somnade om. Halv nio väckte hon mig nästa gång =) Mycket bättre tid!

Direkt efter vällingflaskan gick hon ut i trädgården och lekte vattenlekar.







Efter den riktiga frukosten gick vi ut igen, man får passa på när det äntligen är fint väder. Då ville Bella gunga och leka i sandlådan =)





Nu är det dax för kaffe och bullar på den fina verandan =)

//Emma

En tripp till ålderdomshemmet

Idag efter frukost bestämde vi oss för att hälsa på min mormor/Bellas gammel mormor på ålderdomshemmet i Hofors. Det var evigheter sen jag träffade henne sist!

Hon satt i matsalen när vi kom dit och överraskade henne =)


Min mormor fyller 90 nästa år!


Mamma =) Bella ville knäppa kort så hon gjorde en rolig min


Bella fick en glass av personalen. Så fort hon hörde ordet glass sprang hon som en tok efter den okända kvinnan! Det känns som om vi har ett problem här...

Bella i bilen


Det var förövrigt första gången som mormor träffade sitt barnbarns barn =) Och Bella blev väldigt poppis bland alla tanter och alla i personalen! För det var ju självklart att Bella skulle ha en gratis glass...för hon var ju såå söt!

//Emma


Mycket märkligt!

Vad kan detta betyda??

http://hotpot.se/slumpen.htm 

Läs och begrunda...

(Jag hittade länken inne hos Malin)

//Emma


Sammandrag från onsdagen


Pappa skruvade ihop de nya utemöblerna


Deras nybyggda och vitmålade veranda. Riktigt snygg!!!


Hjälpa till, sa Bella


Bella undersökte det mesta


Pappa har köpt en cykelsits till Bella och monterat på deras nya cykel


Boss utvecklade skägg

Det blev mycket utomhus i onsdags. Bella hjälpte morfar att skruva utemöbler bra länge! När pappa hade skruvat i en skruv var Bella där direkt och skruvade lite extra, utifall han hade fuskat ;)

En trevlig dag =)

//Emma

Midsommardagens morgon

Godmorgon!

Jag och Bella har sovit hur bra som helst i natt =) Jag vaknade av mig själv strax före åtta i morse, då väckte jag Bella och så gick vi upp till stora stugan.

Skönt att vara pigg och utvilad idag! Men jag gick och la mig vid 22-tiden i går så det är väl inte så konstigt. Och jag är väldigt nöjd med gårdagen, helt klart den bästa midsommaraftonen på länge =) Däremot plockade jag inte 7 olika sorters blommor, av 3 anledningar:

1. Jobbigt
2. Blött i gräset
3. Inte kul att vakna med diverse insekter krypandes i sängen

Var det nån som plockade 7 olika sorters blommor igår? Och var det nån som drömde nåt spännande?

Idag har vi inga planer heller och det känns skönt!


Det här kortet tog jag i onsdags. Granntanten kom över och började mala, 5 minuter senare sov Bella ;)

Nu ska jag ta en kopp kaffe!

Ha en bra midsommardag =)

//Emma

Dinner Time

Nu sover Bella sött och vi vuxna ska precis äta middag =)

Det blir grillad fläskfilé, färskpotatis, tomater med gräslök och diverse vitlökssmör och persiljesmör. Och ett glas vitt.

Ha en trevlig kväll =)

//Emma

Mums!

Min mamma har bakat en smarrig jordgubbstårta med chokladbottnar!



Och vi har precis fikat =)

//Emma

Blom-plockning

Vi trotsade regn och rusk och begav oss ut och plockade blommor till midsommarstången. Det var ett fåtal eldsjälar på plats och hjälpte till.


Hängivna midsommar fans


Vi träffade på en 8-årig pojke som hette Adam, han tog sig an Bella och visade henne bl.a att man kunde peta med fingret i vattenpölarna ;) Bella gillade honom verkligen och skrattade högt!


Bella visade stolt upp sitt bidrag till midsommarstången =)




Vattenpölarna är alltid roligast!


Hästarna hade blommor i man och svans dagen till ära =)

Även fast det var dåligt väder ångrar jag inte att vi gick ut för det var en trevlig sysselsättning =)

Nu ska vi strax äta sill-lunch.

Ha det!

//Emma

Midsommar =)

Å så trevligt att vakna upp till en kall och regnig midsommarafton ;) Nej, nu ska jag inte vara negativ! Det är ju trots allt midsommarafton =)

Jag hade svårt att somna igår, gick och la mig strax efter 21. Bella däremot sov djupt hela natten i sin säng! Hon väckte mig klockan åtta =)


Bella i dagens outfit: tunika och tights från Disney, Minnie Mouse

Jag hade valt ut en söt klänning hon skulle haft på sig idag, men med tanke på vädret fick jag tänka om lite.



Idag vet jag inte vad som händer riktigt...vi hade tänkt att delta i byns midsommarfirande med blom-plockning och dans runt stången, men det känns inte lockande i detta väder! Bella är så liten oxå så hon förstår inte vad midsommarfirande innebär än. Vi kan lika gärna hitta på något annat, och det går lika bra att sjunga och dansa små grodorna innomhus i stugvärmen =)

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig midsommar!!!

Kram

//Emma

Stugan!

Malin skjutsade oss till mina föräldrars stuga som sagt. Tack för det!!! Klockan gick alldeles för fort den dagen, jag och Bella kom inte i säng förrän närmare 21.30!

Sen vi kom hit har Bella hunnit med en hel del =) Bl.a mycket vattenlekar! Och det är nog det bästa hon vet =) Mormor fick ta vattenslangen och fylla på tunnan några gånger om man säger så ;) Hon tog sin lilla hink och bar vatten och hällde ut både här och där. Boss vattenskål var alltid välfylld...men på slutet spårade det ur och hon blandade i både gräs, blommor och sand.

Hon fick även en pensel som hon målade bron med...färgen var naturligtvis inget annat än vanligt vatten.



Hon hade även fått en egen liten vattenkanna som hon roade sig med ibland =)

Boss blev överlycklig att få komma ut till stugan! Han rejsade runt som en tok och kunde inte lugna sig på ett bra tag!

Ikväll somnade Bella i normal tid, strax efter sju och sover som en stock! Hon har inte sovit middag en enda gång sen vi kom hit! Hon har ju lixom inte tid ;)

Jag är megatrött och ska snart göra henne sällskap.

Godnatt

//Emma

Tjodelihooo!

Tänkte meddela att jag har noll mottagning här ute i skogen så det är ingen idé att någon försöker få tag i mig den vägen! Men internet har jag ju uppenbarligen ;)

Batteriet till kameran är på laddning och när det är färdigt kommer det lite kort =)

Nu ska vi fixa middag här och Bella sitter och äter glass!

Tjing!

//Emma

Godmorgon Torsdag

Jag vaknade halv åtta av mig själv och Bella strax efteråt.

Nu väntar vi på att Malin, Victor och Minna ska dyka upp =) Trevligt med besök!

Jag har inte hunnit med att lägga ut några bilder än pga olika orsaker. Vi har fullt upp här borta =) Det är så himla roligt att vara här!!!

Sen hänger sig musen stup i kvarten på den här datorn så det är inget roligt att börja om!

Nu ska jag kika på mina Tradera auktioner.

Ciao!

//Emma

"BELLA"

Idag efter frukost skulle vi klä på oss och gå ut i trädgården.

Då sa jag till Bella: "Nu ska Bella få gå ut och leka".

Då sa Bella: "Bella"

Det var första gången som hon sa sitt namn =) Klart och tydligt!!!

(Jag har en hel drös med bilder att lägga upp så fort jag masat mig ner till gäststugan och hämtat sladden)

//Emma

Ta mig härifrån

Det blev lite ändrade planer här, jag, Bella och Boss kan tack vare Malin åka till stugan redan i morgon eftermiddag =) Hurra!! Som jag längtar!! Det ska bli så skönt att få komma bort ett tag! Jag trivs inte här i huset längre, fick jag chansen skulle jag flytta imorgon redan!!! Men men...allt har sin tid.

Idag har vi faktiskt gått en långpromenad =) Och det var gätteskönt! Bella fick åka vagn den här gången, annars hade det inte blivit nån långis ;)

Nu ska jag se vad det är på TV.

Godnatt

//Emma

Inget vett!

Idag har jag inget vettigt att förtälja överhuvudtaget!

Men idag regnar det åtminstone inte! Däremot blåser det storm så Bella får sova middag inne idag med. Hon kanske till och med har somnat redan. (Nej det hade hon inte för jag kikade in nyss, men hon låg ner och snuttade iallafall).

Och här sitter jag, fortfarande i morgonrocken =) Ingenstans ska vi idag heller, bara vara hemma och mysa =) Det är väl semester det?

Imorgon ska vi däremot åka och handla och på onsdag åker jag, Bella och Boss till mina föräldrars stuga där vi ska vara ända tills på söndag =)

Jag LÄNGTAR!!!

Nu ska jag nog fixa lite kaffe och ringa ett samtal eller två =)

//Emma

Inomhus it is

Shit va det stormar ute! Spöregnar och blåser så det viner runt knutarna!

Gud så skönt att befinna sig inomhus =)

Ja, vad har vi gjort idag då? Bella vaknade från middagsluren klockan tre, precis innan jag skulle väcka henne =) Då blev det mys i soffan en stund och sen kiwi-mellis.

Därefter passade jag på att plocka ut allt ur skafferiet, rensa bort allt gammalt och torka alla hyllplan. Och när jag ändå var i farten plockade jag ut innehållet ur 2 köksskåp och 6 lådor, sorterade i spara/slänga högar och torkade rent inuti där med.

Resultatet blev 2 fyllda soppåsar och ljuvlig citrondoft =)

ja...jag är nöjd med dagen!

Annars har vi sjungit sånger, byggt med lego och klossar och busat.

Nu tror jag att lilla gumman har somnat för det har varit knäpptyst i några minuter nu.

Undrar vad jag ska göra?

//Emma

Pladask i vattenpölen

Nu har jag, Bella och Boss precis kommit in igen. Vi tog en liten promenad utan barnvagn! Bella ville bara plaska med fötterna i alla vattenpölar ;) En var djup med knölig botten så det blev platt fall för Bella...haha! Som tur var satte hon sig på rumpan!

Vi var ute i 30 minuter i detta pissväder! Och det räckte för oss alla. Bella ville till och med att jag skulle bära henne sista biten!

Nu har jag lagt henne för en middagslur och jag tänker dricka kaffe =)

See You

//Emma

Godmorgon Söndag

Igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig blev jag plötsligt så illamående så jag var tvungen att spy! Blä! Längesen jag mådde så illa senast! Det var ingen magsjuka iallafall. Min gissning är att eftersom jag åt en stor tallrik tacos och efter det mölade en hel del choklad så blev det helt enkelt för mycket för min lilla mage!

Sen sov jag som en död hela natten, vaknade bara en gång när Bella ville komma över till mig och sova. Sen väckte hon mig inte förrän halv nio =) Fast jag var megatrött då med. Måste helt klart vara vädret som gör mig så trött!

Det blev en sen frukost idag med och nu leker Bella för fullt. Jag satte Boss koppel på hennes hund med hjul på så nu tar hon promenader med den här inne =)



Idag vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt. Vi håller oss inne tills efter lunch, men sen måste Boss ha en promenad eftersom han vägrar att gå ut på gräsmattan och pinka när det regnar!! Enda sättet att få ut honom är att följa med själv!

//Emma

Konstigt?

Jag är piggare nu än va jag var när jag klev upp i morse! Mycket märkligt! Med tanke på hur min dag sett ut borde jag vara riktigt trött!

Bella var glad som en liten lärka när hon kom =) Direkt skulle hon busa med Boss och leka med sina saker. När det var dax för hennes kvällsbad fick jag praktiskt taget fånga henne i farten =)

Hon somnade strax efter åtta....som en stock! Och jag har precis ätit upp de sista taco-resterna! Det är SÅ gott med tacos!!! Tror aldrig att jag kommer att tröttna på det!

Nu ska jag slänga mig på soffan och se om det är nåt bra på TV, annars tänker jag ligga där och läsa min bok =)

Puss

//Emma

Pust!

Snacka om att jag fått mycket gjort idag när jag vart barnledig!!!

Jag har rensat ur skåpet med pärmarna och sorterat och rensat bland alla lösa papper och kvitton. Jag har rensat ur hyllan där alla mediciner och apoteksgrejer är. Bara det tog typ 2 timmar och jag skojar inte!

Jag har skurat badkaret, tvättstället och toaletten plus torkat av tvättmaskinen! Jag har oxå tvättat och hängt tvätt.

Jag har dammtorkat hela hallen plus väggarna!

Jag har torkat alla bänkytor i köket och torkat utsidorna på köksskåp och lådor!

Dessutom har jag hunnit med att ta en fika med Malin som kom hit och hälsade på =) Och vi gick en långpromenad med hundarna i regnet!

Ja, idag har jag verkligen utnyttjat tiden effektivt må jag säga =)

Så nu väntar jag bara på att min lilla flicka ska komma hem igen.

//Emma

Godmorgon Lördag

Kan det sluta regna eller??

Sjyrre semester man fick i år lixom! Jag hade lika gärna kunnat ta en resa till Niagara fallet och stått alldeles för nära i 4 veckor!



Jag har sovit gätteskönt utan avbrott ända till 08.30 =) Fast tack vare vädret känner jag mig inte pigg ändå!  Jag har just ätit frukost, och Boss sover fortfarande...Tack Gud...för jag har ingen lust att gå ut!

Nu ska jag slänga i en proppfull maskin tvätt!

//Emma

Blää

Fyyy vilket skitväder!! Otur att Boss var tvungen att ha en kvälls promenad! Han kom in i köket och stirrade på mig med sina sorgsna hundögon.

Jag: "Vill du gå ut och kissa?.....Säg nej!"

Men som sagt jag hade inget val än att dra på mig gummistövlarna (tack gode Gud för dom) och ge mig ut i hällregnet.

Nu har jag fått upp kroppsvärmen igen och ska strax krypa ner i sängen och läsa min bok tills jag däckar =)

Godnatt

//Emma


Passa På

Jag fick ett mejl från Ellos där det stod att dom har nån slags super-REA. Och DET är ju alltid trevligt =) Så jag tog mig naturligtvis en titt!

Dessutom: om man beställer senast imorgon bjuder dom på frakten...(eller expeditionsavgiften???)  tyvärr kommer jag inte ihåg. Men nåt bjöd dom på iallafall =)

Nu har jag beställt 13 par trosor åt mig själv och 3 par strumpor åt Bella!

Den totala summan blev endast 248,50!

Helt insane va billigt =)

Passa på och ta en titt!

//Emma

Taco Time

Nu ska jag bänka mig framför TVn och äta tacos =)

//Emma

Bullmastiff

Nu ska vi ge oss ut i skogen på en låååååång promenad!



Jag och min bedårande bullmastiff ;)

//Emma


Våran morgon

Vi sov ända till 8.30 imorse och det var såå skönt =) Därför blev frukosten något sen oxå.


Bellas frukost tallrik. Jordgubbskräm toppad med färska jordgubbar =)

Efter det blev det lekstund, Bella tycker det är grymt roligt när jag sjunger Små grodorna och hoppar runt! Men det hade nog de flesta tyckt ;)


Våran söta och glada lilla flicka ♥

Sen blev det promenad med Boss och lunch-intag. När vi var klara kom Bellas pappa och hämtade henne så nu har jag egentid ända tills imorgon kväll. Men jag har en del att pyssla med här inför flytten så det passar bra.

Ha en bra dag!

//Emma

Beautiful



Denna vackra sång får avsluta min dag =)

//Emma

Go´kväll

Nu tror jag att Bella har somnat, hon var hur trött som helst men ville gärna kämpa emot så länge som möjligt!

Själv sitter jag här som ett UFO ;)

Det blev inga fler telefonsamtal idag pga att jag helt enkelt inte haft TID. Tid är en bristvara när man har småbarn. Men jag har iallafall postat brevet till Bellas dagis så den biten kan jag släppa nu =)

Sen har jag och Bella varit till Lidl och shoppat lite, evigheter sen jag var där sist. Jag var egentligen bara ute efter en grej, nämligen våtservetter som luktar citron (såna man har när man dammtorkar) men det slutade med att jag handlade allt jag skulle ha när jag ändå var där!

Ett par promenader med Boss har vi hunnit med oxå...i det trevliga sommarvädret.

Hoppas det blir sol imorgon =)

//Emma

Dagens Middag

Fiskgratäng med räkor, ris, tomat och rucola.



Det var så gott så både jag och Bella proppade i oss som två grisar!

//Emma

Bella äter glass

Igår åt vi som sagt vegetarisk lunch buffé på Åhléns. Dom hade ett erbjudande om att man fick köpa en sandwich för 10 kr om man ätit där.

Då köpte jag en (eller det var Mia som betalade) som jag och Bella delade på =)



Hon tycker verkligen om glass den där lilla =)

//Emma

Frukost Paus

Bella väckte mig ca kvart i 8 pga att hon gjort nummer 2. Vilken underbar start på dagen ;) Speciellt då jag var trött som en liten gnu!

När hon var klar att möta dagen tog jag itu med 2 telefonsamtal.
Nr1: Skatteverket! Jag upptäckte att jag fått ca 700 kronor för lite i utbetald skatt. Tyvärr kunde han inte se var det gått snett då min deklaration sitter i en pärm som jag för tillfället inte har hemma. Jag får återkomma helt enkelt.

Nr2: Bellas dagis. Nu ska jag bara skicka sommarschemat till dom så är allt klart.(Som tur var kom jag ihåg att köpa kuvert och frimärken igår).

Efter det tyckte jag att det var dax för en frukostpaus!

Nu tänkte jag egentligen lägga in en bild på Bella men mus-jäkeln har hängt sig IGEN! Jag får återkomma med den senare.

XX

//Emma

Miss Marple

Mamma skrev i ett sms nu på kvällen att det var nya avsnitt av Miss Marple med start klockan åtta! Och det kan man ju inte missa! Och tro det eller ej men jag höll mig vaken från början till slut =)

Det är en av sakerna jag gillar med sommaren, alla trevliga serier som var och varannan kanal kör med =)

Bella somnade efter bara några minuter, hurra!! Så nu har jag fått min välbehövliga egentid!

Nu är det dax att sussa och inhämta ny energi. Imorgon har jag en del telefonsamtal att ta itu med....eller en hel del!

Godnatt och dröm sött

//Emma

Allt är klart nu!

Japp! Idag var jag och Bella i Falun och fixade det sista!

Jag ska alltså flytta tillbaka till min hemstad Falun den 1:a augusti. Jag hade turen att få en 2:a i samma område som jag växt upp i större delen av mitt liv. Dessutom ska alla rum tapetseras eller målas om och jag hade återigen turen att få välja färger =) Snacka om klockrent! Helt nytt och fräscht!

Så idag hade jag sällskap av Mia och Millie när jag skrev på kontraktet och valde färger till väggarna. Och efter det lunchade vi på åhléns och kikade i affärer.

Tack Mia för en trevlig dag =)

Jag har varit singel i en månad ungefär, jag tänker inte gå in på några detaljer runt detta här på bloggen. Mina nära och kära vet allt redan och det räcker för mig.

Huvudsaken är att från och med nu kan allt bara bli bättre!

Love

//Emma

Gissa vad det blev till efterrätt?

Jo.....


....mumsiga jordgubbar =)

//
Emma


Godmorgon Onsdag

När väckarklockan ringde imorse trodde jag att jag skulle dö! Jag var extremt trött! Bella hade svårt att somna igår kväll oxå, fast den här gången räckte det med att jag la mig i min säng i ca 10 minuter, sen somnade hon i sin säng. Det räckte med att hon såg mig så kunde hon slappna av.
Men hon vaknade strax efter 21 och kunde inte somna om så då gick jag oxå och la mig. Det är trist att jag inte kan få min egentid på kvällarna...jag behöver den så väl! Men jag hoppas att hon somnar utan problem ikväll!

Jag gick upp tidigt pga att jag och Bella ska åka in till Falun idag och slutföra projektet jag sysslat med =) Vi ska även luncha med Mia och Millie =)

Ännu en spännande dag!

Idag måste jag komma ihåg att köpa kuvert och frimärken by the way!

Ha en trevlig dag i regnet ;)

//Emma

Bella kör som en galning

Bellas nya grej är att köra dockvagnen....väldigt fort!! Jag vet inte hur många gånger hon har vält den i kurvorna!



Hennes andra favorit intresse är att springa fort! Så nuförtiden är det inte lätt att fånga henne på bild!

//Emma


Godmorgon Tisdag

Jag har sovit som ett lass med skit inatt! Närmare 3 imorse gick jag upp en vända och då fick jag syn på världens största fullmåne....AHA...det var därför jag sov dåligt! Till på köpet är jag fortfarande förkyld och Tant Röd vägrar att ge sig av! Kul va? Semester och allt!



Bella vägrade att somna igår, antagligen för att hon sov middag sent igår eftermiddag. Så vi gick och la oss samtidigt igår kväll och hon sov bredvid mig hela natten.

Det var en väldigt rolig och händelserik dag igår =) Vi blev bjudna på lunch hemma hos Annis, väldigt trevligt! Jag och Bella hälsade oxå på mamma/mormor på hennes jobb en vända och Bella lekte med barnen där. Det blev en riktig heldag i Falun! Vi gjorde oxå en annan grej när vi var där, huvudsyftet med resan om man säger så ;)

Det tänkte jag skriva om imorgon kväll då förhoppningsvis allt ska vara klart =)

Nu ska vi ta en promenad medans det är fint väder.

//Emma

Kuckelikuu klockan är 7

Och jag är den enda som är vaken! Jag hade väckarklockan på 06.30 men Bella vaknade inte av den, hon har fortfarande inte vaknat trots mina härjningar i badrum och kök!

Bella har sovit i sin säng hela natten i natt oxå =) Hon verkar ha kommit in i nån väldigt bra sov-period! Personligen sov jag som en stock fram till 04.15...sen var det rätt kört! Men det är för att jag vet att jag har klockan på ringning. (Kul att ha det på sin semester förresten). Men jag och Bella ska som sagt in till Falun idag och göra en grej =)

Orust-tupp.jpg
(uppe med tuppen)

Nu blev jag hungrig, dax att fixa med frukosten!

//Emma

Lite nervöst

Jag är lite nervös inför morgon måste jag säga! Fast jag ser väldigt mycket fram emot det oxå =) Spännande! Om det går som jag vill så berättar jag om det här på bloggen framöver..

Annars har det inte hänt så mycket idag, tagit en promenad med Bella och Boss, tvättat, lagat middag, ätit, lekt med Bella och badat henne och nu tror jag att hon har somnat.

Snacka om att jag saknade henne när jag varit borta från henne i 2 nätter!! Inte kul! Men nu är jag ju hemma igen =)

Jag har lagt ut ett par byxor på tradera oxå, helt nya med lappen kvar! Jag länkar till auktionen lite senare.

//Emma

Lugn och ro

Ja lugn och ro har jag haft idag, gätteskönt!

Meningen var att jag skulle ut och parta ikväll oxå men eftersom jag är förkyld tyckte jag det var klokast att bara ta det lugnt idag, och så blev det =)

Det enda avancerade jag gjort var att traska upp till ICA och handla lite smått och efter det köpa med mig en pizza =) Evigheter sen jag åt en pizza!

Jag stannar kvar här tills imorgon och frossar i egentid =)

Men jag har lyckats bränna upp 2 stycken spis-plattskydd för mina stackars föräldrar! Innan jag skulle gå och handla blev jag sugen på en kopp té så jag satte kastrullen med vatten på plattan och drog upp den på högsta, sen satte jag mig i soffan igen och tittade på det okända. Jag var så inne i programmet så jag glömde helt bort té vattnet!! Efter en stund började det lukta väldigt illa, jag anade oråd och rusade in i köket.

Då hade jag vridit på helt fel platta! Katastrof! Och på den plattan låg 2 spisskydd som nu inte är speciellt fina längre. Så himla typiskt mig! Jaja...tur att det inte började brinna iallafall!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa en stund innan läggdax =)

Ha en trevlig lördagkväll!

//Emma

En rolig kväll!

Jodå, jag tog mig ut igår =) Och glad är jag för det, för det var en superkul kväll från början till slut!

Jag kom hit till mina föräldrars lägenhet ca halv sex igår kväll och efter ett tag kom Annis över =) Strax innan åtta fick vi skjuts till Jenny av Annis karl, så snällt! Där väntade Mia, Malin (och Jenny såklart). Det blev en hel del tjejsnack, skratt och klädprovning.

Tro det eller ej men jag har faktiskt köpt ett par jeans av Jenny! Storlek 27 i midjan! Vad jag vet har jag aldrig någonsin ägt ett par 27:or förut! Så nu är jag glad och nöjd =) Dom hade jag på mig igår by the way.

Senare drog jag, Annis och Mia ner på stan och spanade in Falu kalaset, det blev lite karusell-åkning vilket är obligatoriskt vid sådana evanemang ;) Men jag blev totalt misshandlad av den första karusellen, det var såna krafter inblandade så mitt huvud dunkades bakåt ett antal gånger...AJ! Så idag är jag riktigt öm fläckvis i huden på huvudet.

Mat åt vi oxå och efter det tog jag och Annis nattbussen hem.

Tack tjejer för en himla kul kväll!!

//Emma

Vinner du så vinner jag

http://se.limbino.com/c02/link/myzd03

Dator och diverse presentkort

//Emma

Godmorgon Fredag

Och jag har åkt på en liten förkylning!

Jag fryser konstant! Det enda jag vill är att stå i en väldigt varm dusch och efter det ligga under ett varmt duntäcke och dricka hinkvis med té!

Och jag som planerat en partyhelg! Men än så länge har det inte utvecklat sig till nån dunderförkylning så jag har fortfarande förhoppningar inför kvällen =)

Men måste det blåsa storm hela tiden?? Jag fryser ihjäl bara av att titta ut!

Jobbigt läge!

Bella har sovit i sin egen säng hela natten!! Det var längesen sist! Jag vaknade av mig själv ca 07.30 och Bella strax efter. Och eftersom jag somnade redan vid 22 igår kväll har jag skrapat ihop minst 9 timmars sömn inatt =)

Nu ska jag fixa frukost...och varmt té!

//Emma

En varning!

Tvätta aldrig 3 bikinis i samma maskin!!¨


Kul va?

//Emma

Genomfrusen

Usch vad jag fryser!!!

Vi har varit ute i regn och rusk en hel del idag! Först in till kupolen för diverse shopping och när vi kom hem blev det en promenad med Boss direkt. Så nu är jag skapligt fryssen!

Jag slapp även gå till systemet =) Min underbara pappa ringde och sa att han kunde fixa det åt mig ♥ så nu står det en kasse och väntar på mig hemma hos dom. Perfekt eftersom jag ska dit och fixa iordning mig imorn kväll! Efter det vankas det party i Falu-stad.Var,när och hur är inte riktigt bestämt än...det beror lite på hur Tant Jenny ska göra.

Men det finns ett litet oros moln, jag börjar känna mig förkyld!! Ve och FASA! Men jag tog en Kan Jang hutt direkt jag klev upp i morse så jag hoppas det inte blir nåt! Det skulle vara katastrof om jag skulle bli däckad i nån åkomma hela helgen! 


Den här solhatten köpte jag åt Bella idag, utifall det blir mer sol i sommar ;) 

Nu ska jag rensa upp lite i röran och sen tror jag att det blir soffan för hela slanten!

//Emma
 

Godmorgon Torsdag

Och idag är det första dagen på Falu Kalaset!! Inklusive cruising vad jag förstod. Men jag ska inte dit idag, och tur är väl det för vädret är skitkasst!

Men om en halvtimme ska jag och Bella ge oss iväg till kupolen och handla mat! Systemet måste jag hinna med på nåt sätt oxå...det är alltid drygt att gå dit!

Nu måste vi göra oss iordning.

//Emma

Godnatt

Jag är totalt slut efter en lång och intensiv dag! Bella är både högt och lågt samtidigt den lilla busungen ;)

Jag har inte orkat gjort allt jag tänkt göra idag, fast ändå har jag gjort mycket!

Och det är faktiskt en ny dag imorgon...

Godnatt på er

//Emma

Godmorgon Onsdag

Bella bestämde att vi skulle kliva upp klockan 7 idag, så vi gjorde väl det då. Men vi har sovit gätteskönt i natt så det gjorde inte så mycket.

Nu har vi avslutat frukosten och jag har redan hunnit med ett viktigt samtal, nu har jag bara ett kvar att ta itu med idag. Jag skulle behövt posta ett par brev oxå men tyvärr har jag varken frimärken eller kuvert hemma och jag orkar inte åka in till stan idag! Iallafall inte nu på förmiddagen! Nog för att det är fint väder men det blåser ju orkanstyrka!

Undrar om dom säljer frimärken och kuvert i Torsång? Jag kanske ska ta med barn och hund på en långpromenad om ett tag.

Ha en bra dag!

//Emma

Kontraster

Ja det är verkligen skillnad på vädret från dag till dag!  Så här fint var det igår när vi var ute på långpromenad:



Idag var det så regnigt och trökigt så jag hade inte alls nån lust att föreviga eländet!

Vid 08.15 åkte jag och Bella in till stan då hon skulle på 1,5 års kollen. Vi var ute i väldigt god tid så eftersom Bella hade somnat skönt i vagnen placerade jag mig på biblioteket och läste dagstidningar ett tag. Efter typ 15 minuter kunde jag konstatera att det bor gott om psykfall i Borlänge! Först stövlade det in en somalier av något slag som gick fram och tillbaka i ca fem minuter och hade en högljudd konversation med sig själv samtidigt som han hade nå skumma hostljud för sig (och nej...ingen mobiltelefon var inblandad). Några minuter efter att han gått ut (tack Gode Gud..för jag blev lite nervös) kom en annan gubbe, svensk denna gång, som även han hade nån slags skruvad diskussion med sig själv. Inte nog med det...när gubben började prata barnspråk i falsett och kort därefter skällde som en hund då gick jag!

Say no more!

BVC besöket gick iallafall bra =) Nu väger hon ca 9,6 kilo och är 80 cm lång plus att hon utvecklas fullt normalt! Skönt! Men någon spruta blev det inte pga att hon så nyligen haft feber, jag får ringa om ny tid nästa vecka.

Efter BVC gjorde vi kupolen i ca en timme. Jag hämtade ut ett paket på posten, handlade lite på ICA och efter det fick Bella springa själv därinne. Och tro mig när jag säger att hon gjorde det!!! Det blev nästan katastrof-varning inne på Gallerix! Jag skulle titta på tavlor var det tänkt men fick mestadels kuta efter henne och lägga tillbaka saker som hon rivit ner. Som TUR var hade expediten humor!

Men tillslut hittade jag iallafall 2 stycken tavlor som jag la undan tills på fredag (jag hade fortfarande inte fått mitt VISA kort hemskickat och jag orkade inte gå till banken och ta ut pengar).

Dom hade REA på en hel del tavlor faktiskt, mina 2 hade egentligen kostat 150 kr/st men nu var dom nedsänkta till 59 kr/st! Snacka om fynd =)

Nu sover skruttan som en stock och jag ska strax slänga mig på soffan efter en intensiv dag!

//Emma

Godmorgon Tisdag

Kul att en annan vaknade klockan 04.56...av att Bella bökade och stökade bredvid. Och kunde jag somna om?

NEJ!

Bella är en riktig liten bök-Fia nattetid. Med jämna mellanrum ska hon envisas med att sparka sig så långt uppåt hon kan...tills det tar stopp och hennes huvud bankar i väggen. Och då gråter hon alltid en skvätt i sömnen...och jag vaknar av det!

Vi ska iallafall åka in till BVC om ca en timme, Bella vaknade feberfri idag =) Hurra!!

Drygt att det regnar och blåser ute! Snacka om skillnad vädermässigt om man jämför igår och idag!

//Emma

Natti natti

Snart ska jag sova...förhoppningsvis vill min dotter göra detsamma! Hon har vägrat hittills tyvärr.

Hennes feber har legat runt 38 hela dagen...utan alvedon =) Och nu innan läggning hade den sjunkit till 37,4!  Jag hoppas hon får hålla sig feberfri under natten så vi kan åka till BVC imorgon!

Godnatt

//Emma

Grill Kvällen

Det var en gättetrevlig kväll på alla sätt och vis, supergod mat och trevligt sällskap!!



(Jag har massor av myggbett som minne)

//Emma


Dagens Middag

Kasslergryta med ris och tomat =)



//Emma

Godmorgon 1:a Juni

Då var vi helt plötsligt inne i den första sommarmånaden =)

Bella är sjuk igen )= Igår kväll innan jag skulle gå och lägga henne hade hon 38,5 så hon fick alvedon, plus nässpray mot förkylningen. Jag gick och la mig samtidigt som Bella igår...klockan 19.30, för jag var så trött!

Hon sov skapligt bra fram till 02-tiden då hon började smågrina till och från. När jag kände på henne var hon kokhet! Tempen visade 40,2. Mer alvedon! Det tog ett bra tag innan vi somnade om men sen sov vi till 8.30 =)

Jag måste avboka 1,5 års kontrollen på BVC imoron! Nu när hon har feber kan hon ju inte få någon spruta! Jag missade telefontiden imorse och inte har dom någon telefonsvarare man kan prata in på heller..dåligt!

Nu på morgonen hade hon 37,4 så jag fick i henne lite fil med jordgubbssylt, päronsaft och en skiva leverpastej...jag är nöjd med det =)

Nu ska vi ta en promenad med Boss.

//Emma

www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0