Fulare rulltårta
Jag är inne på min fjärde sjukdag och det blir inte bättre. Jag håller på att bli galen. Och rastlös. Så för ett par timmar sen kände jag ett akut behov av att vara kreativ. Jag tänkte för mig själv...vad ska jag hitta på? Då fick jag helt plötsligt upp en bild av en rulltårta i mitt huvud. Jobbigt, tänkte jag. I nästa stund började programmet Leila bakar.
Ett tecken.
Men okej, om jag har alla ingredienser hemma så är det absolut ett tecken på att jag ska baka en rulltårta!(Och givetvis hade jag ju det). Jag tog fram en gammal kokbok utgiven 1945 och letade upp rulltårterecept. Det fanns 2. Det första hette: Enklare rulltårta, och det andra: Finare rulltårta.
Detta var första gången i hela mitt trettioåriga liv som jag skulle baka rulltårta. Då valde hon den enkla, tänker ni.
FEL
Jag valde den finare varianten.
Resultatet blev: Fulare rulltårta.
(undrar om jag ska skapa min egen kokbok)
Allt gick bra tills den luriga kakan skulle stjälpas upp på sockrat papper, försiktigt. Hur i hela friden ska det gå till, tänkte jag och i princip kastade iväg kakan. Resultatet: inte bra! Kakan såg mer ut som ett pussel.
Panik!!
Pusslade ihop den så gott det gick och bredde ut chokladsmeten. Resultat: För lite smet, den täckte typ 75%.
Fan!
Sista momentet: rulla ihop eländet. Och med tanke på att den redan hunnit kallna i pusseldelen så gick det sådär...med lite våld.


Den smakade iallafall okej :)
Gode Gud, gör mig frisk så jag slipper vilja skapa rulltårtor i min hastigt påkomna kreativitet!
//E
Kommentarer
Postat av: Kersti
Hahaha din stackare!
Men jag tycker ju helt klart att du ska skriva kokbok för ful pussel rulltårta lät rätt lockande! ;)
Postat av: Annis
Men hörru knasmaja, lägg bakplåtspapper i pannan nästa gång! Inte ska man stjälpa upp den på papper efteråt heller. =)
Postat av: Emma
Men jag hade bakplåtspapper i botten, men när den är färdig i ugnen ska man stjälpa upp den på ett nytt sockrat papper. Nästa gång ska jag pensla papperet i plåten med smör, kanske den släpper lättare :)
Trackback