Receptet
Varsegoda flickor :)
Fisk i kokosmjölk
ca 450 g vit fisk (jag använde Sejfilé)
1 röd chilifrukt
1 paprika
ca 1 purjolök (efter tycke och smak)
2 morötter
flytande margarin
ca 3 dl fiskbuljong
ca 1 burk kokosmjölk max 6% (jag använde standard)
ca 3-4 tsk grön currypasta
Tillbehör: färsk koriander (skippade jag) kokt ris och gröna bönor
Kärna ur chilin och paprikan, skölj purjon och skala morötterna. Strimla alla grönsaker och fräs mjuka i margarin. Rör ner buljong, kokosmjölk och currypasta,koka upp. Lägg ner fisk i bitar, sjud ca 5 min tills fisken är klar. Krydda med salt och peppar och koriander. Servera med ris och gröna bönor.
Klart!
I ingrediens listan har jag skrivit många "ca" framför en del. Detta pga att receptet i tidningen är anpassat till ca 2 pers bara, så jag har dubblat det.
//Emma
Fisk i kokosmjölk
ca 450 g vit fisk (jag använde Sejfilé)
1 röd chilifrukt
1 paprika
ca 1 purjolök (efter tycke och smak)
2 morötter
flytande margarin
ca 3 dl fiskbuljong
ca 1 burk kokosmjölk max 6% (jag använde standard)
ca 3-4 tsk grön currypasta
Tillbehör: färsk koriander (skippade jag) kokt ris och gröna bönor
Kärna ur chilin och paprikan, skölj purjon och skala morötterna. Strimla alla grönsaker och fräs mjuka i margarin. Rör ner buljong, kokosmjölk och currypasta,koka upp. Lägg ner fisk i bitar, sjud ca 5 min tills fisken är klar. Krydda med salt och peppar och koriander. Servera med ris och gröna bönor.
Klart!
I ingrediens listan har jag skrivit många "ca" framför en del. Detta pga att receptet i tidningen är anpassat till ca 2 pers bara, så jag har dubblat det.
//Emma
Kommentarer
Postat av: Den där Elin & Familj (Tävling pågår!)
det måste jag prova
Trackback