Syra fräter på kroppen

" Jag är mycket uppmärksam på vilket pH- värde maten jag stoppar i mig har. Du kommer antagligen ihåg från högstadiet hur man mätte pH-värdet på olika vätskor och på så sätt fastställde om någonting var surt eller basiskt.  Skalan går från 1-14, där 1 är enbart syra, 7 är neutralt och 14 är fullständigt basiskt. Vatten har ett pH på 7, och pH-värdet i människokroppen avgör hur effektiva de kemiska reaktionerna i den blir. Större delen av den forskning jag studerat säger att kroppen fungerar bäst när dess pH-värde är lätt basiskt.
Ändå äter de flesta av oss på ett sätt som försurar kroppen, och den obalansen har kopplats till alla möjliga problem och sjukdomar, till exempel cancer, fetma, benskörhet, njursten, tandröta och så vidare. När kroppen är försurad är den toxisk. Det är som att gå omkring med en ständig tillförsel av gift i blodet.
Den senaste statistiken säger att 38 procent av alla amerikaner får cancer, och de flesta läkare är överens om att cancer inte gynnas av syrerik miljö. Och celler som är basiska, inte sura, syresätts bättre. Så jag prioriterar att alltid hålla systemet basiskt med ett pH-värde mellan 7,35 och 7,45. Vanligtvis hamnar jag någonstans på 7,4.

Nedan följer exempel på mat som är bra för syra-bas-balansen. (Listan är inte avsedd att vara fullständig).

Äpplen, aprikoser, bananer, bär, cantaloupemelon, körsbär, dadlar, fikon, vindruvor, grapefrukt, apelsiner, persikor, päron, jordgubbar, tangeriner, vattenmelon, vetegräs, de flesta ätbara grässorter och juicen av dem, groddar, spannmål och bönor, färsk gurka, spenat, selleri, vattenkrasse, vitlök, cayennepeppar, endiver, haricots verts, kål, huvudsallad, rödkål, färska ärtor, pepparrot, persilja, koriander, lime, färsk citron, tomat, grön paprika, aubergine, avocado, rabarber, limabönor, färska sojabönor, bikarbonat, havssalt, sjögräs och alger, sparris, paranötter, kronärtskockor, rå sötpotatis, mandel, hasselnötter, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, sesamfrön

Listan nedan innehåller exempel på syrabildande mat (återigen, bara exempel):

Fläsk, kalv, nötkött, bacon, kalkon, kyckling, saltvattensfisk, ägg, vitt bröd, vitt ris, vita kex, räkor, hummer, krabba, smördeg, kakor och tårtor, pasta, ost, socker, majssirap, sötningsmedel, popcorn, sprit, vin, öl, kaffe, sötad fruktjuice, mjölk, ketchup, majonnäs, senap, det mesta som är tillagat i microvågsugn, det mesta som konserverats, all stekt mat, glass, efterrätt, sylt, allt godis, paketerade mellanmål, jordnötter, cashewnötter, valnötter, choklad, coca cola och alla andra läskedrycker.

Jag rekommenderar att du köper pH-stickor för urin eller saliv (finns på apoteket) och testar dig flera gånger om dagen. Mat och dryck är inte det enda som påverkar ditt pH-värde. Regelbunden motion, meditation och avstressande övningar har också en positiv inverkan."

/Ur boken  "Harmonisk Rikedom" av James Arthur Ray

Jag har aldrig ens haft en tanke på mitt eget pH-värde om jag ska vara ärlig! Men nu fick jag minsann något att tänka på! Väldigt intressant faktiskt.

Och ja...jag ska faktiskt fråga på apoteket om dom säljer pH-stickor! Det skulle vara spännande att få reda på hur balansen (eller obalansen) är i min egen kropp. Inte så kul att gå runt och vara sur som den värsta citronen på insidan!!

Eller hur?

//Emma

Kommentarer
Postat av: Jenny

åh va intressant, har aldrig tänkt på det.. nu måste jag åxå köpa sånna stickor och kolla.. =) bra tips gums!! kramis

2009-07-23 @ 15:33:47
URL: http://jennycarlstrand.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej :)

Jag har nu en tävling i samarbete med Aromboden.

Där du kan vinna kaffe,te & krydda



http://millahoman.blogg.se/2009/july/tavling-kaffetekrydda.html



Var gärna med =)

2009-07-23 @ 17:05:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
www.sweetkay.blogg.se -
- behöver du hjälp med bloggdesign? Tryck här


RSS 2.0